PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sonunda patlayacak bir balon Ateizm ve diğerleri

hakikat03
07-03-2013, 23:31
İslâmiyet gerek bireysel, gerek toplumsal ve gerekse evrensel açılardan mutluluğun temini yönünde ilkeler ortaya koymuş, niçin var olunduğu ve nereye gidileceğine dair getirmiş olduğu açıklamalarla insanlara bir vizyon sunmuştur.

Ateizmin ise insanlara bir vizyon sunması ve varlık alemiyle ilgili tatmin edici açıklamalar getirmesi bugüne kadar mümkün olmamıştır. Sadece niçin var olduğumuzla alâkalı olarak değil ayrıca nasıl var olduğumuz ve nereye gideceğimizle ilgili olarak da ateizmin sunacağı bir şey bulunmamaktadır. Doğrusu ateizmden böyle bir izah beklemenin de anlamı yoktur. Çünkü kendisi reaksiyoner bir tavırdır. Sistemli ve ahenkli bir dünya görüşü ortaya koymak yerine dine ve Tanrı inancına karşı eleştirel bir tutum takınmakla yetinmiştir. Ortaya yeni bir şey koyamadığı gibi insanların ufkunu açacak, onlara ümit verecek ve geleceği aydınlatacak bir sistem de sunmamıştır.

Bir insanın Tanrı'nın varlığını reddetmesi esasen o kişinin kendi iradesine ve aklî muhakemesine bağlı olan bir şeydir. Nitekim böyle davranan pek çok insan da görülmüştür. Ancak bir insanın mutlak surette inançsız olması veya hiçbir surette aklına Tanrı'nın varlığını getirmemesi mümkün değildir. Bunun imkânsızlığıyla ilgili pek çok kanıt bulunmaktadır. Geleneksel dinlerin Tanrı anlayışlarını reddeden pek çok kişide dahi benzeri kavramlara rastlan-maktadır. İnançsız olduğunu söyleyenlerin büyük bir kısmında da, materyalistler dahil olmak üzere, zihinlerinde Tanrı işlevini yerine getiren ancak mahiyet itibariyle farklı olan değerler görülmektedir. Dolayısıyla mutlak bir ateizmden sözetmek imkânsızdır.

*

Ateistler bütün uğraşılarına rağmen Tanrı'nın varlığı aleyhinde güçlü kanıtlar ortaya koyamamışlardır. Buna karşın Tanrı'nın varlığı konusunda pek çok kanıt ileri sürülmüştür. Bu kanıtlar da ateistlerin "Tanrı yoktur? şeklindeki iddialarını tek tek çürütmektedir. Bunlar arasında da varlık (ontolojik), âlem (kozmolojik), nizam ve gaye (teleolojik), mistik tecrübe ve ahlâk kanıtları bulunmaktadır. Aslında kimileri için bu kanıtların dile getirilmesine dahi gerek yoktur. Çünkü Tanrı'nın varlığı insan için kanıtlanmaya gereksinim duymayacak kadar açık ve seçik bir konudur. Dolayısıyla ateistin inkârı şaşılacak bir şeydir.

Kozmik Perspektif
07-03-2013, 23:41
Gene copy/paste tebliğciliğine başlamışsın bakıyorum. Bu da senin aslında ateizm hakkında herhangi bir bilgi ve fikir sahibi olmadığını gösterir.

hakikat03
07-03-2013, 23:51
Gene copy/paste tebliğciliğine başlamışsın bakıyorum. Bu da senin aslında ateizm hakkında herhangi bir bilgi ve fikir sahibi olmadığını gösterir.

ateistlikle herhangi bir bilgiye sahip değilim doğru şimdiye kadar ilgilenmediğim bir konu olmadığı için pek bilgim yok, birde site de yapılan bütün bilgiler sen gibi ingilizce (copy/paste) yazmayacağım site zaten kopyala/yapıştır üzerine kurulu aldığınız bilgileri tek tek elle mi yazıyorsunuz bi tane arkadaş çıksın ben verdiğim bütün bilgileri hiç bir yerden almadan kendi kaynaklarıma dayanarak yazıyorum desin :clap2: :clap2:

Kozmik Perspektif
08-03-2013, 00:02
Tebliğcilerden başka herkes kendi cümleleriyle ve kendi bilgisi dahilinde burada fikir teatisi yapıyor. Forumlar fikir alışverişi yapmak için var. Sırf C/P dolduracaksak forumun ne anlamı kalır? Sen ve senin gibi tebliğcilerden başka kim kopyala yapıştır yapıyor, göster? Boş konuşma!

