PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyanethaber müminleri Zaytung'a karşı uyardı!

ALKA
20-12-2012, 14:08
Komik ve o kadar eğlenceli bir Zaytung haberi daha.. Gülmek istiyorsanız mutlaka okulamısınız :)

Mizahi haber ve video içeriğiyle ilgi çeken ve “Dürüst, Tarafsız, Ahlaksız Haber” sloganı ile yayın yapan Zaytung, Diyanethaber sitesini kızdırdı! Zaytung’da çıkan, "Ateist Olduğu Gerekçesiyle İstifası İstenen Köy İmamı, Geri Adım Atmıyor: Mesleğime profesyonelce yaklaşıyorum..." haberini ciddiye alarak ilgili müftülüğü arayan site bir yalanlama yayınladı. Zaytung haberini, “Ahlaksız Sitede Geçen Haber Metni” başlığıyla yayınlayan Diyanethaber, Zaytung’un haberini de ‘reklam olmasın’ diye vermedi.

Zaytung’ta yayınlanan “haber”:

“Ateist Olduğu Gerekçesiyle İstifası İstenen Köy İmamı, Geri Adım Atmıyor:

“Mesleğime profesyonelce yaklaşıyorum…”

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ortancalar Köyü’nde görev yapan İmam Seyfi Çalışkan (28), ateist olduğunu açıklamasıyla birlikte Türkiye’nin gündemine oturdu. Geçtiğimiz cuma günü hutbede ateist olduğunu itiraf eden Çalışkan’ı Diyanet İşleri Başkanlığı jet hızıyla istifaya davet ederken, genç imam ise işine profesyonel olarak yaklaştığını belirterek “Ben inanırım, inanmam ayrı konu ancak işimi en iyi şekilde, layığı ile icra ederim” sözleriyle istifa etmesini gerektiren bir durumun olmadığını kaydetti.

“Görevimin başındayım…”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından en kısa süre içerisinde görevi bırakması istenilen İmam Seyfi Çalışkan, öğle namazının ardından basına yaptığı yaptığı açıklamada “Görüyorsunuz, aslanlar gibi görevimin başındayım. Cemaatimizle birlikte, başarılı bir şekilde namazımızı kıldık, çıktık. Ben Diyanet öyle dedi, öteki böyle dedi, hepsine kulaklarımı tıkadım, kendi işime bakıyorum” diyerek şöyle devam etti:

“Bakın zaten bu işin kuralı kaidesi belli. rekatı var, efendime söyliyim ezan saati var. Yani her şey kitapta yazılı. Ona uyduğum müddetçe bir problem görmüyorum. Açıkcası bu mesele niye bu kadar büyütüldü onu da anlamıyorum zaten. Misal yabancı teknik adam Türk Milli Takımı’nı çalıştırabiliyor zaman zaman. Ona soruyor muyuz sen Türkiye’ye ne kadar inanıyorsun diye? Belki Türkiye’yi sevmiyor bile adam ama yine de işini en iyi şekilde yapıyor. Ya da mesela bir felsefe öğretmeni, öğrettiği tüm felsefelere inanıyor mu? Manav kendisi kereviz sevmiyor diye satmamazlık ediyor mu? Onlar işlerini yapıyorsa ben niye yapmayayım?”

“Duygusal yaklaşmıyorum…”

İmamlık ve din işlerinin birbirinden ayrı şeyler olduğunu iddia eden Çalışkan, “Görevim neyse çıkıp en güzel şekilde yaparak maaşımı haketmek dışında bir düşüncem yok. İşime profesyonel bir şekilde yaklaşıyorum. Bence zaten bir imam bağımsız olmalı, aksi halde olumsuz şeylerden çabuk etkilenebilir. Duası kabul olmadığında bunu kişisel bir mesele haline getirebilir.” diyerek işine duygusal yaklaşmadığı için böyle şeyleri sorun etmediğinin de altını çizdi.

