PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Bir Müslümana nasıl nişan alınır?"

Ahlaksız
04-05-2013, 15:49
Boston saldırıları sonrası zanlıların Müslüman olması ABD'deki İslamofobiyi uyandırdı. Tennessee'nin Bölge Komisyon Üyesi, "Bir Müslümana nasıl nişan alınır?" ibaresinin yer aldığı bir fotoğrafı Facebook üzerinden paylaştı.
http://media.dunyabulteni.net/250x190/2013/05/02/tn-facebook-anti-muslim-e1367433117295-232x300.jpg
ABD'nin doğu eyâletlerinden birisi olan Tennessee'nin Bölge Komisyon Üyesi, Facebok adresinden Müslümanları açıkca tehdit eden bir paylaşım yaptı. Paylaşıma gelen büyük tepkilere rağmen Barry West, bu tür mesajlar atmakta bir beis görmediğini söyledi.
Tennessee'nin Bölge Komisyon Üyesi olan Barry West, Facebook adresinde silah tutan ve nişan alır vaziyetteki bir fotoğrafını yayınladı. West, fotoğrafın üzerine "Bir Müslüman nasıl nişan alınır?" yazdı.
Paylaşım oldukça büyük tepkilere neden oldu. Sonrasında yerel Tullahoma News'e açıklama yapan West, "Ülkemi gözyaşına boğanlara karşı önyargılara sahibim. Bu kişiler Müslüman, Meksikalı veya herhangi bir kişi olabilir " dedi.
"Eğer bu ülkeye illegal yollardan geliyorsanız, bize zarar veriyorsanız ve bir faydayı engelliyorsanız, ben ona karşıyım" diyen West, attığı postanın eğlence amacı taşıdığını iddia etti.
West'in paylaşımını gören Müslümanlar, Tennessee'deki İslamofobi'nin tekrar yükselişe geçtiği yorumunu yaptı.
"Bir Müslümana nasıl nişan alınır?" | Amerika | Dünya Bülteni (http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=258174)
Bu gelişmelerin artmasını umuyorum..Tüm Dünya'da insanların İslam'a olan öfkelerinin artmasını temenni ediyorum..İslamofobik olmak kaçınılmazdır..İslam'a ılımlı yaklaşanları kınıyorum..!

ALKA
04-05-2013, 21:30
Ne kadar yanlış ve bilinçsizce. Radikal İslamcılar ve radikal Hristiyanlar kendi aralarında kapışıyor, ateistler de bilinçsizce buna ne güzel diyor. Doğru olmamış ve kökten yanlış.

Neva
04-05-2013, 21:36
Ne kadar yanlış ve bilinçsizce. Radikal İslamcılar ve radikal Hristiyanlar kendi aralarında kapışıyor, ateistler de bilinçsizce buna ne güzel diyor. Doğru olmamış ve kökten yanlış.

Yanlis ve bilinc olayini filan da gectim,3.sinif komedi bence..

Ahlaksız
04-05-2013, 21:47
Sn.Alka;İslam'ın öğretileri içinde ne olduğunu sizde çok iyi biliyorsunuz..Öldürün/parçalayın diyen bir ideolojiye karşılık,birilerinin tüfekle resim çektirmesini yadırgamamalıyız..
Kişisel olarak hiç kimsenin ölmesini tasvip etmem..Ne olursa olsun..
Hristiyanların veya farklı inanca sahip olanların(olmayanların),cihat ettiğini sanıp bombalarla/uçaklarla saldırıya geçenlere karşılık bu zamana kadar çok hoşgörülü davrandıklarını düşünüyorum..Tabi ki müslümanları öldürmek gibi bir şey onaylanamaz ama İslam'ın aleyhinde olan bu tarz tepkilerin artmasını desteklediğimi söylemeliyim..Böylelikle İslam'ın ne olduğu bellenebilir belki..

Bizler bile İslam'a ılımlı yaklaşırsak eğer,karanlıklar içinde şikayet etmeye hakkımız yoktur o zaman..

