Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunaldım yahu
Üniversite okuyorum, lakin gel gör ki öyle bir üniversite gençliği var ki içleri geçmiş, baygın baygın dolaşıyorlar etrafta, hiç bir şey hakkında bilgileri yok, ne dünya gelişmeleri, ne siyaset, ne ekonomi, ne bilim ne de din.
Yahu adama kutsal kitaptan olduğunu söylemeden bir kaç ayet söylüyorum, ne kadar iğrenç bir şey kim demiş bunu diyor, ee kitap diyorum, vay efendim yanlış yorumlamışım, vardır bir hikmeti deyip geçiştiriyorlar.
Anlata bildiğim arkadaşlarım yok mu? var elbette ne demiş Machiavelli: ''İnsanlar zeka bakımından üçe ayrılabilirler; kendi başlarına anlayanlar, başkaları anlattığı zaman anlayanlar ve nihayet ne kendi başlarına ne de başkalarının yardımıyla anlayanlar.''
Etrafım genelde üçüncü tip insanlarla dolu olsa da, 2. tip insanlar da var tek tük, buraya geldiğimden beri yüzlerce insan tanıdım ve sadece 1 tanesi 1. tip araştırmayı, sorgulamayı seven ve beni gerçekten anlayan bir insandı.
Nitekim sevgilim, bir vakit namaz kılarmış, arık kılmaz, kuranı biliyor mu? koca bir hayır, kuran kursuna gitmiş ama hiç bir şekilde Türkçe meal okutulmamış. Gittiği kurs zaten özel bir kurs. Lakin 2. tip zekaya sahip bir insan, anlattıkça anlıyor, ama kuranda ki ayetleri görmezden gelmekte ısrarcı, hala o ayetlere sevimli gözüyle bakıp kuranın sevgi emrettiğini söylüyor, üstelik hiç bir yerde geçmemesine rağmen.
Yazın oturup sırf bunları araştıracağım dedi, kuranın her türlü uygulamasına ve şeriata vs her şeye karşı, mantık çerçevesinde müslüman değil, ancak o kendini kandırıp öyle sanıyor kendini, kısır bir döngü içinde, zihni aşamıyor bunu.
Mantıksız bulup karşı çıkmasına rağmen hala kitaba inandığını söylüyor, kursta çok basit ama kısır döngü yaratan mantıksız dini felsefeler sokulmuş aklına, tek tek çürütüyorum tabi.
Şimdilik her şey güzel gün geçtikçe daha çok ilerleme kaydediyoruz. Bunları neden yazdım bir fikrim yok :D kendimi sıkkın hissettim hislerimi paylaşayım dedim :)
crazy_pretty_murat
13-03-2013, 02:30
Anca öyle alt yapısı düşük ,dinini daha önce araştırmayan ve hiç bir tanrıtanımaz insanla konusmayip bu tür konularda bilgili olmayan insanlara yutturabilirsin bu tesadüf masallarını.ama dikkat et sağlam biri çıkarsa karşına fena bozar seni.milletin dini ile ugrasma.inanmazsan işine bak.elin insanını kendin gibi düşünmen için neden zorluyosun.
MadScientist
13-03-2013, 08:18
Anca öyle alt yapısı düşük ,dinini daha önce araştırmayan ve hiç bir tanrıtanımaz insanla konusmayip bu tür konularda bilgili olmayan insanlara yutturabilirsin bu tesadüf masallarını.ama dikkat et sağlam biri çıkarsa karşına fena bozar seni.milletin dini ile ugrasma.inanmazsan işine bak.elin insanını kendin gibi düşünmen için neden zorluyosun.
Unuttunuz galiba burdaki insanlar doğuştan ateist değiller sorgulayarak dinden çıktılar.
Altyapı olayıda laf salatası başka birşey değil.
Kimi adam var 7-8 sene kendin dinini araştırdıktan sonra sorgulayarak dinden çıkıyor kısacası "altyapı meselesi bunlar" laf salatasından başka birşey değil.
Ayrıca arkadaşımız sanırsam zorlama gibi birşey değil.İnsanları uyandırmanın peşinde.
evet maalesef üniversite gençliğimiz yok olup gidiyor acaba bu kötü sonuçlar nereye kadar devam edecek böyle bilmiyorum ama bir gün akan suyun akmadığı veya değirmenin dönmediği günde olacak
crazy_pretty_murat
13-03-2013, 12:28
Unuttunuz galiba burdaki insanlar doğuştan ateist değiller sorgulayarak dinden çıktılar.
Altyapı olayıda laf salatası başka birşey değil.
Kimi adam var 7-8 sene kendin dinini araştırdıktan sonra sorgulayarak dinden çıkıyor kısacası "altyapı meselesi bunlar" laf salatasından başka birşey değil.
Ayrıca arkadaşımız sanırsam zorlama gibi birşey değil.İnsanları uyandırmanın peşinde.
Ya bırakacaksın bu işleri.Bal gibide alt yapı meselesi.Ben senelerdir bu işin içindeyim ve 9 sene önce bir kere küçük bir şüpheye düştüm.oda sadece bir kaç saatligine.oda ateist olmak için değil.deist mantikli gelmişti ama küçüktüm ve alt yapı biraz zayıftı.alt yapıyı olustururken oldu zaten.alt yapı yaparken dikkatli olmak lazım.ama o bir kaç saat sürdü sadece ama tam 9 sene oldu.başka en ufak dahi şüphe etmedim.bi kere ateist fikrini saniyelik bile doğrulamadım.yani 5 milyar yıl ömrüm olsa yine ateist olmam.Belli bir alt yapı yapmadan direkt olarak bu inanç biçimlerine bakınca hemen kayabilir insan.