Köy halkı da memnun

Kamuoyunda tartışmalara yol açan imamla ilgili olarak Diyanet’in istifa ısrarı sürerken, Ortancalar Köyü sakinleri ise Seyfi Çalışkan’a sahip çıkarak kendisinin görevde kalmasında bir sakınca görmediklerini ifade ettiler. “Biz durumu ilk öğrendiğimizde, vaazlardan sonra gidip bir de kendimiz kontrol ettik ancak sağolsun, bir tane hadis dahi çarpıtılmadan kendisi tarafından söyleniyor. Bugüne kadar bir yanlışını görmedik, ağzından bir tane olumsuz vaaz çıkmadı” diyen Necmi Ortancalarlı (73), “Haaa ama yarın çıkıp oruçken armut yiyebilirsiniz, hac yerine Küba’ya gitseniz de olur falan derse o noktada bozuşuruz” sözleriyle yine de temkinli yaklaşımını korudu.

Köy muhtarı Naim Gürlüce ise bir süre “yahu bu adamın duası kabul olur mu” şeklinde bir tedirginlik yaşadıklarını belirterek “Sonra baktık kitapta ne diyorsa aynen onu okuyor. Prosekpetüs okur gibi. Ölümüzün pamuğunu falan da düzgün tıkıyor. E daha ne olsun?” sözleriyle imamlarına olan güvenini dile getirdi.

“İmamlık dışında günlük hayatta ters bir hareketini gördüğümüzde eskiden ‘yakışmıyor hocaya’, ‘koca imam böyle yaparsa’ gibi itirazlar olabiliyordu. Neticede insanız yani, kimse mükemmel değil. Şimdi öyle bi durum olduğunda “yaa bırak zaten ateist” diye geçip gitme şansımız var.” diyen Gürlüce, bu sayede bir imamın hatasının bütün bir camiaya mal edilmesinin de önüne geçildiğini ifade etti.

İmam ve köy sakinlerinin açıklamalarının ardından gözler Diyanet İşleri Başkanlığı’na çevrilirken, İmam Seyfi Çalışkan’ı tekrar imana davet edecek bir heyetin Ortancalar Köyü’ne hareket etmek üzere olduğu da gelen bilgiler arasında.”

Bu da Diyanet'in yaptığı haber:

Ne böyle Bir İmam Var Nede Böyle Bir Köy…

Haber sitelerin birinde bugün sahte bir haber vardı. Kimilerimiz okudu, kimilerimiz okumadı. Haberin özü Muğla Milas ilçesine bağlı Ortaca köyünde Seyfi Çalışkan isminde ateist bir imam hatib var… Cuma namazında ateist olduğunu itiraf eden Çalışkan’ı Diyanet görevden almak istemiş ve bir an önce görevini bırakmasını istemiş. Fakat Seyfi Çalışkan görevine devam ediyor… Her tarafı tamamen uydurma olan bu haber hakkında görüştüğümüz Milas ilçe müftülüğü haberin tamamen yalan olduğunu , Milas’da Ortaca isminde bir köy olmadığını ve Milas müftülüğünde de Seyfi Çalışkan isminde bir görevlinin olmadığını, çalışmadığını söylediler…

Değerli kardeşlerimizi dikkatli olmaya çağırıyor söz konusu haberin metnini aşağıda yayınlıyoruz. Haber site ismini yazmıyoruz… Zaten yalan haber sitesi olan bir siteyi bizde reklam yapmayalım… Unutulmamalı ki din ve diyanet üzerinden mizah yapılamaz…

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1113043&CategoryID=77

idontneedagod
20-12-2012, 17:18
Hiç güleceğim yoktu. Müftülük bir de açıklama yapmış. Ne günlere kaldık.

Yalnız olsa süper olur. Şimdi her futbolcu oynadığı takımın taraftarı mıdır? Hayır! Aynı mantık.

ALKA
20-12-2012, 17:22
Mizah amacı taşıyan bir Zaytung haberi olduğu halde gerçek olabileceğinden o kadar çok korkuyorlar ki açıklamayla kendilerinin gülünç duruma düşmesi bile önemli değil. Güler misin ağlar mısın? :)

vartor
20-12-2012, 17:45
Hakikaten acinacak bir durum, ancak taraftarlari da ayni durumda oldugundan ne halde olduklarini pek fark edemezler. Yine sadece ateistler fark edecek zavalliliklarini.