ALKA
04-05-2013, 22:11
Sn.Alka;İslam'ın öğretileri içinde ne olduğunu sizde çok iyi biliyorsunuz..Öldürün/parçalayın diyen bir ideolojiye karşılık,birilerinin tüfekle resim çektirmesini yadırgamamalıyız..
Bence yadırgamalıyız. Topyekün tüm Müslümanları hedef göstermek doğru değil. Müslümanlar arasında bebeler nineler, kadınlar, şiddet yanlısı olmayan erkekler, eli tutmayan dedeler de var. Dingonun ahırı gibi herkes Western filmlerindeki gibi eline tüfek alıp başkalarına nişan alırsa onların da radikal İslamcılardan farkı kalmaz. Radikal İslamcıları eylemleri yüzünden yadırgayacak mevki adale ve hukuktur, selfjustice değil.

Neva
04-05-2013, 22:19
Sadece mansetleri degil yazinin icerigini de dikkatlice okumakta fayda var.

Tennessee'nin Bölge Komisyon Üyesi olan Barry West, Facebook adresinde silah tutan ve nişan alır vaziyetteki bir fotoğrafını yayınladı. West, fotoğrafın üzerine "Bir Müslüman nasıl nişan alınır?" yazdı.
Paylaşım oldukça büyük tepkilere neden oldu. Sonrasında yerel Tullahoma News'e açıklama yapan West, "Ülkemi gözyaşına boğanlara karşı önyargılara sahibim. Bu kişiler Müslüman, Meksikalı veya herhangi bir kişi olabilir " dedi.
"Eğer bu ülkeye illegal yollardan geliyorsanız, bize zarar veriyorsanız ve bir faydayı engelliyorsanız, ben ona karşıyım" diyen West, attığı postanın eğlence amacı taşıdığını iddia etti.

Musluman ve Meksikali ne alaka?

Zihniyet hicbir zaman degismiyor ne yazik ki...!

Ahlaksız
04-05-2013, 23:01
Bence yadırgamalıyız. Topyekün tüm Müslümanları hedef göstermek doğru değil. Müslümanlar arasında bebeler nineler, kadınlar, şiddet yanlısı olmayan erkekler, eli tutmayan dedeler de var. Dingonun ahırı gibi herkes Western filmlerindeki gibi eline tüfek alıp başkalarına nişan alırsa onların da radikal İslamcılardan farkı kalmaz. Radikal İslamcıları eylemleri yüzünden yadırgayacak mevki adale ve hukuktur, selfjustice değil.
İnsanlar durup dururken ''bir müslümana nasıl nişan alınır'' demiyorlar..
Kuran'ın içeriğinde ÖLDÜR/KES/PARÇALA/DÖV gibi emirler varken,CİHAT gibi akıl almaz bir öğreti bu dinde varken;bu dine karşı verilen tepkileri gayet doğal buluyorum ve yadırgamıyorum..Dinsizlerin de,İslam'a/müslümanlara karşı verilen tepkileri çok sert/anlamsız/saçma bulmalarını da,inanın anlamıyorum..
Müslümanlar Turan Dursun'u öldürsün ama ateistler İslam'a karşı ılımlı olsunlar..İslam'a karşı anlayış/hoşgörü göstersinler..Havsalam almıyor inanın..

Neva
04-05-2013, 23:57
İnsanlar durup dururken ''bir müslümana nasıl nişan alınır'' demiyorlar..
Kuran'ın içeriğinde ÖLDÜR/KES/PARÇALA/DÖV gibi emirler varken,CİHAT gibi akıl almaz bir öğreti bu dinde varken;bu dine karşı verilen tepkileri gayet doğal buluyorum ve yadırgamıyorum..Dinsizlerin de,İslam'a/müslümanlara karşı verilen tepkileri çok sert/anlamsız/saçma bulmalarını da,inanın anlamıyorum..
Müslümanlar Turan Dursun'u öldürsün ama ateistler İslam'a karşı ılımlı olsunlar..İslam'a karşı anlayış/hoşgörü göstersinler..Havsalam almıyor inanın..

Havsalanizin almamasi gayet normal.

Turan Dursun nicin belirleyici unsur sayin NOLAN? Kendisi peygamber filan mi acaba?

Bakis aciniz tutarsiz, ayni resime ornegin Turk kelimesinin veya ayni icerige Meksikali yerine Turk kelimesinin yazilmis oldugunu dusunun.

Yine ayni destegi verecek miydiniz?

