PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klasik Retorikler

Baskoylu
12-03-2013, 16:31
Turkiye sinirlari icinde ve disinda olan toplu katliamlarin ve cinayetlerin sorumlusu TC ve onun kurucusunun eseridir.
Hic bir guc bunun tersini ispat edemez, TC kurulusundaki Fasist, Irkci ve Gerici yasalarinin altina imzasini atip bunlari yasa haline getiren, Bu ulkede Ulu Basbug ve Ulu Onder olarak anilan kisinin kendisidir.

Kendisine demokrat, aydin ve ilerici olarak goren, Parti, Kurum, Kurulus ve kisiler, Cumhurriyetin kurulusundan itibaren Fasist Irkci ve Gerici yasalari incelesinler, kurulusundan itibaren gunumuze kadar iyi olupta kotuye goturulen hangi yasa var? yani daha once Demokratik Yasa diye dusundugu hangi yasa var?

Gerek gelisen dunya duzeni, gerek AB sureci ile zorunlu olarak Fasist, Irkci ve Milliyetci yasalarini degistirirken... Icleri kan agliyan egemenler zaman zaman ceresizliklerini verdigi demeclerle Ataturk`un fasist ilke ve inkilaplarini zorunlu olarak kirpiyor veya degistirmek zorunda kaliyoruz...TANRI VE ULU ONDERIMIZ BIZI KORUSUN.....

Turkiye`de nice toplu katliamlar, toplu tutuklamlar, cinayetler, goz altinda kayiplar, iskenceler ve yargisiz infazlari ile dunya genelinde unlu olan ulkelerin basinda gelir.

Yukarida saydigimiz ve sayamadiklarimizi goz onunde bulundurursak, Demokrat ve Sosyal demokrat kiligina girmis ozunde Duzenin kurucusu tarafindan yasalastirilmis Fasist anayasa ve kanunlarina harfiyen uyan ve destekliyen, yeri geldigi zaman mangalda kul birakmiyan, yapilan katliamlarin sorumlularini farkli yerlerde, farkli olusumlarda aramaya calismasi!!!! kendisini demokrat veya sosyal demokrat maskesini dusurmeme cabasidir.....

Gazi Katliami 12 Mart 1995 de yine Fasist Irkci ve Gerici mantigin urunu olan duzenin gecmisten beri sure gelen toplu katliamlarin devamidir.

GAZI MAHALLESI KATLİAMI Devrimci, Demokrat, Aydin ve Alevi kimligine sahip olan, ozellikle fasist duzene karsi net taviri olan insanlarimizin yogun olarak yasadigi Gazi mahallesinde Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici Derin Devlet tarafindan eli kanli kan emici tetikci katilleri tarafindan halkin yogun olarak bulundugu Pastane ve Kahveleri makinali tufeklerle taradilar.

Suclari Demokrat, Aydin, Ilerici, Alevi ve Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici Duzene karsi tepkili olmalari olan insanlar hunarca katledildi,
Fasist Devletin Fasist Kolluk Gucu Olan Bu Eli Kanli Katiller Elini Kolunu Salayip, Herhangi bir devlet engeli ile karsilasmadan Meclisin tabanina veya Genel Kurmay karargahina geri donduler.

Yapilan katliama karsi acilarini haykiran mahale halki, bir sure once oraya sivil giyimleri ile gelen, daha sonra resmi elbiselerini giyip, Guvenlik gucu olarak maheleye guvenligi saglama adi altinda, Mahale halkina karsi anti Demokratik hukuk disi bir gucun sahip olmus olduklari fasist irkci ve gerici yapilanmalari ile mahale halkina karsi sinirsiz guc kullanarak saldirdilar, Copladilar, Panzerlerle kitlenin ustune gidip insanlari kursunladilr.

Fasist Devletin Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici yapilanmasi, yani devleti yonetenler, Gazi Mahallesindeki Olaylarin Dis Mihraklar Tarafindan Yapildigi Demogojisiyle, Surekli yaptiklari toplu katliamlari boylesi bir onursuzlukla gecistirmeye calistilar.

Orada yasiyan halki Saldirgan, Terorist, Vatan Hayini ilan ettiler, Halka panzerlerle, Coplarla, Tomsonlarla saldiran Guvenlik Guclerini Magdur ve kahraman ilan ettiler.

sokaga cikma yasagi ilan ederek sansurle basin ve yayin faliyetini kisitlayarak kamu oyunun gercekleri ogrenmesini engelediler.
Yaralilarin zamaninda tedavisini engelediler yaralilardan bod kagitlara imza atılmasi istendi.
Acili ve magdur mahalle halkinin tepkilerine demokratik yontemlerle yanasmayan Fasist Devlet cenazelerin toplu kaldirilmasini engelemeye calisarak demokratik kurum ve kuruluslari islevsiz hale getirmeyi planliyarak, kendisini hakli cikarmak adina gerginligin dahada tirmanmasina neden oldu. Umraniyede`de yeni katliamlara zemin yaratilarak Olu sayisinin dahada artmasina yol acildi.

geriye kalan Fasist Devletin sure gelen toplu katliami ve caresiz bakislari ile Acilar icinde yakinlarini kaybeden buruk ve kirgin insanlar. bu nasıl devlet diye sorgulayan yaralilar, hala ne oldugu mecul kayıp idalari, yakilmis ve yikilmis harebeye donmus yerlesim alanlari.

Fasist Devlet acisindan da hiv bir dey olmamis gibi gorevine devam etirilen eli kanli katil icisleri Bakani Vali emniyet muduru yasananlari basit bir kaza gibi gecistirilmek istercesine sadece bazi katilerin gorev yerleri degistirildi.

Gazi mahallesindeki Katliam tamamen Fasist Irkci, Millilyetci ve Gerici Devlet tarafindan hazirlanmis bir Katliamdir.
Onlarca insan Fasist Duzenin Fasist Kolluk Gucu Olan Polis kursunlariyla yasamini yitirdi, onlarca kayip insan var.
Bu Fasist Devlet tum bu katliamlari yapan eli kanli katilerini bir de mukafatlandirdi.

Elikanli Duzenin iti Istanbul emniyet muduru Necdet menzir milletvekili olarak Parlemontoya girdi!!!!!!
Gazi mahalesi mahkemeleri ilden ile dolastirildi. Insanlari bezdirip davanin akisini istedikleri gibi karara baglamak, istedikleri gibi sonuclandirmak icin!! Hile ve Yalan politikalarina bir yenisini daha eklediler.....
Bu Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici Devletin bu yalanlari, Hileleri ve oyunlarini taaa Dersim Soykirimindan beri biliyoruz... Maras, Sivas ve Corum Katliamlarindan beri biliyoruz.

Bu Fasist, Irkci, Milliyetci ve Gerici Parlementer Sistemin Hile ve Yalanlari ile Cevirdigi Dolaplari ile Gazi Mahallesinde Yasayan Alevi, Demokrat, Aydin, Ilerici, Devrimci ve Tum Emekci Halkin Katilleridir.

Fasizm Doktugu Kan`da Bogulacaktir...
Bu Fasist Devlet, Halka Hesap Verecektir.
Halk; Fasist Devlet ve Onun Kurucusundan Hesap Soracaktir.

Susma, Sustukca Sira Sanada Gelecektir.

Saygi ve Insani Sevgilerimle.

Baskoylu
13-03-2013, 18:19
Gazi Katliamı'nı Unutmadık. #1 (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=476116&postcount=1)

Basligin altina yazdigim bu yazinin buraya aktirilmasi kabul edilecek bir yaklasim degildir.
Daha once yine baska forumda kendime ait olan yazilarimin buraya aktarmamin kaldirilmasida dogru bir yaklasim degildir.

yukarida yazdigim bu yazinin neden farkli bir yere tasindigina dair, Saygideger Gorevli Dostlar aciklarsa sevinirim.

Baskoylu
13-03-2013, 18:30
Gazi Katliamı'nı Unutmadık. GAZİDE KAYBETTİGİMİZ VEDE BU KATLİYAMIN
DEVAMI OLAN EYLEMLİLİKLERDE YİTİRDİGİMİZ
BÜTÜN GÜZEL İNSANLARIMIN’ANISINA.
KIZILBAŞIZ
Kızılbaşız padişahlardan şehülislamlardan kadılardan
Katli vacib fermanlarımız
çoluk çocuk demeyin
Kadınları kızları helaldır
Cennet ile mücdelenen
islamlı müslümanlı katilerimiz
anlı şanlı ordularımız
anlı kanlı paşalarımız
üstü başı kanlı komutanlarımız
partilerimiz vekillerimiz
yazar çizer tarihçilerimiz
kestigi ektigi biçtigi
yenmez diyen halkımız
camilerde hutbe veren imam hocalar
tarihlerimiz sözlüklerimiz
tek yönlü dinimiz
okullarda başkalaştırılan çocuklarımız
beyinlerimizi sulandıran
kirli paslı idolejilerimiz
yakılan yıkılan köylerimiz
türkülerimiz deyişlerimiz beyitlerimiz
meydanlarda şerefsizce öldürülen gençlerimiz
sindirilen işçilerimiz emekçilerimiz
suyumuz ormanlarımız güzelliklerimiz
buğünümüz yarınımız gelecegemiz
işte böyle karanlıkların gerçek yüzleri
hamdi yalçın.aralık2010.

Klasik Retorikler Konu Başlığı Hakkında Bilgilendirme. Konu bütünlüğünü bozan ve farklılaştıran politika ve tarih içerikli başlıklar, bundan sonra bu başlık altında (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=31332) birleştirilecektir.

Yukarida yazdigim yaziya farkli bir baslik yazarak foruma gonderebilirdim, boylesi bir yaklasim Forum katilimcisi duyarli ve Saygideger Zahit dost`un emegine sagisizlik olurdu, hal boyle olunca onun anlamli ve kisa siir`in altina konuya daha aciklik getirecek yazi yazdim... Yazdigim yaziya tepki varsa, hem fikir olmiyan varsa, saygi cercevesi icinde tartisabiliriz....
Yok degilse verilen Emege karsi dogru bir yaklasim gostermiyoruz....

Yukarida gonderdigim ve Klasik Retorikler baslik altindaki butun yazilarimin silinmesini talep ve rica ediyorum.

Neva
13-03-2013, 19:04
Yukarida yazdigim yaziya farkli bir baslik yazarak foruma gonderebilirdim, boylesi bir yaklasim Forum katilimcisi duyarli ve Saygideger Zahit dost`un emegine sagisizlik olurdu, hal boyle olunca onun anlamli ve kisa siir`in altina konuya daha aciklik getirecek yazi yazdim... Yazdigim yaziya tepki varsa, hem fikir olmiyan varsa, saygi cercevesi icinde tartisabiliriz....
Yok degilse verilen Emege karsi dogru bir yaklasim gostermiyoruz....

Yukarida gonderdigim ve Klasik Retorikler baslik altindaki butun yazilarimin silinmesini talep ve rica ediyorum.

Sayin Baskoylu;

Yukariya yazmis oldugunuz yaziyi, sayin Zahit'in basligina degil de, farkli bir baslikla da acarak, yazmis olsaydiniz, yine ayni islem uygulanacakti. Gazi katliami hepimiz icin onemlidir, ancak bunu surekli kendini tekrarlayan cumlelerle;

Turkiye sinirlari icinde ve disinda olan toplu katliamlarin ve cinayetlerin sorumlusu TC ve onun kurucusunun eseridir.
Hic bir guc bunun tersini ispat edemez, TC kurulusundaki Fasist, Irkci ve Gerici yasalarinin altina imzasini atip bunlari yasa haline getiren, Bu ulkede Ulu Basbug ve Ulu Onder olarak anilan kisinin kendisidir.

belirtmenizin konu acisindan hicbir ehemmiyeti yoktur. Ve bunun ispati da sandiginiz kadar zor degildir.

Bunun Ataturk'le filan da bir alakasi yoktur. Biraz Cumhuriyet tarihi okumanizda fayda var.

Bunun disinda, Turkiye'de ve Turkiye disinda ucan kusu bile Ataturk ucuyor zihniyeti, ki bir benzeri de kutsal oldugu iddia edilen kitaplarda yazar "Gokte ucan kusu gormediniz mi Allah tutuyor" seklinde, belli bir seviyeyi asmis politika tartisma forumlarimizda, tartismalari fikir alisverisinden cok, kisir donguye donusturuyor.

Mumkunse politika basliklarini vaktiniz oldugunda okuyunuz.

Baskoylu
13-03-2013, 20:17
Yukariya yazmis oldugunuz yaziyi, sayin Zahit'in basligina degil de, farkli bir baslikla da acarak, yazmis olsaydiniz, yine ayni islem uygulanacakti. Gazi katliami hepimiz icin onemlidir, ancak bunu surekli kendini tekrarlayan cumlelerle;

Kazi Katliami, Dersim Katliami, Sivas Katliami, Corum Katliami gibi soylemlerde kendisini tekrarliyan cumleler oldugu icin, boylesi bir baslik atildigi zaman ayni uygulamalari yapiyormusunuz? veya bu uygulamalari yapmaniz gerekiyormu?

Hem fikir olmiyabilirisiniz, farkli pencereden bakmis olabilirsiniz. herkes ayni dusunmek ve ayni seyleri savunmak zorundamidir? TC ve Ataturk hakkinda konusanlari farkli cezalara carptiran duzenin takipciligini yapmak sizce ne kadar dogrudur?
Eger onun eseri degilse bunun tersini ispatliyarak benim dusuncelerimi ve fikirlerimi curutebilirsiniz.....

belirtmenizin konu acisindan hicbir ehemmiyeti yoktur. Ve bunun ispati da sandiginiz kadar zor degildir.

Buyrun siz ispat edin, varsa elinizde belge ve kaynak, ben sizden, forumdan ve Ataturk`u savunan ve savunmiyan herkesten ozur dilemeye hazirim....
Tarihi isterseniz hep birlikte arastiralim, benim bugune kadar ozellikle uzerine dustugum konulardan biridir, belki eksik ve yanlis bilgiler edinmis olabilirim, Isterseniz Cumhurriyetin kurulusundan itibaren, yasa ve kanunlari arastiralim, gunumuzde var olan fasist yasalar dedigimiz yaslardan daha ilimli ve olumlumudur degilmidir? Eksiklerimizi ve yanlislarimiz gidermek, kendimizi yenilemek bize yakisan durustur......

Bunun Ataturk'le filan da bir alakasi yoktur. Biraz Cumhuriyet tarihi okumanizda fayda var.

Benim okumadigim ve sizin bana onereceginiz Cumhurriyet tarihini butun ciplakligi ile anlatan kitaplari onerin, belkide okumadigim kitaplar olmus olabilir.
Arastirici olmanin en buyuk ozelliklerden biri taraf tutmadan butun aci gerceklere tahmul edip en iyi sekilde gercekleri ogrenip ortaya koymaktir.

Bunun disinda, Turkiye'de ve Turkiye disinda ucan kusu bile Ataturk ucuyor zihniyeti, ki bir benzeri de kutsal oldugu iddia edilen kitaplarda yazar "Gokte ucan kusu gormediniz mi Allah tutuyor" seklinde, belli bir seviyeyi asmis politika tartisma forumlarimizda, tartismalari fikir alisverisinden cok, kisir donguye donusturuyor.

Ataturk yasadigi doneme kadar onun emri olmadan yapilan bir sey varmidir? emrini dinlemiyen ve verdigi emirleri yerine getirmiyenleri nasil cezalandirdigini ben tarihi belgelerle ortaya koyabilirim... Onun emirlerini dinlemiyen ve onun haberi olmadan yanlis yapanlarin Idam edildiklerini, idam edildikten sonra Ayaklarindan asildiklarini biliyormuydunuz?

Ismet Inonu Dersim katliaminda gosterdigi basarisizliktan dolayi, Eylul 1937 de koske cagirip gorevinden hemen istifa et emri verdikten sonra, Basvekil Olara Celal Bayar`i getirdigini, Celal Bayar`inda olmeden once "Ataturk Dersimi Vurun Sorumlusu Benim, Bizde Vurduk"
Sozlerini biliyorsunuz sanirim..
Sonuc olarak sizin benden, benim sizden bir kac kitap okumuslugumuz olabilir, farkli arastirmalarimiz olabilir, ama ben size siz bu konuda bilgisizsiniz, okumamissiniz, arastirmamissiniz, BIRAZ CUMHURRIYET TARIHINI OKUMANIZDA FAYDA VAR gibi yaklasimda bulunmam once kendime sonra size saygisizlik yapmis olurum....

Bildiklerimizle variz, bilmediklerimizi ogrenmekle gorevliyiz....

Buradaki Yazilarimin Silinmesini Bir Kez Daha Rica ve Talep ediyorum....

Baskoylu
13-03-2013, 20:29
ATATÜRK,
Kendi döneminin Adalet Bakanı olan Türkçü Mahmut Esat’ın “Bozkurt” soyadını almasını istediği için Bozkurt’tur.

ATATÜRK,
İlk yolcu gemisine "Bozkurt" adının konulmasını teklif ettiği için Bozkurt’tur.

ATATÜRK,
Petrol Ofisi’nin armasını “Bozkurt” olarak tasarlattığı için Bozkurt’tur. ( Günümüzdeki kullanımında mevcut olan alev figürü, daha sonra İsmet İnönü tarafından eklettirilmiştir. Bilinçsizce “Paşa” olarak anılan İnönü’nün AtaTürk’ü ne denli kıskandığı ve milletine olan düşmanlığı bir çok eyleminde kendini göstermiştir. Soyu Türk olmayan bu zât’ın Anıtkabir’de yeri yoktur. )

ATATÜRK,
Diğer devletlerden kendisine armağan olarak “Bozkurt” heykelleri gönderildiği için Bozkurt’tur.

ATATÜRK,
Türk’ün milli simgesi olan “Bozkurt’u”, yeni Türk Devleti’nin paralarının ve pullarının üzerinde kullandırdığı için Bozkurt’tur.

ATATÜRK,
Milli Eğitim Bakanlığının girişine, Türk’lerin Ergenekon’dan çıkışını temsil eden bir resim yaptırdığı için Bozkurt’tur.

ATATÜRK,
Yerli malı olarak üretilmeye başlayan bir sigaraya “Bozkurt” adını uygun gördüğü ve bu sigaranın paket resminin “Bozkurt” olmasını istediği için Bozkurt’tur.

ATATÜRK,
Türk İzci Ocağı bünyesindeki çocuklara “Yavru Kurt” yakıştırmasını yaptığı için Bozkurt’tur.

ATATÜRK,
Fuat Köprülü’nün kendisine: “Türkiyat Enstitüsü’nün ambleminin nasıl olması gerektiğini sorduğunda…”

– “Karlı Tanrı Dağları'nın önünde elinde meşale tutan bir "Bozkurt" olsun, Bu meşale, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilminin ifadesi olsun. Ergenekon'dan çıkmamızda kılavuz olan Bozkurt, Türklüğün Anadolu topraklarındaki yeni devletinin kuruluşunu ifade etsin." cevabını verdiği için Bozkurt’tur.

ATATÜRK,
Türk Ocakları’nın amblemini “Bozkurt” yaptırdığı için Bozkurt’tur.

Evet;

ATATÜRK,
Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın amblemini “Kurtbaşı” olarak önerdiği için Bozkurt’tur.

ATATÜRK,
Ankara Üniversitesi’nin diplomalarının alt köşesine “Kurtbaşı” amblemi koydurduğu için Bozkurt’tur.

ATATÜRK,
Çalışma masasındaki çağırma zili küçük bir “Bozkurt” heykeli olduğu için Bozkurt’tur.
((( ilgili resim/belgeleri ve fazlasını google de bulabilirsiniz)))

ALINTI: Feramuz Acar

istatistik
13-03-2013, 21:42
Bozkurtta göz var, dişleri de üçgenimsi, kulakları da üçgenimsi. Oldu mu sana illuminati!

Bir kişinin her hareketinin ve eyleminin altından bir siyasi anlam çıkarmak doğru mudur bilemiyorum.

Öyle bile olsa, kişinin siyasi görüşünü onu aşağılamak ya da ona hakaret etmek için kullanmak ne kadar doğrudur onu da bilmiyorum.

Bu yapılanın, eleştirilen siyasi görüşten geri kalmamayı sağladığını ise iyi biliyorum.

Bir şeyi eleştirmek, kıyasıya eleştirmek ile onu her fırsatta aşağılamak, her şeyden sorumlu tutmak arasındaki farkı iyi bilmek gerek.

Neva
13-03-2013, 22:18
Kazi Katliami, Dersim Katliami, Sivas Katliami, Corum Katliami gibi soylemlerde kendisini tekrarliyan cumleler oldugu icin, boylesi bir baslik atildigi zaman ayni uygulamalari yapiyormusunuz? veya bu uygulamalari yapmaniz gerekiyormu?

Sayin Baskoylu;

Evet, onlari da gereken yerlere(basliklara) kaydiriyoruz. Sizin anlamadiginiz nokta, sitemizde zaten bu konularin mevcut islendigi basliklari gormezden gelmeniz. Basit bir arama yaparak , sitede islenmis olup olmadigini gorebilirsiniz. Islenmemis bir konu ise baslik acar islersiniz.

Ornegin; Alevilik bolumundeki Dersim katliamina iliskin mesajiniz, Tarih bolumundeki Dersim basligina kaydirildi. Belki farkindasiniz, belki degilsiniz.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3383&page=35

Ornegin o bolumu, burada mevcut Alevi arkadaslarimizin istegi uzerine actik ve islam bolumunden ayirdik. Boyle rica etmislerdi.

