PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nonteizm Birlikteligi

evrensel-insan
16-04-2013, 23:44
Bu konudaki ana sorun ulkemizde ve toplumumuzda birey bilincinin olmamasi ve kisilerin her turlu gorusunun sadece alisilagelmis ya da kulak dolgunlugu olarak benimsenmis olmasidir.

Nonteizm kavrami ve konusu; her seyden once evrensel hukuk insan haklari ve hak ve ozgurlukler olarak yasam ve iliskide tanim ve temsilde ve de uygulamada bir hak ve ozgurluktur.

Bunu savunacak olanlarin bir cati altinda birlesebelmesi, her seyden once bu hak ve ozgurluk bilisselligine ulasmak ve bu hak ve ozgurlukten odun vermemek adina, bu hak ve ozgurlugu diger her turlu hak ve ozgurluk savasiminin onune cikarmaktan gecer.

Basta etik temelli siyasi farklar olmak uzere, eger baska ideolojik inancsal dogrular yuzunden boyle bir baslikta birlesememek soz konusu ise; o zaman herbir kisi bu konudaki kendi dusunce farkinin bu birlesimi onleyecek kadar onemini kendine aciklamak durumundadir.

Yine boyle dusunenler, neyi ve neden desteklerini bu temeldeki hak ve ozgurluklerin kazanimi adina degerlendirmek durumundadir.

Aslinda nonteizm dusunceden ziyade bir yasam ve iliski bicimidir. Eger bir nonteist gibi hak ve ozgurluk temelinde yasayamayanlar bundan rahatsiz degilse, yine kendini sorgulamak durumundadir.

Kisaca teist olmamanin her duzey bilinc ve farkindaligi ve hak ve ozgurluklerinin istemi ve bunun icin mucadelenin diger verilen mucadelere gore onemini herkes sorgulamalidir.

"Ben milli bir baski altinda yasamaktansa, dini baskiyi tercih ederim" dusuncesi bir nonteiste ne kadar uygundur.

Aslinda gonul isterki; ulkemiz toplumu ve duzeyi ile cagdas olsun ve bizleri "kirk katir mi/kirk satir mi?" secimi arasinda birakmasin. Maalesef gozlem bunu henuz olanakli kilmiyor. Cunku bugun tekratik otokrasi ya da demokrasi siariyla yola cikmis iktidara, karsicikabilmenin ortak paydasi Ataturk'te birlesiyor. Isin ilginci buradaki Ataturk'ten ne algilandigi da ya da bu baslik altinda birlesenlerde kendilerini yeteri kadar ifade edemiyorlar. Ya da Ataturk'u AKP'ye tercih etmek istemeyenler ve de AKP'nin de ne oldugunu algilayanlar, sessizliklerini ya da ortaya cikmamalarini koruyorlar. Bir cesit seyirci durumundalar.

Sonucta "katir/satir" olarak teokrasi ronesans oncesi karanlik cagin, mili kokensel bakis acisi da 18. yuzyilin yanasimlaridir. 21. yuzyildayiz ve kimse kimseyi bu iki cagdisi temel arasinda secim yapmaya mecbur birakamaz.

Yalniz en azindan sekuler zihniyet ile olmasa da laik bir sistem teokratik bir sistemden daha cagdas daha hak ve ozgurlukcudur. Yani ben bilirim ki, benim teist olmama adina verebilecegim her turlu savasim; teokrasi de degil; sekuler de olmasa laik bir duzende mumkundur.

Ayni sekilde evrensel hukuk hak ve ozgurlukler ve bunlarin mucadelesi de ancak laik bir duzende mumkundur. Cunku yarin ulke ve toplumumuz teokrasiyi resmi ve uygulamali olarak karsisinda buldugunda belki de teizme karsi verilecek savas imkansizlasacaktir.

O yuzden herkes sapkasini onune koyup, onun teist olmayan hak ve ozgurlugunun savasini verebilmesi yasam ve iliskisini teist olmayan olarak sudurebilmesinin teokratik mi laik mi sistemde mumkunlugunu dusunsun.

Sonucta siyasi ideolojik savasim baskadir, kisi olarak teist olmadan yasam ve iliski surmek baskadir. Birey bilinci de bireysel olarak ve hak ve ozgurluk savasimi olarak siyaseti degil; yasam ve iliski temelli hak ve ozgurluklerini one cikarir.