Ahlaksız
05-05-2013, 01:31
Havsalanizin almamasi gayet normal.

Turan Dursun nicin belirleyici unsur sayin NOLAN? Kendisi peygamber filan mi acaba?

Bakis aciniz tutarsiz, ayni resime ornegin Turk kelimesinin veya ayni icerige Meksikali yerine Turk kelimesinin yazilmis oldugunu dusunun.

Yine ayni destegi verecek miydiniz?
Sn.Neva;
-Neden havsalamın almaması normalmiş?
-Turan Dursun neden belirleyici unsur olamazmış?
-Neden bakış açım tutarsızmış?
-Mevzuyu neden ırkçılığa kaydırmaya çalışıyorsunuz?
Çok mu soru sordum:)

Tüfeği doğrultan kişi bir vatansever..Vatanıma zarar verenlerin karşısındayım diyor sadece..Tüfek doğrultma veya müslümanları öldürme gibi bir durumun sadece ironi olduğunu söylemiş..(konuda yazıyor)Bunu ciddiye almamalısınız ama aldınız..Müslümanların bir hayvan gibi yakalanıp vurulacağını sandınız galiba ama böyle bir şey yok,olamaz da..Şaka amaçlı yapılmış bir tepki bu sadece..

Her şakanın altında bir ciddiyetin yattığı da malum..Bu bakımdan bu eylem desteklenmeli bence..Müslümanların öldürülmesi değil de,müslümanlara karşı bu tarz şakayla karışık bir tepki verilmesini doğru buluyorum..

Neva
05-05-2013, 01:41
Sn.Neva;
-Neden havsalamın almaması normalmiş?
-Turan Dursun neden belirleyici unsur olamazmış?
-Neden bakış açım tutarsızmış?
-Mevzuyu neden ırkçılığa kaydırmaya çalışıyorsunuz?
Çok mu soru sordum:)

Sayin NOLAN;

Neden normal oldugunu ustte acikladim.

Turan Dursun peygamberse sayet, belirleyici olabilir. Ama ateistler nezdinde bu boyle degildir.

Islamafobi, Zenofobi hatta homofobi vs. bunlar da anlasilir seylerdir.

Bakin haberin iceriginde bir musluman ve Meksikali ayni cumlede geciyor.

Size ustte de sordum; Ayni resimli slogana, Turk kelimesi yerlestirin, destek verecek miydiniz?

Hic degilse actiginiz haber basliklarinin icerigini okuyun ki dikkatlice, gelen elestirilere cevap vermekte zorlanmayin. Haberigin icerigi irkci zaten, siz bana konuyu irkciliga kaydiriyorsunuz demektesiniz.

Tufegi dogrultan kisi bir vatansever filan degil maalesef, bizzat yasadigimiz, hali hazirda yasamaya devam ettigimiz cografyalari ve politik hareketleri bize anlatmayin isterseniz.

Ahlaksız
05-05-2013, 01:44
Sayin NOLAN;

Neden normal oldugunu ustte acikladim.

Turan Dursun peygamberse sayet, belirleyici olabilir. Ama ateistler nezdinde bu boyle degildir.

Islamafobi, Zenofobi hatta homofobi vs. bunlar da anlasilir seylerdir.

Bakin haberin iceriginde bir musluman ve Meksikali ayni cumlede geciyor.

Size ustte de sordum; Ayni resimli slogana, Turk kelimesi yerlestirin, destek verecek miydiniz?

Hic degilse actiginiz haber basliklarinin icerigini okuyun ki dikkatlice, gelen elestirilere cevap vermekte zorlanmayin. Haberigin icerigi irkci zaten, siz bana konuyu irkciliga kaydiriyorsunuz demektesiniz.
Sn.Neva;merak etmeyin,her türlü soruya alışkınım ben..Bu bağlamda cevap vermekte zorlanacağım başlıklara konu açmam..Açtığım başlıkları da okurum bu arada:gossip:

Eğer Türkler Abd'lilere ciddi anlamda zarar veriyorsa,Abd'lilerin Türkleri hedef alarak bu tarz bir eylem yapmalarını anlayışla karşılarım..

Oldu mu bu cevap?