Islam ici Aleviligi iceren diger basligimiz hala Islam bolumundedir.

Evinizde, sayet sofranizi banyoya kurup orada yemiyorsaniz, mumkunse forum bolumlerini ve basliklarini da olmasi gerektigi gibi kullaniniz.

Ustteki Bozkurt icerikli mesajin, islam bolumundeki Ataturk'un din ve evrimle ilgili gorusleri basliginda ne isi var ornegin?

Hem fikir olmiyabilirisiniz, farkli pencereden bakmis olabilirsiniz. herkes ayni dusunmek ve ayni seyleri savunmak zorundamidir? TC ve Ataturk hakkinda konusanlari farkli cezalara carptiran duzenin takipciligini yapmak sizce ne kadar dogrudur?
Eger onun eseri degilse bunun tersini ispatliyarak benim dusuncelerimi ve fikirlerimi curutebilirsiniz.....

Biz site ve site gorevlileri olarak, duzen takipciligi yapmayiz. Yapiyor olsaydik, siz simdiye kadar bu sitede yaziyor olmazdiniz.

Bana Ataturk'un, yasadigi donemde yurtdisinda/Ulke sinirlari disinda yaptigi katliami ispat ediniz lutfen.
Veya, yasadigi donemde,Ataturk'e ait, gidip su, su , su ulkelere saldiracak, katliam yapacaksiniz, diyen bir belge koyar misiniz lutfen?

Asagida iddia etmissiniz cunku.

.

Natan
14-03-2013, 01:17
Sayın Başkoylu

Marksizm, Sosyalizm ve Demokrasinin Dusmani olan, boylesi olusumlarin Turkiye`ye zarar verecegini dusunen- Atatürk bölümü başlığından alıntıdır

Düşmanı olmasam da ben Marx'ı Lenin'i, Stalin'i yada ne bileyim Deniz Gezmiş'i, İbrahim Kaypakkaya'yı, Mahirleri, Ulaşları da Faşizan buluyor ve reddediyorum. Reddetmem beni ırkçı yapmaz. Çünkü ırka da inanmıyorum.

Solcuların yanında Denizlere, mahirlere alehte birşey söylendiğinde küplere biniyorlar. Başlıyorlar hakarete.

İlla herkes Deniz'ci, Mahirci, Atatürkçü, Türk'çü-Kürt'çü mü olacak? Atatürke laf atanlar zindana atılmış. eski solcular da sağcılar da adam vurmuyor muydu sokaklarda?

Saygılarımla
Rumpelstiltskin

ismail truth
20-03-2013, 22:14
Elbetteki daha evla yapmaz.

Ancak Ataturkcu olmayanlarin da anlamadigi sudur ki;Bu kisiyi dindar yapmaya calismak da onu evla yapmaz.Bu baglamda karsi dayatma da, diktatorlugun bir parcasidir.Zira hicbir siyasi rejim, ideoloji vs. %100 mutlak dogru/iyi veya kotu degildir.

Olumlu tarafi da vardir, olumsuz tarafi da vardir.

Kusura bakma ama acaip saçma bir laf etmişsin. Demokrasi ve diktatörlük rejimleri aslında eşittir diyorsun yani. İkisi de olur. Ne farkeder ki?

ismail truth
20-03-2013, 22:17
yunanistan eski başbakanı venizelos atatürk'ü 1934 nobel barış ödülüne aday gösterirken bakınız ne demiştir;
"bir ulusun yaşamında, bunca kısa sürede bunca köklü değişikliklerin başarıldığı pek enderdir. bu olağanüstü çalismalari atatürk'e, sözcüğün tam anlamıyla "büyük adam" şanını kazandırmıştır."

ulusal kurtuluş savaşını verdiği bir devletin başkanı tarafından bu ödüle aday gösterilen atatürk, ulusunu esaret ve kölelikten kurtardığı için nobel komitesince bu ödüle layık görülmemiştir o ayrı konu...

"Kısa sürede köklü değişiklik başarmak" dediğin şey niye bir fazilet ki?

Humeyni de kısa sürede köklü değişiklikler başardı. Mao da başarmıştı.

Tek gereken biraz kaba kuvvet. Yani diktatörlük ve zorbalık.

Burada asıl başarılan şey ise halkın ruhunu ezmek, kişiliğini yoketmek, koyun nesiller yetiştirmek gibi bir başarı oluyor.

mustafakemallerolmez
20-03-2013, 22:30
"Kısa sürede köklü değişiklik başarmak" dediğin şey niye bir fazilet ki?

Humeyni de kısa sürede köklü değişiklikler başardı. Mao da başarmıştı.

Tek gereken biraz kaba kuvvet. Yani diktatörlük ve zorbalık.

Burada asıl başarılan şey ise halkın ruhunu ezmek, kişiliğini yoketmek, koyun nesiller yetiştirmek gibi bir başarı oluyor.

Arkadaşım kelime oyunu yapıyosun köklü değişikliklerden kastın ne olduğunu da gayet iyi biliyosun ki çağdaşlaşma. Atatürk bu ülke için bukadarını yapabildi ondan sonra gelenler bu çağdaşlaşmayı devam ettirebildilermi ona bakmak lazım

ismail truth
20-03-2013, 22:34
Arkadaşım kelime oyunu yapıyosun köklü değişikliklerden kastın ne olduğunu da gayet iyi biliyosun ki çağdaşlaşma. Atatürk bu ülke için bukadarını yapabildi ondan sonra gelenler bu çağdaşlaşmayı devam ettirebildilermi ona bakmak lazım

Ona sen "çağdaşlaşma" dersin, başkası başka şey der. Bunun objektif kıstası nedir?

Yapılan her ne haltsa, "iyi" birşey olduğunu bilsek bile, X veya Y insan kim ki kalkıp kendi fikrini herkese zorla dayatabiliyor? O da dokuz aylık değil mi? Niye haddini bilmiyor? Babasının malı mı memleket?

Neva
20-03-2013, 22:36
Kusura bakma ama acaip saçma bir laf etmişsin. Demokrasi ve diktatörlük rejimleri aslında eşittir diyorsun yani. İkisi de olur. Ne farkeder ki?

Acayip bir laf degil ki, siz anlayamamissiniz. :)

Her demokrasi, icinde diktatorluk barindirir.

Niye kurallar var?

Haydi bakalim ben kirmizi isikta gecmek istiyorum, niye yesil isik diktatorlugu? Aciklayin bakalim bir.

ismail truth
20-03-2013, 22:38
Acayip bir laf degil ki, siz anlayamamissiniz. :)

Her demokrasi, icinde diktatorluk barindirir.

Niye kurallar var?

Haydi bakalim ben kirmizi isikta gecmek istiyorum, niye yesil isik diktatorlugu? Aciklayin bakalim bir.

Evet haklısın. Hakkaten de demokrasi ve diktatörlük aslında aynı şeymiş. Yani ikisi de olur. Farketmez.

Neva
20-03-2013, 22:41
Evet haklısın. Hakkaten de demokrasi ve diktatörlük aslında aynı şeymiş. Yani ikisi de olur. Farketmez.

Haklisin demekle olmuyor iste.

Once kisinin objektif olmasi gerekiyor.

Demokrasi'den bahsedebilmeniz icin, once demokrasi'nin ne oldugunu, dunya uzerinde ne kadar uygulandigi bilmelisiniz.

Ki diktatorlukle kiyaslama yapabilesiniz.

ismail truth
20-03-2013, 22:43
Haklisin demekle olmuyor iste.

Once kisinin objektif olmasi gerekiyor.

Demokrasi'den bahsedebilmeniz icin, once demokrasi'nin ne oldugunu bilmelisiniz.

Ki diktatorlukle kiyaslama yapabilesiniz.

Sen bu konularda baya etraflıca düşünmüş gibisin. Türk eğitim sisteminde zaten bize bunlar uzun uzun anlatılır.

Bence sen siyaset filozofu olarak bu mevzudaki bu parlak fikrini bir Batı felsefe mecmuasında yayınlat. Gelip Türklerden demokrasi öğrensinler.

Bak Zeno paradoksu gibi ispat ettin demokrasi ile diktatörlüğün aslında aynı olduğunu.

Helal olsun sana.

Bir de bana objektif olmayı salık veriyor. Çünkü sen sırf yüce putuna laf gelmesin, mükemmelliği bozulmasın diye bu taklayı atmıyorsun.

Neva
20-03-2013, 23:04
Sen bu konularda baya etraflıca düşünmüş gibisin. Türk eğitim sisteminde zaten bize bunlar uzun uzun anlatılır.

Bence sen siyaset filozofu olarak bu mevzudaki bu parlak fikrini bir Batı felsefe mecmuasında yayınlat. Gelip Türklerden demokrasi öğrensinler.

Bak Zeno paradoksu gibi ispat ettin demokrasi ile diktatörlüğün aslında aynı olduğunu.

Helal olsun sana.

Bir de bana objektif olmayı salık veriyor. Çünkü sen sırf yüce putuna laf gelmesin, mükemmelliği bozulmasın diye bu taklayı atmıyorsun.

Zaten sorun da bu, bizim putumuz yok. Siz objektif olabiliyor musunuz ondan haber verin.

Turk egitim sistemini bosverin. Biz onu da yeri geldiginde elestiririz.

Objektif olamassaniz, bakin bu asagidaki sorular tarzinda sorular sormaya baslarsiniz. Sadece anlayabilmeniz icin bir ornek. Kimin kurtulus savasi verdigi degil(Ataturk-Osmanli) dikkat cektigim.

Benim bildiğim "kurtuluş savaşlarını" emperyalizme esir düşmüş mazlum halklar verir.

Demek ki neymis?

Antep' te orada, buradaki kusatma altindaki halklar mazlum degilmis. Ve Ahmed Arif yesillik olsun diye yazmis 33 kursunu he mi?...

Once emperyalizm taniminin yasini ogrenin, ondan sonra siyaset tartisin. Size gore simdi ayni mantikla, Irak'a da girmemistir ABD ornegin. Demokrasi goturmustur.

Sirf birseyi curutecegim diye, kavramlari dikkatli kullanmassaniz, savunduklarinizla kafa kafaya gelirsiniz.

Cunku ne dedik en basta?

Hicbir rejim vs. %100 mutlak dogru/yanlis degildir.

mustafakemallerolmez
20-03-2013, 23:07
Yapılan her ne haltsa, "iyi" birşey olduğunu bilsek bile, X veya Y insan kim ki kalkıp kendi fikrini herkese zorla dayatabiliyor? O da dokuz aylık değil mi? Niye haddini bilmiyor? Babasının malı mı memleket?

Doğru söylüyosun aslında bu memleket osmanın babasının malıydı o ve soyu da milletin efendisiydi. Ve atatürk geldi bu ülkenin efendisi köylüdür emekçidir üretendir dedi halbuki ona ne oluyoda karışıyodu bu ne küstahlıktı...

ismail truth
21-03-2013, 00:15
Zaten sorun da bu, bizim putumuz yok. Siz objektif olabiliyor musunuz ondan haber verin.

Turk egitim sistemini bosverin. Biz onu da yeri geldiginde elestiririz.

Objektif olamassaniz, bakin bu asagidaki sorular tarzinda sorular sormaya baslarsiniz. Sadece anlayabilmeniz icin bir ornek. Kimin kurtulus savasi verdigi degil(Ataturk-Osmanli) dikkat cektigim.

Demek ki neymis?

Antep' te orada, buradaki kusatma altindaki halklar mazlum degilmis. Ve Ahmed Arif yesillik olsun diye yazmis 33 kursunu he mi?...

Once emperyalizm taniminin yasini ogrenin, ondan sonra siyaset tartisin. Size gore simdi ayni mantikla, Irak'a da girmemistir ABD ornegin. Demokrasi goturmustur.

Sirf birseyi curutecegim diye, kavramlari dikkatli kullanmassaniz, savunduklarinizla kafa kafaya gelirsiniz.

Cunku ne dedik en basta?

Hicbir rejim vs. %100 mutlak dogru/yanlis degildir.

İlk önce anla ki savunduğun şey İslam ideolojisidir. Osmanlıda da "Milli Mücadele" de ve hala bugün kullanılan "vatan" ve "şehit" kavramlarında da gizli olan varsayım şudur ki Allah dünyayı Müslümanlara vermiştir, Türkleri de özellikle seçmiştir ki Müslüman halklar içinde onlar öne çıksın, İslam imparatorluğunu onlar yönetsin, sonra da gidip kafir memleketlerde şanlı İslam bayrağını dalgalandırsın.

O 33 kurşun falan hikayelerini yazanlar da, "istiklal" falan diye konuşanlar da İstiklal Marşını yazan adam gibi, hepsi aslında zamanında zaptettikleri elelamin ülkesi ellerinden çıkınca "vatan toprağı elden gitti" diye üzülern acaip zihniyetlerdir.

Çünkü bu insanlar samimi olarak tüm dünya toprağının bunlara bizzat Allah tarafından vaat edildiğine inanıyor.

Şimdi böyle bir zihniyetin mirası bir kültürde yetişmiş bir birey olarak sen kalkıp "objektif" olarak neyin davasını anlatıyorsun? Bana Türklerin nasıl mazlum olduğunu mu anlatacaksın?

O Antepteki mazlumlar Fransızlarla cebelleşmeden daha 5 sene önce Ermeni katledip mallarını yağmalayıp, kızlarının ırzına geçmiyorlar mıydı?

Nasıl bir vatan savunmasıdır ki bu "milli mücadele ordusu" İzmir'i "kurtardıktan" sonra kalkıp şehrin yarısını ateşe veriyor, şehir ahalisini "denize döküyor", kalanı zorla başka memlekete sürüyor? Biz de sanmıştık ki o şehri düşman işgalinden kurtardı. Meğerse kurtarılan Türk emperyalizmiymiş.

Neva
21-03-2013, 04:05
İlk önce anla ki savunduğun şey İslam ideolojisidir. Osmanlıda da "Milli Mücadele" de ve hala bugün kullanılan "vatan" ve "şehit" kavramlarında da gizli olan varsayım şudur ki Allah dünyayı Müslümanlara vermiştir, Türkleri de özellikle seçmiştir ki Müslüman halklar içinde onlar öne çıksın, İslam imparatorluğunu onlar yönetsin, sonra da gidip kafir memleketlerde şanlı İslam bayrağını dalgalandırsın.

O 33 kurşun falan hikayelerini yazanlar da, "istiklal" falan diye konuşanlar da İstiklal Marşını yazan adam gibi, hepsi aslında zamanında zaptettikleri elelamin ülkesi ellerinden çıkınca "vatan toprağı elden gitti" diye üzülern acaip zihniyetlerdir.

Çünkü bu insanlar samimi olarak tüm dünya toprağının bunlara bizzat Allah tarafından vaat edildiğine inanıyor.

Şimdi böyle bir zihniyetin mirası bir kültürde yetişmiş bir birey olarak sen kalkıp "objektif" olarak neyin davasını anlatıyorsun? Bana Türklerin nasıl mazlum olduğunu mu anlatacaksın?

O Antepteki mazlumlar Fransızlarla cebelleşmeden daha 5 sene önce Ermeni katledip mallarını yağmalayıp, kızlarının ırzına geçmiyorlar mıydı?

Nasıl bir vatan savunmasıdır ki bu "milli mücadele ordusu" İzmir'i "kurtardıktan" sonra kalkıp şehrin yarısını ateşe veriyor, şehir ahalisini "denize döküyor", kalanı zorla başka memlekete sürüyor? Biz de sanmıştık ki o şehri düşman işgalinden kurtardı. Meğerse kurtarılan Türk emperyalizmiymiş.

Iste yazilani anlamayisin sonuclaridir bunlar. Ben neyi nasil savundugumu cok iyi bilirim.

"Vatan", "Sehit" kavrami olsa ne olur, olmasa ne olur? "Elalemin ulkesi" de farkli bir kavram mi ki?

Veya literaturden bunlari cikarsaniz ne farkeder?

Bakin hala iki satir yazamadiniz suraya dinsel icerikli, konu sabote etmek, ve siyasi yonden ele almak daha evla cunku..

Ataturk ne yapmis, din bakimindan? Acin dokun bir ortaya ki bilelim.

Ibadeti mi engellemis?
Cami' mi yikmis?
Kuran'i mi imha etmis?

Halbuki yukarida koyulastirip dikkat cektigim yeri de belirtmisim. Ama isinize gelmemis sanirim okumak.

Sizin hikaye dediginiz, siirdir. Bak yine savundugunuz ideoloji ile kafa kafaya geldiniz.

Niye biliyor musunuz? Cunku o adam ve benzerleri Anadolu dediler, memleket dediler, insan dediler.

Sizin gibi hristiyan atalar demediler. Bakin ne kadar demokratiksiniz mesela?

Yokolan zaten yokolmuş. Sen ki Hristiyan Anadolulu atalarını inkar ediyorsun ya.

Ben bu yuzden yukarda basite indirgeyerek yazdim , zira fazlasi size agir gelecekti.Demek ki neymis?

Her demokrasi, icinde diktatorluk barindirirmis.

Kisiye neye gore, hristiyan atalari reddetmek dayatmasi yapiyorsunuz?

Aradaki dusun farki bu iste. Objektiflik yok yani.

Ne farkeder?

5 yil once oyle yapmis olmalari, onlarin o durumdaki mazlumluklarini gecersiz kilar mi insan olarak? "Oh iyi olmus iyi ki olmusler" mi diyecegiz?

Veya Ermeni toplumu icindeki, bir kisim diaspora gercegini yok eder mi? Veya kalkip, "oh iyi olmus Ermeni'ler techir'de olmusler" dememiz mi gerekir?

Tarihte hic kimsenin ayrani temiz degil ki!? Siz neyi tartisiyorsunuz?

ismail truth
21-03-2013, 12:28
Ataturk ne yapmis, din bakimindan?[/B] Acin dokun bir ortaya ki bilelim.

Ibadeti mi engellemis?
Cami' mi yikmis?
Kuran'i mi imha etmis?

Atatürkün ne yaptığı değil mevzu. Atatürkün şöyle veya böyle yapma hakkı dahi yoktu. Mevzu bu. Seçimle iş başına gelmedi. Darbe yaptı. Kimse ona "başımıza gel, aklına estiği gibi bize ayar çek nizam ver" dememişti. Kendi kendine gelin güvey oldu. Buna da mı itiraz etmeyelim? En azından söylenmeyelim mi yahu? Canımızı mı istiyorsunuz?

Sizin gibi hristiyan atalar demediler. Bakin ne kadar demokratiksiniz mesela?

Ben bu yuzden yukarda basite indirgeyerek yazdim , zira fazlasi size agir gelecekti.Demek ki neymis?

Her demokrasi, icinde diktatorluk barindirirmis.

Kisiye neye gore, hristiyan atalari reddetmek dayatmasi yapiyorsunuz?

Aradaki dusun farki bu iste. Objektiflik yok yani.

Dayatma derken? Ben sözden başka bir alet edavat kullanıyor muyum bu "dayatma" dediğin şeyi yaparken? Elimde seni hapse attıracak güç mü var? Yoksa "hristiyan atalarını inkar edenler hapse atılsın" diye bir davam mı var? Sen ne saçmalıyorsun anlamıyorum ki?

5 yil once oyle yapmis olmalari, onlarin o durumdaki mazlumluklarini gecersiz kilar mi insan olarak? "Oh iyi olmus iyi ki olmusler" mi diyecegiz?
Ben anlamıyorum ki nasıl emperyal hesaplarla gidip başka emperyal ülkelerle ittifakla savaşa giren emperyalist bir güç savaşta başarılı olmayınca "mazlum" oluveriyor.

Veya Ermeni toplumu icindeki, bir kisim diaspora gercegini yok eder mi? Veya kalkip, "oh iyi olmus Ermeni'ler techir'de olmusler" dememiz mi gerekir?Diaspora demek memleketinden uzak yaşayan insan grubu demektir. Terör örgütü ya da gizli siyasi komplo merkezi manasına gelmiyor.

Tarihte hic kimsenin ayrani temiz degil ki!? Siz neyi tartisiyorsunuz?Hakikatler konuşulsun. Artık yalanlar anlatılmasın. Ayran mayran anlamam.

Neva
21-03-2013, 17:03
Atatürkün ne yaptığı değil mevzu.

Ama bizim tartistigimizin zaten bu, diger elestirileriniz icin politik bolumumuz mevcut. Siz ne tartisildigindan emin misiniz?

Anlasilan din acisindan halen soyleyecek bir sozunuz, elestiriniz yok, o halde bu mesajlar direk Retorikler basligina gider.

Ben oraya alayim, siz orada, dunyada kac cesit dayatma vardir bir dusunun, sonra cevap verirsiniz.

Baskoylu
16-04-2013, 03:34
Bir kisiyi olduren, Katil olur.
Yuzlerce kisiyi olduren, Kahraman olur.
Binlerce kisiyi olduren, Dahi olur.
Hayalda olsa, Yaratan, Can veren, Can Alan, Cennet vaat eden, Cehennem ile korkutan`da Allah olur.........

Farkli onderlikler ve Liderlikler var.
Mussolini, Adolf Hitler, Winston Churhill, Ataturk, Francisco Franco, Dehak ve daha sayamiyacagimiz buna benzer lider ve onderler var.