Subat
20-12-2012, 21:28
Oysa zaytung, allaha havale et butonuyla yıllardır veriyor, vereceği mesajı..

Bir kaç yıl önce kendi uydurduğum bir haberi ciddi bir dille süsleyip "dikkat! zaytung haberi değildir" spotuyla facebook'da paylaşmıştım. Neredeyse aylarca paylaşıldı durdu. Bir ademoğlu çıkıp bu haberin aslı astarı nedir demedi.. Zaytung değildir diyince, gerçek sanıldı...

Bir örnek daha vereyim. Galiba 6 ayı geçiyor. Bir haber sitesinde, "çocuğunuzun cinsiyetini siz belirleyin" diye bir haber vardı. Uzun uzun anlatmışlar. Şöyle şöyle yaparsanız çocuğunuz erkek olur, böyle böyle yaparsanız kız olur. Yazının en altında da "bu deney %50 başarıya ulaşmıştır" ibaresi var. Sanki denenmesi tavsiye edilen şeyler yapılmasa oran değişecek :)
En güzel yanı, epey bir yorum yapılmış olması ve sadece bir kaç kişinin bunu fark etmiş olmasıydı..

Bence diyanet olayın farkında. Zaytung'a yorum yazanlar içinde bile zaytung'un işlevini bilmeyip, haberi doğru sananlar var. Yani adamlar, ne ektiklerini bildiği için, ona göre biçiyorlar..

istatistik
21-12-2012, 01:05
Zaytung'u yalanlamaları iyi olmuş :D

mücerred
21-12-2012, 04:24
Yalnız olsa süper olur. Şimdi her futbolcu oynadığı takımın taraftarı mıdır? Hayır! Aynı mantık.

Tabiki ateist imamlar da,ateıst papazlar da vardır.şimdi açıklayıpta işinden sosyal çevresinden mi olsun?
Ben mesela ateıst oldugumu başkasına söylemeyi bırak kendim bile ateist oldugumu unutmuştum.On yıldan fazla din üzerine bir defa olsun tartışma yapma ihtiyacı duymamışımdır.
Sonra Turan Dursun Sitesi dinsiz oldugumu hatırlattı

idontneedagod
21-12-2012, 15:20
Tabiki ateist imamlar da,ateıst papazlar da vardır.şimdi açıklayıpta işinden sosyal çevresinden mi olsun?
Ben mesela ateıst oldugumu başkasına söylemeyi bırak kendim bile ateist oldugumu unutmuştum.On yıldan fazla din üzerine bir defa olsun tartışma yapma ihtiyacı duymamışımdır.
Sonra Turan Dursun Sitesi dinsiz oldugumu hatırlattı

Ben çok sayıda ateist olmasa bile azımsanmayacak sayıda deist olan ve din hizmetlerini veren çok sayıda personel olduğunu düşünüyorum. Tabi bunu doğrulamamız mümkün olamaz, kimse çıkıpta bunu açıklayacak cesareti gösteremez. İşte Turan Dursun sesini yükseltince başına gelen belli.

mücerred
23-12-2012, 00:38
Bugün ilginç bir şey oldu.
Müslüman olmuş bir danimarkalıyla tanıştım .Kopenhag da ona islam dersi veren caminin imamı varmış.Bu imamları diyanet Türkiyeden gönderiyor.İmamı lokanta da domuz eti yerken yakalamış Tabi bizim imam bunu görünce beti benzi gitmiş.Yalvarmış kimseye söylemesin diye.
Sıradan bir müslüman domuz eti yerse ateist denmez ama bir imam domuz eti yiyorsa en azından müslümanlıgı şüphelidir.

Yergin
24-12-2012, 16:36
Uyarmasında ne sakınca var ki bunu burada tartışıyorsunuz. Bir keresinde burada zaytung'da yapılmış bir haber açılıp tartışılmıştı, sonrasında da haberin gerçek olmadığı görülmüştü. Bunlar olağan şeyler, normal şeyler. Diyanet bu konuya cevap vermeseydi de bu konu forumda açılırdı yine.

