PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : “Vesayet vesayet” diye yırtınanlar Diyanet vesayetini duydu mu

irsArtvin
21-01-2013, 14:06
Murtaza Demir: “Vesayet vesayet” diye yırtınanlar Diyanet vesayetini duydu mu

http://www.odatv.com/images/2013_01/2013_01_20/vesayet-vesayet-diye-yirtinanlar-diyanet-vesayetini-duydu-mu-2001131200_m.jpg

Gitti beyler mürveti/ binmişler birer atı/

Yediğü yoksul eti/ içtiğü kan olısar[I]

Tabudur Diyanet… Toplumun kanını emer; kötülük ve nefret saçar ama tartışılması yasaktır! “Vesayet, vesayet” diyerek kıçını yırtan iktidar medyası, sıra bu konunun tartışılmasına gelince suspus olur. Çünkü onların varlık nedenidir Diyanet. Bize göre hayatımızdan çıkarılması gereken en temel vesayet kurumlarından biri, Diyanettir…

Bu yüzden Diyanete karşı olmak bir insanlık ödevidir!

Çünkü DİB; demokrasi, laiklik, akıl ve evrensel ahlak ilkelerinden azat edilmiş bir garabeti, “din ve ahlak” diyerek önermektedir. Ben bu anormalliği (yoksa normallik mi) “Diyanet Dini” olarak tanımlıyorum. “Helal kesim” denilen bir icadın mucidi olan, ancak yaşamını, helal edilmemiş bütçeyle ikame eden Diyanet baronları ve siyasi koruyucuları ancak böyle tanımlanabilirler.

Bu çevreler, haramı “meşrulaştırarak”, bir tür “ibadete” dönüştürmüş, özellikle bu yüzden toplumsal ahlak dibe vurmuştur! Dolaysıyla halkımız, hac, umre, davul, çadır, hoparlör, gösteriş, VİP’li cami gibi devinimleri ibadet bellemekte; kimi dindarlar, çelişkiyi fark ettikleri halde; “yahu böyle din olmaz” demekten kaçınmaktadırlar.

Bu garabetten kurutulmak için Türkiye’nin önünde iki yol vardır; ya Diyanetsiz, yani demokratik, laik; ahlakı ve aklı da olan bir Türkiye toplumu; ya da örneklerde olduğu gibi mezhep savaşları içinde tükenen, emperyalizmin postalları altında inleyen, onlara el açıp dilenen tipik bir İslam ülkesi…

Bu çarpıcı-kışkırtıcı girişten sonra gelelim, “Diyanet’in yerine nasıl bir inanç kurumu olmalı” sorusunun yanıtına…

Seçim sizin; buyurun…

Murtaza Demir

Odatv.com

Dipnotlar:

[I] Yunus Emre

[II] 2010/492 esas no

[III] Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necati Tayyar Taş

[IV] Her üç katliam da Cuma günleri camiden başlatılmıştır

[V] Die Zeit, 25 Kasım 2004

[VI] Elize Sarayı, 17 Aralık, 2003

http://www.odatv.com/n.php?msg=commentsaved&n=vesayet-vesayet-diye-yirtinanlar-diyanet-vesayetini-duydu-mu-2001131200

Her satırıyla, her kelimesiyle insani değerlere sahip çıkan, çağdaş, aydın her insanın hiç tereddüt etmeden katılacağı mükemmel bir yazı.

ALKA
21-01-2013, 19:38
Forum kuralları gereği uzun alıntı olan bu yazıyı kısaltmak zorunda kaldım ama bu anlamlı makalenin devamını linkten takip edip mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. Her kelimesiyle anlamlı bir yazı olmuş.

Diyanet diye bir kurumun hala bir devlet kurumu olarak işlev yapması demokrasiye aykırı bir durum..

Neva
13-04-2013, 15:12
Guncel hayattan cikarilasi bir unsur, ancak umarim yerine yeni bir Dinayet gelmez.