PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce dünyada en tehlikeli din hangisi?

angel333
24-03-2013, 14:05
Sizce dünyada en tehlikeli din hangisi

Musevilik

İslam

Hristiyanlık

Budizm

Hinduizm

Ateizm

Firestorm
24-03-2013, 14:15
Ateizim bi din değildir. Bu yüzden anketten çıkartıyorum.

Bilginize...

Kozmik Perspektif
24-03-2013, 14:17
İslam ile Musevilik arasında kaldım ama sanırım İslam'ın tahrip gücü daha yüksek.

Selalim
24-03-2013, 15:00
Siz ne isim verirseniz;

http://www.youtube.com/watch?v=s9uVp1My1A0

Sevgiler.

Russell
24-03-2013, 16:15
Diğer seçeneği eklenmeli.

Selalim
24-03-2013, 18:43
İnsanlar o kadar hayret verici varlıklar ki, insandan belli bir varlık olarak konuşmak bile akıl karı değil aslında. Sıradan bildiğiniz bir insanın (kendiniz/miz de dahil olmak üzere) birden bire neye dönüşebileceğini, zalimlik kapasitesinin sınırlarının nerelere yükselebileceğini bilmeyen bir kimse ancak insan üzerine bu kadar rahat konuşabilir.

Akıllı kimse insanı hiçbir zaman belirgin bir varlık olarak görmez ve onu dizginleyebilen büyük gücün önünde ancak diz çökebilir. Bu gücün ne kadar etkin olduğunu göremeyecek kadar kapasitesi olmayan insansa kendi kapasitesinin o güce inananlardan fazla olduğunu sanarak o gücü dalgaya alır. İşte dinlerin bahsettiği körlük budur.

Dinlerin insan ürünü olması mümkün değil çünkü insanı bu kadar iyi tanıyan ve dizginleyebilen başka hiçbir güç görmedim.

İnsanı bilen dinler önünde ancak eğilebilir ve tekrar tekrar teşekkür edebilir.

Tekrar ediyorum insan çok enteresan bir varlık, içinde dünyada varolan her zerreyi barındabilecek o ve zerrelerin potansiyeli etki altında kaldığı herhangi bir oluşumla yükselebilecek ya da indirgenebilecek...
(Bakınız; en etkili psikolojik deneyler)

O yüzden neyle oynadığınıza ve gerçekten neyi küçümsediğinize dikkat edin derim, bazen basit olandır anlaması zor olan. İnsan ne zaman kendinin bir hiç olduğunu ve bilgisinin de denizlerden bir denizde bir zerre olduğunu anlar ve idrak eder işte o zaman bir denge sağlama derecesine erişecek duruma gelir, neyin doğru neyin yanlış olduğunu idrak edebilir.

Dünyadaki en tehlikeli din insanın kendisi.

Bense dierin değil dünyaya kötü bir etkisi olduğunu düşünmek, insan denilen varlığın korkunçluk derecesi karşısında o dinlerin önünde yalnız diz çökebilirim.

Onlar yalnızca ilahi bir güçten gelebilir. İnsan uydurması olmasının derecesi ise yüzde sıfırdır.

Sevgiler.

angel333
24-03-2013, 19:19
İnsanlar o kadar hayret verici varlıklar ki, insandan belli bir varlık olarak konuşmak bile akıl karı değil aslında. Sıradan bildiğiniz bir insanın (kendiniz/miz de dahil olmak üzere) birden bire neye dönüşebileceğini, zalimlik kapasitesinin sınırlarının nerelere yükselebileceğini bilmeyen bir kimse ancak insan üzerine bu kadar rahat konuşabilir.

Akıllı kimse insanı hiçbir zaman belirgin bir varlık olarak görmez ve onu dizginleyebilen büyük gücün önünde ancak diz çökebilir. Bu gücün ne kadar etkin olduğunu göremeyecek kadar kapasitesi olmayan insansa kendi kapasitesinin o güce inananlardan fazla olduğunu sanarak o gücü dalgaya alır. İşte dinlerin bahsettiği körlük budur.

Dinlerin insan ürünü olması mümkün değil çünkü insanı bu kadar iyi tanıyan ve dizginleyebilen başka hiçbir güç görmedim.

İnsanı bilen dinler önünde ancak eğilebilir ve tekrar tekrar teşekkür edebilir.

Tekrar ediyorum insan çok enteresan bir varlık, içinde dünyada varolan her zerreyi barındabilecek o ve zerrelerin potansiyeli etki altında kaldığı herhangi bir oluşumla yükselebilecek ya da indirgenebilecek...
(Bakınız; en etkili psikolojik deneyler)

O yüzden neyle oynadığınıza ve gerçekten neyi küçümsediğinize dikkat edin derim, bazen basit olandır anlaması zor olan. İnsan ne zaman kendinin bir hiç olduğunu ve bilgisinin de denizlerden bir denizde bir zerre olduğunu anlar ve idrak eder işte o zaman bir denge sağlama derecesine erişecek duruma gelir, neyin doğru neyin yanlış olduğunu idrak edebilir.

Dünyadaki en tehlikeli din insanın kendisi.

Bense dierin değil dünyaya kötü bir etkisi olduğunu düşünmek, insan denilen varlığın korkunçluk derecesi karşısında o dinlerin önünde yalnız diz çökebilirim.

Onlar yalnızca ilahi bir güçten gelebilir. İnsan uydurması olmasının derecesi ise yüzde sıfırdır.

Sevgiler.

Korkularımızı yenmenin zamanı geldi. Bence ne olacaksa olsun artık.

İnsanlık tarihinin geçmişi savaş ölüm ve tecavüzlerle dolu. Dinler bunların hiçbirine engel olmadı.

21.yy da ortadoğuyu ve kuzey afrikayı islam geri bıraktı. İnsanlar cennete gidecez diye dünyayı cehenneme çevirdi.

Geçenlerde ıraklı bir arkadaşımla konuşuyordum. Bana dediği dünyanın en iğrenç dini islam...

Ben din kavramına karşı değilim.Dünyayı geri bırakan din kavramına karşıyım.

Radikal islamcı bir ailede dünyaya geldim. İliklerime kadar islamı yaşadım.

Ateist yada başka bir dine inanan ailede dünyaya gelseydim din bu kadar umrumda olmazdı...

Eğer bir tanrı olsaydı dünya bu kadar iğrenç pislik bir yer olmazdı. Tanrının olma ihtimali yüzde sıfır.

Selalim
24-03-2013, 20:02
Korkularımızı yenmenin zamanı geldi. Bence ne olacaksa olsun artık.

İnsanlık tarihinin geçmişi savaş ölüm ve tecavüzlerle dolu. Dinler bunların hiçbirine engel olmadı.

21.yy da ortadoğuyu ve kuzey afrikayı islam geri bıraktı. İnsanlar cennete gidecez diye dünyayı cehenneme çevirdi.

Geçenlerde ıraklı bir arkadaşımla konuşuyordum. Bana dediği dünyanın en iğrenç dini islam...

Ben din kavramına karşı değilim.Dünyayı geri bırakan din kavramına karşıyım.

Radikal islamcı bir ailede dünyaya geldim. İliklerime kadar islamı yaşadım.

Ateist yada başka bir dine inanan ailede dünyaya gelseydim din bu kadar umrumda olmazdı...

Eğer bir tanrı olsaydı dünya bu kadar iğrenç pislik bir yer olmazdı. Tanrının olma ihtimali yüzde sıfır.
Bazı insanlar toplumdan ayrıdırlar. Onların daha hassas olduğunu düşünüyorum, daha ince ve daha hisli ama onların olduğu toplumdan farklı olması, daha ince ve daha hassas olması, sorması, sorgulaması onların bunun yalnız kendilerine özgü, kendilerine has bir özellik olduğunu anlamaları için yeterli olmuyor ve onlar bunu anlayana kadar yaşadıkları zaman diliminde büyük isyan ve bunalım yaşıyor.

Böyle insanların kendilerine zaman ayırması ve bütün bu bunalımlara sebep olan bu olgulardan uzaklaşması, yalnız kalması gerekiyor. Çünkü bu onlar için bir ihtiyaç, yemek içmek gibi.

Ama insan kendini, benlik denilen olguyu anlayıp kabul ettikten sonra, daha farklı bakıyor, bambaşka... Gerçekten öyle başka ki, anlatılamaz.

Siz kendi içinizde huzurlu değilsiniz, tamam diyelim tanrı yok ve dinler insan uydurması, siz dinlerden kurtuldunuz o halde neden hala mutlu olamıyorsunuz? Çünkü ne eminsiniz, ne de güçlü. Aradığınızı bulduğunuz da doğru değil.

Her derdin devası önce derdi kabul edip, derdin ne olduğunu bilmekle başlar.

Ve inanın bana büyük bir güç var, bunun için etrafa bakmak yeterli. Bu gücün ne olduğunu düşünmek bile mutluluk verici.

Dünyada gördüğünüz her şey insanın kendisi, dünyanın iğrenç bir yer olmasının sebebi de yine insanın kendisi. Henüz kendimizi anlamaya yetmeyen gücümüz ne dünyanın sistemini, ne varlığın, ne de var edenin amacını tam olarak anlamaya yetebilir.

Ama birgün anlayacağımızı umut ediyorum.

Hissediyorum.

Sevgiler.

vartor
24-03-2013, 20:52
Siz kendi içinizde huzurlu değilsiniz, tamam diyelim tanrı yok ve dinler insan uydurması, siz dinlerden kurtuldunuz o halde neden hala mutlu olamıyorsunuz? Çünkü ne eminsiniz, ne de güçlü. Aradığınızı bulduğunuz da doğru değil.

Kimse ateizm mutluluktur iddiasinda degil ki? Ben ateist oldugum halde zittini dusunuyorum. Teist, herseyin arkasinda buyuk bir gucun parmagi olduguna inanarak, cevapsiz kalacak bir cok soruyu, mantik disi da olsa, cevaplar.

Ateist aradigini buldugunu mu soyler? Imanli icin, dini mesuliyetlerden kacma olarak gorulen ve "kolay" diye tanitilmasi buyuk bir yanilgidir. Dogmalardan kurtulma, dini ve toplumsal baskilara ragmen ozgurlugune kavusma, buyuk bir caba ve sancili bir donem sonrasi olabilir.
Bu konuya ileti yazmiyacaktim, ancak bazi uyelerin dini baskilarin insanlari yuzlerce sene geriye goturup, zihinsel gelismelerine mani oldugunu gormezden gelmeleri beni hangisinin en kotu etkiyi yarattigi hakkindaki gorusumu belirtmeme neden oldu. Muslumanlik, yapisi dolayisiyla, laiklige, hur dusunceye, ayrimciliga, insan ve kadin haklarina en kotu etki eden din oldugu gorusundeyim. Bundan diger dinlerin tercih edilir oldugu manasini cikarmamaniz gerektigini de ilave etmek isterim.

qlause
24-03-2013, 20:58
Ateizm tek başına mutluluk demek değildir.

Mutluluk; özgürlük, sevgi, huzur ve güvendir.

Özgürlük istediğin her şeyi yapabilmek değildir, özgürlük istemediğin hiç bir şeyi yapmamaktır, ateizm bunu sana dini ve ahlaki açıdan garanti eder.

Sevgi en önemlisi bu tabi, ben her şeyi çok severim hepimiz yıldız tozuyuz, her şey harika, tüm bunların oluşması 15 milyar yıl sürmüş ve ben tam ortasındayım, bundan daha güzel ne olabilir ki.

Sürekli yoğun bir haz alırım yaşamaktan ve evet bu ateist olduktan sonra böyle oldu.

Dünyanın en tehlikeli dini islamiyettir, sürekli bununla karşı karşıya kalıyoruz zaten. O kadar saldırganlar ki.

angel333
24-03-2013, 21:00
Bazı insanlar toplumdan ayrıdırlar. Onların daha hassas olduğunu düşünüyorum, daha ince ve daha hisli ama onların olduğu toplumdan farklı olması, daha ince ve daha hassas olması, sorması, sorgulaması onların bunun yalnız kendilerine özgü, kendilerine has bir özellik olduğunu anlamaları için yeterli olmuyor ve onlar bunu anlayana kadar yaşadıkları zaman diliminde büyük isyan ve bunalım yaşıyor.

Böyle insanların kendilerine zaman ayırması ve bütün bu bunalımlara sebep olan bu olgulardan uzaklaşması, yalnız kalması gerekiyor. Çünkü bu onlar için bir ihtiyaç, yemek içmek gibi.

Ama insan kendini, benlik denilen olguyu anlayıp kabul ettikten sonra, daha farklı bakıyor, bambaşka... Gerçekten öyle başka ki, anlatılamaz.

Her derdin devası önce derdi kabul edip, derdin ne olduğunu bilmekle başlar.

Ve inanın bana büyük bir güç var, bunun için etrafa bakmak yeterli. Bu gücün ne olduğunu düşünmek bile mutluluk verici.

Dünyada gördüğünüz her şey insanın kendisi, dünyanın iğrenç bir yer olmasının sebebi de yine insanın kendisi. Henüz kendimizi anlamaya yetmeyen gücümüz ne dünyanın sistemini, ne varlığın, ne de var edenin amacını tam olarak anlamaya yetebilir.

Ama birgün anlayacağımızı umut ediyorum.

Hissediyorum.

Sevgiler.

Bizler düşünen hayvanlarız. Düşünmemizin sonucu dini inancı olan hayvanlarız.

Ben müslüman olmayı seçmedim. Ailem zorla dayattı. Zorla sünnet edildim. Din vücudumuza bile karıştı. Eğer bir din olacaksa 18 yaşından sonra insanların kendisi seçmeli.Türkiye Cumhuriyeti devletide dini kendi çıkarına göre kulandı kulanıyor.Devlet bundan dolayı her mantıksız uygulamanın arkasında durdu...

Kızgınız saçmalıklar dayatıldığı için.

Kızgınız vücut bütünlüğümüze dinler karıştığı için.

Ateizmi biz seçmedik. İslamın saçmalıkları ateizmi yarattı.

Dinler yok olmayabilir. Belki ilerde yeni dinler ortaya çıkabilir.

21. yy insanının en büyük savaşı ruhani yani psikolojik savaş veriyoruz.

Din bir ihtiyaçtır. Sizinle aynı fikirdeyim.
Çünkü bu dünyada din değiştiren çok insan var. Ateizmden teizme, teizmden ateizme geçen insanlar var.

İnsanın aciz varlık olması tanrının varlığının kanıtı değildir. İnsan denen varlık bir et parçasından ibarettir. Bu gerçekliği kim kabul edebilir. İnsanlar gerçekleri kabul etme zorluğu çekiyor.

İnsan denen varlık herşeyin sorumlusu olduğu konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Sonuçta dinleride insanlar uydurdu.

İnsan denen varlık bencildir acımasızdır çıkarcıdır. İyi insan azdır.

Benim mutsuz olduğumu söylüyorsunuz.Burdaki pek çok ateist hayatlarından memnun.

Mutsuz olamın en büyük sebebi. Dinler yalan, siyaset yalan, ülke yalan, ailem yalan, toplum yalan, insanlar yalan...

En önemlisi hayat yalan.

Gerçekler mutsuzluk getirir.

Selalim
24-03-2013, 21:55
Bizler düşünen hayvanlarız. Düşünmemizin sonucu dini inancı olan hayvanlarız.

Ben müslüman olmayı seçmedim. Ailem zorla dayattı. Zorla sünnet edildim. Din vücudumuza bile karıştı. Eğer bir din olacaksa 18 yaşından sonra insanların kendisi seçmeli.Türkiye Cumhuriyeti devletide dini kendi çıkarına göre kulandı kulanıyor.Devlet bundan dolayı her mantıksız uygulamanın arkasında durdu...

Kızgınız saçmalıklar dayatıldığı için.

Kızgınız vücut bütünlüğümüze dinler karıştığı için.

Ateizmi biz seçmedik. İslamın saçmalıkları ateizmi yarattı.

Dinler yok olmayabilir. Belki ilerde yeni dinler ortaya çıkabilir.

21. yy insanının en büyük savaşı ruhani yani psikolojik savaş veriyoruz.

Din bir ihtiyaçtır. Sizinle aynı fikirdeyim.
Çünkü bu dünyada din değiştiren çok insan var. Ateizmden teizme, teizmden ateizme geçen insanlar var.

İnsanın aciz varlık olması tanrının varlığının kanıtı değildir. İnsan denen varlık bir et parçasından ibarettir. Bu gerçekliği kim kabul edebilir. İnsanlar gerçekleri kabul etme zorluğu çekiyor.

İnsan denen varlık herşeyin sorumlusu olduğu konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Sonuçta dinleride insanlar uydurdu.

İnsan denen varlık bencildir acımasızdır çıkarcıdır. İyi insan azdır.

Benim mutsuz olduğumu söylüyorsunuz.Burdaki pek çok ateist hayatlarından memnun.

Mutsuz olamın en büyük sebebi. Dinler yalan, siyaset yalan, ülke yalan, ailem yalan, toplum yalan, insanlar yalan...

En önemlisi hayat yalan.

Gerçekler mutsuzluk getirir.
Öncelikle tatmin olan bir benliğin ne kızgınlığı olur ne sorgulamaları ne de suçlamaları. İnsanın aciz bir varlık olması Tanrı'nın kanıtıdır demedim, anlamaya yetmez dedim. Ne benliğini, ne varlığı, ne de var edenin amacını.

Gelelim her şey yalan mutsuzum bakışına; böyle hissetmeniz bir süreç olduğu müddetçe çok normal, düşünen, hisseden her insanın geçirdiği bir süreçtir bu ve sizin kendi benliğinizi bulmanız bu sürece son noktayı koyabilir ancak. Ne yaparsanız yapın son noktayı koyamıyorsanız bu sizin ne kadar güçsüz olduğunuzu gösterir.

Burada kendini senelerce bir eve kapatan ve insanlarla tüm kontağını kapatarak yalnız başına senelerce düşünce dünyasına dalan kaç kişi daha var bilemem ama benim yaşadığım süreçlerin zorluk derecesinin verdiği acıyı kelimelerle anlatamam.

Hayatımdan kaybolan senelere nasıl kızgın olabilirim ki beni ben yapan o seneler... İsmimi nasıl değiştirebilirim; beni ben yapan bana verilen o isim. Gerçekten de insan ismine benziyor mu ne :)

Yoksa adımı değiştirir Selalim yapmak isterdim. Çünkü anlamı ruhuma eş. Ama ne ismimi, ne de dinimi, ne de ait olduğum memleketi sildirmeyi aklımın ucundan bile geçirmedim. Hmmm aklımın ucundan es geçirdim diyebilirim :)

Varsın beni ben yapan olgular olduğu gibi kalsın, yoksa ben bu ben olamazdım. Varlığımı ve benliğimi borçluğum o adlara.

Sevgiler.

angel333
24-03-2013, 23:02
Öncelikle tatmin olan bir benliğin ne kızgınlığı olur ne sorgulamaları ne de suçlamaları. İnsanın aciz bir varlık olması Tanrı'nın kanıtıdır demedim, anlamaya yetmez dedim. Ne benliğini, ne varlığı, ne de var edenin amacını.

Gelelim her şey yalan mutsuzum bakışına; böyle hissetmeniz bir süreç olduğu müddetçe çok normal, düşünen, hisseden her insanın geçirdiği bir süreçtir bu ve sizin kendi benliğinizi bulmanız bu sürece son noktayı koyabilir ancak. Ne yaparsanız yapın son noktayı koyamıyorsanız bu sizin ne kadar güçsüz olduğunuzu gösterir.

Burada kendini senelerce bir eve kapatan ve insanlarla tüm kontağını kapatarak yalnız başına senelerce düşünce dünyasına dalan kaç kişi daha var bilemem ama benim yaşadığım süreçlerin zorluk derecesinin verdiği acıyı kelimelerle anlatamam.

Hayatımdan kaybolan senelere nasıl kızgın olabilirim ki beni ben yapan o seneler... İsmimi nasıl değiştirebilirim; beni ben yapan bana verilen o isim. Gerçekten de insan ismine benziyor mu ne :)

Yoksa adımı değiştirir Selalim yapmak isterdim. Çünkü anlamı ruhuma eş. Ama ne ismimi, ne de dinimi, ne de ait olduğum memleketi sildirmeyi aklımın ucundan bile geçirmedim. Hmmm aklımın ucundan es geçirdim diyebilirim :)

Varsın beni ben yapan olgular olduğu gibi kalsın, yoksa ben bu ben olamazdım. Varlığımı ve benliğimi borçluğum o adlara.

Sevgiler.

Bizi biz yapan olgular yaşadıklarımız olabilir ama yaşayarak öğrenmenin bedeli ağır oluyor ne yazıkki. İnsan bedelini sağlığıyla ödüyor.İnsan yaşlanıyor.