Bak kendi ağzınla söyledin 7-8 sene dinini araştırıyo mantikli gelmedigi için çıkıyo.Yani ne demek bu.Bana Allah'ın olmadığını ispat etsen ki edemezsin ama etsen bile ben ateist mi olurum hayır.Allah yok inancı insanı ateist yapmamalı.Müslümanlıgn saçma bişey olduğunu düşünen insan ateist oluyo.Böyle bişey varmı ya şu mantık hatasına bak.
Alt yapısı olupta bu islere atılan bi insana bu tesadüf masallarını yutturamazsınız.
Kimseyi zorlamıyorum ben yahu :) zaten 2-3 ayet gösterince gerisini kendileri getiriyorlar :)
Bizde bir öğretim görevlileri, doçentler vb. var :), dilin ve yazının yukarıdan tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen Türkçe'ci var, sonra sürekli insanlar neden açlıktan ölüyor deyip iki de bir insanları suçladıktan sonra tanrının yüceliğinden bahsedeni var, sonra her ders tanrının varlığını ispat etmeye çalışa felsefeci var sanarsın ders tanrı ve varlığının ispatı :D bıktım bıktım :D
Olimpiyat
14-03-2013, 11:55
Bu tarz insanlar her yerde var. Sadece nitelik arttıkça sayıları azalıyor.
O yüzden, Tanrı dan bahsedenlere "he babam" de geç:)
Ömür çok kısa. Yaşadığımız her ânı çok iyi değerlendirip, kendimizi geliştirmeliyiz. Bu tarz akli dengesi bozuk müslümanları kafana takıp hayatını zehir etme kendine.
bakkalmahmud
14-03-2013, 12:39
C.p.murat,Sence bütün mesele inanmak ve inanmamakmi?,bunun ileri boyutlari yokmu?,mesela yüzde 51 inanir diger yüzde 49 inanmazsa bu yüzde 51 in inanci yüzde 49 un hayatini ne kadar etkiler?,bu yüzde 51 inaniyor diye bu yüzde 49 un hayati neden etkileniyor?,isin bu yönünü düsünüyormusun,Fikir özgürlüyünün yasalarla güvence altina alindigi ülkelerde bir insan isterse papucuna tapar buna kimse karismaz ama türkiye gibi ülkelerde bu yüzde 49 rahat yasamak istiyorsa insanlari uyandirmak zorunda,bundan daha dogal ne olabilir?.
Saygilar
Bu tarz insanlar her yerde var. Sadece nitelik arttıkça sayıları azalıyor.
O yüzden, Tanrı dan bahsedenlere "he babam" de geç:)
Ömür çok kısa. Yaşadığımız her ânı çok iyi değerlendirip, kendimizi geliştirmeliyiz. Bu tarz akli dengesi bozuk müslümanları kafana takıp hayatını zehir etme kendine.
Öyle yapıyorum :), hayat gerçekten çok kısa, ben günlerimi bilim dergileri ve kitapları okuyarak geçiriyorum, ehe izlediğim belgeselleri saymıyorum :), bence her şey gayet güzel, canım sıkılmıyor, bazen yalnız hissediyorum ama çok nadir, o da dert edilecek bir şey değil zaten :), tanrı kavramının açıklanacak bir yanı yok zaten.
crazy_pretty_murat
14-03-2013, 16:14
Kimseyi zorlamıyorum ben yahu :) zaten 2-3 ayet gösterince gerisini kendileri getiriyorlar :)
Bizde bir öğretim görevlileri, doçentler vb. var :), dilin ve yazının yukarıdan tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen Türkçe'ci var, sonra sürekli insanlar neden açlıktan ölüyor deyip iki de bir insanları suçladıktan sonra tanrının yüceliğinden bahsedeni var, sonra her ders tanrının varlığını ispat etmeye çalışa felsefeci var sanarsın ders tanrı ve varlığının ispatı :D bıktım bıktım :D
2-3 ayet gösterince kendilerinin getirdiği şey tanrının saçma olduğumu ? İşte alt yapısı düşük olan kimse karşında bir ateist bulunca ateistin sorduğu soruları ve verdiği cevapları mantıklı bulur.Çünkü savunduğu şeyi gösterecek bir bilgisi yok kafasında.En azından savunacak kadar olmasada aklının başka yerlere kaymayacağı kadar bilgili olsa o konularda,ona 2-3 ayet böyle böyle dediğinde seni orda rencide eder.
Şimdi benim bulduğum yanlış şu.Aynen dediğin gibi oluyor.2-3 ayet göster adama,hemen düşünüyo.Doğru filan haklısın diyo.Aradan zaman geçiyor adamın Allah inancı gitmiş ateist olmuş.Böyle insan gördüm.
Ya kardeşim bu kadar kolay mı ateist olmak.Hadi diyelim ki ayetler saçma Allah yok dedin ateist mi olman gerekir.Allah'ın yokluğunu ayetleri bahane ederek ispat edeceksen eğer,o zaman bana brahman neden yok.zeus neden yok.Bunlarıda açıklayacaksın.Onlarında saçmalağını ortaya koyacak bilgilerin olacak.Bunun gibi başka ülkelerde kendisine çok inanılan tanrıları neden reddettiğini açıklayacaksın bana.
