PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlkeler ve sorgulanması.

Şüpheci Dinsiz
30-03-2013, 07:48
Sevgili arkadaşlar,

İçinde bulunduğumuz günlerde gerek toplumumuzda, gerekse forumda sergilenen ilkeleri, tutumları masaya yatıralım, sorgulayalım diye düşündüm.

Örneğin:
Düşmanımızın düşmanı bizim dostumuz mudur ?
Bana bu örneği vermek gerektiğini düşündüren, mevcut rejimden hoşnut olmayan sosyalist çevrenin rejimi yok etmek ve şeriat gibi bronz çağına ait bir rejim yerleştirme arzusu içinde olan dinci çevre ile olan birlikteliğidir.

Sevgiler

Baskoylu
30-03-2013, 15:05
Saygideger Deist_tr Dost.

Kisilerin kurum ve kuruluslarin sahip oldugu ilkeler; nitelik ve niceligine gore ayri ayri masaya yatirirsak, bir birine karistirmazsak cozume ulasabiliriz.

Düşmanımızın düşmanı bizim dostumuz mudur ?Ozellikle bu soyleminiz Turkiye sinirlari icinde ve Turkiye Halklari arasinda buyuk bir hastaliktir.
Dusmanimizin dusmani`da onun gibi insanlik dusmani ise.... elbette bizim dostumuz olamaz.

CHP yi MSP den iyi gorup CHP nin desteklenmesi gibi, veya CHP yi MHP den biraz daha ilimli gorup, CHP nin desteklenmesi gibi.
Sozum ona kendisini Sosyalist, Marksist, Komunist, Ilerici ve Aydin goren bazilarinin, Turkiye`de Askeri Fasist Diktatorlugun mimarini ve mimarlarini desteklemesi gibi....
Seriat kanunlarindan nefret edip, benzer veya farkli bir yapilanmaya sahip olan olusumun desteklemesi, diger bir adi ile kotunun iyisi mantigina hizmet etmesi..... Dusmanimin dusmani benim dustumdur... mantigi ile bire bir kesismektedir......

Saygi ve Insani Sevgilerimle.

Şüpheci Dinsiz
30-03-2013, 23:32
Sevgili Baskoylu,

Daha net anlayıp daha net cevap verebilesiniz diye soruyu size uyarlayıp sorayım o zaman.
Her başlıkta tekrarlayıp durduğunuz, hatta yeni başlıklar açarak tekrar tekrar vurguladığınız rejim düşmanı sloganlarınıza dayanarak soruyorum :
Mevcut rejimin düşmanı olan, ilk fırsatta toplumu bronz çağına geri götürme hevesi içinde olan dinci çevre, mevcut rejimin bir başka düşmanı olan Baskoylu'nün dostu mudur ? Öyle ise neden ? Değilse neden ?

Sadece sorulan soruya cevap vermenizi özellikle rica ediyorum.

Sevgiler

Baskoylu
31-03-2013, 17:00
Saygideger Deist_tr Dost.

Guzel bir konu actiniz, bende kendi elestirimi veya dusuncemi kisaca acikladim, herkes yani dusuncede olamaz veya ayni seyleri savunamaz.... Yuz Cicek Acsin, Bin Fikir Carpissin. ilkesi ile hareket edersek, fikir ve dusuncelere saygi cercevesi icinde surdurursek.

Deist_tr
İçinde bulunduğumuz günlerde gerek toplumumuzda, gerekse forumda sergilenen ilkeleri, tutumları masaya yatıralım, sorgulayalım diye düşündüm.yukarida vurguladiklarinizi masaya yatirip, insani degerlere yakisir sekilde fikir ve dusunclerimizi paylasip, dogrulari alip, yanlislari mahkum edebiliriz.... yok degilse kisir tartismalar, kisisel satasmalar, saldirilar ve olmadik olumsuzluklar yaratmadan oteye gidemeyiz....

Örneğin:
Bana bu örneği vermek gerektiğini düşündüren, mevcut rejimden hoşnut olmayan sosyalist çevrenin rejimi yok etmek ve şeriat gibi bronz çağına ait bir rejim yerleştirme arzusu içinde olan dinci çevre ile olan birlikteliğidir.Ilk yazinizda cok kucuk yazdiginiz yazi ve iddanizdan dolayi MSP bugunun AKP si ile CHP arasindaki farkliliklari goz onunde bulundurup, AKP denen Seriatci, Dinci ve Yobaz bir partiye kin gudup, CHP`yi tutarak sorunu cozeceklerini dusunenlerin yanlis bir tutum icinde olduklarini,
AKP denen Seriatci, Dinci ve Yobaz bir kurumun dusmani olan CHP gibi duzenin Irkci, Milliyetci ve Fasist kurum, benim dostum olamaz....