Ben bunun sorumlusunu bizden öncekiler olarak görüyorum. Bize bıraktıkları dünya buydu.İğrenç bir dünya bıraktılar. Bizde bizden sonrakilere bu dünyayı bırakacağız.

----------------------------------------

Sana sormak istiyorum şimdi.

Neden müslümansın ?

Selalim
24-03-2013, 23:18
Bizi biz yapan olgular yaşadıklarımız olabilir ama yaşayarak öğrenmenin bedeli ağır oluyor ne yazıkki. İnsan bedelini sağlığıyla ödüyor.İnsan yaşlanıyor.
Bedeli ağır olan her şey kıymetli olur. Yaş da yalnızca insanların uydurduğu bir kavram; Zaman iyi ve güzele karşı gelemez.

Ben bunun sorumlusunu bizden öncekiler olarak görüyorum. Bize bıraktıkları dünya buydu.İğrenç bir dünya bıraktılar. Bizde bizden sonrakilere bu dünyayı bırakacağız.

----------------------------------------
Sorumlu bizden öncekiler olamaz, çünkü onlar da onlara bırakılandan kalanını bırakanlar, onlardan öncekiler de, öncekilerin öncekileri de...

Sorumlu aramak hata olan.

Belki ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmadıkları için biraz suçlular ama hepsi bu. Bizler elimizden gelenin en iyisini yapıyor muyuz?

Bizim bırakacağımız dünya daha mı iyi?

Sana sormak istiyorum şimdi.

Neden müslümansın ?
Tanrıya hürmet eden insan, Bu suretle niçin düşünürsün? Ağırbaşlılığa döndüm yüzümü; Ben ne Müslümanım, Ne Hinduyum, Ne Hristiyan Ne Zerdüşt ne de Yahudi.

Sevgiler.

angel333
24-03-2013, 23:37
Tanrıya hürmet eden insan, Bu suretle niçin düşünürsün? Ağırbaşlılığa döndüm yüzümü; Ben ne Müslümanım, Ne Hinduyum, Ne Hristiyan Ne Zerdüşt ne de Yahudi.

Sevgiler.

Bu inancın ismi nedir ?

Hayatta herşeyin bir ismi vardır...

bakkalmahmud
24-03-2013, 23:41
Sizce dünyada en tehlikeli din hangisi

Musevilik

İslam

Hristiyanlık

Budizm

Hinduizm

Ateizm
Sayin angel333,,Neye karsi tehlike?.saygilar

angel333
24-03-2013, 23:44
Sayin angel333,,Neye karsi tehlike?.saygilar

İnsanlığa....

bakkalmahmud
25-03-2013, 00:03
İnsanlığa....
Kötülüyün galip gelmesi icin,iyilerin hicbirsey yapmamasi kafidir.
Dinler heryönden kötülüye hizmet eder,Baskici dinler ,baskici oldugu icin tehlikelidir,,bariscil dinlerse insana kötülüyü seyretdirdiyi icin tehlikelidir,insani duyarsiz yapar.saygilar

Selalim
25-03-2013, 00:19
Bu inancın ismi nedir ?

Hayatta herşeyin bir ismi vardır...
Belki siz benden daha müslümansınız sevgili angel :)
Forumdaki pek çok kişi de belki öyle.

Ben hiçbir şeye isim koymuyorum sevgili angel. Biraz farklı bakıyorum dünyaya ve inançlara. Kendimi hiçbir oluşum ya da inanca ''kendimce'' tamamen yaklaştırmıyorum, çünkü o inançların hepsinin ana kaynağını biliyorum ve şimdilik yalnız daha mutlu oluyorum. İzliyorum dışardan, kimi zaman hoşuma gidiyor, kimi zaman değil, bazen tebessüm ettiriyor çünkü insanlar gerçekten ilginç varlıklar. Biliyorum ki ben çoğunluk gibi değilim, biraz da kader diyelim, yalnız da yaşayabilen onlardan daha güçlü biriyim.

Ben bütün inançları seven biriyim. İbadet etmenin yeri, mekanı ve zamanı olmaz. Camide de, Kilisede de, Havrada da ve nice isimli tüm tapınaklarda da mutlulu olabilir, dua edebilirim, orada tapınanlarla aynı atmosferi paylaşabilirim, dua kalp işidir. Sizler Tanrı'nın varlığı, yokluğu konusunda konuşarak, Tanrı üzerine düşünerek dahi ibadet etmektesiniz.

"Sır gözüyle, gönül gözüyle Mümine de bak, kâfire de bak, bunların herbirinde, kendi inançlarına göre yâ rabbi! . . . sesinden, ya hay! . . . feryadından başka birşey yoktur."

Ben de yalnızca bu sesi duyuyorum.

Şekil ve kılık önemsiz, ha sakın ola bunu anlatmaya çalışmayın çünkü bu yalnızca yalnızlar tarafından kendiliğinden anlaşılır.

Sevgiler.

yucatan
25-03-2013, 01:14
Bir dine , bir yaraticiya inanmakla yada ateist olmakla mutluluga ulasilir diye bir düsünceye katilmiyorum. Mutluluk kisinin kisisel gelismisligi ile yasamina ve kendine kattigi anlamlarla baglantili oldugunu düsünüyorum.

Dünyanin en tehlikeli dini bence de islam. Özellikle kadinlar icin tehlikeden de öte dinleri reddetmenin ilk sebebi.

ALKA
25-03-2013, 03:14
Ankette İslam seçeneğini işaretledim. Nedeni İslam'ın tehlike açısından diğer dinlerden ne daha çok ne de daha az tehlikeli olmadığı halde bu dine ait olanlar arasında seyreden yüksek eğitimsizlik oranı ve cahillik bu dini asıl tehlikeli yapan şey. Doğa dinleri veya Putperestler arasında da belki cahillik oranı çok yüksektir ama nüfus istatistiklerinde önemsiz bir yer aldıkları için bu dine ait insanların yapabileceği kötülükler de sınırlı kalıyor.

errata
25-03-2013, 03:17
Ben de İslam'ı işaretledim, zira hristiyan, budist, hindu veya museviler arasında karşılıklı "tanrı büyüktür" diye bağırıp bibirine roket atan, boğaz kesen, kurşuna dizen bir din kalmadı sanırım.

evrensel-insan
31-03-2013, 23:02
Su anda ve gunumuzde islam "tehlike" olarak empewryalist zihniyetin kullandigi ve one cikardigi dindir. Teroru ve terorizmi bile bu din ustune gelistirmistir.

Yalniz burada "tehlike" farkindan ziyade; her bir dinin etik yonlendirim yaptiriminin imansal inanci ve tutuculugu goz onune alinirsa; bireyi olmayan toplumlarda, hepsi tehlikelidir. Cunku teokratik bir otokrasi soz konusudur.

Tarihsel olarak bugun dunya cografi ve toplumsal dagiliminda bu tehlikenin ve her turlu hak ve ozgurluk ihlalinin islam cografyasinda ve toplumlarinda oldugu gorulur.

Hristiyanlar bu donemi karanlik cagda yasamistir. Cadi yakimi ise 16. yuzyila kadar surmustur.

rasa
01-04-2013, 01:15
Ben yahudiliği işaretledim!. Neden'mi! islam bölgesel etkinliği olan bir dindir. Gücü oranında bir tehtitdir! oysa yahudilik kendileri dışındaki tüm insanlığı çıkarları için kullana bileceği bir tanrı verğisi hak olarak görür. İdealleri mutlak dünya hakimiyetidir! bunuda ustalıkla ğizlice sürdürürler.

Ahlaksız
01-04-2013, 01:49
Ben yahudiliği işaretledim!. Neden'mi! islam bölgesel etkinliği olan bir dindir. Gücü oranında bir tehtitdir! oysa yahudilik kendileri dışındaki tüm insanlığı çıkarları için kullana bileceği bir tanrı verğisi hak olarak görür. İdealleri mutlak dünya hakimiyetidir! bunuda ustalıkla ğizlice sürdürürler.
Yahudilik diye bir din yoktur..Musa'nın takipçilerine ''Musevi'' denir..Yahudilik, Musevilik ile aynı anlamda kullanılıyor ama bu yanlıştır..Bu tıpkı Türklüğü müslümanlık ile aynı kefeye koymaya benzer..
Yahudi topluluğu, kutsal metinlerinde bir dinin takipçilerinden ziyade, bir ulus olarak tanımlanmalarından ötürü bir dinsel etnik grup olarak kabul edilir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Yahudilik
İslam'daki cihat anlayışını es geçmeyin..Bu bağlamda müslümanlar için Dünya bir savaş alanıdır..Müslümanlar tüm Dünya'ya İslam'ı hakim kılmakla mükelleflerdir..Kafirlerle barış yapılıyorsa bile mutlaka müslümanların yararına olduğu içindir..Yoksa bir müslümanın kafirlere müsamaha göstermesi veya kafirleri kendi haline bırakması düşünülemez..Kafirlere ya İslam anlatılmalı,ya da kafaları koparılmalıdır..

rasa
02-04-2013, 00:03
Kelime oyunları ile bir yere varılmaz! Burada kastedilen şey açık ve nettir. Oy verilen yer Museviliktir, Yahudilik, musevilik, israiliyat bunlar bir birinden ayrılamıyacak kavramlardır!. Hanğisini söylerseniz söyleyin aynı kapıya çıkar maddi bir güç bulamayan islam terörü bir halt yiyemez, zaman zaman rahatsızlık verir. Ancak siyonist yahudi idealinin dünya insanlığına verdiği zararı ancak bu konularda bilinçlenmiş kişiler bilir!. Ben anadan doğma yahudi düşmanı değilim, islamın insanları nasıl koşullandırdığınıda çok iyi bilenlerdenim!. Ancak islam taraftarları kaba ğüçdür, düşünce yapıları dar ve sığdır bunun için verecekleri zarar sınırlı ve koşullara bağlı sürelidir.! Zamanında arap alemini bile yanlış dini bilğilerle saptırmışlardır. Arap islam inancındaki yanlışlıkların,yanılmaların kaynağı nereden ğelir? Medine yahudilerinin kitap oluşumunda'ki etkilerini derinlemesine incelenirse bir takım tarihi gerçekler anlaşılır.

Excessive
12-04-2013, 21:20
Ankette Satanizm olmaması çok ilginç.

Satanizm bilinen en tehlikeli dindir. Diğer dinler Satanizm'e göre en nazik tabiriyle "hafif" kalır. Moral ve ahlaki değerleri olmayan, size zarar verene kat kat fazlasıyla zarar vermenizi öğütleyen, sizden daha değerli hiç bir şeyin olmadığı, uygulamada ve teoride "ben" merkezcil tek dindir.

Bayrak
04-05-2013, 15:40
İslam dünyanın en tehlikeli dinidir. Sebebi ortaçağ arap yaşamı, inancı, gelenekleri ve o dönemin hertürlü ilkelliğini ilahi bir emir kisvesine sokmuştur. Bunedenle ortaçağ araplarının bütün ilkel inançları ve yaşam tarzı islam var oldukca var olmaya devam edecektir.

Böylesi ilkel bir tin elbette dünyanın en tehlikeli dinidir.

guillotin
05-06-2013, 17:30
"Sadece Yaratıcı'ya bağlılık" içermeyen her din tehlikelidir.

efeince
01-07-2013, 13:13
İslamiyet elbette, " Allah için yapıyorum " deyip, akıl almaz gaddarlıkları ben hep İslam ülkelerinden gelen yayınlarda izledim.

En basit örnek ülkemizden , Sivas. 35 kişi yanarak ve dumandan boğularak can verirken , " Allah'u Ekber" diye bağıranları gördüm - ne kazandında Allah büyüktür diye bağırıyorsun ?

Psiko
01-07-2013, 15:53
Din denilen kavramları "İnsan" oluşturmuyor var etmiyor mu ?
O halde en önemli şık konulmamış ankete :)

Şaka idi.
Madem insan eli ile var edildiği iddia edilen deniliyor dinlere ve arasında en tehlikelisi soruluyor.
Şahsen Hıristiyanlık derim.
Reform ve rönasanstan sonraki evreler bizi Hırıstiyanlığın evrildiği konusunda yanıltsa da,
bugün dahi dünyaya en büyük tahribatı onlar,
daha doğrusu Hıristiyan olduğu söylenenler yapıyorlar.

yucemanitu
01-07-2013, 21:43
Museviler Musevi olmayanı bir böcek, bir pislik olarak görüyor. Ayrıca Tevrattaki vahşeti kan dökmeyi, parçalamayı emreden ayetler var öyle fena ki Kuran'daki vahşet içeren ayetlere rahmet okutturacak cinsten.
Bakınız
Zekeriya, Bölüm 14'te 2. ayet ne diyor: "Yeruşalim'e karşı savaşmaları için bütün ulusları bir araya getireceğim. Kent ele geçirilecek, evler yağmalanacak, kadınların ırzına geçilecek. Kentte yaşayanların yarısı sürgüne gönderilecek, geri kalanlar kentte kalacak." resmen tecavüzü emrediyor.

Hatta 15. ayette Yehova hızını alamayıp düşmanın hayvanlarına da saldırıyor. Var mı böyle bir canilik:
"Düşman ordugahlarındaki bütün hayvanlar da -at, katır, deve, eşek- benzer bir belaya çarptırılacak."
Daha böyle nice sapkınlıklar var. Lut'un kızlarıyla ensest ilişkisi, Yakup'un tanrıyla güreş tutması, Nuh'un hem çadırda çırılçıplak uyuyup hem de kendini çıplak gördüğü için öz çocuğuna lanet etmesi... Bir yığın akıl dışı saçmalık da cabası. Ha bu arada sadece dine kitaba vs. bakacak olursak en tehlikeli görünen Musevilik yani teoride Musevilik; ama cahil ve bağnaz insanların fazlalığı nedeniyle pratikte İslam. Ama dini hükümlere ve kitaba bakarak değerlendirdiğim için Musevilik'i işaretledim.

Ahlaksız
01-07-2013, 23:48
Museviler Musevi olmayanı bir böcek, bir pislik olarak görüyor. Ayrıca Tevrattaki vahşeti kan dökmeyi, parçalamayı emreden ayetler var öyle fena ki Kuran'daki vahşet içeren ayetlere rahmet okutturacak cinsten.
Bakınız
Zekeriya, Bölüm 14'te 2. ayet ne diyor: "Yeruşalim'e karşı savaşmaları için bütün ulusları bir araya getireceğim. Kent ele geçirilecek, evler yağmalanacak, kadınların ırzına geçilecek. Kentte yaşayanların yarısı sürgüne gönderilecek, geri kalanlar kentte kalacak." resmen tecavüzü emrediyor.

Hatta 15. ayette Yehova hızını alamayıp düşmanın hayvanlarına da saldırıyor. Var mı böyle bir canilik:
"Düşman ordugahlarındaki bütün hayvanlar da -at, katır, deve, eşek- benzer bir belaya çarptırılacak."
Daha böyle nice sapkınlıklar var. Lut'un kızlarıyla ensest ilişkisi, Yakup'un tanrıyla güreş tutması, Nuh'un hem çadırda çırılçıplak uyuyup hem de kendini çıplak gördüğü için öz çocuğuna lanet etmesi... Bir yığın akıl dışı saçmalık da cabası. Ha bu arada sadece dine kitaba vs. bakacak olursak en tehlikeli görünen Musevilik yani teoride Musevilik; ama cahil ve bağnaz insanların fazlalığı nedeniyle pratikte İslam. Ama dini hükümlere ve kitaba bakarak değerlendirdiğim için Musevilik'i işaretledim.
İslam'ı sadece Kuran olarak baz alırsak Musevilik teoride daha vahşidir diyebiliriz ama İslam sadece Kuran'dan ibaret değil..Kuran'da genel anlamda ÖLDÜRÜN-KESİN-PARÇALAYIN gibi sözler vardır ama asıl iğrençlik hadislerdedir..Hadislerde hayvanların yok edilmesi veya işkenceye cevaz verilmesi öğütlenir..Bu bağlamda hem teoride hem de pratikte İslam'ın eline hiç bir din su dökemez..

FREE UD
02-07-2013, 02:08
Dinleride insanlık ürettiğine göre tehlike ve korku insandan kaynaklanıyor olmalı.Dini insanı ehlileştirmenin,eğitmenin en ilkel hali olarak görüyorum çağımızda

Khaos
02-07-2013, 03:17
musevilik,hristiyanlık ve islam ; yani kısaca sami dinler aynı bokun lacivert tonları olmaları hasebiyle, biri diğerinden aşağı kalmaz.

sadece kendi çağ ve koşullarını beklerler.
bulduklarında ise hem birbirini, hatta kendi içlerinde farklı mezhepleri ve elbetteki inanmayanları anında boğazlarlar.

salt anı değerlendirmek doğru değil.
somut hristiyan vahşeti, yazılı tevrat ayetlerini bine katlar ortaçağda.

üstelik yazılı kaynakları bağlamında en soft olan hrsitiyanlık olmasına rağmen.

tamamen koşullara bağlı.
hepsi aynı şeyi birbirne rahmet okuttururcasına yapar.
hepsinin özü aynı.

Psiko
02-07-2013, 11:14
Vahşi ve zalimce ve büyük bir zevk ile hareket ederek insan öldürmek çok hoş bir görüntü olmasa gerek.
Hele hele bunu yaparken kendinde bunu gerçekleştirmek adına meşruiyet bulmak ve sunmak daha da tehlikeli olsa gerek.
Nitelik açısından bakıldğında sevgili khaos'un da dediği gibi "Hepsi aynı soyun ......" denilebilir.
İşin bir de "Nicelik" yönü var ki işte orada Hırıstiyanlık yine khaos arkadaşımızın dediği gibi en soft görüne olmasına karşın,
sayısal anlamda diğerlerinin çok çok önünde bir sayısal katletme becerisi ve puanına sahiptir.
Bunu salt ortaçağda değil günümüze kadar takip edebilirsiniz.Bknz Irak

Bir Afrikalı diyor ki :
"Misyonerler Afrika'ya geldiklerinde, onların İncil'i bizim ise toprağımız vardı.
"Dua edelim" dediler.
Gözlerimizi kapadık.
Gözlerimizi açtığımızda bizim İncil'imiz onlarınsa toprağı vardı."
adı geçen bu topraklara sahip olma adına o toprakların çocuklarına,katliamları soykırıma varacak derecede uygulamış ve bunu yaparken de söylemleri olan "Sevgi ve barış"ı nereye koymuş veya saklamışlar şahsen akıl sır erdiremediğim bir konu.

Bir dünya haritasında parmağınızı rasgele bir yere koyun, göreceksiniz ki, bunun rastladığı bölge neresi olursa olsun Hıristiyanlık tarafından işlenmiş bir acımasızlık ve soykırım öyküsü bulursunuz.

"Parmağımı basıyorum, haritada aşağıda, sağda bir yere rastlıyor: Tazmanya.
Küçük bir araştırma, kültürümüzün (Hıristiyan)1803'te geldiğini ve katliamların bundan hemen sonra başladığı açığa çıkıyor.
1804 yılının başlarında silahsız Tazmanyalılar, Oyster Körfezi'nde İngiliz askerlerinden oluşan bir alaya bir barış hareketi olarak yeşil ağaç dallarını sallayarak yaklaştılar.
Yetkili subayın daha sonra belirttiği gibi Tazmanyalılar İngilizlerin işine yaramazdı.
Askerler ateş açtılar; kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere elli kişiyi öldürdüler.
İngilizlerin adaya yaptıkları bu tecavüz on yıllarca sürerek 1824'te başlayıp 1831'de sona eren Kara Savaş (Black War) ile sonuçlandı.
Bu vahşileri uygarlaştırmak için kullanılan birçok silahtan biri de erkeklik organıydı.
Aborijin* (* Aborijin: Antik Roma'da yabancı köleler için kullanılan sıfat. Günümüzde genellikle Avustralya yerlileri için kullanılır).kadınlara tecavüz etme, göçmenler ve askerler arasında yaygındı.
Ama yerli bir erkek tarafından beyaz tenli bir kadına karşı işlenmiş tek bir tecavüz örneği bulamazdınız.
Savaş, Tazmanyalıları ortadan kaldırmayınca başlarına bir ödül kondu.
Bir göçmen şunları anlatıyordu:
"Yerlileri avlamak gözde bir eğlenceydi; bir “Gün” seçilirdi ve civardaki göçmenler aileleriyle pikniğe çağırılırlardı...
Akşam yemeğinden sonra şenlik ve cümbüş başlardı, iki veya üç hükümlü uşak kendilerine eşlik ederken partiye katılan erkekler silahlarını ve köpeklerini alırlar ve çalılık arazi boyunca zenci arayarak gezinirlerdi.
Bazen eğlence bulamadan dönerlerdi; bazen ise bir kadın veya eğer şanslılarsa bir ya da iki erkeği öldürmeyi başarırlardı."
Ödül ve eğlence hâlâ yerlilerin kökünü kazımaya yeterli olmayınca Vali George Arthur bulabildiği her göçmen ve hükümlüyü seferber ederek adanın bir yanından diğerine uzanan "Kara Hat'tı ("The Blackline") oluşturdu.
Göçmenler önlerindeki yerlileri bölgeden sürmeyi deneyerek sistemli bir biçimde yollarını bölgenin içinden geçirdiler.
Her ne kadar son safkan Tazmanyalı erkek 1870 yılında ölmüş olsa da, ne Tazmanya ırkı ne de kültürü tümüyle yok edilebildi.
Dokuz Tazmanyalı kadın ayıbalığı avcıları tarafından dağa kaldırıldı ve tecavüze uğradı; iki kadın ise gönüllü olarak gitti.
Tüm Tazmanyalı yerliler onlarla akrabadır.

