Orijinalini görmek için tıklayınız : Dualarımın yanıtını alamayıp orada hiç kimsenin olmadığını anlayınca
Aslında en başta sorgulayarak başladım niye? nasıl? gibi sorularla başladım. Niye ettiğim dualar hiç cevapsız kalıyor niye en yüce din olan İslam ve militan ülkeler bu kadar gelişmemiş niye böyle oluyor gibi sorularla. Sonra araştırmaya başladım geniş bir araştırma. Hiçbir zaman dindar birisi olmadım ama aslında niyeyse dinden de çıkmayı hiç düşünmüyordum. :ballchain:
Diğer tüm dinleri inceledim ne kadar tanrısal inanç varsa çoğunu inceledim ve çok garip bir şeye rastladım. Aslında hepsi aynı...
Şunu fark ettim ki tüm bu tek tanrılı inançların kaynağı çok eski uygarlıklara dayanıyor. Sümer, Mısır, Yunan hatta Budizm'e kadar yolu uzanan bir yol aslında. Bir arkadaş tavsiyesi ile Zeitgeist belgeselini izledim ve oradaki anlatılanlara inanılması mümkün bile değil. Sonra daha çok araştırdım ve daha çok...
Dinlerin yalan olduğunu ve toplum yanılgısı olduğunu fark ettim ama iş burada bitmiyor aslında burada başlıyor...
Sonra daha gerçekçi ve mantıklı cevaplar aramaya başladım. Ve tabiki bilime baş vurdum orada her şeyden daha akıllı insanları salak yerine koymayan cevaplar vardı.
Evrimi araştırdım. Sonra evreni. :ranger: Nasıl varız nereden geldik ve nereye gidiyoruz. Bunları araştırınca inanmak imkansızdı benim için. Hiçte pişman olmadığımı söylemek istiyorum. :thumb: Çünkü gerçekler çok daha güzel. Ateizme teşekkürler
Ahlaksız
23-04-2013, 02:52
Ne mutlu size..Hoşgeldiniz foruma..
Şüpheci Dinsiz
23-04-2013, 03:10
Sevgili burax aramıza hoşgeldiniz. :)
Hoşbulduk :) Kendimi biraz zorlayarak ateist oldum denilebilir. Çok kolay olmuyor geçiş süreci. Agnostik ve deist arası bir sürece geçtim. Bir haftamı deist olarak geçirdim sonra tamamen bıraktım. Şu anda bir pastafaryanım :)
yalandaolsa
26-05-2013, 18:45
biraz araştırınca,az biraz okuyunca anlıyor insan gerçeği. tabi, kolay değil.yıllarca kandırıldığının farkına varmak öyle üzüyorki insanı. yalanlara inananlara ve insanlara inandıranlara,maddi manevi kazançlı çıkanlara o kadar öfkeliyimki anlatmak mümkün değil.tabuları yıkmak,ezber bozmak boşver ,mutluyum ya.
RainFall
10-12-2013, 09:27
Bakın böyle basit bir neden dinden çıkılmaz fakat her dinsizin kendisine göre haklı gerekçeleri vardır.Benimde var örneğin.Bu dini reddetmemdeki bazı sebepler.
Bakın böyle basit bir neden dinden çıkılmaz
Niye?
Dualarin yanitini alamamak, kisilere gore onemli bir neden olamaz mi sizce?
RainFall
16-12-2013, 18:35
Niye?
Dualarin yanitini alamamak, kisilere gore onemli bir neden olamaz mi sizce?
Şöyle demek istedim ben.Müslümanlar bu olayı öyle bir söylerlerki.İbadet et derler önce motive ederler sonra sen yaparsın gibisinden işi kendisi kişiyapar ama Allah yardım etti derler ne mantıksa artık.
