PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Agnostik Forum Saldırılar Yüzünden Kapatıldı

ALKA
31-03-2013, 07:01
Agnostik Forum kapatılmış arkadaşlar. Saldırılara dayanamamış ve server siteyi kapamış..

Aşağıda Agnostik.net sitesinin sahibinin bilgilendirme mesajı...

Forum nerede?

-“Unfortunately, we’ve had to disable your account, as your domain agnostik.net was the victim of the largest denial of service attack our company has ever seen. We cannot allow a site or customer on our network that is capable of attracting this level of attack, so you’ll need to move your domains to another host.” [1]

Agnostik.NET’in de müşterileri arasında bulunduğu, 1 milyondan fazla sitenin yayınını sağlayan 15 yıllık hosting firması bugün bana yukarıdaki açıklamayı gönderdi. Siteyi hedefleyen saldırı bugüne kadar karşılaştıkları en büyük saldırıymış ve artık siteyi yayında tutamayacaklarmış.

Kayıtlara geçsin diye belirteyim, kullanıcı bilgileri kimsenin eline geçmemiştir. Basit bir anlatımla, sunucunun kaldırabileceği trafiğin çok üzerinde anlık bağlantı yapılmak suretiyle normal trafik geçici bir süre çalışamaz hale gelmiştir.

Esasen saldırı yaklaşık yarım saat içinde etkisiz hale getirilmiştir. Ne var ki ticari bir kuruluş olan hosting firmamız, “bu kadar ilgi çekici bir siteyi” barındırmak istememekte.

Online üye sayısı 15-20’lerde gezinen kendi halinde bir forumun bile müslümanların kalbine bu derece korku salabildiğini görmek güzel. Merak etmeyin canlar, site tekrar açılacak, neticede kökü bizde

Ancak bu fırsattan istifade, bir süre ara vermenin ve bu süreçte özellikle non-theist üyelerimizin içinde bulunduğumuz durum hakkında biraz kafa yormalarının gerekli olduğunu düşünüyorum.

Son dönemde forumda sayıları hayli artan, kavgadan ve gerginlikten beslenen asalaklar ve troller için; kimseye maddi getirisi olmayan, her an mahkeme kararıyla kapanabilecek, içeriği sahiplerinin ceza almasına yeterli, bu gibi saldırılara açık hedef olan bir forumu ayakta tutmanın anlamı var mıdır?

İfade özgürlüğünüzü biraz özleyin.

Yakında yine görüşeceğiz.

http://agnostik.net/2013/03/30/4/

istatistik
31-03-2013, 14:15
siteni kapandığını ben de dün öğrendim. Oldukça aktif çalışmalar gösteren bir sitenin bu şekilde yayına ara vermek zorunda bırakılması (Zaman zaman bize de olduğu gibi) çok üzücü.

rasa
31-03-2013, 14:31
Bende bu sitenin aktif üyelerinden biriydim!. Bir şey dikkatinizi çekmiştir her halde, site sahibi yönetici teistlerden çok non teistlerden yakınıyor!. birtakım üyeler sırf kendi eğolarını ön plana çıkarıp, yayınlanması sitenin aleyhine olabilecek içerik yüklemeyi kendilerine bir marifet bildiler!. Oysa hanği ortamda olduklarını hep unuttular, meydanın yalnız kendilerinin sandılar. Site yönetiminin sitemine katılıyorum. Şimdi özğürlüğün değerini anlasınlar!.

vartor
31-03-2013, 16:23
Sitenin gecici de olsa kapanmasi uzucu; Yeni bir host aramak, istedigini bulmanin kolay olmadigini spartacus'dan biliyorum. En kisa zamanda tekrar faaliyete gecebilmesi dileklerimle...

Deist1907
31-03-2013, 19:07
Sitenin kapanmasi üzücü fakat son dönemde malesef sitedeki ateistler teistler kadar dogmatik bildigimiz bildik müslümanlar gibi hakaret gibi sacma seylerle ugrasiyorlardi. dinsizligin temelindeki fikir özgürlügü empati humanizm gibi degerlerden uzaklasmamak dogmalara kapilmamak lazim ikide bir tanri kesinlikle yoktur gibi sacma sapan basliklar acip devamli kendilerince tanriyi yok ediyorlardi tanriyi yok edebilirsiniz zihninizde ama benim zihnim dogrudur tanriya inananlar aptaldir gibi bakis acilari aydinliga giden yolda engellerdir

Neva
31-03-2013, 20:36
Sitenin kapanmasina uzuldum. Umarim en kisa surede yayin hayatina geri donerler.