Parmağım biraz daha yukarıyı işaret etmiş olsaydı, Avustralya'da olurduk, ki burada Avrupalılar ilk geldiğinde 750.000 olan Aborijin nüfusu 1790 ve 1920 yılları arasındaki yüz otuz yıl içinde yaklaşık 70.000 kişiye düştü.
Bilimsel yayınlarda bu düşüşün nedeni olarak şunları okurduk:
“Uysal duyarlılık ve gelişmeyen düşkünlük içinde hoşnutluğa dayanan ırklar, insan türlerinin övgüye değer dağılımı ile birlikte varlık için sürdürülen büyük savaşta sürekli olarak mücadele etmeyi denemezler.
En sağlıklı olanın yaşamını sürdürmesi, akıllıca kullanılan gücün doğru olduğu anlamına gelir. Ve böylece alt düzeydeki Avustralyalıları yok etmekle doğal seçilmenin değiştirilemeyen yasasından yardım diler ve acımasızca ona uyarız."

Göçmenlerin, Aborijin bebekleri canlı olarak boyunlarına kadar toprağa gömdükleri, sonra anne-babalarını izlemeye zorlayarak bebeklerin kafalarını tekmeleyerek en uzağa kimin atabileceği üzerine yarışmalar düzenlendiğini okurduk.

Parmağımı tekrar, tekrar, tekrar oynatıyorum.
Her seferinde binlerce korkunç olay var.
Her seferinde kölelik, tecavüz, cinayet, soykırım...
Parmağım Afrika'ya rastlıyor.
Burada otuz ile altmış milyon arasında insan köle ticareti için yakalandıktan sonra öldüler (yetkililere göre "İnsanlıktan uzak ve aşağılıklardı" ve "İnsan türünün bir yenilgisiydiler" ve hepsi aksi halde "Hiçbir yararı dokunmayan bir yaşamı aylak bir biçimde yıllarca sürdüreceklerdi").
Bir başka on iki-on beş milyon arası kişi yaşamlarının geri kalanını Yeni Dünya'nın büyük çiftlikleri ve madenlerinde çalışarak geçirmek üzere hayatta kaldılar.
Parmağım Yeni Zelanda'ya rastlıyor.
Burada "Her şey göz önüne alındığında, ırkın yok olması konusunda pişmanlık neredeyse konu dışıdır.
Onlar çabuk ve kolay bir biçimde ölürler ve yerlerini üstün bir ırk alır."
Parmağım Hawai'ye rastlıyor, ki burada bir misyonerin bildirdiğine göre nüfustaki yüzde 90'lık azalma,
"Bedenin hastalıklı bir parçasının bir kısmını veya tümünü kesip atmak" gibiydi.

Parmağım evimin olduğu yere rastlıyor.
Spokane, Washington yakınlarında Hangman Vadisi'nden yaklaşık olarak l ,5 kilometre uzakta yaşıyorum ve şehrin ana caddelerinden biri olan Fort George Wright Drive'dan 4,5 kilometre kadar uzağım.
Albay Wright'ın bu kentte göreve gelmesinden önce Hangman Vadisi ve içinden geçen dere "Latah" olarak biliniyordu, bunun yerli dilindeki anlamı küçük balıkların yakalandığı akarsu 'dur.
1858 yılında beyaz tenliler bölgenin tüm Kızılderililerini dize getirememişti.
O zaman Wright'ın aklına bir düşünce geldi.
Bir ateşkes bayrağı altında Yakama savaşçısı Qualchan ve eşini bir barış anlaşması önereceğini söyleyerek konutuna çağırttı.
Qualchan'ın babasını zaten zincire vurmuş olan Wright onu da tutukladı, doğrudan bir ağaca götürdü ve eşinin gözleri önünde Qualchan'ı astı.
Wright'ın karargâha verdiği rapor şöyleydi:
"Qual-chew bu sabah 09:00'da bana geldi ve kendisi 09:15 'de asıldı."
Bir sonraki gün Wright benzer biçimde altı Palouse Kızılderili'sini asmıştı.
O bir kahramandı !!!"

Sayısal anlamda ve vahşiliğin sınır tanımaması anlamında ne Museviler ne de Müslümanlar Hıristiyanların eline su dahi dökemezler.

bakkalmahmud
02-07-2013, 11:28
Mantikli bakildiginda,tehlikenin dinde deyil hastalikli beyinde oldugu net görülüyor,yegane ilac egitim,gecenlerde hitler hakkinda bir belgesele bakiyordum,mikrofonu bir tiyatro oyuncusuna uzatip konu hakkinda fikrini sordular,adamin söylediyi tek sey,bu hasta bu kadar insani nasil kendine inandirmis,simdi olsa akil hastanesine yollanirdi.saygilar

uyar
02-07-2013, 13:16
bu anket biraz anlamsiz sanki.... hangi rengi seviyorsun veya sevmiyorsun gibi... cok fazla kisisel anlayacaginiz...

sevgiler

errata
02-07-2013, 13:34
uyar, dinlerin varlığı daha büyük bir anlamsızlık bence.

Varolan dinlerin hangisinin daha saldırgan ve salakça olduğunu tartışmak "dinlerin varlığına dair anlamsızlığı" tahlil ederek belki zamanla din hegemonyasının toplumlar üzerindeki tahakkümünü kırmamızı da sağlayabilir :)

uyar
02-07-2013, 14:29
uyar, dinlerin varlığı daha büyük bir anlamsızlık bence.

Varolan dinlerin hangisinin daha saldırgan ve salakça olduğunu tartışmak "dinlerin varlığına dair anlamsızlığı" tahlil ederek belki zamanla din hegemonyasının toplumlar üzerindeki tahakkümünü kırmamızı da sağlayabilir :)

al birini vur otekine... budism cok mu masum..

hegemonya ise maalesef bir gercek.. sosyal darwinist gibi gozukmek istemem ama bu tum canlilarin varolus nedenlerinden biri ve belki de en onemlisi..

o nedenle din hegamonyasi bitse baskasini bulur bu insanlik merak etme.. dogamizda var

errata
02-07-2013, 14:45
Doğamızda jenerik ve kompleks toplumsal yapıların olduğunun geçerli bir dayanağı yok. Bunu açıklayabilecek bir evrim modeli var mı? Yok.
Kaldı ki yaşadığımız dünyaya en büyük kötülüğü, doğamızda olduğunu sandığımız kompleks toplumsal varsayımlarla yapıyoruz.

Kimi ilkel kabile yaşamının insanın doğası olduğunu, kimi de kapitalizmin ve sosyal darwinizmin insan doğasını karşıladığını düşünür. Halbuki bunların hepsi kaçak güreşmekten mütevellit sosyal bilimlerin dışına kaymaktır.

Her şeyi anlayıp, çözebileceğimizi, her şeyi şimdi şu anda bilip öngörebileceğimizi sanan varsayımcı ideolojik insanlar, dinlerin de temel, doğal bir mekanizma olduğunu düşünebilir. Halbuki din dediğimiz şey duygulara ve maneviyata hitap eden, bir ihtiyacı karşılamak üzere varedilmiş arkaik yatıştırıcılardır. Siz bunu insanlık için olumlu başka bir şeye kanalize edebilecek zekaya sahipseniz neden dine ihtiyacınız olsun ki? Veya neden din yerine başka bir belanın varolabileceği gibi bir korkuyla yaşıyorsunuz?

uyar
02-07-2013, 15:05
sevgili dostum....

Her şeyi anlayıp, çözebileceğimizi, her şeyi şimdi şu anda bilip öngörebileceğimizi sanan varsayımcı ideolojik insanlar, dinlerin de temel, doğal bir mekanizma olduğunu düşünebilir.
dogru bu gorusteyim genellikle.. ama bu din olsun demek degil ki.. elbet insanlik bu illetten kurtulur..

Halbuki din dediğimiz şey duygulara ve maneviyata hitap eden, bir ihtiyacı karşılamak üzere varedilmiş arkaik yatıştırıcılardır. Siz bunu insanlık için olumlu başka bir şeye kanalize edebilecek zekaya sahipseniz neden dine ihtiyacınız olsun

zaten bu da ayni sey demek bence....size katiliyorum

neden din yerine başka bir belanın varolabileceği gibi bir korkuyla yaşıyorsunuz?

korkacak birsey yok... hegemonya baska turlu de olur zaten diyorum.. bu dogal....benim dedigim bu kavga yani guc elde etme, "alfamale" hikayesi ;) hep boyle devam edr...

Uriel
08-12-2013, 22:47
İslamın tehlikeli yönlerinden biri devlet yönetimini ele geçirmeye çalışıp şeriat kuralarını zorla insanlara dayatması.

Herkese nasıl yaşayacağını söylemesi ne giyeceğini ne yiyeceğini ne içeceğini hep islam söyler. Özgürlük kavramına hiç saygısı yok. Sosyal hayata çok karışıyor.

MadScientist
08-12-2013, 22:54
İslamın tehlikeli yönlerinden biri devlet yönetimini ele geçirmeye çalışıp şeriat kuralarını zorla insanlara dayatması.

Herkese nasıl yaşayacağını söylemesi ne giyeceğini ne yiyeceğini ne içeceğini hep islam söyler. Özgürlük kavramına hiç saygısı yok. Sosyal hayata çok karışıyor.
Sn.Uriel
Haklı olduğunuzu belirtmekle birlikte yeryüzündeki yasakçı din islamdır.

Jolly Jocker
09-12-2013, 10:49
En tehlikeli din olmak konusunda Musevilik ile İslam yarışır ve İslam kazanır bence. Çünkü Museviliğin ölçeği küçük, sadece Yahudilere hitap ediyor. Ama İslam öyle değil. Bence İslam dünyadaki en tehlikeli dindir.

Vefik Sami
09-12-2013, 11:31
En tehlikeli din olmak konusunda Musevilik ile İslam yarışır ve İslam kazanır bence. Çünkü Museviliğin ölçeği küçük, sadece Yahudilere hitap ediyor. Ama İslam öyle değil. Bence İslam dünyadaki en tehlikeli dindir.

Akıl hastalarının, büyü ile uğraşanların, klâsik Hrsitiyan amentüsünü reddedenlerin 'ruhlarını şeytandan kurtarma' adına diri diri yakan, hangi dinin müntesipleri oluyordu acaba ? Hattâ, protestan Calven dahi, İsâ'nın tanrılığını reddeden bir Hristiyanın yakılarak öldürülmesine onay vermişti.

İslâmda sadece ilk halife Ebûbekr devrinde Ridde hâdisleri esnâsında zekât vermeye yanaşmayan bâzı Araplar yakılarak öldürüldü. Ama sebep zekât değildi. Kendilerinden zekât almaya gelen görevlileri yakarak öldürdükleri için onlara da kısas yapılmıştı.

Tevrat'ta insanların yakılarak öldürülmesine dâir bir hüküm var mı bilmiyorum. Aslında Pavlustiyanların sergiledikleri vahşet, İslam ve Yahudiliğe rahmet okutacak türden. Hele kıta Amerikasında yaptıkları düşünülürse...

Ancak Dört müjde (Matta/Markos/Luka/Yuhanna) bu katliamlardan ayrı tutulmalıdır. Çünki Pavlustiyanların vahşetlerini onaylayan tek hüküm dahi barındırmaz bünyesinde.

Tevrat'ta din adına savaş hükmü yoktur. İsrailoğuları tarihteki savaşlarını vaad edilen topraklara ulaşma ve bir devlet kurduktan sonra onu yaşatma adına yaptılar. İslâm ise müşrikleri ölme ya da Muhammedi olma seçeneklerine mecbur tutarken, ehl-i kitap; bu ikisinden "kelle vergisi" ödeyerek kurtulur.

Natan
01-02-2014, 01:29
Elbette islamiyet

bakkalmahmud
01-02-2014, 01:48
Elbette islamiyet
Natan hocam islamin iki yüzü var,hangi yüzü?.saygilar selamlar

morgo
01-02-2014, 04:00
Sırf din uğruna milyonlarca insana bile bile işkence yapıp,çoluk çocuk demeden öldüren üstelik bunu dolaylı yollardan değil bizzat kilise emriyle doğrudan yapan vahşetiyle nam salmış bir dine nasıl oluyor da sadece 1 oy çıkıyor diye düşünmeye gerek yok sanırım.

Engse Hohol
01-02-2014, 09:23
tabiki islam;
# (http://www.turandursun.com/forumlar/www.timsah.com/Girerken-asagi-cikarken-yukariyi-kesiyorlar/CT0VPxk3AHF) cübbeli: dine girerken alttan, çıkarken üstten kesiyorlar (islama girerken aşağı kesiyorlar çıkarken yukarıyı kesiyorlar)

# (http://www.youtube.com/watch?v=bH7b4gGcSKs) girerken aşağı kesiyorlar çıkarken yukarıyı kesiyorlar

_muhammed_
01-02-2014, 10:41
Belli bir din üzerine durmak yanlış bence. Daha genelliyerek ortadoğu dinleri cevabını verebiliriz.

anthemoessa
01-02-2014, 13:09
Aslında Pavlustiyanların sergiledikleri vahşet, İslam ve Yahudiliğe rahmet okutacak türden. Hele kıta Amerikasında yaptıkları düşünülürse...Günümüzde dini nedenlerle katliam yapan "semavi" dinliler arasında tek grup müslümanlardır. "Pavlustiyan" dediğin katolik kilisesi, bugün evrimi dahi kabul edip özür dilemiştir. Ancak ayetlerle hadislerle beyinleri yıkanmaya devam eden onbinlerce terörist özellikle son 50 yıldır dünyaya ve birbirlerine kan kusturmaya devam ediyor. İslam alemi peygamber zamanında savaş içindeydi, halifeler devrinde savaşlar katliamlar siyasi komplolar devam etti günümüzde de islam ülkeleri arasında tek bir huzurlu, savaşsız ülke yok. Batılı "kafirleri" katledemeseler birbirlerini katlediyorlar. Çünkü şiddet, vahşet kültürlerine işlemiş.

Ancak Dört müjde (Matta/Markos/Luka/Yuhanna) bu katliamlardan ayrı tutulmalıdır. Çünki Pavlustiyanların vahşetlerini onaylayan tek hüküm dahi barındırmaz bünyesinde. 4 İncil öyle bir hüküm barındırmıyor da Pavlus'un mektupları mı barındırıyor? Nerde şu savaş ve katliam hükümleri Pavlus'un mektuplarında gösterebilir misin?

Ayrıca geçmişte katliam yapan hristiyanlar "Pavlustiyan" falan değildi. Yani 4 İncil'i de kabul ediyorlardı. Tarihte 4 İncil'i hiçbir şekilde kabul etmeyip sadece Pavlus'un mektuplarını alan ve katliam yapan "Pavlustiyan" diye bir grup hiç olmamıştır. Dolayısıyla tarihte hristiyanların yaptığı katliamlardan kutsal metinleri sorumlu tutmak istiyorsan (ki bu İncil için, saçma bir iddia olurdu) sadece Pavlus'un mektuplarını değil 4 İncil'i de işin içine katmak zorundasın.

Tevrat'ta din adına savaş hükmü yoktur 2.Ta.15: 13 Büyük küçük, kadın erkek, kim İsrail'in Tanrısı RAB'be yönelmezse öldürülecekti.

Yasanın Tekrarı 13: 12-13 "Tanrınız RAB'bin yaşamanız için size vereceği kentlerin birinde, içinizden kötü kişiler çıktığını ve, 'Haydi, bilmediğiniz başka ilahlara tapalım' diyerek kentlerinde yaşayan halkı saptırdıklarını duyarsanız,

14 araştıracak, inceleyecek, iyice soruşturacaksınız. Duyduklarınız gerçekse ve bu iğrenç olayın aranızda yapıldığı kanıtlanırsa,

15 o kentte yaşayanları kesinlikle kılıçtan geçireceksiniz. Kenti yok edip orada yaşayan bütün halkı ve hayvanları kılıçtan geçireceksiniz."

Tevrat'ta da (Daha doğrusu bir bütün olarak Eski Ahit'te) dini nedenlerle verilen pek çok katliam hükmü var. Bu konuda asla Kur'an'dan farklı değil. Kur'an'ı kötüleyip de Tevrat'ı savunmaya çalışan hristiyanları da asla anlayamıyorum ve bunu iki yüzlülük olarak görüyorum. (Özellikle ülkemizde çeşitli misyoner protestan sitelerinde yazanlar yapıyor bunu) Ancak sadece şu söylenebilir: Günümüzde dini nedenlerle Yahwe ü ekber diyerek kafa kesen bombalar patlatan yahudiler yok bu açıdan doğru. Çünkü artık Yahudiler, kendi kutsal kitaplarını ciddiye almıyor. Bu ayetleri toplayıp bir başhahama mail attığımda "görüşünüz nedir" diye sorduğumda "teşekkür ederim iyi derlemişsiniz ama bu ayetlerin günümüzde hükmü yoktur o zamanlar geçerliydi artık okumasanız da olur" yanıtını alıp şaşırmıştım.

uyar
01-02-2014, 16:40
musevilik cunku tum digerleri onun "pic"leridir... bunu kufur anlaminda soylemedim.. ondan turediler anlaminda... babasi belli olmayacak sekilde yani :))

Engse Hohol
10-02-2014, 21:04
dinlerden islam, yalanı ençok teşvik eden din
# (https://www.facebook.com/photo.php?v=343895619084402) konu hakkında ibretlik video
Yahudi birinin aklını çelip Müslüman yapıp ona hayatı zindan etmeyi marifetmiş gibi anlatan sinsi çakal diyorki: "artık müslüman oldun, şayet alkol alırsan sana içki içmenin cezası neyse onu uygulayacağız ve şayet islamı terk edersen seni öldüreceğiz".

Think99
13-04-2014, 22:11
"Sunu yapmazsan boyle olur, soyle olur" diyen her din tehlikelidir bana gore.

vishnu
16-08-2014, 14:22
Tartışmasız islam

qlause
16-08-2014, 15:01
islamiyet, musevilik, hristiyanlık hepsi çok tehlikeli dinler, bu gün afrikaya bakarsanız hristiyanlık adına korkunç şeyler yapılıyor, tıpkı orta çağda yapıldığı gibi, unutmayalım hristiyanlık ortaçağda avrupaya islamiyetin ortadoğuya çektirdiğinden daha çok acı çektirmiştir.

Senden olmayanı vahşice öldür diyen, ve bilimin her türlüsüne karşı çıkan her din eşit ölçüde tehlikelidir, çünkü potansiyel zararları aynıdır.

vartor
16-08-2014, 16:19
Dinin iyisi olamaz, en iyisi bildiklerimiz bile, kutlelere katliam yaptirabilecek psikolojik guce sahiptir.

Nova
16-08-2014, 22:52
Cevap: hepsi :)

vishnu
16-08-2014, 22:53
hepsini aynı derecede tehlikeli saymak sonsuz derecede yanlış.

jainizm ile islamı nasıl bir tutabilirsiniz ki ?

kesınlıkle aynı derecede değillerdir.

Nova
16-08-2014, 23:19
Abi, inanç ikisi de. İkisi de boş benim benim için. Ben, budizm, jantizm, islamizm arasında fark görmüyorum. Hepsinde de koca bir ömür boşu boşuna heba oluyor :)

En zararsızı şamanizm dir, sebebi ise aslen dinden çok kültür olmasından kaynaklanır. Zengin mitolojisi ve hayata dair örnekleri vardır, bu sebeple yaşadığım toprakların geçmiş kültürünü öğrenmek-bilmek bana keyif verir.

