Orijinalini görmek için tıklayınız : ben Yasemincan
yasemincan
29-05-2013, 16:20
selamlar,
mantık nasılda bastırıp ikna ediyor... ben 1 haftadır sorguluyorum. neredeyse 24 saat bilgisayar başındayım.
varlığını araştırıp tatmin olmaya çalışırken neredeyse yokluğunun ispatıyla karşı karşıya kaldım...
varsa benim gibi hisseden, yorumlarınızı bekliyorum
selamlar,
mantık nasılda bastırıp ikna ediyor... ben 1 haftadır sorguluyorum. neredeyse 24 saat bilgisayar başındayım.
varlığını araştırıp tatmin olmaya çalışırken neredeyse yokluğunun ispatıyla karşı karşıya kaldım...
Eğer mantığın gerçek mantık çerçevisinde bakarsa yokluğunu araştırıp tatmin olmaya çalışırken varlığının ispatıyla karşı karşıya kalırsın.
sana sadece bir sorum olacak eğer bana gerçekten mantıklı bir cevap verirsen sana hak verip yanıldığımı söyleyecem.
Aynanın yanına git ve kendine bak kendini, ellerini, bacaklarını, nasıl rahatlıkla ve istediğin gibi kontrol edelbidiğini hisset ya da her şeyi görmeni sağlayan gözlerinin ve her şeyi duymanı sağlayan kulaklarının veya vücudunda ki diğer organların nasıl bir sistemde çalıştığını araştır. Etrafına bak dağlara ağaçlara hayvanlara gördüğün her şeye bak ve biraz mantıklı düşün bütün bunlar tesadüf veya kendiğiliğinden mi olmuştur ?
Eğer mantığın gerçek mantık çerçevisinde bakarsa yokluğunu araştırıp tatmin olmaya çalışırken varlığının ispatıyla karşı karşıya kalırsın.
sana sadece bir sorum olacak eğer bana gerçekten mantıklı bir cevap verirsen sana hak verip yanıldığımı söyleyecem.
Aynanın yanına git ve kendine bak kendini, ellerini, bacaklarını, nasıl rahatlıkla ve istediğin gibi kontrol edelbidiğini hisset ya da her şeyi görmeni sağlayan gözlerinin ve her şeyi duymanı sağlayan kulaklarının veya vücudunda ki diğer organların nasıl bir sistemde çalıştığını araştır. Etrafına bak dağlara ağaçlara hayvanlara gördüğün her şeye bak ve biraz mantıklı düşün bütün bunlar tesadüf veya kendiğiliğinden mi olmuştur ?
Senin nasil olustugunu bilmiyor olmandan kaynaklanan bu mantikla, zaten evrim teorisinden bihaber oldugun anlasiliyor. Bu sitedeki din karsiti insanlarin buyuk bir cogunlugu, "allahin kitabi"ni okuyup anladiklari icin ateistler, tabi biraz da cesaret meselesi, aile ve toplumun yillarca beyin yikamasindan siyrilip, "mantik"li dusunebilmek o kadar kolay degil.
yasemincan
29-05-2013, 18:18
ben o Allah kitabına çok yakınım. 5 vakit namaz kılıyor, pazartesi perşembe günleri oruç tutuyorum.
peki ama ben böyleyken neden 4 yıl önce aldatıldım ve oğlumu yalnız büyütüyorum??
neden feci bir trafik kazası geçirdim, ortopedik engelliyim??
ben bunları yaşarkende inançlarım çok farklı değildi... hani demişsin ya, aynaya bak, etrafa bak diye, seni dinledim; baktım ve gördüğüm beni pek memnun etmedi...
Gecmis olsun yasemincan, umarim kalici bir sakatlik degildir seninki. Tabi ki tum bunlarin ilahi guclerle bir ilgisi olmadigini anlamissindir; bundan sonra guzel gunlerin senin olmasi temennilerimle..
Bu arada aramiza hos geldiniz yasemincan ve Jedax.
nebukadnezar
29-05-2013, 19:16
Önce kendi oluşumuna bak; çünkü sen başlı başına bir tesadüf ürünüsün.
Gebeliğin oluşabilmesi için bir tane sperm yeterlidir: Bir adet yumurtanın döllenebilmesi için bir adet sperme ihtiyaç vardır.
Fakat her seferine en az 100-300 milyon arasındaki sperm vajinaya boşalır. Bunlardan sadece birinin kazanması tesadüf değil de ne dir?
Diğer milyonlarca sperm neden boşa gidiyor?
Hani allah israfı sevmezdi...?
Hoş geldin Yasemincan, şu sıralar inanç hakkında çok zorlu ve meraklı bir dönem geçirdiğini tahmin edebiliyorum. Hemen hemen tüm ateist, deist veya agnostik düşünceli arkadaşlar da bu tür bir dönemden geçmiştir ve daha önce inandığı dini sorgulamıştır. Çoğumuz zaten daha önce inançlı insanlardık, hatta aramızda imam, rahip olanları bile vardır.