Buna bir cok ornek verebiliriz; 17 Ekim Devrim surecinde, St Petersburg`da sorumlu olan birinin Lenin`e yazdigi mektuptan kisa bir not alirsak, Oradaki toplumun buyuk cogunlugu Dinci bir yapilanma oldugu icin, Komunizminde Din icin en buyuk tehlike gordukleri icin, Carlik iktidarina karsi orgutlemede istedikleri gibi mesafe kat etmediklerinden dolayi, Buradaki Insanlara daha fazla kilise ve ibadet yerleri vaat edersek, din egitiminde daha fazla ozen gesterecegimizi soylersekvs vs, ORGUTLEMEMIZDE BUYUK BIR FAYDA SAGLIYACAKTIR gibi uzun bir mektup gonderir.

Lenin soyle der; "Devrimden sonra en buyuk dusmanlarin ve karsi devrimci saflarda yer alacak olan, yalanlarla orgutledigin toplumun kendisi olacaktir... yalan yanlislarla orgutlenme ve taraftar bulmaya calismak, Sosyalizme ve Marksizme taraftar olabilecek toplumu`da kendine en buyuk dusman ilan etmis olursun".

Sizin soylemeye calistiginiz mevut rejimden hosnut olmiyan, sozum ona Laik duzenden hosnut olmiyan sozde sosyalist cevrenin, AKP gibi Seriatci, Dinci ve Yobaz bir parti ile birlikte hareket etmesi ve isbirligi yapmasini sorgulamaya calismaktasiniz!!!!!

Kim bu sosyalistler?????
Kendisine Ateistim diyen herkes Ateist olmanin bilincindemidir?
Kendisine Komunistim diyen herkes Komunizmin bilincindemidir?
Kendisine Sosyalistim diyen herkes Sosyalizmin bilincindemidir?
Kendisine Demokratim diyen herkes Demokrasinin bilincindemidir?
bunlari cogalttikca cogaltabiliriz.
Iste sorunun temel kaynagi burada yatmaktadir.
Bugun Turkiye sinirlari icinde kendisini Sosyalist ve hatta ileri giderek kendisini Komunist goren, devlet destekli sozum ona bu orgutleri (duzenin savunuculuguna soyunan) birer reviziyonist ve duzenin isbirlikcileridir...

Mehmet Altan gibilerin teorik olarak bazi seyleri kavramalari onlari sosyalist veya komunist yapabilirmi?
Erdal Unonu bir donem ODT de devrimci hatta ve hatta sosyalist biri gorunup oyle algilanmisti!!!!

Dogru Perincek denen Derin Devletin Bir Numarali Adami Bir Donem sozum Ona Marksist Mucadele veriyordu degilmi?
Ayni orgutlenme icinde yakalanan Iki Onder ve Iki Lider vardi... Onder ve liderin birisi Devletin Ajani ve Mit`i cikti digeri ise Diyarbakir Zindanlarinda Ser Verip Sir Vermiyerek Olumsuzlesti....

30 Mart 1972`de Kizildere katliaminda evde bulunan Mahir Çayan, Sinan Kâzım Özüdoğru, Hüdai Arıkan, Ertan Saruhan, Saffet Alp, Sabahattin Kurt, Nihat Yılmaz, Ahmet Atasoy, Cihan Alptekin, Ömer Ayna ile rehineler Charles Turner, Gordon Banner ve John Law hic kimse sag birakilmamaksizin, rehinelerle birlikte yapilan yargisiz infazdan sonra. ne ilginctirki Ertuğrul Kürkçü, Dev-Genc Merkez Yurutme Kurulu uyesi sag selim hemde Samanlikta kurtuluyor!!!!!! Rehineler bile fasist kolluk gucler tarafindan katledilirken, vurulan yaralilar ve vurulmiyanlar hunarca katledilirken.. Ertugrul Kurkcu`nun sag kurtulmasinin ve ardindan Denizlerin idam edilmesi gibi ayni cezaya carptirilmamasinin sebebini soylemeye gerek gormuyorum, hemde ifadesinde Askere el bombasi attigini soylemesine ragmen!!!! kisaca ifadesine bakalim isterseniz......