Iste birey bilinc ve farkindaligi ana savasimin siyasi degil; yasam ve iliski farki olan teist olmayan yasam ve iliskidir. Bu temelde bir birey icin nonteizm siyassi izm yerine one cikmakta savasimin temelini belirlemektedir. Cunku bilinmelidir ki; teist olmayan yasam ve iliski ancak mucadele olarak teokratik olmayan bir duzende mumkundur. Sonucta baglanti olarak teist olmayan yasam, teist olan yasam ile taban tabana zit iken; bunun milli icerikli olan veya olmayan bir duzendeki savasimi mumkundur.

Kisaca siz milli temelli bir duzende teist olmayan hak ve ozgurlugunuzu savunabilir ve bunun mucadelesini verebilirken; teokratik bir duzende ne boyle bir hak ve ozgurlugunuz vardir, ne de bu mucadeleyi verebilirsiniz.

O yuzden toplum eger olan ya da olacak olan bir duzene karsi ortak noktada birlesecekse ve bunun gozlemi Ataturk ortakligi ise; teist olmayan yasam ve iliskinin bilinc ve farkinda olanlar ve bunu hak ve ozgurluk olarak yasamak isteyenler, hangi nedenden olursa olsun, AKP'yi karsilarina almak ve onun ile mucadele etmek durumundadirlar.

Cunku tarih bunu yapmayanlara yarin teokratik bir duzen geldiginde hesabini soracak ve bedelini odetecektir.

Ben bir serbest dusunur ve yapilandirmaci epistemolojist olarak sadece insan ve onun insanlik yasam ve iliskisinden yanayim.

Ataturk ve uzantisi izm algisinda da qua filozofum. Yani ne Ataturk yanlisi ne de karsitiyim Sadece Ataturk'un yaptiklarini cagdas olarak elestiren ve bugun ulke ve toplumu tekrar bu yapiya getirmek isteyenlere karsi cikan bir bakis acim var.

Ulusalci degilim, ama bolunmek yerine ulkenin toprak butunlugunu bu toprakta yasayan her turlu etik farkin farkindaligi tanimi ve temsili temelinde hak ve ozgurluk olarak saglanmasindan yanayim.Yani ve kisaca o Ataturk'un milli teklestirmesine ve her turlu dini/mezhepsel teklestirmeye karsiyim.

Hak ve ozgurluklerin topumsal degil; bireysel olmasi "biz/oteki" kutuplasmasi yerine ve otekilestirmek yerine, her farkin her farki icsellestirmesinden yanayim. Her farkin kendi farkinin savasini vermesinin yaninda diger farklarin da savasimini vermesinin yanindayim. Hic bir sekilde teizmi icermeyen yasam ve iliskilerimin de AKP temelli getirilmek istenen teokratik otokrasi, ya da A.Gul temelli getirilmek istenen teokratik demokrasi duzeni altinda surdurulemeyeceginin de bilinc ve farkindayim.

Cunku ne basbakanin polis devleti ve otokrasisi, ne de cumhurbaskaninin cemaati ve demokrasisi bana teist olmayan bir yasam ve iliski hak ve ozgurlugu tanimayacaktir. O yuzden su an karsit tarafin ortak birlesim noktasi Ataturk'te ve o tarafta yer almak ve sekuler olmayan laik bir duzende hak ve ozgurluk savasimimi vermek durumundayim.

Ayrica emperyalist zihniyetin bir emir kulu ve eri olan basbakan/cumhurbaskani ikilisinin de emperyalizme yardimci olan hic bir girisimini, herturlu otekilestirmesini, barisi bozmasini ve "ileri demokrasi" masallari adina kendi emperyalist zihniyet emrini "mesru/mubah" kilarak yerine getirmesini sirf Ataturk'e karsi cikmak adina desteklemeyecek kadar da bilinc ve farkindalik sahibiyim.

Sonucta Ataturkte, birlesenler cagin 3 asir gerisinde, teokrasi de birlesenler ve AKP'yi oyle veya boyle destekleyip, Ataturk'e karsi olanlar da cagin 6 asir gerisinde(ronesans oncesi) yani karanlik cag savunuculari.

Eger kendine Ataturk tarafinda olmayi, AKP'yi Ataturk'e karsi oyle veya boyle destekliyenler; ilerici, aydin, devrimci v.s. temelli elit diyorsa; oturup bir kez daha dusunsunler. Cunku bunlarin kendilerini sosyalist, komunist, demokrat, liberal v.s. olarak gormeleri; sadece bilincsiz bir kulak dolgunlugu ve alisilagelmisliktir.