RainFall
16-12-2013, 18:36
O kadar çalışıp çaba gösterirsiniz.Ama sürekli Allah haklı çıkar onlara göre.İnsan kendi hiçbirşey yapamaz.Acizdir.Müslümanların gerçeklik algıları bozulmuştur ne yazıkki.Eğer küçükken benimde beynime aklıma kazanmış olmasaydı bu din herşeyden habersiz şekilde özgürce yaşıyor olabilirdim.Bu dinle uğraşıyor olmazdım.Beni yıprattı.Gerçekleri gördüm ama.İnanın öfkemi kusabilirim ama bu site seviyeli bir platform.
O kadar çalışıp çaba gösterirsiniz.Ama sürekli Allah haklı çıkar onlara göre.İnsan kendi hiçbirşey yapamaz.Acizdir.Müslümanların gerçeklik algıları bozulmuştur ne yazıkki.Eğer küçükken benimde beynime aklıma kazanmış olmasaydı bu din herşeyden habersiz şekilde özgürce yaşıyor olabilirdim.Bu dinle uğraşıyor olmazdım.Beni yıprattı.Gerçekleri gördüm ama.İnanın öfkemi kusabilirim ama bu site seviyeli bir platform.
Allah sana akıl irade vermedimi inanmayanları bile sorgusuz sualsiz cehenneme atmıyor
zaten özgürsün allah sana hür irade vermedimi
RainFall
01-01-2014, 20:44
Allah sana akıl irade vermedimi inanmayanları bile sorgusuz sualsiz cehenneme atmıyor
Biraz birşeyler okuyun cidden.
Beni böyle basit konularla muhattap etmeyin.
Ve beni siz şimdi size göre dinden dönmüş berbat biriyim değil mi?
En azından iki yüzlü değilim.
Ateistler kadar Müslümanlarda tanrı tanımazdır diğer dinlerin tanrılarını tanımazlar zar atarlar.
Eğer bu sözüme dikkat edin.
Bir tanrı çıkarsa beklemediğiniz şekilde kaçacak yer arayacaksınız.Ben bir şey iddia etmiyorum iddia eden sizlersiniz.
Kanıtıda yok ortada.
Benim karşıma çıkarsa ki hangi tanrı olduğunu bilemeyeceğim için bir iddiam olmayacak ama siz iddianızı öteki taraf yani ölümden sonra inancınız vardı ona göre göreceksiniz işte.
RainFall
01-01-2014, 20:57
zaten özgürsün allah sana hür irade vermedimi
Saçmalığa bak.
Sn yasin 54 biraz aklınızı işletmeniz dileğimle.
Bizi cehennemle tehdit etmeden önce kendi dininizin ne kadar doğru olduğunu varın siz düşünün.Sonrasında bize sıra gelsin.Teistlerin psikolojisi şu şekildedir.
Eğer bir kişi benim dinimden değil se o kişi ebedi cehennemliktir.
Bir Hristiyan içinde Yahudi içinde.
Temelinde kanıtsız iddia vardır.
İddialar çünkü kanıtsızdırlar.
Ateist kurallarına göre insanlar yaşasaydı şu anda dünya daha iyi bir yer olabilirdi.
RainFall
01-01-2014, 21:08
1-Neden kabeye dönerek secde edersiniz?
2-Tanrı kendine tapınılmasını neden ister?
3-Tanrı nerededir?
Tanrı her yerde ise neden tek bir noktaya ibadet edersiniz.(Kabe gibi)
4-Çoğunluk bunu uyguluyorsa o doğrudur şeklindemi hareket edersiniz?
5-Kabir ve kıyamet çelişkisini açıklayın.
6-Allah neden yarattıklarına hakaret etme ihtiyacı hisseder?
7-Neden beddua eder yemin eder?
8-Neden konuşan kişi ayet içerisinde değişir?
9-Tanrı zamandan münezzehmidir?
10-Tanrı olasılıksal olarakmı hareket eder?
11-Muhammedin sahte bir peygamber olmadığı kanısına nereden vardınız?