Natan
31-03-2013, 21:37
Karşıt fikre dayanamayıp, soluk aldırmama uğraşı veren dinci gericiler,
Müslümanlara eziyet edenleri nasıl şikayet edebiliyorlar?

Saygılarımla
Natan

evrensel-insan
31-03-2013, 21:51
Bir konu ve kavramda dusunce ve bilgi ile basa cikamayan beyinler, her zaman yasaga uc kagida zarara v.s. yonelirler.

Halbuki bilmezlerki dusuncenin vucudu yoktur ve sadece vucudu dile gelmek adina araci olarak kullanir.

Aslinda bu sosyo-psikolojik davranis bir egosal tatmin bozuklugudur. Bir cesit intikam almaktir.

Kisaca gucu yetmedigi dusunce ve bilgiye onu intikam ile engellemek onun beyni icin gorunen tek intikam ve egosal tatmin davranisidir.

strong
31-03-2013, 22:06
O siteye emeği geçmiş biri olarak, emeklerimizi bir kalemde çöpe atan bir sitenin bu durumda olmasına çok sevindim.
Daha detaylı bilgi için alttaki linki tıklayabilirsiniz.
http://forum.dinsizler.net/viewtopic.php?f=25&t=562

Neva
31-03-2013, 22:36
Karşıt fikre dayanamayıp, soluk aldırmama uğraşı veren dinci gericiler,
Müslümanlara eziyet edenleri nasıl şikayet edebiliyorlar?

Saygılarımla
Natan

Karsit fikre dayanamamak, en buyuk sorun bu zaten sitelerde..Katilimcilarda alisilagelmis, tek tip uye profili yaratmak gibi bir takinti var.

evrensel-insan
31-03-2013, 22:48
Demokrasi algisinin temeli karsitlarin mevcudiyetidir. Iste buradaki demokrasi bilinci ve farkindaligi her seyden once karsit olarak algilanan taRAfa taninan hak ve ozgurluktur.

Zaten beynin dusuncelerin zihniyetlerin ve boylece yasam ve iliskinin gelisimi de bu karsitlik tartismasinin serbestliginden dogar.

Ama maalesef ideolojiler inancsallar ve dogrular hep tek duze indirgemeci determinist ve mutlak olarak; karsi tarafla tartismak hatta dusunce ve bilgi alis verisinde bulunmak yerine; guc otorite temelinde susturmayi yegler. Iste diktatorlugun demokrasinin oteki yuzu olmasi da budur.

Cunku demokrasi algisi genelde taraf demokrasisi karsi taraf diktatorlugudur.

Hak ve ozgurlukler ise taraflarin biribirine tanidigidir.

Ahlaksız
01-04-2013, 01:23
Agnostik.net'in en aktif üyelerinden biri olarak,bu tür bir saldırı olmasına şaşırmadım açıkcası..

Arada bu foruma gelip,konulara bakıyorum..Sevgili Alka,yazmaya başlarsan denetimini kaldırırız teklifi yaptı..Bende bu ricasını kıramam tabi..Agnostik.net düzelene kadar burada takılırım artık..Herkese kucak dolusu sevgiler
(Agnostik.net'ten NOLAN)

Şüpheci Dinsiz
01-04-2013, 03:31
Şimdi dinsizler.net (http://forum.dinsizler.net/viewtopic.php?f=5&t=707&p=3408#p3408)'te aşağıdaki başlığı açtım.
Sevgili arkadaşlar,

Dinsiz sitelere karşı yapılan internet terörünü kınıyoruz.

TuranDursun.com'a karşı yapılan internet saldırılarını, terörünü kınıyoruz.
Agnostik.net'e karşı yapılan internet saldırılarını, terörünü kınıyoruz.

Bu sadece TuranDursun.com'a, agnostik.net'e karşı yapılan bir eylem değil, fikir ve eylem özgürlüğüne karşı yapılmış olan bir suikasttır, baskıdır, sindirmedir, faşizmdir, terördür.

Bizi böyle yıldıramayacaklardır. Dosta, düşmana duyurulur.

Sevgiler

ALKA
01-04-2013, 03:35
Eline sağlık Deist_tr. Çok anlamlı ve kucaklayıcı bir mesaj olmuş.

strong
01-04-2013, 14:48
Miadını doldurmuş bir site için timsah gözyaşı dökmeye gerek yok.
Ayrıca o sitenin son durumunu ,oraya emeği geçmiş ve bu sitede de görevli arkadaşlar bilir.
Şahsım adına, o sitenin çökmesi için uğraş veren biri olarak, kim yapmışsa eline sağlık diyorum.
Oradaki olayların kısa bir özeti olan mesajımın geçtiği linki verdim.

http://forum.dinsizler.net/viewtopic.php?f=25&t=562 (http://forum.dinsizler.net/viewtopic.php?f=25&t=562)
Kısacası, çöpe gitmesi gereken bir site, çöpe gitmiş.

nighteagle
14-04-2013, 04:30
düşünce düşmanlarını kınıyorum.agnostik.net'e yapılan saldırı düşünceye tahammülsüzlüğü göstermektedir.