“İlk ben çıktığım için sabah, daha sonra da Mahir ‘Sen çık şunlarla konuş’ dedi. Ben çıktım, arkadan da Mahir, Cihan, Saffet çıktılar yukarıya… Evin çatısı var, topraktan, kiremit çatı, oradan merdivenle çıkılıyor, tek katlı bir ev. (…) Birlikler mevzilerine girmeye başladılar, makineli tüfek yuvalarının arkasına girmeye başladılar ve bizimle konuşmak isteyen adamlar geri geri gitmeye başladılar. ‘Ne oluyor?’ deyip, biz bir ölçüde geri çekildiğimiz zaman dört bir yanımızdan makineli tüfeklerle eve ateş açıldı. Önceden iki üç arkadaş kendini aşağıya attı. Ben onların arkasından, en arkada Mahir kalmıştı. Baş aşağı düştüm. Merdivenlerden yuvarlandım. Toparlanıp, doğrulmaya çalışırken yukarıdan kanlar boşalıyordu. Tam deliğin ağzına Mahir’in kolu sarkmış, kafası da kısmen sarkmış ve kanlar akıyordu, ben fırladım… Bir iki el bombası attım dışarıya. Makineli tüfek ateşi sürekli devam ediyordu. Fakat bir şey göremiyorsun, zaten. Ayrıca tesir sahası dışına çıkmışlardı. Bir şey kestirmek mümkün değil. Ve Mahir’i indiremedim.”

Iste bizim Samanlikta kurtulan sozum ona unlu Solcu!!!!!! Boyleleri dun devlet icin, bugun ise Kurt Milli Burvucazisi icin, yarinda Fetullah Gulen icin calisacaklardir... Boyleleri ise Turkiye halklari tarafindan Sosyalist, Komunist, Ilerici ve Devrimci olarak gorunur, veya gosterilmeye calisilir.

Sonuc olarak gercek Marksitler, Sosyalistler ve bu dusunce icin mucadele veren Devrimciler;
Turkiye`de gunumuzde varolan Seriatci, Dinci ve Yobaz iktidari, nede ona dusman gorunen bir kac farkli olusumdan ibaret olan farkliliklarini bir yana birakacak olursak, ozunde ayni dusunceye hizmet eden mantik olan Fasist Parlementer sistemin temsilcilerini desteklemez, yani Dinci ve Yobaz AKP`ye karsi geldigi gibi, CHP, MHP ve benzeri duzenin diger burcuva patilerini desteklemez.... Dusmanimin Dusmani Benim Dostumdur Demez.....

Ozellikle Sordugunuz Soruya Gelince,,,

Mevcut rejimin düşmanı olan, ilk fırsatta toplumu bronz çağına geri götürme hevesi içinde olan dinci çevre, mevcut rejimin bir başka düşmanı olan Baskoylu'nün dostu mudur ? Öyle ise neden ? Değilse neden ?Gerek yukarida yazdiklarim gerek #21 (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=462754&postcount=21) buradaki linkte yazilarim umarim istedigin cevaptir.. bunlar sizi ikna edemiyorsa, aradiginiz cevaplar bunlar degilse, Saygideger Dostuma zaman ayirarak, daha uzun yazabilirim.....

Deist_tr
Sadece sorulan soruya cevap vermenizi özellikle rica ediyorum.
Biraz uzun yazdigim icin ve talep ettiginiz ricanizi astiysam bagislayin.....

Deist_tr
Her başlıkta tekrarlayıp durduğunuz, hatta yeni başlıklar açarak tekrar tekrar vurguladığınız rejim düşmanı sloganlarınıza dayanarak soruyorum :
Baskalarin attigi taslar, hakaret ve kufurler, Dostun attigi taslarlarin yaninda hic kaliyor......

Saygi ve Insani Sevgilerimle.

Sesli
31-03-2013, 18:25
Sayın Deist_tr güzel bir soru sormuş karşılığında verilen yanıt uzun, ancak hiç bir ilgi ve de bilgi taşımıyor. Ne denir!

Bazı kişiler inandıkları hususları gerçek sanırlar...Ve üşenmeden o sandıklarını savunmaya yeltenirler. Bu açıkça onların inançlarına kendilerinin de inanmadığının bir göstergesidir. Burada da bu gerçeği görmekteyiz.

evrensel-insan
31-03-2013, 21:46

Oladabilir, olmayadabilir. Sonucta konu neye kime gore dostluk/dusmanlik algisidir.

Sonucta diyelim sana bir dusmanligi olanin dusmanlik konusu ve kavrami ile, onun dusmani olanin ona dusmanliginin dusmanlik konusu ve kavrami cakismayabilir.

Bu acidan birisine dusman olanin illasana da dusman olacagi anlamina gelmez.

Bizim toplumumuzda alisilagelmis bir bilincalti davranisi vardir. Mesela ailenin bir ferdinin bozustugu bir kisi ile ailenin diger ferdleri alisilagelmis olarak bozusur.

