PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : papa Geliyor Papa!

pante
24-11-2006, 23:41
Papa 16. Benedikt’in 28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Türkiye’ye yapacağı ziyaret sıkıntılı geçecek. Papa’nın, Ankara’nın tüm uyarılarına rağmen İstanbul’da Fener Rum Patriği Bartholomeos’un makam aracına binerek birlikte Patrikhane’ye gitmekten vazgeçmemesi üzerine, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in resmi karşılama töreninde "ikinci sınıf" protokol uygulama kararı aldı.

Vatikan’ın milli marşı bulunmadığı için Çankaya Köşkü’ndeki resmi törende karşılıklılık ilkesine göre İstiklal Marşı’nın da çalınmayabileceği belirtiliyor. Sezer, "ikinci sınıf" protokol uyguladığını, Çankaya Köşkü’nde Papa onuruna 21 pare top atışı yaptırmayarak ortaya koyacak.

Roma Başpiskoposu, Hz. İsa’nın vekili, Aziz Petrus’un halefi, Supreme Pontiff of Universal Church (En üst düzeyde ruhani lider), Batı Kilisesi Patriği, Roma eyaletinin Başpiskoposu ve Metropoliti, Vatikan’ın devlet başkanı, Tanrı’nın Hizmetkarlarının Hizmetkarıünvanlarına sahip olan papa "Batı Kilisesi Patriği" ünvanından vazgeçiyormuş.
İtalyan Corriere della Sera Gazetesi, Papa 16’ncı Benedikt’in "Batı Kilisesi Patriği" unvanından vazgeçtiğini yazdı. Vatikan’daki bu karar, Papa’nın nüfuzunu doğuya doğru genişletme girişimi olarak değerlendiriliyor.Corriere della Sera Gazetesi’nin Vatikan muhabiri Luigi Accattoli, Papa’nın bu tercihin hem Ortodoks Kilisesi’nde hem de Doğu Katolikler de rahatsızlık yaratabileceğini" söyledi. Çünkü kararın yayılmacı bir mesaj verdiği vurgulandı.

Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Papa’nın "Batı Kilisesi Patriği" unvanını kullanmayacağı haberinin doğru olmadığını savundu. Patrikhanenin basın sorumlusu Peder Dositeos Anagnostopulos, "Yanlış yazılmış bir haber. Papa, bu unvanını bırakırsa ancak Roma Başpiskoposu olur ki, buna inanmanın da imkanı yok. Bu bir yalandır" dedi. Vatikan’ın İstanbul Büyükelçisi Monsenyör George Marovitch ise konu hakkında hiçbir bilgisi bulunmadığını belirterek, yorum yapmaktan kaçındı.

mhmd
25-11-2006, 00:00
Sn. Pante,

Verdiğiniz teknik bilgilere teşekkürler. Konu ile hiçbir alakası olmamasına rağmen bir gözlemimim anlatmak isterim.
İnsanların iç (ruh demiyeyim kızanlar olabilir) dünyası, yüzlerine yansır derler. Pek çok deneyimimde doğru sonuçlar doğuran bu tezin son göstergesi Papa 16. Benedikt.
Önceki papanın yüz güzelliği ve insanı rahatlatan tavırlarının zerresi yok bu kişide. Göz çukurları kararmış ağzındaki gülümseme dişlere çekilmiş, göz yuvarlakları daha çok ruh hastalarını andırır bir yapıda duruyor.
Bu betimlemelerimi sakın ha karşı fikir düşmanlığı olarak görmeyin. Dedim ya önceki papa nur yüzlü bir ihtiyardı ve onda bu düşüncelerimin bir tanesi bile yoktu.
Siyasetinin sonuçlarını orta ve uzun dönemde göreceğimiz kesin ama ben 16. Benedikt'e hiç ısınamadım vesselam.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

dersimmm
25-11-2006, 00:12
buyursun gelsin

kapitalizmin babası
dogmaların padişahı
dünya nın yüzkarası
bush un kankası

gelde ne görecen ki?

exclusive
25-11-2006, 00:49
Yahu papa geliyo diye AKP hükümeti ülkeden kaçıyo. Sanki gelen insan değil de canavar, hepsini yiyecek, kaçan kurtuluyo...