Neva
05-05-2013, 01:50
Sn.Neva;merak etmeyin,her türlü soruya alışkınım ben..Bu bağlamda cevap vermekte zorlanacağım başlıklara konu açmam..Açtığım başlıkları da okurum bu arada:gossip:

Eğer Türkler Abd'lilere ciddi anlamda zarar veriyorsa,Abd'lilerin Türkleri hedef alarak bu tarz bir eylem yapmalarını anlayışla karşılarım..

Oldu mu bu cevap?

Oldu.

Ayrica, unutmamaniz gereken nokta, ateistlerin genel olarak tumunun, irkciligi desteklemedigi..

Bunu ayirt ederek konulara yorum getirirseniz ve Turan Dursun'u da bu baglamda malzeme yapmazsaniz, dolayisiyla daha tutarli olur.

Ahlaksız
05-05-2013, 02:02
Oldu.

Ayrica, unutmamaniz gereken nokta, ateistlerin genel olarak tumunun, irkciligi desteklemedigi..

Bunu ayirt ederek konulara yorum getirirseniz ve Turan Dursun'u da bu baglamda malzeme yapmazsaniz, dolayisiyla daha tutarli olur.
Bana ırkçı gözüyle bakana yazıklar olsun..Eğer o gözle bana bakıyorsanız,bana bakmayın bir daha..
Konuyu da nereden nereye getirdiniz..!

Neva
05-05-2013, 02:06
Bana ırkçı gözüyle bakana yazıklar olsun..Eğer o gözle bana bakıyorsanız,bana bakmayın bir daha..
Konuyu da nereden nereye getirdiniz..!

Bir haber koydunuz ve sadece bunu isledik.

Siz haberi eksik okuyor olabilirsiniz ama biz eksik okumuyoruz genelde. Genis pencere deniyor buna. Okudugumuz yerlere iliskin elestiri hakkimiz da sakli olmali degil mi? Habere iliskin, neyi elestirip, neyi elestiremeyecegimize dair sizden icazet alacak degiliz.

Zamaninda, siyahlar da ironi esliginde kesilmisti zira. Onlari kesenler de vatanseverdi(!!) zira. Her ironi altinda gerceklik payi saklidir.:yo:

Ahlaksız
05-05-2013, 02:27
Bir haber koydunuz ve sadece bunu isledik.

Siz haberi eksik okuyor olabilirsiniz ama biz eksik okumuyoruz genelde. Genis pencere deniyor buna. Okudugumuz yerlere iliskin elestiri hakkimiz da sakli olmali degil mi? Habere iliskin, neyi elestirip, neyi elestiremeyecegimize dair sizden icazet alacak degiliz.

Zamaninda, siyahlar da ironi esliginde kesilmisti zira. Onlari kesenler de vatanseverdi(!!) zira. Her ironi altinda gerceklik payi saklidir.:yo:
Benim pencereler dar sn.Neva..İmkanlarımız kısıtlı olduğundan pencereleri büyütemedik daha..Neyse bu kapı/pencere mevzusu geniş konu..Pardon dar konu:)
İnsanların İslam'a olan öfkesi her geçen gün artıyor..Bu realiteyi bir kenara bırakıp,konuyu ırkçılığa getiriyorsunuz..Bu yaptığınız bence etik değil ama sizce gayet normal..Pencere farkı tabi..

Bu Abd'liler neden ellerinde tüfeklerle müslümanları hizaya sokmaya çalışıyorlar demek çok mu zor?
Konuyu bu açıdan irdelemek çok mu zor?
Şaka ile karışık yapılan bu tepkiyi anlamak çok mu zor?

Neva
05-05-2013, 03:02
Benim pencereler dar sn.Neva..İmkanlarımız kısıtlı olduğundan pencereleri büyütemedik daha..Neyse bu kapı/pencere mevzusu geniş konu..Pardon dar konu:)
İnsanların İslam'a olan öfkesi her geçen gün artıyor..Bu realiteyi bir kenara bırakıp,konuyu ırkçılığa getiriyorsunuz..Bu yaptığınız bence etik değil ama sizce gayet normal..Pencere farkı tabi..

Bu Abd'liler neden ellerinde tüfeklerle müslümanları hizaya sokmaya çalışıyorlar demek çok mu zor?
Konuyu bu açıdan irdelemek çok mu zor?
Şaka ile karışık yapılan bu tepkiyi anlamak çok mu zor?