Halbuki burada iliskiler kisiseldir ve illa ailenin bir ferdi birisi ile gecinemiyor diye; ailenin tum ferdlerinin o kisi ile gecinemeyecegi anlami cikmaz.

Sesli
31-03-2013, 22:45
Sayın Deist_tr'nin sorusu şuydu ;

Daha net anlayıp daha net cevap verebilesiniz diye soruyu size uyarlayıp sorayım o zaman.
Mevcut rejimin düşmanı olan, ilk fırsatta toplumu bronz çağına geri götürme hevesi içinde olan dinci çevre, mevcut rejimin bir başka düşmanı olan Baskoylu'nün dostu mudur ? Öyle ise neden ? Değilse neden ?

Bu soruya yanıt yok. EVİRİP ÇEVİRME var. Soru buydu.

Rejime düşman olan kişi, evirip çeviriyor, ancak yanıt veremiyor. Ve ne yazık ki bunun dahi farkında değil. Çünkü inanmış bir defa. İnancı onun kimliği olmuş, inancını atarsa, kimliği de değişecek KONU aslında budur. Bütün inanç sahipleri inançlarını savunmak durumundadırlar. Nedeni de inançları giderse kimlikleri de gider...

evrensel-insan
31-03-2013, 22:57
Burada ortak bir cikar temelinde bir hareket soz konusu olabilir. Yani "kopruyu gecene kadar..." mantigi.

Diger bir sorun da sartlanmislik ve akil ufkunun sinirlaridir.

Soyle dusunelim. AKP Suriye'ye Esad'a savas aciyor. Ayni sekilde onlarin besledigi muhalifler de bu savasi destekliyor. Simdi burada, diyelim bakis acisina gore dusman AKP olsun onun da dusmani Esad olsun. Bu durumda Esad dost mu oluyor?

Olmaz. Cunku insan haklari evrensel hukuk ve hak ve ozgurlukler olarak Suriye halki temelinde Esad da dusmandir. Yani Burada tekbir dost vardir, o da Suriye halki ve onlarin hak ve ozgurlugu tarafinda olmaktir.

Iste buradaki AKP ya da Suriye muhalifleri sirf kendi cikarlari ya da direktifler temelinde Esad'a karsidir; yoksa Suriye halkini dusundukleri icin degil. Dusunseler zaten Suriye halkina yonelik saldiri eylemleri yapmazlar.

Baskoyun'lu konusu ozel bir konu oldugundan ve ben bu konudaki gelismenin detayini bilmedigimden; degerlendirmemi genel yaptim.

Şüpheci Dinsiz
01-04-2013, 06:21
Sevgili Baskoylu,
[...]

AKP denen Seriatci, Dinci ve Yobaz bir partiye[...]

AKP denen Seriatci, Dinci ve Yobaz bir kurumun[...]

Sizin soylemeye calistiginiz mevut rejimden hosnut olmiyan, sozum ona Laik duzenden hosnut olmiyan sozde sosyalist cevrenin, AKP gibi Seriatci, Dinci ve Yobaz bir parti ile birlikte hareket etmesi ve isbirligi yapmasini sorgulamaya calismaktasiniz!!!!![...]

Sonuc olarak gercek Marksitler, Sosyalistler ve bu dusunce icin mucadele veren Devrimciler;
Turkiye`de gunumuzde varolan Seriatci, Dinci ve Yobaz iktidari, nede ona dusman gorunen bir kac farkli olusumdan ibaret olan farkliliklarini bir yana birakacak olursak, ozunde ayni dusunceye hizmet eden mantik olan Fasist Parlementer sistemin temsilcilerini desteklemez, yani Dinci ve Yobaz AKP`ye karsi geldigi gibi, CHP, MHP ve benzeri duzenin diger burcuva patilerini desteklemez.... Dusmanimin Dusmani Benim Dostumdur Demez.....[...]
Sonuç olarak: "Şeriatçı, dinci, yobaz çevreyle asla işbirliği içinde olmam, çünkü evrensel doğrulara hizmet etmiyorlar." diyorsunuz. Bu açıklamanız için teşekkür ederim.

Baskalarin attigi taslar, hakaret ve kufurler, Dostun attigi taslarlarin yaninda hic kaliyor......Özü sözü bir olan bir insanım Sevgili Baskoylu, taş atıyor olsam bunu bilirdim. Sizce de uygunsa ÖM ile rejim düşmanlığı ve tekrarlar konusunu uzun uzun konuşup bir uzlaşmaya varmayı çok isterim.

Sevgiler