Birde kendisini ozgurluge ve halka adiyan, halk icin can veren ve halk icin destanlar yazan halk kahramanlari var...
Karl Marks, Engels, Lenin, Pir Sultan. Demirci Kawa, Hallac-i Mansur, Galileo, Ceh Guevara, Spartacus
Deniz Gezmis, Mahir Cayan, Ibrahim Kaypakkaya ve daha sayamiyacagimiz nice halk kahramanlari var.

Her nedense Tarihte nice katliamlara imza atmis, nice soykirim ve insanlik dusmanligi yapmis olanlarin takipcileri hep olmustur, ozellikle Irkci, Milliyetci ve Dinci kimliklere sahip olan onder ve liderlerin yaptiklarini ortbas etmek, yaptiklarini hakli ve dogru cikarma cabalarindan dolayi, allandirilip pullandirilmaya calisilir!

Marasal unvanina sahip degilken, Marasal unvani verilir.
Burcuva onderligini yapmisken, Halk Onderi ve Lideri Yapilir.
Milli Burcuva Devrimlere Ovguler Yagdirilarak, Devrimci Gosterilir
Adolf Hitler, Mussolini, Churchill gibiler Ataturk`un Irkci ve Milliyetciligini kendilerine ornek alip Usta gorurken, Turkiye`de Irkciligin ve Milliyetciligin had safaya yukselmesi ile, Ataturk Saman`da olur, Peygamber`de olur, Melek`de olur, hatta ve hatta Allah bile olur.....

Sahip oldugu gercek kimligi belge ve delillerle aciklamaya calisanlar ise susturulmaya calisilir.
Ozellikle kendilerini Aydin, Ilerici, Ateist, sozum ona Marksist ve Leninist goren bazilari bile, Ataturk ile gizli gizli ovunup onu korumaya calismasi ayri bir insanlik ayibidir.

Sonuc olarak Ataturk`un Saman, Mason, Bektasi, Yunan, Rum, Ermeni vs vs olmasinin cok onemi varmidir?
Elbette hayir, Onemli Olan Ataturk`un yasadigi surece, Turkiye Halklarina Ne Verdigi ve Kurdugu Duzende pratikte yaptiklaridir......
Ataturk`un Babasi ve Annesi`nin sahip olmus oldugu ulusal, ve inanc kimligi cokmu onemli?

Ataturk`un babasi cok Durust, Insancil, Saygili, Seviyeli, Onurlu ve Kisilikli biri olabilir. Babasi boylesi kimliklere sahip olmasi esittir, Ataturk olarak gorebilirmiyiz? veya Ataturk boylesi olgulara sahip olabilir, babasi ise tam tersine butun kotulukleri kendisinde barindirabilir,
Babasi Esittir Ataturk diyebilirmiyiz?

Ataturk`un kurtulus savasindan sonra, ne yaptiklari ve ne yaptirdiklarini en ince noktasina kadar tarafsiz olarak arastirmak, gormek ve dogru tahlil etmek dogru olandir.

Hem; Irkci ve Milliyetci olacaksin, Hemde Dunya Halklarin Kardes Oldugunu Savunacaksin!!!!!!
Hem; Demokrat, Aydin ve Ilerici Oldugunu savunacaksin, Hemde Askeri Fasist Diktatorlugun savunucusu olacaksin!!!!!!!

Hem; 12 Eylul Askeri Fasist Diktatorlugu yargilamaya calisacak ve karsi geleceksin.. Hemde 1923 den 1946 kadar suren Askeri Fasist Diktatorlugun savunuclugunu yapacaksin!!!!!

Hem; Her yil 1 Mayis Dunya Emekciler Bayramini Kutlamak Icin Alanlara Gideceksin..
Hemde; 1 Mayis Dunya Emekciler Bayramini, Bahar Bayramina Ceviren Isci ve Emekci Dusmanini Savunacaksin!!!!!!!

Sonuc olarak Ataturk`un Saman, Mason, Bektasi, Rum, Ermeni, Yunan vs vs olmasi onun Turkiye`de teorik ve pratik alanda yaptiklarini degistirirmi?

Neva
16-04-2013, 07:35
Sayin Baskoylu;

Son atmis oldugunuz mesaj, ilgili bolume kaydirilmistir, linki asagidadir. Bu yuzden birbirini tekrarlayan mesaji atmanizin bir geregi yoktur. Buraya asmis oldugunuz son mesaj da forum kirine kaydirilmistir.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=480287#post480287

Ekleme: Beraberindeki mesajlar da ustteki linke alinmistir.

antilop
01-07-2013, 02:29
MHP'ye hükümete destek verdiği konularda fazlaca yükleniyoruz, özellikle bu durum türban ve buna mukabil İslâm unsurlarının tezahürü eşliğinde gelişince daha bir saldırganlaşıyoruz.
Hepimiz için geçerli bu durum ve haklılık payımız da oldukça üst düzeyde.
Ancak son olarak @antilop'un yazmış olduğu gönderideki "MHP'lilerin gerektiğinde istifa edip AKP'ye katılacak denli" işbirliği mevzubahsi bizi yanlışlığa sürükler.
Ben bu durumun daha çok CHP için geçerli olacağını düşünüyorum özellikle.
İşte gördük, açılım sürecinde CHP iki parçaya döndü, Adıyaman milletvekili Salih Fırat AKP'ye katıldı.
Bu menem iştir?
CHP ile AKP'nin siyasi kulvarları, birbirinden siyasetçi alışverişine müsade edecek konumda mıdır?
Aslında bunu ülkemizin politik kültürünün bağlamında incelemek gerekiyor ancak bu da oldukça meşgaleli bir işlem olacaktır.
Gülseren Onançlar, Sezgin Tanrıkulular, Hüseyin Aygünler, bunlar hiç ama hiç güven vermeyen siyasetçiler...
Ve bu isimler CHP'yi de beğenmiyorlar...
Hem CHP'nin kemikleşmiş oy oranını kullanacaksın, hem de bu kemik oyları veren insanları beğenmeyeceksin.
Olmaz öyle.
Gidin yeni parti kurun SHP mi olur, SODEP mi olur...

yukarıdaki iletimi bir daha oku istersen chp yi akladığımı sandın galiba

işte en li ayağı düzgünlere güvenilmez demişsin
Gülseren Onançlar, Sezgin Tanrıkulular, Hüseyin Aygünler
bunlar onların içinde ki en temiz unsurlar.
geri kalanları sana bağışladım

gidin başka parti kurun
hadi ya
hangi seçim sistemi ile
hangi partiler kanunu ile
hangi baraj ile
hangi yargı ile
hangi adalete sığınarak
liberalllik özgürlük he
kıyıyı kenarı sen belirle
oyun kuralını da sen koy
kendi üstünlüklerine göre
sonrada senin sahanda senin kurallarınla
ve senin hakem heyetinle benden
kanunlara kurallara ve etik davranış bilimine göre davranmamı bekle

sence ben o kadar salak mı görünüyorum oradan

eğer öyle ise bir başka pencereye geç bir de oradan bak

aman dikkat baktığın pencerenin karşısında ayna olmasın

antilop
01-07-2013, 02:38
Ben Abdullah Öcalan posterlerinin yanında saf tutan insanları temiz bulmuyorum.

bende devletin bekaası zırvalığı ile akp nin yanında yer alan insanları temiz bulmuyorum.hatta buna biz özgürlüklerimizi akp ile ancak alabiliriz diyen kürtlerde dahil. zaten onlarda akp ile özgürlük alamayacaklarını geç de olsa anladılar.

devletin bekaası he
devlet nedir bana göre değil sana göre ne
sana göre vatandaşın hizmetkarı değilmi?

o zaman hizmetkar gibi davransın
kral faysal gibi değil

Neva
01-07-2013, 03:12
MHP'ye hükümete destek verdiği konularda fazlaca yükleniyoruz, özellikle bu durum türban ve buna mukabil İslâm unsurlarının tezahürü eşliğinde gelişince daha bir saldırganlaşıyoruz.
Hepimiz için geçerli bu durum ve haklılık payımız da oldukça üst düzeyde.
Ancak son olarak @antilop'un yazmış olduğu gönderideki "MHP'lilerin gerektiğinde istifa edip AKP'ye katılacak denli" işbirliği mevzubahsi bizi yanlışlığa sürükler.

Kismen dogru,sonucta o da bir siyasi ideoloji neticede begensek de, begenmesek de..

Isbirligi bahsi ise hezayandan ote gitmiyor, MHP icindeki kanatlarin ayristirilamamasi sebebiyle.

Tipik bir kisim ulusalci veya ulusalci takilanlarin "vatan elden gidiyor vs." hezeyanlari gibi...

Surada da islemistik, benzer sorunu;

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32386&page=3

bende devletin bekaası zırvalığı ile akp nin yanında yer alan insanları temiz bulmuyorum.hatta buna biz özgürlüklerimizi akp ile ancak alabiliriz diyen kürtlerde dahil.

Karsiliginda ne oneriyorsunuz? Kurt milliyetciligi mi?

antilop
01-07-2013, 03:30
Karsiliginda ne oneriyorsunuz? Kurt milliyetciligi mi?

sanırım bu tesbihi beğenmedin yada anlamadın
bu 99 luk değil
tesbihlerde öle 99 yetmezse 199 verelimmi deme ile tesbih olmuyor.

bu tesbih 33 lük
begenmicem ama ne yazıkki öyle

antilop´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bende devletin bekaası zırvalığı ile akp nin yanında yer alan insanları temiz bulmuyorum.hatta buna biz özgürlüklerimizi akp ile ancak alabiliriz diyen kürtlerde dahil.

bu yazıdan bu soruyu çıkaranla muhattap olmak pek işime gelmiyor
zira seviyemi bir insan için bile olsa düşüremem

sen kendine sabrı ile beni bile şaşırtan brian ı seç beni boş ver
bir kaç gömlek kalın gelirim sana

not: belki biraz abarttım
nede olsa 12 eylül sonrası çocuklarısınız.
sizede anlayışlı olmak lazım.

Neva
01-07-2013, 03:42
sanırım bu tesbihi beğenmedin yada anlamadın
bu 99 luk değil
tesbihlerde öle 99 yetmezse 199 verelimmi deme ile tesbih olmuyor.

bu tesbih 33 lük
begenmicem ama ne yazıkki öyle

antilop´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

bu yazıdan bu soruyu çıkaranla muhattap olmak pek işime gelmiyor
zira seviyemi bir insan için bile olsa düşüremem

sen kendine sabrı ile beni bile şaşırtan brian ı seç beni boş ver
bir kaç gömlek kalın gelirim sana

not: belki biraz abarttım
nede olsa 12 eylül sonrası çocuklarısınız.
sizede anlayışlı olmak lazım.

Cok ilginc! Fal da bakiyor musunuz?

12 eylul cocuklari falan filan? Bir de seviyeden bahsetmez misiniz!...

Kurtlerin cephesinden bakmayi denediniz mi hic mesela objektif sekilde? Simdi bu durumda, nicin ozgurluklerini AKP ile alabileceklerini dusunmeleri size ters geliyor?

Tesbih ayni tesbih ne yazik ki! Ideolojinin kendisi olmak, pencere bu kadar genis ancak..

antilop
01-07-2013, 03:46
Cok ilginc! Fal da bakiyor musunuz?

12 eylul cocuklari falan filan?

Bir de Kurtlerin cephesinden bakmayi denediniz mi hic mesela?

sen beni ulusalcımı sandın yada bana
ben ulusalcı değilim mi dedirtmek istiyorsun

çok zor değildi

direk sorabilirdin
sana vereceğim cevap da aşağıdaki marş olurdu

http://www.youtube.com/watch?v=kFQmTrHVXUQ

Neva
01-07-2013, 03:48
sen beni ulusalcımı sandın yada bana
ben ulusalcı değilim mi dedirtmek istiyorsun

Beni sizin ideolojiniz ilgilendirmiyor ki? Niye bu kadar onemsediniz kendinizi?

Ideoloji savunmaktan cok, idelojinin kendisi olmus insanlar daima siritir zira..

Tesbih ideolojiciligidir bu, bundan oteye gecemez anlayacaginiz.

antilop
01-07-2013, 03:54
Beni sizin ideolojiniz ilgilendirmiyor ki? Niye bu kadar onemsediniz kendinizi?

Ideoloji savunmaktan cok, idelojinin kendisi olmus insanlar daima siritir zira..

Tesbih ideolojiciligidir bu, bundan oteye gecemez anlayacaginiz.

ha bana marksolog diyenler çok elbette
peki ne yapalım marksizmi unutalımmı yani
sırıtır mı batar mı ?
bence sırıtmaz batar zira...

tesbih ideolojiciliği ni bana mı diyorsunuz?
daha siz nerde neyi savunduğunuzu bilmiyorsunuz ki,
bir yerde ak diyorsunuz bir yerde kara,
üstelik cevapları aynı olan şeylere.

diyalektiği bile anlayamayacak kadar hayata sosyal yapılara ideolojilere politikaya kapalı insanlara , kısaca kendini kapamış
iman dolu göğsü gibi serhaddi olan insanlara ne anlatılabilir ki.

niye bu kadar önemsediniz kendinizi ?

soru yine enteresan

ama bu sefer cevap yok hep beleş olmaz
sen bul

Neva
01-07-2013, 04:06
Biz cok Marksolog gorduk burada yalniz, politika bolumune derinlemesine goz atin once bir. Bakin ne Marksologlar goreceksiniz.

antilop
01-07-2013, 04:16
Biz cok Marksolog gorduk burada yalniz, politika bolumune derinlemesine goz atin once bir. Bakin ne Marksologlar goreceksiniz.

ben marksolog olduğumu idda etmedim
değilimde
zira bu kelimeyi bana genelde hakaret anlamında söylerler

politia bölümüne göz atalım. mı ?
evet atalım da yazışmaları nereden reye ne zaman hangi keyfiyetle taşıyacağınızı bilmediğimizden takibi zor oluyor.

marksolog görmüşmüş , kolpa marksolog mu yoksa sizi kaale almayan marksolog mu gördükleriniz ?

yada bir halüsinasymu?

siz genelde cevap veremediğinizde konularla ilgili bölümleri böyle ya toparlama mı yaparsınız yoksa direk siler yada ilgilisiz iletiz iletiler forum kirleri başlığına mı taşırsınız

bir sorum daha var

siz agnostik.net deki reich mısınız buraya ait başka bir reich mısınız?

liberalizmin özgürlük anlayışı
benim sahamda benim kurallarımla benim hakemlerimle maç yapmak mı?

onun için mi taşıdınız yazıları

gerek yok tuki
tc de sizin ülke de
kanunlarda
herşey siz siniz zaten
biz ise fasulyeden nameler okuyoruz arada
ama buna bile katlanamıyorsunuz değilmi
sonrada cıyaklıyorsunuz.

Neva
01-07-2013, 04:40
Aciklama:

Hayir asmis oldugunuz mesajlar, retorikten ote gidemedigi, tartisma kalitesini saga sola saldirarak, sen liberalsin, sen kapitalizmi savunuyorsun, sen yandas medya'sin, sen AKP'lisin sen bilmemnesin vs.. kisaca kahvehane seviyesinden ote gidemedigi icin bu bolume alindi.

Madem ki sayin Brian'i kendiniz orneklediniz, biraz mesaj yazma, tartisma seviyesine bakip ornek alabilirsiniz mesela..

TD her turlu ideolojik gorusteki insani barindiran bir sitedir, bunu unutmamaniz da fayda var.

Selalim
24-07-2013, 14:01
http://en.wikipedia.org/wiki/Never_Let_Me_Go_(novel)

http://en.wikipedia.org/wiki/Never_Let_Me_Go_(2010_film)

http://www.sinemalar.com/film/38592/beni-asla-birakma

Mutlaka izleyin...

antilop
24-07-2013, 15:38
http://en.wikipedia.org/wiki/Never_Let_Me_Go_(novel)

http://en.wikipedia.org/wiki/Never_Let_Me_Go_(2010_film)

http://www.sinemalar.com/film/38592/beni-asla-birakma

Mutlaka izleyin...

enteresan bilimi karalamada değişik bir taktik
einstein atomu buldu.
atom bombasını değil.

bilim insanlara kurban bayramı gibi rezil bir katliamı dayatmadı
dininizin dayatması olan kurban bayramı denilen katliamı es geçip
insan üretip onları kullanan dangalakları bilimle eşleştirmek
çok enteresan

kurbanı allahmı emretmişti muhammed mi?

Selalim
24-07-2013, 17:00
enteresan bilimi karalamada değişik bir taktik
einstein atomu buldu.
atom bombasını değil.
:)

Ne enteresean...

Cevabı kendiniz veriyorsunuz :)
Ben de bunu anlatıyorum işte.

Kendi yazdıklarınızı anlayabilseniz keşke.

...

Dinin olmadığı dünyada yaşamak isteyen, dinle savaşan insanlara başka bir dünya verilmesini inanın ben sizden çok isterdim.

Ne güzel dünyanız ayrı olur ve dilediğiniz gibi dinsiz yaşayabilirdiniz.

Sizin için dua edicem, hatta kalpten, böyle taaa içten.

''Allah'ım nolur onları istedikleri dinsiz dünyaya gönder'' diycem.
Ne güzel olur, dünyalarımız ayrı olsa...

Malum Ramazan rahmet ayı belki dualar kabul bulur.

Sevgiler.

Selalim
24-07-2013, 17:04
Ve bir not: Verdiğim linkteki o romanın, filmin vs, ne bilimle, ne bilimi kötülemekle alakası yok. Salt insanın kendisi ile, sınırlarının sonsuzluğu ile alakası var.

Sevgiler.

antilop
24-07-2013, 18:21
Ne enteresean...

Cevabı kendiniz veriyorsunuz
Ben de bunu anlatıyorum işte.

Kendi yazdıklarınızı anlayabilseniz keşke.

...

Dinin olmadığı dünyada yaşamak isteyen, dinle savaşan insanlara başka bir dünya verilmesini inanın ben sizden çok isterdim.

bende sizinle aynı hislere sahibim emin olabilirsiniz.

Ne güzel dünyanız ayrı olur ve dilediğiniz gibi dinsiz yaşayabilirdiniz.

Sizin için dua edicem, hatta kalpten, böyle taaa içten.

''Allah'ım nolur onları istedikleri dinsiz dünyaya gönder'' diycem.
Ne güzel olur, dünyalarımız ayrı olsa...

Malum Ramazan rahmet ayı belki dualar kabul bulur.

Sevgiler.

ne güzel olurdu da dindar olan insanları kullananlar dinsizlerdir. garip bir çelişki gibi gelsede böyledir.
dinin hurafelerini görüp dini kullanan dinsizler de bol miktarda var dünyada
dolayısı ile bu sizin istekleriniz sadece size mutluluk sağlayabilir oda sadece dinsizler tarafından kullanılmama anlamında başka da faydası olmaz

bizim gibi dinsizlere ise bu manada faydası olmaz sadece dinlerden özgür bir etik anlayışa sahip toplum içinde yaşardık , bazıları kabul etmesede kapitalizm bile olmaz dı o toplumlarda hatta ırkçılık ve milliyetçilik bile gelişemez di
evet iyi olurdu

allahım nolur diyeceğiniz yada demeyi düşündüğünüz bir allah yok aslında siz olmasını istiyorsunuz sadece
aslına bakarsanız ben de isterdim ama
harbiden bir tanrının olmasını da çünkü tanrı sizin tanımladığınız kadar kötü bir tanrı olamaz dı

o kadar güce bu kadar acizane kötülük uyumaz dı

ramazan malum demişsiniz ramazan da günahlar la sevaplara zam mı var
yada diğer günler ramazan ayına göre dahamı değersiz.

Ve bir not: Verdiğim linkteki o romanın, filmin vs, ne bilimle, ne bilimi kötülemekle alakası yok. Salt insanın kendisi ile, sınırlarının sonsuzluğu ile alakası var.

Sevgiler.

bilimi kötülemekle alakası kaba ca baktığınız da tabiki yok
ama klonlama işlemi bilimle olab,ilecek bir şey bilim olmasa klonlama da olmaz

alakayı bile anlayamamışsnız

kurban mantığı ;

evrendeki her şeyi insana hizmet etmesi amntığı ile yarattığını idda eden bir dine sahip olan kişiler

klonlama mantığı ile insan yatratıp insanı bile inasan hizmet etmesi mantığı ile aynıdır da anlayabilmek biraz zeka ister

işin aslına bakarsanız kapitalizm ve emperyalizm de tam da budur.
küçük bir zümrenin mutluluğu için vardır diğer insanlar
ve o küçük üç kağıtçı zümreye hizmet etmek zorundadırlar.

tabi anlayabilirseniz.

Selalim
24-07-2013, 21:22
klonlama mantığı ile insan yatratıp insanı bile inasan hizmet etmesi mantığı ile aynıdır da anlayabilmek biraz zeka ister

işin aslına bakarsanız kapitalizm ve emperyalizm de tam da budur.
küçük bir zümrenin mutluluğu için vardır diğer insanlar
ve o küçük üç kağıtçı zümreye hizmet etmek zorundadırlar.

tabi anlayabilirseniz.
Zekanızı görüyoruz.

Nazarlardan saklasın :)

Keşke zerre kadar siz anlayabilseniz.

Kapitalizmin emperyalizmin ne olduğunu bilseniz. Mısır'a baksanız bu kadar canlı örneği gözünüzün önündeyken. Orada milyonlarca insan üzerine emperyalzmin mermileri yağarken demokrasinin, insanlığın mücadelesini veriyor o adiliğie karşı. Bedenlerini siper ediyor. Siz nerdesiniz?