Ayrıca bilgi sahibi olmadığını kendin de itiraf etmişsin. Zaten c/p ile doldurman bunu açıkça gösteriyor.

hakikat03
08-03-2013, 00:06
Tebliğcilerden başka herkes kendi cümleleriyle ve kendi bilgisi dahilinde burada fikir teatisi yapıyor. Forumlar fikir alışverişi yapmak için var. Sırf C/P dolduracaksak forumun ne anlamı kalır? Sen ve senin gibi tebliğcilerden başka kim kopyala yapıştır yapıyor, göster? Boş konuşma!

Boş konuşan kim acaba şimdi onu merak ettim.Birde forumda dolaşırken "konunun devamı burada" veya "alıntı kaynağı burada" gibi Kelimeleri çok gördüm.Hani Burada herkes fikir teatisi yapıyordu.

itiraf derken neden bahsediyorsun acaba, kendiniz de kopyala/yapıştır yapanlardansınız onu mu itiraf ediyorsunuz acaba.

mücerred
08-03-2013, 00:30
Eger bir Tanrı varsa bunun utangaç bir Tanrı olduguna şehadet ederim.:peace:

hakikat03
08-03-2013, 00:36
Eger bir Tanrı varsa bunun utangaç bir Tanrı olduguna şehadet ederim.:peace:

benim bir Allah'ım var ya senin neyin var.
birde tüzüğün 44. maddesini oku ama size uygulanır mı bilmem

istatistik
08-03-2013, 00:40
ateistlikle herhangi bir bilgiye sahip değilim doğru şimdiye kadar ilgilenmediğim bir konu olmadığı için pek bilgim yok, birde site de yapılan bütün bilgiler sen gibi ingilizce (copy/paste) yazmayacağım site zaten kopyala/yapıştır üzerine kurulu aldığınız bilgileri tek tek elle mi yazıyorsunuz bi tane arkadaş çıksın ben verdiğim bütün bilgileri hiç bir yerden almadan kendi kaynaklarıma dayanarak yazıyorum desin :clap2: :clap2:

Bilimsel yöntem konusunda hiç bir bilgin olmadığından sana yavay yavaş öğreteyim.

Bilimsel yöntemde ortaya koyduğun somut bir gerçeği, bunu doğrular nitelikte diğer somut gerçekler ile desteklersin. Buna "Referans Gösterme" denir. Senin sözünü ettiğin alıntılanmış ve kaynak verilmiş yazılar bilim ve evrim bölümlerimizdedir. Bu yöntemi ise deneyleri, kazıları ve simülayonları kendimiz yapamayacağımız için benimseriz.

Ancak, iş dinlere gelince konu tamamen değişir. Dinler forumunda gördüğün başlıkları incelediğin zaman bunu rahatlıkla görebilirsin. Ortaya sizin taptığını kitabın bir ayeti, onu yazanın bir macerası koyulur ve ne kadar mantıksız ve saçma olduğu, kişilerin kendi düşünceleri ile ortaya koyulur. İnanırların bir çoğu ise bu argümanlara aynen senin yaptığın gibi kopyala/yapıştır şeklinde cevap verir. Çünkü neye taptığı konusunda bir fikri yoktur.