ALLAHUAKBAR
18-04-2013, 01:14
Bu siteyi çok okurdum arada ben de birşeyler yazardım çok severdim, ama kapandı üzüldüm. Müslümanlar ddos saldırısı yaptılar siteye galiba... Agnostik.net üyeleri varmı aranızda?

Ebu Sübyan
18-04-2013, 01:45
selam...

ya ne acayip bi duygu. selam yazıyorum "arapca", merhaba yazsam farsça... türkçesi yok şu kelimenin...:(

Ahlaksız
18-04-2013, 01:59
selam...

ya ne acayip bi duygu. selam yazıyorum "arapca", merhaba yazsam farsça... türkçesi yok şu kelimenin...:(
Hoşgeldin foruma sn.Ebu Sübyan :welcome:

(Agnostik'ten NOLAN)

ALLAHUAKBAR
18-04-2013, 02:15
Vaayy agnostik.netten iki efsane isim NOLAN ve Ebu Sübyan sizinde mesajlarınızı severek okurdum... Merhaba dostlarım :) Umarım bir an önce tekrardan açılır site.

Ebu Sübyan
18-04-2013, 02:32
hoşbulduk...
ilk gözağrım, gözümü açıp paylaşım yaptığım site hakkında düşmanca tavırlar takınılmış olmasını anlayamıyorum.:(

Ahlaksız
18-04-2013, 02:36
Vaayy agnostik.netten iki efsane isim NOLAN ve Ebu Sübyan sizinde mesajlarınızı severek okurdum... Merhaba dostlarım :) Umarım bir an önce tekrardan açılır site.
Efsane olacak kadar birşey yaptığımız yok :)

Agnostik tekrar açılacak ama ne zaman açılacağı ve açıldığı zaman eski halinde mi olacağı tam bir muamma..
Bu sitede iyidir..Buradayız şimdilik:gossip:

Ebu Sübyan
18-04-2013, 02:39
nolan efsane ise ben e'si olamam. yeni katılmıştım zaten. senin nickin neydi a.ekber?

Ebu Sübyan
18-04-2013, 02:40
bir süredir ateistforumda takılıyordum, ama burası daha bir dolu geldi bana. yazmaya çekinip sessiz takip ediyordum zaten burayı. sizleri görünce cesaretlenip yazdım :)

Ahlaksız
18-04-2013, 02:47
nolan efsane ise ben e'si olamam. yeni katılmıştım zaten. senin nickin neydi a.ekber?
Yok be üstat..Ben yazar filan değilim..Çizme aşamasındayım daha..İleride belki yazar olabilirim:)
Bayrak veya Mr dragon gibi üyeler gerçekten efsaneler ve foruma büyük emekleri geçti..Umarım forumdaki mesajlar/konular olduğu gibi kalır..Yoksa gerçekten felaket olur..

ALKA
18-04-2013, 03:23
Bu siteyi çok okurdum arada ben de birşeyler yazardım çok severdim, ama kapandı üzüldüm. Müslümanlar ddos saldırısı yaptılar siteye galiba... Agnostik.net üyeleri varmı aranızda?

Benim oradaki kullanıcı hesabım Kozmopolit idi ama buradan vakit kalmadığı için ben de çok çok ender olarak yazıyordum orada. TD formuna da hoş geldin bu ara.. Umarım Kubilay yakında tekrar forumu kurar ve hizmete sokar.

Audaz
19-04-2013, 16:30
Bende burdayım.

Şüpheci Dinsiz
19-04-2013, 17:16
Aramıza hoşgeldiniz sevgili Audaz. :)

Audaz
21-04-2013, 19:21
Aramıza hoşgeldiniz sevgili Audaz. :)

Hoşbulduk sevgili Deist_tr

Ahlaksız
21-04-2013, 19:25
Hoşbulduk sevgili Deist_tr
Hoşgeldin sn.Audaz:welcome:

Audaz
21-04-2013, 19:36
Hoşgeldin sn.Audaz:welcome:

Hoşbulduk :becky:

AlperCADIROGLU
30-06-2013, 05:55
Eski agnostik arkadaşları burda görmek çok güzel.
Hepinizi tanıyorum.
Şunu söyleyim, ben site kapanmadan önce tüm mesajları bilgisayarıma kayıt etmiştim :D
Hatta en son, tüm mesajlarımı bir başlık altında toplamıştım.
Yazılarım bende yani.
Bu yazılar boşa gitmesin okunsun diye; alpercadiroglu.wordpress.com adresine de yavaş yavaş ekliyorum.
Ben sadece zaten ilk olarak agnostik forumda takıldım.
Yapılan kapama saçmalık, başka birşey var gibi.

