PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateizm, deizm vs. satanistler hakkinda ne düsünüyor?

Movemento
12-01-2013, 21:29
Merhabalar abilerim veya ablalarim.
Ismim evrim, 17 yasindayim, erkegim, hollanda'dan ikamet etmekteyim, fakat günlerdir aklima takilan sey var, umarim yardimci olursunuz :)
Bu arada lütfen sakin yanlis anlamayin, sadece kafama takilmisti, ve sizlere sormak istedim ;)

- Ateizm, deizm, agnostisizm, panteizm, satanistler hakkinda ne düsünüyor? ateizme veya agnostiklere vs göre, ateizmle veya agnostiklerle ideolojik veya düsünce konusunda
satanizm arasinda benzerlikler var midir?
- richard dawkins, stephen hawking vs gibi ateizmin savunuculari, satanizm veya satanistler hakkinda ne demektedirler?
- Ateizm, deizm, agnostisizm, panteizm, anton szandor lavey hakkinda ne demektedirler? bu kisi gerçekten felsefeci mi kabul edilmektedir?

Abilerim veya ablalarim, dedigim gibi lütfen yanlis anlamayin, kafama takilmisti, ve sizlere sormak istedim :) sakin korkunuz olmasin, amacim kesinlikle sizleri korkutmam degil

Lütfen bana yardim ederek anlatabilirmisiniz? Cevaplayabilirmisiniz?
Simdiden tesekkurler :)

Movemento
13-01-2013, 14:46
Acaba yardimci olabilirmisiniz? :)

kemalistcan
13-01-2013, 15:10
Ateizm deizm, agnostisizm, panteizm arasında ki benzerlik ve ayrılıklar var; temel ayrılık ateizm kesin bir ret içerirken, temel benzerlik her birinin teist mantığa karşı çıkmalarıdır. Her biri sosyal yaşamda bireyi ve toplumu özgür kılmakla birlikte aralarındaki çatışma daha çok entellektüel bir düzlemde gerçekleşmektedir.

Satanizm bir akımdır. Satanizmin kimi kurucularının ilerici, özgürlükçü, din karşıtı söylevleri olsa da bugün şeytan mitosunun çevresinde biçimlenen bir din olma yolundadır kanımca. O yüzden diğerlerin kesin bir biçimde ayrılır...

Movemento
13-01-2013, 15:16
Ateizm deizm, agnostisizm, panteizm arasında ki benzerlik ve ayrılıklar var; temel ayrılık ateizm kesin bir ret içerirken, temel benzerlik her birinin teist mantığa karşı çıkmalarıdır. Her biri sosyal yaşamda bireyi ve toplumu özgür kılmakla birlikte aralarındaki çatışma daha çok entellektüel bir düzlemde gerçekleşmektedir.

Satanizm bir akımdır. Satanizmin kimi kurucularının ilerici, özgürlükçü, din karşıtı söylevleri olsa da bugün şeytan mitosunun çevresinde biçimlenen bir din olma yolundadır kanımca. O yüzden diğerlerin kesin bir biçimde ayrılır...

Tesekkurler Kemalistcan abim, yani demek oluyorki, satanizm denilen grup, ateizm hakkinda kesinlikle ilgisi yoktur?

kemalistcan
13-01-2013, 15:26
Şöyle söyleyebiliriz Tanrının yerine şeytanı koymak ve kendince ritüeller oluşturma da bir dindir aslında; çıkış olarak böyle başlamamış olsa bile. Ben daha çok nihilizme yakın buluyorum ama nihilizmdir de diyemeyiz.

Neva
13-01-2013, 23:33
Hristiyan doktrininin, baskin seytan/satan ve bayici "sevgi" anlayisina karsi olusturulmus diye dusunuyorum, cikis noktasi olarak. Ancak zaman icinde evrilip, din haline donusum gostermis olabilir.

Suradan da detayli bilgi alinabilir.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7313&highlight=Satanizm

vishnu
14-01-2013, 04:36
ateistler agnostikler ve deistler olarak şeytan diye bir varlığa inanmayız. bana göre tanrı nasıl yoksa şeytanda yoktur. iyi tanrı - kötü tanrı dualizminden çıkmıştır şeytan. tanrı çok buyutulmuş şeytan ise güçsüzleştirilmiştir. tanrının güçsüz rakibi olarak ortaya konmuştur.