Yukarıda alıntıladığın "Başkalarının Düşünceleri" ise yanlışlanmak için herhangi bir referansa ihtiyaç duymaz. Çünkü oldukça saçmalar ve hemen yanlışlayabilirim:

Bir insanın Tanrı'nın varlığını reddetmesi esasen o kişinin kendi iradesine ve aklî muhakemesine bağlı olan bir şeydir. Nitekim böyle davranan pek çok insan da görülmüştür. Ancak bir insanın mutlak surette inançsız olması veya hiçbir surette aklına Tanrı'nın varlığını getirmemesi mümkün değildir. Bunun imkânsızlığıyla ilgili pek çok kanıt bulunmaktadır. Geleneksel dinlerin Tanrı anlayışlarını reddeden pek çok kişide dahi benzeri kavramlara rastlanmaktadır. İnançsız olduğunu söyleyenlerin büyük bir kısmında da, materyalistler dahil olmak üzere, zihinlerinde Tanrı işlevini yerine getiren ancak mahiyet itibariyle farklı olan değerler görülmektedir. Dolayısıyla mutlak bir ateizmden sözetmek imkânsızdır.

Altı çizili bölümleri tek tek çürütelim:

1) Kişinin tanrının varlığını inkar etmesine değil, tanrının bulunmadığına kanaat getirmesine ateizm denir. Bunu söylemenin günah olduğunu düşündüğü için inanırlar "reddetme" ifadesi ile kelime oyununa başvururlar.

Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise "aklî muhakemesine" ifadesidir. Metni hangi uyanık yazdıysa, aklı sıra ateistlerin aklında sorun olduğunu ima etmeye, çaktırmadan hakaret etmeye çalışmış. Salakça bir önerme olmakla birlikte, inanırlığın zeka ile herhangi bir ilgisinin olmaması nedeniyle de geçersizdir.

2) Kanıtlanmakta uzak bir ifadedir. Daha önce pek çok defa bahsettiğim gibi inanırlık derecesi test edilebilir bir oldu değildir. Hele ki aklını hayali tanrı ve tanrısal varlıklarla bozmuş, sürekli onu düşünen takıntılı bir inanırın, bir ateistin tanrı fikrini kafasından silmesi fikrini anlamasını beklemek hiç mantıklı değildir. Bu sebeple, konu üzerine ahkam kesen bir inanır sadece kendini tatmin ediyordur.

3) Yukarıdaki madde ile ilgili "kanıtlar" olduğu söylenmiş. Nedir bu kanıtlar? Hangi deney? Yok böyle kanıtlar. Bulduğunuz her islami yazıya atlarsanız böyle yarı yolda kalırsınız.

4) Ateizm mutlak ya da muğlak şeklinde bölünebilecek bir düşünce değildir. tanrıya inanırsın ya da inanmazsın. Bunun renkleri ya da tonları yoktur. Bu siz inanırlarda, aşırı dinci, kökten dinci, ılımlı islam vs. vs. vs. gibi türetilmiş kavramlarla görülen bir durumdur. Tanrıya inanırsınız ama buyruklarını yerine getirme derecenize göre kendinizi de sınıflandırarak çoğu zaman tatlı su müslümanlığı yaparsınız.

Dünyanın pek çok yerinde müslümanlar acı çekerken onlara yardım etmek için sıraya gireninizi görmedik. Ezberlediğiniz bir iki basmakalıp sözün dışında gerisi yine kendini tatmin.

Bunlar tamamen kendi fikirlerimdir ve sizinki gibi herhangi bir yerden kopyalanmamıştır. kendi fikirlerinizle nasıl bir argüman geliştirebilirsiniz? Geliştiremiyorsanız daha kendi kutsal dininizi bile kendi başınıza savunamıyorsunuz demektir.

istatistik
08-03-2013, 00:42
benim bir Allah'ım var ya senin neyin var.
birde tüzüğün 44. maddesini oku ama size uygulanır mı bilmem

Çok güzel Allah'ın ve onan inanmanın sana faydalarını ve getirilerini sırala. Ben de, bir ateist olarak herhangi bir tanrının varolmadığını bölmeme rağmen daha fazlasının bende olduğunu göstereyim.

NOT: "Utangaç" ifadesi tüzüğe aykırı değildir.