Sonucta demokrasi kimin demokrasisi olursa olsun, kimin ustunde demokrasisini kuruyorsa, onun acisindan diktatordur.

evrensel-insan
16-04-2013, 23:46
Evrensel-insan Zihniyetinin Bireysel Bilisselligi

Bilindigi gibi evrensel-insan lakabi olarak hem adi gecen baslik altinda, hem de diger konu kavram ve basliklarda evrensel-insan zihniyetinin, serbest dusunen, qua felsefi, yapilandirmaci epistemolojist ve devrimci sorgulamali insanoglu temelli ve zihinsel insanlasmayi hedefliyen bilgi ve dusunceleri dile gelmektedir.

Herseyden once dile gelen zihniyetin vucudu o an o zihniyeti dile getiren vucuttur. Yalniz zihniyetin aslinda vucudu yoktur ve vucudu sadece kullanarak dusunce ve bilgisini dile getirir. Iste bir zihniyetin dusunce ve bilgisi dile geldikten sonra, onu alabilen, algilayabilen, onun ile etkilesen onu onemseyen ve ona ilgi duyan her vucut o zihniyeti alir ve kullanir/paylasir.

Yani zihniyet vucut gibi degildir, olmez. Oyle olsa tarih olmazdi. Cunku tarih yasanmislarin bugune tasinmasidir.

Bu temelde ben, bir birey olarak kendi goruslerim ve ne oldugum ile ilgili bazi bireysel bilgiler verecegim.

Sonucta evrensel-insan zihniyeti bir zihniyet olarak her turlu sorunu ortaya koyma adina bir algi bilgi bilinc ve farkindalik konusudur. Buradan benim bir birey olarak bu zihniyetten kendi adima cikardiklarim ile baskalarinin kendi adina cikardiklari degiskendir.

Kisaca ben bir birey olarak bir konu ve kavramda evrensel-insan zihniyetinin soruna bakisini ayni konuya bakan baska bir birey kadar acik ve algilayici dile getiremiyebilirim. Sonucta evrensel-insan zihniyetinin sorunlari dile getirisi, icin kullandigi vucut benim vucudum. Iste baska vucutlarin dusunce ve bilgi olarak dile gelmesi konunun farkli perspektiflerini getirecektir.

Bu temelde kendi bireysel dusunce ve bilgim adina, kisaca konu ve kavramlara bakis acim sudur.

Basta ulkenin ve toplumunun ve farkli halklarinin birligi butunlugu ve beraberliginden yanayim. Yani ayni cografyanin korunmasindan yanayim. Yalniz bu yanalik ancak asagidakiler disindadir.

Otokratik teokrasiden yana degilim.-Basbakan, AKP ve polis devleti, parti devleti
Demokratik teokrasiden yana degilim-Cumhurbaskani, F.Gulen, cemaat, evengalizm
Laik diktatorlukten yana degilim-Askeri idare
laik milliyetcilikten yana degilim-turk milliyetciligi/Kurd milliyetciligi
TC laikliginden yana degilim-diyanetin devlet bunyesinde olmasi, Istiklal marsi dini icerigi
Ulusalci degilim-tek bir etnik koken ve tek bir din mezhebi temelindeki birlik uniterlik
Demokratik diktatorlukten yana degilim-teklesmis etnik koken turklugun ya da sunniligin diger farklar uzerindeki hakimiyeti
Hic bir emperyalist zihniyetten yana degilim-"demokrasi/ozgurluk" adi altinda emperyalizmin ulke ve toplumlarina saldirmasi, ic islerine karismasi, toplumu ayristirmasi ve mikro ayrimcilik ile ulkeleri kendi cikar amaclarina ekonomik ve politik alet etmesi.
Hic bir surette ic ve dis savastan yana degilim-bir politik ve ekonomik cikar amacli acilan savaslar.

Peki neden yanayim?

Sekuler laiklikten yanayim- yani evrensel hukuk hak ve ozgurlukler insan haklari temelinde toplumun her farkli halkinin farkinin ozgurlugu tanim ve temsil hakki.

Birey devletinden yanayim-yani vatandasin devleti icin degil, devletin bireyi icin var olmasi bireyinin hak ve ozgurlugunu koruyacak kurum ve kuruluslarinin olmasi

Politik olmayan devletten yanayim-Yani devletin hic bir din ve mezhepten ve etnik kokenden yana olmamasi hepsine ayni mesafede olmasi hepsinin hak ve ozgurlugunu korumasi ve farklarin politik arac ve duygu somurusu ya da oy pusulasi olarak kullanimina izin verilmemesi.

