PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : nonteist'ten merhaba !

nonteist
13-04-2013, 13:12
Öncelikle merhabalar,
Sanırım ben de bu nüfusa geç de olsa yeni dahil olanlardanım, benim hikayem de çok sıradan bir hikaye değil açıkçası, dinleri sorgulamam ve dinlerin insan ürünü olduğunu anlamam çok uzun zamanımı aldı, şimdiye kadar ben de turan dursun benzeri forum sitelerinde tipik müslümanlar gibi tebliğ yapmaya çalışır ve de ateistlerin sahip olduğu zihniyeti bir türlü anlamaz hatta ateistleri cahil topluluğu olarak görürdüm, ateist olma düşüncesi bile elimin ayağımın titremesine sebep olurdu, bu düşünceyi zaman içerisinde tabi ki ben oluşturmadım, hatta kuranı defalarca okumama rağmen çelişki bulmamak için elimden geleni yaptım, Allah bu ayette benim anladığım gibi demek istememiştir, vardır bir hikmeti, biz bilemeyiz, dönemin koşullarını değerlendirmek gerek, sonuçta bu kadar büyük bir topluluk yanılıyor olamaz....vs.vs... Bağlı olduğumuz çevrede camiler beş vakit ezana davet ediyorken, insanların ağzından Allah lafı eksik olmuyorken, mutlaka ve mutlaka vardır itirazsız Allah'ın varlığını kabul ederdim, ama bu kadar çok çelişkiyi kaldıracak ne bünyeye ne de cennete gitmek gibi bir niyete sahibim artık, eğer varsa bir yaratıcı benim bu dünyada yaptığım iyilikleri diğer dünyaya saklıyorsa beni görmemezlikten geliyordur, idrak edemediğim ve edemeyeceğim bir dünya için çalışmak bana aptalca gelmeye başladı, günde beş vakit namazımı geçirmemeye gayret gösterir hatta kılamadığım namazları toplu halde 40 rekat şeklinde bir defada tövbe ederek eda etmeye çalışırdım ama her defasında hayata tosluyordum, hiçbir şey yolunda gitmiyordu, bir kere olsun olmasını istediğim bir dua gerçekleşmiyordu, zaten Allah'tan da olmayacak bir dua istemek de aptallık olurdu, hep olabilecek küçük şeyler isterdim hatta istemeye bile korkardım, sonuçta bize hayat veren, bu dünyayı bizler için yarattığını söyleyen, rahmetinden ve bağışlayıcılığından zeval olmaz bir yaratıcı vardı karşımda, mevlana öğretilerini kendime esin kaynağı olarak almıştım, mevlanın hümanist tavrıyla kuranının sözde evrenselliğini birleştirip arkadaş çevremde bile sürekli nasihatlarda bulunurdum, durumum yani içler acısıydı, çünkü sürekli hayat içerisinde bir kaybedişim vardı, kaybettiğim şeyleri Allah hakkımda daha iyisini düşündüğü için bu şekilde bana hayırlı görmüştür diye sürekli kendimi telkin ederdim, mutlaka Allah daha iyisini verecekti ben de bunun için sabredecektim, ama zamanla şunu düşündüm, bir anne bile doğurduğu kendi canından ve kanından bir yavrusu için kendini inkar etse de anne yüreği hiçbir zaman evladını atamazdı, çünkü onun parçasıydı, dokuz ay karnında taşımıştı, peki neden yaratıcı kendisini kabul etmeyenler hakkında sonsuz cehennem ateşi hazırlamıştı ?
Ben dindar bir anne ile dinleri pek önemsemeyen bir babanın ürünüyüm, annem sürekli yapmamam gereken şeylerden bahseder ve sürekli karşılaşmış olduğu şeyleri dinle yorumlaya çalışırdı, bu da hayatta sürekli bir eleştiri demekti, hep bizden olmayanları eleştirirdik, sözde müslümanız yani :) çok hoşgörülüyüz :) ayrıca küçüklüğümden beri benim erkek arkadaşlarım olmamıştı hep kızlarla vakit geçirmiştim, bu benim kendi isteğimle olan birşey değildi olmadı da kendimi kızlara her zaman daha yakın hissetmiştim ama hiçbir zaman kadınsı hareketlerde de bulunmamıştım, yani eşcinselliğimin temellerini daha çocuk yaşlarda farkında olmadan kendi iradem dışında atmıştım, peki soruyorum burda özgür irade diye birşey varsa eğer ben nasıl olur da toplumun kabul etmeyeceği ve sürekli ezileceğim ve horlanacağım bir dünya seçmek isteyeyim ki kendime ? hele de çocuk yaşta, bu saçma bir düşünce değil mi ? ilerleyen yaşlarımda eşcinsel duygulara sahip olduğum için bile Allah'ın beni lanetlediğini onun için işlerimin yolunda gitmediğini düşünürdüm ve içime kapanırdım hatta arkadaşlarımdan ve insanlardan uzak kalmaya çalışırdım, bu psikolojide yaşamak eğer bir sınavsa bu sınavın dünyada bir çocuğa verecek zararı varın siz düşünün, hiçbir zaman bir sevgiliniz olmayacak, hiçbir zaman elinden tutup gezeceğin bir arkadaşın olmayacak, Allah'ın laneti hep üzerinde olacak, normal bir erkeğin kadınlarla olan ilişkisi zinaya kaçmadığı sürece normal karşılanacak ama eşcinsellerin kimseye zarar vermeden kendi aralarında yaşadığı ilişki Tanrıyı rahatsız edecek, eğer erkekle kadın arasındaki ilişkide de iki taraf razıysa ve yasak değilse neden bu eşcinsellerde yasaklanmıştır?, tabi ki cevap hikmetinden sual olunmaz, sapık ilişkiler, kuranda açık bir şekilde helak oldukları yazmaktadır, insanlığın devamı için erkekle kadının birleşmesine ihtiyaç vardır....vs.vs...
Sonuç olarak daha anlatacağım çok şey var ama hepsini bu yazımda sıkıştırmak değil niyetim, yeri geldiğinde hepsini tek tek yazacam, yakın bir zamana kadar müslümanlığımı kendimce en koyu şekilde yaşamaya çalışan biri olarak söyleyebilirim ki dinlerden arınarak insan kendi varlığının farkına varabiliyormuş, hatta yeniden doğdum diyebilirim, çünkü arafta sıkışmış gibi hissediyordum kendimi, hep havada sorular ve havada cevaplar ve bilmediğimiz ve görmediğimiz bir dünya için yorum yapmaya çalışıyordum, hatta şehadet getirmeye bile bir türlü aklım ermiyor, insanlar neye şahitlik yaparlar gördükleri yani tanık oldukları şeylere, biz 1400 yıldır görmediğimiz ve tanık olmadığımız bir olaya süregelen bir şekilde şahitlik ederim ki Allah birdir ve Muhammed de onun elçisidir diye şehadet ediyoruz, burdaki mantık hatasını kim çözecek ?