Ama şamanizm de dahil, daha doğrusu sonunda -izm olan şeyler benim için allerjen :)

Pasif bir yaşam, içinde doğa kanunları bulunmadığından bana islamiyetten farksız geliyor (bkz:kadercilik).

vishnu
16-08-2014, 23:49
Abi, inanç ikisi de. İkisi de boş benim benim için. Ben, budizm, jantizm, islamizm arasında fark görmüyorum. Hepsinde de koca bir ömür boşu boşuna heba oluyor :)

En zararsızı şamanizm dir, sebebi ise aslen dinden çok kültür olmasından kaynaklanır. Zengin mitolojisi ve hayata dair örnekleri vardır, bu sebeple yaşadığım toprakların geçmiş kültürünü öğrenmek-bilmek bana keyif verir.

Ama şamanizm de dahil, daha doğrusu sonunda -izm olan şeyler benim için allerjen :)

Pasif bir yaşam, içinde doğa kanunları bulunmadığından bana islamiyetten farksız geliyor (bkz:kadercilik).

ömür zaten her zaman boşa gider...

ama bir musluman kafanı kesmeye gelirse hangisinin en kötü oldugunu anlarsın...

jainist cinayet işlemez ama islamcı kafanı keser.

islamda inanmayanın mürtedin katli vaciptir.

hepsinin yanlış olması hepsini eşit yapmaz ki.

beni kesmeye kalkmıyorsa o yanlış inançla kendını mutlu ediyorsa yaşasın.

Nova
16-08-2014, 23:57
Vişnu, yukarıdaki seçeneklerde jainizm yoktu be yau :)

Ama gerçekten, inançların kimi az kimi fazla hepsi benim için aynı :)

Tüm inançlar köleliktir be abi :) Az zehirli-çok zehirli..

Bir müslüman atasözü derki; Şeytan sizi kandırmak için 10 tane doğrunun arasın abir tane de yanlış sokar.

Seni eleştirmiyroum lütfen yanlış anlama, bu kendimi koruma yöntemim.

Dipçe: bu arada takım tutmak ta aynı şey benim için.

vishnu
17-08-2014, 00:02
müshil ile siyanürü bir tutamazsın.

ben insanlar eğer inanmayanlara karşı şiddeti savunmuyorlarsa inanç sahibi olmalarına karşı değilim.

ben buna inanmdım ama sen inanmasanda saygım var diyebiliyorsa o inancı tehlikeli saymam.

ben takım tutarım maçada giderim bunlar hayatın zevki .

Nova
17-08-2014, 00:07
Müsil etkisi gösteren şeyler de hafif zehirdir abi benim için, bazı insanları öldürebilir.

Örnek ben :D

Maçtan anlamam ama ortak kupon basarsan yapalım geniş ortak ikili :first:

vishnu
17-08-2014, 00:08
bende iddia sevmem ya , para cebimde kalsın :)

Nova
17-08-2014, 00:17
At yarışı, horoz döğüşü her türlü kumar pislik her yol var abi bizde :D

Şaka tabi.

Gözümsün bro :)

spartacus
17-08-2014, 05:49
Bu yalnız insanın hikayesidir.

İnsanın biri bir adada tek başına yaşıyormuş. Çözemediği, anlam veremediği, dirayet edemediği için bir tanrıya inanıyormuş.

Günlerden bir gün bir grup insan, sakallı, çirkin giyimli, pis görünümlü, kadınları utanç kaynağıymışçasına yüzlerini örtmüş olduğu halde adaya gelmişler. İnsanı görmüşler ve insan onlara misafirperverce yaklaşmış. Gel zaman git zaman, bu sakallıların en yaşlısı yalnız insana, -bak demiş, sen şu tanrıya inanıyorsun ama o'nun buyruklarını yerine getirmiyorsun!? (Yalnız insan şaşırmış, zira tanrısı ona hiç buyruk iletmemişti). Bir dolu abuk subuk kural, kaide sıralamış ihtiyar, şunu yapacan, bunu edecen, şunu giyecen, şununla arkadaş olabilirsin, şununla evlenebilir, şunları yiyebilir, bunları giyebilirsin...... Uzun, uzadıye yalnız insanın hayatına hiç bir katkı sunmayacak bir dizi çağlar öncesinden kalmış buyruk. Sürekli biat isteyen, itaaaaaaaaaaaat, itaaaaaat yoksa yakarımmm! keser,m(boğazlarını vurun, kollarını, bacaklarını kesin) diyen bir tanrı.

Yalnız insan ne yapacağını bilememiş, ya bu adamlar doğru söylüyorsa, ya tanrı benden ha bire birilerine(!!) itaat ve biat etmemi istiyorsa, hatta kesmemi, öldürmemi, yerlerde sürünmemi istiyorsa, ya gerçekse! İşte insan bu endişelere kapıldığı an dinin ağına düşmüş demektir. Yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakalmış.

Din bunun için var, insanların aczini, zaaflarını, bilmediklerini, en önemlisi de inançlarını ekonomi-politik-askeri bir biçimde sömürmek için. Ya da hiç olmazsa egemen ideolojinin sorgulanamaz olması, bezirgan iktidarlarının her türlü çıkarıyla örtüşen yasalarını Allah emretti, buyurdu, ya da şu tanrının buyruğu, emri gibi sunmaları için. İnançlı kişi ne yapsın? Buyrukalrın tanrıdan geldiğini sorgulasa günah işlemiş olmaktan korkacak, zaten bu bezirganlar günah işleyenin sonunun envai çeşit işkence, ateşlerde yanmak, derisi yüzülmek gibi ya da sonsuz hayattan men edilmek gibi söylemleri var.

Yalnız insan şimdi ne yapmalı? Gökten 3 elma düşmüş, üçüde yalnız insana, tanrın buyurdu yap diyen sakallının ağzına düşmüşşşşş.

Yine de bir sorun varmış, ama yalnız insan hep içinde tutmuş, düşünmüş; Her bir şeyi O yarattı ise, onca gücüne rağmen nedense kullarıyla iletişim kuramıyor olabilir mi?!, kullarının her birinin kendi kurallarınca yaşamasını istiyor ama ne hikmetse bir türlü İSTEDİĞİ HALDE buna vakıf olamıyor, dirayeti yetmiyor olabilir mi? Tanrı aracı ile iş bitirir mi? Bu kadar aciz, zayıf olabilir mi?............. Düşünmüş durmuş, yalnız başkalarına hiç bahsetmemiş, çünkü düşündü diye diğerlerince öldürülebilirmiş!! Hani yalnız insan olmasa, bir adada yıllarca yalnız kalmasa, bir toplumun içinde doğmuş olsa, nasılsa daha bebekken başlayan kafa yıkama, şırınga, saplantı, düşünmeyeceksin, aklın yetmez, sorgulamayacaksın(çarpılırsın!) gibi uyarılarla çoktan irdeleme yetisini kaybetmiş olacaktı. Hatta o derece ki, 2014 yılında peygambere(RTE) oy vermeye gidiyorum diyen ihtiyar ya da poposunun kılıyık diyen bir kadın, ya da Rize de, ne kendisine ne de hayatına dair hiç bir söylem geçmediği halde hüloooğğğcu bir teyze ya da başka bir yerde neden RTE sorusuna bu çapulcular, bu çapulcular, bu çapulcular dışında hiç bir yanıt veremeyen bir kişi olabilirdi. Ne o kılıyık diyen sefaletin dışında, ne o hüloğğcu teyze insanca bir hayat standardında, ne de bu çapulcular, bu çapulcular dışında soruya yanıt veremeyen kişi insanca bir yaşam standardında yaşamaktadır... İnsanları bu hale getiren, bu kadar kolayca kullanılmalarını, sömürülmelerini, bilinçsiz kalmalarını sağlayan Sebep ne? Din(afyon) kardeşim, din. Günümüzde bilim, teknoloji geliştiği halde birilerine cenneti resmen altın tepside sunan bu din, geçmiş çağlarda neler yapıyordu dersiniz? Şimdi bile, bakınız adına tarikat, şeyh, imam, hoca denenlere, hele tarikatlara, envai çeşit villa kent kuruyorlar, alttaki insanların inançları, tepede ciddi bir maddi gelire çevriliyor!! Bunu sağlayan ne? Din, din ne için var, bunun için! Bakınız Irak şeyhlerine dertleri petroldür, taban ise gece gündüz cehennem korkusuyla kavrulur ve kurtuluş olarak şeyhlere, dine biat emredilir, böylelikle o insanlar poposunun kılıyık, mesih, peygamber, şeyh diye tapmaya devam eder. Birileri sömürülürken, birileri beslenir.

Kısaca inanç istismarı üzerine kurulu her görüş(dini olması gerekmiyor), her din tehlikelidir, insan için en büyük bahtsızlıktır, hangisi diye bir ayrım kurmak görecelidir o yüzden şu ya da budur demek çok zor.

Felâsife
19-08-2014, 08:58

Önemli bir ayrıntı olmayabilir ama Ümit Hassan bir kitabında (http://www.dogubati.com/eski-turk-toplumu-uzerine-incelemeler-36) Şamanizm diye bir kavramın olamayacağını uzun uzadıya anlatıyor, dolayısıyla Şamanilik gibi bir söyleminin daha uygun olacaktır diyor.

Sevgiler

Nova
19-08-2014, 10:01
Önemli bir ayrıntı olmayabilir ama Ümit Hassan bir kitabında (http://www.dogubati.com/eski-turk-toplumu-uzerine-incelemeler-36) Şamanizm diye bir kavramın olamayacağını uzun uzadıya anlatıyor, dolayısıyla Şamanilik gibi bir söyleminin daha uygun olacaktır diyor.

Sevgiler

Çok ince bir noktaya değindin, doğru da yaptın :)

Şamanilik daha arındırılmış ve doğru tanım.

kartopu
05-01-2015, 01:12
yapılan ankette en tehlikeli din İslam görünüyor.
En tehlikeli İslam sonra Musevilik daha sonra Hiristiyanlık diğerleri punan alamamış yani tehlikeli görülmemiş. Ben ankete puan vermedim.

Bana göre her din tehlikelidir aynı zamanda diğeri öbürkülerden daha az tehlikeli değildir.
Aynı zamanda dinler tehlikeli değildir.

Bu nasıl ve hangi amaçla kullanıldığına bağlı. Yani din kendi başına tehlike yaratmaz içinde çıkar iktidar ve kazanç olmadığında.

Onun tehlikeli olan din değil unu kullanan insan devlet ve kurumlardır (örgütler).

hector
05-01-2015, 23:41
Bence Musivelik ama sayıları az olduğu için pek göze batmıyorlar .

Yıldıztozu
06-01-2015, 00:35
ateizm tabiki.

ateizm de bir dindir deyip tepki almak istiyorum

Dialectics
06-01-2015, 00:40
Dinleri insanlığın gelişiminde pozitif bir role sahip gibi görenlere katılmıyorum. Bu kadar kan dökülmeden, kadınlar ezilip eşya niyetine kullanılmadan, "özgür düşünce" hurafe inançlar tarafından baltalanmadan da insanlık gelişebilirdi. Dinlerin yarattığı negatif etkiye tepki olarak pozitif gelişim başlamıştır fikri çok sağlam gelmiyor.

"Akıl" sahibi insanlık, aklını kullanarak dinlerin negatif etkilerine maruz kalmadan da pozitif gelişim gösterebilirdi.

Velhasıl tüm dinler tehlikeli. Bir iddiaya göre şu an için en yozlaşmış ve tehlikeli gibi görünen İslâm da en erken tarih sahnesinden silinip giden din olacak. (birkaç yüzyıl içinde)

İslâm kendini demokrasi ile, insan hakları (özellikle kadın hakları), düşünce ve inanç özgürlüğü vb. tarzı yaklaşımlar ile yenileyip, reform yapmadığı sürece nesli tükenmeye daha da yaklaşacak...

hector
06-01-2015, 00:47
ateizm tabiki.

ateizm de bir dindir deyip tepki almak istiyorum

Tepki olarak algılamayın ama neden öyle dediğinizi merak ettim.Yani ateizm size göre neden dindir ? Nasıl bir inanç var ? Ateizm aslında dinlere ve tanrıya karşı inançsızlık demek değil midir ? Yada ateizm nedir ?

En zararlı olarak ateizm dinini(?) görmenizin sebebini sormuyorum bile. Çünkü bende bazı ateist arkadaşların dinsizliği yaymak gibi bir misyonları olduğunu biliyorum. :thumb:

Yıldıztozu
06-01-2015, 00:48
dinler görevini tamamladı artık

insanları tarih boyunca evreni anlamaya motive etti ve artık gerek kalmadı

bu motivasyonu bilim sağlayabiliyor artık

Yıldıztozu
06-01-2015, 00:50
Tepki olarak algılamayın ama neden öyle dediğinizi merak ettim.Yani ateizm size göre neden dindir ? Nasıl bir inanç var ? Ateizm aslında dinlere ve tanrıya karşı inançsızlık demek değil midir ? Yada ateizm nedir ?

En zararlı olarak ateizm dinini(?) görmenizin sebebini sormuyorum bile. Çünkü bende bazı ateist arkadaşların dinsizliği yaymak gibi bir misyonları olduğunu biliyorum. :thumb:

şuanki mevcut ateistlerden pek zarar gelmez.

ama düşünsene aşırı dinci toplumların dinsizleştiğini..

işler çığırından çıkabilir, insanları kontrol altında tutamazsın.

ahlak sistemi çökebilir.

ayrıca ateizm din değil tabiki ironi yaptım ama ateizm de inançtır diyebilirim.

şöyle ki ateist olunca tanrıyı reddediyorsun ama yaratılışı açıklayacak başka teorilere inanmak zorunda kalıyorsun.. inanmak diyorum çünkü herşeyi açıklayan bir teori mevcut değil.

evrensel-insan
06-01-2015, 00:58
şuanki mevcut ateistlerden pek zarar gelmez.

ama düşünsene aşırı dinci toplumların dinsizleştiğini..

işler çığırından çıkabilir, insanları kontrol altında tutamazsın.

ahlak sistemi çökebilir.

ayrıca ateizm din değil tabiki ironi yaptım ama ateizm de inançtır diyebilirim.

şöyle ki ateist olunca tanrıyı reddediyorsun ama yaratılışı açıklayacak başka teorilere inanmak zorunda kalıyorsun.. inanmak diyorum çünkü herşeyi açıklayan bir teori mevcut değil.

Buradaki en buyuk tehlike, nihilism, yani "bilincsiz deger bosluguna dusme" dir. Bu da bireyci akilciligin kendi beni icin her turlu insanlikdisi dusunce ve davranisi kendi gucu otoritesi ve iktidari adina; kendine mesru/mubah kilmasidir.

Iste bu algi, dunyayi en basta 1. ve 2. dunya savaslarina soktu. Emperyalist zihniyetin her turlu canavarliginin cikar temelindeki dunya gercekligini yasamaktayiz.

Ideolojilerin toplumlarinin iktidari Adina kendine uymayanlari nasil katlettiklerinin tarihi de uzak degil.

Terorizmin dogurulusu ve kullastirmak/robotlastirmak ta politik cikarin bir parcasi.

Buradaonemli olan "degerlerden bosa dusmek" degil; degerlerin insanlik temelli olmasini saglamaktir.

Bu da her turlu cikarin harci degildir. Cunku cikar, insanligi degil; politik iktidari otoriteyi ve gucu savunur ve ister. Yani etigin insan hak ve ozgurluklerini politikaya somuru olarak peskes ceker.

Yıldıztozu
06-01-2015, 01:05
Buradaki en buyuk tehlike, nihilism, yani "bilincsiz deger bosluguna dusme" dir. Bu da bireyci akilciligin kendi beni icin her turlu insanlikdisi dusunce ve davranisi kendi gucu otoritesi ve iktidari adina; kendine mesru/mubah kilmasidir.

Iste bu algi, dunyayi en basta 1. ve 2. dunya savaslarina soktu. Emperyalist zihniyetin her turlu canavarliginin cikar temelindeki dunya gercekligini yasamaktayiz.

Ideolojilerin toplumlarinin iktidari Adina kendine uymayanlari nasil katlettiklerinin tarihi de uzak degil.

Terorizmin dogurulusu ve kullastirmak/robotlastirmak ta politik cikarin bir parcasi.

Buradaonemli olan "degerlerden bosa dusmek" degil; degerlerin insanlik temelli olmasini saglamaktir.

Bu da her turlu cikarin harci degildir. Cunku cikar, insanligi degil; politik iktidari otoriteyi ve gucu savunur ve ister. Yani etigin insan hak ve ozgurluklerini politikaya somuru olarak peskes ceker.

nihilizm toplumdan önce bireye zarar verebilir.
toplumu doğrudan etkilemez.
ama dolaylı yoldan toplumu da bozabilir tabi.

ayrıca bir insan için öncelikle önemli olan kendisidir, sonra toplumdur.
yani toplumu düşünerek kendini feda etmez kimse kolay kolay.

kendine faydası olduğuna inandırmak için din çok önemli.
tabi bu durum dinlerin uydurma olduğu anlamına da gelmesin.

evrensel-insan
06-01-2015, 01:20
nihilizm toplumdan önce bireye zarar verebilir.
toplumu doğrudan etkilemez.
ama dolaylı yoldan toplumu da bozabilir tabi.

ayrıca bir insan için öncelikle önemli olan kendisidir, sonra toplumdur.
yani toplumu düşünerek kendini feda etmez kimse kolay kolay.

kendine faydası olduğuna inandırmak için din çok önemli.
tabi bu durum dinlerin uydurma olduğu anlamına da gelmesin.

Bilincin degisimi ve gelisimi su sekildedir.

Toplumsal kisilik- Birey yoktur, kisi sadece degerleri ve yakinlari icin yasar. Devlet kisiyi kendi degerlerine gore yonetir, yonlendirir.

Bireyci kisilik- ben, ego, bananeci ve bireyci olarak birey odakli ve sadece bireyin kendi cikarini gozetir. Buradaki birey guc otorite iktidar temelinde, bir bir olarak dictator, otokrat v.s. olabilir. Turkiye de henuz bireyci kisilik toplumsal duzeyde gelismemistir.

Sosyal/siyasi kisilik - Kisi kendisinin toplumun degil de, sosyal bir etik degerin parcasi olarak algilar ve bu sosyal degeri icin yasar. Bu bir ideoloiji inanc izm ya da etik (milli/dini) deger olabilir.

Yıldıztozu
06-01-2015, 01:34
Bilincin degisimi ve gelisimi su sekildedir.

Toplumsal kisilik- Birey yoktur, kisi sadece degerleri ve yakinlari icin yasar. Devlet kisiyi kendi degerlerine gore yonetir, yonlendirir.

Bireyci kisilik- ben, ego, bananeci ve bireyci olarak birey odakli ve sadece bireyin kendi cikarini gozetir. Buradaki birey guc otorite iktidar temelinde, bir bir olarak dictator, otokrat v.s. olabilir. Turkiye de henuz bireyci kisilik toplumsal duzeyde gelismemistir.

Sosyal/siyasi kisilik - Kisi kendisinin toplumun degil de, sosyal bir etik degerin parcasi olarak algilar ve bu sosyal degeri icin yasar. Bu bir ideoloiji inanc izm ya da etik (milli/dini) deger olabilir.

Bütün amaç türümüzün devam etmesini sağlamak gibi görünse de yaptığımız her eylemin arkasında bencillik vardır.
İlla cennete gitmek için bencillik değil, karşılıksız iyilik yaparken bile amacımız kendimizi iyi hissetmek olduğu için her türlü bencilliğe gider.

Bazen toplumsal veya türsel düşünebiliriz fakat bunun bile arkasında bireysel ihtiyaçlarımız vardır.Çünkü toplumdan sağlayacağımız menfaatimiz vardır.

evrensel-insan
06-01-2015, 01:46
Bütün amaç türümüzün devam etmesini sağlamak gibi görünse de yaptığımız her eylemin arkasında bencillik vardır.
İlla cennete gitmek için bencillik değil, karşılıksız iyilik yaparken bile amacımız kendimizi iyi hissetmek olduğu için her türlü bencilliğe gider.

Bazen toplumsal veya türsel düşünebiliriz fakat bunun bile arkasında bireysel ihtiyaçlarımız vardır.Çünkü toplumdan sağlayacağımız menfaatimiz vardır.

Ben ve onun ile ilgili her turlu kavram anlam ve iceriginin hepsi, nihilism sonrasidir. Nihilizm oncesi bilinen en belirgin karsitlik, insanoglu uzerinden degil; meta uzerindendir. Emek/sermaye, burjuvazi/isci sinifi v.s.

Insanogluna donus ve insanoglu birini turune rakip yapis, nihilism ile baslar.

Daha once ben ve ilgili kavramlarin algi bilgi anlam ve icerik olarak bilinirligi yoktur.

Cunku nihilism oncesi, insanoglunu ya da birini/turunu degil; onun her turlu degerini temel alir.