Ondan sonra hiç bir tanrının olmadığını anladın.O zaman evrenin nasıl olduğunu anlayamayacağın için sonraki aşama deist olması lazım.Bir süre deist oldun uzun araştırmalar sonucu tanrıyı yavaş yavaş reddetmeye mi başladın.Artık agnostik olmanın vakti geldi dersin.Agnostik olduktan sonrada uzun bir araştırmaya girersin.Sonra dersin tanrı kesinlikle yok.O zaman ya panteist olursun yada ateist olursun.
Bizim insanlarımız böyle değil ki.2-3 soruya cevap veremeyince Allah yok diyo.Ateist oluyor.Şunu kabullenin çok cahil ateistlerde var.Aynı müslümanlar gibi.Tanrı olsa insanlar açlıktan ölür mü diyor.Kardeşim bu ne saçma bir bağlantıdır yaa.Tanrı aç kalan insana gökten yemek mi gönderecek.Bu tür saçma düşüncelerle ateist olanda var.Ama gerçekten bilgili ateist bu tür saçma sapan örnekler vermeyip bilimle konuşur.O zaman tamam ona karşı birşeyler yazma gereği duyarım.Ama Müslümanlarda gözü boyalı inanıyor.Birşey araştırmadan inanıyor.Müslümanların %99u başka dinleri araştırmıyormuş.Bu müslüman insanında suçu tabii ama tak diyede ateist oluyosa onda alt yapı malt yapı yoktur ve onu hemen kandırabilir,tesadüf hikayelerine inandırabilirsiniz.
idontneedagod
14-03-2013, 17:26
Allah'ın yokluğunu ayetleri bahane ederek ispat edeceksen eğer,o zaman bana brahman neden yok.zeus neden yok.Bunlarıda açıklayacaksın.Onlarında saçmalağını ortaya koyacak bilgilerin olacak.Bunun gibi başka ülkelerde kendisine çok inanılan tanrıları neden reddettiğini açıklayacaksın bana.
Bir yaratcının varlığını iddia eden makam olarak ispatı sizin yapmanız beklenmez mi?
Sayın qlause,
Ben de bir üniversite öğrencisi olarak sizi çok iyi anlıyorum. Güya Türkiye'nin en iyi öğrencileriyle beraberim, masal. Artık gençlerin tek derdi eğlence olmuş maalesef. Çocukluktan çıkamamalar; eğlence, şamata peşinde koşmalar; futbol, sinema dışında konuşacak bir muhabbet bulamamalar...
Araştıran, sorgulayan, bilgiye ulaşmak için çabalayan, değerlerine uygun bir biçimde yaşayan gençlerimiz azalmakta. Bu vasıflara sahip olan bir insan da yalnız hissediyor kendini doğal olarak.
Sonraki nesillere nasıl bir ülke kalacak korkuyorum açıkçası!
crazy_pretty_murat
14-03-2013, 21:55
Bir yaratcının varlığını iddia eden makam olarak ispatı sizin yapmanız beklenmez mi?
Sen qlause arkadaşın ilk başta anlattığı şeyleri okudun mu? Okumadıysan bir oku.Sonra o soruyu sormazsın bana.
MadScientist
14-03-2013, 22:38
Ya bırakacaksın bu işleri.Bal gibide alt yapı meselesi.Ben senelerdir bu işin içindeyim ve 9 sene önce bir kere küçük bir şüpheye düştüm.oda sadece bir kaç saatligine.oda ateist olmak için değil.deist mantikli gelmişti ama küçüktüm ve alt yapı biraz zayıftı.alt yapıyı olustururken oldu zaten.alt yapı yaparken dikkatli olmak lazım.ama o bir kaç saat sürdü sadece ama tam 9 sene oldu.başka en ufak dahi şüphe etmedim.bi kere ateist fikrini saniyelik bile doğrulamadım.yani 5 milyar yıl ömrüm olsa yine ateist olmam.Belli bir alt yapı yapmadan direkt olarak bu inanç biçimlerine bakınca hemen kayabilir insan.
Bak kendi ağzınla söyledin 7-8 sene dinini araştırıyo mantikli gelmedigi için çıkıyo.Yani ne demek bu.Bana Allah'ın olmadığını ispat etsen ki edemezsin ama etsen bile ben ateist mi olurum hayır.Allah yok inancı insanı ateist yapmamalı.Müslümanlıgn saçma bişey olduğunu düşünen insan ateist oluyo.Böyle bişey varmı ya şu mantık hatasına bak.
Alt yapısı olupta bu islere atılan bi insana bu tesadüf masallarını yutturamazsınız.
Sizin demek istediğiniz şumu müslümanlık iyidir müslümanlık yücedir.Burdaki dinsizlerin hepsi akılsızmı bir kendinizimi akıllı zannediyorsunuz?Öyle bir iddianızmı var.
9 yıl islam dinini araştırdınız ve hiç bir hata görmediniz.
Eğer bilmeden konuştuysam affedin.Belkide müslüman değilsinizdir kim bilir.