Olan olaylara bir tebessüm edip geçip gitmek ülkem insanı için ne kadar zor böyle...
Bu yüzden zaten haber siteleri var, bu yüzden zaten zaytung var.

Pirate
24-12-2012, 17:22
Sanata düşman bir anlayışın mizah cahilliği.

murted
25-12-2012, 01:33
Muhtemelen anlamayacaklardır. Yanlış da olsa anlayabildiklerine tepki gösteriyorlar.

http://zaytung.com/sondakikadetay.asp?newsid=199182

Diyanet İşleri Başkanlığı; deccal, ye'cuc - me'cuc, dabbet'ül arz, Mehdi, Mesih, güneşin batıdan doğması gibi alametler belirmeden kıyametin kopmayacağını, bunun dışında kalan senaryoları bilime, akla ve mantığa uygun bulmadıklarını açıkladı...

(orhanbutun Brüksel'den bildirdi)

Bunlarda da doğrudan dinin kendisine değil klasik Türk tipi dindar mantalitesine giydirilmiş.

http://zaytung.com/sondakikadetay.asp?newsid=182323

Diyanet İşleri Başkanlığı: "Son bulgulara göre Higgs Bozonu Kuran-ı Kerim'de 21 yerde apaçık, 6 yerde de hesaplamalar sonucu bulunuyor. Sayı artabilir..."

(ampermetre Brüksel'den bildirdi)

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=163014

Son 5 Yıldır Ezan Sesinden Etkilenerek Müslüman Olan Turiste Rastlanılmaması Üzerine Harekete Geçen Diyanet İşleri, Müezzinlere Şan Dersini Zorunlu Hale Getiriyor

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=72

STV Dizisinden İbret Alarak Müslüman Olan Genç, İslam Dünyası'nı İkiye Böldü

STV'de yayınlanan "Gönül Kapısı" adlı diziden etkilenerek müslüman olan Ersin Özbükey (22), İslam Dünyası'nda şiddetli tartışmalara yol açtı.

Geçtiğimiz salı akşamı STV'de yayınlanan Gönül Kapısı adlı diziyi izledikten sonra ateizmden vazgeçerek İslam'ı seçen Ersin Öbükey'in bu kararı İslam Dünyası'nın bir bölümünde sevince yol açarken azımsanmayacak sayıda Müslüman'ın da tepkisini çekti.

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=8150

Müslüman İlim Adamları Sadece Kur'an'dan Alınan Bilgilerle Dizel Jeneratör Ürettiler

Son beş yüz yıldır bilimsel olarak Batı dünyasının fersah fersah gerisinde kalan İslam dünyası, üzerindeki ölü toprağını yavaş yavaş atmaya hazırlanıyor. Mısır'ın dünyaca ünlü El Ezher Üniversitesi, 15. yüzyıldan sonraki tüm bilimsel gelişmeler gözardı edilerek, sadece Kuran'dan alınan bilgilerle tasarlanan ilk enerji üretecinin prototip üretimine başlamak üzere olduğunu açıkladı.

Dünyanın en önde gelen İslami üniversitelerinden biri olarak kabul edilen El Ezher'in, İlmi Araştırma Kürsüsü yetkilileri, tamamı müslüman ülkelerden gelen 39 ilim insanının katılımıyla sürdürülen projede gelinen noktayı, üniversitede düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdular.

Bu da dinin kendisine yönelik.

http://zaytung.com/sondakikadetay.asp?newsid=190563

İslam'ı şiddet dini gibi gösteren karikatürleri protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteride, 3 büyükelçilik binası ateşe verildi. Çıkan olaylarda 7 kişi hayatını kaybederken, 4'ü ağır 30 kişi yaralandı...