Bence "prensip gereği görüşmeyeceğiz" diyebilirlerdi ya da bi 5 dakika görüşüp, bi "merhaba" diyip hemen yanından ayrılabilirlerdi. Bu kadar uzaklara kaçmalarına ne gerek var?

ozgur_beyin
25-11-2006, 11:11
Herkes peygamberinin ' çulsuzluğuyla'! *övünüyor.
Ardıllarına bakıyorsun, *dünyanın tüm niğmetlerini son limitine kadar kullanma peşindeler. bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu desek , bunlar perhiz bölümünü es geçiyorlar. pardon papanın cinsel perhizi hariç.
* * * * * hoş geldin ulu papa,sen cinsel perhizdesin ama Türkiyede yaşayanlar,sen gelmeden küfür perhizini bozdular.
* * * * * *haberin olsun. ben söylemiş olayımda haberim yoktu ,demeyesin.

tewderi
25-11-2006, 11:38
Bizim fetoşun adamlarını da ziyaret edecekmi?

ozgur_beyin
25-11-2006, 14:40
acaba fethullah gidip papanın elini öpecek mi?
* * * dinler arası diyalog ne oldu acaba!
* * * * * * * * * soro ne dersin?

25-11-2006, 16:10
Aslına bakarsanız Papa'nın olay yaratan açıklaması çokta yanlış bilgiler içermiyordu. Yani müslümanlık dini de aynen hıristiyanlıkta ve diğer diğer dinlerde olduğu gibi işgalcilikle yayılmamışmıdır? İşte sadece kendi inandığı dinin de haçlı seferleri gibi uzun süren kanlı bir sömürüye alet olduğunu söylemeyi unutmuş adamcağız. Yazıktır yahu. Biz onun bu unutkanlığını yaşına verelim bence :) Sahi hiç anlamam bilen varsa benide aydınlatsın lütfen. Neden bu kadar yaşlı papa seçiyorlar? Kaç yıl daha yaşayabilir ki. Hem bir de bu yaştan sonra kime ne faydası dokunur. Enteresan adamlar vesselam. Birde adamcağızı ülke ülke gezdiriyorlar bu yaşta.Aaaa yazık valla :)

istavrit
25-11-2006, 17:05
sevgili gozde,

papa 2. jean paul, oldugunde 84 yasindaydi ve 58 yasinda papa secilmisti, 26 yil gorevinin basinda bulundu..mhmmd'e bende katiliyorum..jean paul sevimli, sicak ve masum bir tip goruntusu veriyordu..

oysa beneditt 78 yasinda papa oldu..ne kadar yasar ne kadar gorevinin basinda kalir onu, onu tanrisi bilir :D

bizimkilerin cuzzamli muamelesi yapmasida anlasilir gibi degil..dinler arasi diyalog diyeceksin papa'dan kacacaksin..bizimkilerin samimiyetsizligine ayri bir ornek..

kendi dininde diyaloglari kuramamis insanlarin dinler arasi diyolaga talip olmasida bir baska komiklik..

taliban softasinin onunde diz coken basbakanin papa ile gorusmeyerek onur gosteri beni hic etkilemiyor...

jayjay
25-11-2006, 17:35
* * * dinler arası diyalog ne oldu acaba!
* * * * * * * * * soro ne dersin?
Soro fethullahçı değil ki...

exclusive
25-11-2006, 18:20
taliban softasinin onunde diz coken basbakanin papa ile gorusmeyerek onur gosteri beni hic etkilemiyor...
Öyle deme hocam, erkekliğin onda dokuzu kaçmaktır :D

25-11-2006, 20:14
Sn. Pante,

Verdiğiniz teknik bilgilere teşekkürler. Konu ile hiçbir alakası olmamasına rağmen bir gözlemimim anlatmak isterim.
İnsanların iç (ruh demiyeyim kızanlar olabilir) dünyası, yüzlerine yansır derler. Pek çok deneyimimde doğru sonuçlar doğuran bu tezin son göstergesi Papa 16. Benedikt.
Önceki papanın yüz güzelliği ve insanı rahatlatan tavırlarının zerresi yok bu kişide. Göz çukurları kararmış ağzındaki gülümseme dişlere çekilmiş, göz yuvarlakları daha çok ruh hastalarını andırır bir yapıda duruyor.
Bu betimlemelerimi sakın ha karşı fikir düşmanlığı olarak görmeyin. Dedim ya önceki papa nur yüzlü bir ihtiyardı ve onda bu düşüncelerimin bir tanesi bile yoktu.
Siyasetinin sonuçlarını orta ve uzun dönemde göreceğimiz kesin ama ben 16. Benedikt'e hiç ısınamadım vesselam.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