Ayrıca burda kimse tesadüf ile oluştuk falan demedi nerden çıkardınız o da ayrı bir merak konusu.
crazy_pretty_murat
14-03-2013, 23:10
Madscientist artık şu ateistlerden "tesadüf diyen kim" lafını duymaktan bıktım.Güzel kardeşim yıllardır bu işin içindeyim.Bu hep böyle oldu.Bırakacaksın lafları saptırmayı.Tanrı kavramı hakkında 2-3 tane olumsuz örnekler göstererek "aa aslında orasını hiç düşünmedim,haklısın" v.s. gibi laflara hemen inanıpta senin düşünceni doğrulayacak basit bir inanır yok senin karşında.Bal gibide herşeyin tesadüfen olduğuna inanıyosun.Tesadüf kelimesinden kaçmayı bırakın.Böyle diyen bir ateistde inan bir kelime yazasım gelmiyor.Lütfen bırakın bu konuyu saptırma işini.Bir şeyin nasıl olduğunu bilmekle o şeye "tesadüf değildir böyle böyle olmuştur" demek yersizdir.Güneşe insanın ihtiyacı var mı? Evet var.Güneş var mı? Evet var.Neden var ? Çünkü insanın ihtiyacı var.Eee güneş bizim ona ihtiyacımızın olduğunu biliyormuydu? Hayır bilmez.Çünkü o bilinçsiz birşey.Eee o zaman neden var ? Demek ki tesadüfen olmuş.Tesadüf kelimesinden kaçmayı bırakın bence artık.
Fikir ozgurlugunden niye bu kadar korkuyorsunuz?
Alt yapisi olan insan fikir ozgurlugunden korkmamali..
Dünya ve insanlar gerçekten çok ilginç; İnsanlar, varlıklar, hepsi birer cam fanusun içindeler ve asla o fanusun dışına çıkacak güce (düşüncede olsa bile; düşünce gücüne) sahip değiller.
En ilginç olanı da bir fanustan çıktığı sanrısına kapılanların başka bir fanus içinde sıkışıp kalmış olması.
Bir çok iletimde anlatmak istediklerimi tekrar tekrar yazmak istemiyorum tek söylemek istediğim fanusunuzu kırdığınız sanrısı içinde yaşadığınızın farkında olmadığınız.
Bu iletim yalnız bu konu altındaki iletilere değil, foruma son eklenen tüm iletilere binaendir.
Dünyayı ve insanları izlerken tebessüm etmemek elde değil.
Ne dünyayı ne de insanı gerçekten tanıyorsunuz; bir şeyleri kırdığınızı iddia ederken fanusun gerçekten dışında olan tarafından ne hal içinde olduğunuzu bir izleyebilseniz...
Sevgiler.
crazy_pretty_murat
14-03-2013, 23:28
Neva;
Adam arkadaşlarıma 2-3 ayet söylüyorum onlar şüphe etmeye başlıyor diye anlatıyo.Madem ateist kendisi milleti ateist yapmaya neden uğraşıyor? Alt yapısı olmayan bir insana fikir özgürlüğü diye fikrini anlatırsa ne olur o insanıda kendine çeker.Mesele ben bu forumda ateist tanrıya inansın diye uğraşmıyorum.Öyle bir derdim yok.
Neva;
Adam arkadaşlarıma 2-3 ayet söylüyorum onlar şüphe etmeye başlıyor diye anlatıyo.Madem ateist kendisi milleti ateist yapmaya neden uğraşıyor? Alt yapısı olmayan bir insana fikir özgürlüğü diye fikrini anlatırsa ne olur o insanıda kendine çeker.Mesele ben bu forumda ateist tanrıya inansın diye uğraşmıyorum.Öyle bir derdim yok.
E siz arkadaslarinizin alt yapi sahibi oldugunu veya olmadigini , nereden bilmektesiniz?
Vea sordugu sorulara yanit alip, inanmayi secerse, boyle bir olasilik yok mu sizin lugatinizda? Madem ki bir nevi ticari dusunuyorsunuz!?
Diger inanan insanlarin, fikir ozgurlugunun belirleyici siz misiniz? Ne sifatla?
crazy_pretty_murat
14-03-2013, 23:37
Ya ben sadece rahatsız oldum.Alt yapısı var mı yok mu sorsun o zaman oda.Alt yapısı düşük olan insanları kendine çekmenin ne manası var.Onu merak ettim.Senin ateist olman beni rahatsız etmez.Ama sen başka birisini ateist yapmak için uğraşırsan o rahatsız eder sadece.
Ya ben sadece rahatsız oldum.Alt yapısı var mı yok mu sorsun o zaman oda.Alt yapısı düşük olan insanları kendine çekmenin ne manası var.Onu merak ettim.Senin ateist olman beni rahatsız etmez.Ama sen başka birisini ateist yapmak için uğraşırsan o rahatsız eder sadece.
Ama sizin rahatsiz olmaniz bir olcu degil ki!?
O ve onlarcasi da bu tur egitim mensubu/mensuplarini elestirmekte haklilar.
Nicin alt yapisini sorsun ki o insanlarin? O insanlar kendisinin fikirlerini ne kadar onemsiyorlar?