Aborjin
06-01-2015, 03:09
Kağıt/Pratik diye bodoslama bir ayrım yapacağım islam ve musevilik arasında. Kağıt üzerinde musevilik en tehlikeli. Şöyle ki kendilerinden başka her millet ve dini köle olarak gören bir din. Ancak şuan pratiği yok. Olacak gibi de değil. Nüfusları çok az. İbraniler dışında kimseyi dine kabul etmiyorlar. Musevi sayısı gittikçe azalıyor. İbranilerde ırk dışı evlilik arttı. İsrailde bile dinsiz oranı %15. Museviliğin dinler çöplüğüne girmesine birkaç on yıl kaldıgını düşünüyorum. İslam ise kağıt üzerinde museviliğe yakın bir tehlike arz ediyor. Detaya gerek yok. Pratiği de görüyorsunuz. Şeriat düzenleri, Işid, İran, islam ülkeleri, terör vs.

hector
06-01-2015, 20:54
Aslında yaratılışı açıklamak için bir şeylere inanılmıyor. Elimizde ki mevcut verilerden bazı teoriler üretiliyor. Bunlar da henüz yanlışlanmadığı için doğru kabul ediliyor.

Her şeyi açıklayan bir teori yok elbette. Ama olacak diye bir kaide de yok. Hatta bence hiç bir zaman her şeyi açıklayamayacağız. Bir yerlerde hep gizemli bir şey kalacak.

Açıklanamayan bir şey olduğunda ise , onunla ilgili efsaneler üretmek yerine "bilmiyoruz" demeyi tercih ediyoruz. Bütün ateistler bilmediğimiz bir çok şey olduğunu kabul ediyor zaten.

kal
08-01-2015, 22:07
ateizmdir...

Nana Buluku
08-01-2015, 22:09
ateizmdir...

Sen ateist olduğuna emin misin?

kal
08-01-2015, 22:10
Sen ateist olduğuna emin misin?

ne ateisti ya:)

Nana Buluku
08-01-2015, 22:17
ne ateisti ya:)

İnancını söyler misin?

kal
08-01-2015, 22:24
İnancını söyler misin?

müslümanım çok şükür ateist olacak kadar aklımı kaybetmedim...

Nana Buluku
08-01-2015, 22:26
müslümanım çok şükür ateist olacak kadar aklımı kaybetmedim...

Neden "merhaba ateizm seçtim" diye konu açıyorsun?

kal
08-01-2015, 22:27
Neden "merhaba ateizm seçtim" diye konu açıyorsun?

atesitlerle dalga geçmek için:)

AerA
08-01-2015, 22:52
atesitlerle dalga geçmek için:)

Bereket hiç bir ateist "dalga geçiyorsun" diyerek seni ve beraberindeki 12 kişiyi öldürmeyecek. Aradaki fark bu kadar basit ve üzücü.

kal
08-01-2015, 22:55
Bereket hiç bir ateist "dalga geçiyorsun" diyerek seni ve beraberindeki 12 kişiyi öldürmeyecek. Aradaki fark bu kadar basit ve üzücü.

dostum biliyormusun ateistler yeterince güçlü olsalar öldürürler. müslüman hristiyan ateist burada insan faktörü önemli. bu son olaydan sonra islama ve müslümanlara kin kusan ateistleri görebilirsin sosyal medyada Allahtan sadece klavye kahramanı hepsi yeterince güçlü olsalar yaşatmazlar...

AerA
08-01-2015, 22:58
dostum biliyormusun ateistler yeterince güçlü olsalar öldürürler. müslüman hristiyan ateist burada insan faktörü önemli. bu son olaydan sonra islama ve müslümanlara kin kusan ateistleri görebilirsin sosyal medyada Allahtan sadece klavye kahramanı hepsi yeterince güçlü olsalar yaşatmazlar...

Kin kusmak, lanet okumak ayrı... Otomatik tüfeklerle birini öldürmek ayrı.
Klavye kahramanı olmamalarını mı tercih ederdin? Yani silahlanıp herkes sizleri öldürmeye çalışsa mutlu mu olurdun?
İsraildeki faşist bir Yahudiden farklı düşünmüyorsun... O heriflerde Filistin halkı için senin düşündüklerini düşünüyor ve eyleme geçiyorlar.

Çok yazık...

Nefretinizde, kininizde, lanetinizde klavyede, çizgilerde kalsa keşke.

kal
08-01-2015, 23:02
Kin kusmak, lanet okumak ayrı... Otomatik tüfeklerle birini öldürmek ayrı.
Klavye kahramanı olmamalarını mı tercih ederdin? Yani silahlanıp herkes sizleri öldürmeye çalışsa mutlu mu olurdun?
İsraildeki faşist bir Yahudiden farklı düşünmüyorsun... O heriflerde Filistin halkı için senin düşündüklerini düşünüyor ve eyleme geçiyorlar.

Çok yazık...

Nefretinizde, kininizde, lanetinizde klavyede, çizgilerde kalsa keşke.

Stalini bilir misin ateisttir sovyetler bir de ateizm müzesi kurmuştur yine bu sovyetler de özellikle stalin döneminde milyonlarca insan öldürülmüştür. ne demişti o ateist bir kişinin ölümü trajedi diğer binlercesi istatistik...

vishnu
08-01-2015, 23:05
islam şu an en tehlikeli din görünüyor.

ateistlerden musluman öldürmek isteyen çok azdır. ben bir agnostik deist olarak kimseyi öldürmek istemem.

ama islamda mürtedin katli vaciptir.

AerA
08-01-2015, 23:14
Stalini bilir misin ateisttir sovyetler bir de ateizm müzesi kurmuştur yine bu sovyetler de özellikle stalin döneminde milyonlarca insan öldürülmüştür. ne demişti o ateist bir kişinin ölümü trajedi diğer binlercesi istatistik...

İşkembe-i Kübradan sallamayın lütfen.
Ateizm müzesi diye bir şey kurulmadı, yok öyle bir şey.

Stalin iktidarı elinde tutmak için kendi yandaşlarını-yakın çevresinden dostlarını bile öldüren-öldürten bir kişi idi. Öldürürken de "Tanrı yok, Din yalan" diye ateist sloganlar atmıyordu. :)

Daha önceden de söylediğim gibi. Faşizan bir İsrailli gibi düşünüyorsun.

evrensel-insan
08-01-2015, 23:14

Sen ateizm ile antiteizm farkini hic duydun mu?

Yaa da ideolojik ateizm ile, humanist ateizm farkini?

Selmet
08-01-2015, 23:15
Stalini bilir misin ateisttir sovyetler bir de
ateizm müzesi kurmuştur yine bu sovyetler de
özellikle stalin döneminde milyonlarca insan
öldürülmüştür. ne demişti o ateist bir kişinin
ölümü trajedi diğer binlercesi istatistik...

ateist stalinin oldurdukleri dincilerin oldurduklerini akliyormu simdi?

kal
08-01-2015, 23:15
Sen ateizm ile antiteizm farkini hic duydun mu?

Yaa da ideolojik ateizm ile, humanist ateizm farkini?

yani gerçek ateizm bu değil mi diyorsun?:)

evrensel-insan
08-01-2015, 23:18

Ateizmin tek bir anlami vardir "tanrisizlik" her bir kisi de bu temelde ateist olarak farkli dusunur ve davranir.

kal
08-01-2015, 23:18
ateist stalinin oldurdukleri dincilerin oldurduklerini akliyormu simdi?

hayır öyle birşey demedim arkadaş ateistlerin sütten çıkmış ak kaşık olduğunu söylemeye çalışıyorda..

AerA
08-01-2015, 23:19

Hayır... Öldürdüğü insanları ateist düşünceye hizmet etmiş olmak için öldürmedi diyor...

gur91
08-01-2015, 23:37
sen dinsizlerin elinde güç yok mu sanıyorsun , kullandığınız silahlar bile onlar sayesinde eğer örgütlenmek isteseler görürdün o zaman güç var mı yok mu , ama dinsizlerin öyle bir derdi yok sizin gibi örgütlenelim asalım keselim diye
genel anlamda tabi benim gibilere soracak olursan eğer şu anki düşüncelerim değişmezse ve elime bir gün güç geçerse size karşı çok güzel kullanacağım o gücü

kal
09-01-2015, 00:03
sen dinsizlerin elinde güç yok mu sanıyorsun , kullandığınız silahlar bile onlar sayesinde eğer örgütlenmek isteseler görürdün o zaman güç var mı yok mu , ama dinsizlerin öyle bir derdi yok sizin gibi örgütlenelim asalım keselim diye
genel anlamda tabi benim gibilere soracak olursan eğer şu anki düşüncelerim değişmezse ve elime bir gün güç geçerse size karşı çok güzel kullanacağım o gücü

dostum eğer bize güç kullanırsan seni öldürmek zorunda kalırız hem dinimizde hemde hukukta meşru müdafa diye tabir edilen yetkiye dayanarak:) lütfen bunu yapma...

kartopu
09-01-2015, 00:32
Hiç bir din tehlikeli değildir. Tehlikeli olan iktidar talebidir.

İktidarı isteyen ateist te olsa tehlikelidir.

Din tanrı ile kucaklaşmanın yoludur. Tanrı ile kucaklaşmak için iktidar olmaya gerek yoktur. Ama tanrını yer yüzü temsilcisi olmaya adaysan işte tehlike orada başlar.

Dindarla Ateist arasındaki fark bilimsel anlatımdır ateist soru sorar kuşkulanır arayış içine girer ve kandini değişimin öznesi var sayar. Dindarsa bu faaliyetlerin tümünü tanrıya havale eder.

Dindarlık aslında beyinsel tembelliktir. Düşünmez çünkü onun adına düşünen vardır o sadece düşünene en iyi hizmetle meşgul olur.

Ateist bilimi kendine rehber seçtiğinden değiştirmeyi de kendi gücü ile yapar, onun için sürekli sorar ve şüphe duyar

Bence en tehlikeli din iktidarı istemektir iktidarda kalmayı düşünmektir.

vishnu
09-01-2015, 14:19
islam direk iktidarı isteyen bir dindir. dinden çok ideolojidir. onun için gerçekten tehlikelidir.

vishnu
09-01-2015, 14:23

İktidarı isteyen ateist te olsa tehlikelidir.

Din tanrı ile kucaklaşmanın yoludur. Tanrı ile kucaklaşmak için iktidar olmaya gerek yoktur. Ama tanrını yer yüzü temsilcisi olmaya adaysan işte tehlike orada başlar.

Dindarla Ateist arasındaki fark bilimsel anlatımdır ateist soru sorar kuşkulanır arayış içine girer ve kandini değişimin öznesi var sayar. Dindarsa bu faaliyetlerin tümünü tanrıya havale eder.

Dindarlık aslında beyinsel tembelliktir. Düşünmez çünkü onun adına düşünen vardır o sadece düşünene en iyi hizmetle meşgul olur.

Ateist bilimi kendine rehber seçtiğinden değiştirmeyi de kendi gücü ile yapar, onun için sürekli sorar ve şüphe duyar

Bence en tehlikeli din iktidarı istemektir iktidarda kalmayı düşünmektir.

ateist olmak bir insanı iyi yapmaz , ateist olmak bir insanı kötü de yapmaz.

ateist sadece tanrıya inanmayandır. evrenin bilinçli bir var edicisi olduğu iddiasını red eden kişidir. bu kişi iyi veya kötü olabilir.

iş islama gelince , musluman olan kişi islamın kurallarını mecburen kabul eder. kuran allah kelamı saydığı için onun emirlerini kabul eder. cihada inanır şeriatı hakim kılmak ister.

spartacus
09-01-2015, 14:54

Ya da şöyle denebilir, din zaten iktidarların aracıdır, bunun için doğmuştur...

Evvel zamanlarda insan yasa yapamaz, yasaları ancak tanrı-lar- yapabilir, insan yönetemez, tanrı-lar- yönetir o halde iktidarıda tanrı belirlemiştir. İktidardakiler tanrı adına yönetenlerdir, elçidir vs..

Geriye ne kaldı, iktidardakilerin yararına olacak bir toplumsal yapı yaratılması kaldı, din bu süreçte hem hukuk, hem buyruk hemde toplumun biatı çerçevesinde işe dahil edilen bir araçtır.

üsttekiler ile alttakiler arasındaki kulluk-kölelik işlevini yerine getirdiği gibi, üsttekilerin yararına da alttakileri zapturap altına alır, bunun en ideal yolu iradeleri yok etmektir. Dinde iman ve tapınma da ritüel olarak dahi insan iradesini yok etmek, ehlileştirmek çerçevesinde iş görür, fiziğinden, düşünsel zeminine değin.

Neyse, aslen kaba ve kısa geçtim sonuç itibariyle din zaten iktidar ikilikleri, ayrılıkları vb çerçevelerde hayat bulmuş politik örgütlerdir, özünde İNANÇ faktörü din açısından kullanılan araçlardan, gereksinimlerden, aletlerden en önemlisi ve başında gelendir. Din, insanları inandıkları şeyler uğruna köleleştirme sürecidir.

Bu nedenle neresinden bakarsak bakalım, dinler toplam da insan için zararlı, belirli bir yiyici-elit kesim için ise(efendi hazretleri) yararlıdır(maddi, manevi çıkar sağlar). Ortadoğu dinleri ve reformlara uğramayan islam ise, özünde çoğunluk için tehlikelidir. hele ki 21. Yüzyılda yarattığı insan karakteri ortada iken, belirli azınlıklar için ise yararlıdır, zira onlar örneğin islam sayesinde toplumları sürüleştirebilmişler, olağandışı her türlü yaşam koşul ve biçiminide olağanlaştırmışlardır(Allah'tandır, Allah vergisi, Allah'ın gücüne gider vb isyan edemezsin, itiraz etmemelisin, sizleri böyle, onları böyle yarattı, hem onların hesap vermesi daha zor, ağır bir şey mi gerekir, o halde tecavüzü-kulluğu-köleliği kabullenin zira bu tanrının takdiridir, ses çıkartmayın, isyan etmeyin, aman şükredin, çarpılırsınız... vb.)

Neyse neresinden bakarsak bakalım dinler(ortadoğu) apaçık geçmiş zaman bezirgan saltanatlarının, efendilerin, kullara, kölelere karşı ekonomi-politik-hukuki çıkarları çerçevesinde tanrı buyruğu adıyla oluşturdukları yasa ve davranışlar toplamıdır...

İşte günümüzde siyasileşmesi, iktidar aygıtı haline gelmesi tehlikeli... Dini siyasetten uzak tutmalı, inanırlarda din yerine yüzlerini inançlarına dönmeli, adı üstünde inanç(dileyen inanır, dileyen başka şeye inanır, dileyen de inanmaz!) ve bunu politik kullanımlar, pazarlıklar adına istismarlara izin vermemelidirler, aksi taktirde inançlı oldukları hem koca bir yalandır hemde inançlarına saygısızlıktır..

Felâsife
10-01-2015, 04:51
Ya da şöyle denebilir, din zaten iktidarların aracıdır, bunun için doğmuştur...

Evvel zamanlarda insan yasa yapamaz, yasaları ancak tanrı-lar- yapabilir, insan yönetemez, tanrı-lar- yönetir o halde iktidarıda tanrı belirlemiştir. İktidardakiler tanrı adına yönetenlerdir, elçidir vs..

Bu akşam tv de Cennetin Krallığı (http://tr.wikipedia.org/wiki/Cennetin_Krallığı) filmini ortasından seyrettimde, o kadarında bile bu dedikleriniz o kadar açık ve net işlenmiş ki adamlar sırf kendi egolarını tatmin için, kan dökmek için "Tanrı savaş emrediyor" deyip çevresindekileri de bu masala inandırıyorlardı.
Ne hikmetse Tanrının kan dökme meraklılarıyla arası çok iyi galiba, canı kan istiyor, hop koca ordular karşı kaşıya geliyor.

Sâf birisi bana Tanrı vahyediyor dese, ona kimse inanmadığı gibi birde tutarlar öldürürler, lakin kan dökmeye meraklı biri Tanrı savaş istiyor, kan istiyor dese el üstünde tutarlar/tutuyorlar.
Enteresan bir durum gerçekten. :)

Eskiler bu yüzden "İlm-i siyaset, ilm-i keramete kıç attırır" demişlerdir.
Hasılı siyasi düşünceden korkulur vesselâm.

Singularity
20-01-2015, 13:47
Işid'i, El kaide'yi ve AKP'yi kurarak dünyanın başına bela eden, Mossad ajanlarının dini olan museviliğin dünyanın en tehlikeli dini olduğu ortadadır.

Lep
18-05-2015, 11:10
Dinlerin hepsi tehlikelidir. Lakin hangisi sizin canınıza kast ediyor ve yaşam alanınızı kısıtlıyorsa sizin için o daha tehlikelidir. Bu yönüyle İslam bana göre en tehlikeli inançtır. Yahudilik ise az bir nüfusa hitap ettiği ve henüz israil de devletleşemediği halde eğitim sisteminde yer ediniyor. Çocuklara eriha benzeri soykırım içerikli kuşatmaları çocuk yaşlarda öğretiyorlar ve onlara bu kuşatmalarda kadın ve bebeklerin öldürülmesini meşru gösteriyorlar. Yahudiliğin filistin de yol açtıgı dram yetiyor. Elohim Soykırımcı ırkçı kadın ve eşcinsel düşmanı köleci bebek katili zalim bir tanrı. İnananları bulunan en tehlikeli Tanrıların başında bu gelir.

Vefik Sami
18-05-2015, 18:23
Din denen şey; insana ne veriyor, insandan ne alıyor, buna bakılmalı. Yoksa; sâdece belli ölçütler üzerinden gitmek - savaşlar, baskılar, kurallar, ibâdetler vs. - her zaman doğru sonuçlar vermeyebilir.

İnsanı insan yapan her öğreti, felsefe baş tâcıdır.

İlahimasal
18-05-2015, 19:11
dinlerin alayı tehlike , en tehlikelisi cahil sayısı bol ,nufusu ile orantılı olan dinler.

kut
14-06-2015, 23:29
Ortadoğu menşeili olanlar kuşkusuz ki en tehlikeli olanlar. Çünkü bunlar özleri gereği din değil, siyasettirler... Eskilik sırasına göre Yahudilik > Hristiyanlık > İslam. Bu üç din, hep savaşlara neden olmuştur, bugün dahi tüm savaşların, kavganın, gürültünün müsebbibi bu üç dinin mensuplarıdır.

Siz hiç bir Şamanistle bir Budist'in savaştığını duydunuz mu? Var mı tarihte örneği? Ya da bir Taoistle bir Jainist'in birbirini öldürdüğünü? Tarihte örneği yoktur. Çünkü bunlar "din"dir, siyaset barındırmazlar.

Çünkü "din" denen şey özünde insanı daha erdemli ve daha iyi kılan şeye denir. Oysa Ortadoğu kökenli olan şeyler din değil "ideoloji"dir, siyasettir. 2000 yıl önce (ve daha önceki devirlerde) Ortadoğu'da siyaset yapma biçimi buydu, "ben peygamberim" diyen siyaset arenasına atılıyordu. Peygamberim diyenleri parti liderleri, kurdukları dinleri de partiler gibi düşünün. Peygamberlik mesleğinin mucidi de Yahudilerdir... Bugün İslam'ın resmî propaganda tarihi anlatılırken "sahte peygamberler" olarak bahsedilenler, aslında başarısız olmuş siyasi liderlerdir. Konuya böyle bakın... Ortadoğu'nun geleneği bu, bugün bile Ortadoğu'da hâlâ siyaset=din'dir, bu binlerce yıllık bir gelenek, değişmesi zor.

world
05-09-2015, 16:49
Ortadoğu menşeili olanlar kuşkusuz ki en tehlikeli olanlar. Çünkü bunlar özleri gereği din değil, siyasettirler... Eskilik sırasına göre Yahudilik > Hristiyanlık > İslam. Bu üç din, hep savaşlara neden olmuştur, bugün dahi tüm savaşların, kavganın, gürültünün müsebbibi bu üç dinin mensuplarıdır.

Siz hiç bir Şamanistle bir Budist'in savaştığını duydunuz mu? Var mı tarihte örneği? Ya da bir Taoistle bir Jainist'in birbirini öldürdüğünü? Tarihte örneği yoktur. Çünkü bunlar "din"dir, siyaset barındırmazlar.

