Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkese Merhaba
Ben arsen. Yaklaşık 4-5 aydır forumdaki konuları okuyor ve takip ediyorum. Küçükken mahallemizin yakınlarındaki kırtasiyenin vitrininde Turan Dursun un Din Bu kitaplarını görürdüm. Bu kitapları çok merak etmiştim. Yine bir gün kırtasiyenin önünden geçerken yanımda olan bir abiye sordum dedimki nedir bu kitaplar. O da boşver onları dinsizin biri yazmış deyip birsürü şey söyledi :) İşte o zamanlar yanımdaki abiye soracağıma o kırtasiyeci amcaya sorsam belki herşey daha çocukluğumdan değişecekti. Arkadaşlar 34 yaşındayım müslüman olduğu halde kadere inanmayan bir baba fakat çok dindar bir annenin elinde yetiştim. Daha 5 yaşında iken kendiliğimden okuma yazma öğrenmiştim. Herhalde bunun etkisi olacak daha 6 yaşında kuran kurslarına gitmeye başladım. O zamandan başlayan din eğitimi sürecim çeşitli cemaatlerde devam etti. Nur cemaati ile başlayan süreç nerelere kadar gitti anlatamam, aklıma geldikçe gülüyorum :) 17yaşında nakşibendi tarikatına girmiştim. Sonra askerlik ve sonrasında dini biraz kopuk kopuk yaşamaya başladım dediğim anda farklı bir cemaat daha. Sonra 5-6 yıl gibi çok disiplinli bir dini eğitim süreci gördüm. İnanın bana islam adına en uç noktaları da gördüm. Yani bir çok cemaatin bizzat içinde bulunup herbirinin ideolojisini de gördüm. Ancak her gördüğüm cemaatteki çürük insanlar bana dinimi sorgulamamı sağladı. Ve şu an burdayım. İyi ki de burdayım. İnsan olduğunun bilincinde olan herkesi çok seviyorum. Herkese Merhaba.....
Hoş geldiniz sayın arsen. Uzun bir zamanınızı almış kurtulmak ama en nihayetinde başarmışsınız. Şimdi ne hikayeleriniz vardır sizin. Sabırsızlıkla bekliyor olacağım.
İyi forumlar.
Hoşbuldum sayın Şubat. Gerçekten uzun bir zaman aldı ve inanılmaz hikayeler ve yaşanmışlıklar birikti heybemde. Aslında küçüklüğümden bu yana sanki bir şey yardımcı olmak ister gibiydi. Mesela 8-9 yaşlarında iken kuran ın arapçasını okuyordum. Bir gün dedimki kendi kendime ne demek istiyor, ne anlatıyor bu kuran? Sonra kütüphaneye gidip meal okumaya başladım. Ama anlayamamıştım. Sonrada baskılar vs. geldi ve öylece kaldı. Ancak farkettiğim bir şey var, o kadar cemaat ve dini ortamlarda sohbetlerde bulundum. Ciddi anlamda kuran dan çok bahsedilmedi. Sadece rahmet ve merhamet ayetlerinden bahsediliyordu. Hiçbir zaman ahzab dan tahrim den yada benzerlerinden bahsedilmemişti. Ama inanın o yardımcı olmak isteyen şey her ne ise onun sayesinde gerçekleri görür oldum. Ama kafamda şimşekleri çaktıran soru deist olan bir arkadaşımdan geldi. Bir gün konuşurken şunu demişti. Bir çok çelikili ayet var hadis var. Hani müslümanlar diyorlar ya, ben vaizfemi yapayım eğer ahiret diye bi şey yoksa bi şey kaybetmem, ama ya varsa sen ne yapacaksın? Bide bunu tersinden düşünmek var dedi. Mesela öldük ve tanrının huzuruna çıktık. Tanrı o müslümanlara derse ki " Bak sen sağlığındayken bir sürü ayet okudun çelişkileri gördün, delillerle önüne geldi, sana akıl fikir verdim, düşünmedin başkalarının aklıyla hareket ettin, okudukların hiç tanrı nın söyleyebileceği şeyler gibimiydi? Herşeyi bu kadar intizam içinde yaratan tanrının bu tür çelişkili sözleri söyleyebileceği hiç mi aklına gelmedi?"
İşte arkadışımın bu sözü ilk fitili yakmıştı......
Merhaba arsen;
TD forumlarına Hoşgeldiniz.
Umarım sitemizde kalıcı ve katılımcı olursunuz.
Saygılarımla
R
Hoşbuldum sayın R, güzel ortam için teşekkürler, saygılar bizden. :)