12-Kuranın orjinali varmıdır?
13-Kurandaki mucize denilerek ortaya atılanlar neden bir şey bulunduktan sonra ortaya mucize diyerek söylenmektedir?Örneğin bakın kuranda 1400 sene önce haber verilmiş denmesi gibi.
14-Kuran neden uzun bir süreç içerisinde yazılmıştır?
15-Bugün 7 sene içerisinde true furqan yazıldı kuranın iddialarına teker teker yanıt verdikçe kuran bizle alay mı geçmektedir?
Örneğin:Bir surenin benzerini getirin diğerlerini toplayın gibi.
16-Dinde erillik imparatorluğu neden vardır?
17-Kadınlar neden ikinci plana atılmıştır?
18-Allah kadının saçını yaratacağını bilerek kapatmasını istemesi bu zaten mantıksızdır.Saç sizce çirkin bir yer midir?Avret yeri gibi.
19-Namazda neden kadınlar saçını kapatma ihtiyacı hisseder?
20-Kabeye doğru kılınırken uzay boşluğuna kıldığınızın farkındamısınız?
Dünya düzmüdür?
21-Kuranda gerçeklere değinen mantığa uygun ayet var mıdır?
22-Tanrı o kadar millet içerisinden neden arap kavmini seçmiştir son dini için?
23-İsa Muhammed Musanın yaşadığına dair kanıt nedir?
24-Kabenin altındaki siyah taş orada neden durmaktadır?
25-Adem cennetteyken ölümsüz olduğunu bildiği halde neden sonsuzluk ağacından meyve almak istemiştir?
26-Şeytan cennete nasıl girebilmiştir?
27-Kabir azabı var ise neden kıyamet vardır?Kıyamet var ise neden kabir azabı vardır?
Örneğin kabir azabını var diyerek düşünelim ki ben hatalı meal olduğundan şüpheleniyorum.
Allah neden iki kere bir kişiye aynı cezayı vermek ister?
Sorgu sual bittiyse şayet neden kıyamet vardır?
28-İslam ülkeleri neden bu haldedir?
Sn yasin54 e yönelttiğim sorular.
RainFall
01-01-2014, 21:14
Ya dininizi çağa uydurursunuz yada yok olup gider konu bu kadar basittir.
RainFall
01-01-2014, 21:18
Yaşadığım sürece bu dinin insana yeryüzünde değer verip yücelttiğini görmedim.İnsanları asabi ve bilgisiz eksik yönleri var.
ben seni cehennemle falan tehdit etmiyorum ben msülümanım ama bende sonumu bilmiyorum ümit ile korku arasındayım.
ister dinden dön ister dönme niye brbat biri olacaksın benim gözümde ben seni uyarırım tartışırım ama herkez kendi kararını verir peygamber bile ancak uyarıcıdır zorlayamaz.
benim anlamadığım şey şu yok islamdan çıkınca gerçekleri gördüm,gözümdeki perde kalktı özgürleştim neymiş bu gerçekler allah aşkına??
toprak olacak bedeninmi gerçek,bu fani sınırlı eksik zahmetli dünya hayatımı gerçek,kalıcı olan ne var herşey gelip geçiyor ölüme bir çare bulunabiliyormu?
biz Müslümanlar asıl hayatımız olan ahirete inanırız onun için bu dünyada tabi yaşamak için çalışacaksın geçineceksin ama asıl olan ahiret hayatı inşallah orda sevinenlerden olacağız...
ben dünya hayatına aldanmıyorum bu dunyaadaki yaptığım işlere göre asıl hayatımın azap veya nimet/mükafat olacağına inanıyorum.Bu dünya bir oyun aldatma bana göre bunun bilinciyle yaşıyorum farkındalığı ile yaşıyorum ama tabi bu demek değilki dünyadan elimi eteğimi çekip kendimi bir zindana kapatıp sadece ibadet ederim allahın koyduğu sınırlar içerisnde dünyaya aldanmadan yaşamıma devem ederim ama kesinlikle aldanmam hırsıma,nefsime benliğime yenik düşmekten allah korusun herşey allahın mülkü biz misafiriz...
benim inancım bu şekilde umarım anlatabilmişimdir...