papa da nur yokmuş, sanki islam liderlerinde yazarlarına çizerlerinde var, ben isimleri yazayım sim suretlerini hayal edin
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * top 10
suudi kral bin abdulaziz ( nur a bak be nura)
libya lideri kaddafi
kafa kesme uzmanı çeçen lider aslan mashadov
iran lideri hümeyni
şii lider sadr
abdurahman dilipak
bulent arınç
şevki yılmaz
şevket kazan
hasan mezarcı

dersimmm
26-11-2006, 00:03
sevgili gandalf şii lider sadr a da dem vurmuşsun

ülkesine işgale gelen askerleri wurmak vatansewerliktir
onlarla anlaşıp ülkeyi teslim etmek kahpeliktir

sen hangisini yapardın?
sadr hangisini yaptı?

ayrıca papa denen zengin babası o kadar masum biri değil

servet
26-11-2006, 04:31
papa efendiye protokol bile hazırlanmış, papa böyle renkli bir karşılamayı nerde bulacak bir daha :)

http://img169.imageshack.us/img169/3323/papaca0.jpg (http://imageshack.us)

exclusive
26-11-2006, 05:13
Servet fazla da alıştırmamak lazım papa hazretlerini. Bizim memleketi beğenir de zırt pırt gelmeye kalkarsa pek kıymatlı hökümetimiz memlekete adım atamaz olur, sürgünde gibi boynu bükük kalakalırlar gavur ellerde, devletimiz başıboş kalır, mazallah anarşi bilem doğar memlekette :D

servet
26-11-2006, 05:40
aman ex ağzını ayrı aç, biz akp'siz naparız, bağrımıza taş basar papanın suratından mağrum kalmaya razıyız :)

surat dedimde aklıma geldi, ben hristiyan olsam bu papanın meymenetsiz suratı yüzünden dini bırakırdım.
bende batıyı medeni ve özgürlükçü bilirdim, hala başlarında bir çobanları var. niye yıkamadılar bu kurumu hayret. yoksa papalık siyasi ve ekonomik bir avantaj mı sağlıyor avrupayada ona dokunmuyorlar ne *:roll:

ozgur_beyin
26-11-2006, 13:57
jayjay: tıp bitmeden hukuk'a mı kayıt yaptırdın.

soro
27-11-2006, 11:58
sevgili özgür,

"acaba fethullah gidip papanın elini öpecek mi?
* * *dinler arası diyalog ne oldu acaba!
* * * * * * * * *soro ne dersin?"

demişsin tam yazacaktım ki,baktım sevgili jayjay benim yazacağım cevabı yazmış sağolsun.dikkatinizie sunarım.bildiği için söylemiş bunu,salt avukatlık değil bence sadece hakikatın zuhuru için söylemiş.ayrıca kendisine her konuda vekaletim de vardır.benim namıma konuşabilir.(sadece dinle-imanla *ilişkili konular hariç)

Jayjay says:
ozgur_beyin wrote (View Post): *‹ Select › *
* * *dinler arası diyalog ne oldu acaba!
* * * * * * * * *soro ne dersin? *

Soro fethullahçı değil ki...

sağol jayjayım.

01-12-2006, 14:24
Şimdi Papa istanbula gelip ayasofyada falan dua etti, meryem anaya gidip hac vazifesini yerine getirdi ya, İstanbul'da Papa için kapanan yollardan dolayıda insanların o kadar eziyet çekmelerine neden oldu ya. Gerçi bunda bizim yetkililerinde payı var ama neyse. Bence bu durumda işlediği günahlar kazandığı sevaplarını götürür :) Papa efendi elde var sıfır çok üzgünüm. Bir daha gelmen gerekecek.Ama bu sefer habersiz gel ki hazırlık yapmayalım.