PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl mı inançsız oldum ?

unbelieving
21-04-2013, 16:29
Alevi inancına mensup bi aileden gelmekte olduğum için ve ailem pek dine inanan bi yapıda olmadığı için bugüne kadar ne namaz kılıp oruç tuttum ne de kutsal kitabı okudum. Son 1 ay içerisinde evdeki kütüphanemizde Turan Dursun'un kitaplarını buldum ilk önce Kulleteyn'i okuyup bitirdim zaten fazla olmayan inancım değişik bir hal aldı sonra Din Bu serisinin 1.sini bitirdim. Ve bu kitap bende zaten az olan inancı tamamiyle yok etti. Kuranda ki mantıksal hatalar, çelişkiler , mucizeler bu dine olan saygımı silip süpürdü. Bu dine dediysem sözde dine... Sonuç olarak bu kitaplar benim gerçeği görmem için birer aracı oldular daha sonrasında orada gördüklerim ışığında bayağı araştırma yaptım bir sürü kaynaktan bir çok yorum okudum ve sonuç olarak karar verdim ki ''İslam'' dini tamamen uydurma bir dindir. Belki hiç birimiz bundan emin olamayız ama okuduğum bir çok yerde gördüğüm ve görünce kendimde hak verdiğim görüşte şudur ki Kuranı tamamiyle muhammedin yazmış olma ihtimali. Ki bence ihtimal değil bu kesinlikle o yazdı. İşte özetle inançsız olma sürecim budur :yo:

Ahlaksız
21-04-2013, 16:48
Hoşgeldiniz siteye..:welcome:

Yanıldığınız nokta şudur ki;Kuran'ı Muhammed yazmamıştır..Din bu kitabında bu gerçek belirtiliyor..

unbelieving
21-04-2013, 17:07
Hoşbuldum teşekkürler :)

Bilmiyorum yanılıyor muyum fakat Kuran'da geçen bazı sözler beni bu düşünceye sevk etti. Kuran ortaya çıkmadan önce araplar tarafından tapılan putlar arasında en büyük putun ''Allah'' olması ve Muhammed'in bu putu seçerek diğer putları yasaklatması daha sonrasında da şeytan ayetleri diye bilinen sözleri söylemesi bu ayetlerde 3 putu övmüş olması daha doğrusu allah putunun kızları sayılan 3 putu övmüş olması bunun mantıksız olduğunu anlayıp bunlar şeytan ayetleri demesi, Kuran'da bir çok yerde 'Ben onun uyarıcısıyım' gibi ifadeler kullanıp Allahtan 3. kişi olarak bahsedip bunu başkasının yazdığını belli etmesi gibi benzer nedenler beni bu düşünceye sevk etti ki bence yine söylüyorum Kuran'ı Muhammed yazmıştır.

Şüpheci Dinsiz
21-04-2013, 18:18
Sevgili unbelieving aramıza hoşgeldiniz. :)
yine söylüyorum Kuran'ı Muhammed yazmıştır.
Evet sevgili unbelieving, Kuran'ı Muhammed peygamber ve saz arkadaşları yazmıştır.

Sevgiler

Ahlaksız
21-04-2013, 18:34
Sanırım Muazzez İlmiye Çığ'ın söylediği bir sözü aktarmak isterim;
-Muhammed okuma biliyordu ama yazmayı bilmiyordu..
Size ayrıca vahiy katiplerini hatırlatırım..Bu kişiler Muhammed'in ayet diye söylediği sözleri not eden,yazan kişilerdir..Muhammed'in bu kişilere ihtiyaç duyması bile,Muhammed'in bir şey yazmadığını kanıtlar..Ayrıca Muhammed yaşadığı müddetçe ortada derlenmiş bir kitap yoktu..
Yani hiç bir şekilde Muhammed'in Kuran'ı yazdığını iddia etmek mümkün değildir..
Son olarak Muhammed zamanında kağıt bile yoktu ortada ki,bu da derlenen Kuran'ın Muhammed'den çok sonra yazıldığını kanıtlar..

Peki Kuran'ı kim yazdı o zaman?
Çöl bedevileri yazdı..
Çöl bedevilerinin neye benzediğini de gösteriyim:)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2a/Syrian_Bedouin_Kahlil_Sarkees_with_family%2C1893_W orld%27s_Columbian_Exposition.jpg/751px-Syrian_Bedouin_Kahlil_Sarkees_with_family%2C1893_W orld%27s_Columbian_Exposition.jpg
veya;
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Bedouinnasserwadirum.jpg

unbelieving
21-04-2013, 19:13
Hoşbuldum teşekkürler Deist_tr :)

Sayın Nolan ; bu söylediklerinize de elbet cevabım var. Muhammed eğer bu kitabı yazmış diyorsak ki ben diyorum, onun ne kadar akıllı , ileri görüşlü ve kurnaz biri olduğunu da kabul etmiş sayılıyoruz. Hal böyleyken bu kadar kurnaz bir insanın kendini okuma yazma bilmeyen biri olarak gösterip de insanları daha kolay çekmesi ya da kandırması sizce de mantıklı değil mi ? Ayrıca Muhammed'in yanında yahudi insanları bulundurması ve bir gün yahudilerin gelip Muhammed'e İslam'da recm cezası var mıdır ? sorusuna Tevratta var mıdır diye karşılık verip daha sonra yanındaki arkadaşının tevratta var olduğunu söyledikten sonra hüküm verdiğini bilip de Kuran'ı Tevrattan geçirmediğine nasıl inanabilirim...

Ahlaksız
21-04-2013, 19:23
Muhammed'in Kuran'ı yazdığına dair elinizde somut bir şey yok sn.unbelieving..İhtimaller ile,öznel varsayımlar ile ancak bunu dile getirebilirsiniz..Muhammed'in Kuran'ı yazmadığına dair mesela benim elimde bir vahiy katipleri mevzusu var ki;karşıt iddiaları yerle bir edecek sağlam bir argümandır bu:)
7.yüzyılda yaşadığı iddia edilen(yaşamadığına dair söylemlerde var ama ben yaşadığına inanıyorum)bir çöl bedevisinin hayatına dair argümanlar ve önceki inançlardan araklamalar ile Osman zamanında derlenen bir kitaptan bahsediyoruz..Osman'ın derlediği kitapta yok ortada..Osman'dan sonra bir çok değişiklik yapılmış ve günümüze kadar gelmiş bir kitap..
Sadece Kuran'da yapılan bu değişikleri bile hesaba katsanız,yine Muhammed'in Kuran'ı yazdığını iddia edemezsiniz..Bu iddia nereden bakarsanız geçersizdir..

vartor
21-04-2013, 19:23
Muhammed'in keyfini koruyan ayet sayisina baktikca, aksini dusunmek zaten sacmalik. Aramiza hosgeldin.

unbelieving
21-04-2013, 19:55
Şuanda araştırdığım kaynakları bulamadığım için burada paylaşamıyorum o yüzden şuanda haklısınız Sn. Nolan..

Tesekkurler Sevgili Vartor..