Dua konusunu açmışken Kuran'da şöyle bir ayet vardır:
"Bana (halis kalb ile) dua ediniz. Duanızı kabul ederim." (Mü'min sûresi: 60)
Yani ayete göre gerçekten gönülden edilen dualar kabul edilir. Bir çoğumuz biliyoruz ki hayatımızın en zor anında en samimi dualarımızı yapmışızdır. Bu duaların çoğu kendimiz için bile değildi, bir dostumuz, yakınımız ve aile fertlerimiz içindi. Bencillikten, egoist dünya isteklerinden uzak dualar.
Bunu çok sık test etmişizdir ve duaların duyulmadığına tanık olmuşuzdur. Hatta bu tür içten duaların bile kabul edilmediğini, duyulmadığını gördüğümüzde başka şeyler için dua etmenin ne kadar anlamsızlaştığını da hissetmişizdir. Mesela üniversitesi sınavını kazanmak için dua etmenin, çok acı çeken hasta bir yakınımız için ettiğimiz şifa duasıyla karşılaştırıldığımzda ne kadar yüzeysel ve ben çıkarlı olduğunu anlamışızdır.
Hatta en sevdiğimiz çocuğumuz, dostumuz, eşimiz için ettiğimiz en içten, en duygusal, en masum ve en samimi duaların bile kabul edilmediğini gördüğümüzde, artık ölüm döşeğinde çok acı çeker ve hasta vaziyette yatarken bile kendimiz için dua etmemizin bir anlam taşımadığını da hissetmişizdir. Çünkü biz kendimiz için o kadar çok değerli değildik, sevdiğimiz insanlar bizim için daha değerliydi.
Ne kadar oruç tutsak, ne kadar namaz kılsak, ne kadar dini emirlere titizlikle uysak, ahlaklı, dürüst ve yardımsever insanlar olarak yaşasak bile ettiğimiz samimi duaların kabul görme oranı neredeyse yarı yarıya idi, yani %50'ye 50. Ve kabul gördüğünü düşündüğümüz dualar bile gelişi güzel bir sırada, herhangi bir mantıksal çıkarım yapılmayacak biçimde çıkıyordu.
Bu durumda bir putperestin bir taşa dua etmesi ile bir inanırın Allah'a dua etmesi arasında bir fark kalmıyor. O kadar samimi duayı, içtenliği, saf inancı bir taş puta da göstersin ona yapacağımız duaların oranı da aynıydı. Yüzde 50 çıkacak yüzde 50 çıkmayacaktı. Ve çıktığında bile gelişi güzel ve mantıksız bir sırayla.
Hatta bir milyar insan aynı anda aynı şey için samimice dua etseler bile biliyoruz ki o dua çıkmayacak ve olmayacak. İsterse tüm dünya insanları çaresiz bir hastalığın ve açlığın sona ermesi için dua etseler bile.
Eğer gönülden yapılan dualar gerçekten kabul görseydi taş putlar bile çoktan bu duaları yerinden getirmişti. İstediğimiz kadar, canımız çıkana kadar , tüm ömür, günde 24 saat, yılda 365 gün içten ve samimi olarak dua edelim, ne taş putlar ne de hayali bir put olan Allah bu duaları cevaplamayacak ve bunu biliyoruz..
spartacus
29-05-2013, 20:53
Hoşgeldin Yasemincan
Düşüncelerin ve mantığın önüne önceden sana çizilmiş sınır ve duvarları koyma, sadece yürü...
Oluşlar tesadüf değildir, yaratılmak diye bir şey yoktur, ortada olanın dönüşümü, değişimi, olay ve oluşlar vardır. Tesadüf olan ne o varlık, ne o dönüşümler değil, o dönüşümlerde nedensiz değildir. Sizin tesadüf dediğiniz her şeyin bir oluşu vardır ve tesadüf sadece iradidir, zihnidir, gerçekte tesadüf diye bir şey yoktur, sadece oluşlar, değişim ve dönüşümler vardır.
Örneğin dünyanın güneş arasındaki uzaklığı size, bize göre tesadüftür, halbuki bu uzaklık ne olursa olsun siz yine tesadüf diyebilirdiniz, mars ın uzaklığı gibi, neden Mars dünyanın yerinde değil, tesadüf. Size göresi böyledir kısaca tesadüfler özneldir varlık ise nesnel...
