Orijinalini görmek için tıklayınız : Dindar olalim Kuran Okuyalim Derken Dinsiz Olduk Iyimi :)
Deist1907
01-04-2013, 20:48
Sia bir ailenin cocuguyum ailem dindar namaz oruc ama hicdini baski görmedim ancak söle yap böle yap imana gel tabi laf. avrupa bu seviyede iken abd marsa gitmeye hazirlaniyorken ben dinle ugrasamazdim. zaten aof sosyoloji ögrencisiydim bol psikoloji iletisim sosyoloji kitabi okurdum ya madem dinimiz güzel hosgörü vs masallari ortalikta bu masallari direk kaynagindan okuyalim dinimizi ögrenelim dedim kurani okudukca aklima takilan ayetleri internette farkli cevirilerine baktikca hadislerle karsilastirdikca harbi bir hikaye kitabi oldugu ortaya cikti. sonra tevratin bir kismina baktim suan incili okuyorum zamanim olunca sümer misir yunan mitolojisi evrim teorisi derken kendimi deizmin kucaginda buldum :)
Hoşgeldin aramıza. Yeniden doğmuş gibisin dimi? Zaten kutsal kitapları okuyup anlamayana dindar, okuyup anlayana ise dinsiz denir.
Hoş geldiniz. Çok sancılı bir süreç geçirmemiş olmanız sizin adınıza sevindirici. En az etkilenme ile düşüncenin önündeki engelleri kaldırmışsınız. Her dinin kendi yasaları ve bu yasaları değişmez kılmasının getirdiği önkabulleri aşmak çok kolay olmayabiliyor.
Ahlaksız
01-04-2013, 22:01
Umarım en yakın zamanda deizmden de kurtulursunuz.:)
Geçmiş olsun, bana da benzeri olmuştu. Daha doğru anlayalım diye çıkmıştık yola.
Yaklaşmaya çalıştıkça daha da uzaklaştım. :)
bakkalmahmud
01-04-2013, 23:55
Sia bir ailenin cocuguyum ailem dindar namaz oruc ama hicdini baski görmedim ancak söle yap böle yap imana gel tabi laf. avrupa bu seviyede iken abd marsa gitmeye hazirlaniyorken ben dinle ugrasamazdim. zaten aof sosyoloji ögrencisiydim bol psikoloji iletisim sosyoloji kitabi okurdum ya madem dinimiz güzel hosgörü vs masallari ortalikta bu masallari direk kaynagindan okuyalim dinimizi ögrenelim dedim kurani okudukca aklima takilan ayetleri internette farkli cevirilerine baktikca hadislerle karsilastirdikca harbi bir hikaye kitabi oldugu ortaya cikti. sonra tevratin bir kismina baktim suan incili okuyorum zamanim olunca sümer misir yunan mitolojisi evrim teorisi derken kendimi deizmin kucaginda buldum :)
Bu suudiler hergün orjinalinden okuyor hicbirsey olmuyoda,bu kopyasindan okuyanlar niye hemen deist yada ateist oluyor?,bende buraya takildim,neyse fazla kurcalamadan hosgeldiniz diyim,genede deistlik islamdan on derece üstündür,yeni hayatinizda mutluluklar.
Deist1907
02-04-2013, 01:03
Saolun Arkadaslar malesef bazi arkadaslarima ablamada anlattim fakat bildiginiz tipik müslüman cevaplari en sonunda egitim ve bilgi seviyeleri yetmedigi icin iste peygamberin kölesi olamazmi birisi köleligi kabul etti. digeri ee nolmus 9 yasindaki aise peygamber o allah ne isterse yapar ile allahi cocuk teshircisi yapti din kuvvetli bir olgu tabiki bazen cok derin felsefik düsüncelere neden oluyor cünkü hep dini bir toplumda dini kurallari yerine getirmesenizde allah peygamber dolgusu ile meraksiz odun gibi yasiyorsunuz fakat bu odunluk sizde uyusturucu etki yaratiyor yalniz dinin yalan oldugunu anlayinca cok büyük bir merak ve gecmisin bilgisiz kalmanin bilgisiz birakilmanin acisi var. suanki merak ve istegim cocukken olsa prof olurduk sanirim herbirimiz :D
Hoş geldin hoş geldin :) bak ne sevindim. Bende bu gün birini deist yaptım ben :D yakında ateist :D
onlara muhammedin, evlatlığı zeydin karısı olan zeynebi ele geçirme operasyonu olarak kurana koyduğu ahzap 37. ayeti göster. ve allah nasil böyle bir ayet gönderir diye sor.
ayrica önce onlara kurana göre adet görmeye başlamamış kızlarla evlenileceğini iddia et. tabi olmaz öyle şey diyeceklerdir. daha sonra talak 4. ayetini göster. bunu allah gönderseydi evrensel olurdu zamanımızda pedofili olarak algilanmazdi de.
Hoş geldin deist dostum . Hoş geldin aramıza :)
Bu suudiler hergün orjinalinden okuyor hicbirsey olmuyoda,bu kopyasindan okuyanlar niye hemen deist yada ateist oluyor?,bende buraya takildim,neyse fazla kurcalamadan hosgeldiniz diyim,genede deistlik islamdan on derece üstündür,yeni hayatinizda mutluluklar.
Suudilerin deist veya ateist olmadığını nerden biliyorsun? Birkere bizler kadar rahat gerçeklere halk ulaşamıyor, yoğun beyin yıkama ve baskı mevcut. Ülkede boşverin dini sorgulamayı en ufak bir leştiri bile sizi ölüme götürecek bir anlayış hakim. Yönetim cani
Bu ortamda sağlıklı sorgulama mümkün değil ve sorgulamayı başaranda içinde tutmak zorunda ve göstermelik dindar görüntüsü çizmek durumunda kalıyor. Siz olsanız öyle bir ortamda dine inanmadığıunızı açıkca dile gelebilirmisiniz?
Sanki kac ateist ulkemizde bile ortaya cikip seslenebiliyor ki? Sozde laik bir devlet oldugumuz halde.
Britist Agent MKemal
30-05-2013, 21:51
Zaten kafirmişsiniz, değişen bişey olmamış.
Proculte
30-05-2013, 22:06
Bu kadar egitimli olup ilkokul seviyesinde yazi yazmak pes yani insan bari noktalama isaretlerine dikkat eder.Ben yuksekokul okumadim ama elimden geldigince dikkat ediyorum.Kur'an okumak yada ailesi dini butun olmak bir insani iyi musluman yapmaz,kiside fikri olarak inanma konusunda sorunlar olabilir.