Ulke ve toplum cikarlarini gozeten politikadan yanayim-Her turlu politikanin ulkenin disarida barisa yonelik olmasi ve iceride de toplum ve farkli halklarinin her turlu yasam ve iliski standartinin yukseltilmesine olanaklarinin saglanmasina yonelik olmasi.

Bilimsel, bilissel ve bilgisel egitim/ogretim ve yetistirim den yanayim-Egitimin temelinin din milliyet etik, metafizik degerler uzerine degil; evrensel olgu temelindeki bilimden yana olmasi her turlu yetistirimin ve egitimin ogrenimin kritik, analitik, yapilandirmaci ve birey yetistiren beyinleri dusundurten ve dusuncenin onunu acan sekilde olmasi her turlu dusunce ve ifade ozgurlugu. Kisaca vatandas ve toplumsal "biz/oteki" kutuplu otekilestirten/otekilesen degil; hak ve ozgurluklu birey ve onun farklari icsellestiren uzlasmali biribirine saygili bireysel yetisim.

Yukarida kullanilan her turlu kavram ve deginilen her konu anlam ve icerik olarak cok farkli algilanabilir. Isteyen basligin yazarina kullandigi kavramlardan ne algilatmak istedigini daha detayli sorabilir ve neden ve neyden yana olup olmadiginin aciklamasini politik etik metafizik degil; insanlasmadan yana bilimsel ve bilissellikten yana sorabilir.

Umarim bu baslik evrensel-insan lakabinin evrensel-insan zihniyeti yaninda evrensel-insan bireyini de daha detayli tanitmaya yeter, ya da taninma yolunda bir baslik olur.

Deginilen konu ve kavramlarin "gunesin altindaki hersey" oldugu gibi bir soylemim yok. O yuzden birey olarak burada yer almayan bir konu ve kavramda, evrensel-insanin bireysel yanaligini insan ve onun insanligi adina sormak ve ogrenmek isteyenler de olabilir.

Evrensel insan hem birey hem de zihniyet olarak her konu ve kavrama aciktir. Cunku onun zihninde "gunesin altinda ne varsa" sorgulanmakta insan ve insanlik adina da dusunce ve bilgiye tasinmaktadir.

Ahlaksız
25-04-2013, 14:31
İlk mesajınıza %100 katılıyorum..Bir Kemalist olarak sizin bu tespitinizi takdir ettim..Keşke herkes bu konuda sizin gibi düşünebilse..!

evrensel-insan
25-04-2013, 19:57
İlk mesajınıza %100 katılıyorum..Bir Kemalist olarak sizin bu tespitinizi takdir ettim..Keşke herkes bu konuda sizin gibi düşünebilse..!

Tesekkurler, yalniz ben kemalist/ulusalci/Ataturkcu/milliyetci degilim. Sadece tarafi olmayan bir uniter devletin toplumu bunyesindeki tum farklarin farkinda ve esitliginde olarak evrensel hukuk isan haklariguvencesinde ve saygisinda hak ve ozgurluklerinin taninmasi temsili ve yasam/iliskisi. Bu da toplumun her bir kisisinin baskasinin da farkini icsellestirebilecek bilinc ve farkindalikta olmasi ve onu onun kisilik kimlik degeri olarak algilayarak, saygi ile karsilamasi ve mudahele etmemesi. Yani hic bir etik fasrkin (milli ya da dini) hakim ve ust olmamasi.

Kendi bireysel durusumu da, ikinci mesajda acikladim.

Ahlaksız
25-04-2013, 21:08
Tesekkurler, yalniz ben kemalist/ulusalci/Ataturkcu/milliyetci degilim. Sadece tarafi olmayan bir uniter devletin toplumu bunyesindeki tum farklarin farkinda ve esitliginde olarak evrensel hukuk isan haklariguvencesinde ve saygisinda hak ve ozgurluklerinin taninmasi temsili ve yasam/iliskisi. Bu da toplumun her bir kisisinin baskasinin da farkini icsellestirebilecek bilinc ve farkindalikta olmasi ve onu onun kisilik kimlik degeri olarak algilayarak, saygi ile karsilamasi ve mudahele etmemesi. Yani hic bir etik fasrkin (milli ya da dini) hakim ve ust olmamasi.