Ahlaksız
30-06-2013, 12:55
Eski agnostik arkadaşları burda görmek çok güzel.
Hepinizi tanıyorum.
Şunu söyleyim, ben site kapanmadan önce tüm mesajları bilgisayarıma kayıt etmiştim :D
Hatta en son, tüm mesajlarımı bir başlık altında toplamıştım.
Yazılarım bende yani.
Bu yazılar boşa gitmesin okunsun diye; alpercadiroglu.wordpress.com adresine de yavaş yavaş ekliyorum.
Ben sadece zaten ilk olarak agnostik forumda takıldım.
Yapılan kapama saçmalık, başka birşey var gibi.
Hoşgeldin foruma üstat:wave:

ALKA
30-06-2013, 13:53
Hoş geldin Alper, blogun güzelmiş. Eline sağlık, çok beğendim. Ben Kozmopolit ..

FREE UD
30-06-2013, 15:29
Hoş geldin syn. AlperCADIROĞLU bloğun güzel olmuş zaman buldukça takipcin olacağım.Hepten aykırı BİRİSİ olsamda nereye baksam evrimin kokusunu hisseder oldum.Agnostik netin kapanmasınıda evrimin bir senaryosu olarak görüyorum :).Bir gün her agnostikçinin bir bloğu olacak, evrimin zihinsel bölümünün net üzerinden gelişimini keyifle takip edeceğim.(Kimsenin müdahale edemediği iç dünyaların, sanal aleme yansımalarını,çarpışmalarını,birbirini etkilemelerini,yok etmelrini,tekrardan var etmelerini,yapılandırmalarını)(Hala kehanet söylemlerinden kurtulamıyorum:))Kehanetten ziyade metabilşsel bir tahmin sadece:) keyifli forumlar.

AlperCADIROGLU
30-06-2013, 19:57
Kozmopolit, turan dursun kütüphanesi bölümü çok iyiymiş.
Ordaki paylaşım kitaplarıda çok iyi :)

antilop
01-07-2013, 04:39
agnostik.net saldırılardan dolayı kapatılmadı
agnostik.net entellektüel şakirt eğitim merkezi olduğu deşifre olduğundan kapatıldı isteyerek , kendileri tarafından kapatıldı.

kapandığındaki astıkları yazı bile onların ne zihniyette insanlar oldunu anlamaya yeterde artar.

akp nin ileri demokrasisini özleyin

hoş burasıda pek farklı değil ya
zaten yönetim de aynı tiplerden oluşuyor.

Neva
01-07-2013, 04:43
agnostik.net entellektüel şakirt eğitim merkezi olduğu deşifre olduğundan kapatıldı isteyerek , kendileri tarafından kapatıldı.

kapandığındaki astıkları yazı bile onların ne zihniyette insanlar oldunu anlamaya yeterde artar.

TD'de rahatsizsaniz sayet, tutmayalim sizi sayin antilop.

ALKA
01-07-2013, 06:49
Kozmopolit, turan dursun kütüphanesi bölümü çok iyiymiş.
Ordaki paylaşım kitaplarıda çok iyi :)

Beğeni için teşekkürler sevgili Alper, Karınca kararıyla bulabildiklerimizi ekliyoruz oraya, eğer sizde de pdf kitaplar varsa burada her zaman bildirebilirsiniz :)

Audaz
03-07-2013, 12:37
Agnostik.net'i özlüyorum : (

mrdragon
03-07-2013, 13:41

Agnostik.net'in kapanma nedeni, oldukça güçlü bir server'in yoğun saldırılar karşısında sitenin sayfasını serverdan kaldırmasıdır.

Sitenin sahibinin kişisel tercihi ise, yeni bir server ile siteyi yeniden hayata geçirmek adına belli bir süre ara vermektir.

Agnostik.org tartışmalardan uzak bilgi bazında yayına devam ediyor.

İnsanlar bulundukları ortamı kendi dileklerine göre değiştirmek istiyorlar. Belki de özgürlük kavramındaki nüansı hatalı algılıyoruz.

Turandursun sitesi, özgür zihinlerde dahi hayat bulan ötekileştirme eyleminin karşısında duruyor. Herkese saygı çerçevesinde fikir beyan hakkı tanıyor. Kurallar belli, o zaman kendi amacınızı sorgulamanız gerekir. Ne istiyorum ben ve doğru yerde miyim? Size göre doğru yerde değilseniz, biliniz ki burada yazı yazan insanlar doğru yerde olduklarını bildikleri için buradalar.

