PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkez kendi tarihini yazar ...

RuhAdam
01-04-2013, 17:32
Buda benim bedenimin ve ruhumun kendi tarihi . Hayatımda yaptığım en büyük devrimdir bu ...

Nasıl olduğunu açıklayamam . Çünkü bilmiyorum . İki üç ay evvel bir rastlandı sonucu birkaç bilgi okudum . Hepsi ardı ardına geldi . Din hakkında kuranın yalanları vesayire . İlk önceleri hak vermedim . Ateistlerin düşüncelerine hiç ama hiç katılmadım . Ancak deistler bu konuda beni çok zorladılar ıspatlarıyla . Çok ama çok derin araştırmalara girdim bende çoğu insan gibi . Kitaplar okudum internette girmediğim dinsiz site kalmadı . Okudum okudum . Şuan ister istemez kendimi deist olarak hissediyorum . Evet . Benim bir Tanrı'm var ve o böyle çelişkili toaf kitaplar dinler gönderip bizi böyle yobazlığın içine atamaz . Ancak hala cevap veremediğim soru şu . Madem tanrı yarattı ve dini yok . O halde varoluş sebebi nedir . Anlıyacağınız hala evrimimi tam tamamlamış değilim :) Karışıklıklar içerisindeyim . Eğer bi deist arkadaş varsa özelden veya buradan bunun cevabını yazarsa mutlu olurum . Esenlikle kalın sevgiler

El Razi
01-04-2013, 17:50
Tanrının yarattığını nerden biliyorsun? Hayır bilmiyorsun. Çünkü hiç delil yok. Sadece buna inanıyorsun. Çünkü insan gerçek olmasını dilediği şeye inanır. Sende sonsuza kadar yaşamak istiyorsun. öldükten sonra yok olmak istemiyorsun. inancın bundan kaynaklanıyor. Bence bu durum insanın kendini diğer canlılardan üstün görmesine bağlı. bir nevi ego sorunu. Bununda üstesinden gelince, tanrının olmadığını anlarsın.

RuhAdam
01-04-2013, 19:18
Tanrının yarattığını nerden biliyorsun? Hayır bilmiyorsun. Çünkü hiç delil yok. Sadece buna inanıyorsun. Çünkü insan gerçek olmasını dilediği şeye inanır. Sende sonsuza kadar yaşamak istiyorsun. öldükten sonra yok olmak istemiyorsun. inancın bundan kaynaklanıyor. Bence bu durum insanın kendini diğer canlılardan üstün görmesine bağlı. bir nevi ego sorunu. Bununda üstesinden gelince, tanrının olmadığını anlarsın.

Kainmisin arkadaşım . Ölümden sonra yaşam olsa ne olur olmasa ne olur ! Benim umurumda olan şey bumu ? Nerden biliyorsun ? Kendi yendiğin egoları başkasındada varmış gibi görmen ilginç . Yunus emrenin dediği gibi ;

Cennet cennet dedikleri
Birkaç köşkle birkaç huri
İsteyene ver sen onu
Bana seni gerek seni

Herkez sen değil . Sende herkez değilsin . Bir dahakine önyargısız yorum yap . Yada hiç yapma . Fark etmez

vartor
01-04-2013, 19:27
O halde varoluş sebebi nedir
Sevgili ruhadam, hala sebep ariyorsan varolusuna, henuz dinlerden kurtulamamissin demektir.

RuhAdam
01-04-2013, 19:59
Ateist değilim . Deistim . Yaratılış sebebimi düşünmem doğal dostum

strong
01-04-2013, 20:19
Ateist değilim . Deistim . Yaratılış sebebimi düşünmem doğal dostum
Önemli olan, din saçmalığından kurtulman.
Zamanla kafandaki sorulara da cevap bulursun.

Ahlaksız
01-04-2013, 20:46
Evrimi bellersen eğer,seni kimin yarattığını da kavramış olursun..Senin kafa karışıklığının ilacı evrimdir,başka da bir şey değil..
Bu arada yorum yazan arkadaşa sert çıkmana gerek yok..Biraz daha itidalli olmalısın ki,insanlar sana daha yakın olabilsin..

RuhAdam
01-04-2013, 20:54
Evrimi bellersen eğer,seni kimin yarattığını da kavramış olursun..Senin kafa karışıklığının ilacı evrimdir,başka da bir şey değil..
Bu arada yorum yazan arkadaşa sert çıkmana gerek yok..Biraz daha itidalli olmalısın ki,insanlar sana daha yakın olabilsin..

Evet arkadaşa biraz sert davrandım . Özür dilerim . Ancak Tanrı konusunda çok hassas olduğum için bir anda alevleniverdim . Evrim konusu öyle derin öyle çok ki hangi kaynak net bir şekilde öğrenebilirim bilmiyorum . Yardımcı olursanız çok mutlu olurum . Teşekkür ederim ... Afedersiniz tekrardan ...

Subat
01-04-2013, 21:01
Çıkışınızdan, az daha ruhsuz olduğunuzu düşünecektik :)

Şaka bir yana, sayın Vartor hepimizin dedesi sayılır.

Evrimle ilgili sitemizde (http://www.turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=20) bölüm mevcut. Bir de internet sitemiz (http://www.evrimteorisi.org) var ancak uzun süredir güncelleyemiyoruz. Çalışmalar yeniden başladı sayılır. Bunların yanında feysbuk'da evrim gönüllüleri diye bir sayfa var. En azından genel bilgi için şimdilik faydalı olur.

RuhAdam
02-04-2013, 13:23
Çıkışınızdan, az daha ruhsuz olduğunuzu düşünecektik :)

Şaka bir yana, sayın Vartor hepimizin dedesi sayılır.

Evrimle ilgili sitemizde (http://www.turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=20) bölüm mevcut. Bir de internet sitemiz (http://www.evrimteorisi.org) var ancak uzun süredir güncelleyemiyoruz. Çalışmalar yeniden başladı sayılır. Bunların yanında feysbuk'da evrim gönüllüleri diye bir sayfa var. En azından genel bilgi için şimdilik faydalı olur.

:) Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için . :)