(Fethi Körelmiş Brüksel'den bildirdi)

Natürelist
25-12-2012, 02:30
Hic bu kadar gülmemistim :lol::lol::lol:

"Bu adamın Müslüman'lığından kime ne hayır gelir?"
Özbükey'in bu kararına sert tepki gösteren kesim "STV dizisinden etkilenip dine dönen adamın Müslüman'lığına güven olur mu? Bu kadar berbat bir yapımdan bile etkilenecek kadar çok afedersiniz yani düşük zekalı biri yarın passion of christ izler en koyusundan hristiyan olur, öbür gün sünger bob izler kendini istiridye falan sanır denize atlar, yalan mı?" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Su satire'leri bir anlayabilseler....Diyanetin bu konuda ne durumlara düstügünü görmüstük :pound:

Yergin
25-12-2012, 17:56
Zaytung, bazı insanların zevki için var olan bir site. Karşınıza geçer, sen süpersin, sen çok güçlüsün der, o insanda kendin, birşey zanneder ve sonra da zaytung süper der.

Buradan benim yazımı okuyan bir zaytung yazarı, yöneticisi var ise, ateistlik ile veya Turan Dursun ile ilgili bir haber yapsa da okusak.

Pardon, ateist olan, kendi dalını keser mi? unutmuşum...

murted
25-12-2012, 18:14
Muhtemelen sosyalist, anarşist çizgide adamlar. Dolayısıyla o tip bir şey çıkmaz, çıkarsa da özeleştiri düzeyinde bir şey çıkar. :) İlk çıktığı zamanlardan beri takip ederim, beni rahatsız edecek, burada haksızlık etmişsiniz dedirtecek bir şeye rastlamadım bugüne kadar.

http://zaytung.com/sondakikadetay.asp?newsid=166036

İkinci TKP'nin de kurulmasıyla birlikte Türkiye'deki sosyalist parti sayısının toplam sosyalist sayısına oranı 1.7'ye geriledi...

(Cyclops Brüksel'den bildirdi)

Corpse Bride
25-12-2012, 20:45
Zaytung, bazı insanların zevki için var olan bir site. Karşınıza geçer, sen süpersin, sen çok güçlüsün der, o insanda kendin, birşey zanneder ve sonra da zaytung süper der.

Buradan benim yazımı okuyan bir zaytung yazarı, yöneticisi var ise, ateistlik ile veya Turan Dursun ile ilgili bir haber yapsa da okusak.

Pardon, ateist olan, kendi dalını keser mi? unutmuşum...

çok fesatsınız sayın yergin, niye yapmasın akıllarına gelmemiştir. insan biraz kendisiylede alay edebilmeli yahu ne yani dinin ciddiyetimi azalıyor şaka yapınca halla hallaa

Yergin
26-12-2012, 14:10
çok fesatsınız sayın yergin, niye yapmasın akıllarına gelmemiştir. insan biraz kendisiylede alay edebilmeli yahu ne yani dinin ciddiyetimi azalıyor şaka yapınca halla hallaa

Onun adına "alay edebilmeli" demeyelim, "şakalaşa bilmeli" diyelim.

İnsan kendisi ile de şakalaşabilir, başkaları ile de. Ama alay etmemeli. Çünkü alay edebilmenin de bir marifeti vardır ve bilirsiniz ki bu herkeste yoktur.

Yaşanan, yapılan, söylenen sözler dini eksiltmez, insanları eksiltir.

Zaytung tamami ile boş bir sitedir. Sadece kafasını, insanları buraya ne yalan söylesem de çeksem diye yoranların sitesi. Bunların da yalan olduğunu bildiği halde insanlar anlamsızca okuma gayreti gösteriyor ve insanların bu zaafından da bunlar gelir elde ediyor. Burada şunu unutmamak lazım. Bugün sevmediğiniz siyasetçilerin yaptığı bundan farksız mı?

Zaytungun yaptığında kötü bir niyet olmayabilir ama bu yaptığı ile para kazanıyorsa ki kazanıyor, o zaman işte işin içine hırs girer ve para için herşey yapılabilir. Turan Dursun sitesinin zaten diğer benzer sitelerden en büyük farkı işte bu. Umarım bu farkını hep korur.

mücerred
26-12-2012, 18:33
Onun adına "alay edebilmeli" demeyelim, "şakalaşa bilmeli" diyelim.

