PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Papa'nın Gerçek Amacı Ne?

01-12-2006, 23:17
Bugün bir haber portalında iki ilginç yazı okudum. Bunlarlardan bir kac paragraf alıntılayıp, sizlere düşüncelerinizi sormak istiyorum.

"....Papa’nın ziyareti nedeniyle günlerdir Çarşamba görüntüleri ile beslenmiş İslam’dan yakınan Amerikan yayınları iki gündür eşik değiştirdi. Artık gündem Türkiye’deki katı laik rejim.

Televizyon haberlerinde, süre kısıtlamaları nedeniyle fazla derinlik olmaz, buna rağmen TV haberleri bile Türkiye’deki aşırı laiklikten şikâyet edip duruyor.

Belli ki Vatikan “news manegement” yapmış.

Papa’ya yakın çevreleri alıntılayan Amerikan basını, Türkiye’de asıl sorunun Müslümanların baskı altında olmasından kaynaklandığını ileri sürüyor...."

Bu çok ilginç bir durum, bu zamana kadar laik Türkiye'yi örnek gösteren Amerika, neden fikir değiştirdi? Ne oldu? Analizin devamına bakalım...

"Yine bu çevrelere göre, Türkiye ziyaretinde Papa’yı asıl rahatsız eden, İslami sokak gösterileri değil, Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığının “Suriye ve Irak’taki devlet dairelerine benzeyen bürokratik makamına yapılan ziyaret olmuş”. Vatikan entelijansıyasının, *sürekli papa ile seyahat eden Katolisizm uzmanı Vatikan muhabirlerine fısıldadığına göre, Türkiye’de din özgürlüğü yok, çünkü Diyanet İşleri Başkanı ve maiyeti devlet memuru. Vatikan’a göre, bizim başkanlık uhrevi değil, bürokratik bir makam."

Amerikan haberlerinin amacı ne? Papanın amacı *ne sizce?

Konu ile alakalı yazıların tamamı için;

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=7606&cat=110&dt=2006/12/01

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=7738&cat=110&dt=2006/12/01

dersimmm
02-12-2006, 01:10
tc devleti acizliğini yeniden gösterdi. ortodoks ekümeniği ve papa biraraya geldi, hristiyanlar artık islam a karşı tek vücut. ilginçtir ki bu olay istanbul topraklarında gerçekleşiyor

valla ne diyelim biz ateistler bile islam a karşı daha insaflıyız

byspy
02-12-2006, 01:47
tc devleti acizliğini yeniden gösterdi. ortodoks ekümeniği ve papa biraraya geldi, hristiyanlar artık islam a karşı tek vücut. ilginçtir ki bu olay istanbul topraklarında gerçekleşiyor

valla ne diyelim biz ateistler bile islam a karşı daha insaflıyız

sayin dersimmm

Turkiye cumhuriyeti aciz degildir.bilmiyorum hatirlarmisiniz 1 ay oncesine kadar sanki islam-hristiyanlik savasi basladi baslicak gibiydi ne olmus papa geldiyse sizce kotumu oldu aradaki buzlarin erimesi bu olaylarin istanbulda gecmesi diyosun da biliyormusun istanbulun aslinda dinlerin besigi oldugunu kisacasi dusuncelerenize katilmiyorum...

not: Ingilizce klavye kullandim yazida olan hatalardan dolayi simdiden ozur

Saygilarimla

vartor
02-12-2006, 02:19
Hangi laiklikten bahsediliyor anlayamadim. Devlet laik degil ki kati olsun.
Sevgili Merwe, defalarca tartisildi Turkiye'nin tam anlamda laik olmadigi hususu.Eger Papa bundan bahsediyorsa ne ala, yoksa, kati laiklik ne demekmis anlayamadim.

02-12-2006, 13:11
Sevgili Vartor,

Haberden anladığım kadarı ile, Amerika'daki bazı haber programlarında Türkiye'deki laik sistem eleştiriliyor son zamanlarda. Eleştiri konusu ise, dinin Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre, yani devletin bir organına göre yönetildiği iddiası. Bu Amerikalı arkadaşlarımız, devletin din üzerinde baskısı olduğunu iddia ediyorlar. Her ne kadar saçma olsa da.

İlginç olan bu zamana adar Türkiye'deki bu melez sistemi onaylayan, örnek gösteren Amerikan medyası neden yön değiştirdi?

Amerikan medyasının hükümetlerin ne kadar güdümünde olduğu bilinen bir gerçek. Asıl sormamız gereken, bu hükümetlerin laik Türkiye'ye olan tavırlarını şimdi değiştiren nedir?

Linkini verdiğim makalelerden birinde Atılgan Bayar adlı yazar, Türkiye'deki sistemin herhangi bir şablona uymadığı için manipüleye açık olmasına rağmen bunun sonucunun tahmin edilemez olduğunu belirtiyor. Laik olmayan Müslüman devletlerin eylemleri ve tarafları belli iken, Türkiye hep bilinmez olarak kalıyor. Bu ülkeyi tamamen Batılılaşamayaycağı için tamamen Müslüman halinin, bazı Batı devletlerinin işine daha çok geleceğine ben de katılıyorum.

İlginç şeyler oluyor...

Sevgiler...