Karanlık çukurunuzda!

Filistin'i saymıyorum bile yıllarca gözünüzün önünde onu görmedikten sonra Mısır'ı mı göreceksiniz.

Emperyalizmmiş, Müslümanlarmış... gözünüze dursun!

Siz dünyadan bihabersiniz.

Uyumaya devam edin.

Ahlaksız
24-07-2013, 21:41
Emperyalizmmiş, Müslümanlarmış... gözünüze dursun!

Siz dünyadan bihabersiniz.

Uyumaya devam edin.
Hiç mi hayatınızda ARAP EMPERYALİZMİ diye bir şey duymadınız?

Emperyalizm denilince aklınıza sadece Ab-d mi geliyor?

Muhammed ve halefleri kılıçla yarattıkları/yaydıkları dini insanlara zorla empoze ederken,Arap emperyalizmi adına hareket etmediler mi?

Dünya'dan haberi olan(?) sn.Selalim,bu ARAP EMPERYALİZMİ hakkında ne düşünür/söyler acaba?

speech
25-07-2013, 06:58
Bunlar oturma odasında don-sutyen de dolaşıyorlardır. Buna rağmen baş örtüsü zorunluğunun olmadığı bir durumda sokağa etek-gömlek ikilisiyle çıkarlar. Neden? Çünkü başka bir rejim baş örtüsünü serbest bıraksa bile yine tesettür dayatması yapar. Bu sadece İran ve benzeri İslami ülkeler için geçerli değil. En Allahsız ülkelerde bile geçerlidir. Özgürlük diye bir şey yok çünkü dünyada. Daha doğrusu uygulanıyor değil. Şu an dünyada uygulanan şey özgürlük değil, özgürlüğün suyu hatta suyunun suyu.

Ahlaksız
01-10-2013, 12:57
Atatürk'ü sevmeyen/saymayan ama pkkya saygı duyan,aynı zamanda da ''Saygi ve Insani Sevgilerimle'' diye mesajlarını bitiren(paradoks) sn.Baskoylu,buyrun okuyun lütfen;
http://www.aydinlikgazete.com/yazarlar/183-oezdemir-nce/20629-egemenlik-bolunur-mu.html

Baskoylu
01-10-2013, 19:53
iyi guzelde Duzen Kalemsorlerinin Yazilarini ve yorumlarini onaylamis ve hem fikir olmus olsaydim!!!!
Ataturk denen kan emicinin gercek kimligini ve sahip oldugu fasist yapilanmasini ortaya koymazdim... Duzenin yaygarasini ve ninnilerini dinlemeye davam eder giderdim....

NOLAN;
paradoksSerf etmis oldugunuz bu soz, Duzen kalemsorlerin yorumlarini arastirmadan, onlar ve onlarin takipcilerine soylenmesi gereken soz degilmidir?

Hic bir guc Fasist Cellatlarin ve Kan Emici Yarasalarin Gercek Kimligini Gizlemeye Gucu Gitmiyecektir....
Tarihte Butun Kan Emiciler Insanlik Tarafindan Mahkum Edilirken, Bu Kan Emicilerin Yandaslari, Yoldaslari, Takipcileri ve Temsilcileri Onlari Korumak ve Kollamayi Kendilerine Gorev Bilir, Onlarin Yaptigi, Katliam, Soykirim, Cinayet, Yargisiz Infaz, Fasist Kanun Ve Yasalarin yerine yenisini getiremiyorsa... Onlari savunmakla, takipciligini yapmakla Insanlik dusmanligi yapmaya devam etmektedirler...

Almanyada Neo Naziler, Turkiye`de Ulkucu, Ataturk`cu mantigin temsilcisi olan MHP, CHP ve onun gibi duzen partilerin kuyrukculugunu yapip, Turk Milliyetciligi ve Irkciligini yaparak, Halklarin dusmani olma unvanini elinden birakamama adina elinden geleni yapip, yerli yersiz kisisel saldirilari ile gunumuze kadar gelmis, Niceleri bulunmakta oldugunu biliyoruz... Adolf Hitler nasil Hak Ettigi Yere Gittiyse, Dunya Onu Nasil Taniyorsa... Adolf Hitlerin Ustasi Olan, Turkiye`deki Fasist Yasalarin ve Kanunlarin tek uygulayicisi olan, Irkci, Milliyetci ve Gerici Ataturk`de Hak Ettigi Yere Gidecektir....

Turkiye Sinirlari Icinde Halkin ve Halklarin Kardesligi ve Ozgurlugu Icin Mucadele Veren Orgutlere, Devlet ve Duzen Agzi ile Terorist Goren ve Gormeye Calisan Mantik, Fasist Irkci ve Milliyetci Atalari ile birlikte, Noe Nazi Yandaslari ve Ikinci liderleri olan Adolf Hitlerle birlikte Insanlik dusmani olarak tarihe gececekler.....
Almanyanin Neo Nazileri, Turkiyenin Ulkuculeri arasinda tek farklari farkli ulus kimlikleridir.....

Kahrolsun Fasizm ve Herturden Gericilik.
Kahrolsun Emperyalizm ve Onun Temsilcileri.

Yasasin Halklarin Kardesligi.
Yasasin Devimci Mucadele.
Yasasin Fasizme ve Herturden Gericilige Karsi Direnis Mucadelemiz

Ahlaksız
01-10-2013, 20:12
Forumda slogan atmak yasaktır:)

Hitlerle,Dünya'nın en büyük devrimini yapmış kişiyi aynı kefeye koyan birisine ne diyebiliriz?!

Size verdiğim linkteki makaleyi okuyun,anlamadıysanız bir daha okuyun..Ta ki anlayıncaya kadar..!

antilop
01-10-2013, 20:15
Forumda slogan atmak yasaktır:)

nolan

bu sloganlardaki hangi sözcük size ters geldi?

Ahlaksız
01-10-2013, 20:56
nolan

bu sloganlardaki hangi sözcük size ters geldi?
Pkkya saygı duyan sn.baskoylu'ye,pkknın veya kürtlerin Türkiye'den toprak talep etmeye hakları yoktur dedim ama karşılığında kahrolsun faşizm laflarını okudum..
Yani ters bir durum yok:)

Bende sn.baskoylu'ye şöyle dersem etik olur mu acaba?

Kahrolsun bölücü sırtlanlar..
Kahrolsun Türkiye'den toprak talep eden solucanlar..
Kahrolsun bu vatana dil uzatan akrepler..
Kahrolsun pkklı kansızları destekleyen örümcekler..
Kahrolsun Atatürk düşmanı yarasalar..
Kahrolsun feodalite/gericilik yanlısı şeriatçı köstebekler..
Kahrolsun allahsız kitapsız cahil orangutanlar:pop2:

antilop
01-10-2013, 21:12
Pkkya saygı duyan sn.baskoylu'ye,pkknın veya kürtlerin Türkiye'den toprak talep etmeye hakları yoktur dedim ama karşılığında kahrolsun faşizm laflarını okudum..
Yani ters bir durum yok:)

Bende sn.baskoylu'ye şöyle dersem etik olur mu acaba?

Kahrolsun bölücü sırtlanlar..
Kahrolsun Türkiye'den toprak talep eden solucanlar..
Kahrolsun bu vatana dil uzatan akrepler..
Kahrolsun pkklı kansızları destekleyen örümcekler..
Kahrolsun Atatürk düşmanı yarasalar..
Kahrolsun feodalite/gericilik yanlısı şeriatçı köstebekler..
Kahrolsun allahsız kitapsız cahil orangutanlar:pop2:

enteresan bir mantığınız var
hayvanat bahçesi gibi sloganlarınız.

doğrusunu istersen sana sorduğum soruya sen net cevap vermemişsin ama
ben bana sorduğun bu soruya cevap vereyim

bu sloganları anca dünyadan bi haber olan ve içini kemalizmle doldurdurmuş.
hatta kemalizm,i kendi dini gibi gören biri atar.

hatta bu kemalist müslümandan sadece peygamber farkı ile ayrılır.
isterse kendine ateist desin fark etmez
mantığı hala teizm den kopamamıştır.

Kahrolsun allahsız kitapsızlar deseydiniz kabul edebilirdim
sizde bildiğim kadarı ile

allahsız kitapsız sınız
kendine beddu okuyan yada bela dileyenede ilk kez rastlıyorum

Ahlaksız
01-10-2013, 21:18
enteresan bir mantığınız var
hayvanat bahçesi gibi sloganlarınız.

doğrusunu istersen sana sorduğum soruya sen net cevap vermemişsin ama
ben bana sorduğun bu soruya cevap vereyim

bu sloganları anca dünyadan bi haber olan ve içini kemalizmle doldurdurmuş.
hatta kemalizm,i kendi dini gibi gören biri atar.

hatta bu kemalist müslümandan sadece peygamber farkı ile ayrılır.
isterse kendine ateist desin fark etmez
mantığı hala teizm den kopamamıştır.

Kahrolsun allahsız kitapsızlar deseydiniz kabul edebilirdim
sizde bildiğim kadarı ile

allahsız kitapsız sınız
kendine beddu okuyan yada bela dileyenede ilk kez rastlıyorum
Yasasin Halklarin Kardesligi ne demek?
Eğer Türk halkından ve Kürt halkından bahsediliyorsa,bu sloganı atan kişi cahilliğini bu slogan ile ifşa etmiş olmaz mı?
Faşizme veya emperyalizme karşı olmak tabi ki doğru şeyler ama arada bu tür sloganlar kabul edilemez..

Bu arada ben öyle tutkulu Kemalist filan değilim..Alakası yok yani..

Ben insanlığın,doğruluğun,bilimin,sanatın yanındayım;teröristlerin değil..!

Ayrıca slogan atmanın saçmalığına dikkat çektim..Tabi arada söyleyeceğimi de söyledim:)

antilop
01-10-2013, 21:29
Eğer Türk halkından ve Kürt halkından bahsediliyorsa,bu sloganı atan kişi cahilliğini bu slogan ile ifşa etmiş olmaz mı?
Faşizme veya emperyalizme karşı olmak tabi ki doğru şeyler ama arada bu tür sloganlar kabul edilemez..

haklısın kardeşliğe ne gerek var savaş varken değilmi?

hani belki başka ulusların insanları halkları ile kardeş olabiliriz ama , kürtlerle asla olamayız mı demek istediniz?

bencede haklısınız
bu sloganlar kabul edilemez
siz kemalist falan değilsiniz.

direk kemalist siniz.

Ahlaksız
01-10-2013, 21:43

haklısın kardeşliğe ne gerek var savaş varken değilmi?

hani belki başka ulusların insanları halkları ile kardeş olabiliriz ama , kürtlerle asla olamayız mı demek istediniz?

bencede haklısınız
bu sloganlar kabul edilemez
siz kemalist falan değilsiniz.

direk kemalist siniz.
Kürt halkı diye birşey yoktur..
Halk nedir sizce?
Cumhuriyet halk partisi,hangi halka hitap etmektedir?

evrensel-insan
01-10-2013, 21:59
Halk nedir sizce?

"Kurd" kavrami senin icin ne anlam ifade ediyor?

Ayrica kendine "kurd" diyenlere senin mudahele etme hakkin var mi?

uyar
01-10-2013, 23:18
Halk nedir sizce?

sevgili nolan... saka ediyorsun herhalde...

Ahlaksız
02-10-2013, 01:20
"Kurd" kavrami senin icin ne anlam ifade ediyor?

Ayrica kendine "kurd" diyenlere senin mudahele etme hakkin var mi?
Kürt,Türkiye'de yaşayan bir azınlığa verilen genel/etnik bir addır..

Kürtlere müdahale derken?
sevgili nolan... saka ediyorsun herhalde...
Türkiye'de bir tane halk var..Türk halkı..Başka da halk filan yoktur..Bu bağlamda ''halkların kardeşliği'' gibi abuk söylemler ciddiye alınmamalı..!

evrensel-insan
02-10-2013, 01:24

Bir kisinin kendini kurd olarak tanitmasi temsili ve kurd olarak sosyo-etik temelde her turlu yasam ve iliskisinin hak ve ozgurlugunu kabul etmemek, yani bir kurdu "sen kurd degilsin, herkes turktur," v.s. gibi baska bir ustun ve hakim milli inancin baskisi altina almak.

Türkiye'de bir tane halk var..Türk halkı..Başka da halk filan yoktur..Bu bağlamda ''halkların kardeşliği'' gibi abuk söylemler ciddiye alınmamalı..!

Halk nedir?

antilop
02-10-2013, 01:27

nolan sen sanırım bekarsın

sakın evlenme

evlenirsen şayet

ve eşin senden boşanmak isterse

muhtemelen onu vurursun.

türkiye dediğin coğrafya bir çok milletten oluşmuşsa
buda bir çeşit evliliktir.

isteki yada isteksiz zoraki yada zaruri.

şimdi senden ayrılmak istiyorsa bile hayır.
benden ayrılıp başkası ile evlenecek diyemezsin.
çocukların olsa bile.

çünkü sen onu memnun edememişsin.
öyle yada böyle.

Ahlaksız
02-10-2013, 01:32
Bir kisinin kendini kurd olarak tanitmasi temsili ve kurd olarak sosyo-etik temelde her turlu yasam ve iliskisinin hak ve ozgurlugunu kabul etmemek, yani bir kurdu "sen kurd degilsin, herkes turktur," v.s. gibi baska bir ustun ve hakim milli inancin baskisi altina almak.

Halk nedir?
Üstat nerelesin?
Antalya'lı..
Neresinden?
X ilçesinden..
Peki hangi köy?
Y köyü..
Anladım..

Japonya'dayız..Japon sorar..
Nerelisiniz?
Türkiye'den geliyorum..Türk'üm..
Peki neresinden?
Gaziantep..
Hmm..Demek Kürtsünüz..
Evet,Kürdüm..
Peki,Gaziantep'in neresinden?
X ilçesinin,Y köyünden..

Anladınız mı sn.evrensel-insan?

Halk tümel bir kavram..Türk halkı herşeyi kaplayan bir kavram..Kürt veya Laz tikel/lokal bir kavram..Bu bakımdan Kürt halkı veya Laz halkı gibi söylemler yanlıştır..Kürt toplumu,Kürt kavmi,bilimsel olarak yanlış olsa da Kürt ırkı gibi söylemler kullanılabilir..Zaten sadece Kürdüm diyor insanlar..

Ahlaksız
02-10-2013, 01:34
nolan sen sanırım bekarsın

sakın evlenme

evlenirsen şayet

ve eşin senden boşanmak isterse

muhtemelen onu vurursun.

türkiye dediğin coğrafya bir çok milletten oluşmuşsa
buda bir çeşit evliliktir.

isteki yada isteksiz zoraki yada zaruri.

şimdi senden ayrılmak istiyorsa bile hayır.
benden ayrılıp başkası ile evlenecek diyemezsin.
çocukların olsa bile.

çünkü sen onu memnun edememişsin.
öyle yada böyle.
Türkiye'de bir tane millet var..O da Türk milletidir..

antilop
02-10-2013, 01:35
japonyaya yerleşmiş türklerde sanırım japonum diyor.

bulgaristandaki türkleri hiç söylemiyorum bile
adamların ülkesine kendi milletini soktuğun yetmezmiş gibi
birde islamı sokmaya kalktın camilerinle islami isimlerinle
geleneklerinle göreneklerinle.

şimdi kalkıp türkiye de sadece türkler var demek biraz fazla ebste iştigal olmuyormu

Ahlaksız
02-10-2013, 01:37
japonyaya yerleşmiş türklerde sanırım japonun diyor
Demagoji oluyor bu..

antilop
02-10-2013, 01:40
Demagoji oluyor bu..

eminmisin?

Erdem Alaca
02-10-2013, 01:44
Nasıl bir çıkmaz sokaktır bu konu..

Ayrılıkçı Kürt'lerin gözüyle bakıyorum: T.C. devleti ve askeriyle topraklarımızda işgalcidir.

Diğer tarafın gözüyle bakıyorum: Bu topraklar kanla sulandı, canımız pahasına da olsa böldürmeyiz.

------------

Ben bu işin çözümünün olacağına inanmıyorum.

evrensel-insan
02-10-2013, 01:44
Üstat nerelesin?
Antalya'lı..
Neresinden?
X ilçesinden..
Peki hangi köy?
Y köyü..
Anladım..

Japonya'dayız..Japon sorar..
Nerelisiniz?
Türkiye'den geliyorum..Türk'üm..
Peki neresinden?
Gaziantep..
Hmm..Demek Kürtsünüz..
Evet,Kürdüm..
Peki,Gaziantep'in neresinden?
X ilçesinin,Y köyünden..

Anladınız mı sn.evrensel-insan?

Halk tümel bir kavram..Türk halkı herşeyi kaplayan bir kavram..Kürt veya Laz tikel/lokal bir kavram..Bu bakımdan Kürt halkı veya Laz halkı gibi söylemler yanlıştır..Kürt toplumu,Kürt kavmi,bilimsel olarak yanlış olsa da Kürt ırkı gibi söylemler kullanılabilir..Zaten sadece Kürdüm diyor insanlar..

Peki halk tumel bir kavram ise, bunca sosyo-etik fark bunyesinde neden sadece basina "turk" getiriyorsun?

Ne bir turk ne de bir kurd irki vardir, ikisi de beyaz irka aittir.

Buradaki fark ideolojik ve inancsal farktir.

Sosyal olarak ta etik farktir.

Ben sana bir soru sorayim.

"Turk" milletinin her bir ferdinin milliyeti ya da etnik kokeni nedir?

Etnik kokeni ve milliyeti turk olmayanin, milleti nedir?

Etnisite nedir?

Azinlik ile etnisite arasindaki fark nedir?

evrensel-insan
02-10-2013, 01:53
Nasıl bir çıkmaz sokaktır bu konu..

Ayrılıkçı Kürt'lerin gözüyle bakıyorum: T.C. devleti ve askeriyle topraklarımızda işgalcidir.

Diğer tarafın gözüyle bakıyorum: Bu topraklar kanla sulandı, canımız pahasına da olsa böldürmeyiz.

------------

Ben bu işin çözümünün olacağına inanmıyorum.

Cozum acik, eger birelikte ve beraber bolunmeden bir arada yasanacak ise, her bir tarafin sosyo-etik farki taninmali ve temsil edilmeli ve tum farklar biribirini saygi ile icsellestirmelidir.

Buradaki ayrimcilik iki turludur "sen turksun" ve "sen turk degilsin" yani FARKINA VARMAMAK TA, KENDI FARKINDAN OLMADIGINI KABUL ETMEMEKTE AYRIMCILIKTIR.

Farkin farki ise anti ayrimciliktir.

Bu konu ile ilgili bir kac baslik var, istersen okuyabilisin.

Erdem Alaca
02-10-2013, 01:55
Cozum acik, eger birelikte ve beraber bolunmeden bir arada yasanacak ise,
Ama pratikte böyle bir durum yok ki sn.evrensel-insan.
Toprak isteniyor. Yanlış mıyım?

evrensel-insan
02-10-2013, 01:58
Ama pratikte böyle bir durum yok ki sn.evrensel-insan.
Toprak isteniyor. Yanlış mıyım?

Kim ve neden toprak istiyor. Bolge olarak guneydogu sorunu ucludur,

Basligin "Guneydogu" olarak verilmesinin tek nedeni fenomenal yanasimin cografi bolgesini ortaya ortak bir nokta olarak koymak icindir.

Guneydogu sorunu uc ana dalda ele alinabilir.

Toplum ve farkli halk (Kurd halki) sorunu

Teror ve terorizm Sorunu

Siyasi ve iktidari sorun

Bu uc dalda konuya bakildiginda, Toplum ve kurd halki sorunu, tamamen devleti ilgilendiren bir sorundur. Buradaki en buyuk sorunda, TC'de devletin hic bir zaman olamamis olmasi, sadece siyasi iktidarin elinde bir yonlendiren ve yoneten aygit olmasidir.

Burada olmasi gereken, kurd halkinin kimlik ve hak ve ozgurluklerinin antiayrimci bir sekilde insan haklari ve evrensel hukuk temelinde dil, kultur, kimlik olarak taninmasi ve temsil edilmesinin saglanamamis olmasi sorunudur.

Bu konuda devlet, referanduma giderek halkin ne istedigini, neden onu istedigini nasil istedigini arastirmasi ve ortaya bir istatistik cikarmasi gerekir.

Buradan uc turlu gorus cikabilir, ayrilma, ozerklik ve antiayrimci hak ve ozgurluklerin taninmasi ve temsil edilmesi.

Yapilan istatistikler Kurd halkinin ayrilmak ve ozerklikten ziyade antiayrimci olarak hak ve ozgurluklerinin taninmasi ve temsili temelinde TC bunyesinde yasam surmeleridir.

Sorunun siyasi kismina gelindiginde, burada hangi siyaset ve ne icerikte olura olsun, TC toplumunu ve farkli halklarini dusunur, kisaca devletin olmasi gereken gorevini yuklenir bir siyasi icerik yoktur. Aksine sadece bu devletin vermesi gereken hak ve ozgurlukler bir oy ve duygu somurusu olarak her siyasi gorus bunyesinde degerlendirilmektedir.

Burada bir sorun da bu bolge kurd halkinin parlementoya soktugu siyasi partinin halkinin yerine terorist gucun gudumundeki izledigi ve terorizmi "destekler" tavridir.