Zaytung tamami ile boş bir sitedir. Sadece kafasını, insanları buraya ne yalan söylesem de çeksem diye yoranların sitesi. Bunların da yalan olduğunu bildiği halde insanlar anlamsızca okuma gayreti gösteriyor ve insanların bu zaafından da bunlar gelir elde ediyor. Burada şunu unutmamak lazım. Bugün sevmediğiniz siyasetçilerin yaptığı bundan farksız mı?

Zaytungun yaptığında kötü bir niyet olmayabilir ama bu yaptığı ile para kazanıyorsa ki kazanıyor, o zaman işte işin içine hırs girer ve para için herşey yapılabilir. Turan Dursun sitesinin zaten diğer benzer sitelerden en büyük farkı işte bu. Umarım bu farkını hep korur.
Siz bu yalancılara niye itiraz ediyor sunuz anlamadım.
yalandan kim ölmüş:moony:
önemli olan bundan kimse zarar görmesin
Aslında bu yalanı bir hiciv olarak alırsanız bu konuya farklı bir yorum getirirsiniz.

Subat
26-12-2012, 19:17
Yalandan ziyade, mizahtan para kazanıyor diyebiliriz.

Yergin
27-12-2012, 10:32
Zaytungdan başka "hiciv" yapan yada mizahtan para kazanan yok mudur? Vardır...
Ben onları dinlerim, onları izlerim, gülerim, ne kazandığı da beni alakadar etmez.

Neyse, konuyu daha fazla uzatmayım. Ben sadece burada şunu dile getirmek istedim. İnsan ağzını yalana alıştırmamalı, alışmasına sebebiyet verecek şeylerden de uzak durmalı, yalan çok kötü birşeydir...

Saygılar

mücerred
28-12-2012, 10:56
Neyse, konuyu daha fazla uzatmayım. Ben sadece burada şunu dile getirmek istedim. İnsan ağzını yalana alıştırmamalı, alışmasına sebebiyet verecek şeylerden de uzak durmalı, yalan çok kötü birşeydir...

Saygılar
Sayın yergin sen de burada zaytungun yalan haber yaptıgını düşünen diyanetin durumuna düştügünün farkında mısın?

Yergin
28-12-2012, 14:18
Sayın yergin sen de burada zaytungun yalan haber yaptıgını düşünen diyanetin durumuna düştügünün farkında mısın?

Değilim. Açıklarsan belki anlayabilirim. Demek istediğin, zaytungun yaptığı haberler zaten yalan, bunu zaten kendileri söylüyor. Buna rağmen tepki göstermen yanlış değil mi?

mücerred
28-12-2012, 20:39
bin kunduz aşkına :director:
yalan nedir mizah nedir bunu mu konuşacagız sizinle ?
Ne derseniz haklısınız benden bu kadar

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=30785

Yergin
28-12-2012, 20:58
bin kunduz aşkına :director:
yalan nedir mizah nedir bunu mu konuşacagız sizinle ?
Ne derseniz haklısınız benden bu kadar

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=30785

mücerred,

Bu yapılanın adı mizah değil. Mizahı biz tiyatrolarda, televizyonlarda görüyoruz. Size göre nasıl ki televizyonda oynayan her dizi bir değil, her tiyatro oyunu bir değil, bana göre de değil. Siz bir diziyi seversiniz, ben sevmem. Benim sevdiğimi de siz sevmezsiniz. Bu bir seçimdir, zevk meselesidir. Ama burada yapılanın adı mizah değil bence. Ben, sokakta gördüğüm bir dilenciye, insanların zaafını kullandığı için nasıl kızıyor ve karşı isem buna da karşıyım. Mizahın altında bile bir akıl yatar.

Ben ne dersem haklı değilim. Öyle bir niyette değilim. Sadece düşüncemi iletmeye çalışıyorum, yanlış anlamayın. Ben farklı bir müslüman olma çabasındayım.

