PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meslek hakkında

MadScientist
28-02-2013, 22:28
Arkadaşlar şimdi evrim ve genetiğe çok merakım vardır.Bunun üzerine gidilebilecek yerler varmı üniversitede?
Bu arada ben moleküler biyoloji ve genetik düşünüyorum.Bu alandada evrim dersleri okutuluyormudur?
Okutuluyorsa tarafsızmı taraflımı?
Yurtdışındamı okusam daha iyi olur moleküler biyoloji ve genetiği.
Eğer moleküler biyoloji ve genetiği okursam ilerde kendi başıma bu alanda bilim adamı gibi birşey olabilirmiyim?

ALKA
01-03-2013, 04:13
Şurada açıklayıcı bilgiler var. Umarım bazı sorularına yanıt verir.

Moleküler biyoloji mi çalışmak istiyorsunuz?

Moleküler biyoloji ve genetik dalında eğitim almak istiyorsanız. Bu blogu bir okuyun derim.
Özetle bu bölümü seçmek isteyen öğrencilere bir kaç önerim ve tavsiyem var.

Eger hakikaten bu alanda calismak istiyor ve hayallerinizi gerceklestirmek istiyorsaniz... yani meslekte iyi bir yere gelmek istiyorsaniz. Ne yazik ki sadece 4 yillik fakulteyi bitirmeniz bu hayallerinizi gerceklestirmek icin yeterli degil.
Neden degil?

Saglik bilimlerinde 4 yillik fakulte mezunu olarak yapabilecekleriniz oyle ufkunuzu acip sizi kariyer basamaklarinda yukariya cikartmaya yetmeyecek. Turkiye sartlarinda bir laboratuvarda teknisyen olarak calisip rutin isleri yapmak durumunda kalabilirsiniz. Yaptiginiz rutin laboratuvar isleri molekuler biyoloji teknikleri olsa bile. Sonucta belli bir yere kadar gelebilirsiniz.
O yuzden master yeter mi acaba?

Devamı..

http://blog.milliyet.com.tr/molekuler-biyoloji-mi-calismak-istiyorsunuz-/Blog/?BlogNo=58405

Olimpiyat
01-03-2013, 09:38
Önceki kız arkadaşım ODTÜ moleküler biyoloji ve genetikteydi. (Açıkçası matematik okumasaydım, ben de moleküler biyoloji ve genetik okumak isterdim)

Her neyse, evrim konusunda ders gördüklerini söylemişti.

Sana tavsiyem, eğer kafanda bir üniversite varsa, o ünversitenin web sitesine girmen.Orada yarıyıllara göre ders programlarını göreceksin.Hangi dersler işleniyor vs...

Elbette yurtdışı daha iyidir, şimdiki aklım olsa yurtdışından hiç gelmezdim.Sanki vatanı biz kurtaracağız.

yeops
01-03-2013, 13:25
Üniversiteye hazırlandığım sıralarda geleceğin en önemli bilim dallarından biri olarak görülüyordu. Hala da öyle.

Her ne kadar bu ülkenin böyle bilimcilere ihtiyacı varsa da ülkemizde doğa bilimleri hiç gelişmemiştir maalesef. Ben de üniversitede(Hacettepe) moleküler biyoloji dersleri almıştım, burada hayal kırıklığı yaşaman çok olası. Bu alanda nitelikli bir bilim adamı olmak istiyorsan yurt dışını öneririm.

İngiltere'nin biyoloji alanında ileri olduğunu bilirim, orayı düşünebilirsin. Fakat Amerika'da okumanın da büyük bir avantajı var. Türkiye'ye geri dönmek istediğinde Amerika diplomasıyla rahatça üniversitelerde iş bulabiliyorsun.

MadScientist
02-03-2013, 11:11
Üniversiteye hazırlandığım sıralarda geleceğin en önemli bilim dallarından biri olarak görülüyordu. Hala da öyle.

Her ne kadar bu ülkenin böyle bilimcilere ihtiyacı varsa da ülkemizde doğa bilimleri hiç gelişmemiştir maalesef. Ben de üniversitede(Hacettepe) moleküler biyoloji dersleri almıştım, burada hayal kırıklığı yaşaman çok olası. Bu alanda nitelikli bir bilim adamı olmak istiyorsan yurt dışını öneririm.

İngiltere'nin biyoloji alanında ileri olduğunu bilirim, orayı düşünebilirsin. Fakat Amerika'da okumanın da büyük bir avantajı var. Türkiye'ye geri dönmek istediğinde Amerika diplomasıyla rahatça üniversitelerde iş bulabiliyorsun.
Dediğinize gelirsek doğa bilimcisi olmayı hiç düşünmedim ilgi alanıma girmiyor.Ben genlerle oynamayı falan sevdiğimi düşündüm bunun için moleküler biyoloji ve genetiği seçtim.

yeops
02-03-2013, 15:34
Doğa bilimleri derken biyoloji, kimya, fizik gibi dalları kastettim. Moleküler biyoloji ve genetik de doğa bilimleri içerisindedir.

MadScientist
05-03-2013, 21:43
Doğa bilimleri derken biyoloji, kimya, fizik gibi dalları kastettim. Moleküler biyoloji ve genetik de doğa bilimleri içerisindedir.
Bu arada benim amacım bu meslekte virüsleri bir yazılım yazar gibi kodlamak ilaç yapmak amacım.
Genlerle falan uğraşmak yani çoğunlukla.

Corpse Bride
06-03-2013, 00:50
yurt dışında imkanınız varsa, stanford.

Olimpiyat
06-03-2013, 15:21
Stanforda doğrudan geçmesi çok zor...Dünyanın en iyi 3-4 üniversitesinden birisi. Kriterleri ağır.

Boğaziçi yolu ile geçiş mümkün. Bu yüzden Boğaziçini iyi bir derece ile bitirip, Stanford da hayatına devam edebilir.

Boğaziçi ve Bilkentten oralara giden arkadaşlarım, Türkiye ye dönmüyorlar. Rahat ve huzurlu bir yaşamları varmış.