Kendi bireysel durusumu da, ikinci mesajda acikladim.
Zaten Kemalist olmadığınız halde,insanların Atatürk'e saygı duyması ve Atatürk adı altında gericiliğe karşı durmasını söylediğiniz için sizi takdir ettim..
Ülke resmen işgal edilmiş,ordumuz içeride,Öcalan ülkeyi yönlendirmeye/yönetmeye başlamış ve hâlâ kendini aydın sanan sosyalist veya liberal insanlar Atatürk'ü eleştirmeye çalışıyor veya hakaret ediyor..Olacak iş mi bu?!
Atatürk tabiki eleştirilebilir ama bunun zamanı şimdi değil..Şimdi insanların gericilere/bölücülere karşı tek bir yumruk olması ve bunun yapmanın şu anda tek yolu Atatürk'te birleşmektir..
Bu gerçeği belirttiğiniz için sizi kutluyorum..

evrensel-insan
25-04-2013, 21:36
Zaten Kemalist olmadığınız halde,insanların Atatürk'e saygı duyması ve Atatürk adı altında gericiliğe karşı durmasını söylediğiniz için sizi takdir ettim..
Ülke resmen işgal edilmiş,ordumuz içeride,Öcalan ülkeyi yönlendirmeye/yönetmeye başlamış ve hâlâ kendini aydın sanan sosyalist veya liberal insanlar Atatürk'ü eleştirmeye çalışıyor veya hakaret ediyor..Olacak iş mi bu?!
Atatürk tabiki eleştirilebilir ama bunun zamanı şimdi değil..Şimdi insanların gericilere/bölücülere karşı tek bir yumruk olması ve bunun yapmanın şu anda tek yolu Atatürk'te birleşmektir..
Bu gerçeği belirttiğiniz için sizi kutluyorum..

Burada bir taraf degil de, gozlemin verdigi algi soz konusu.

AKP'ye karsi direnmeye eylemsel ve orgutlu olarak calisan bu hareket kendisini "Ataturk'te birlestik" diye tanimliyor.

Yalniz buradaki sorun, bu birliktelikten kimin ne bekledigi. Birde bu birlesimin TC getirecegi en cagdas algi 18. yuzyil.

Ahlaksız
26-04-2013, 02:03
Burada bir taraf degil de, gozlemin verdigi algi soz konusu.

AKP'ye karsi direnmeye eylemsel ve orgutlu olarak calisan bu hareket kendisini "Ataturk'te birlestik" diye tanimliyor.

Yalniz buradaki sorun, bu birliktelikten kimin ne bekledigi. Birde bu birlesimin TC getirecegi en cagdas algi 18. yuzyil.
7.yüzyıla geri dönmektense 18.yüzyıl tercih edilmeli;)
Madem çağı yakalayamıyoruz,o zaman çağın çok fazla gerisinde kalmamalıyız..
Bu arada Atatürk'te insanların birleşeceğine dair bir umudum yok benim..
Dinle/dizilerle/çok çalışmayla/futbolla uyutulan bir halkın,21.yüzyıl vahşi kapitalistlerine boyun eğmesi kaçınılmaz..

evrensel-insan
26-04-2013, 21:21
Peki sizce AKP'ye rakip olabilmek ve onu alasagi edebilmek adina, nasil bir ortak bileskede birlesilirse, boyle bir basari olanagi olur?

Nedir sence toplumun ve farkli halklarinin ortak cozum bekleyen ve AKP'nin saglayamayacagi bu sorun?

Ahlaksız
26-04-2013, 21:54
Peki sizce AKP'ye rakip olabilmek ve onu alasagi edebilmek adina, nasil bir ortak bileskede birlesilirse, boyle bir basari olanagi olur?

Nedir sence toplumun ve farkli halklarinin ortak cozum bekleyen ve AKP'nin saglayamayacagi bu sorun?
Atatürk'e küfredenlerin akil diye kabul edildiği bu toplumun geleceği karanlıktır/kandır/gözyaşıdır/pişmanlıktır..
Akp'ye hiç kimse hiç bir şey yapamaz..Çünkü Akp seçmeni aynı durduğu yerde durmaktadır..Nerede duruyor bu seçmen?
Tv başında..!
Dünya'nın en fazla tv izleyen ülkelerinden biriyiz..Böyle bir ülkede istediğiniz birlikteliği sağlayın,isterseniz Akp haricindeki tüm oluşumlar bir araya gelsin,yine de Akp bu ülkede at oynatacaktır..Yapılabilecek hiç bir şey yok yani..
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen paşanın bu devrimi sonradan revize edilmeliydi..Sistem sürekli değiştirilmeli ve yenilenmeliydi..Sistem olduğu gibi kaldı..Bunu bilen emperyalistler,milleti dinle/diziyle/futbolla ele geçirince egemenliği de ele geçirmiş oldular..