Kozmik Perspektif
08-03-2013, 00:48
@hakikat03

44. maddeyi kim ihlal ediyor bilmiyorum ama senin 42. maddeyi ihlal ettiğin kesin:

42- Uzun Metinleri Kopyala-Yapıştır Yöntemiyle Forumlarımıza Taşımayınız Kendi yorumlarınızı da katmadığınız sürece başka sitelerdeki yazıları kopyala-yapıştır (copy-paste) yöntemi ile forumlarımıza taşımayınız. Uzun kopyala-yapıştır mesajları genellikle sıkıcı olduğu ve okunmadığı gibi veri tabanımızın gereksiz büyümesine neden olmaktadır. Kopyala-yapıştır yöntemi kullanmak yerine ilgili web sayfasının linkini yazmayı tercih ediniz. Bilhassa uzun kopyala-yapıştır metinleri içeren mesajlar yöneticiler tarafından yazarı uyarılmaksızın silinecektir. Tekrarı durumunda kendisine disiplin cezası verilecektir.

hakikat03
08-03-2013, 00:56
Çok güzel Allah'ın ve onan inanmanın sana faydalarını ve getirilerini sırala. Ben de, bir ateist olarak herhangi bir tanrının varolmadığını bölmeme rağmen daha fazlasının bende olduğunu göstereyim.

NOT: "Utangaç" ifadesi tüzüğe aykırı değildir.

zaten tüzük site yöneticilerine belirli kişilere uygulanmıyor ne söyleyen söylesin.
diğer mesele bana faydası senin gibilere "çok güzel allah" yazdıra biliyor.Bana neden faydası olmasın ki bütün nimetlerini önüme sermiş ve o nimetlerinden yararlanıyorum her türlü, sende diyeceksin şimdi ben de o nimetlerin 2 katını yiyorum veya yararlanıyorum demi yararlanacaksın çünkü sen de onun yarattı bu dünya da yaşıyorsun o nimetlerini sana karşı bitirirse o zaman görürsün fazlanın sende olduğunu

hakikat03
08-03-2013, 00:59
@hakikat03

44. maddeyi kim ihlal ediyor bilmiyorum ama senin 42. maddeyi ihlal ettiğin kesin:

maşallah bütün kurallarını bana ve diğer yasaklanan kişilere yazmışınız.
şimdi beni ve diğerlerine ne diyeceksiniz acaba kara cahil denmişti daha önce şimdi ne derler bakalım görelim

istatistik
08-03-2013, 01:04
zaten tüzük site yöneticilerine belirli kişilere uygulanmıyor ne söyleyen söylesin.
diğer mesele bana faydası senin gibilere "çok güzel allah" yazdıra biliyor.Bana neden faydası olmasın ki bütün nimetlerini önüme sermiş ve o nimetlerinden yararlanıyorum her türlü, sende diyeceksin şimdi ben de o nimetlerin 2 katını yiyorum veya yararlanıyorum demi yararlanacaksın çünkü sen de onun yarattı bu dünya da yaşıyorsun o nimetlerini sana karşı bitirirse o zaman görürsün fazlanın sende olduğunu

Hodri meydan bitirmesini bekliyorum.

Bu arada bir kelimeden bu kadar mutlu oluyorsanız oldukça küçük hedefleriniz varmış. Düşünceleriniz benim yazdıklarıma bir cevap olamayacak kadar yersiz. Hala ben "Allah" yazdım diye bu kadar seviniyorsanız işimiz var sizinle.

Şimdi bir kaç tanrı ismi daha yazacağım. Bunlara da sevinecek misiniz? Yoksa gidip ağlayacak mısınız? Başlayalım:

Loki, Set, Ra, Odin, Zeus, Tanrı, Kami, Rab, Olmeca, Huitzilopochtli, Enli, Vişnu...

Eee sonuç ne oldu? Bu tanrılara tapan herkes mutlu mu oldu? Şimdi en hakiki din bunlar mı oldu? Güldürmeyin adamı.

mücerred
08-03-2013, 01:11
maşallah bütün kurallarını bana ve diğer yasaklanan kişilere yazmışınız.
şimdi beni ve diğerlerine ne diyeceksiniz acaba kara cahil denmişti daha önce şimdi ne derler bakalım görelim
Hepimizin bir cahil hatta kara cahil yanımız vardır.Takma kafana.Ya da kafana tak bu cahilliklerini aşmaya bak
Önemli olan tarafkende adil olabilmektir.Bunu başardıgımız da erdemli insan oluruz.
Varsa bir Tanrı utangaç olmalı demem de ,hakaret amacı güdülmemiştir.Tanrının varlıgını ispat etme konusundaki isteksizligine vurgu yapmaya çalıştım.

hakikat03
08-03-2013, 01:13
Hodri meydan bitirmesini bekliyorum.