Vefik Sami
02-01-2014, 13:49
..Bu dünya bir oyun aldatma bana göre...
Sana göre değil.
İnandığını söylediğin Allah'ın hükmü.
"Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir..." (En'âm: 32)
Misâl; "Bana göre Namaz, Oruç farz ibâdetlerdir." diyor musun ?
evet allahın hukmu daha doğru bir ifadeyle bende iman ediyorum buna
French Connection
27-01-2014, 22:24
Belki yukarida biri seni duyuyordur, bilinmez, ama sen ondan yapamayacagi seyler istiyorsundur ?
Hani kimbilir ?
Buraya kadar hiç belli olmuyor.
Sadece başlığa göre bir dini reddetiysen çok yanlış, çünkü dinde imtihan denen bir şey var mesela.
bakkalmahmud
02-02-2014, 23:49
Sana göre değil.
İnandığını söylediğin Allah'ın hükmü.
"Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir..." (En'âm: 32)
Misâl; "Bana göre Namaz, Oruç farz ibâdetlerdir." diyor musun ?
Bu Ayet cok absürd bir Ayet,Dünya hayatinda herkes zil takip oynayamiyor.
https://www.google.de/search?q=a%C3%A7l%C4%B1ktan+%C3%B6len+insan+resiml eri&client=firefox-a&hs=Y54&rls=org.mozilla:de:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Q6fuUouaOcHTswbhy4HYBg&ved=0CDEQsAQ&biw=1600&bih=754
babageldi
02-03-2014, 06:06
Bu Ayet cok absürd bir Ayet,Dünya hayatinda herkes zil takip oynayamiyor.
https://www.google.de/search?q=a%C3%A7l%C4%B1ktan+%C3%B6len+insan+resiml eri&client=firefox-a&hs=Y54&rls=org.mozilla:de:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Q6fuUouaOcHTswbhy4HYBg&ved=0CDEQsAQ&biw=1600&bih=754
oyun ve eğlence kelimelerinden anladığınız zil takıp oynamaksa,bahsi geçen kelimelerin sadece kelime anlamına takılarak çok kısıtlı ve kısır düşünüyorsunuz.birazcık edebiyat bilginiz olduğunu varsayarak mecaz,teşbih,istiare gibi edebi sanatları hatılatmak isterim.kuranda bu ve benzeri birçok sanat vardır.madem oyun kelimesini oyun olarak anladınız siz de oyun nedir biliyorsunuz demektir.ama ben yine de şunu belirtmeden geçemiyeceğim:bir oyun içinde rol alan tüm oyuncuların o oyundan aynı haz ve zevki alacağını zannetmek çocukca bir bekleyiştir.
babageldi
02-03-2014, 06:40
Şöyle demek istedim ben.Müslümanlar bu olayı öyle bir söylerlerki.İbadet et derler önce motive ederler sonra sen yaparsın gibisinden işi kendisi kişiyapar ama Allah yardım etti derler ne mantıksa artık.
şöyle betimlemek daha iyi olur sanırım;bir kimse bir yerde işe başladığında çalışma alanının fiziki şartlarını önceden hazırlanmış bulur(burasının dünya olduğunu varsayalım).işyerine geldiğinde o işyerinin kurallarına uymalıdır;aksi halde olumsuz durumlarla karşılaşabilir(buna da din ve ahlak kuralları diyelim).o işyerinde çalışanlardan daha iyi performans elde etmek isteyen işveren çalışanlarını motive etmek için ikramiye ve ödüller verir(buna da sevaplar diyelim).mantık şu ki o şartlar hazırlanmamış olsaydı orada işe başlayamıyacak ve çalışamayacaktı.allahın yardımı ve motivasyonu da buna benzer.şimdi bu basit betimlememi de başka yönlere çekip allah patron mu,işveren mi vs vs bir sürü taraflara çekip demogoji yapanlar da olacaktır.saygı duyarım...