Çünkü "din" denen şey özünde insanı daha erdemli ve daha iyi kılan şeye denir. Oysa Ortadoğu kökenli olan şeyler din değil "ideoloji"dir, siyasettir. 2000 yıl önce (ve daha önceki devirlerde) Ortadoğu'da siyaset yapma biçimi buydu, "ben peygamberim" diyen siyaset arenasına atılıyordu. Peygamberim diyenleri parti liderleri, kurdukları dinleri de partiler gibi düşünün. Peygamberlik mesleğinin mucidi de Yahudilerdir... Bugün İslam'ın resmî propaganda tarihi anlatılırken "sahte peygamberler" olarak bahsedilenler, aslında başarısız olmuş siyasi liderlerdir. Konuya böyle bakın... Ortadoğu'nun geleneği bu, bugün bile Ortadoğu'da hâlâ siyaset=din'dir, bu binlerce yıllık bir gelenek, değişmesi zor.
Bilip bilmeden laf atmayın.Tanach ve Kuran'da savaş vardır İncil'de yoktur.Bir tane dahi İncil'den savaş ayeti getiremezsiniz.Eleştirirken içindekini bilerek eleştirin.

Durak
05-09-2015, 16:51
şimdiye kadar bir sürü din geldi her din bozulduğunda tanrının yeni bir din yollaması garantidir ama bizim ona inanmamız garanti değildir bana göre en tehlikeli din içinde 99 tane yanlış 1 tane doğru olan dindir mesela budizm tanrının varlığına karşıt bir dindir insanlığın kurtulma derdi yok diyor tanrının varlığını kabul etmişseniz hemen eleyebilirsiniz tanrı mükemmel olmalıdır yarattığı şeyi yaratıp çekip gidemez aynı şekilde yok olduğunu düşünmek de tehlikelidir bir dinde ilk önce bakılacak şey tanrı, sıfatlarını yansıtmalı, ahiret yaşamını sunmalı, korkularımızı ve meraklarımızı gidermeli bu korkudan maksat tanrı seni görüyor işitiyor korkusundan bahsediyorum insanın nereden geldim ve nereye gidiyorum gibi sorularına bu en baştaki sorular hakkında bilgi edinmek ister bu hak din onlara cevap vermelidir hak din olmayan dinler bir yerden hemen kendilerini belli ediyorlar hak olmayan dinde tanrı merkezde olmuyor budizmde bile merkezde insan var insanı bu dünyada acılarından nasıl kurtarırım endişesi var mantık olarak bu evrenin bir yaratıcısı vardır insanın merkezde olması mümkün değil biz kalbimizin atışına bile söz geçiremiyoruz nasıl ahiret ile ilgili isteklerimize cevap vericez ancak tanrının merkezde olması lazım ki cevabı bulabilelim bu acizliğimizle biz neyin merkezi olacağız hak olmayan dinde tanrının merkezde olmadığı sistemler inşa edilmesi olmuştur o yüzden yahudilik, hıristiyanlık, ve şuanda hak din olan islam hepsi buna karşı çıkar bana göre en tehlikeli din insan merkezli, mantık dışı ve içinde az sayıdaki doğrusu ile insanlığı yanlış mantığa çeviren dindir

Lep
05-09-2015, 17:16
Bilip bilmeden laf atmayın.Tanach ve Kuran'da savaş vardır İncil'de yoktur.Bir tane dahi İncil'den savaş ayeti getiremezsiniz.Eleştirirken içindekini bilerek eleştirin.
Hristiyanlar tevratı degiştirilmemiş kitap kabul ederler. Kutsal kitapdır. Dolayısıyla hristiyanlık inancında da şiddet bulunmaktadır. Ortaçağ da haçlı severleri ve putperestlere karşı siddet tutumlarında tevrat da bir kaynak olarak kullanılmıştır. Incilin ise tehlikeli yanı inananlara peygamberlik ve görüm verebilme iddiasıdır ki bu iddiada bulunan kimselerin kurdugu onlarca sapkın tarikatlara.ve liderlere yol açmıştır. Amerikan başkanının "Tanrı benden ırakı işgal etmemi istedi" sözü bu yüzden milyonlarca amerikalı tarafından yadırganmadı. Cinler büyücü kadınların incilsel varlıgı ise avrupa da ne kadar kadının ölümüne yol açtı. Bence sen iyi araştırma yapmadan yorumlandırma sevgili world

world
05-09-2015, 17:25
Hristiyanlar tevratı degiştirilmemiş kitap kabul ederler. Kutsal kitapdır. Dolayısıyla hristiyanlık inancında da şiddet bulunmaktadır. Ortaçağ da haçlı severleri ve putperestlere karşı siddet tutumlarında tevrat da bir kaynak olarak kullanılmıştır. Incilin ise tehlikeli yanı inananlara peygamberlik ve görüm verebilme iddiasıdır ki bu iddiada bulunan kimselerin kurdugu onlarca sapkın tarikatlara.ve liderlere yol açmıştır. Amerikan başkanının "Tanrı benden ırakı işgal etmemi istedi" sözü bu yüzden milyonlarca amerikalı tarafından yadırganmadı. Cinler büyücü kadınların incilsel varlıgı ise avrupa da ne kadar kadının ölümüne yol açtı. Bence sen iyi araştırma yapmadan yorumlandırma sevgili world

Hristiyanlarda şiddet vardır. Fakat İsa'da yoktur.Hristiyanlar bizi ilgilendirmez.İsa'nın sözlerinde asla şiddet olmamıştır biz kaynağa bakarız.İncil'de bir tane savaş ayeti gösterin .

Mesela Müslümanların barışçı olması da bizi ilgilendirmez Kuran'da ve Muhammet te şiddet var

Ayrıca Hristiyanlar Tevrat'ın ahlaki hükümlerini pek benimsemez.Ordaki yasaları İsa'nın kanıyla tamamlayıp o yasadan özgür olduklarına inanırlar.Bunun saçma olması da bizi ilgilendirmez bu yüzden Hristiyanlığın teolojisinde şiddet yoktur.

Lep
05-09-2015, 17:35
Hristiyanlarda şiddet vardır. Fakat İsa'da yoktur.Hristiyanlar bizi ilgilendirmez.İsa'nın sözlerinde asla şidde olmamıştır biz kaynağa bakarız.İncil'de bir tane savaş ayeti gösterin .

Mesela Müslümanların barışçı olması da bizi ilgilendirmez Kuran'da ve Muhammet te şiddet var

Ayrıca Hristiyanlar Tevrat'ın ahlaki hükümlerini pek benimsemez.Ordaki yasaları İsa'nın kanıyla tamamlayıp o yasadan özgür olduklarına inanırlar.
Bu metinlerin varlıgını yok etmez..biz nasıl inandıklarına göre yorumlamıyoruz. Sen hristiyanlıgı sadece incil ile ele alamazsın. Bunu sadece misyonerler yaparlar. Kimi müslümanlar da kurandan farklı yorumlamalarla siddetin mesru savunma üzerine oldugunu iddi ederler. Hristiyanlar için tek bir kitap yoktur. Yorumlama da tek bir tane degildir. Bu yuzden siddete catışmaya yol açmıştır tarih boyunca.

world
05-09-2015, 17:42
Bu metinlerin varlıgını yok etmez..biz nasıl inandıklarına göre yorumlamıyoruz. Sen hristiyanlıgı sadece incil ile ele alamazsın. Bunu sadece misyonerler yaparlar. Kimi müslümanlar da kurandan farklı yorumlamalarla siddetin mesru savunma üzerine oldugunu iddi ederler. Hristiyanlar için tek bir kitap yoktur. Yorumlama da tek bir tane degildir. Bu yuzden siddete catışmaya yol açmıştır tarih boyunca.

Siz ana kaynağa bakmayı reddediyorsunuz yalnız.

Elbet dinler iyi niyetle doğsa da savaşa yol açar çünkü dinin içinde bağnazlık var fakat...

Bir dini eleştirmek için inandığı değerlere bakmalıyız inananlara değil.Müslümanlar bugün hiç savaşmasaydı bile biz Kuran'a ve Muhammed'e bakıp İslam'da savaş ve şiddet var diyecektik.

Tevrat metnini çok farklı yorumladıklarını söyledim size.Bu yorumlama saçma dahi olsa birşey diyemeyiz.Biz o inancın saçmalığını başka konuda eleştirebiliriz ama Hristiyanlığın inandığı ve kabul ettiği teolojinin, şeyin içinde savaş yok.

İlahimasal
05-09-2015, 17:48

Elbet dinler iyi niyetle doğsa da savaşa yol açar çünkü dinin içinde bağnazlık var fakat...

Bir dini eleştirmek için inandığı değerlere bakmalıyız inananlara değil.Müslümanlar bugün hiç savaşmasaydı bile biz Kuran'a ve Muhammed'e bakıp İslam'da savaş ve şiddet var diyecektik.

Tevrat metnini çok farklı yorumladıklarını söyledim size.Bu yorumlama saçma dahi olsa birşey diyemeyiz.Biz o inancın saçmalığını başka konuda eleştirebiliriz ama Hristiyanlığın inandığı ve kabul ettiği teolojinin, şeyin içinde savaş yok.

World incil dediginiz kitap isadan nerdeyse 400 sene sonra iznikde yazılıp 4 parça halinde toparlanmış.içindeki kafa kesin ,öldürün sözleri ayıklanmışdır belkide .sonradan hristiyan ordularının neler yapdığı herkesin malumu.

Dinleri bu çağda kutsalaştırmak aklı başında insanların işi deil.

Aleph
05-09-2015, 17:49
Hristiyan conquistadorlar Inkalar'ın başına ne getirdi hepimiz biliyoruz. Yalnızca Islam'a laf çakıp diğer dinlerin yıkıcı etkisini görmezden gelmek doğru olmaz..

world
05-09-2015, 17:51
Hristiyan conquistadorlar Inkalar'ın başına ne getirdi hepimiz biliyoruz. Yalnızca Islam'a laf çakıp diğer dinlerin yıkıcı etkisini görmezden gelmek doğru olmaz..

İyi de Muhammed de bunu yapardı(yağmalama,yakma ve yıkma) diyebiliyoruz peki İsa bunu yapardı diyebiliyor muyuz?Biraz tarafsız olalım.

Lep
05-09-2015, 17:53

Bu teoloji kurumsallaştıgı an bitti. Simdi laiklik içerisinde siyasi gücünü yitirdigi için eski halini aldı. Bu inanç kurumsallaşmayı ön gören ögretiler içermekte. Aynı şekilde incil inanmayanların seytandan oldugunu ileri sürmektedir. Incil de tehlikeli ögretiler var. Ilk mesajımı tekrar okumanı istiyorum. Ayrıca son cümleni kurabilmen için hristiyanların tevratı kabul etmiyor olması gerekir. Merak ediyorum. Kendini Hristyanlıga inandırmaya mı çalışıyorsun ? Bu soruyu sadece bu konudan ötürü sormuyorum. Bu inancı kafanda kabul edebilecegin bir mantıga oturtmaya çalıştıgını seziyorum. Bu soruya cevap vermek zorunda degilsin. Bence kendine sor bu soruyu arkadaşım

world
05-09-2015, 17:58
Bu teoloji kurumsallaştıgı an bitti. Simdi laiklik içerisinde siyasi gücünü yitirdigi için eski halini aldı. Bu inanç kurumsallaşmayı ön gören ögretiler içermekte. Aynı şekilde incil inanmayanların seytandan oldugunu ileri sürmektedir. Incil de tehlikeli ögretiler var. Ilk mesajımı tekrar okumanı istiyorum. Ayrıca son cümleni kurabilmen için hristiyanların tevratı kabul etmiyor olması gerekir. Merak ediyorum. Kendini Hristyanlıga inandırmaya mı çalışıyorsun ? Bu soruyu sadece bu konudan ötürü sormuyorum. Bu inancı kafanda kabul edebilecegin bir mantıga oturtmaya çalıştıgını seziyorum. Bu soruya cevap vermek zorunda degilsin. Bence kendine sor bu soruyu arkadaşım

Hristiyanlığın saçma olduğu ile ilgili bir çok konu açtım.İsa Budist olabilir diyen de benim sen beni Hristiyan olmaya çalışmakla suçluyorsun.

Arkadaşım ben ateizmden de teizmden de bağımsız değerlendiriyorum. Kuran'ın kendi içinde savaş gebert öldür ganimeti al var İncil'de bir tane dünyasal savaş ayeti gösterin hani öldürün mü diyor İncilde yoksa düşmanlarınızı sevin mi?Hristiyanların Tevrat'a inanıp da onu farklı ve saçma yorumlamaları bu konunun tartışması değil biz onların inandığı şeye bakalım onların kabul ettiği şeye.

Bir tane diyorum İsa'nın ağzından çıkan yalnızca bir öldürün,yakın,yıkın emri getirin bana.

ilahi komedya kardeşim İncil İsa'nın ağzından çıkmamış sözlerden de oluşmuş olabilir bu da Hristiyanlığı tartıştığımız için gereksiz.İsa diye biri yaşamamışsa da biz inancı ve kaynaklarını tartışıyoruz.

bursali68
04-09-2016, 15:51
Merhaba,

Geçmişi de hesaba katarak göz gezdirsek, sanırım günümüzde en tehlikelisi YAHUDİLİK ve İSLAM diyebilirim...İslama ait nedeni 21.mesajda sevgili ALKA gayet güzel özetlemiş.

Ancak yine de asıl sorun hangi görüşten veya inançtan olursa olsun bilinçsizlik, bilgisizlik, insan olamama problemidir.Özellikle bulunduğumuz coğrafyadaki toplumları yönetenler de bunu bildiklerinden, bilinçli, eğitimli, bilgili toplum istemezler.Çünkü kan ile, kaos ile, kavga ile yönetmek daha kolaydır...At yalanı....!

Sağlıcakla kalınız...

Amon yarebbi
20-07-2017, 13:55
Sıralama yaparsak bu gün için

- islam( her mezhebi ) açık ara birinci
- protestan hristiyanlar
- siyonist yahudiler
- katolik hristiyanlar

Hangi din eline fırsar geçerse uyduruk tanrısı için digerini katleder.

Nero
20-07-2017, 14:35
Açık bir gerçek ki günümüzde en tehlikeli din islamiyet. Bu bir realite.

Demek ki insanlar onu bu çağda bu hâle getirmişler. Bu "insanlar" biraz emperyalizmden oluşuyor, biraz yerel egemenlerden, biraz dinî otoritelerden, biraz cahil ve öfkeli kitlelerden...

İdeoloji ve inanç başka, gerçekler başka. Gerçek neyse o...

İslamiyet hep böyle değildi. Bir barış dini olduğu dönemleri de vardı. Mesela Anadolu topraklarında uzun yıllar tüm dinlere mensup insanların barış içinde bir arada yaşadığı dönemler...

Yönetenlerin ve egemenlerin çıkarlarıyla bozulunca kaçınılmaz olarak tehlike ve acı doğuran bir din hâline dönüştü.

Bir cami imamının dediği gibi, Avrupa gerçek islamı uygularken, İslam toprakları acı, akılsızlık ve sevgisizlik üretir hâle geldi.

Vefik Sami
20-07-2017, 15:11
Bütün dinler tehlikelidir.
Tahlikeli olmayan din yoktur.
Marx, "Din afyondur" derken belkide konuyla ilgili ciltlerce eser verilebilecek bir husûsu, bir cümle ile özetler.

Şahâne bir özettir bu.

Odatv sitesinde okuyucu yorumlarında görmüştüm.
Bir vatandaş "Siyâsal İslam, bu güne kadar üretilebilmiş en etkili kitle imhâ silahıdır" yazmıştı.
Bizim toplumda ne cevherler var.
Bir dini bu kadar kısa bir cümle ile bu denli etkili anlatabilmek her babayiğidin harcı değil.

Önceki Papa Sultanahmet Câmisini ziyâret ettiğinde, kıbleye doğru yönelik hâlde iken, müslümanın namazda-kıyamda durduğu gibi durmuş, iki elini göbeği üzerinde birleştirip, sözüm ona "saygı" göstermişti. Tevrat'ta "Benden başka Tanrın olmayacak" hükmü varken, koskoca Papa "Herkesle herşey oldum" diyen Pavlus'a özenip Arap İlahına tâzimde bulunmuştu. Bir din, o dinin en "ulu" kişisi Papa'yı dahi bu denli riyâkâr yapıyorsa, benim gibi sıradan, câhil-cühelâ insanları nasıl etkiler; kim bilir?!

Din ve tehlike kavramlarını yan yana getirdiğimizde sâdece müslüman saldırganlığı veya cihad akla gelmesin.
İnsanları gerçekten uzaklaştıran ve uyutan her şey tehlikelidir.

Felâsife
21-07-2017, 01:09
"Sizce dünyada en tehlikeli din hangisi?"

Ankete "diğer" seçeneği konsaydı ben "İnsan" derdim, zira insan faktörü en zararsız bir dini bile, kasaplık haline getirebilir.

Zararlı olan dinler değil, insanlardır.

İnsan da neye el atsa, onu illaki kendi çıkarları, ihtirasları, siyasi amaçları doğrultusunda kullanacaktır, netekim de kullanmışlardır.

Ondan sonrada din zararlı gibi görünüyor, oysa bu bir örtü!
Gerçekte zarar veren din değil, insandır, insan faktörüdür.

O yüzden insanlar zannediyorlar ki İslam ve Yahudilik gibi dinler olmasa, kaldırılsa bu problemler olmayacaktır!
Dünya çok güzel bir yer olacak!

Oysa bu büyük bir yanılgıdır, o zamanda açıktan olacaktır her şey, zira insan içinde ki "dürtülere" kayıtsız kalamaz, onu illa bir şekilde uygulayacaktır, din yok diye kan dökmeyecek mi?
Bu bana imkansız geliyor.

Benim bildiğim insan her zaman uyumsuz, iflâh olmaz, ihtirasları olan, ve bunada SAHİP olmak için her şeyi yapan bir canlıdır.

Besin zincirinde Dinazorların selefi olan insan denen bu canlı, bu selefliğinin hakkını her zaman verir ve de vermiştir. Kendi türünü bile yok etmek idealleri arasındadır.
Din olsun olmasın, "Dinazorik dürtü" her şartta baskın gelecektir.

Dusunen adam
21-07-2017, 01:20
Neden bugün Müslümanlardan baska dinlerini yaymak için siddet uygulayan baska din mensuplari yok?

RollingStones
21-07-2017, 10:09
"Sizce dünyada en tehlikeli din hangisi?"

Ankete "diğer" seçeneği konsaydı ben "İnsan" derdim, zira insan faktörü en zararsız bir dini bile, kasaplık haline getirebilir.

Zararlı olan dinler değil, insanlardır.

İnsan da neye el atsa, onu illaki kendi çıkarları, ihtirasları, siyasi amaçları doğrultusunda kullanacaktır, netekim de kullanmışlardır.

Ondan sonrada din zararlı gibi görünüyor, oysa bu bir örtü!
Gerçekte zarar veren din değil, insandır, insan faktörüdür.

O yüzden insanlar zannediyorlar ki İslam ve Yahudilik gibi dinler olmasa, kaldırılsa bu problemler olmayacaktır!
Dünya çok güzel bir yer olacak!

Oysa bu büyük bir yanılgıdır, o zamanda açıktan olacaktır her şey, zira insan içinde ki "dürtülere" kayıtsız kalamaz, onu illa bir şekilde uygulayacaktır, din yok diye kan dökmeyecek mi?
Bu bana imkansız geliyor.

Benim bildiğim insan her zaman uyumsuz, iflâh olmaz, ihtirasları olan, ve bunada SAHİP olmak için her şeyi yapan bir canlıdır.

Besin zincirinde Dinazorların selefi olan insan denen bu canlı, bu selefliğinin hakkını her zaman verir ve de vermiştir. Kendi türünü bile yok etmek idealleri arasındadır.
Din olsun olmasın, "Dinazorik dürtü" her şartta baskın gelecektir.

:clap2:

Amon yarebbi
21-07-2017, 11:05
Felasife nin belirttigi tüm insanlar değil , belli bir kesimin DİN üretip , o din adı altında yaptıkları vahşet sıralamasın da ki yerleridir .

Din adı, yapılan vahşete takılan ismidir.
İslam
Hristiyanlık
Yahudilik
V.s
...
.....

cyber
29-07-2017, 15:19
Felasife nin belirttigi tüm insanlar değil , belli bir kesimin DİN üretip , o din adı altında yaptıkları vahşet sıralamasın da ki yerleridir .

Din adı, yapılan vahşete takılan ismidir.
İslam
Hristiyanlık
Yahudilik
V.s
...
.....

benim size durduk yere (asılsız) bir iftira atmam ne kadar kolaysa, İslam'a da iftira atmak o kadar kolaydır. Peygamber (S.A.V.) aramızda olmadığı için ve Din, sözünün arkasında durmayan ilim adamları ve körkütük cahillerin elinde sağa sola çekildiği için İslam'a asılsız iftiralar atılmaktadır. şunu bilmelisinizki Hakiki İslam ne kıyım yaptı nede insanlara haksızlık! günümüzdeki cahillerin sözde İslam'ı yaşıyoruz O'nun bayrağını taşıyoruz laflarına aldanmayın zaten. böylesi insanlara da bakıp İslam'ı eleştirmeyin. Eğer Peygamber (S.A.V.) şu anda geri gelse onlara beddua ederdi. bile bile doğruyu eğri, eğriyide doğru göstermenin cezası çok çetindir.

