PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seslendirmede yardımcı olacak arkadaşlar aranıyor


Ascendent
20-03-2013, 02:57
Merhaba,

Dinler İnsan Ürünüdür isimli yeni YouTube kanalım için seslendirmede yardımcı olabilecek arkadaşlarlar arıyorum. Turan Dursun Forumları'ndan bu konuda benimle koordine bir şekilde çalışabilecek arkadaşlar bu başlık altına yazabilirlerse sevinirim.

Hali hazırda seslendirmede yardımcı olan arkadaştan daha iyi olması gerekiyor seslendirecek kişilerin.

Örneğin bir videomuz:
http://youtu.be/VfI5fcOEtso

dilaver
20-03-2013, 15:16
Ascendent

unbe ye bir öm at istersen. Kendisi geçmiş radyo sunucumuzdu. Ben de haber veririm. Siteye pek girmiyor kendisi. ama önerine ilgi duyacaktır.

saygılarımla

istatistik
20-03-2013, 23:06
Dostum aradığın belirli bir ses perdesi var mı? Diksiyon ve vurgular konusunda özen istiyor musun? Bunlar hakkında da biraz detay verebilirsen daha iyi olacaktır. Yani, hali hazırda seslendiren arkadaşta gördüğün eksiklikler neler?

Neva
20-03-2013, 23:17
Yani, hali hazırda seslendiren arkadaşta gördüğün eksiklikler neler?

Yanlis anlasilmasin ama, bana bir miktar itici(ses olarak) geldi. Fazla rutin yani.

qlause
21-03-2013, 02:35
Yanlis anlasilmasin ama, bana bir miktar itici(ses olarak) geldi. Fazla rutin yani.

Sesi biraz kalın, ve evet rutin geliyor, ama öyle çok kötü değil, bence uygun ama daha iyisi buluna bilirse güzel olur

unbe
21-03-2013, 15:56
:O videoyu izlemeden önce benim sesime yorum yaptınız sandım.asce,düzgün bir ses kayıt programı bulursan bana seslendirmede yardımcı olmaktan mutlu olurum.

ALKA
21-03-2013, 19:18
Ses ve müzik kayitlarini düzenlemek icin hangi programi kulaniyorsun Ascendent?

Cocuklar icin evrim videolari hazirlarken kendi sesimi kullanmayi denedim ama sonuc cok hüsran verirci oldu. Karga gibi sesim varmis meger :)

Neyse sonra bir ses düzenleme programinda sesimi düzenlemek istedim ve biraz yanki efekti verdim falan ve parazit yapan cizirtilari silebildim ama sadece normal bir ses oldu sonuc olarak. Fakat buna ragmen ilgi cekici, heyecan verici veya monoton etki yapmayan bir ses yapamadim kendi sesimden. Belki mucize yapabilen baska ses programlari vardir. Videoda konusan arkdasa aslinda hic de fena degil, her halikülarde benim sesimden cok iyi- belki bir ses programi ile onun sesine ustaca bir ayar verilebilir..

Ascendent
25-03-2013, 03:24
Sesleri düzenleyen arkadaş beliriyor yazılımı. Sanırım Sony Vegas Pro kullanıyor. Ben seslendirme konusunda tecrübeli değilim ve o konudaki terminolojiye vakıf değilim malesef. Bu yüzden nasıl bir ses istediğim konusunda belirleyici bir şeyler söyleyemeyeceğim.

Sadece insanlara itici gelmeyen ve videoyu izlenebilir kılan türden bir sestir tercihim. Şimdilik bu arkadaş beklentileri karşılıyor ancak profesyonel düzeyde değiliz. Bir TRT belgeseli düzeyinde olsun istiyorum seslendirmenin.

ALKA
25-03-2013, 04:45
Şimdilik bu arkadaş beklentileri karşılıyor ancak profesyonel düzeyde değiliz. Bir TRT belgeseli düzeyinde olsun istiyorum seslendirmenin.

Bunun için bir stüdyo gerekiyor sevgili Ascendent. TRT spikerlerinin sesi bile normal şartlarda duyulduğu gibi kaliteli değildir. Belki bir stüdyosu olan tanıdığa veya arkadaşa rast gelinir ya da ucuz bir stüdyo kiralanır ama şimdilik ses kalitesini ses programlarıyla düzeltmekten başka bir yol yok gibi. Ben bunun için DVDVideoSoftFreeStudio isimli programı kullanıyorum. Bu ücretsiz bir program ve netten indirilebilir. Bununla ses kayıtındaki cızırtılar silinebilir ve yankı efekti verilerek ilginç hale getirebilir. Bunun yanında video işleri için de çok yararlı fonksiyonları vardır. Youtube videolarını indirme, MP3indirme ve ses ayarları yapma, 3D resimler oluşturma gibi.. Ama muhakkak benim bilmediğim daha kaliteli ses programları vardır diye düşünüyorum.

melekosahin
28-03-2015, 20:42
Merhabalar. Bu eski tarihli belgesel seslendirme ilanınız için üye oldum. Hala böyle bir ihtiyaç varsa birlikte çalışabiiriz. Bu zamana kadar belgesel, şiir, ders kitabı, reklam, dublaj, haber perfore vs.. yani aklınıza gelebilecek bütün seslendirme işlerini yaptım ve devam ediyorum. Herhangi bir seslendirme işine ihtiyaç duyarsanız mail atın ve ben size daha önce yaptığım işlerden derlediğim demo kaydımı yollayayım.

melekozbayrak@gmail.com

İyi çalışmalar.