şeytan kitleleri kandırmak için kullanılan bir kavramdır da aslında. eğer dinden şüphe edersen şeytana uymuşsundur , böylece dini sorgulama kaldırılır ortadan. şeytandan geliyordur o düşünce , cehenneme götürecektir o seni...

kutsal kitapta şeytan 10 kişiyi öldürmüştür tanrı ise milyonları. tanrı sevdiği kullarına niye böyle bir düşman yaratır anlaşılamaz , şeytan tanrının sevgılı kullarını kandırıp cehennemlik yapacaktır. tanrı bizi o kadar sevdiki bizi cehennemde yakmak için şeytanı yarattı.

eski politeist dinlerden ve zerdüştlükten alınma bir kavramdır şeytan. varolmayan bir uydurma bir hayalettir. onun için satanizmde saçmalıktır.

MadScientist
24-02-2013, 14:14
Ateizm deizm gibi akımlar her zaman bilimin yanında olmuştur.
Klasik dincilerde ateistler çağ atlarken orta çağda kalmışlardır.
Klasik dinciden kastım aşırı yobaz dinci kitle müslümanların çoğu.Genelleme yapmadım.
Benim fikrime göre bir deistte ateist olabilir ben ateizmi şöyle görüyorum var olan tanrıya karşıtlık şeklinde.
Kimi yerde tanrısızlık tanrı yok gibi algılansada ben böyle görüyorum.
Negatif ateizmden bahsediyorum bu arada bilmeyenler için.

ismail truth
25-02-2013, 17:57
Lavey'in yaptığı sadece Nietzsche'nin çok yüzeysel ve lise seviyesi bir yorumlamasından başka birşey değildir. Adamın asıl derdinin de bu işi ticarete çevirmek olduğunu sanırım söyleyebiliriz.

Nietzsche'nin Lavey'den ziyade Foucault ve Heidegger gibi daha ciddi ve sofistike takipçilerine bakmak gerekir, ama boşa harcayacak zamanım bol diyorsan bilemem.

Benim anlayışıma göre ateist dünya görüşü Newton + Darwin şeklinde özetlenebilir. Bu dünya görüşünü anlamak için de Daniel Dennett gibi, Michael Ruse gibi, Alex Rosenberg gibi biyoloji filozoflarını okumanı tavsiye derim. Nietzsche'nin yukarda bahsettiğim postmodernist takipçilerinden Darwin'i öğrenemeyiz.

Deistic Thought
22-03-2013, 18:36
LaVeyan satanizm gibi, günümüz modern satanist akımları ''ateistik satanizm'' olarak anılmaktadır.

LaVeyan satanizm'in ibadet (!?) yeri olan Church of Satan'ın baş rahibi Peter Howard Gilmore şöyle diyor:

''LaVeyan satanists do not believe in the supernatural, in neither God nor the Devil. To the Satanist, he is his own God. Satan is a symbol of Man living as his prideful, carnal nature dictates. The reality behind Satan is simply the dark evolutionary force of entropy that permeates all of nature and provides the drive for survival and propagation inherent in all living things. Satan is not a conscious entity to be worshipped, rather a reservoir of power inside each human to be tapped at will. Thus any concept of sacrifice is rejected as a Christian aberration—in Satanism there’s no deity to which one can sacrifice.''

- Peter Howard Gilmore ("High Priest" of the Church of Satan)

angel333
22-03-2013, 18:43
LaVeyan satanizmin kitabını okumuştum.

Pek bir özelliği yoktu sadece hristiyanlık karşıtı bir dini akım.

Ayrıca tanrı ve şeytan sembolik olduğunu söylüyorlar.

Deistic Thought
22-03-2013, 18:47
LaVeyan satanizmin kitabını okumuştum.

Pek bir özelliği yoktu sadece hristiyanlık karşıtı bir dini akım.

Ayrıca tanrı ve şeytan sembolik olduğunu söylüyorlar.

Aynen öyle

İşin ilginç yanı şu: LaVeyan satanistler, Şeytan Kilisesinde ayinler düzenliyorlar. Şeytan resminin önünde eğilip, ortaya çıplak bir kadın koyuyorlar falan. Ateist olmalarına rağmen, bunları ne amaçla yaptıklarını hala anlamadım : )

Excessive
12-04-2013, 21:26
LaVeyanlar şovmen insanlardır. Anton Szandor LaVey'in başlattığı şovu devam ettirmektedirler

Gerçek satanizm'in ne olduğunu, ancak geri dönemeyecek noktaya geldiğinizde anlarsınız.

Satanizm, öğrenmek için bile oldukça tehlikeli bir dindir.