PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Denetimdeki Üyeler

Ahlaksız
15-04-2013, 01:46
Forumdaki bir üye kuralları ihlal etti diyelim..
Yöneticiler bu üyenin mesajını silebilir veya gerekli görürse kurallar dahilinde uzaklaştırma seçeneğini devreye sokabilir..Bunun haricinde bir üyenin kurallara uymadı diye veya benzer sebepler yüzünden denetime alınmasının mantığı nedir?:noidea:

Üyeleri denetime alan arkadaşlar,acaba hiç denetim altında foruma yazmaya çalıştılar mı?Bu duygunun nasıl bir şey olduğundan haberdarlar mı?

Bu foruma arada giriyorum ve her girdiğimde kendimi sabıkalı biri gibi hissediyorum..
Neden sürekli denetim altındayız?
Suçum neyse verebilirsiniz bana..Banlayacaksanız mesela bir süre banlayın ama denetime almak nedir arkadaşlar?
Yazmasını istemediğiniz kişileri mi denetime alıyorsunuz?

Denetim mevzusunun absürtlüğünü anlatmak ve denetimdeki arkadaşların ne hissettiğini söylemek adına bu konuyu açıyorum..(Tabi izin verilirse)

Subat
15-04-2013, 20:47
Böyle bir uygulamayı hiç yaşamadığım için ne hissedilir tam olarak bilemiyorum. Bu nedenle duygusal olarak söyleyeceklerim eksik olacaktır. Esasında denetim'e alınmasının nedeni, kişiyi kaybetmek istememekle ilgili bir durumdur. Moderatör arkadaşların maksimum oranda tüzüğe uygunluk sağlamaya çalışırken, zaman zaman agresif davranışlar segileyenleri uzaklaştırmak yerine denetimli serbestliği kullanmasını daha verimli buluyorum. Kısa süreli ya da süresiz banlamanın çok da fayda etmediği hepimizce aşikar. Süresiz uzaklaştırmalar sonrasında farklı bir mahlasla gelen arkadaşlarımızı aynı gerekçe ile uzaklaştırmak durumundayız. Çok nadir istisnalar hariç hep böyle yapıldı. Oysa bu uygulama tekrar bir arada olabilmemizi sağlıyor.

Natan
15-04-2013, 21:15
Sizin göremediğiniz bazı Mod panelleri ve forumları vardır. Ben hiç denetimde yazmadım ancak daha önce forum kullanıcıları açısından çekilmez bir şey olduğunu ifade etmiştim. Belki de yazmak isteyen kişi açısından işkence gibidir. Berbat bir hal alabilir..

Sizin için zor. Mesajları okuyup, bakan ve onay veren Modlar için de zordur. Mesajları bekletmemek de önemli.

Üye kuralları ihlal ederse direkt denetime alınmaz. Uyarılır. Uyarıyı dikkate almazsa ceza sistemi devreye girer. Bu hataları yapmaya devam ederse -kaybetmek istemediğimiz üyeler- denetime alınır. Küfür, agresif, aşağılama vs. içerikli iletiler yollanmasını engellemek için.

TD forumlarına uygun biri değilse zaten direkt banlanır.

Saygılarımla
Natan

Firestorm
16-04-2013, 00:13
Denetim uygulaması ikinci bir şanstır. Kişi normal şartlar altında yazdığı mesajların yararlı olmadığı ele alınarak verilir ama denir ki "Sen şuna şuna uymuyorsun uyana kadar bütün mesajlarını kontrol edicem. Eğer düzgün yazar isen yeniden üyeliğini normal hale getirebilirim."...

Bu durumda kişiyi direk banlamak yani diğer bir anlamda aforoz etmek yeride ikinci bir şans veriliyor. Kişiler ister bunu iyi bir şekilde değerlendirir isterse de banlamış gibi düşünerem forumdan uzaklaşır bu tamamen kendi biliciği iştir...

ALKA
16-04-2013, 00:22
Şu an durumunuz yönetim katında tekrar ele alınıyor ve oylanıyor. Verilen karara göre denetiminiz açılacak veya kalacaktır. Muhtemelen en geç yarına kadar oylama bitmiş olacaktır.

Neva
16-04-2013, 01:45
Forumdaki bir üye kuralları ihlal etti diyelim..
Yöneticiler bu üyenin mesajını silebilir veya gerekli görürse kurallar dahilinde uzaklaştırma seçeneğini devreye sokabilir..Bunun haricinde bir üyenin kurallara uymadı diye veya benzer sebepler yüzünden denetime alınmasının mantığı nedir?:noidea:

Üyeleri denetime alan arkadaşlar,acaba hiç denetim altında foruma yazmaya çalıştılar mı?Bu duygunun nasıl bir şey olduğundan haberdarlar mı?