Ortada bir millet olmayınca boşuna havanda su dövmüş oluruz..Yapılacak herşey beyhude..

evrensel-insan
26-04-2013, 22:12
Atatürk'e küfredenlerin akil diye kabul edildiği bu toplumun geleceği karanlıktır/kandır/gözyaşıdır/pişmanlıktır..
Akp'ye hiç kimse hiç bir şey yapamaz..Çünkü Akp seçmeni aynı durduğu yerde durmaktadır..Nerede duruyor bu seçmen?
Tv başında..!
Dünya'nın en fazla tv izleyen ülkelerinden biriyiz..Böyle bir ülkede istediğiniz birlikteliği sağlayın,isterseniz Akp haricindeki tüm oluşumlar bir araya gelsin,yine de Akp bu ülkede at oynatacaktır..Yapılabilecek hiç bir şey yok yani..
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen paşanın bu devrimi sonradan revize edilmeliydi..Sistem sürekli değiştirilmeli ve yenilenmeliydi..Sistem olduğu gibi kaldı..Bunu bilen emperyalistler,milleti dinle/diziyle/futbolla ele geçirince egemenliği de ele geçirmiş oldular..

Ortada bir millet olmayınca boşuna havanda su dövmüş oluruz..Yapılacak herşey beyhude..

Yani teslimiyet mi?

Britist Agent MKemal
26-04-2013, 23:31
Milletvekillerini bile kendi seçen, meydanlara heykellerini diktiren, muhalifleri darağacında sallandıran, milletin kafasını kesmekle tehdit edene egemenliği millete veren değil milletten gasp eden denir.

Ahlaksız
27-04-2013, 00:55
Yani teslimiyet mi?
Ben pesimistim sn.evrensel-insan..
Teslim olan ben değilim..Teslim olanlar geçmişte ve günümüzdeki siyasetçilerdir..Bu siyasetçileride Türk halkı seçmiştir..O zaman teslim olanın Türk halkı olduğu söylenebilir..Halk teslim olduktan sonra sizin veya benim çabalarımızın ne anlamı var?
Evrimsel bir gerçek bu..Güçlü olan,ortama uyum sağlayan,kendini geliştiren kesim emperyalistleri destekleyen kesim olmuştur..Kemalistler ve sosyalistler hep durdukları yerde durdular ve doğal olarakta abdestli kapitalistler tam anlamıyla hakimiyeti ele aldılar..Tabi abdestlilerin hakimiyeti eline almasını her türlü destekleyenler Ab-d'liler olmuştur..

Abdestlilerin arkasında Ab-d var..Kemalistlerin veya sosyalistlerin arkasında Nutuk var veya Das kapital var..Yani somut hiç bir şey yok..Doğal olarak teslimiyet kaçınılmaz..Direnç tabiki olacaktır ama yenilgi kaçınılmazdır..

Medyayı eline alan,siyasetçileri elinde oynatan,toplumun üretim tesislerinin özelleştirilmesini sağlayan,her tarafa üs kuran,orduyu içeride tutan,muhalifleri içeride tutan abdestlilere/emperyalistlere karşı yapılacak fazla bir şey yok..Halkın büyük bölümü de bu abdestlileri/emperyalistleri destekliyor..
Ne yapabiliriz ki?!

evrensel-insan
27-04-2013, 01:19
Ben pesimistim sn.evrensel-insan..
Teslim olan ben değilim.

Peki sen nasil teslim degilsin?

Teslim olanlar geçmişte ve günümüzdeki siyasetçilerdir.[/quote]
Siyasetciler yaptiklari siyaset temelinde bunu bir teslimiyet olarak algilayamayabilirler. Ya da sirf bu politikayi halki teslim almak icin kullaniyor olabilirler.

Bu siyasetçileride Türk halkı seçmiştir..O zaman teslim olanın Türk halkı olduğu söylenebilir..Halk teslim olduktan sonra sizin veya benim çabalarımızın ne anlamı var?

Peki sence ilerici, aydin, devrimci v.s. ozelligi olanlarkimlerdir ve bu ozellikleri nassil kazanirlar? Bunlarin halk dedigimiz kesim ile iliskisi bagi nasil olmalidir?

Evrimsel bir gerçek bu..Güçlü olan,ortama uyum sağlayan,kendini geliştiren kesim emperyalistleri destekleyen kesim olmuştur..Kemalistler ve sosyalistler hep durdukları yerde durdular ve doğal olarakta abdestli kapitalistler tam anlamıyla hakimiyeti ele aldılar..Tabi abdestlilerin hakimiyeti eline almasını her türlü destekleyenler Ab-d'liler olmuştur..

Peki devrim nedir ve nasil saglanir? Ya da sen olani kendi halinde birakmayi mi oneriyorsun, mesela trocki gibi.