Teror ve terorizm sorunu ise, hem ulke butunu hem de bolge adina guvenlik sorunudur. Burada da sorun devletin olmasi gerekirken, iktidarin kendi siyasi politikalari temelinde yurutulmesi bolge halkinin guven ve desteginden yoksun olmasi ve bolgede guvenligin saglanamamis olmasi sorunudur.

Buradan da ozetlersek bir devlet yoksunlugu sorunu ve siyasi sorunun hem teror iciceligi hem de toplum ve halkinin hak ve ozgurluklerine yonelik olmayan ve ustelik bu hak ve ozgurlukleri politik cikar ugruna, her turlu somuruye maruz kilan sorundur. Buna hem genel hem de bolge siyasi parti ve gorusu dahildir.

Bu acidan guneydogu cografi bolgesinin her turlu sorununun cozumu, devlet ve siyaset farkinda ve kararliliginda teror ile olan guvenlik mucadelesinde ve bunu siyasete karistirmama da, bolge kurd halkinin devlet olarak guven ve desteginin kazanilmasinda ve bu bolgedeki her turlu teror ve terorizm baginin kesilmesinde ve teror ve terorizm guvenliginde yatmaktadir.

Devlet politikanin gudumunde kaldikca, teror ile siyaset birlikte oldukca, bolge kurd halkinin guven ve destegi alinmadikca ve teror ve terorizmden temizlenmedikce, o bolge halkinin hak ve ozgurlukleri tanimi ve temsili saglanmadikca, o bolge devlet disinda kalan her turlu agalik ve teror duzeninden kurtulmadikca, referandum ile kurd halkinin ne istedigi tespit edilmedikce cografi sorun uc farkli koldan ve derinleserek devam eder.

Ahlaksız
02-10-2013, 02:06
eminmisin?
Japonya'ya yerleşmiş Türk'lerin kendilerini nasıl tanıttığından bizene..
Japonlar kendilerine Japon diyor mu?
Diyor..
Mevzu,bu kadar basit..
Peki halk tumel bir kavram ise, bunca sosyo-etik fark bunyesinde neden sadece basina "turk" getiriyorsun?

Ne bir turk ne de bir kurd irki vardir, ikisi de beyaz irka aittir.

Buradaki fark ideolojik ve inancsal farktir.

Sosyal olarak ta etik farktir.

Ben sana bir soru sorayim.

"Turk" milletinin her bir ferdinin milliyeti ya da etnik kokeni nedir?

Etnik kokeni ve milliyeti turk olmayanin, milleti nedir?

Etnisite nedir?

Azinlik ile etnisite arasindaki fark nedir?
Halk bir tane olur da,o yüzden başına Türk getiriyoruz..
Ben Türk'üm ve yurtdışına çıkarsam eğer kendimi Türk olarak tanıtırım ama benim genom haritamı çıkarsalar,Kürt genleri de muhakkak çıkar..Yani ben bir çorbayım..İçimde domates de var,tuz da var,yağ da var..

Etniklik ırka dayanır..Bu ülke kurulurken ırk temelli kurulmuştur..Bu inkar edilemez ama böyle yapılması lazımdı..Çünkü başka bir türlü bir millet bilinci yaratılamazdı..
Dominant olan etnisite,yani Türklük öne çıkmış ve azınlık Kürtler ve diğer azınlıklar,azınlık etnisite olarak kalmıştır..

evrensel-insan
02-10-2013, 02:13
Turkluk sorunu

Bunu aciklamadan once konu ve kavrami ilgilendiren ogelere bir bakalim.

Millet: Ortak bir dil, kultur, etnisite koken ve tarih paylasan halk toplumu/toplulugu. Yine ayni zamanda, toplulugun/toplumun etnisite farkina bakilmaksizin ortak sinir ve hukumet paylasan halk anlamina da gelir.

Milliyet : Tek bir kisinin millet devlet ile kanuni iliskisidir. Etnisiteyi icerir.

Millet Devleti :Kendi tanimladigi Politik kanuniyetini milletin ustunde hakim kilan uniter devlettir.

Vatandaslik : Kisi ile devlet arasindaki baga isaret eder.

Etnisite : Etnik koken ya da etnik grup, ortak kultur yada milliyet temelindeki sosyal katagoridir. Etnik kimlik grubun ortak karakteristiklerini diger gruplardan farkli kilandir. Bunlar zorunlu olmamak sartiyla, ortak: nesil/soy , gorunus, giyim/kusam, mutfak/ascilik, miras/kalitim, tarih, dil, sive, din, gelenek, simge/imge ya da etik/kulturel faktor farki icerebilir.

Simdi Osmanli sonrasi 1923 ile birlikte gelen duruma bakalim.

Millet, yukaridaki tanimdan da algilanacagi gibi "ulus" kavrami altinda olan ilk cumle degil, yani ikinci cumledir. Yani "toplumun etnisite farkina bakilmaksizin ortak sinir ve hukumet paylasan halk"

Buradan turk ulusu ortaya cikmaktadir, ya da yukaridaki tanim temelinde Turk milleti.

Milliyet, tek bir kisinin millet devlet ile kanuni iliskisidir. Peki, bu tanima ve yukaridaki tanima gore bu tekbir kisi turk olarak turk milliyetine sahip olmali ve turk devleti ile kanuni iliskide olmalidir.

Buradaki ilk soru ve ilk sorun/celiski etnisite konusudur. Cunku MILLIYET ETNISITEYI ICERIR. Nedir sorun ve celiski.

Soru sudur. Milliyeti turk olan tek bir kisinin etnisitesi nedir?

Bu soruya ne ataturk ne turk milliyetcileri yanit veremez. Cunku TURK MILLIYETI YOKTUR VE KULLANILMAZ. Ozaman ikinci soru ve sorun ortaya cikar.

Turk milliyeti yok ise ve kullanilmiyorsa, tek bir kisinin milliyeti nedir?. Bu soru da ne Ataturkne de turk milliyetciligi adina yanitlanamaz. Cunku turk ulus ya da millet olarak varsa, milliyet olarak yoktur.

Kisaca Ataturk ve turk milliyetciligi MILLIYET KONUSUNDA YANIT VEREMEZ. CUNKU MILLIYET ETNISITEYI ICERIR VE TURK ULUS YA DA MILLETININ ETNISITESI YOKTUR.

Turk milliyeti yoksa, KURD, ERMENI, LAZ, CERKEZ V.S. MILLIYETLERI VARDIR. Cunku tek bir kisi etnik koken olarak turk olmadigindan BASKA ETNIK KOKENLERE SAHIPTIR VE BU KOKEN ONLARIN MILLIYETIDIR.

Yani turk ulusu ya da milleti CESITLI MILLIYETLERDEN OLUSMUSTUR. Ustelik kendi milliyeti yoktur cunku ulus ya da millet olarak etnisitesi yoktur.

Iste Ataturk ve turk milliyetciliginin turklugun sorunu celiskisi ETNISITESI VE MILLIYETI OLMAMASINDAN KAYNAKLANIR.

Bunun ilk sorunu ulus ve millet olarak turkluk DIGER MILLIYETLERIN USTUNDE VE HAKIM KONUMUNDADIR. Yani Turklugun kendisinin etnisitesi ve milliyeti olmadigindan ulus ya da ve de millettir.

Buradaki dogan hakimiyet ustluk ve esitsizlikte soru sudur. Neden diger milliyetler turklugu millet yada ulus olarak kabul etmek ve kendilerini bu millet ve ulus hakimiyeti altinda gormek durumundadirlar?

Gelelim etnisite icermeyen vatandasliga. Milliyet ile vatandaslik farki MILLIYETIN ETNISITE ICERMESIDIR.

Kisi ile devlet arasindaki bag.

Birincisi kisinin milliyeti turk degildir, cunku turk millet ya da ulustur. O zaman kisinin bir MILLIYETI VE ETNISITESI VARDIR VE BU TURK DEGILDIR.

Turk olmayan etnisiteye milliyete sahip bir kisi devlet ile bag kuracak.

Simdi donelim tekrar Ataturk ve turk milliyetciligine. Kullanim sudur, Turk vatandasi.

Bir kisinin milliyeti ve etnisitesi Turk olamayacagindan ustelik Devletin temeli olan siyaseti cumhuriyet olacagindan, Turk vatandasligi her mantik acisindan anlamsiz ve tutarsizdir.

Peki bu tutarsizlik nerden kaynaklanir. TURKU HEM BIR KISI HEM DE BIR MILLET/ULUS YAPMAKTAN. HALBUKI TURK KISI OLAMAZ CUNKU MILLIYETI VE ETNISITESI YOKTUR. DOLAYISI ILE BIR KISI TURK OLMAYAN BASKA MILLIYETE VE ETNISITEYE SAHIPTIR.

Ozaman ne olabilir?

Misal kurd vatandasi. Peki devlet Turkiye Cumhuriyeti, toparlarsak. Turkiye Cumhuriyetinin "kurd/ermeni/laz/cerkez/yahudi v.s. vatandasi.

Gelelim guncel tartismaya.

Milliyeti ve etnisitesi turk OLAMAYAN bir kisinin tek secenegi turklugu millet ya da ulus olarak KENDI MILLIYETININ VE ETNISITESININ USTUNDE VE KENDINE HAKIM GORMEK DURUMUNDA KALMASIDIR. Bu bugun kabul edilememektedir.

Ozaman kabul edilen nedir, kabul edilen TURKLUGUN BIR MILLET YA DA ULUS DEGIL BIR MILLIYET VE ETNISITE OLDUGU VE DIGER MILLIYET VE ETNISITELER ILE AYNI SEVIYEDE VE ESIT OLDUGUDUR.

Iste sorun iki turlu cozume ulasir.

Ya turk millet ve ulusuna da bir milliyet ve etnisite bulunur ki bu turk olamaz. Cunku TURKLUK HEM MILLET/ULUS HEM DE ETNISITE/MILLIYET OLAMAZ.

Ya turkluk eskisi gibi millet/ulus ta kalacak, ki bu hakimiyet ve ustunluk demektir, yada milliyet ve etnisite ile ayni duzeye inecektir.

Milliyeti ve etnisitei olan ve turk olmayan diger milliyet ve etnisite sahipleri, Turklugun de kendileri gibi bir etnisite ve milliyet oldugunu ve hakim bir milliyet ve etnisitenin olamayacagini soylemekteler.

Peki bu durumda ne olur. Bu durumda millet ikinci tanimdan yani "etnik farklara bakilmaksizin" tanimindan

"Ortak bir dil, kultur, etnisite koken ve tarih paylasan halk toplumu/toplulugu." na donusur ve MILLET KAVRAMI ORTADAN KALKAR, YERINI TURK DE DAHIL MILLIYET VE ETNISITE ALIR. YANI TOPLUMSALLIKTAN BIREYSELLIGE DONUSUR.

Iste o zaman yukaridaki tanima uyan her bir kavram ya biretnisite ya da bir milliyet tanimina uyar.

Bunun anlami sudur.

Turk, kurd, ermeni v.s. milliyetleri ve etnisiteleri.

Turkiye Cumhuriyeti vatandasligi ve her vatandasin milliyet ve etnisite kimligi.

Yani, turk, kurd,ermeni milliyetli/etnisiteli Turkiye Cumhuriyeti vatandasligi ve vatandasi.

Kimse bu aciklamalardan bir boluculuk algisi almasin ve almamaslidir. Cunku vatandaslik ve her bir farkli milliyetli/etnik kokenli vatandan ayni cografi ve siyasi/hukuki temelde UNITERBIR DEVLET YAPISINDA YASAMAYA DEVAM EDECEKTIR. Bu da bir millet devleti degil, UNITER BIR DEVLET OLACAKTIR.

Erdem Alaca
02-10-2013, 02:15
Yapilan istatistikler Kurd halkinin ayrilmak ve ozerklikten ziyade antiayrimci olarak hak ve ozgurluklerinin taninmasi ve temsili temelinde TC bunyesinde yasam surmeleridir.Peki geçmişi bir kenara bırakırsak, günümüzde artık ayrımcılık var mıdır Kürt insanımıza karşı?

Teror ve terorizm sorunu ise, hem ulke butunu hem de bolge adina guvenlik sorunudur.30 seneyi aşkındır kasıtlı olarak kökü kazınmıyorsa bu terörün, sorumlusu ben miyim? Daha doğrusu ne yapabilirim sade vatandaş kimliğimle? Neden elele verip, hükümetlere baskı yapıp bitiremedik bunu 30 küsur senede?

Burada hata bizde, herkesde.

Bu acidan guneydogu cografi bolgesinin her turlu sorununun cozumu, devlet ve siyaset farkinda ve kararliliginda teror ile olan guvenlik mucadelesinde ve bunu siyasete karistirmama da, bolge kurd halkinin devlet olarak guven ve desteginin kazanilmasinda ve bu bolgedeki her turlu teror ve terorizm baginin kesilmesinde ve teror ve terorizm guvenliginde yatmaktadir.Nacizane mesela ben başbakan olsam; yapacağım ilk iş terörün kökünü kazırken, başlarım Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak'tan; Batı'ya doğru yavaş ama emin adımlarla giderim, her gittiğim yerde gerekli yatırımları, gerekli altyapıları, gereken herşeyi devlet olarak yaparak.

Yani bir Ankara nasılsa, bir Iğdır da öyle olmalı, bir Mardin de öyle olmalı. Halkın vergilerini zaten kalkınmış şehirlere yol, metro, AVM olarak harcamaz, bu dediklerimi yapardım.

İyi de, benim ya da sn.evrensel-insan sizin gibi iyi niyetle düşünen bir başbakanın olma ihtimali yok ki. Emperyalizmin parmağı her yerde.

--------

Sn. evrensel-insan; işte bu yüzden ben çıkamıyorum bu işlerin içinden.

Saygılarımla,
Erdem Alaca.

Dipnot: Sn. evrensel-insan, okudum da şimdi biraz tuhaf olmuş bu yazı. Yanlış anlaşılmaya müsait, sanki size sinirlenmişim, sitem ediyormuşum gibi -- asla böyle bir şey yok, yanlış anlamayınız diye bu notu yazma ihtiyacı hissettim. Neden böyle oldu ben de anlamadım.

evrensel-insan
02-10-2013, 02:27
Peki geçmişi bir kenara bırakırsak, günümüzde artık ayrımcılık var mıdır Kürt insanımıza karşı?

Gezi direnisi ayrimciligi degil, sosyo etik farkin farkinda olarak antiayrimciligi birlikte sergilemistir.

Buradaki ayrimcilik, sadece politikada ve burdan oy somurusu cikaranda ve ulkeyi daimi bir kaos icinde tutmak isteyendedir.

30 seneyi aşkındır kasıtlı olarak kökü kazınmıyorsa bu terörün, sorumlusu ben miyim? Daha doğrusu ne yapabilirim sade vatandaş kimliğimle? Neden elele verip, hükümetlere baskı yapıp bitiremedik bunu 30 küsur senede?

Burada hata bizde, herkesde.

Evet hata herkesde, o yuzden herkes kendini sorgulamali ve hatasindan vaz gecmelidir. Bunun bir guc olmasi da bir ses getirme olur.

Nacizane mesela ben başbakan olsam; yapacağım ilk iş terörün kökünü kazırken, başlarım Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak'tan; Batı'ya doğru yavaş ama emin adımlarla giderim, her gittiğim yerde gerekli yatırımları, gerekli altyapıları, gereken herşeyi devlet olarak yaparak.

Teror ile mucadele etmek terorist ile degil; terorizm ve bunun taraf kazanmasi iledir. Burada basta kurd halkinin devlete guvenmesi gerekir. Bu da onun haklarini ve ozgurluklerini tanimak ile olur. Ayrica bu bilincteki bir devlet zaten "uvey evlat" muamelesi yapmaz.

Yani bir Ankara nasılsa, bir Iğdır da öyle olmalı, bir Mardin de öyle olmalı. Halkın vergilerini zaten kalkınmış şehirlere yol, metro, AVM olarak harcamaz, bu dediklerimi yapardım.

İyi de, benim ya da sn.evrensel-insan sizin gibi iyi niyetle düşünen bir başbakanın olma ihtimali yok ki. Emperyalizmin parmağı her yerde.

Iste bunun icin zaten mucadele etmek gerekir.

--------

Sn. evrensel-insan; işte bu yüzden ben çıkamıyorum bu işlerin içinden.

Saygılarımla,
Erdem Alaca.

Dipnot: Sn. evrensel-insan, okudum da şimdi biraz tuhaf olmuş bu yazı. Yanlış anlaşılmaya müsait, sanki size sinirlenmişim, sitem ediyormuşum gibi -- asla böyle bir şey yok, yanlış anlamayınız diye bu notu yazma ihtiyacı hissettim. Neden böyle oldu ben de anlamadım.

Dip notuna gelince, ben seni dusunce ve yazi dili uslubu olarak yeteri kadar gozlemledim ve tanidim. O yuzden yanlis algilama gibi bir algim yok. Ayrica senin yazi dili ve uslubunda kisiyi hedef alma olmadigindan boyle bir endisen de olmasin. :)

Erdem Alaca
02-10-2013, 02:32
Dip notuna gelince, ben seni dusunce ve yazi dili uslubu olarak yeteri kadar gozlemledim ve tanidim. O yuzden yanlis algilama gibi bir algim yok. Ayrica senin yazi dili ve uslubunda kisiyi hedef alma olmadigindan boyle bir endisen de olmasin. :)
Sevindim o zaman sn. evrensel-insan.
Aşırı yoğun bir kafa işi yaptım bugün, beyin salça gibi, ondan dedim "pot kırmadık inşallah" diye, sorun yokmuş, iyi... :)

(Bir yarım saat sonra buradayım tekrar)

Baskoylu
22-10-2013, 15:36
Ataturk Bozkurt`tur...

Bozkurt'un tarihte Türk Milleti'nin sembolü olduğu belirtilirken, Atatürk'ün bunun için Türk Milleti'nin sembolü olan Bozkurt'un Türk devletinin parasına basılarak yeniden Türk kültürüne yerleşmesine öncülük ettiği söyleniyordu.

Yazının devamında Atatürk'ün Bozkurt olduğunun kanıtları ise şöyle sıralandı:

Adını Atatürk'ün verdiği ilk yolcu gemimiz Bozkurt'a, 1927 yılında Ege Denizi'nde bir Fransız gemisinin çarpması ile ilgili dava, Uluslararası Lahey Adalet Divanı'nda görülmüştür. Dönemin Adalet Bakanı Mahmut Esat'ın savunduğu Türkiye, davayı kazanmıştır. Bu nedenle Haley Adalet Divanı'nca Mustafa Kemal'e anı olarak tunçtan yapılmış bir Bozkurt heykeli hediye edilmiştir.

Soyadı kanununun çıkmasından sonra Mahmut Esat'a Atatürk tarafından Bozkurt soyadı verilmiştir.

Türklüğü imha etmek isteyen şark siyasetçilerine karşı, Türk tarihinin derinliklerinden aldığı güçle insanlık tarihinde eşi benzeri görülmeyen bir mücadele veren ilk TBMM ve onun hükümeti, 23 Ocak 1922'de çıkardığı pulda Bozkurt'u kullanmıştı.

Harf devriminden sonra bastırılan 6 kuruş değerindeki bir pul Ergenekon'u tasvir etmektedir.

Harf inkılabı yapılmadan önce Mustafa Kemal emriyle tedavüle çıkarılan 5 ve 10 liralık paralarda da Bozkurt kullanılmıştı.

Türk devletinin armasının seçim için 1925 yılında açılan yarışmada birinciliği Namık İsmail'in eseri kazanmıştı. Bu arma, eserde Bozkurt'un mutlaka bulunmasını isteyen Atatürk tarafından milli sembolümüzün görkemini yansıtmadığı gerekçesiyle kullanılmadı..

Biz Zaten Bunu biliyorduk...

Bilmiyenlere anlatmaya calisiyoruz ama Gizli Irkci ve Gizli Milliyetciliklerinden Vaz Gecmeyip, Kendilerini Farkli Gostermeye Calisanlar, Bozkurtculardan daha tehlikeli ve daha fazla zarar vermektedirler.
Isin ilginc yani sozum ona birde kendilerini Kominist ve Sosyalist gormeleride jabasi.......

Neva
29-10-2013, 10:06
Biz Zaten Bunu biliyorduk...

Bilmiyenlere anlatmaya calisiyoruz ama Gizli Irkci ve Gizli Milliyetciliklerinden Vaz Gecmeyip, Kendilerini Farkli Gostermeye Calisanlar, Bozkurtculardan daha tehlikeli ve daha fazla zarar vermektedirler.
Isin ilginc yani sozum ona birde kendilerini Kominist ve Sosyalist gormeleride jabasi.......

Bari yazinin tamamini verseydiniz sayin baskoylu..

Kime gore Bozkurt?

MHP’li dergiye göre Atatürk Bozkurt’muş.

15/Mart/2001

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=-231987

Ilaveten surada da ayni seyleri asmistiniz(6 numarali mesajiniz), bikmadiniz mi bu malzemelerden?

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=31334

postalmarx
08-12-2013, 23:37
Hasan Cemal kimdir hocam? Bölücü terör örgütünün paralı kalemşoru...

Emperyalizm masal? Bunu ancak ya bölücüler ya da şeriatçılar söyler. Gir Sinan Meydan'ın internet sitesine, belgeleriyle emperyalizm nasıl oluyormuş öğren...