O, egitim binasinda bunlari yasamasa, bunalmasina veya buraya yazmasina da gerek kalmayacak zaten. Yoksa sizin, o alt yapisi olmayan arkadaslarinizin din konusunda uyuyor olmasi isinize mi geliyor?
crazy_pretty_murat
14-03-2013, 23:55
Ben bunu inkar etmiyorum.Ben bir arkadaşımı çok rahat ateist yapabilirim diye düşünüyorum.Ateistlerden daha çok soru gelir benim aklıma.Ama sürekli araştırırım yıllardır böyle.Ama soru sorup cevabını vermezsen adamı ateist yapabilirsin.Zaten benim dinime mensup olanların %99u başka dinleri ve inanç biçimlerini araştırmazmış anketler bunu göstermiş.Yani doğru müslümanlar araştırmıyor.Adam müslüman ama müslüman inancına göre sayısal lotodaki para haramdır.Bunu sor bir müslümana "niye haram olsun çalıyoz mu sanki" der.Daha bunu bilmeyen insana bir kaç çelişki göstermeye çalışırsan çok rahat dininden çıkartabilirsin.Ama bundan zevk alır mı arkadaşımız onu bilmiyorum.Ama dediğim gibi o tesadüf hikayelerini alt yapısı olan insana yutturamaz.
Cumayagittimgelicem
15-03-2013, 00:14
Ben bunu inkar etmiyorum.Ben bir arkadaşımı çok rahat ateist yapabilirim diye düşünüyorum.Ateistlerden daha çok soru gelir benim aklıma.Ama sürekli araştırırım yıllardır böyle.Ama soru sorup cevabını vermezsen adamı ateist yapabilirsin.Zaten benim dinime mensup olanların %99u başka dinleri ve inanç biçimlerini araştırmazmış anketler bunu göstermiş.Yani doğru müslümanlar araştırmıyor.Adam müslüman ama müslüman inancına göre sayısal lotodaki para haramdır.Bunu sor bir müslümana "niye haram olsun çalıyoz mu sanki" der.Daha bunu bilmeyen insana bir kaç çelişki göstermeye çalışırsan çok rahat dininden çıkartabilirsin.Ama bundan zevk alır mı arkadaşımız onu bilmiyorum.Ama dediğim gibi o tesadüf hikayelerini alt yapısı olan insana yutturamaz.
Ne altyapıymış arkadaş. her mesajında anlata anlata bitiremedin :) Ama bu kadar altyapıya rağmen hala tesadüf kelimesini kullanarak (evrim sadece bir teori arkadaş diyenler gibi) herşeyin bir sebebi olduğunu anlatıyor olduğumuzu anlamak istemiyorsun yada anlayamıyorsun. Nedensellikten kaçış yok diyoruz. Ama senin tanrın buna uymuyor. Uyamaz. Belki birgün o kadar altyapın ile tesadüf kelimesini (bu kelimesiyi pek kullanmasamda) kullananların anlatmak istediğinin işin içinde tanrı gibi -yani senin gibi, aynı insan gibi canı istediği için insan/galaksi vs yaratan- bir varlık olmadan oluştu demek istediklerini anlarsın.
Iyi de buraya problemi yazan arkadasin, inanir'a sordugu soruya yanit vermeyecegini veya izah edemeyecegine nasil bu kadar eminsiniz?
Veya bundan zevk duyacagindan vs.?
bakkalmahmud
15-03-2013, 01:10
C.p.murat,Turan Hocam(kendisini birkez daha minnetle aniyorum)kitaplar yazarken,derdi milleti ateist yapmak deyildi,Halka ,Dünyanin gelmis gecmis en büyük sahtekarligini aciklamakdi ve acikladida,katledileceyini bile bile,buna türkcede halk icin fedakarlik denir.
Bizler onun amacini cok iyi anliyanlardaniz.
Isteseydi o bilgiyle krallar gibi yasardi ama o dürüstlüyü secdi ve bizler ona minnettariz.saygilar
Sayın qlause,
Ben de bir üniversite öğrencisi olarak sizi çok iyi anlıyorum. Güya Türkiye'nin en iyi öğrencileriyle beraberim, masal. Artık gençlerin tek derdi eğlence olmuş maalesef. Çocukluktan çıkamamalar; eğlence, şamata peşinde koşmalar; futbol, sinema dışında konuşacak bir muhabbet bulamamalar...
Araştıran, sorgulayan, bilgiye ulaşmak için çabalayan, değerlerine uygun bir biçimde yaşayan gençlerimiz azalmakta. Bu vasıflara sahip olan bir insan da yalnız hissediyor kendini doğal olarak.
Sonraki nesillere nasıl bir ülke kalacak korkuyorum açıkçası!
O kadar güzel özetlemişsin ki :), günde 5 saat pes oynayıp geri kalan 5 saat pes konuşan insanlar tanıdım :) yazık elimden de pek bir şey gelmiyor, ben hemen her gün kitaplar bitirirken onlar pes oynuyor yahu 5 saatte 300 sayfalık kitap biter :).
Kızlarımız da ayrı, sadece birbirlerinin arkasından dedikodu yapıp eğlence çıkarma peşindeler, yahu neler gördüm, kızın arkasından demediğini bırakmayıp, yanına gidince en iyi arkadaşı gibi davranıyor :)
Hiç bir şeyi umursamamayı öğrendim zamanla, profesörler bile dünyadan bihaberken, onların öğrencileri ne yapsın :)
Tesadüf diye bir şey mi varmış :D hani nerede :) göster bana tesadüfü :D, her şeyin birbirine bağlı oluğu ve evrenin sonsuz geçmişe sahip olduğu bir dünyada yaşamıyor muyuz? şans diye bir kavramın olmadığı bir evren değil mi bu? ben mi yanlış biliyorum.