Saygılar

AlbatrosS
28-12-2012, 22:47
Zaytungdan başka "hiciv" yapan yada mizahtan para kazanan yok mudur? Vardır...
Ben onları dinlerim, onları izlerim, gülerim, ne kazandığı da beni alakadar etmez.

Saygılar

Arkadaş, orada yapılan şeye yalan değil ''kara mizah ve yahut ironi'' derler.

Ek bir not: Logosunda, ''dürüst, tarafsız, ahlaksız haber'' yazar. Zaytung'un ''bu haberler uydurmadır'' yazmasını falan mı bekliyorsunuz? Öyle olsa, yaptıkları mizah yahut ironi olmazdı.

Yergin
28-12-2012, 23:41
Arkadaş, orada yapılan şeye yalan değil ''kara mizah ve yahut ironi'' derler.

Ek bir not: Logosunda, ''dürüst, tarafsız, ahlaksız haber'' yazar. Zaytung'un ''bu haberler uydurmadır'' yazmasını falan mı bekliyorsunuz? Öyle olsa, yaptıkları mizah yahut ironi olmazdı.

Görününeni bırak AlbatrosS, görünmeyene bak.

Zaytung.com Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan Bildirilmiştir: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel materyal, html kodlarına varıncaya kadar yalandır uydurmadır. Kemik yaşı 18'den küçük olanlar siteye bir arkadaşa bakıp hemen çıkmak için dahi giremezler. Son olarak bizi dava edip mahkemelerde süründürmezseniz gerçekten çok seviniriz. Saygılarımızla.

En alt.

Niye bu kadar uzattınız anlamadım.

AlbatrosS
29-12-2012, 03:38
Görününeni bırak AlbatrosS, görünmeyene bak.

En alt.

Niye bu kadar uzattınız anlamadım.

Bu izahın bile güçlü bir İRONİ olduğunu sahiden anlamıyor musun? Anlıyorsun da dini hassasiyetlerinizi mizah konusu yaptıkları için kabullenmek mi zor?

milomanara
29-12-2012, 13:55
Zaytung tamami ile boş bir sitedir. Sadece kafasını, insanları buraya ne yalan söylesem de çeksem diye yoranların sitesi. Bunların da yalan olduğunu bildiği halde insanlar anlamsızca okuma gayreti gösteriyor ve insanların bu zaafından da bunlar gelir elde ediyor.

Zaytung.com'um Türkiye'nin en çok tıklanan 274. Sitesi olması[Alexa (http://www.alexa.com/siteinfo/zaytung.com#)] söylendiği tırışka olmadığını gösterir. Sevgili Yergin gibi "hassas" arkadaşların yaygarası da, taşların tam gediğine oturmasındandır. 7.yy bedevisinin saçmalıklarına "normal" insanlar gülerler. Zaytung bunu ispatladığı için bu saçmalıkları ciddiye alanları yaralamaktadır.

Pirate
29-12-2012, 16:22
Zaytung'un işi mizahtır. Bunun bile algılanamaması tuhaf. Bütün dünyanız ayetler ve hadisler olmuş. Biraz kafanızı kaldırın.

Yergin
29-12-2012, 21:47
Bu izahın bile güçlü bir İRONİ olduğunu sahiden anlamıyor musun? Anlıyorsun da dini hassasiyetlerinizi mizah konusu yaptıkları için kabullenmek mi zor?

Bir önceki mesajında böyle söylememiştin ama. Böyle yaparlarsa adı mizah olmaz demiştin. Neyse,

Zaytung.com'um Türkiye'nin en çok tıklanan 274. Sitesi olması[Alexa (http://www.alexa.com/siteinfo/zaytung.com#)] söylendiği tırışka olmadığını gösterir. Sevgili Yergin gibi "hassas" arkadaşların yaygarası da, taşların tam gediğine oturmasındandır. 7.yy bedevisinin saçmalıklarına "normal" insanlar gülerler. Zaytung bunu ispatladığı için bu saçmalıkları ciddiye alanları yaralamaktadır.

milo, o 274. dediğin listeden ben ilk 50 lerden sana öyle site isimleri yazarım ki buraya, bu listenin bir anlamı yok dersin.