ALKA
19-10-2013, 03:49
Artık ana sayfası da yok. Site tümden iptal edilmiş.

Paparock
20-10-2013, 00:09
agnostik güzel bir siteydi, felsefeside bana çok yakın
neden kapattılar ? neden yeniden açamıyorlar ?
Turandursun.com a böyle şey olmaz dimi
walla bu site kapanırsa üzüntüden ağlarım

upuaut
20-10-2013, 01:17
agnostik güzel bir siteydi, felsefeside bana çok yakın
neden kapattılar ? neden yeniden açamıyorlar ?
Turandursun.com a böyle şey olmaz dimi
walla bu site kapanırsa üzüntüden ağlarım

Kardeşim, burası her bakımdan oraya 10 basar. Türkiye'de bulup bulabileceğin en tartışma yeri burası.

dilaver
20-10-2013, 02:17
İnanmıyorum isimli bir kitap okudum.. İçinde agnostik foruma göndermeler var ben de merak ettim....... Agnostikforum.org yazıyordu

saygılarımla

Ahlaksız
20-10-2013, 04:00
Kardeşim, burası her bakımdan oraya 10 basar. Türkiye'de bulup bulabileceğin en tartışma yeri burası.
Agnostik.nette bulunmadınız galiba sn.upuaut..
Bu forumda dakikada bir mesaj yazılıyorsa,orada 2 hatta 3 mesaj yazılıyordu..Buradan çok daha aktif bir forumdu..Yeni kayıt olan üyeler çok fazlaydı..Müslümanlar aktif olarak her başlığa geliyorlardı..
O forumun kapanması bu forumun yararına oldu tabi..Kapanmamalıydı ama kapandı artık..Yapacak birşey yok..
Ben o forumda çok değerli mesajları/konuları olan üyeler adına üzülüyorum sadece..Onca zahmet yok oldu gitti..
Şu anda tabi Turan Dursun.com,Türkiye'de tek..Ateistforum var birde ama oradaki ''hacı'' isimli yönetici kendini kaybetmiş birisi..Bu bakımdan ateistforumda yazmak akıl işi değil..

xcan
20-10-2013, 06:13
Burayada aynı şeylerin olması halinde ,Mümkün olan her türlü yedeğin alınması yararlı olur,Şahsen ben önemli gördüğüm yazışmaları yedekliyorum.
Siteninde yedeği vardır sanıyorum.
Agnostik orgtada yedek alınmış olmalı.
Siteler yeniden açılabilir.
Belki fark edilmiyor ama bu tarz siteler sayısallığının çok üzerinde etki alanına sahipler.
Onlar artık şuna eminlerki Bize karşı hiçbirşey savunamazlar.
Gelecek aydınlık insanların olacak .
Bunu biliyor ve korkuyorlar.

upuaut
20-10-2013, 06:31
Agnostik.nette bulunmadınız galiba sn.upuaut..
Bu forumda dakikada bir mesaj yazılıyorsa,orada 2 hatta 3 mesaj yazılıyordu..Buradan çok daha aktif bir forumdu..Yeni kayıt olan üyeler çok fazlaydı..Müslümanlar aktif olarak her başlığa geliyorlardı..
O forumun kapanması bu forumun yararına oldu tabi..Kapanmamalıydı ama kapandı artık..Yapacak birşey yok..
Ben o forumda çok değerli mesajları/konuları olan üyeler adına üzülüyorum sadece..Onca zahmet yok oldu gitti..
Şu anda tabi Turan Dursun.com,Türkiye'de tek..Ateistforum var birde ama oradaki ''hacı'' isimli yönetici kendini kaybetmiş birisi..Bu bakımdan ateistforumda yazmak akıl işi değil..

Yanılıyorsun, Agnostik ile burada eş zamanlı mesajlarda bulunuyordum. Ama buradaki editör daha iyi olduğu için, esaslı bir tartışma varsa, önce konuyu burada açıyor ve sonra oraya taşıyordum. Oradakiler beni iyi tanır.

Bununla birlikte, Agnostik'teki hız konusunda haklısın. Yani orada yeni bir tartışma konusu açar açmaz hemen yanıt mesajları geliyordu. Ama kalite olarak burası her zaman daha iyi idi.

Hacı'yı tanırım. Ters birisi olduğunu söylerler ama şimdiye kadar onun hiçbir tersliğini görmedim.