Sayin NOLAN;

Sizin pencereniz sizi baglar sonucta. Keza insanlarin islama olan ofkesi de onlari ilgilendirir.

Ben realite diye sundugunuzun, toplum bazinda politik icerik tasidigini iyi bildigimden bu tur tepki vermem gayet normal.

Bu suna benzer orneklersek; Pkk=Kurtler, Goministler=Aleviler, AKP=Muslumanlar..(listeyi uzatabiliriz)

Benim icin normal ve gayet etik ici, zira o cografyalarda yasayanlar, hangi hareketin neyin tetiklemesi seklinde ortaya ciktigini iyi biliyorlar.

Bu yuzden bazi ABD'lilerin de ellerinde tufekle muslumanlari veya Meksika'lilari veya baska herhangi bir kimligi hizaya sokmaya calismalarini(!) irkcilik olarak goruyorum.

Yeterince acik mi sayin NOLAN?

Ahlaksız
05-05-2013, 03:18
Sayin NOLAN;

Sizin pencereniz sizi baglar sonucta. Keza insanlarin islama olan ofkesi de onlari ilgilendirir.

Ben realite diye sundugunuzun, toplum bazinda politik icerik tasidigini iyi bildigimden bu tur tepki vermem gayet normal.

Bu suna benzer orneklersek; Pkk=Kurtler, Goministler=Aleviler, AKP=Muslumanlar..(listeyi uzatabiliriz)

Benim icin normal ve gayet etik ici, zira o cografyalarda yasayanlar, hangi hareketin neyin tetiklemesi seklinde ortaya ciktigini iyi biliyorlar.

Bu yuzden bazi ABD'lilerin de ellerinde tufekle muslumanlari veya Meksika'lilari veya baska herhangi bir kimligi hizaya sokmaya calismalarini(!) irkcilik olarak goruyorum.

Yeterince acik mi sayin NOLAN?
Birileri Afganistan'dan gelip uçaklarla benim yaşadığım kenti havaya uçuracaklar..Birileri Çeçenistan'dan gelip benim yaşadığım kentte terör estirecekler ve tüm bunlara rağmen şakayla karışık bu kişilere ve inançlarına tepki gösterdiğim zaman,benim adım ''ırkçı'' olacak öyle mi?
Geniş pencere dediğiniz şey bu mu yani?

Neva
05-05-2013, 03:32
Birileri Afganistan'dan gelip uçaklarla benim yaşadığım kenti havaya uçuracaklar..Birileri Çeçenistan'dan gelip benim yaşadığım kentte terör estirecekler ve tüm bunlara rağmen şakayla karışık bu kişilere ve inançlarına tepki gösterdiğim zaman,benim adım ''ırkçı'' olacak öyle mi?
Geniş pencere dediğiniz şey bu mu yani?

Hayir genis pencere su oluyor sayin NOLAN, once tartistiginiz konuya hakim olmaniz gerekiyor. Size kimse irkcisiniz demedi sahsiniza, ayrica irkci da olabilirsiniz hic farketmez, yine elestiri yapmamiza engel degildir.

Islediginiz konuya dair, unutmamaniz gerekenler;

-ABD cokuluslu(multicultural) bir yapidir.
-Eyalet sistemi ile yonetilir.
-Habere konu olan da bir eyaletteki kisi/kisilerdir. Kuskusuz tum ABD'lileri veya tum eyaletlerin halkini baglamaz.

Benzer ornek..
http://www.splcenter.org/blog/2013/04/10/white-supremacists-arrested-in-tennessee-murder-of-fellow-racist/

veya

http://www.blacknewsweekly.com/news501.html

veya

http://www.carbonated.tv/news/racist-tennessee-commissioner-posts-inflammatory-winking-at-a-muslim-photo

veya

http://www.workers.org/2013/04/11/anti-racist-forces-in-tennessee-say-no-to-klan-american-renaissance/

Biz bunlara vatansever(!) demiyoruz ne yazik ki... Kestirmeden irkci diyoruz.
Cunku tum ABD halkini kapsamiyor bu kisiler.

Ingilizceniz yoksa bu haberleri okuyabilmek icin, alternatif olarak kestirmeden su linkten bilgi alabilirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ku_Klux_Klan