"ALLAH hakkında iftira atandan daha zalim kimdir? onlar (yarın) Rablerine arzolunurlar. Şahitlerde: "işte bunlar Rableri üzerine yalan söyleyenlerdir" derler. iyi bilinki, ALLAH'ın laneti zalimler üzerinedir." (Hud Suresi 18. Ayet)

"onlarki, ALLAH yolundan döndürmeye çalışırlar ve o yolu eğri büğrü yapmak isterler. üstelik onlar, evet onlar Ahiret'e de inanmazlar" (Hud Suresi 19.Ayet)

Ayet'lerde öylelerinin nasıl bir cezayla karşılaşacakları ortada. onlar Ahiret'e de iman etmedikleri için İslam'ın emirlerine asi davranırlar onu eğri büğrü göstermeye çalışırlar. sende, onlara uyanların onları doğru yolda zannettiklerini görürsün. günümüzde Din adına propaganda yapanlarda yokmudur böyle sahneler?

insanları yobazlıkla bağnaz yapıp ALLAH'ın Kudreti ve Yarattıkları hakkında düşünmelerini ibret almalarını engellerler, birde ceza alacaklarını söyleyip günahlar ve haramlarla korkuturlar. önce bir Müslüman Rabbini bilecek O'nun emir ve yasaklarını okuyup hakkıyla itaat edecek ve Rabbininde kendisini daima bildiğini ve gözettiğini, kalbinin künhünü dahi bildiğini idrak edecek. bunlar yapılınca, gayrısı boş ithamlardır.

bakın! günümüzdeki İslam coğrafyası olarak müslümanlığı nasıl yaşıyorlar, örneğin;
sen faiz haram olduğu halde bankaya itibar ediyorsan, bunuda "modern şartlarda böyle gerekiyor napalım" deyip kendini buna zorla adapte ediyorsan, ALLAH yeryüzüne bir felaket getirir senin modern şartını tozduman eder. modern şart diye kendini zorunlu tuttuğun metaha güvenip, ALLAH'ın emrini çiğnemeye değermiymiş o zaman görürsün? bunun gibi örnekler çoktur. biz Müslümanlığı böyle yaşadıkça felaha ereceğimizi asla ummayalım. günümüzde kafir toplumların insanlardan istekleri, ALLAH'ın emirlerinden haşa öncelikliyse günümüzdeki İslam devletlerininde diğer dünya devletlerininde başına gelenler mübâhtır.

"Babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, akrabalarınız, elde ettiğiniz mallar, kesata uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşunuza giden konutlar size Allah'tan, Resulünden ve O'nun yolunda cihaddan daha sevgili ise Allah'ın (azap) emri gelene kadar bekleyin (yaşayın)! Allah , fasık toplumları doğru yola iletmez" (Tevbe Suresi 24. Ayet)

kartopu
29-07-2017, 15:29
Bende İnsan diyorum.Hiç bir din kimse için tehdit değildir onu tehlikeli yapan insanın çıkarları menfaatleri ve buna yönelik rekabet anlayışıdır
Onun için Ben Tanrı İnsandır diyorum ve din kitaplarını insan insanı ikna veya düşman ilan etmek için yazmıştır.

cyber
29-07-2017, 16:00
Bende İnsan diyorum.Hiç bir din kimse için tehdit değildir onu tehlikeli yapan insanın çıkarları menfaatleri ve buna yönelik rekabet anlayışıdır
Onun için Ben Tanrı İnsandır diyorum ve din kitaplarını insan insanı ikna veya düşman ilan etmek için yazmıştır.

insanların saptırdığı konusunda hemfikirizde haşa tanrı insandır düşüncesinde de yanlışsın ne alakası var, Kur'an'ın bir insan diliyle yazılamayacağı ortadayken niye zorla insana atfediyorsun?

"kulumuza (Muhammed'e) indirdiğimiz Kur'an'dan şüphe ediyorsanız, siz de onun benzeri bir sûre meydana getirin. Eğer iddiânızda doğru iseniz, Allah'tan başka şâhitlerinizi de çağırın, eğer bunu başaramazsanız ki hiçbir zamanda başaramayacaksınız o halde inkar edenler için hazırlanan yakıtı insanlar ve taşlar olan Ateş'ten (Cehennem'den) sakının" (Bakara Suresi 23-24 Ayetler)

bu apaçık ortadayken hiçbirimiz Kur'an'ın İlmine Hikmetlerine benzer birşey getiremeyeceğimiz halde neden inatla ALLAH'ı inkar ediyorsunuz?

Mudiban Çivitgorz
29-07-2017, 17:25
İslam dininde tehlike, muhammed'in hayatını yansıttığı kadardır. Muhammed'in hayatı katliamlarla, savaşlarla, kadındır, cariyedir, altındır, ganimet bölüşmeleriyle geçtiği için sünnetçi müslümanlar da, muhammed'in aynısı yaşamaya kalkıştıklarında, tehlike meydana getiriyorlar.

archimedes
29-07-2017, 17:27
Sevgili Cyber sorduğunuz soruların yanıtları bu forumda hiç verilmemiş midir sizce? Eğer ilk defa üye olup yazıyorsanız ilgili başlıklara bir bakın isterseniz.

cyber
29-07-2017, 18:01
İslam dininde tehlike, muhammed'in hayatını yansıttığı kadardır. Muhammed'in hayatı katliamlarla, savaşlarla, kadındır, cariyedir, altındır, ganimet bölüşmeleriyle geçtiği için sünnetçi müslümanlar da, muhammed'in aynısı yaşamaya kalkıştıklarında, tehlike meydana getiriyorlar.

bu nasıl bir iftiradır ya. sen, Peygamberimiz (S.A.V.) hayatını ne kadar biliyorsunda oturduğun yerden yok katliamlar yok savaşlar yok kadınlar cariyer falan sallayıp duruyorsun? katliam lafını ele alalım, amaç katliam olsa Peygamberimizin bedeniyle birşey yapmasına gerek kalmazdı taifde olduğu gibi helak emri gelir ortadan kalkardı kafirler, halbuki "Ben Rahmet Peygamberiyim" buyurarak hep mani oldu helâka. şimdi Peygamberimiz haşa katilmi diyorsun sen?:yell:

savaşlar kafirlerin azgınlıkları yüzünden zaten olması kaçınılmazdı, senin parana arabana evine el koysam naparsın sen? hibemi edersin bana yoksa uğruna savaşırmısın? Peygamberimiz ve Ashab'ı Hicret edip geride herşeyi bıraktıkları halde yinede seslerini çıkarmayıp sabrettiler sen onların tırnağı bile olamazsın. savaştan kalan ganimetlerde ALLAH'ın izniyle helal kılındı yoksa Onlar savaşı mal mülk için yapmadılar "ne kadar kafir öldürürsek onların malları bize kalacak" deyip savaşmadılar sen ne zırvalıyorsun ya.

cariyelere gelince hiçbiri yaşça büluğ çağının gerisinde değildi. ALLAH'ın O'na helal kıldıkları seni ilgilendirmez. Peygamberimiz (S.A.V.) haşa senin gibi seks düşkünü değildi. senin önüne yarı çıplak kadın getirsem zincirlerle bağlı olsanda şehvetten kadına saldırırsın. sen kendin gibi insanlarla nasıl kıyaslarsın O'nu.

İslam'ın ve Peygamberin tehlikesi diye birşey yok. tehlike dediğin Kur'an'ı ve Sünnetleri hakkıyla anlamayan ve yerine getirmeyenlerde. eğip bükmeye çalışanlarda. bunuda İslam'a mâl edemezsiniz.

cyber
29-07-2017, 18:02
Sevgili Cyber sorduğunuz soruların yanıtları bu forumda hiç verilmemiş midir sizce? Eğer ilk defa üye olup yazıyorsanız ilgili başlıklara bir bakın isterseniz.

sizde her konu hakkında kaç kere cevap verip duruyorsunuz size birşey deniyormu?

archimedes
29-07-2017, 18:18
Sevgili Cyber,
Yazdıklarınızın hemen hepsi daha önceki tebliğciler, müslümanlar vb. tarafından aynı kelimelerle burada farklı konu başlıklarında yer aldı. Ve yanıtlarını da aldılar. Siz de bu başlıklara girip yeni yorum getirebilirsiniz. Ben de bundan memnuniyet duyarım.

cyber
29-07-2017, 19:09
Sevgili Cyber,
Yazdıklarınızın hemen hepsi daha önceki tebliğciler, müslümanlar vb. tarafından aynı kelimelerle burada farklı konu başlıklarında yer aldı. Ve yanıtlarını da aldılar. Siz de bu başlıklara girip yeni yorum getirebilirsiniz. Ben de bundan memnuniyet duyarım.

bana kalırsa geciştirmeye çalışıyorsunuz. ben burdakiler gibi çorbada tuzum bulunsun diye yorum yazmıyorum, açığa kavuşmayan soruları netleştiriyorum ve asılsız iftiraların üzerine gidiyorum. bilerek açığa kavuşmasını istemediğiniz çok soru ve sorun var.

şurda birkaç mesaj üstte, "sorun İslam'da değil O'na uymayanda hayatına uygulamayanda" diyerek çok şey açıkladım. halen cevaben "bende insan diyorum tanrı (haşa) insandır" diyen çıkıyor. ALLAH'ı kabul etmemekde inat ediyorsunuz bu apaçık belli. siz gözünüzle görmediğinizi (delilleri olmasına rağmen) bu kadar kolay inkar edebiliyorsanız, ebeveynleriniz öldüğünde de onları inkarmı edeceksiniz. çünkü bir daha görmeyeceksiniz onları. belki onların yaşadığında yanınızda olduğuda bir rüyaydı bana nasıl ispatlayacaksınız onların olduğunu? hele birde kendisi bebekken anne babası ölmüş olanlar napacak? onlarında bir baba ve anneden dünyaya geldiğini inkar etmesi gerekir. siz sayıca belli inkarcılar herşeyi çözdünüzde, 124bin Peygamber tebliğ ederek haşa yalan ve üçkağıt peşindemi koştu size göre?

ALLAH muhafaza (kınâ azâbennâr. Birahmetike yâ erhamerrâhimîn.)

Tumagü İskicap
29-07-2017, 19:10
Sonuçlarına baktığımızda en tehlikeli islam dini açık ara önde. Nimetimi tamamladım ve size din olarak islamı seçtim (maide 3) diyen tanrı, başka din adı altında, maide 3'deki bu buyruğunu yine aynı şekilde tekrarlasaydı, tehlikeli din o olurdu.

cyber
29-07-2017, 19:21
Sonuçlarına baktığımızda en tehlikeli islam dini açık ara önde. Nimetimi tamamladım ve size din olarak islamı seçtim (maide 3) diyen tanrı, başka din adı altında, maide 3'deki bu buyruğunu yine aynı şekilde tekrarlasaydı, tehlikeli din o olurdu.

Maide Suresi 3. Ayet niye sana tehlikeli geliyor? ne var bu Ayet'de? niye hala üstteki mesajlarda dediklerim çarpıtılıyor. insanların İslam'ı yaşayış şekillerinden İslam niye sorumlu?

neyin sonuçlarına bakınca İslam Dini önde? ankete göremi? banane senin anketinden? bende seninle ilgili bu "tehlikeli yaratık" diye bir anket açsam sende önde gidersin bu ölçümü şimdi?

sen bana bunun cevabını ver, niye günümüz Müslümanlarına bakarak İslam'ı eleştiriyorsunuz?

Shutur Nahundi
29-07-2017, 19:39
"Serbia Strong - God Is A Serb" marşını izledikten sonra en tehlikeli dinin Sırpların dini olduğuna karar vermek normaldir. Tevbe 23'de "babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin" ayetini okuduktan sonra en tehlikeli dinin Arapların dini olduğuna karar vermek de normaldir. Bu forumda 10 kişiden 8'i islam tehlikeli bir din diyorsa, yaşadıkları tecrübelerinden ötürü bunu dedikleri aşikâr. Kimse durup dururken islam tehlikeli bir dindir demez, demiyor da. Başlarına ne belaları getirmiş islam var ki %79 islamı tehlikeli görüyor.

cyber
29-07-2017, 20:13
"Serbia Strong - God Is A Serb" marşını izledikten sonra en tehlikeli dinin Sırpların dini olduğuna karar vermek normaldir. Tevbe 23'de "babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin" ayetini okuduktan sonra en tehlikeli dinin Arapların dini olduğuna karar vermek de normaldir. Bu forumda 10 kişiden 8'i islam tehlikeli bir din diyorsa, yaşadıkları tecrübelerinden ötürü bunu dedikleri aşikâr. Kimse durup dururken islam tehlikeli bir dindir demez, demiyor da. Başlarına ne belaları getirmiş islam var ki %79 islamı tehlikeli görüyor.

bırak palavrayı ne tecrübe yaşadınız İslam'la ilgili? İslam size haşa ne batırdı da canınız yandı, bu sitede bile bile ALLAH ile İslam ile Kur'an ile Peygamber ile nasıl alay ettiğinizi gördüm görmeyede devam ediyorum. "babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin" Ayetini niye kısaltıp yazıyorsun? O Ayet şöyle başlıyor;

"eğer inkarı tercih ediyorlarsa babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin, sizden kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerdir" (Tevbe Suresi 23. Ayet)

ALLAH napacaktı, haşa inkar edenlerle iş başka dostluk başka gibi sapıkça bir anlaşmamı yapacaktı? siz ne biçim hüküm veriyorsunuz be. bizi aynı ailede buluşturan babamız annemiz kardeşlerimiz olmasını sağlayan kimdir? ALLAH dilese bize bu sevgiyi tattırmadan ayırırdı bizi. bu baba anne ve kardeşlerden oluşan aile, birliğini dirliğini kime borçlu oluyor? tabiki ALLAH'a, o halde aralarından inkar edenler olursa yol ayrımı olmuyormu? sen ailenden biriyle kurduğunuz bir işin bir ekmeğin peşinde koşarken birbirinize attığınız en ufak bir kazıkda dahi yolları ayırıyorsunuzda, sen bir Müslüman iken ailenden ALLAH'ı bile bile kasten şiddetle inkar eden olursa nasıl yollarını ayırmazsın? sen şimdi neyin vicdanını yapıyorsun ailemdir atsam atılmaz satsam satılmaz ayaklarıyla?

gerçekten saçmalıyorsunuz. iftira atmak için yer arıyorsunuz.

kartopu
29-07-2017, 20:37
insanların saptırdığı konusunda hemfikirizde haşa tanrı insandır düşüncesinde de yanlışsın ne alakası var, Kur'an'ın bir insan diliyle yazılamayacağı ortadayken niye zorla insana atfediyorsun?

"kulumuza (Muhammed'e) indirdiğimiz Kur'an'dan şüphe ediyorsanız, siz de onun benzeri bir sûre meydana getirin. Eğer iddiânızda doğru iseniz, Allah'tan başka şâhitlerinizi de çağırın, eğer bunu başaramazsanız ki hiçbir zamanda başaramayacaksınız o halde inkar edenler için hazırlanan yakıtı insanlar ve taşlar olan Ateş'ten (Cehennem'den) sakının" (Bakara Suresi 23-24 Ayetler)

bu apaçık ortadayken hiçbirimiz Kur'an'ın İlmine Hikmetlerine benzer birşey getiremeyeceğimiz halde neden inatla ALLAH'ı inkar ediyorsunuz?

Diyanetçi İhsan Eliaçık İslamiyet kerbelada bitti diyor. Bence de tanrı gönderdiği elçisinin ailesini bile koruyamadı.
Muhammedin bütün nesli yok edildi kerbelada.

Demek ki tanrının gücü insanın belasına karşı gelemedi İnsan tanrıdan daha güçlü olduğu Kerbela da meydana çıktı.
Bana ayet yazmayın çünkü o ayetleri de insan yazdı.
Ben Allahı inkar etmiyorum onu tanıyorum Tanrı İnsandır. Siz inkar ediyorsunuz.

Cercis Hz Circis
29-07-2017, 21:15
Aslında islam kendi başına bırakılsa en tehlikesiz din ama yanlış anlaşılması onu tehlikeli yapıyor. Yani yanlış anlaşıldığında islam tehlikeli bir din. Mesele burada budaklanıyor. Yanlış anlaşılmayan islam nerede kimse bilmiyor. Herkes islamı yanlış anlaşıldığı hâl üzerinde tanıyor. Buradan çıkan sonuç ankete yansıyor doğal olarak. Ne kadar ehli sünnet'e dalarsanız, islam o kadar yanlış anlaşılıyor. Ne kadar icma, kıyas ve diğer ictihad kaynaklarını dininize referans edinirseniz, islam o kadar korkunç bir din haline bürünüyor.

cyber
29-07-2017, 21:34
Diyanetçi İhsan Eliaçık İslamiyet kerbelada bitti diyor. Bence de tanrı gönderdiği elçisinin ailesini bile koruyamadı.
Muhammedin bütün nesli yok edildi kerbelada.

Demek ki tanrının gücü insanın belasına karşı gelemedi İnsan tanrıdan daha güçlü olduğu Kerbela da meydana çıktı.
Bana ayet yazmayın çünkü o ayetleri de insan yazdı.
Ben Allahı inkar etmiyorum onu tanıyorum Tanrı İnsandır. Siz inkar ediyorsunuz.

ne alakası var ailesini koruyamadı falan? Şehitlik nerde kaldı o zaman. Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'den önce Ashab'dan kimler şehit oldu Bedir, Uhud ve diğer savaşlarda. haşa "ALLAH yardım etmedi" diyebilmen için önce bu konuda konuşman gereki. ama asla laf söyleyemezsin. ALLAH'ın kime yardım edeceği sana danışılacak birşey değil, O dilediğinin yaşamına yardım eder, dilediğinede Şehitliği hazırlar.

saçma sapan ters köşeler yapmaya çalışma kartopu. seninde aleviden dönme ateist olduğun belli. kerbelayı herşeye bedel ettin iki dakkada. Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'de mübarek bizim için değerli insanlar ama İslam onlardan ibaret değil. saçmalıyorsun kaçmaya çalışıyorsun. madem gitmek istiyorsun çözdüm ipini gidebilirsin.

cyber
29-07-2017, 21:42
Aslında islam kendi başına bırakılsa en tehlikesiz din ama yanlış anlaşılması onu tehlikeli yapıyor. Yani yanlış anlaşıldığında islam tehlikeli bir din. Mesele burada budaklanıyor. Yanlış anlaşılmayan islam nerede kimse bilmiyor. Herkes islamı yanlış anlaşıldığı hâl üzerinde tanıyor. Buradan çıkan sonuç ankete yansıyor doğal olarak. Ne kadar ehli sünnet'e dalarsanız, islam o kadar yanlış anlaşılıyor. Ne kadar icma, kıyas ve diğer ictihad kaynaklarını dininize referans edinirseniz, islam o kadar korkunç bir din haline bürünüyor.

Sünnete uydun diye İslam yanlış anlaşılmaz. sahih hadisler sünnetler nelerdir ve günümüzde gerçek kaynakları nerde yazılı? önce bunları toplamak bilmek gerek. sonrası insanların bunları idrakiyle alakalıdır. Kur'an'da bile bir Ayet'i yanlış anlasan Kur'an'ın emrini suistimal etmiş olursun. ona bakarsan bu herşeyde böyledir. senin söylediğin bir lafı ben başka birine aktarırken değiştirsem, sonucu facialara gider. evinde oturan bir kadının kapısını bir erkek çalsa (ama erkek eve girmese) fakat ben onu gördüğümde başkasına "bu kadın eve erkek alıyor" dersem sonucu nerelere varır siz düşünün. İslam'da da yanlış anlamaların böyle olması kaçınılmaz.

kartopu
30-07-2017, 10:57
Niye saçmalıyorum. Bu fikir İhsan Eliaçık a ait.

Evet ben dinsizim, Alevi Bektaşilikten çok şey öğrendim hem inanmak hem insan kalmayı Bektaşilikten öğrendim.
Meraklıyım ne yapayım Eliaçığı haklı buldum Hakikaten niçin koruyamadı Muhammedin neslini tanrı.
Gücümü yetmedi yoksa onlardan vaz mı geçti.