Ahlaksız
20-10-2013, 14:34
Hacı'yı tanırım. Ters birisi olduğunu söylerler ama şimdiye kadar onun hiçbir tersliğini görmedim.
Alenen insanlara hakaret/küfür/iftira ediyor..Yani,ters kelimesi yeterli olmaz:)

hercümerç
20-10-2013, 15:54
Alenen insanlara hakaret/küfür/iftira ediyor..Yani,ters kelimesi yeterli olmaz:)
Bende ona ediyorum ödeşiyoruz ama öyle engellemiyor :) küfür etsede düzgünce konuşunca az çok anlaşılabiliniyor.

Agnostik.net açılacak mı, açılmayacak mı?
konuştuğum bazı arkadaşlar vardı onları özledim ya, bilseydim kapanacağını maillerini felan isterdim.

mrdragon
20-10-2013, 16:55
Agnostik.org ya da net'in tekrar açılacağını düşünmüyorum. Sitenin ve forumun yedekleri yöneticide vardı. İstese başka bir serverda kaldığı yerden devam edebilir ama öyle görülüyor ki, siteyi aktif hale getirme fikrinden vazgeçmiş.

Selmet
24-10-2013, 21:36
umarım tekrar açılır agnostik.net :(

Selmet
24-10-2013, 21:39
@mrdragon sanırım sen agnostik.net te moderatör idin admin ile iletişimin yokmu hiç? açmayı düşünmüyormu tekrar?

yöneticilere not: bir önceki mesajımı editleyemedim mesajlar editlenmiyormu? veya sadece yeni üyeleremi bu kısıtlama?

evrensel-insan
24-10-2013, 21:55
@mrdragon sanırım sen agnostik.net te moderatör idin admin ile iletişimin yokmu hiç? açmayı düşünmüyormu tekrar?

yöneticilere not: bir önceki mesajımı editleyemedim mesajlar editlenmiyormu? veya sadece yeni üyeleremi bu kısıtlama?

Zannedersem bunu yapabilmek icin "aday uye" statusunden kurtulmak gerekiyor. Bu da bildigim kadariyla, mesaj sayisi 10 ve ustu olunca gerceklesiyor.

Senin su an mesaj sayin gorunur olarak 6.

mrdragon
24-10-2013, 22:18

Üzgünüm, kapandığı zaman mail yolu ile tekrar açılacağını ve gönderi yaptığı mail üzerinden tekrar iletişime geçeceğini söylemişti ama bu gerçekleşmedi.

Muhtemelen, forum ve internet ortamından uzak özel dünyasına yönelmiştir. Kişisel olarak son dönemlerde bunca uğraşa değip değmeyeceğini sorguluyordu. Hatta son dönemlerde elini ayağını çekip siteyi aktif üyelere devredecek bir platform tasarlıyordu.

VraeL
24-10-2013, 22:22
bu tip siteleri tek bir site altında toplasak paylaşım açısından iyi olur. gerçi ozamanda saldırıların tek hedefi haline gelir o site, o da ayrı mevzu. Düşünülebilir aslında.

nonteist.com gibi veya www.tr-nonteist.com gibi.

ALKA
24-10-2013, 22:54
Agnostik.org ya da net'in tekrar açılacağını düşünmüyorum. Sitenin ve forumun yedekleri yöneticide vardı. İstese başka bir serverda kaldığı yerden devam edebilir ama öyle görülüyor ki, siteyi aktif hale getirme fikrinden vazgeçmiş.

Eğer Kubilay ile hala iletişimin varsa ve birilerine devretmek istiyorsa agnostik sitesini ve forumun yedeğini devralmak istediğimi söyle. Agnostik forumdan Kozmopolit dersen tanır beni. Ona e mail adresimi de verebilirsin. turkishbeefcake@gmx.de

mrdragon
26-10-2013, 02:36
Üzgünüm, Alka. Ne yazık ki, gönderim yaptığı mail adresinden geri dönüş yapmadı. İlk kapandığı dönemden 1 ay sonra yazmıştım. Agnostik.org'ninde kapandığını öğrendiğimde yazdım. İki mailede cevap gelmedi.

Selmet
26-10-2013, 09:34
yazık etmiş onca emeğe. keşke başka birilerine devretseymiş. :( elbette sahip çıkacak birileri çıkardı..

ALKA
26-10-2013, 12:07
Üzgünüm, Alka. Ne yazık ki, gönderim yaptığı mail adresinden geri dönüş yapmadı. İlk kapandığı dönemden 1 ay sonra yazmıştım. Agnostik.org'ninde kapandığını öğrendiğimde yazdım. İki mailede cevap gelmedi.