Bu arada bir kelimeden bu kadar mutlu oluyorsanız oldukça küçük hedefleriniz varmış. Düşünceleriniz benim yazdıklarıma bir cevap olamayacak kadar yersiz. Hala ben "Allah" yazdım diye bu kadar seviniyorsanız işimiz var sizinle.

Şimdi bir kaç tanrı ismi daha yazacağım. Bunlara da sevinecek misiniz? Yoksa gidip ağlayacak mısınız? Başlayalım:

Loki, Set, Ra, Odin, Zeus, Tanrı, Kami, Rab, Olmeca, Huitzilopochtli, Enli, Vişnu...

Eee sonuç ne oldu? Bu tanrılara tapan herkes mutlu mu oldu? Şimdi en hakiki din bunlar mı oldu? Güldürmeyin adamı.

benim yazdığım cümlelerden siz allah yazdım diye mutlu mesut oldum diye bir cümlenin geçtiğini görmedim ve siz aynı Kur'an daki gibi istediğiniz yerleri alma gereksinimi duyuyorsunuz Kur'an da Hiç mi taktir ettiğiniz veya Allah'ın hiç ni takdir ettiğiniz bir şey yok çok merak ediyorum gerçi olsa bile siz yine söyleyemezsiniz çünkü müslüman görünen münafıkların yaptıklarını kaydediyorsunuz gözleriniz hala kör ama mutlaka bir gün o gözlerniz gerçeği görecek er ya da geç görecek

bakkalmahmud
08-03-2013, 01:19
[QUOTE=hakikat03;475670]İslâmiyet gerek bireysel, gerek toplumsal ve gerekse evrensel açılardan mutluluğun temini yönünde ilkeler ortaya koymuş, niçin var olunduğu ve nereye gidileceğine dair getirmiş olduğu açıklamalarla insanlara bir vizyon sunmuştur.

Sayin hakikat,insanin neden varoldugunu ve nereye gideceyini aciklayan islamiyet,simsek ve yildirimlarin neden varoldugunu ve nereye gitdiyini nasil acikliyor?:D.saygilar

hakikat03
08-03-2013, 01:24
[QUOTE=hakikat03;475670]İslâmiyet gerek bireysel, gerek toplumsal ve gerekse evrensel açılardan mutluluğun temini yönünde ilkeler ortaya koymuş, niçin var olunduğu ve nereye gidileceğine dair getirmiş olduğu açıklamalarla insanlara bir vizyon sunmuştur.

Sayin hakikat,insanin neden varoldugunu ve nereye gideceyini aciklayan islamiyet,simsek ve yildirimlarin neden varoldugunu ve nereye gitdiyini nasil acikliyor?:D.saygilar

bu da Allah'ın ve islamın büyüklüğünü gösteriyor. her zaman aynı cümleleri yazmaktan bıktım neden hep Kur'an dan almak istediklerinizi alıyorsunuz neden daha bir ayrıntlı şekilde inceleme yapmıyorsunuz.

istatistik
08-03-2013, 01:42
benim yazdığım cümlelerden siz allah yazdım diye mutlu mesut oldum diye bir cümlenin geçtiğini görmedim ve siz aynı Kur'an daki gibi istediğiniz yerleri alma gereksinimi duyuyorsunuz Kur'an da Hiç mi taktir ettiğiniz veya Allah'ın hiç ni takdir ettiğiniz bir şey yok çok merak ediyorum gerçi olsa bile siz yine söyleyemezsiniz çünkü müslüman görünen münafıkların yaptıklarını kaydediyorsunuz gözleriniz hala kör ama mutlaka bir gün o gözlerniz gerçeği görecek er ya da geç görecek

Hepsi boş laf.

Öncelikle bozuk saat bile günde 2 defa doğru gösterebilirken Kuran'ın tamamı yanlış fikirlerden ibarettir demek hatalı olur. Ancak, tapılacak bir yanı yoktur. İçinde ırkçılık, ayrımcılık, aşağılama, kan ve şiddet barındırır.