Benim yaygara kopardığım yok, bir türlü anlayamadınız bunu. Zaytung ister çıksın Atatürk için birşeyler yazsın, ister Turan Dursun için, ister milomanara için, ister AlbatrosS için, ben yine tepkimi gösteririm. Zaytung istiyorsa Peygamberimiz ile ilgili birşeyler yapsın, güler geçerim. Hepinizin burada atladığını ben bir mesajımda yazdım ama üzerine düşen olmadı, işinize gelmedi sanırım.

Ne demiştim?

Bu yaptıklarının, bugün sizin sevmediğiniz siyasetçilerin yaptığından farkı ne?

milomanara
30-12-2012, 01:12
Bir önceki mesajında böyle söylememiştin ama. Böyle yaparlarsa adı mizah olmaz demiştin. Neyse,
Hangi mesajım, hatırlatır mısın?
milo, o 274. dediğin listeden ben ilk 50 lerden sana öyle site isimleri yazarım ki buraya, bu listenin bir anlamı yok dersin.
Buyur ilk 50 burada. Anlamı olmayan nedir?
1 Facebook
2 Google Türkiye
3 Google
4 YouTube
5 Windows Live
6 Twitter
7 Hurriyet
8 Milliyet Gazetesi / Son Dakika haberleri
9 sahibinden.com
10 Blogspot.com
11 Mynet.com
12 HABERTURK.COM
13 Wikipedia
14 R10.Net
15 Donanım Haber
16 GittiGidiyor.com
17 Sporx - Türkiye'nin En iyi Spor Sitesi
18 Yandex
19 ekşi sözlük
20 Garanti Bankası
21 Hepsiburada.com
22 Sabah
23 Ministry of National Education
24 Gazetevatan.com
25 Yahoo!
26 LinkedIn
27 MSN
28 Haber 7
29 En Son Haber Sitesi
30 ntvmsnbc
31 Haberler.com
32 WordPress.com
33 googleusercontent.com
34 Tumblr
35 TTNET
36 Fanatik
37 dizi-mag.com
38 Microsoft Corporation
39 WM Aracı
40 Alternatifim.com
41 Blogger.com
42 Isbank
43 Markafoni
44 http://www.blogcu.com/
45 Mackolik
46 The Internet Movie Database
47 Trendyol
48 Dailymotion
49 Webmaster Sitesi
50 Morpa Kampüs
Benim yaygara kopardığım yok, bir türlü anlayamadınız bunu. Zaytung ister çıksın Atatürk için birşeyler yazsın, ister Turan Dursun için, ister milomanara için, ister AlbatrosS için, ben yine tepkimi gösteririm. Zaytung istiyorsa Peygamberimiz ile ilgili birşeyler yapsın, güler geçerim. Hepinizin burada atladığını ben bir mesajımda yazdım ama üzerine düşen olmadı, işinize gelmedi sanırım.

Ne demiştim?

Bu yaptıklarının, bugün sizin sevmediğiniz siyasetçilerin yaptığından farkı ne?
Hacım yıllardır tartışıyoruz, hâlâ aynı yerdesin. Gerçek kişilerle tüzel ya da manevi ya da beşere mal olmuş(ünlü) kişiler farklıdır. Mustafa Kemal'i ya da Muhammed'i tefe koyabilirsin ama seni ya da beni koyamazsın. Çünkü senle ben hiç kimseyiz, tefe koyuyorsan belli ki husumetin var ama diğerleri öyle ya da böyle bilinir, iz bırakmış, mesajı-iddiası-argümanı olan(evet İbo bile) kişiler. Bunları eleştirmek hatta alaya almak ifade özgürlüğü kapsamındadır. Zaten Muhammed'i kasten alaya almaya gerek yok, bir kaç hadis yapıştır yeter. Entarisindeki spermi tırnağıyla kazıyıp namaz kılan bir insandan bahsediyoruz. İşimiz bu noktada sadece yansıtmak... :D