Abdestlilerin arkasında Ab-d var..Kemalistlerin veya sosyalistlerin arkasında Nutuk var veya Das kapital var..Yani somut hiç bir şey yok..Doğal olarak teslimiyet kaçınılmaz..Direnç tabiki olacaktır ama yenilgi kaçınılmazdır.

Peki ya dusunsel olarak? Yenilginin pesin kabulu ve hukmu, direnci anlamli kilar mi?

Medyayı eline alan,siyasetçileri elinde oynatan,toplumun üretim tesislerinin özelleştirilmesini sağlayan,her tarafa üs kuran,orduyu içeride tutan,muhalifleri içeride tutan abdestlilere/emperyalistlere karşı yapılacak fazla bir şey yok..Halkın büyük bölümü de bu abdestlileri/emperyalistleri destekliyor..
Ne yapabiliriz ki?!

En azindan halki kitleyi olan bitene karsi bilinclendirebiliriz, farkina varmalarini saglariz. Herseyden once kendimizi sorgulariz. Ne yapmak istedigimizin bilinc ve farkina variriz. Yapmak istedigimiz her ne ise onun insanliga nasil bir yarar saglayacagini sorgulariz.

Zaten bunun yapilmamasi istenendir ve suru psikolojisi biat bilincalti ve korku felsefesine boyun egmektir. Her boyun egen de yanindakinin boyun egmesine destek olur. Bu da zaten bunu yapanlarin ekmegine yag surmektir.

Sendeki pessimizm, senden mi ortamdan mi kaynaklaniyor?

Eger ortamdan kaynaklaniyorsa, bu senin kendini pessimist kilmani getirmez ki!

O yuzden her turlu bakis acisi ortamdan degil; kisinin kendisinden kasynaklanir. Bunun da algilanabilmesi icin, kisi once kendi beynini ve kendi dusunce ve davranislarini sorgulamalidir.

Unutmaki kendine hayri olmayanin, baskasina da hayri olmaz.

Halkin hak ve ozgurlugunun olmamasi demek; senin de hak ve ozgurlugunun olmamasi demektir.

Sonucta kisinin kendi kendine karar alabilmesi, ortamdan degil; kendinden kaynakli olmalidir. Iste bu da basta birey bilinci ve devrimin beyindeki zihniyette gerceklesmesi gerektigini algilamaktir.

Devrim once zihinde yapilir. Zihinde devrim yapilmazsa, devrim icin yola cikan vucut, baska beyinlerin yonlendirdigi vucuttur.

Ahlaksız
27-04-2013, 01:33
-Ben oy kullanmadığım için teslim değilim kimseye ve bu bağlamda yaşanan gelişmelerden şikayetçi olabilirim..
Ne zaman bu devlet(millet) bana adam muamelesi yaparsa(ateistlere),işte o zaman oy kullanabilirim..Bunun haricinde kutlu doğum haftasında Muhammed'e methiyeler düzen politikacılara oy vermem mümkün değil..İşin siyasi boyutuna bile gerek kalmadan,sırf bu nedenle bile oy kullanmama haklılığımı kendimde görüyorum..
-Antiemperyalist olan sosyalist ve Kemalistler,benim açımdan ilerici insanlardır..Tabi gerçeklerinden bahsediyorum,yapmacık olanlarından değil..!
-Devrim halkla,bilinçli insanlarla yapılır..Aklı bir karış havada olanlarla devrim yapılmaz..
-Yenilginin peşin kabulü direnci anlamsız yapar ama yinede bizler doğamız gereği direnmek zorundayız..
-Türkiye'nin en yobaz kentinde yaşıyorum..
Çevremden bağımsız düşünüyorum,yaşadığım çevrem ile alakam yok ama benim pesimistliğim,çevremdeki kişilerin birey olamamasını bildiğim içindir..
Zihninden haberdar olmayanların oy kullandığı bir ortamda,zihinsel/kişisel gelişime önem verenlerin oy kullanması beklenmemeli..

evrensel-insan
27-04-2013, 01:50
-Ben oy kullanmadığım için teslim değilim kimseye ve bu bağlamda yaşanan gelişmelerden şikayetçi olabilirim..

Anladim, sen teslimiyeti oya bagliyorsun. Halbuki teslimiyet mucadeleye birakmak ve kendini caresiz gormektir.