Neva
08-03-2013, 02:15

Vizyon meselesi sayin istatistik bey;

Okudugum kadariyla(baslik mesaji) Diyanet, oldukca genis vizyona sahip fetvalariyla, maalesef ateizm'i curutmus (!)durumda..

Bakiniz her yil kurban kesiyorsunuz, bos yere kesmeyin ateistler!
Ateistin kestigi kurban dinen caiz degildir!
Yemeyiz!

Ne kadar ses getirici, reklam kampanyalarina tas cikartacak turden bir durum degil mi?

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=30808

Ne demistik? Vizyon meselesi....:rapture:

[QUOTE=anti-ka;475699]

bu da Allah'ın ve islamın büyüklüğünü gösteriyor. her zaman aynı cümleleri yazmaktan bıktım neden hep Kur'an dan almak istediklerinizi alıyorsunuz neden daha bir ayrıntlı şekilde inceleme yapmıyorsunuz.

Bakin bunda cok haklisiniz sayin hakikat03;

Fakat bu arada Mikail ne is yapiyor acaba?

Malum bu gorevler kendisine verilmistir, fakat camiye yildirim dusuyor ne hikmetse!!.

Onu da gectim, Kabe sular altinda kaldi!!?

Nevandaar
08-03-2013, 06:09
@ hakikat03

Ateist olmak bir ideoloji bir akım değil kişinin kendi iç dünyasında vardığı bir sonuçtur. Din kitaplarını okur ve kafanızda çelişkiler oluşur. Bunları araştırırsınız ve cevaplar sizi tatmin etmez dinden çıkarsınız. Artık sadece dinsiz olursunuz. Daha sonra irade sahibi bir yaratıcının olup olamayacağını düşünmeye başlarsınız. Kimimiz var olduğunu düşünür, kimimiz bilinemeyeceğini düşünür, kimimiz yok veya olmaması gerekir der ve ateizme çıkar.
Yani muhafazakar kesime anlatıldığı gibi Richard Dawkins, Charles Darwin, Stephen Hawking vs gibi kişilerin öğretilerine(!) inanıp da ateist olduk denmez.
Öncelik olarak bunun farkına vardığınızda genel manasıyla dinsizlere karşı olan bakışınız da değişecektir.
Örneğin bu ön yargılarınız olmasaydı bu konuyu açmış olmazdınız. En azından daha farklı konular açmış olurdunuz.

hakikat03
08-03-2013, 07:43
Vizyon meselesi sayin istatistik bey;

Okudugum kadariyla(baslik mesaji) Diyanet, oldukca genis vizyona sahip fetvalariyla, maalesef ateizm'i curutmus (!)durumda..

Bakiniz her yil kurban kesiyorsunuz, bos yere kesmeyin ateistler!
Ateistin kestigi kurban dinen caiz degildir!
Yemeyiz!

Ne kadar ses getirici, reklam kampanyalarina tas cikartacak turden bir durum degil mi?

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=30808

Ne demistik? Vizyon meselesi....:rapture:

[QUOTE=hakikat03;475700]

Bakin bunda cok haklisiniz sayin hakikat03;

Fakat bu arada Mikail ne is yapiyor acaba?

Malum bu gorevler kendisine verilmistir, fakat camiye yildirim dusuyor ne hikmetse!!.

Onu da gectim, Kabe sular altinda kaldi!!?

Güldürme beni neva :roll:

kendi ibadethanesi diye yıldırım oraya düşmeyecek mi o zaman azrailde müslümanların canını almaz :wave:

hakikat03
08-03-2013, 07:46
@ hakikat03

Ateist olmak bir ideoloji bir akım değil kişinin kendi iç dünyasında vardığı bir sonuçtur. Din kitaplarını okur ve kafanızda çelişkiler oluşur. Bunları araştırırsınız ve cevaplar sizi tatmin etmez dinden çıkarsınız. Artık sadece dinsiz olursunuz. Daha sonra irade sahibi bir yaratıcının olup olamayacağını düşünmeye başlarsınız. Kimimiz var olduğunu düşünür, kimimiz bilinemeyeceğini düşünür, kimimiz yok veya olmaması gerekir der ve ateizme çıkar.
Yani muhafazakar kesime anlatıldığı gibi Richard Dawkins, Charles Darwin, Stephen Hawking vs gibi kişilerin öğretilerine(!) inanıp da ateist olduk denmez.
Öncelik olarak bunun farkına vardığınızda genel manasıyla dinsizlere karşı olan bakışınız da değişecektir.
Örneğin bu ön yargılarınız olmasaydı bu konuyu açmış olmazdınız. En azından daha farklı konular açmış olurdunuz.