Murat, haklısın bir konuda, insanlar dinleri hakkında hiç bir şey bilmiyor, ben de onların eline Türkçe meal ve hadis kaynakları tutuşturuyorum, okumayı hiç sevmeyen insanlarımız var, zorla okutuyorum, bazıları kuran kurslarına gitmiş ama gel gör ki o kurslarda 2 ay boyunca tek kelime Türkçe kuran öğretilmemiş, yat kalk arapça okutmuşlar, acaba ne için?
Bu hadis kaynaklarını ve kuranı okuyan arkadaşlarım, daha önce okumadıkları ve beyinleri genç yaşta yıkanmadığı için, içinde çok sayıda tutarsızlık bulup bana geliyorlar, ben daha sonra onları tekrar islami sitelere ve açıklamalara, ayet ve hadis yorumlamalarına yönlendiriyorum, bunlarda onları tatmin etmiyor haliyle koca koca insanlar, saçma buluyorlar, bu sefer dinler tarihine yönlendiriyorum, islam öncesi gelenekler, islama taşınan gelenekler vs, bakıyorlar ki hemen hemen aynı daha çok meraklanıyorlar, çünkü beyinleri tanrı olgusuyla yıkanarak yetiştirilmiş ve onlara anlatılan tanrı kurana hiç ama hiç uymayan bir tanrı, sorgulama tohumları atışmış oluyor, ve sorgulamanın ardı arkası kesilmiyor, malesef islami sitelerde her hangi bir eleştiri vb tatmin edici hiç bir şey bulamayan arkadaşları bu kez bu ve benzeri sitelere yönlendiriyorum, işte orada aradıkları her ama her şeyi bulabiliyorlar, çünkü gerçekler nedense sadece bizim sitemizde var :)
Öncelikle ben hiç kimseyi ateist yapmak için uğraşmadım bu bir, inan bana umurumda bile değil, sadece ateist olduğumu söylediğim zaman, yazık yok efendim senin için dua edeceğim, cehennemden korkmuyor musun? tarzı ifadelerle karşılaştım, bana tanrı ispatı yapmaya çalıştılar hep, kimsede demedi ki sen iyi bir insansın ateist olman farketmez, alın elinize kuranı bana öğretin belki kaçırdığım bir şey vardır dedim, ellerinde patladı ben ne yapayım şimdi :)
Olimpiyat
15-03-2013, 10:53
İyi bir insan olmanın önemi yok ki.Ne kadar kötü olursan ol, inançlı isen cennetliksin.İstersen tecavüzcü ol,hırsız ol ne olursan ol.Son aşamada tanrı ya inanıyorsan, eninde sonunda cennetliksin.
Ama ne kadar iyi bir insan olursan ol, yoksulu doyur, toplumsal dayanışmayı teşvik et ve bir ömür iyilik üstüne iyilik yap, eğer Allah a inanmıyorsan , ateistsen, sonsuza kadar cehennemdesin.
Tanrı için önemli olan egosu. Onu tanı, Ona dua et, şımart onu :), yoksa sonsuza kadar yandın:)
Şu dinlerin mantığına(!) hayranım.
Bende hayranım, cehennem olgusu zaten başlı başına tanrıyı yerle bir eden bir şey
Bende hayranım, cehennem olgusu zaten başlı başına tanrıyı yerle bir eden bir şey
hele su bir iki ayeti bize de soyle biz de dinden cikalim!
angel333
16-03-2013, 20:02
hele su bir iki ayeti bize de soyle biz de dinden cikalim!
Dindar müslüman olman için ayet
nebe 33
(31-34) Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır.
cennette bol bol sex var.:)
bu ayeti okuyan herkes müslüman olur.
istiyorsan başka ayette yazabilirim :)
Dindar müslüman olman için ayet
nebe 33
(31-34) Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır.
cennette bol bol sex var.:)
bu ayeti okuyan herkes müslüman olur.
istiyorsan başka ayette yazabilirim :)
bu ayetin nesi rahatsiz etti seni? veya neden insan dinden ciksin bu ayet yuzunden? seks kotu birsey mi? eger kotuyse nasil bir vaad olmaliydi?
anlasilan o ki buraya takilan coluk cocuk, daha dogruyu yanlistan ayiramiyan ve icdunyasindaki acmazlari yansitma ihtiyaci duyan bir avuc fikri maceraci!!!!
angel333
16-03-2013, 20:09
bu ayetin nesi rahatsiz etti seni? veya neden insan dinden ciksin bu ayet yuzunden? seks kotu birsey mi? eger kotuyse nasil bir vaad olmaliydi?
anlasilan o ki buraya takilan coluk cocuk, daha dogruyu yanlistan ayiramiyan ve icdunyasindaki acmazlari yansitma ihtiyaci duyan bir avuc fikri maceraci!!!!
ben kötü demiyorum bu ayeti okuyan herkes müslüman olur.
bir ayet daha...
bakara 223
Kadınlarınız, tarlalarınızdır. Tarlalarınıza dilediğiniz gibi girin ve kendiniz için de önceden hazırlıkta bulunun. Allah'tan sakının ve bilin ki ona ulaşacaksınız. Müjdele inananları.
not: bu ayetleri 18 yaşından küçükler okumasın...
ben kötü demiyorum bu ayeti okuyan herkes müslüman olur.
bir ayet daha...
bakara 223
Kadınlarınız, tarlalarınızdır. Tarlalarınıza dilediğiniz gibi girin ve kendiniz için de önceden hazırlıkta bulunun. Allah'tan sakının ve bilin ki ona ulaşacaksınız. Müjdele inananları.
not: bu ayetleri 18 yaşından küçükler okumasın...