Ne zaman bu devlet(millet) bana adam muamelesi yaparsa(ateistlere),işte o zaman oy kullanabilirim..Bunun haricinde kutlu doğum haftasında Muhammed'e methiyeler düzen politikacılara oy vermem mümkün değil..İşin siyasi boyutuna bile gerek kalmadan,sırf bu nedenle bile oy kullanmama haklılığımı kendimde görüyorum..
-Antiemperyalist olan sosyalist ve Kemalistler,benim açımdan ilerici insanlardır..Tabi gerçeklerinden bahsediyorum,yapmacık olanlarından değil..!
-Devrim halkla,bilinçli insanlarla yapılır..Aklı bir karış havada olanlarla devrim yapılmaz..
-Yenilginin peşin kabulü direnci anlamsız yapar ama yinede bizler doğamız gereği direnmek zorundayız..
-Türkiye'nin en yobaz kentinde yaşıyorum..
Çevremden bağımsız düşünüyorum,yaşadığım çevrem ile alakam yok ama benim pesimistliğim,çevremdeki kişilerin birey olamamasını bildiğim içindir..
Zihninden haberdar olmayanların oy kullandığı bir ortamda,zihinsel/kişisel gelişime önem verenlerin oy kullanması beklenmemeli..

Oy kullanmamak, sadece ulkenin icinde bulundugu duruma gelmesine katkida bulunmamis olmak olarak bir teselli olabilir.

Bence doga geregi degil de, zihniyet yasam ve iliski geregi direnmek lazim. Yani neye neden direndiginin bilinc ve farkinda olarak direnmek.

Ayrica oy kullanma farkli bir zihniyettir. Basta bir vatandaslik gorevi olarak algilanir. Ikinci olarak "olanin icinde en iyisi bu" dusuncesini icerir. Hatta kendi oy verecegine ve ona onceden kizmandan dolayi bile karsi tarafa oy verenler vardir.

Eger oy vermek, bilincli ve farkinda olmayi icerirse, mutlaka bir cikar guder.

Meselaya AKP'ye oy veren cogu kendine liberal, ikinci Cumhuriyetci, sosyalist, ilerici, aydin v.s. diyen beyinlerin cogu askeri vesayete son vermek adina oy vermislerdir.

Aslinda buyuk kandirmaca olarak AKP'nin sivilliginin yaninda getirecegi demokrasi masalina inanmak en buyuk yanilgi olmustur.

AKP'nin teokratik ve otokratik yani, Ataturk kinciligi ve TC kazanimlarina dusmanligi algilanamamistir.

Milliyet olarak yaptigi cikisin, kurd halki ile ilgili degil; kurdculuk propagandasi olabilecegi algilanamamistir.

Toplumu ve farkli halklarini "sunni/gayri sunni" temelinde ayristirdigi algilanamamistir.

Esbaskanliginin anlam ve icerigi algilanamamistir.

Halki ve toplumu dusunmedigi algilanamamistir.

Halbuki hersey o kadar acikti ki, bunun icin ettigi yemine ve basbakan olmadan once soyledigi sozlere bakmak yeter.

Ahlaksız
27-04-2013, 02:10
Bu ülkenin aydınları/sanatçıları/akademisyenleri bile Akp'ye oy veriyorsa,pesimist olmak kaçınılmazdır..
Bu ülkede bir genç poşu taktığı için yıllarca hapiste yatıyorsa,pesimist olmak kaçınılmazdır..
Bu ülkede kadın veya işçi cinayetlerine bir dur diyen yoksa,pesimist olmak kaçınılmazdır..
Bu ülkede okuma oranları çok düşük,izleme/dinleme oranları çok yüksekse,pesimist olmak kaçınılmazdır..
Bu ülkede muhalefet partileri bile,milyonlarca insanın açlıkla boğuştuğu bir ülkede ''evimize bir haftadır et alamadık'' deyip 10-15 milyar maaşı az bulduklarını belirtiyorlarsa,pesimist olmak kaçınılmazdır..
Bu ülkede heykeller ucube denilerek yıkılıyorsa,emek sineması yıkılıyorsa,Fazıl Say'a hangi kerhanede doğdun deniliyorsa,pesimist olmak kaçınılmazdır..

Ben bu ülkede geleceğe umutlu bakanı anlamıyorum..
Güzel şeyler olacak diyorlar,bir bakıyorsunuz Afyon'da patlama 25 şehit..Acele etmeyin diyorlar,Suriye'den canlı bombalar sınır kapımızda kendilerini patlatıyorlar..Az daha sabredin diyorlar,Murat Karayılan basın toplantısı düzenliyor..Biraz daha sabredelim bakalım,belki Öcalan sarıkla/tesbihle İmralı'dan çıkar:)