Richard Dawkins, Charles Darwin, Stephen Hawking, turan dursun yani siz bu gibi kişilerin verdiği bilgilerden hiç yararlanmadınız öyle mi çok garip geldi şimdi

Örnek aldığınız kişilere bak
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/300299.jpg

Olimpiyat
08-03-2013, 09:06
Hakikat, biz de senin geçtiğin yollardan geçtik.

Bence, sakin olmalısın.Biliyorum kolay değil, insan, kimsenin keşfetmediği akıl etmediği gerçekleri keşfetmiş sanıyor kendisini.
Özellikle Kuran okuduğum dönemler de, sokağa çıkıp bu gerçekleri (!) halka anlatmak için sabırsazlanırdım.İnsanlarla hararetli tartışmalar yapardım vs...

Yani, senin duygular birçoğumuza ya da bir kısmımıza uzak değil.Biz de yaşadık.

Yani, sakin ve rahat şekilde tartış.

Neva
08-03-2013, 09:32
[QUOTE=Neva;475708]

Güldürme beni neva :roll:

kendi ibadethanesi diye yıldırım oraya düşmeyecek mi o zaman azrailde müslümanların canını almaz :wave:

Siz hic, "ben olumsuzum, olmem, sadece dindarlar olumludur" diyen bir ateist gordugunuz mu hayatinizda, ki o zaman azrail de muslumanlarin canini almaz gibi absurd ve komik bir yorumda bulundunuz? Cok caba sarfetmis(!) olmalisiniz sanirim bu cumleyi yazmak icin.

Kendi ibadethanesi oldugu halde, oraya yildirim dusebiliyorsa sayet, o zaman kendi kendini de yok edebilecek bir Tanri ile karsi karsiya olmamiz gerekirdi ve fakat ne yazik ki belli limitlere bagimli bir Tanri profili soz ettiginiz.

Sahi aklima gelmisken, sizin bu bahsettiginiz Tanri'ya ruh ufleyip de Hayy kilan kimdir? Hayy bir durum soz konusu oldugundan, birinin ona ruh uflemesi gerekir.

Ha unutmadan kopyala/yapistir'a gerek yok, kisisel fikrinizi sordum onder aldiklariniza dair..

Malum, kil'da keramet olsaydi, hayvanat bahcesine nur yagardi.

hakikat03
08-03-2013, 12:02
[QUOTE=hakikat03;475726]

Siz hic, "ben olumsuzum, olmem, sadece dindarlar olumludur" diyen bir ateist gordugunuz mu hayatinizda, ki o zaman azrail de muslumanlarin canini almaz gibi absurd ve komik bir yorumda bulundunuz? Cok caba sarfetmis(!) olmalisiniz sanirim bu cumleyi yazmak icin.

Kendi ibadethanesi oldugu halde, oraya yildirim dusebiliyorsa sayet, o zaman kendi kendini de yok edebilecek bir Tanri ile karsi karsiya olmamiz gerekirdi ve fakat ne yazik ki belli limitlere bagimli bir Tanri profili soz ettiginiz.

Sahi aklima gelmisken, sizin bu bahsettiginiz Tanri'ya ruh ufleyip de Hayy kilan kimdir? Hayy bir durum soz konusu oldugundan, birinin ona ruh uflemesi gerekir.

Ha unutmadan kopyala/yapistir'a gerek yok, kisisel fikrinizi sordum onder aldiklariniza dair..