yavrucum anlasilan yasin daha cok kucuk ya da yasin olmasa bile zihni yapin! bu ayetlerin nesi rahatsiz ediyor seni?! 18 yasindan kucuk okumasin ne demek, sen bu olcuyu sorgula once! aydinlik, sorgulayici adamlarsiniz ya! hani aile ve toplumun dayatmalarina karsi... bu 18 yasi kim dayatti size, ya da bu ayetlerde gecenlerin yanlis oldugu?
angel333
16-03-2013, 20:21
yavrucum anlasilan yasin daha cok kucuk ya da yasin olmasa bile zihni yapin! bu ayetlerin nesi rahatsiz ediyor seni?! 18 yasindan kucuk okumasin ne demek, sen bu olcuyu sorgula once! aydinlik, sorgulayici adamlarsiniz ya! hani aile ve toplumun dayatmalarina karsi... bu 18 yasi kim dayatti size, ya da bu ayetlerde gecenlerin yanlis oldugu?
haha hahaha :cheer2:
sinirlendin. :cheer2:
islamın en büyük sorunu kadını sex objesi olarak görmesi.
haha hahaha :cheer2:
sinirlendin. :cheer2:
islamın en büyük sorunu kadını sex objesi olarak görmesi.
sinirlenmek mi? he tamam sinirlendim buna inanmak istiyorsan ya da seni memnun edecekse, kutla zaferini....
vay be cumleye bak 'islamin sorunu' bu tespit kime ait acaba? bunun olcusu ne? 'kadinin seks objesi olamasi' bu ne demek acaba? bunun cikarimi ve tekeli kimde? ustelik boyle olunca sorun niye oluyor? sen yazilana mi tepki veriyorsun apilana mi yoksa vaadedilene mi?
tekrarla sence nasil bir vaad olmaliydi?
son ayeti acarsak; kadinin erkegin tarlasi olmasi ve de istedigi gibi yaklasmasi neden dogru olmuyor?
butun dunyanin ve eger kabul ettiginiz 'ilimse' ortaya koydugu gercek su ki insanlari heryonden olumlu etkileyen cinsel hazdir bunun ayetle ortaya konmasi bile size mucize olmali taa 1400 yil onceden nasil bu ortaya konulmus diye(sizin bakisiniza gore)
Cumayagittimgelicem
16-03-2013, 21:18
sinirlenmek mi? he tamam sinirlendim buna inanmak istiyorsan ya da seni memnun edecekse, kutla zaferini....
vay be cumleye bak 'islamin sorunu' bu tespit kime ait acaba? bunun olcusu ne? 'kadinin seks objesi olamasi' bu ne demek acaba? bunun cikarimi ve tekeli kimde? ustelik boyle olunca sorun niye oluyor? sen yazilana mi tepki veriyorsun apilana mi yoksa vaadedilene mi?
tekrarla sence nasil bir vaad olmaliydi?
son ayeti acarsak; kadinin erkegin tarlasi olmasi ve de istedigi gibi yaklasmasi neden dogru olmuyor?
butun dunyanin ve eger kabul ettiginiz 'ilimse' ortaya koydugu gercek su ki insanlari heryonden olumlu etkileyen cinsel hazdir bunun ayetle ortaya konmasi bile size mucize olmali taa 1400 yil onceden nasil bu ortaya konulmus diye(sizin bakisiniza gore)
Evet bariz kafa yapınla çok doğal gelebilir. mucize bile gelebilir ama bir insanı tarla olarak nitelendirmek, erkeğin, karşı tarafın söz hakkı bile olmadan istediği gibi sürme izni alması yada kadından üstün olması bana çok iğrenç geliyor. Bu kafa yapısı aynı derecede iğrenç. Neymiş insanları heryönden etkileyn en önemi şey cinsellikmiş, kitapta bundan bahsediyormuş. ama nedense kitapta hep bir tarafın,yazarının olduğu tarafın çıkarlarına katkıda bulunmayı tercih etmiş.
En üzücüsüde pişkin bir şekilde "kadinin erkegin tarlasi olmasi ve de istedigi gibi yaklasmasi neden dogru olmuyor?" denmesi ve üstüne sanki bilimselmiş gibi zırvalayıp üste çıkma çabası.
Evet bariz kafa yapınla çok doğal gelebilir. mucize bile gelebilir ama bir insanı tarla olarak nitelendirmek, erkeğin, karşı tarafın söz hakkı bile olmadan istediği gibi sürme izni alması yada kadından üstün olması bana çok iğrenç geliyor. Bu kafa yapısı aynı derecede iğrenç. Neymiş insanları heryönden etkileyn en önemi şey cinsellikmiş, kitapta bundan bahsediyormuş. ama nedense kitapta hep bir tarafın,yazarının olduğu tarafın çıkarlarına katkıda bulunmayı tercih etmiş.
En üzücüsüde pişkin bir şekilde "kadinin erkegin tarlasi olmasi ve de istedigi gibi yaklasmasi neden dogru olmuyor?" denmesi ve üstüne sanki bilimselmiş gibi zırvalayıp üste çıkma çabası.
hmm ben bu sorgulamada sunu amacliyorum; sizin sozde sorgulayici olurken bunu istediginiz yonden mi yoksa genis anlamda mi sorguladiginiz seklinde!
1- birseyin sana igrenc gelmesi baskasina igrenc gelecek demek mi peki?