Sen kimsin peki? Bir internet forumunda düzgün cümle bile kuramadan kulaktan dolma ucuz propaganda ve komplo teorileri paylaşan, liseden mezun olduktan beri okuduğu toplam üç kitaptan ikisi aşk veya milliyetçi roman olan, ülke siyasetini facebook paylaşımlarından ve Kurtlar Vadisinden takip eden, muhtemelen 85 IQ seviyesine sahip, embesilden hallice bir adamken, kalkıp 40 yılını gazetecilik mesleğine vermiş, 10 tane kitap yazmış, ve senin hayatın kadar ülke yakın tarihini bilen, bilfiiil içinde olmuş bir insanın kitabını daha okumadan elinin tersiyle hem de en arlanmaz bir ithamla iterken kalkıp bana burada ciddi siyaset tartışması için muhatap alınasi biri olduğunu mu iddia ediyorsun?

Bu forumu eskiden bilirim. Eskiden embesiller daha az, entelektüel seviyesi yüksek adamlar daha çoktu. Şimdi iki komplo teorisi duyan çocuk siyaset tartışmalarına girip ahkam keser olmuş.

Olum peki biz gerizekalı mıyız burada gelip zaman harcayıp bu gerzeklikleri okuyoruz, zaman harcayıp cevap yazıyoruz? Ben gidip bir kitaptan üç sayfa okusam daha kârdayım. Ben senle tatışmadan ne öğrenebilirim? Daha kötüsü sen gibi zeka seviyesi yerlerde salyası akan embseil tipler bu tartışmalardan birşey öğrenemeyecekken, ben ne diye vaktimi heba edeyim?

Ne diye bu forumları daha ehil akıllı okumuş adamlara bırakmıyorsunuz? Sizin zeka seviyenize hitap eden magazin cart curt forumları falan yok mu?

Bizim gibi adamlar nereye gitsin? Nerede bize yaşam alanı? Heryerde boğazımıza kadar embesilliğe batmak zorunda mıyız?

Erdem Alaca
08-12-2013, 23:43
Sana daha diyecek bir lafım yok sn.sosyalmarx.

postalmarx
10-12-2013, 03:37
Neva sen galiba Almancısın. Türkçen biraz bozuk galiba, yazdıklarında mantıksal bir bağlam ve alaka görünmüyor. Sen okuduğunu da pek anlamıyorsun galiba. Bence sen boşver gözüm.

Neva
10-12-2013, 03:46
Neva sen galiba Almancısın. Türkçen biraz bozuk galiba, yazdıklarında mantıksal bir bağlam ve alaka görünmüyor. Sen okuduğunu da pek anlamıyorsun galiba. Bence sen boşver gözüm.

Siz benim ne oldugumu bosverin, kisisellikle bir yere varamassiniz. Benim Turkce'mi anlamak biraz agirdir, zamanla ogrenirsiniz. Veya isinize gelmediyse, okumassiniz, kasmayin kendinizi yani. Etnik'ten/ irktan cikabildiginiz zaman konusursunuz guzel kardesim.

Varsa konu hakkinda fikriniz ortaya koyun veya ustte yazdigimi curutun.

Uriel
16-12-2013, 03:59
Madem ki TC islam devletiydi;
Kac kere seri mahkemede,
Eli kesilen insan gordunuz?
Kac kadin meydanlarda taslandi recm edildi filan?
Kac kadin /erkek, sopa cezasi aldi ve tatbik edildi mahkeme tarafindan, toplum onunde?
Cizye uygulamasi, niye yapilmadi?

Sorularıma hiçbir zaman yanıt veremiyorsun

Sen hiç birşey anlamamışsın tek yaptığın lafı dolandırmak. Bu ülke hep islam ülkesiydi.

Varlık vergisi = cize

Turan dursun, rahip cinayetleri vb.

namus cinayetleri = recm

Maraş olayları

Rumlara saldırılar 6 7 eylül saldırıları

Ortodoks türklerin sürülmesi

ve daha saymadıklarım.....

Bunlar şeriat değilmi ?

Şeriatı yok etmek için müslümanlığı yok etmek gerekir.

Neva
16-12-2013, 04:17
Sorularıma hiçbir zaman yanıt veremiyorsun

Sen hiç birşey anlamamışsın tek yaptığın lafı dolandırmak. Bu ülke hep islam ülkesiydi.

Varlık vergisi = cize

Turan dursun, rahip cinayetleri vb.

namus cinayetleri = recm

Maraş olayları

Rumlara saldırılar 6 7 eylül saldırıları

Ortodoks türklerin sürülmesi

ve daha saymadıklarım.....

Bunlar şeriat değilmi ?

Şeriatı yok etmek için müslümanlığı yok etmek gerekir.

Bak politika ile karistiriyorsunuz, oysa ben size en basinda ne dedim?
Hristiyanlastirma politikasi dedim degil mi? Buraya geleceginizi bilmekteyim zira. Bu yuzden sorulariniza cevap vermeme de luzum yok.

Siz islam demediniz mi? O halde islamdan/uygulamalardan, basit ornekler verin bana. O saydiklarinizin cogu politiktir. Onlari politika bolumunde tartisirsiniz. Seriat'i yok etmek icin, once hristiyanligi yok etmeniz gerekir.Buraya Vatikan'in Cia ortakligiyla yaptiklarini anlatsak sigdiramayiz.

Amerika Irak'i isgal etti ornegin, siyahlari kesti dogradi toplu temizlik yapti, seriat yanlisi musluman oldugu icin mi?

Size daha once de soyledim, islam hristiyanligin alt mezhebi olarak cikmis bir dindir. O yuzden cok hakim olmadiginiz konulara dair, klise iddialarla gelmeyin.

postalmarx
16-12-2013, 04:18
Uriel müthiş bir saptama yapıyor. Bu konuda ben de ona katılıyorum. Ben Türkiye'deki Türk olmayı kabul etmeyen Müslüman etnik azınlıkların kamusal alanda boy göstermesine karşı olan tahammülsüzlükte de aynı Müslüman-şeriatçı kibrinin olduğunu düşünüyorum. Müslümanlar nasıl ki Gayrimüslimlerin kamusal alanda kendilerine eşit olmalarını kabul etmezse, Kemalist Cumhuriyet Müslümanlık yerine Türklük getirdiğinden beri Kürtler gibi Türk olmayı reddeden Müslüman azınlıklar aynı şeriatçi kibri ve tahammülsüzlüğü ile karşı karşıya kaldılar. Dikkat ederseniz Kürt isyancılarla savaşıp da ölen de "şehit" sayılıyor. PKK sembolleri ve hatta Kürtçe dilinin kendisi sanki Kuran'a küfrediliyormuş hissi uyandırıyor insanlarda.

Neva
16-12-2013, 04:28
Uriel müthiş bir saptama yapıyor. Bu konuda ben de ona katılıyorum. Ben Türkiye'deki Türk olmayı kabul etmeyen Müslüman etnik azınlıkların kamusal alanda boy göstermesine karşı olan tahammülsüzlükte de aynı Müslüman-şeriatçı kibrinin olduğunu düşünüyorum. Müslümanlar nasıl ki Gayrimüslimlerin kamusal alanda kendilerine eşit olmalarını kabul etmezse, Kemalist Cumhuriyet Müslümanlık yerine Türklük getirdiğinden beri Kürtler gibi Türk olmayı reddeden Müslüman azınlıklar aynı şeriatçi kibri ve tahammülsüzlüğü ile karşı karşıya kaldılar. Dikkat ederseniz Kürt isyancılarla savaşıp da ölen de "şehit" sayılıyor. PKK sembolleri ve hatta Kürtçe dilinin kendisi sanki Kuran'a küfrediliyormuş hissi uyandırıyor insanlarda.

Musluman kimligiyle, etnik kimligi ayristirmayi ogrenin ondan sonra tespit yapin, madem ki irkcilik uzerinden gideceksiniz.

Musluman etnik azinligin kimligi yok mu? Nedir o soyleyin bakalim bize.
Kurtler degil mi? Siz simdi isinize geldigi icin, onunuze geleni Kurt=musluman da yaparsiniz.:bounce:

Sagdan sayalim;

Ermeni=Musluman
Yezidi=Musluman
Alevi=Musluman
Rum=Musluman
Suryani=Musluman
vs.vs.

Uriel
16-12-2013, 04:38
Bak politika ile karistiriyorsunuz, oysa ben size en basinda ne dedim?
Hristiyanlastirma politikasi dedim degil mi? Buraya geleceginizi bilmekteyim zira. Bu yuzden sorulariniza cevap vermeme de luzum yok.

Siz islam demediniz mi? O halde islamdan/uygulamalardan, basit ornekler verin bana. O saydiklarinizin cogu politiktir. Onlari politika bolumunde tartisirsiniz. Seriat'i yok etmek icin, once hristiyanligi yok etmeniz gerekir.Buraya Vatikan'in Cia ortakligiyla yaptiklarini anlatsak sigdiramayiz.

Amerika Irak'i isgal etti ornegin, siyahlari kesti dogradi toplu temizlik yapti, seriat yanlisi musluman oldugu icin mi?

Size daha once de soyledim, islam hristiyanligin alt mezhebi olarak cikmis bir dindir. O yuzden cok hakim olmadiginiz konulara dair, klise iddialarla gelmeyin.

Gene komplo teorileri yok CIA vatikan ortaklığı yok islam yok olacak.
Eskiden bunu islamcılardan dinlerdik şimdi senden dinliyoz.

ABD Irak işgalinin konumuzla ne alakası var neyse bence tartışmak anlamsız seninle.

Neva
16-12-2013, 04:45
Cia Vatikan ortakligini, kilisenin bu minvalde calismalarini gayet iyi herkes bilmektedir.
Inanclilar inanclarindan siyrilip 360 derece bakmayi ogrendiklerinde, bunlarin komplo teorisi filan olmadigini da ogrenecekler.

Ne demek ne alakasi var? Saydiklarinizi okuyun o zaman alakasini kurarsiniz.

Felluce'de Kurtleri fosfor bombasi ile yakanlarla, burada Maras katliami yapanlar farkli mi?

Pes yani!

postalmarx
16-12-2013, 13:47
Cia Vatikan ortakligini, kilisenin bu minvalde calismalarini gayet iyi herkes bilmektedir.
Inanclilar inanclarindan siyrilip 360 derece bakmayi ogrendiklerinde, bunlarin komplo teorisi filan olmadigini da ogrenecekler.

Felluce'de Kurtleri fosfor bombasi ile yakanlarla, burada Maras katliami yapanlar farkli mi?

Pes yani!

Felluce'de Kürtlerin ne işi var cahil? Orası Arap şehri.

Ve evet bu iki katliami yapanlar farklı. Birincisi Amerikalılar. Diğeri Sünni Türkler. Felluce katliamı da sivillere yönelik değil cihatçı militanlara yönelik bir operasyondu. Hiç okudun mu Felluce'de neler olmuş diye? O militanlar kendilerine göre yeterince Müslüman görmediklerini nasıl gözünü kırpmadan öldürdüğünü? Aynı militanlar işte bugün Suriye'yi paramparça ettiler. Aynı şeyi 2005'te Irak'ta yapmaya çalışıyorlardı. Şiilerle iç savaş çıkarma peşindeydiler.

Neva
16-12-2013, 14:43
Felluce'de Kürtlerin ne işi var cahil? Orası Arap şehri.

Ve evet bu iki katliami yapanlar farklı. Birincisi Amerikalılar. Diğeri Sünni Türkler. Felluce katliamı da sivillere yönelik değil cihatçı militanlara yönelik bir operasyondu. Hiç okudun mu Felluce'de neler olmuş diye? O militanlar kendilerine göre yeterince Müslüman görmediklerini nasıl gözünü kırpmadan öldürdüğünü? Aynı militanlar işte bugün Suriye'yi paramparça ettiler. Aynı şeyi 2005'te Irak'ta yapmaya çalışıyorlardı. Şiilerle iç savaş çıkarma peşindeydiler.

Aferin, bakin zokayi yakalamissiniz. O hikayeleri/senaryolari siz kendinize anlatiniz, kendiniz dinleyiniz.

Ne farkeder ustelik olenler acisindan, bu ABD'yi hakli mi kilar?
http://www.timeturk.com/tr/2010/09/02/felluce-katliami-hirosima-yi-gecti.html

Veya Maras'i hakli mi kilar?

Uriel
16-12-2013, 17:31

Pes yani!

http://2.bp.blogspot.com/-3C2rRjTDyFg/ULQy3_RxCsI/AAAAAAAAABg/-lSzjom5CIU/s320/545542_423261087731704_1675384451_n.jpg

Neva tamen saçmalıyon yakında Muhammed amerikalı felan diyecen. Irakta kendini patlatanlarda amerikalı diye iddea edersen şaşmam.

Sorun amerikada değil sorun islamın terör dini olması.

Müslümanken beynin sağlam yıkanmış hep suçluyu dışarda arıyon islamın içi çürük bunu göremiyon. 1400 yıllık terörü görmüyorsun

Neva
16-12-2013, 18:42
Neva tamen saçmalıyon yakında Muhammed amerikalı felan diyecen. Irakta kendini patlatanlarda amerikalı diye iddea edersen şaşmam.

Sorun amerikada değil sorun islamın terör dini olması.

Müslümanken beynin sağlam yıkanmış hep suçluyu dışarda arıyon islamın içi çürük bunu göremiyon. 1400 yıllık terörü görmüyorsun

Sacmalamak icin kendini zorlayan sizsiniz, zira tipik islamafobiksiniz.

Burada soz konusu olan Amerikan dusmanligi vs. degil ki!? Yapilan bir isgali bile ele almaktan uzak duruyorsunuz dikkat ederseniz.
Yoksa dinlerin hepsinin yuzunu biliyoruz.

Terorun 1400 yillik yasi oldugunu zanneden size, biraz din ve dolayisiyla siyaset tarihi okumanizi oneririm. O zaman beyninizin ne kadar yikanmis oldugunu da farkedebilirsiniz belki.

RainFall
16-12-2013, 18:53
Bugün diktatör diye tabir dilen şahıs kendisi oraya islam sayesinde gelmiştir.İslamı sevimli göstererek daha fazla taraftar daha fazla oy toplamak demektir.Sünni Müslümanlar=sünni parti paha biçilemez bir kaftan.Siz politik açıdan nevanın söylediği şekilde kötü bir dini ıslah ederek oyları toplayabilirsiniz.İnsanlardaki psikoloji şu şekildedir.Kendinden olana şans verir kendinden olmayana vermez.Bugün Hristiyanların baskın olduğu yerde isayı överseniz onun dinini yüceltirseniz çok kolay onları yönetirsiniz.

postalmarx
17-12-2013, 01:51
Bugün diktatör diye tabir dilen şahıs kendisi oraya islam sayesinde gelmiştir.İslamı sevimli göstererek daha fazla taraftar daha fazla oy toplamak demektir.Sünni Müslümanlar=sünni parti paha biçilemez bir kaftan.Siz politik açıdan nevanın söylediği şekilde kötü bir dini ıslah ederek oyları toplayabilirsiniz.İnsanlardaki psikoloji şu şekildedir.Kendinden olana şans verir kendinden olmayana vermez.Bugün Hristiyanların baskın olduğu yerde isayı överseniz onun dinini yüceltirseniz çok kolay onları yönetirsiniz.

Ben Tayyip'in insanları yönetmek için İslamı övdüğünü sanmıyorum. Adam tam aksine İslama gönülden inanan biri olarak tüm siyasi kariyerini bu işe yani İslamın siyasette hakim olmasına adamış. Onun gibi inanan aynı ideolojiye sahip milyonlar da ona oy veriyor. Bu kadar basit birşey.

RainFall
17-12-2013, 08:49
Ben Tayyip'in insanları yönetmek için İslamı övdüğünü sanmıyorum. Adam tam aksine İslama gönülden inanan biri olarak tüm siyasi kariyerini bu işe yani İslamın siyasette hakim olmasına adamış. Onun gibi inanan aynı ideolojiye sahip milyonlar da ona oy veriyor. Bu kadar basit birşey.

Peki onu desteklemeyenler ne olacak.Belirli azınlığın başbakanımı o diğerleri?Herkes onun düşünce sistemine uymak zorundamı?

postalmarx
20-12-2013, 02:32
Peki onu desteklemeyenler ne olacak.Belirli azınlığın başbakanımı o diğerleri?Herkes onun düşünce sistemine uymak zorundamı?

Ben burada sadece bu kadar basit bir olayın altında bile komplo aramamak gerektiğini söyledim. "Din tacirliği" denilen olay, veya "dini kullanarak insanları manipüle" etmek denilen şeyler var olabilir. Ama bazen de din adına siyaset yaptığını iddia eden adamlar samimi olabilir. Gerçekten de dine inanıyor olabilir. Analiz yaparken en temel varsayımlarımız yanlışsa bir yere varamayız.

Uriel
20-12-2013, 02:57

Tayyip in din konusunda dürüst olduğuna inanmıyorum. Tayyipte ateist.
İslama hizmet etmek isteseydi şeriat için mücadele ederdi. Kuranda şeriat tek rejim olarak geçer.
Bana göre şeriat için çalışmayan müslüman samimi değil
Samimiyet konusunda Osama bin ladeni takdir etmişimdir.

direkt3d
29-12-2014, 00:42
Hükümetimiz kapitalist düzene ayak uydurdu gibi görünüyor ama bence bu lanse edilendir ve gerçeği yansıtmıyor.

direkt3d
29-12-2014, 00:43
Müzakere sürecini açıklarız diye Hdp tehdit savururken nasıl da susturduk.. ama izin verdik apo 6 talepte bulunmus fln

direkt3d
29-12-2014, 00:43
Ancak dolaysal değil de kapsamlı baktığımızda T.C hdp'yi hallatçı kambuğu gibi sümkürür atar inşallah.

direkt3d
29-12-2014, 00:44
Allah'ım vatanımıza ve milletimize her türlü fenalık ve azgınlıktan kurtulma günü nasip ve müyesser eylesin, onun rahmeti olmasa kapkara bulutlar gibiydi sinemiz. Şükran cezira.

postalmarx
23-05-2015, 22:54
Bedevi arkadaşı mazur görmek lazım. Kendisi sanırım bir Ermeni kökenli arkadaşımız. Biraz duygusal ve abartılı yazmasının sebebi bu. Ama unutmayalım ki o da ayrı bir hezeyanda. Türklerin aslında Müslüman olmuş Ermeniler (ve Rumlar) olduğu gerçeğini kabul edemiyor. Türklerin kendisinden farklı insanlar, uzak yerlerden gelmiş vahşi barbarlar olması gerektiğine inanıyor. Bu korkunç işleri yapmış insanların kendi deyimiyle kendi dna'sından gen'inden olabilme ihtimalini kabul edemiyor. Halbuki onun da yüzleşmesi gereken acı gerçek bu.

turin
23-05-2015, 22:57
Bedevi arkadaşı mazur görmek lazım. Kendisi sanırım bir Ermeni kökenli arkadaşımız. Biraz duygusal ve abartılı yazmasının sebebi bu. Ama unutmayalım ki o da ayrı bir hezeyanda. Türklerin aslında Müslüman olmuş Ermeniler (ve Rumlar) olduğu gerçeğini kabul edemiyor. Türklerin kendisinden farklı insanlar, uzak yerlerden gelmiş vahşi barbarlar olması gerektiğine inanıyor. Bu korkunç işleri yapmış insanların kendi deyimiyle kendi dna'sından gen'inden olabilme ihtimalini kabul edemiyor. Halbuki onun da yüzleşmesi gereken acı gerçek bu.

Alakası yok sevgili postalmarx,

Syn Bedevi türk düşmanı ve ayrıca islamiyeti çok iyi bilen bir müslüman!! Acaba islamın, bu ırkçı tavır konusundaki düşünceleri; duygusal anlamda nasıl bir gel-git yaşamasına sebebiyet vermekte, merak içindeyim..

İlahimasal
23-05-2015, 23:02

çöl bedevisini kullanarak. TÜRK diye bir şey yokdur diyorsun vay zekii çocuk vay. haklısın türk yok.çinli çin seddini keçiler geçmesin diye yaptılar.zeki çocuk çöl bedevileri kullanılmaya müsaitte ,keçiler deil. boyunduruk zoruma gidiyor diyemeyen ,isyan eder.

postalmarx
23-05-2015, 23:16
Bedevi arkadaş Hristiyan başlıklarda bu dinde ne kadar bilgili olduğunu göstermiştir. Eski bir Hristiyan olduğu izlenimini edinmiştim. Ermeni kökenli olduğunu bu yüzden düşünüyorum.

Anadolunun Türkleşmesi konusunda ise sadece şunu sorayım: Bir Ermeni'yi veya Rum'u tipinden anlayabiliyor musunuz? Adamın aksanı düzgün olsa, ismini de bilmesen, sen bunun Ermeni veya Rum olduğunu nasıl anlarsın?

Nasıl oluyor da hesapta Moğolistandan gelmiş insanlar Ermenilere ve Rumlara bu kadar benzeyebiliyor? İklimden dolayı mı? Yanyana yaşayınca zamanla tipleri birbirine mi benziyor? Üzüm üzüme baka baka mı?

Buna inanan biri İslama inanan birine hangi hakla kalkıp saf veya aptal diyebilir acaba.

