PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Düşünen beyinlere selam olsun...

toplumsalsizofreni
02-01-2013, 02:42
Merhaba,

Öncelikle aydınlık uğrunda canını hiçe sayan fedakar insan, TURAN TURSUN' a şükranlarımı sunarak cümlelerime başlamak istiyorum.

Ateist olduğum günden beri, toplumumuzda açıkça kimliğimi açıklamaya fikirlerimi dile getirmeye korkuyorum. Hem dışlanmamak hemde şiddete maruz kalmamak için, kendimi müslüman gibi tanıtıyorum maalesef. Bazı şartlar olgunlaştıktan sonra, umarım ben de ateist olduğumu haykırabilirim.

Size biraz kendimden bahsetmeme izin verin lütfen. 1985 Ankara doğumluyum. Ben aşırı islamcı bir aileden gelen birisiyim. Babam, dini otoriteler tarafından kabul görmüş birisi. Ailem beni, ilkokuldan önce, kuran kursuna gönderdi kuran öğrendim, ilk okuldan sonra da imam-hatip orta okuluna. Daha sonra, katsayı problemini bahane ederek -aslında istemediğimden- kendimi meslek lisesine attım.

Hayatımın bir yılını suudi arabistan'da geçirdim. Burada bir firmada çalıştım, arapça öğrendim ve müslümanları daha yakından tanıdım. İki defa kabe'ye gittim. Din hakkında bilinebiliecek herşeyi öğrendikten sonra, aydınlığa kavuşarak ateist oldum.

Kendimi bu bataktan kurtulduğum için çok şanslı sayıyorum. Fakat bu kurtuluş, aynı zamanda bir yalnızlığa mahkum etti beni. İş yerinden bir ateist arkadaşım var, onunla bazen konuşuyorum ama, kendimi de bir o kadar yalnız hissediyorum.

Şartlar olgunlaştıktan sonra -okulumu bitirip, yurtdışına yerleştikten sonra- inancımı herkese haykırıp, islam ve müslümanlığın -wafa sultan gibi- gerçek yüzünü herkese göstermeyi, bu gerçeği tüm dünya'ya haykırmayı arzuluyorum. En büyük idealim budur.

Sizinle tanışmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Erkek veya bayan olduğunuz ile ilgilenmeden, sadece insanlığınızla ilgilenerek, çevremi genişletmek adına, arkadaşlığınızı, dostluğunuzu benden esirgemeyeceğinizi umuyorum. Müslümanlardaki ihvaniyet olgusunun, gerçek düşünen beyinlerde de oluşmasını, ateistlerin birbirlerini kucaklamalarını, maruz kaldığımız olumsuz tavırlar karşısında birbirlerini desteklemelerini ve bu yönde örgütlenmelerini temenni ediyorum.

Esen kalın.

ALKA
02-01-2013, 03:30
Hoş geldin toplumsal şizofreni. Yaşadıkların şeyler gerçekten hayret uyandırıcı şeyler ve bunu nasıl başardın gerçekten seni tebrik etmek lazım. Çok zor bir yoldan geçmiş olduğun belli. Umarım istediğin ve arzuladığın özgür yaşama kavuşabilirsin.

vartor
02-01-2013, 05:38
Aramiza hos geldin toplumsalsizofreni, cok genc olmana ragmen bayagi bir gecmis birakmissin geride... Artik yalniz hissetmene gerek yok, burada beraberiz. Aramizda birkac imam hatipli imansiz da var, hic de yalniz sayilmazsin yani.

thenedos
02-01-2013, 21:18
Hoşgeldin toplumsalşizofreni.
Duygularını az çok anlayabiliyorum henüz bu işin başındayım ama şimdiden çoklu kişilik geliştirmiş gibiyim :) anneme göre dini bütün müslüman; ama aslında münafık :) inançlı arkadaşlarıma göre mürted; kendimse ateist olduğumu sanıyorum :D

Subat
02-01-2013, 21:37
Hoş geldiniz. Belirttiğinize göre yaşantınız sizi epey kısıtlamış fikirlerinizi açıklamanız yönünde. Hele ki ön kabullerle donanmış bir aileyle yaşayıp tersi yönde ilerlemek oldukça zor. Kısa bir zaman içerisinde bir çok şeyin üstesinden gelmiş olmanız, azminizi de gösteriyor aynı zamanda.. Bence yurtdışına çıkmadan da birşeyler değiştirilebilinir. O günleri de görmeniz dileği ile.

Neva
02-01-2013, 22:37
Hos geldiniz.

balyapan
14-01-2013, 00:11
Ben aşırı islamcı bir aileden gelen birisiyim. Babam, dini otoriteler tarafından kabul görmüş birisi. Ailem beni, ilkokuldan önce, kuran kursuna gönderdi kuran öğrendim, ilk okuldan sonra da imam-hatip orta okuluna. Daha sonra, katsayı problemini bahane ederek -aslında istemediğimden- kendimi meslek lisesine attım.

Hayatımın bir yılını suudi arabistan'da geçirdim. Burada bir firmada çalıştım, arapça öğrendim ve müslümanları daha yakından tanıdım. İki defa kabe'ye gittim. Din hakkında bilinebiliecek herşeyi öğrendikten sonra, aydınlığa kavuşarak ateist oldum.
Gerçi yine çok dindar bir mazi vakası ama tabi ki hoşgeldiniz.