Belki Muhammed in yerine Osman ı Muaviye yi Yezid i daha münasip gördü. Ne de olsa Cihat felsefesi onlara daha yatkın.
Bu dincileri hiç anlamış değilim Sorular hep bildikleri yerden gelsin istiyorlar Bilmedikleri veya cevabını veremiyecekleri yerden geldi mi ya saldırgan oluyorlar ya suçlayıcı kelimeler söylüyorlar.

Niçin İslam dünyası H. Hüseyin katledildikten sonra tam ortasından ikiye bölündü. Niçin sunni İslam Şia yı islam saymıyor Şia Sunni islam ı
Kerbeladaki katliam değilmi islam ı ortasından çatlatan.
Bu şunu anlatıyor Kerbela olayından sonra ya Allah Muhammed den vaz geçti ya İslam Allahtan.

cyber
30-07-2017, 12:35
Niye saçmalıyorum. Bu fikir İhsan Eliaçık a ait.

Evet ben dinsizim, Alevi Bektaşilikten çok şey öğrendim hem inanmak hem insan kalmayı Bektaşilikten öğrendim.
Meraklıyım ne yapayım Eliaçığı haklı buldum Hakikaten niçin koruyamadı Muhammedin neslini tanrı.
Gücümü yetmedi yoksa onlardan vaz mı geçti.

Belki Muhammed in yerine Osman ı Muaviye yi Yezid i daha münasip gördü. Ne de olsa Cihat felsefesi onlara daha yatkın.
Bu dincileri hiç anlamış değilim Sorular hep bildikleri yerden gelsin istiyorlar Bilmedikleri veya cevabını veremiyecekleri yerden geldi mi ya saldırgan oluyorlar ya suçlayıcı kelimeler söylüyorlar.

Niçin İslam dünyası H. Hüseyin katledildikten sonra tam ortasından ikiye bölündü. Niçin sunni İslam Şia yı islam saymıyor Şia Sunni islam ı
Kerbeladaki katliam değilmi islam ı ortasından çatlatan.
Bu şunu anlatıyor Kerbela olayından sonra ya Allah Muhammed den vaz geçti ya İslam Allahtan.

iftiralara asılsız yalanlara bak.

ALLAH , Dininden Peygamberinden vazgeçse Kur'an'ı bugüne kadar değişmeden ulaştırırmıydı bize? size daha kaç kere diyeceğim? aklınız niye almak istemiyor? Peygamber ve 4 Halifeden sonra insanların İslam'ın emirlerindeki sapmaları kendi suçları kendi verecekleri Hesaptır. sen şu anda hala Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan'a inanıyorsan onların başına gelenleri savunuyorsan Hakikatleride biliyorsun demektir. sen dinsiz olmana ve 1400 sene geçmesine rağmen sende, Hakikatleri idrak etmede bir değişme olmuşmu? belliki olmamış. sende bile olmamışsa insanlarda Hakiki İslam'ı isteseler ellerine ayaklarına çekidüzen verip günyüzüne çıkarırlar. O'na uygun yaşarlar. ama İslam'ı yaşayacaklarına kafir toplumlara uymak hepsine cazip geliyor, napalım bu yaptıklarının hesabınıda kendileri verecekler.

ALLAH , Dininden vazgeçse bu kainattanda vazgeçer bizden de vazgeçer? bu ne sapık bir ihtam böyle? eğer dediğin gibi Kendisi için Dininin bir değeri kalmasaydı sanki seninmi değerin kalacaktı? o durumda sen Dininin yanında beş para etmezdin. insanoğlunu yarattığı gibi yoketmeyide bilirdi. ne biçim hüküm veriyorsunuz siz ya?

İslam 4 Halifeden sonra ikiye dörde altıya bölündüyse bunun suçu kimin? niye zorla mezhep çıkarma ihtiyacı duydu insanlar? niye Dinlerini bölük pörçük etmeye çalıştılar? niye geçmiş Peygamberlerin ümmetlerine döndük? onlarda Peygamberleri aralarından (vefat ile) alınır alınmaz çok geçmeden Dinleri tahrif etmeye başladılar. bunun suçu kimin? İslam'dan önceki hiçbir Din insanların bozgunculuğu yüzünden 200 sene bile orjinalliğini koruyamadı. ama Kur'an 1400 senedir Hak'tır ve Kıyamet'e kadarda Hak olacaktır.

günümüzde Kur'an'a aykırı davrananlar varsa, "bizi aldatıyorsunuz" diyerek gidin onların yakasına yapışın. saçma iftiralarınızı İslam'a atmayın.

Asinus Orientalis
30-07-2017, 12:48
ALLAH , Dininden Peygamberinden vazgeçse Kur'an'ı bugüne kadar değişmeden ulaştırırmıydı bize?....
Sevgili Cyber, henüz yenisiniz, inanmayandan bir inana dost uyarısı :

Bu forumda, dini, müslümanlardan daha iyi bilen ama bay Allah'ı tanımaz kurtlarla, siteye henüz gelmiş, vaktini arşivi ve gerçekleri okuyarak geçirmek yerine şimdiden takışmaya başlamış amatörler vardır. :)

Az okuyun ve daha donanımlı olarak geri dönün.:)

Arşivi okuduğunuzda, dış dünyanın çelik çomak oynarken buradakilerin dinin kuantum mekaniğiyle uğraştığını görüp hayran da kalacaksınız. :pop2:

Anlattıklarınız artık çoğumuz için anaokulu seviyesinde. :)

cyber
30-07-2017, 13:58
Sevgili Cyber, henüz yenisiniz, inanmayandan bir inana dost uyarısı :

Bu forumda, dini, müslümanlardan daha iyi bilen ama bay Allah'ı tanımaz kurtlarla, siteye henüz gelmiş, vaktini arşivi ve gerçekleri okuyarak geçirmek yerine şimdiden takışmaya başlamış amatörler vardır. :)

Az okuyun ve daha donanımlı olarak geri dönün.:)

Arşivi okuduğunuzda, dış dünyanın çelik çomak oynarken buradakilerin dinin kuantum mekaniğiyle uğraştığını görüp hayran da kalacaksınız. :pop2:

Anlattıklarınız artık çoğumuz için anaokulu seviyesinde. :)

benim donanımsız olduğumu söyleyen senmisin? sen yazdıklarınla beni güya örtbas etmeye çalışıyorsun. siz İslam'la asılsız iftiralarınızla alay etmeyin bende sizin ateistliğinizi boşa çıkarmıyım. anlattıklarım anaokulu seviyesiymiş küçümsemeye bak, sen güya kuantum mekaniğinden sözediyorsunda noluyor? akşam tencereyemi koyup yiyorsun? dış dünya dediğin teknolojiyi ne kadar ilerletti küçümseyeceğine sayelerinde bu forumu açtınız kıymet bilmen gerekir. 20 yıl önce bilgisayar nedir internet nedir bilmiyordunuz şimdi bu fırsat ayağınıza geldi bunu küçümsüyormusun kuantum mekaniğiylemi kıyaslıyorsun? seninki, çıktığı kabuğu beğenmeyen civciv misali. kuantum "mekaniği"ne takıldığına göre torna tesviyecisin :)

siz bana napmam gerektiğini anlatacak değerde değilsiniz. sizin, Hak Din üzerine yalanlarınız dolanlarınızda hiçkimseyi kandıramayacak değerde. iftiralarınız sinirlerimi bozuyor ve sizin günah yükünüzü gitgide artırıyor o kadar.

Engse Hohol
30-07-2017, 14:02
Sn cyber; islamın teknoloik gelişmelerde ve bilim dallarının herhangi birinde nerelere öncülük ettiğinizi yazarsanız seviniriz. Merak etmeyin, buradaki insanlar gerçeğin tanımını değiştirmeksizin gerçeği olduğu gibi kabullenen gerçekci insanlardır. Budizm ve Hinduizm ankette, tehlikeli olarak hiç işaretlenmemiş olması, tehlikesiz dinleri tehlikeli olarak gereksiz yere etiketlemediğimizin bir kanıtı olarak duruyor orada ama eminimki siz, islami kalıp içerisine sıkışmış halinizle farklı yorumluyorsunuzdur!

cyber
30-07-2017, 14:56
Sn cyber; islamın teknoloik gelişmelerde ve bilim dallarının herhangi birinde nerelere öncülük ettiğinizi yazarsanız seviniriz. Merak etmeyin, buradaki insanlar gerçeğin tanımını değiştirmeksizin gerçeği olduğu gibi kabullenen gerçekci insanlardır. Budizm ve Hinduizm ankette, tehlikeli olarak hiç işaretlenmemiş olması, tehlikesiz dinleri tehlikeli olarak gereksiz yere etiketlemediğimizin bir kanıtı olarak duruyor orada ama eminimki siz, islami kalıp içerisine sıkışmış halinizle farklı yorumluyorsunuzdur!

nerden kıvırmaya çalışıyorsun sen ya, osmanlının son zamanlarından itibaren bizde batıya uymaktan farklı ne davranış olduki teknolojide gelişme olsun, hep onlara uyduk onların bize tanıdığı imkan kadar geliştirdik hiçbirzaman onların önüne geçemedik. ama öncesinde öyle değildi.

İbn-i Sina, Biruni ve daha nice çalışmalarıyla ünlü İslam bilim insanları vardı.

size sırf İstanbul'un fethi için geliştirilen topu bile teknolojik sebep gösterebilirim.

Şahi (silah) (http://turandursun.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj_woru97DVAhVFJFAKHdMVDv8QFgglMAA&url=https%3A%2F%2Ftr.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25C5% 259Eahi_(silah)&usg=AFQjCNGhVvUuLN6YJbgG9e3m5H1emg713A)

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi olarak ismini aldıkları padişahın dönemine damgasını vuran Şahi Topu modelini aslına uygun bir şekilde yeniden tasarladıklarını belirten Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, orijinali İngiltere'deki Fort Nelson Müzesi'nde bulunan Şahi Topu'nun teknik özellikleri hakkında şu bilgileri verdi: "Namlu ile barutun depolandığı iki kısımdan oluşan ve 18 ton ağırlığında olan top, ulaşımın ve tedarikin çok zor olduğu o dönemde üretilmiş ve kullanılmıştır. Ayrıca topların nerede ve nasıl döküldükleri de bende merak uyandırdı. Kayıtlara göre Şahi Topları ile 600 kiloya kadar gülle atılabiliyor. Şahi Topu döküm kalıbı ve özel soğutma sistemi dikkat çekicidir. Topa işlenen ahenkli yazı, rölyef ve resimlerin o zamanki imkanlarla kalıba nasıl verildiği beni çok meraklandırmıştır. Günümüzde benzeri uygulamalar rahatça yapılabiliyor. Tarihçiler günümüz toplarının özelliklerini yakalayan yüksek kapasiteli Şahi Topundan 4-5 adet üretildiğini söylüyorlar. Bakır ve kalay alaşımı dediğimiz tunçtan yapılan Şahi Topu, 1500 km/saat hızla hedefi vurabiliyor. Bu ses hızından fazladır. Literatürde bu bilgi var. Arada yaklaşık 450 yıl olmasına rağmen şimdiki modern toplar 7 bin, 9 bin km/saat hıza erişti. Yani o dönemde Osmanlılar, çok ileri bir top döküm teknolojisi ve top kalıp soğutma sistemleri geliştirmişlerdir."

Osmanlı hala olsaydı, gavurun geliştirdiği atom bombasını onlara yedirecek bir savaş aleti geliştirebilecekti. biz İslam toplumu ALLAH'ın izniyle herzaman diğer toplumlardan öndeyken, kendimizi hatalarımızla bile bile geri bıraktık. şimdide onların esiriyiz. bunda İslam'ın suçu yok. suç biz müslümanlarda.

------------------------------------------------

anketin beni ilgilendirmez anketin herşeyin hesabı olamaz. budizm hinduizm dediğin sapık inançların anketinde hiç ellenmemesi onların zaten insanlara duyuracağı bir tebliği olmamasındandır. aynı zamanda meyve veren ağaç taşlanır, İslam'ın Hak Din olduğu herkesçe bilindiği için doğal olarak ona saldırıyorlar çünkü İslam haşa sona ererse kendi pislikleriyle dünyada istedikleri gibi at koşturacaklar.

bana kalkıp saçmasapan şeyleri savunmayın. siz neyin doğru neyin yanlış olduğunu iyi biliyorsunuz. bile bile inkar etmeyin. siz gerçeği olduğu gibi kabullenen insanlar değilsiniz, Hak Yolu eğriltip O'nu ısrarla bozuk göstermeye çalışıyorsunuz. bunuda inkar etmeyin.

Engse Hohol
30-07-2017, 16:01
Osmanlı iğneyi bile ithal ederdi çünkü üretmekten acizdi. Osmanlı'nın son 150 yılı borç batağında çıpınmakla geçti. Yalnızca kanuni süleyman dönemine bakarak, Osmanlı'nın 620 yılına ihtişam atfedenlerin bakış açısı, senini gibi 50 milyon akp'li insanlarda var. Sonuç ne?

1280 yılında İtalyan Armati gözlüğü icat etti. Kontak lens ise Leonardo da Vinci tarafından 1470'lerde üretildi.
1592 yılında Galilei 30 kez büyüten teleskop üretti.
1698 yılında Thomas Savery ilk buharlı makinayı yaptı.
1796 yılında Edvard Jenner ilk çiçek aşısını üretti.
1799 yılında Alessandro Volta ilk elektrik bataryasını üretti.
1804 yılında Richard Trevithick ray üzerinde 16 km hızla giden ilk lokomotifi üretti.
1816 yılında Rene Laennec tıpta halen kullanılan o meşhur stetoskopu icat etti.
1820 yılında Hans Oersted elektromanyetik akımı keşfederek, günümüzde kullanılan iletişim araçlarının temel çalışma ilkesini tasarladı ve elektrik devrimi başladı ve buradan sonra dana'nın kuyruğu koptu.

Osmanlı bu tarihlerde ne yapıyordu dersiniz? Gasp ettiği milletlerin toprağına öşür, kadınına cariye, malına ganimet pahası biçmek için sürekli savaşıyordu. Osmanlı ganimet ve cariye peşinde savaşmaktan vakit ayırıp sanayi üretimi için hamle yapma fırsatını kendine yaratamadı. Neyin yanlış gittiğini düşünmeye fırsatları bile yoktu, o derece ganimet ve cariye odaklı kendilerine has sosyal ticaretlerini yaratmışlardı.

cyber
30-07-2017, 16:35
Osmanlı iğneyi bile ithal ederdi çünkü üretmekten acizdi. Osmanlı'nın son 150 yılı borç batağında çıpınmakla geçti. Yalnızca kanuni süleyman dönemine bakarak, Osmanlı'nın 620 yılına ihtişam atfedenlerin bakış açısı, senini gibi 50 milyon akp'li insanlarda var. Sonuç ne?

1280 yılında İtalyan Armati gözlüğü icat etti. Kontak lens ise Leonardo da Vinci tarafından 1470'lerde üretildi.
1592 yılında Galilei 30 kez büyüten teleskop üretti.
1698 yılında Thomas Savery ilk buharlı makinayı yaptı.
1796 yılında Edvard Jenner ilk çiçek aşısını üretti.
1799 yılında Alessandro Volta ilk elektrik bataryasını üretti.
1804 yılında Richard Trevithick ray üzerinde 16 km hızla giden ilk lokomotifi üretti.
1816 yılında Rene Laennec tıpta halen kullanılan o meşhur stetoskopu icat etti.
1820 yılında Hans Oersted elektromanyetik akımı keşfederek, günümüzde kullanılan iletişim araçlarının temel çalışma ilkesini tasarladı ve elektrik devrimi başladı ve buradan sonra dana'nın kuyruğu koptu.

Osmanlı bu tarihlerde ne yapıyordu dersiniz? Gasp ettiği milletlerin toprağına öşür, kadınına cariye, malına ganimet pahası biçmek için sürekli savaşıyordu. Osmanlı ganimet ve cariye peşinde savaşmaktan vakit ayırıp sanayi üretimi için hamle yapma fırsatını kendine yaratamadı. Neyin yanlış gittiğini düşünmeye fırsatları bile yoktu, o derece ganimet ve cariye odaklı kendilerine has sosyal ticaretlerini yaratmışlardı.

son paragrafın sadece iftira. savaşarak toprak ele geçirmek sanki hristiyan ve yahudi toplumunun yapmadığı şeydide, bunu yapan yeryüzünde bir Osmanlı Devletiymiş gibi anlatıyorsun. tek taraflı hüküm verme. Osmanlı İslam'ı da yaymak bir yandanda pislik toplumları defetmek için savaşırdı. Dua etsinler Hitler gibi toplama kamplarına atmadı onları böyle bir vahşet yaşatmadı onlara. mertçe yiğitçe savaştı suçmu bu şimdi?

ganimet peşinde koşan Osmanlıysa yıllarca 1700lü yıllardan beri ingiltere, fransa ve ispanyanın sömürmediği ülke kalmadı be. sen neyden bahsediyorsun? Osmanlı kimleri kendi çıkarı için kullandı. hem ganimet helal kılınmışken sanane Osmanlının savaşla ele geçirdiği ganimetlerden?

iftira atmak size göre gerçekten çok kolay.

1698 yılında Thomas Savery ilk buharlı makinayı yaptı diyorsunda!. ilk buharlı makina kaynaklara göre M.S. ilk yüzyılda mısırlı mühendis tarafından yapılmış kalkıp patentini hemen amerikaya yükleme.

diğer sıraladıklarında elektriğe ve elektroniğe bağlı şeyler onlarda önceki mesajda yazdığım gibi Osmanlı'nın gerilemesine denk gelen zamanlardı, yani İslam'la ve İmanla, gerilemenin bir alakası yok. herşey düzgün giderken bir toplum gerileme dönemine girdiyse kendi hatalarından dolayıdır. zaten söyledim herşey o zamanlarda olmaya başladı, Müslümanların İslam'la bağlarını gevşetmeye başladığı zamanlardı, "gerileme dönemi" adı üstünde herşeyin tersine gitmesidir. günümüzde o gerileme döneminden çıkabildikmi? çıkamadık, hala geriliyoruz ipleri gavurun eline verdiğimiz için hala bize müsade ettikleri kadar üretim yapabiliyoruz. hala bir köprüyü inşa ederken yabancı isimlerle ortaklık yapıyoruz. sene kaç? hala kendimize ait bir arabamız yok. bu gidişle bu gerilemeden kurtulamayacağız. ama bunların sebebi İslam değil, O'nu hakkıyla yaşamayan Müslümanlarda.

Nero
30-07-2017, 16:47
Osmanlı o devirde ne atom bombasını alt edecek güce sahipti, ne de köle ve cariye için savaşan ilkel bir ganimet devletiydi. İkisinin arasını ne zaman bulacağız bakalım?

kartopu
30-07-2017, 17:25

ALLAH , Dininden Peygamberinden vazgeçse Kur'an'ı bugüne kadar değişmeden ulaştırırmıydı bize? .

Sn cyber

Sizi fazla yormayayım İnanmışsın inananlar için işler kolay onlar sormaz kuşkulanmaz acaba farklı bir şey de olabilir mi demez .,İşte ben de sizin gibi değilim zor insanım

Ama ben bir teori buldum daha doğrsu başkası buldu bende doğru olduğunu kabullendim

Allah Şeytan Melek Kul = İnsandır Din kitaplarını İnsan yazmıştır .Bende böyleyim.

Turdur
11-12-2017, 14:31
Hristiyanlık.
Amerika ve Afrika kıtasılarına yaptıklarını az çok okudum.
Şu ana kadar en çok kan akıtılan din ve ellerinde ki güç hala çok üstün ve hala kan akıtıyorlar.

RollingStones
11-12-2017, 15:18
En tehlikeli din yok, en tehlikeli tür var. İnsan.

megalanya
06-01-2018, 22:38
Yahudilik ırkçı bir dindir.

ilahimasal
06-01-2018, 22:42
En tehlikeli dini , insan kurgulamış dediğiniz anda , insanın ne derece tehlikeli , insanın kurguladığı tehlikeli dini , bir başka insanın ifşa etmesi ile insanın ne derece tehlikeyi önleyici olduğunu da göz ardı etmemek gerekir.

Tengrizm
17-01-2018, 20:30
İslam ve musevilik bu ikisi dünyanın başına bela olmuştur.

Velhelebe
18-01-2018, 17:43
Teorik olarak birçoğu farklı yorumlanabilse bile uygulamada kötü sonuçlar açığa çıkabiliyor.

Karanlıktan aydınlığa
22-01-2019, 16:18
işin içine cehennemle tehdit,inancı tebliğ emri girince herşey sarpa sarmış.tanrı bilmiyormuydu cehennem fikrinin ve tebliğ emrinin böyle bir sonuç doğruracağını .biliyordu.ya tanrı algımızı değiştiriceğiz yada bu dinlere inanmaktan vazgeçeceğiz.durum bu.