İlahimasal
23-05-2015, 23:23
gevşedikce gevşiyorsun,kabul edeceksin tabiki boyunduruk ağır gelir insana,o boyunduruk çıkana kadar,mahkumsun,red ettiğine tabi olmaya,

bir zamanlar nasılda tabiydim islama,tipim tutmasada ,musaya,isaya,ahmada,red ettim benzedim insana.

sende istiyorsan benzemeye insana. onuuu,bunuuuu kullanma.

postalmarx
17-06-2015, 01:52
Nevandaar bir bulgar göçmeni olduğu için bu ülkede tutunabilmesinin tek yolunun türkten çok türkçülük yapmak olduğunu sanıyor. Şu söylediği laflar sadece bölücülüktür. Bu adam baya Kürdistan kurulmasını istiyor. Ülkenin Batı tarafında da Atatürkçü ütopyayı yaşayan bir Türk devleti olmasını arzuluyor belli ki. Kafasında Türkiyeyi çoktan bölmüş. Yoksa böyle düşmanca laflar etmez. Herkes ortalığı yatıştırmaya çalışırken bunun konuşmasına bak.

Şimdi gerçek bir Anadolu insanı bunu dese içim yanmaz. Bir bulgar göçmeninin kendi bencilce ve yüzeysel bakış açısıyla bölücülük yapmasını ben şahsen hazmedemiyorum. Sizin gibilere kapımızı açtık bölücülük yapın diye değil.

Kürtlerle ilgili sorun bir Kürdistan kurulmadan, çoğulcu bir toplum yaratarak çözülecek, şu an devletin programı da bu, toplumun istediği de bu. Bunun yolu da senin bu düşmanca konuşma tarzın değil. Bu ülkede akıl ve sağduyu sahibi herkes nasıl davranılması gerektiğini görüyor. Sendeki problem ya dediğim gibi psikolojik ya da gerçekten de cahilsin ve içinde yaşadığın ülkeyi anlamıyorsun.

Bu nefret söylemi tam da PKK'nın ayrılıkçı düşünen insanlarının duymak istedikleri şey. Çok yanlış yapıyorsun. Ama bildiğin yolda devam et. Yanlız mümkünse bu forumu da terket, git milliyetçi falan forumlara takıl. Burada solcu bir topluluk oluşturmaya çalışıyoruz müsadenle. Yanlış yerdesin.

Nevandaar
17-06-2015, 02:27
Nevandaar bir bulgar göçmeni olduğu için bu ülkede tutunabilmesinin tek yolunun türkten çok türkçülük yapmak olduğunu sanıyor. Şu söylediği laflar sadece bölücülüktür. Bu adam baya Kürdistan kurulmasını istiyor. Ülkenin Batı tarafında da Atatürkçü ütopyayı yaşayan bir Türk devleti olmasını arzuluyor belli ki. Kafasında Türkiyeyi çoktan bölmüş. Yoksa böyle düşmanca laflar etmez. Herkes ortalığı yatıştırmaya çalışırken bunun konuşmasına bak.

Şimdi gerçek bir Anadolu insanı bunu dese içim yanmaz. Bir bulgar göçmeninin kendi bencilce ve yüzeysel bakış açısıyla bölücülük yapmasını ben şahsen hazmedemiyorum. Sizin gibilere kapımızı açtık bölücülük yapın diye değil.

Kürtlerle ilgili sorun bir Kürdistan kurulmadan, çoğulcu bir toplum yaratarak çözülecek, şu an devletin programı da bu, toplumun istediği de bu. Bunun yolu da senin bu düşmanca konuşma tarzın değil. Bu ülkede akıl ve sağduyu sahibi herkes nasıl davranılması gerektiğini görüyor. Sendeki problem ya dediğim gibi psikolojik ya da gerçekten de cahilsin ve içinde yaşadığın ülkeyi anlamıyorsun.

Bu nefret söylemi tam da PKK'nın ayrılıkçı düşünen insanlarının duymak istedikleri şey. Çok yanlış yapıyorsun. Ama bildiğin yolda devam et. Yanlız mümkünse bu forumu da terket, git milliyetçi falan forumlara takıl. Burada solcu bir topluluk oluşturmaya çalışıyoruz müsadenle. Yanlış yerdesin.

Hep aynı masalları anlatıyorsun. Bu ülkede tutunabilmek için özel bir olaya gerek yok. Ben zaten bu ülkenin özüyüm. Türkiye cumhuriyetinden önceki Türk devletinin sınırları küçüldüğü için dışarıda kalmak zorunda kaldım. Hepsi bu. Ben buranın öz ve öz yerlisiyim.
Bölücülük senin gibi yalancı kürtlerin yaptıkları. yok annesi kürtmüş babası türkmüş de , zamanında ülkücüymüş de, akp'yi desteklemesinin sebebi liberal olmasıymış da mış mış. Senin tek olayın kürt olman ve akp'nin türk devletini yıkmak isteyip uluslararası güçlerle birlik yapmasından dolayı onları sınırsız desteklemeye çalışman. Altın üstün bu. Fazlası değilsin. Kürt devletinin önünü açmasa akp 3 öğün söversin onlara.

Kapı açmak falan da güzelmiş yani. Türk devletinin kapısını bir türke kürt açıyor he he he.
Yalnız mümkünse spartacus, jolly jocker, shibumi, şüpheci dinsiz, postal marx gibi teröristler bu forumu terketsin. Sitenin adı turan Dursun. Hani şu Atatürkçü olduğunu ifade eden adam ;)

Gözümün önüne Suriye'den kaçıp ABD'ye yerleşen, palazlanınca da oradaki Kızılderililere kin kusan bir tip geldi (nedense).

Neyse, kızmıyorum. Anlaşma ihtimali milyonda 1 olsa bile anlaşırız küçük mankurt. :)

--/--

Bu sözleşmede anlaşamayacağımız ne olabilir?

Şimdiye kadar neden böyle bir anayasa yapılmadı sizce?

Küçük mankurt mu? ahahahah

Horasan göçmeni, alevi bir kürt. Alevi bir Kürt?
Hmmm.

Ebu suud ve İdris-i Bitlisi isimli kürtler vardı. Hani alevinin canı, malı, karısı, kızı helaldir, bir alevi öldürmek bilmem kaç gavur öldürmek kadar sevaptır gibi fetva ve söylemlerini bulunan insanlar.
Hatırladığım kadarı ile yaptırdığınız dna analizinde türklük de kürtlük de çıkmıştı.
Türke ait alevilik kimliği ve kürtlük. Sahip olduğunuz kürtlük sakın bu fetvalar sonucu eski eski kürt dedenizin eski eski Türkmen alevi ninenize tecavüzünden kaynaklanmasın?
Mankurt manalı hoş bir söz ama kullananın bizzat kendisi mankurt olunca oksimoron olunca tadından yenmiyor doğrusu!

postalmarx
17-06-2015, 02:28
Neyse, konumuza dönerek toparlayalım. Şu aşamadan sonra bir arada yaşamamız zor gözüküyor, bölünme de olmaz, karşıyız, peki ne olacak? Bir fikrim yok açıkçası, ya ipler iyice gerilecek, Ottomanlarla birbirimize gireceğiz, ölen ölecek kalan sağlar ayrılacak (en istenmeyen senaryo) bu arada da Kürtler, biz birbirimizle uğraşırken voltayı alıp ayrılacaklar (yemezler). Ya da herkesin kendi bölgelerinde iç işlerinde özerkliği olan federatif bir yapı düşünülebilir belki (ben federasyona da karşıyım gerçi), net bir düşüncem yok açıkçası. Ortada bir sorun var ancak çözüm yok...

Ergen ergen devlet meselelerine böyle en marjinal şekilde girme o zaman bir fikrin yoksa. Ortalığı geren sensin ve senin zihniyetin. Bu avatarındaki nedir? Ruh hastası. Annen Rum olduğunu söyledin. Büyük bir kompleksle kafayı Türkçülükle bozmuşsun. Bu kadar haplogruplar genler etimolojilere bağlamışsın. Ruh sağlığın yerinde değil, kalkmış ülkeye bir fikrin çözümün de olmadan "bir arada yaşamak olmaz" diye akıl veriyorsun.

Sen önce bir psikoloğa git. Terapi gör. Biraz akıl sağlığın düzelsin. Ondan sonra bu meselelerde daha sağlıklı kafayla yeniden düşün bence.

Ülkeyi iç savaşa sokmaya hazır ne kadar ruh hastası varmış memlekette. Ruh hastalığı değil yahu resmen beyinsizlik.

Bak bu ülkede boşuna değil Ordu falan yönetimi halka bırakmıyor. Bu halk hakkaten beyinsiz. Şu beyinsizlerin laflarına bak. Nevandaar bir bu iki. Olum siz iç savaşı oyun mu sanıyorsunuz? Neyin kafası bu yahu?

Nevandaar
17-06-2015, 02:35
Ülkeyi iç savaşa sokmaya hazır ne kadar ruh hastası varmış memlekette. Ruh hastalığı değil yahu resmen beyinsizlik.

Bak bu ülkede boşuna değil Ordu falan yönetimi halka bırakmıyor. Bu halk hakkaten beyinsiz. Şu beyinsizlerin laflarına bak. Nevandaar bir bu iki. Olum siz iç savaşı oyun mu sanıyorsunuz? Neyin kafası bu yahu?

Bu ülkede iç savaşın çıkmaması imkansız. Geciktirilebilir ama iptal edilemez. gecikme de boyutunu arttıracak. Bunun nedeni kürtler. Türk er ya da geç uyanacak ve ülkesinin durumunu görecek.

postalmarx
17-06-2015, 02:35
Nevandaar, peki gözüm, ben bir Karapapak torunuyum. Sen peki bir Türksünya hani, bir Türk kavminin ismini söyleyebiliyor musun bunlardanım diye? Yoksa sadece "Türk" müsün? Hani sonradan olanlar gibi. Bulgar göçmenlerinin tipini biliyoruz. Oranın Slavlarından zerre farkınız yok.

Ama önemli değil. Size kapımızı açtık. Bu ülkenin eşit vatandaşı olmak için "Türk" olmana gerek yok. Zaten de değilsin. Tek gereken bu ülkeyi sevmen. Bu ülkeyi sevmek de bu ülkenin her vatandaşını sevmekle olur. Ve ayrılık değil birlik vaaz etmekle olur. Psikolojik problemlerin yüzünden bölücülük yapamazsın. Bana da iftira atamazsın. Ben senden de sülalenden de daha Türküm. Slav göçmeni bana Türklük taslıyor. Kut ve sende psikolojik sorunlar var. Kompleksiniz var. Bu abartı Türkçülüğünüzün başka bir açıklaması olamaz.

postalmarx
17-06-2015, 02:41
Bu ülkede iç savaşın çıkmaması imkansız. Geciktirilebilir ama iptal edilemez. gecikme de boyutunu arttıracak. Bunun nedeni kürtler. Türk er ya da geç uyanacak ve ülkesinin durumunu görecek.

Sen bu ülkeyi zerre kadar seviyorsan ben de neyim.

Nevandaar
17-06-2015, 02:44
Nevandaar, peki gözüm, ben bir Karapapak torunuyum. Sen peki bir Türksünya hani, bir Türk kavminin ismini söyleyebiliyor musun bunlardanım diye? Yoksa sadece "Türk" müsün? Hani sonradan olanlar gibi. Bulgar göçmenlerinin tipini biliyoruz. Oranın Slavlarından zerre farkınız yok.

Ama önemli değil. Size kapımızı açtık. Bu ülkenin eşit vatandaşı olmak için "Türk" olmana gerek yok. Zaten de değilsin. Tek gereken bu ülkeyi sevmen. Bu ülkeyi sevmek de bu ülkenin her vatandaşını sevmekle olur. Ve ayrılık değil birlik vaaz etmekle olur. Psikolojik problemlerin yüzünden bölücülük yapamazsın. Bana da iftira atamazsın. Ben senden de sülalenden de daha Türküm. Slav göçmeni bana Türklük taslıyor. Kut ve sende psikolojik sorunlar var. Kompleksiniz var. Bu abartı Türkçülüğünüzün başka bir açıklaması olamaz.

Afşar boyunun Karamanlı kolundanım. Konyar Aşiretindenim.

Geri kalan yazıların her zamanki gibi saçmalık.

@Şüpheci Dinsiz

Yine yan yollardan dolaşmışsınız. Gereken cevapları vereceğim. Merak etmeyin.

kut
17-06-2015, 02:46
Ergen ergen devlet meselelerine böyle en marjinal şekilde girme o zaman bir fikrin yoksa. Ortalığı geren sensin ve senin zihniyetin. Bu avatarındaki nedir? Ruh hastası. Annen Rum olduğunu söyledin. Büyük bir kompleksle kafayı Türkçülükle bozmuşsun. Bu kadar haplogruplar genler etimolojilere bağlamışsın. Ruh sağlığın yerinde değil, kalkmış ülkeye bir fikrin çözümün de olmadan "bir arada yaşamak olmaz" diye akıl veriyorsun.

Sen önce bir psikoloğa git. Terapi gör. Biraz akıl sağlığın düzelsin. Ondan sonra bu meselelerde daha sağlıklı kafayla yeniden düşün bence.

İti an çomağı hazırla demiş atalarımız, postal Kürtçüsü gelmese şaşardım :) avatarımdakileri kendine ait alfabesi ve devlet geleneği olmayan biri olarak anlaman zor Kürtçü kardeş, boşver...

İç savaş çıkarmak isteyen ben değilim Ottoman kafalı Arapçılar, uyarımı onlara yaptım iletimi okumadın mı?

İstediğim konuyla ilgilenebilirim, haplogrupla da dilbilimle de sana ne? Ben erkeğim, ne demek bilmezsin diye açıklayayım, erkekleri erkek yapan y kromozomudur anladın mı? Dolayısıyla anne tarafından gelen mt-dna'yı çocuklarına aktaramazlar, yani anne tarafının etnik bazda çok da hükmü yoktur (eğer erkeksen, ama kadınsan ne olduğunu anne tarafı belirler). Dolayısıyla anne tarafımın Rum kökenli olması beni bozmaz, hatta bu beni sevindirir, mesela senin gibi çemçük ağızlı bir Kürtçü bana kalkıp da "sen bu topraklara sonradan geldin, burada hakkın yok" derse, anne tarafımı örnek göstererek yarı buralı olduğumu belirtir, çemçük ağzını kapatırım. Baba tarafım öz be öz Türk'tür, y krozom yani, ok? Bende ruhen ve zihnen anne tarafına pek çekme yok da sen olduğu gibi anne tarafına çekmişsin, y kromozomunda bir sıkıntı var belki de :)

Nevandaar
17-06-2015, 02:46
Sen bu ülkeyi zerre kadar seviyorsan ben de neyim.

Anlayamazsınız :)

kut
17-06-2015, 02:54

Tam bir cahilsin postal :), tipe bakarak soy tahmini mi yapılır? Siz Kürtler de aynı Araplara benziyorsunuz, bu mantıkla demek ki Kürt değilsiniz :)

Bulgaristan halkının "Slav" olmadığından da haberin yok, Bulgaristan ahalisinin çoğu Trak kökenlidir etnik olarak, tabii arada Slav olanlar da var, sonradan bölgeye göçen Türkler de, Yunanlar da.

postalmarx
17-06-2015, 02:59
Tamam siz bölücülük yapmaya devam edin. Ama şunu da bilin ki bu yaptığınız parazitçe bir harekettir. Herkes bu işin sorumluluğunu görüp taşırken siz çocuk gibi milliyetçilik oynuyorsunuz. Bu yaptığınızı herkes yapar, en kolay birşey bu. Ama bunu yapabilmenizi mümkün kılan şey ülkenin sağduyulu insanlarının sorumlu davranmasıdır. Onların sağladığı bir ortamda bu oyunu oynuyorsunuz, devam edin. Ergensiniz. Ciddi siyaset forumunda sizin yeriniz olmamalı. Zaten genel olarak seviye düşük, bir de bu, ben artık hepinize laf anlatmaktan sıkıldım ve yoruldum.

kut
17-06-2015, 03:24

İç savaş falan çıkmaz kardeş, merak etme. Bu Kürtçülerde de, Ottoman torunlarında da o g*t yok. Kürtçülerin g*tü ancak yollara mayın döşeyip uzaktan patlatacak kadardır, gerçek bir savaşa gelemezler. Zaten bu nedenle bir avuç maymun bozması Işidçi bunları domaltıp domaltıp attı ya Kobane'de :) abd abileri yetişmeseydi gittiydi Kobane...

Ottomancı Arapçıların erkekliği de ancak ellerinde bir metrelik pala varken, arkası dönük kadın tekmeleyecek kadardır, bu Ottomancıların erkekliği ancak 18 yaşındaki çocuğa tenhada 5-6 kişi sopalarla saldıracak kadardr...

Bu iki kesimden bir cacık olmaz, iç savaş falan çıkmaz yani, korkma :) ha, Tanrı korusun oldu öyle bir şey diyelim, iç savaş çıktı. Bunlar zaten biz meydanlara inersek kaçacak delik ararlar, savaşmadan ilk günden biter olaylar :)

kut
17-06-2015, 03:27
Tamam siz bölücülük yapmaya devam edin. Ama şunu da bilin ki bu yaptığınız parazitçe bir harekettir. Herkes bu işin sorumluluğunu görüp taşırken siz çocuk gibi milliyetçilik oynuyorsunuz. Bu yaptığınızı herkes yapar, en kolay birşey bu. Ama bunu yapabilmenizi mümkün kılan şey ülkenin sağduyulu insanlarının sorumlu davranmasıdır. Onların sağladığı bir ortamda bu oyunu oynuyorsunuz, devam edin. Ergensiniz. Ciddi siyaset forumunda sizin yeriniz olmamalı. Zaten genel olarak seviye düşük, bir de bu, ben artık hepinize laf anlatmaktan sıkıldım ve yoruldum.

Bölücülük yapan sensin hadsiz Kürtçü.

İlahimasal
17-06-2015, 14:39
Bulgar halkı hristiyanlaşmış türkdür.

postalmarx
17-06-2015, 14:45
Nevandaar ve Kut'un problemi şu bence. Bu ülkeyi saçmasapan bir şekilde kuran Atatürk "daha çok Türk olmak" ile "daha has vatandaş olmak" ve haliyle siyasi meselelerde daha çok söz sahibi olmayı eşitlemişti.

Şimdi pekçok insandan daha saplantılı bir şekilde Türkçülük ve Kürt düşmanlığı yapan, kendi genlerini atalarını bu kadar araştıran, ülkede üstünlük taslamak üzere bir grup tespitleyip sürekli bu minvalde konuşan, iki kelimesinden biri Türk Kürt şu bu olan bu iki arkadaşın da aynı zamanda kimlik bunalımında olmaları için sebeplerin de olması bir tesadüf mü?

Birisi Bulgar göçmeni diğeri de anne tarafından Rum olan bu iki arkadaş acaba bu ülkede türkten çok türkçülük yaparak mı burada söz sahibi olabileceklerini düşünüyorlar?

Nevandaar gitmiş araştırmış "Afşar Kamran" bilmemne bir yere kendini yamamış. Kut ise kafayı haplogruplarla genlerle bozmuş. Zamanında ikisi de acaba bir kimlik bunalımında mıydı da böyle araştırmalara girmek zorunda hissettiler kendilerini? Kim oturur bunları araştırır? Başka hiçbir konuda birşey okumamış oldukları da çok belli.

Ve şimdi "herkesten daha Türk" olduklarına kendilerini ikna ettikten sonra mı gelip mesela böyle yerlerde Kürt kökenli insanlara "sus lan senin konuşma hakkın yok" diyorlar? Acaba kendileri yakın zamana kadar aynı bu şekilde mi hissediyordu? Konuşma hakları yok diye mi hissediyordu?

İşte bu da Atatürkün bu ülkeyi ne kadar saçma kurduğunun bir sonucudur, ki bu yüzden yeni bir anayasa lazım. Normal ülkelerde vatandaşlık kavramı etnikliğe bağlı değildir. Böylece insanlar kendilerini şu veya bu etnikliğe ait çıkarmak için on takla atmalarına gerek kalmaz. O etniklikte olmayınca da konuşma hakkının olmadığını hissetmez.

Her halükarda Nevandaar ve Kut, kimlik bunalımları ile, psikolojik sorunları ile, ve saplantılı şekilde tek konuları olması sebebiyle, ve gerginliğe sebebiyet verip tartışmaların tadını kaçırmaları sebebiyle, aynı evrensel-insan gibi ve RainFall gibi bu forumdan uzaklaştırılmalıdırlar. Her psikolojisi bozuk olana veya her saplantılı tek konusu olana forum kapılarını açsak forum sirke döner.

Eğer ki üsluplarını yumuşatırlar ve insan gibi ortalığı germeden ve ırkçılık yapmadan, Kürt düşmanlığı yapmadan yazacaklarsa o zaman yazsınlar. Aksi halde forum yöneticilerinden ricam artık olaya bir el atmaları, çünkü gerginlik çıkıyor ve daha farklı ve faydalı şeyler konuşabilecekken ırkçılara laf anlatmak ile vaktimizi geçirmek zorunda kalıyoruz.

postalmarx
17-06-2015, 14:57
Genelde postal'la birlik olup yazdığınız için öyle düşündüm, o halde sorun yok.

Postalla birlik olup yazdığınız için ne düşündüm? Postal habire Apo'dan mı bahsediyor? Postal Kürtçü olarak ne demiş ki? PKK'yı mı savunmuş? Apo'yu övmüş? Sen ruh hastası mısın?

Ben artık bu iftiraları kabul etmiyorum. Bana bir daha Kürtçü falan deme.