(not:bu türlü betimlemeler çoğaltılabilir...)
peki bunu kabul ettik diyelim kendi işini kuranlar ve kendi işinin patronu olanlar ne olacak peki diye bir soru gelebilir.onun cevabını da soru gelirse veririm...müsaadenizle...
mrdragon
02-03-2014, 10:17
şöyle betimlemek daha iyi olur sanırım;bir kimse bir yerde işe başladığında çalışma alanının fiziki şartlarını önceden hazırlanmış bulur(burasının dünya olduğunu varsayalım).işyerine geldiğinde o işyerinin kurallarına uymalıdır;aksi halde olumsuz durumlarla karşılaşabilir(buna da din ve ahlak kuralları diyelim).o işyerinde çalışanlardan daha iyi performans elde etmek isteyen işveren çalışanlarını motive etmek için ikramiye ve ödüller verir(buna da sevaplar diyelim).mantık şu ki o şartlar hazırlanmamış olsaydı orada işe başlayamıyacak ve çalışamayacaktı.allahın yardımı ve motivasyonu da buna benzer.şimdi bu basit betimlememi de başka yönlere çekip allah patron mu,işveren mi vs vs bir sürü taraflara çekip demogoji yapanlar da olacaktır.saygı duyarım...
(not:bu türlü betimlemeler çoğaltılabilir...)
peki bunu kabul ettik diyelim kendi işini kuranlar ve kendi işinin patronu olanlar ne olacak peki diye bir soru gelebilir.onun cevabını da soru gelirse veririm...müsaadenizle...
Hmm, enteresan, o zaman tüm işyerlerinin sahibi arapların hayali tanrısıdır.
Bu durumda, afrikada açlık içinde doğan çocuğa o ortamı hazırlayan sevimli tanrı da aynıdır. Ni tekim işyerinin fiziki koşullarını bilmiyor. O bölge konusunda cehalet içinde, araplara kafayı takmış arapça yazılı bir kaynaktan türüyor.
Yani, fi tarihinde türkçe dahi olamayan, araplara özel geldiğini söyleyen bir kaynağı tüm işyerlerinin ve hayatların ana dayanağı yapmak harika bir yaklaşım.
Genelde iş yerinin kurallarına uymazsanız, yönetimden uyarı gelir. Ya da işten atılırsınız. Gerçi hoş dünyada ne halt yaparsanız yapın, yönetim uykuda, kitaptan okuyup kalbinizde ne denli hayal ettiğiniz ile(beyin diyemiyorum, kurana ayıp olur.) ölçekte gerçeğiniz oluyor.
Tabi islam tanrısı kozlarını bu dünyaya oynuyamıyor. Nedensel olarak bu dünyada ne bir dua ne de bir ağıt ne de delice bir çaba onun hayali varlığını gerçek kılan bir eyleme dönüşemiyor.
Bu neden ile, 2 yaşında daha hayatı kavramadan göçen bebekte 60'ına kadar afrikanın balta girmemiş ormanlarında yaşayıp ölen dede de, bizim sevimli müslümanların kafalarındaki hayali tanrının işçisi rolünde,
Tabi 2 yaşında ölen için üzülmeye gerekte yok. O hayali tanrının torpillisi olarak dua nedir, tanrı nedir diye cehalet içinde kafasına insanlar kazımadan gittiği içindir ki, doğrudan cennette hayat bulacak.