Bu foruma arada giriyorum ve her girdiğimde kendimi sabıkalı biri gibi hissediyorum..
Neden sürekli denetim altındayız?
Suçum neyse verebilirsiniz bana..Banlayacaksanız mesela bir süre banlayın ama denetime almak nedir arkadaşlar?
Yazmasını istemediğiniz kişileri mi denetime alıyorsunuz?

Denetim mevzusunun absürtlüğünü anlatmak ve denetimdeki arkadaşların ne hissettiğini söylemek adına bu konuyu açıyorum..(Tabi izin verilirse)

Sayin fthgzl79;

Forumdaki uyelerimiz kural ihlali yaptiklarinda, denetime alma secenegi sadece uygulanan etaplardan biridir.

Yoksa hicbir uyeye dair, ilk kural ihlalinde, haydi banlayalim, haydi uzaklastiralim gibi anlayis icerisinde degiliz. (neticede tipik islam forumlari gibi "bak aykiri dusunce gelmis haydi olurelim banlayalim" bir anlayisimiz yok.)

Elimizden geldigince, hangi siyasi/dini/dinsiz dusuncede olursa olsun, uyelerin soyleme-yazma haklarini , hak bakimindan sonuna kadar destekleriz.

Sizin sahsi olarak denetime alinmaniz da pat diye gerceklesmemistir. Daha once de gerek ozelden, gerekse kirmadan genelden bilgi verilmistir.

Baslik icin izin almaniza da gerek yok, daha once de site uzerine dusunceler bakimindan dusuncelerinizi ozgurce dile getirmistiniz (sacmasapan tuzuk isimli basliginiz vb.) ve hicbir engelle karsilasmamistiniz. Ve dusuncelerinize yanit verilmisti.

Ve siz dahil butun uyelerimize dair, site veya site yonetimine dair elestirileri bu bolum altina ozellikle aliriz ki, dusunduklerini ozgurce soyleyebilsinler.

Kendinizi sabikali gibi hissetmenize de gerek yok, kisiler birden fazla foruma uye olduklarinda ve aktif olarak yazmaya devam ettiklerinde, bu forumlarin isleyis ve mevcut cizgi/seviye bakimindan birebir ayni oldugunu sanisina kapilabiliyor cok zaman.

Oysa hepsinin kendi icindeki isleyisi-duzeni-anlayisi vb. yontemleri farklidir.

Banlanacak birsey sergilemis olsaydiniz, emin olun banlanirdiniz. Sergilediklerinizin karsiligi denetim'e karsilik geldigi icin, denetime alindiniz.

Bu baglamda denetime almak, sitenin isleyis ve anlayisi bakimindan absurd degildir. (sahsi olarak size absurd olarak gelse de) Yoksa insanlari, bizim siyasi/dini dusuncemize aykiri, banla gitsin zihniyetiyle siradaki gelsin seklinde patir patir banlamak inanin hic zor degil.

Ancak TD olarak boyle bir cizgimiz-anlayisimiz yok.

"Ben nicin denetime alindim? "diye kendi kendinize sorar ve dusunurseniz , foruma katiliminiz acisindan ve forum isleyisini anlamak acisindan daha saglikli olur.

Buraya uye olmamiz(buna yonetimde gorev alan uyeler de dahil);

tuzugu okuyup, kabul edip uye oldugumuz halde, forumu varolan belli bir duzene ragmen kafamiza gore kullanmak, onumuze gelen bolume kafamiza gore baslik acmak, basliklar geneli icerecek sekilde, gerekli isleme tabi tutuldugunda(tasima, birlestirme, kaydirma, forum kirine gonderme vb.) problem cikarmak, forum yonetimindeki kisileri israrla belli bir mevcut siyasi dusunceye dair hemfikir olmamakla yargilamak vb. davranislar silsilesi degildir.

Zira yeterince yetiskin insanlar oldugumuzu dusunuyoruz.

TD sitesinin anlayisi-cizgisi budur, insanlarin direk banlanmasi yerine(kufur vb. haric), belli etaplardan gecerek bu surece gelinmesini daha dogru ve buluyoruz. Ve foruma uye olurken, tuzugu okumus anlamis ve kabul etmis oldugunuzu varsayiyoruz.