Malum, kil'da keramet olsaydi, hayvanat bahcesine nur yagardi.

cümleyi yazarken hiç de zorlanmadım kaç günlerdir kopyala/yapıştır olsa da bazı gerçekeleri yazıyorum sitedeye 1 dk olmadan cup siliyorsunuz bu sizin anlayışınız insanların fikirlerini okumuyorsunuz bile :clap2: :clap2:

hakikat03
08-03-2013, 12:06
Hakikat, biz de senin geçtiğin yollardan geçtik.

Bence, sakin olmalısın.Biliyorum kolay değil, insan, kimsenin keşfetmediği akıl etmediği gerçekleri keşfetmiş sanıyor kendisini.
Özellikle Kuran okuduğum dönemler de, sokağa çıkıp bu gerçekleri (!) halka anlatmak için sabırsazlanırdım.İnsanlarla hararetli tartışmalar yapardım vs...

Yani, senin duygular birçoğumuza ya da bir kısmımıza uzak değil.Biz de yaşadık.

Yani, sakin ve rahat şekilde tartış.

allah'a şükürler olsun ki gayet sakinim, hiç karşımda ki ateistleri kaale almak gibi niyetin yok zaten ,zaten kaale alınacak da değilsiniz.
sizin Kur'an okuyup da bunları sokaklarda anlatacağınızı hiç sanmıyorum cümlelerinizden anlaşılıyor

Kozmik Perspektif
08-03-2013, 12:41
allah'a şükürler olsun ki gayet sakinim, hiç karşımda ki ateistleri kaale almak gibi niyetin yok zaten ,zaten kaale alınacak da değilsiniz.
sizin Kur'an okuyup da bunları sokaklarda anlatacağınızı hiç sanmıyorum cümlelerinizden anlaşılıyor

Ateistleri ve dinsizleri kaale almıyorsan bu forumda ne işin var?

Firestorm
08-03-2013, 12:41
cümleyi yazarken hiç de zorlanmadım kaç günlerdir kopyala/yapıştır olsa da bazı gerçekeleri yazıyorum sitedeye 1 dk olmadan cup siliyorsunuz bu sizin anlayışınız insanların fikirlerini okumuyorsunuz bile :clap2: :clap2:

Hakaret içermeyen hiç bir mesajı silmeyiz ki mesajlarız silinmek yerine forum kirleri adındaki bölüme gönderilmiştir. Sebebi ise kendinize ait düşünceler yerine bolca sağdan soldan getirdiğiniz tamamen üretimden yoksun sadece yazıyım da ne olursa olsun türündeki davranışlarınız yüzündendir.

Eğer ki Ateist yada Non-Teist insanları kaale almıyıcaksanız burada bulunmanıza da gerek kalmamış demektir. Bizi kaale almayan insanları kaale almak gibi bir huyumuz yok...

sîya evînê
08-03-2013, 13:45
[QUOTE=anti-ka;475699]

bu da Allah'ın ve islamın büyüklüğünü gösteriyor. her zaman aynı cümleleri yazmaktan bıktım neden hep Kur'an dan almak istediklerinizi alıyorsunuz neden daha bir ayrıntlı şekilde inceleme yapmıyorsunuz. iyide kurandan ne alırsak alalım. , bizim düşüncelerimizi değil kuranın düşüncelerini anlatması gerekmiyor mu. (yani bize değil size hizmet etmesi gerekirken. neden bizim düşüncelerimizi destekleyen şeyler bulalım ki)

Olimpiyat
08-03-2013, 14:30

İyi ki kaale almıyorsun, kaale alsan ne olur kimbilir:)

kasarsis
10-03-2013, 07:04
haikati görmeyen

hakikat diye dolaşırmış ortalıkta

MadScientist
10-03-2013, 14:58
Ateizm çöktü beyler hadi siteyi kapatıyoruz.
Bu arkadaş ateizmi çökerttiğini zannetmiş.

Olimpiyat
11-03-2013, 09:24
Ateizm çöktüğüne göre, ben de artık hobilerimle ilgilenirim.
Ne yapalım çabaladık ama olmadı, hakikat nikli arkadaş geldi bir çırpıda bizi mahvetti.

O dehşetli zekası ve engin kültürüyle, bizi yaktı yıktı yok etti.Ateizm çöktüğüne göre dağılabiliriz baylar-bayanlar:)