2- karsi tarafin soz hakki olup olmamasi burdan nasil cikiyor ki?
3- yazarin cikari nasil oluyor onu pek anlamadim?!
birinci sorumda soyle izah yapayim; ben kadinlardan hoslanan erkegim ve kadinin cinselligi bana haz verir ve fakat hemcinsimden 'igrenirim' keza sizin burda saygisizca kadinin adina karar vermenizin aksine erkeklerden hoslanan kadin icin de erkegin ona yaklasmasi 'hosdur' o zaman ben de senin gibi asar asil 'igrenc' olan senin fikirlerindir derim!
ikinci soruya izahim ise; ayet bir tartisma uzereni nazil olmustur, yahudiler biz kadina arkadan yaklasmayiz elestirisi uzerine! soz hakki meselesi ise kesinlikle dogru degil bilakis erkeklere karsinin zevki icin EMIR verilmistir yani sizinki cehalet ve mutevellit kinden ibaret safsatadir
buyurun soz sizde.....
Cumayagittimgelicem
16-03-2013, 21:41
hmm ben bu sorgulamada sunu amacliyorum; sizin sozde sorgulayici olurken bunu istediginiz yonden mi yoksa genis anlamda mi sorguladiginiz seklinde!
1- birseyin sana igrenc gelmesi baskasina igrenc gelecek demek mi peki?
2- karsi tarafin soz hakki olup olmamasi burdan nasil cikiyor ki?
3- yazarin cikari nasil oluyor onu pek anlamadim?!
birinci sorumda soyle izah yapayim; ben kadinlardan hoslanan erkegim ve kadinin cinselligi bana haz verir ve fakat hemcinsimden 'igrenirim' keza sizin burda saygisizca kadinin adina karar vermenizin aksine erkeklerden hoslanan kadin icin de erkegin ona yaklasmasi 'hosdur' o zaman ben de senin gibi asar asil 'igrenc' olan senin fikirlerindir derim!
ikinci soruya izahim ise; ayet bir tartisma uzereni nazil olmustur, yahudiler biz kadina arkadan yaklasmayiz elestirisi uzerine! soz hakki meselesi ise kesinlikle dogru degil bilakis erkeklere karsinin zevki icin EMIR verilmistir yani sizinki cehalet ve mutevellit kinden ibaret safsatadir
buyurun soz sizde.....
1- Çünki hala kadın üzerinde sınırsız hakkı olduğunu zannedip her türlü pisliği, dayağı, psikolojik işkenceyi bu kafa yapısı yapıyor (siz alınmayın çünki her bu kafa yapısındaki yapıyor demiyorum ama bunu yapanların çoğu bu hakkı etraflarından, babalarından görerek yapıyor) Bunu yenebilmek için bu kafa yapısının desteklenmemesi gerektiğini düşünmek zor değil
Daha iğrenç olanı, hazları karıştırıp sanki bir zevk olayına çekmeye çalışmanız durumu. Hayır burada durum "BİR TARAFIN BİR NEVİ KÖLE HALİNE SOKULMASI"
2- Erkek istediği gibi sürme hakkına sahipse tarlasını nasıl çıkmasın her istediğini yapması fikri? yada melekler kocasının istediğini yapmayan kadına lanet okurken, yada erkeğe kadını dövme iznini veriyorken??
3- istediği karısı ile yatmak için gelen ayetlerden bahsetmiyorum. Yazarın olduğu taraf yani cinsten bahsediyorum. Erkeklerin çıkarları.
ysfrc senden ricam konuyu başka yerlere çekmemen, eğer tartışmak istediğin konular varsa başka başlık açmanı rica ediyorum :)
MadScientist
22-06-2013, 12:38
Yahu altyapısı olan adam dahi arapça dilini anlamakta zorluk çekiyor.Mesela birisi diyorki kardeşim ben ilahiyat mezunuyum o ayet onu değil şunu anlatıyor bir başka birisi çıkıyor ben şunu biliyorum kardeşim o ayet onu değil şunu anlatıyor mesele şimdi altyapı meselesimi sizce?Din adamlarının arasında bile çatışma var bunun şimdi altyapı meselesiyle ilgili olduğunumu düşünüyorsunuz?Bir cümlede 10 tane anlam çıkıyor bir ayette adamlar dahi anlaşamıyor ayette ne anlatılmak istediğini.Mezhepler sizce nasıl ortaya çıktı bunlarla ilgili değil mi?Her okuyan ayetten farklı birşey anlıyor çıkarıyor.
Din ve evrim tartışmasında dahi bu çeşit bir anlaşmazlıklar çıkmıştı bir yayında izlemiştim.Adam sanırım ilahiyat mezunuydu.Programda evrim karşıtlarıda vardı.Evrim karşıtları diyorki fe eki hemen anlamına gelir,diğer adam diyorki fe eki arapçada başka anlamlarada gelir diyor.Dinle evrimi destekleyen adamda diyorki ayet (sudan)çamurdan yaratılışı söylüyor bu ayette canlılar çamurdan yaratılmaya başlandı bu ayet evrimi destekliyor diyor diğer evrim karşıtı adam ise Allah çamuru şekillendirdi ruhunu üfledi hop adam oldu diyor.Altyapısı olan adamlar dahi herhangi bir ayette anlaşamazken altyapısı olmayan ne yapsın.Bu (kuran) herkese hitap etmesi için normal bir adamın bile anlayacağı şekilde inmedimi her okuyan başka birşey çıkarıyor?