Teşekkürler mrdragon, sorun değil. Belki bir gün bu başlığı görür ve okur. :)

hercümerç
03-12-2013, 21:21
Siteyi hacklemişler, veritabanını çalmışlar eğer tekrar açarsa herkesin kişisel bilgilerini yayınlamakla tehdit etmişler. Bu yüzden bir daha açılmayacakmış.

Ebu Sübyan
04-12-2013, 03:17
Siteyi hacklemişler, veritabanını çalmışlar eğer tekrar açarsa herkesin kişisel bilgilerini yayınlamakla tehdit etmişler. Bu yüzden bir daha açılmayacakmış.

hackledikleri ve tehdit ettikleri kişisel bilgileri ne olabilir ki?
falanca üye falan şehirden girmiş, şu mesajları atmış...
bundan daha ilerisi ne olabilir ki?
herkese açık edilebilecek kişisel bilgiler ne kadar tehlikeli olabilir ki? siteye girenler açık adrsi tc kilik nosnu mu yazıyolar da bu kadar tırsıldı?
pek inandırıcı gelmiyor bana...

Selmet
04-12-2013, 14:01
bildiğim kadarıyla agnostik.net kişisel bilgileri veritabanında saklamıyordu.

mrdragon
04-12-2013, 18:43
bildiğim kadarıyla agnostik.net kişisel bilgileri veritabanında saklamıyordu.

Siteye yoğun saldırıda bulundular veritabanı hacklenmedi. Veritabanının yedeği site sahibinde vardı. Sadece saldırılardan dolayı server siteyi yayından kaldırdı. Bu aşamadan sonra da birinin herhangi bir veriyi çalma olasılığı yoktur. Site loglarında ip adresleride tutulmadığından kişisel bilgi denilen en fazla mail adresi ve nick olurdu ötesi değil.

nefret
04-12-2013, 20:57
Acaba td sitesi hackleendigi zaman kisilerin ip adreslerini ve diger kisisel bilgilerin ucuncu kisilerin eline gecmesine karsi bir onlem aliyormu

spartacus
04-12-2013, 21:47
Acaba td sitesi hackleendigi zaman kisilerin ip adreslerini ve diger kisisel bilgilerin ucuncu kisilerin eline gecmesine karsi bir onlem aliyormu

Site hacklenmesi derken, çoğunlukla sitelere index atmak yoluyla yapıyorlar ve bunun adına hack diyorlar. Bu süreçte hiç bir bilgiye erişemezler.

Gerçekten bir site hack olayına maruz kalırsa bunun tek önlemi hacklenmemek, hacklendikten sonrası için önlem en fazla sunucuyu durdurmak olur ki, buda zamanında müdahele meselesi.

yaşandıktan sonra bilgiler 3.şahıslardadır da.

nefret
05-12-2013, 03:53
Sevgili spartacus,
Boyle bir olayin yasanma olasiligi nedir ve bizim hangi bilgiler loglarda tutuluyor .

Selmet
05-12-2013, 14:20
Sevgili spartacus,
Boyle bir olayin yasanma olasiligi nedir ve bizim hangi bilgiler loglarda tutuluyor .

IP adresleri..

Ebu Sübyan
06-12-2013, 03:48
sadece ip adreslerinden ve eğer ele geçirdilerse mail adrslerinden bir şey çıkmaz. bence agnostik.net başka sebepler yüzünden yayınına devam etmiyor.

hercümerç
07-12-2013, 11:04
hackledikleri ve tehdit ettikleri kişisel bilgileri ne olabilir ki?
falanca üye falan şehirden girmiş, şu mesajları atmış...
bundan daha ilerisi ne olabilir ki?
herkese açık edilebilecek kişisel bilgiler ne kadar tehlikeli olabilir ki? siteye girenler açık adrsi tc kilik nosnu mu yazıyolar da bu kadar tırsıldı?
pek inandırıcı gelmiyor bana...
özel mesajlarda benim bazı özel bilgilerim vardı, o bilgilerle belki normal insanlar birşey bulamaz ama istibarat kurumuna aktarırlarsa çok rahat ulaşabilirler bana.
pek çok insanın facebook adresini oradan paylaştığını tahmin ediyorum.

log tutulmadığını söylediler ancak site üstünde sizin paylaştığınız ve tekrar silmediğiniz kalıcı olan herşeye database i ele geçiren kişi rahat ulaşabilir.

o kadar aktif kullanıcısı olan bir forumun başka sebepten dolayı kapatılabileceğine ihtimal vermiyorum.

nefret
07-12-2013, 11:31
Asil tartisilmasi gereken konu td sitesi nasil bir onlem aliyor bildigim kadariyla td sitesi butun loglari tutuyor

mrdragon
07-12-2013, 20:00
özel mesajlarda benim bazı özel bilgilerim vardı, o bilgilerle belki normal insanlar birşey bulamaz ama istibarat kurumuna aktarırlarsa çok rahat ulaşabilirler bana.
pek çok insanın facebook adresini oradan paylaştığını tahmin ediyorum.

log tutulmadığını söylediler ancak site üstünde sizin paylaştığınız ve tekrar silmediğiniz kalıcı olan herşeye database i ele geçiren kişi rahat ulaşabilir.

o kadar aktif kullanıcısı olan bir forumun başka sebepten dolayı kapatılabileceğine ihtimal vermiyorum.