Senin derdin şu ki, sen karşında bir "Kürtçü" görmeden kendini tanımlayamıyorsun bile. Sen aslında bir hiçsin. Problemin bu. Çok ciddi bir kimlik bunalımın var. Terapi görmen lazım, bak psikoloğa git, ciddi söylüyorum.

Bedevi
30-06-2015, 23:30
8-10 yaşlarındaki kız çocuklarının hepsi başı kapalı ellerinde arapça metinler ve karşısında arapça bir şeyler söyleyen bir hoca.
Hep birlikte şeriatı öğreniyorlardı sanırım.

Bir çeşit pagan ayinini andıran, küçücük dimağları, bir tür putperest ritüeli gerçekleştirir gibi Kemal'in büstü önüne dizip, varlıklarını Türk varlığına feda etmeyi öğretirken bu gibi psikolojik duyarlılıklar gösteremiyordunuz, neden acaba?

Sizlerin yetiştirdiğiniz ''çağdaş'' gençliği, geçen hafta LGBT yürüyüşünde, çırılçıplak dans eden kadınlar ile gördük. Şimdi sıra bizde ve bu toplumu ahlaki ve dinsel değerler doğrultusunda ıslah edip, yenileyeceğiz. Bu ülke ve toplum üzerinde yarattığınız ahlaki tahribata artık yeter!

kut
30-06-2015, 23:33
Bir çeşit pagan ayinini andıran, küçücük dimağları, bir tür putperest ritüeli gerçekleştirir gibi Kemal'in büstü önüne dizip, varlıklarını Türk varlığına feda etmeyi öğretirken bu gibi psikolojik duyarlılıklar gösteremiyordunuz, neden acaba?

Sizlerin yetiştirdiğiniz ''çağdaş'' gençliği, geçen hafta LGBT yürüyüşünde, çırılçıplak dans eden kadınlar ile gördük. Şimdi sıra bizde ve bu toplumu ahlaki ve dinsel değerler doğrultusunda ıslah edip, yenileyeceğiz. Bu ülke ve toplum üzerinde yarattığınız ahlaki tahribata artık yeter!

Yalnız bir istirhamım olacak, değiştirirken yavaş değiştirin ki saçlarınız dağılmasın :)

world
30-06-2015, 23:33

Ordaki Türk kelimesini etnik bir kelime olarak anlayacak kadar, Kurtuluş Savaşı'ndaki etnik grupların hangi ideallerle birleştiğini bilmeyeden tek bir kimlik altında ülkeyi savunduğundan habersizce Kemal'in putu yazmanız bilgisizliğinizi gösteriyor.İşte bu yüzden ırkçılık tam da sizin gibi İslamcılar yüzünden gereklidir.Bir de kürtçüler.

jumanji
30-06-2015, 23:36
Nikinle ne kdr da uyumlusun.

Çırılçıplak dans etsin ne var?

Göreceğin altı üstü bir göt, meme. Herkeste olan şeyler, veryansın edecek birşey yok. Doğanızdan uzaklaştıkça bu ahlak denen dipsiz kuyuya daha da fazla giriyorsunuz.

Bedevi
30-06-2015, 23:45
Kurtuluş Savaşı'ndaki etnik grupların hangi ideallerle birleştiğini

İlk meclisin sela ve dualar ile açıldığı, meclis bildirilerinde yoğun bir İslam vurgusu bulunduğu göz önüne alınırsa bu ideal kesinlikle Türklük değildi!

world
30-06-2015, 23:48
İlk meclisin sela ve dualar ile açıldığı, meclis bildirilerinde yoğun bir İslam vurgusu bulunduğu göz önüne alınırsa bu ideal kesinlikle Türklük değildi!

Atatürk İslam'ı o dönemde eleştiremezdi bunlara müsade edilmiştir ama belli bir döneme kadar.Atatürk'ün ''Ne Mutlu Türküm diyene!'' sözüdür asıl hedefi...

kut
30-06-2015, 23:49

O iptidaî dönemleri aştık Bedevi, tabii sen hâlâ 1400 yıl öncenin Arap çöllerinde olduğun için, 1920'ler sana, özlem duyulacak ileri yıllar gibi gelebilir...

Bedevi
30-06-2015, 23:52
Atatürk'ün ''Ne Mutlu Türküm diyene!'' sözüdür asıl hedefi...

Belki Anadolu'nun kadim halkı olan Kürtler, kendilerini Orta Asyalı bir göçebe kavmin kimliği ile tanımlamak ve bu tanımlama hasebiyle kendisini ''mutlu'' addetmek istemiyordur, olabilir mi?

Yıldıztozu
30-06-2015, 23:53

Peki anlaşalım o halde. Çocuklara her türlü eğitimi verelim. İslam eğitimi de verelim. Budizm eğitimi de verelim. Evrim teorisini de anlatalım. Düşünmeyi ve araştırmayı da öğütleyelim. Daha sonra çocuklar kendi iradeleriyle bir seçim yapsınlar. En uygunu bu sanırım.

world
30-06-2015, 23:54
Belki Anadolu'nun kadim halkı olan Kürtler, kendilerini Orta Asyalı bir göçebe kavmin kimliği ile tanımlamak ve bu tanımlama hasebiyle kendisini ''mutlu'' addetmek istemiyordur, olabilir mi?

Siz İslamcı ve gerici biri olarak Osmanlı'ya da Türk dendiğini ve Avrupa'nın Müslüman Halkı Türk olarak tanımladığını bilmiyor musunuz?Türk etnik bir tanım olarak değil Avrupa'nın bildiği bu Coğrafya'ya taktığı isimdir velev ki dediğiniz gibi sizin gibi ayrılıkçı gruplar yüzünden bu ülkeye Türkiye denmeyecek mi?

Bedevi
30-06-2015, 23:58
Siz İslamcı ve gerici biri olarak Osmanlı'ya da Türk dendiğini ve Avrupa'nın Müslüman Halkı Türk olarak tanımladığını bilmiyor musunuz?

Fakat aynı dönemde söz konusu Osmanlı Devleti'nin yönetici sınıfı, Tükleri, ''etrak-ı bi idrak'' olarak tanımlamaktaydı.

Diğer yandan kendinizi daha olumlu ve pozitif kavramlarla tanımlamak varken, neden illa adı başta Ermeni soykırımı olmak üzere tarihteki pek çok insanlık dışı, utanç verici olaya karışmış, göçebe bir kabilenin ismi ile tanımlama gereği duymaktasınız ki?

world
01-07-2015, 00:13
Fakat aynı dönemde söz konusu Osmanlı Devleti'nin yönetici sınıfı, Tükleri, ''etrak-ı bi idrak'' olarak tanımlamaktaydı.

Diğer yandan kendinizi daha olumlu ve pozitif kavramlarla tanımlamak varken, neden illa adı başta Ermeni soykırımı olmak üzere tarihteki pek çok insanlık dışı, utanç verici olaya karışmış, göçebe bir kabilenin ismi ile tanımlama gereği duymaktasınız ki?

Kürdüm deseydim mesela dimi tarihte hiçbir zaman bir devleti olmamış bir ırktan olsaydım siz beni alkışlardınız.

kut
01-07-2015, 00:25

Kürtler ve Ermeniler Anatolia'nın yerlisi değildirler. Anatolia neresi dur göstereyim

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/aa/AnatolieLimits.jpg

Kürtler de Ermeniler de Anadolu'ya Türklerin sayesinde adım atabildiler, yoksa Türkler gelmeden önce Bizans, Kürtlere de Ermenilere de ayak dahi bastırmıyordu Anadolu'ya. Zaten bu nedenle Alparslan'ın ordusuna "sembolik" olarak Kürtler 900, Ermeniler ise 400 kadar atlı ile destek verdiler. Bu şu demekti "ağabey, bak size destek veriyoruz, bizi de Anadolu'ya sokarsınız değil mi?". Soktuk da, o gün "ağabey" olan Türkler ne oldu da bugün barbar işgalciler oldular, a dönek bedevi? Bunlar gerçekler...

Yoksa, 900 Kürt, 400 Ermeni atlısı olmasa da Alparslan Anadolu'ya girecekti. Bugün İstanbul'da yaşayan Ermeni varsa, Kürt varsa bu biz Türklerin sayesindedir, bunu inkar eden nankördür, ahlaksızdır. Biz bu toprakları aldık ve Türk, Kürt, Ermeni ayrımı yapmadan herkesin yaşamına sunduk...

bakkalmahmud
01-07-2015, 00:34
Kut irk diye birsey yok,varolmak,yasamak sizi korkutuyorsa avunmak icin baska birsey bulun.

kut
01-07-2015, 00:38
Kut irk diye birsey yok,varolmak,yasamak sizi korkutuyorsa avunmak icin baska birsey bulun.

İleti, Bedevi adlı yalancıya yanıt içindi. Aklı sıra Kürtçülük yapacak, İslamcılık yapacak biz de gaza geleceğiz :) Kürtler için "Anadolu'nun kadim halkı" dedi ki apaçık bir yalandır. Ermeniler için de aynı şey söyleniyor, o da yalan. Kürtler, Ermeniler ve Süryaniler, Anadolu dışındaki halklardır, haritaya bakınız. Biz, bugün tüm Türkiye'ye Anadolu diyoruz ama bu bilimsel olarak yanlış, bunu vurgulamak istedim.

Boolean
01-07-2015, 00:49
Arkadaşlar bu BEDEVİ'nin görevi, ortalığı karıştırmak. Düzeyli tartışma ortamını bozmaktır. Ne zaman Kürt ve Türkleri yakalasa, ne zaman Milliyetçi ve Solcuları yakalasa, kendisiyle çelişen açıklamalar yapıyor.

Arkadaş Arap hayranı ve Şeriatçı. Tek yani bu forumda. Görevi de ortalığı karıştırmak.

Aleph
01-07-2015, 00:53
Arkadaşlar bu BEDEVİ'nin görevi, ortalığı karıştırmak. Düzeyli tartışma ortamını bozmaktır. Ne zaman Kürt ve Türkleri yakalasa, ne zaman Milliyetçi ve Solcuları yakalasa, kendisiyle çelişen açıklamalar yapıyor.

Arkadaş Arap hayranı ve Şeriatçı. Tek yani bu forumda. Görevi de ortalığı karıştırmak.

Roger that.. :) :thumb:

Bedevi
01-07-2015, 01:07
Kürtler ve Ermeniler Anatolia'nın yerlisi değildirler. Anatolia neresi dur göstereyimKürtler de Ermeniler de Anadolu'ya Türklerin sayesinde adım atabildiler, yoksa Türkler gelmeden önce Bizans, Kürtlere de Ermenilere de ayak dahi bastırmıyordu Anadolu'ya. Zaten bu nedenle Alparslan'ın ordusuna "sembolik" olarak Kürtler 900, Ermeniler ise 400 kadar atlı ile destek verdiler. Bu şu demekti "ağabey, bak size destek veriyoruz, bizi de Anadolu'ya sokarsınız değil mi?". Soktuk da, o gün "ağabey" olan Türkler ne oldu da bugün barbar işgalciler oldular, a dönek bedevi? Bunlar gerçekler...
Yoksa, 900 Kürt, 400 Ermeni atlısı olmasa da Alparslan Anadolu'ya girecekti. Bugün İstanbul'da yaşayan Ermeni varsa, Kürt varsa bu biz Türklerin sayesindedir, bunu inkar eden nankördür, ahlaksızdır. Biz bu toprakları aldık ve Türk, Kürt, Ermeni ayrımı yapmadan herkesin yaşamına sunduk...

Ünlü Rus oryantalist bilim adamı Vladimir Minorski, Kürtlerin köklerinin Med İmparatorluğunu oluşturan etnik gruplardan ikisi olan Kyrtioi ve Mardoilere dayandığını, hatta Kurmanci kelimesinin bu iki etnik grubun adının birleşimi sonucu oluştuğunu söylemektedir. Med İmparatorluğunun senin yukarıda verdiğin haritadaki Anadolu coğrafyasının içlerine kadar hakimiyetlerini genişlettikleri düşünüldüğünde, bu topraklarda ki Kürt hakimiyetinin mazisinin, göçebe Türklerden çok daha eskilere dayandığı söylenilebilir.

Bunun dışında Malazgirt Savaşı ve Bizans-Ermeni ilişkileri hakkında verdiğin bilgilerde içerisinde mühim hata ve noksanlıklar barındırmaktadır. Öncelikle Malazgirt Savaşında, Selçuklu ordusuna dahil olan Kürt sayısı 10 bin kişiyi bulmaktadır ki bunu ünlü Selçuklu Tarihçisi Osman Turan bile bir Türk faşisti olmasına rağmen kitabında dile getirmeden edememiştir. Yani Anadoluya girişinizi mümkün kılan ordunun mühim bir kısmını, yiğit ve kahraman Kürt askerleri oluşturmaktaydı.

Ermeniler konusuna gelirsek, asil Ermeni ulusu, Bizans Devletinde hükümdarlık yapan çeşitli imparatorları bünyesinden barındırdığı gibi yaklaşık 250 yıl süren ve II. Basil ile Bizans açısından en parlak döneme tekabül eden Makedon Hanedanı gibi bir hanedanı da içinden çıkarmıştır. Bizans İmparatorluğu döneminde Ermeni ulusu ağırlıklı olarak Van, Bitlis, Muş gibi illerde yaşamakla birlikte Kapadokya gibi iktibas ettiğin haritada, Anadolu'ya dahil olan bölgelerde de önemli bir nüfus yoğunluğuna sahiptiler. Hatta Malazgirt Savaşı sırasında Bizans hükümdarı olan Romen Diyojen, Kapadokyalı bir Ermenidir ki bu bakımdan Ermeniler, Türklerden önce Anadoludaydılar diyebiliriz.

Boolean
01-07-2015, 01:32
Ünlü Rus oryantalist bilim adamı Vladimir Minorski, Kürtlerin köklerinin Med İmparatorluğunu oluşturan etnik gruplardan ikisi olan Kyrtioi ve Mardoilere dayandığını, hatta Kurmanci kelimesinin bu iki etnik grubun adının birleşimi sonucu oluştuğunu söylemektedir.

Napsak doğru mu kabul etsek "Ünlü Rus Oryantalist" böyle söylüyor diye?

Ünlü Alman antropolog Martin van Bruinessen de alakası yok diyor. :) (Ünlü bakın. Ünlü dedim ki; kimse şüphe duymasın. :) )

Savınızı desteklemek için tek kaynaktan yazmayın.

Çok sayıda Bizans Kralının Ermeni olduğu biliniyor ona katılıyorum.

Mesela Muhammed'in söylediği zülkarneyn (çift boynuzlu) hikayesini etrafa yayan Bizans Kralı Heraclius'un bile Ermeni olduğu biliniyor.

O Zülkarneyn hikayesinin aslını şuradan okursunuz.

http://nisanyan1.blogspot.kr/2013/01/bari-dipnot-ver-birader.html

kut
01-07-2015, 01:37
Bedeviciğim ben "anayurt"tan söz ediyorum. Sen "kadim anadolu halkı" diyorsun ben de değil diyorum. Kürtlerin "kadim" anayurdu İran'dır, Zagros dağları ve çevresidir. Bu bölgenin dışına "sonradan" yayılmışlardır. Ermenilerin de "anayurt"u kapadokyayı falan kat'a içermez. Bizans İmparatorlarından kiminin Ermeni kökenli olduğu sır değil, bu da birşey ifade etmez, Bizans İmparatorluğunun resmi dili Yunancadır, Bizans imparatoru olan Ermeniler de Yunanca konuşmuştur, Ermeni değil, Bizans kimliğiyle yaşamıştır.

Osmanlı da Viyana'ya dek yayılmıştı ona bakarsan, kalkıp da "Viyana'ya dek Türk anayurdudur" denebilir mi a bedevim benim :)

Aleph
01-07-2015, 01:50
Bu arada hazır söz kürtlerden açılmışken Aferin deyimi de Zerdüştlerin 3000 yıllık metinlerinde "seni kutsuyorum" anlamına geliyormuş. Kaynak: Elif'in Öküzü.. :)

Dipnot: Öküze öküz diyecek kadar öküz olmayınız lütfen.. ;)

Boolean
01-07-2015, 02:08
Bizans İmparatorluğunun resmi dili Yunancadır, Bizans imparatoru olan Ermeniler de Yunanca konuşmuştur, Ermeni değil, Bizans kimliğiyle yaşamıştır.

Kürtler konusunda haklısınız fakat Ermeniler öyle değil. Hangi imparatorluk altında yaşadıkları önemli mi sonuçta?

Kapadokya'ya taaa M.Ö. 90 yıllarında Ermenilerin geldikleri, buraya yerleştikleri biliniyor.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tigranes_the_Great

Daha sonra bunlar Bizans ordusunda görev alıyorlar.

Kürtler belki değil ama Ermeniler bizden önce Anadolu'da varlar.

"Ana yurdu" kelimesi doğru mudur? Bence bu doğru değildir.

"Türkler gelmeden önce Ermeniler Anadolu'da varlardı" cümlesi ise doğrudur.

Bedevi
01-07-2015, 02:15
B Ermeniler de Yunanca konuşmuştur, Ermeni değil, Bizans kimliğiyle yaşamıştır.

Maalesef yazılarınızı neresinden tutsak elimizde kalıyor ve tarihe dair yoğun bir kavram kargaşası içinde olduğunuz görülüyor.

Öncelikle Bizanslılık şeklinde bir kimlik, tarihte hiç bir zaman varolmadığı gibi söz konusu imparatorluğun yönetici sınıfı ve halk tabakası da kendisini hiç bir zaman Bizanslı olarak tanımlamamışlardır. Zaten Bizans kavramı da, Konstantinopolis'in Türkler tarafından istilasından tam 100 yıl sonra, bir Alman tarihçi tarafından ortaya atılmış bir kavram olacaktır.

Sözü edilen imparatorluk kendisini, ''Roma İmparatorluğu'' olarak adlandırırken, halk ve yönetici tabaka da ''Romalı'' olarak isimlendirilmekteydi. Hatta Anadolulu Hellenleri tanımlamak için kullanılan ''Rumlar(Romios)'' ifadesi de, Romalı sözcüğünün Arapça karşılığına denk düşmektedir.

Bu arada siz bir önceki yazınızda ;

Bizans, Kürtlere de Ermenilere de ayak dahi bastırmıyordu Anadolu'ya. Kürtler 900, Ermeniler ise 400 kadar atlı ile destek verdiler. Bu şu demekti "ağabey, bak size destek veriyoruz, bizi de Anadolu'ya sokarsınız değil mi?"

demiştiniz.

Yani göçebe türklerden önce, asil KÜRT ve ERMENİ halklarının Anadolu'ya ayak dahi basmadığını iddia etmiştiniz. Halbuki bir önceki iletimde de söz ettiğim gibi gerek KÜRT(Med İmparatorluğu zamanında), gerek ise ERMENİ halkının(Kapadokya, Smyrna ve Konstantinopolis gibi önemli merkezlerde), türklerden çok daha önce Anadolu'da varoldukları görülmektedir. Bu da ilkel bir kabileci anlayışla yüce KÜRT ve ERMENİ halkını küçümseme amacı ile ortaya attığınız iddiaların afaki kaldığını göstermektedir bizlere...

kut
01-07-2015, 02:21
Sen hayal dünyanda uydurduğun masallara inan bedeviciğim. Bu toprakların adı Türkiye ve sonsuza dek öyle kalacak. Bunu bedevi kafana soksan iyi olur, yoksa hayallerinle gerçeklerin hiçbir zaman örtüşemeyecek olması seni depresyona falan sokabilir :)

Bedevi
01-07-2015, 02:22
Sen hayal dünyanda uydurduğun masallara inan bedeviciğim. Bu toprakların adı Türkiye ve sonsuza dek öyle kalacak. Bunu bedevi kafana soksan iyi olur, yoksa hayallerinle gerçeklerin hiçbir zaman örtüşemeyecek olması seni depresyona falan sokabilir :)

Anlıyorum...

kut
01-07-2015, 02:41
Anlıyorum...

Terakkî var demek ki :)

eysa
02-07-2015, 17:55
Sayın Bedevi
Sizde de pek çok muhafazakar'da olduğu gibi bir konuyu sabote ederek farklı yönlere çekme alışkanlığı var anlaşılan. Burada asıl mesela M.E.B'in yürüttüğü genç beyinleri zehirleme projesi. Sizin bu konunun dışında söyleyecek bir sözünüz ya da bir sorununuz varsa açarsınız yeni bir başlık ve düşüncelerinizi yazarsınız.

Neva
06-07-2015, 09:42
İlk meclisin sela ve dualar ile açıldığı, meclis bildirilerinde yoğun bir İslam vurgusu bulunduğu göz önüne alınırsa bu ideal ..

Sonucta sizin kastetmeye cabaladiginiz islam degil. Acin okuyun bir Diyanet isleri baskanligi ne amacla kurulmus? Sonraki akista neye benzetilmis...!?

1931 ruyalari yine oyle mi?
http://www.akradyo.net/2971112273,60844,6,ISLAM-GENEL-KONGRESI-BEYANNAMESI-1931.aspx

Cok mu etkilendiniz yoksa ciplak kadin gormekten? Cok etkilenmis olmalisiniz ki, arastirma geregi dahi duymussunuz.

Nasil islah edeceksiniz peki? Sibel Uresin tarzi parlak fikirlerle mi?

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=26484&highlight=sibel+uresin

world
11-09-2015, 19:12
Yazıyı yazan, Atatürk bizi dövdü ühühü diyenin klavyesini seveyim.