Darısı müslüman kardeşlerimin kalp ile değil de, beyin ile düşünce üretecek zamanı yaşamalarına diyelim. Bol bol çalışmak ve düşünmek gerek. Beyin denilen organı biri vermişse de, üfürükten bir kitap yazarı olamayacağı ve insanların diline muhtaç aciz bir varlık hüvviyetinde hayallerde hayat bulmak zorunda kalmayacağı da ayrı bir gerçek..
mrdragon
02-03-2014, 10:32
oyun ve eğlence kelimelerinden anladığınız zil takıp oynamaksa,bahsi geçen kelimelerin sadece kelime anlamına takılarak çok kısıtlı ve kısır düşünüyorsunuz.birazcık edebiyat bilginiz olduğunu varsayarak mecaz,teşbih,istiare gibi edebi sanatları hatılatmak isterim.kuranda bu ve benzeri birçok sanat vardır.madem oyun kelimesini oyun olarak anladınız siz de oyun nedir biliyorsunuz demektir.ama ben yine de şunu belirtmeden geçemiyeceğim:bir oyun içinde rol alan tüm oyuncuların o oyundan aynı haz ve zevki alacağını zannetmek çocukca bir bekleyiştir.
Yine hoş bir yaklaşım, oyuna değindiğiniz kadar ve bağlacı ile bağlanan eğlenceye de takılsaydınız?
Kısaca ayeti kotaralım ve kurtaralım. Dünya hayatı insanın değil tanrının oyun ve eğlence bahçesidir.
Mesela Muhammed 40 yaşından sonra aynı çarşı yerine gelip 23 yıl boyunca dilinden kelimeler dökerken, 23 yıl boyunca aynı zamanda diğer diyarlarda insan eti yiyenden tutun, ateşe atana, tonla insanın ırzına geçene, bir elma için kanlar dökene seyirci kalıp eğleniyor alkış tutuyor. (adamları uyaran yok ne de olsa, yok onları uyardık ama onların ataları saptı diyorsanız adamlar atalarından habersiz suçları ne deriz. Sonuç itibari ile kuran'a göre Muhammed'in seslendiği arapların ataları bile uyarılmamış o da ayrı bir ironi)
Sevimli hayali tanrı prototipi, öyle bir dünya tasarlamış ki, kendi oyunun içine sıkışmış kalmış. Dilden türeme dışında tüm zamanlar boyunca hayat bulamayan bu sevimli tanrının oyun bahçesinin kuralları da sabittir.
Hayali tanrının söylemleri ile insanı yarattıktan sonra dünyaya fırlatma betimlemesi, aslında düşsel anlamda yarattığını dahi bilemeyecek derecede vasat bir tanrı prototipi ortaya koyup, diğer yarattığını varsaydığınız sevimli cinden meleğe terfi şeytanın karşısında, aslen küçük düşmesinin acısı olarak hayat bulmuştur. Bir yemin ettim ki dönemem modundaki hayali tanrı, şeytana verdiği vaadin arkasından yeni prototip insan sentezlemek yerine:
Göksel tahtına kurulmuş, acaba bu kitabın çince versiyonunu da bassam mı nüfusun 3'te 1'i orada modunda kafasını kaşıyordur. Cebraili yollasak 50.000 yıl sonra gidecek der mi bilemeyiz? Belki yeni nesil Cebrail dizayn eder. Zaman döngülerinden bağımsız anında git dedim gitti moduna endekslenir. Böylece, o arapların bir sonraki ayet için kaç gün bekleyeceğiz denklemine, ekstra cevap türetip gücünü sınırlandırmaz sevgili tanrınız.
Evet şimdi merak ediyorum, tanrı ya da yardımcısı ne zaman dil bulacak, yoksa 1400 yıl olduğu gibi tıpkı puta tapanların çaresizliğinde var olan sizin hayalinizdeki tanrı dilinizden konuşmaya devam mı edecek... Putları ne derece geliştirseniz, zihinde şekillendirseniz de, put olmaktan ve hayallerinizde yaşamaktan bir adım öteye geçemezler...