Saygılarımla...

Şüpheci Dinsiz
13-04-2013, 13:42
Sevgili nonteist, aramıza hoşgeldiniz. :)

Aydınlatıcı öykünüzü herkes okuyabilsin diye ayrı bir başlığa taşıdım.

Sevgiler

Subat
13-04-2013, 14:19
Sayın Deist_tr mesajı taşımasa belki gözümden kaçacaktı. Çok makbule geçmiş.

Bu güzel anlatımınız için teşekkürler sayın nonteist. Hayatı ve dinleri karşılaştırınca pek de ortak yanları olmadığı çıkıyor ortaya. Bir yanda sabit dogmalar, diğer yanda sürekli değişen ve gelişen bir yaşam. Bizden beklenen de ikinciyi, birinciye tabi kılmamız. Ne yaparsak yapalım, neresinden yamalarsak yamalayalım, hep patlak veriyor dogmalar. Vermeye de devam edecek.

Hoş geldiniz aramıza.

ALKA
13-04-2013, 15:31
Hoş geldin nonteist. Seni de aramızda görmek ne güzel. Hayat hikayen bu konuda çok yol aldığını ve çok şey yaşadığını gösteriyor. Bizimle de paylaştığın için teşekkürler.

ozgur_beyin
13-04-2013, 15:50
sevgili nonteist aramıza hoş geldin bizi (en azından beni) dinsizliğe götüren hep din olmuştur.
benimdew sabah namazını camide kılmışlığım çoktur

Natürelist
13-04-2013, 16:47
Sayin nonteist hosgeldin, sordugunuz bu sorular da son derece haklisiniz... Insan beyninin kendi kendine oynadigi bu kötü oyunundan kurtuldugunuza ve rahat oldugunuza sevindim....

Iyi forumlar...

Dark_Prince
13-04-2013, 17:34
Hoş geldin dostum :)

nonteist
13-04-2013, 18:04
Hoşbuldum :)

Sizler gibi aydınlatıcı ve yol gösterici insanlarla el ele verdikten sonra bazı zihniyetlerin değişeceğine inanıyorum, belki bizler başaramayacağız ama gelecek nesil bu işi başaracak, nasıl mı, dünyada iz bırakarak tabi, bu izi de bu forumda bırakabileceğimize inanıyorum sonuna kadar....

Saygılarımla...

vartor
13-04-2013, 18:56
Butun mesele sorgulamaya cesaret edebilmekte ve siz bu hislerinizi cok guzel anlatabilmissiniz. Darisi diger teistlerin basina. Umarim, insan olalim derken, dinin etkisiyle, insanliktan ne kadar uzaklastiklarini fark edemeyenler de okur ve anlar. Aramiza hos geldiniz.

nonteist
13-04-2013, 19:02
Bilimde de olduğu gibi sorgulamadan hiçbir zaman doğruyu bulamayız, sorgulamadan inanıyorsak da zaten inancımızda bir şüphe vardır, bu da bir çelişkidir, sorgulamadan teslimiyet de cahillikten başka bir şey değildir, o zaman kutsal sayılan bu kitap anlaşılmak için değil direk teslimiyet için gönderilmişse bu daha vahim bir durum halini alır.