Databaseyi ele geçirme yani hack sözkonusu değil.

Siteye yoğun ddos saldırıları yapılarak siteye erişim engellendi. Bu çok yoğun bir şekilde o dönemde bu siteye de uygulandı. Server sahibi, serverdaki bu aşırı yoğunluk yüzünden siteyi yayından kaldırdı.

Çare olarak ddos engelleyen serverlardan birine geçilebilirdi ama işin maliyetinden kaçıldı.

Sitenin sahibinin belli bir süreç içinde siteyi tekrardan hayata geçirme gibi bir düşüncesi var gibi görülsede temelde son zamanlarda, bunca uğraşa değer mi düşüncesini dillendirdiğinden dolayı bu düşüncesinden vazgeçmiş olabileceğini söyleyebilirim. Muhtemelen zamanını farklı bir alanda değerlendirmeyi seçmiştir.

hercümerç
08-12-2013, 09:47
Databaseyi ele geçirme yani hack sözkonusu değil.

Siteye yoğun ddos saldırıları yapılarak siteye erişim engellendi. Bu çok yoğun bir şekilde o dönemde bu siteye de uygulandı. Server sahibi, serverdaki bu aşırı yoğunluk yüzünden siteyi yayından kaldırdı.

Çare olarak ddos engelleyen serverlardan birine geçilebilirdi ama işin maliyetinden kaçıldı.

Sitenin sahibinin belli bir süreç içinde siteyi tekrardan hayata geçirme gibi bir düşüncesi var gibi görülsede temelde son zamanlarda, bunca uğraşa değer mi düşüncesini dillendirdiğinden dolayı bu düşüncesinden vazgeçmiş olabileceğini söyleyebilirim. Muhtemelen zamanını farklı bir alanda değerlendirmeyi seçmiştir.

pek inandırıcı değil, madem öyle düşünüyor bana satsın siteyi ben ilgilenecek birilerini bulurum. bu konuda bir çok talep gördüm ama hiçbirisi cevap alamamış, o kadar insan saatlerini günlerini aylarını vermiş birşeyler paylaşmış insanlar aydınlansın diye, ama beyefendi zamanını farklı alanda değerlendirmek istediği için tüm emekleri çöpe atıyor. dediğim gibi değmeyeceğini düşünüyorsa versin bana veya ilgilenecek başkalarına çok zor birşey değil, mausa tıklamakla parmakları aşınmaz.

mrdragon
08-12-2013, 12:59
pek inandırıcı değil, madem öyle düşünüyor bana satsın siteyi ben ilgilenecek birilerini bulurum. bu konuda bir çok talep gördüm ama hiçbirisi cevap alamamış, o kadar insan saatlerini günlerini aylarını vermiş birşeyler paylaşmış insanlar aydınlansın diye, ama beyefendi zamanını farklı alanda değerlendirmek istediği için tüm emekleri çöpe atıyor. dediğim gibi değmeyeceğini düşünüyorsa versin bana veya ilgilenecek başkalarına çok zor birşey değil, mausa tıklamakla parmakları aşınmaz.

İnandırıcı ya da değil, site kaldırılmadan önce sürekli aklındaki düşünceleri paylaşıyordu. Amacı aktif işleyen bir platform oluşturup aradan çekilmekti. Forum kısmı ile ilgilenmeyi istemiyordu. Son dönemlerde özellikle sitede faal olan üyelerin kendi içlerindeki yoğun tartışmalarından dolayı da geri adım atmış olabilir ama ana sayfa ile ilgilenip forum kısmını aslında devretmeyi düşündüğünü doğrudan biliyorum. Elinde veritabanının yedeği var. Oldukça güçlü bir serverin siteyi yayından kaldırmasına o da tam olarak anlam veremedi. Belli bir süreçten sonra uygun server bulup yeniden faaliyete geçeceğini söylemişti ama şu aşamada irtibatım hiç yok. Agnostik.org de yayından kalktığı için varsayımda bulundum. Forumsuz geçen dönem adına sanırım tamamen farklı düşüncelerde hayat bulmuştur.