Siz aynaya baktığınızda kendinize hayret edeceğinize, bu hayretinizin hayretinin, hayretine vakıf şeyin tesadüf olup olmadığını düşünün derim. O her ne ise aynaya baktığını düşünün, o tesadüf olabilir mi? Kendiliğinden olabilir mi? Yaratmak diye bir şey yoktur çünkü bu bir eylemdir, doğada ise iradi bir eylem yoktur, sadece değişim, dönüşüm, ilişki, hareket vardır ve bu ortadadır.
balyapan
29-05-2013, 21:07
ben o Allah kitabına çok yakınım. 5 vakit namaz kılıyor, pazartesi perşembe günleri oruç tutuyorum.
peki ama ben böyleyken neden 4 yıl önce aldatıldım ve oğlumu yalnız büyütüyorum??
ben bunları yaşarkende inançlarım çok farklı değildi... hani demişsin ya, aynaya bak, etrafa bak diye, seni dinledim; baktım ve gördüğüm beni pek memnun etmedi...
geçmiş olsun yasemincan.
Bir an,Allah'ın olmadığını düşünün.Bu,içinde bulunduğunuz durumdan sizi kurtaracak mı?
engelli olmak gibi,yalnız kalmak gibi bazı üzücü durumlara sabretmenizi tavsiye ederim.
Sınav söylemine ne oldu yahu?
Eşitsizliklerle dolu olan bu söylem artık pek işe yaramıyor galiba. Belki de kişi vakitlice dua etmiyordur. Saatleri var (http://www.islamiyasam.com/forum/topic164.html) çünkü duanın! Saatler şaştı mı, yapacak birşey yok!
Hoş geldiniz sayın yasemincan. Geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Hayat hepimize farklı zorluklar ve türlü güzellikler sunuyor. Bu olayların bir irade sahibi tarafından yönetildiğini düşünmek bir süre sonra kızgınlığa yol açıyor haliyle. Oysa sistem çok basit. Al pacino'nun meşhur repliği (http://www.google.com.tr/search?q=al+pacino+%C3%A7almak&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=50OmUZm6CqXz0gX3sIGICw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1440&bih=733#tbm=isch&sa=1&q=al+capone+bisiklet+%C3%A7almak&oq=al+capone+bisiklet+%C3%A7almak&gs_l=img.3...9221.9961.3.10154.6.6.0.0.0.1.140.678 .2j4.6.0...0.0...1c.1.14.img.T4piKjJYIEw&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.47008514,d.d2k&fp=5054bdc62b2cd293&biw=1440&bih=733&facrc=_&imgrc=vY3dotdGgoY07M%3A%3BIGAlYBuJosG9SM%3Bhttp%25 3A%252F%252Fimg229.imageshack.us%252Fimg229%252F84 48%252Falcapone3aysa0.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Ffor um.gecce.com%252Fshowthread.php%253F124258-Al-Capone-dan-bir-al%2525C4%2525B1nt%2525C4%2525B1%3B452%3B700)bu konuda şeffaf bilgiler veriyor. Önce yap, sonra af dile. Bize kötü şeyler(!) yapmamamızı telkin edenlerin çoğu bu sistemi kullanıyor zaten. İstemem yan cebime koycuların sayısının her geçen gün artması da bunu doğruluyor. Bu zalımlar ordusu binyıllardır insanlığı dinler vasıtasıyla kullanıyor. Kullanmaya da devam edecekler. Düşünmemizi istememelerini bırakın, düşünebildiğimizi bile bilmemizi istemiyorlar. Sen iste o verircilerin sürekli kıvırması da bundan kaynaklanıyor. Yok saatmiş, yok sınavmış, yok mükafatı varmış..
Kızmayın kimseye. Nasıl ki dualarınızı duyan bir tanrı yoktuysa, kızacağınız da kimse yok. Ama özgürce düşünebilip insanca yaşamak için zihinlerimiz var. Evrensel yasalarımız var. Herşeyden öte, alttan alta bencilliği körükleyen dinlerden sıyrıldık mı, koca bir dünya var seveceğimiz. Gerisi yalan..
yasemincan
29-05-2013, 23:57
sayın şubat, hoşbuldum...
okuyorum, dinliyorum, gidiyorum, geliyorum epey karmaşığım yani. siteyi çok beğendim, internette kaliteli forumlara rastlamak zor oldu maalesef. tüm detaylarını okumak istiyorum, umarım kendimi daha iyi hissedeceğim birşeylerle karşılaşırım.
tekrar teşekkürler misafirperverliğinize..
yasemincan
30-05-2013, 00:08
Gecmis olsun yasemincan, umarim kalici bir sakatlik degildir seninki. Tabi ki tum bunlarin ilahi guclerle bir ilgisi olmadigini anlamissindir; bundan sonra guzel gunlerin senin olmasi temennilerimle..
teşekkürler. kalıcı değil ama öyle geçen biten cinstende değil. evde rahatım ama dışarda korktuğum için bir tane koltuk değneğiyle geziyorum. 2 haziranda 3 yıl olacak ve sanırım benim sabrım artık tükendi, nereyle, kimle hesaplaşacağımı şaşırdım
Şüpheci Dinsiz
30-05-2013, 00:27
Sevgili yasemincan, hoş geldiniz ve çok çok geçmiş olsun. :)
selamlar,
Dinden kurtuluş zordur size tavsiyem din ve tanrı kavramlarını bir birinden ayırarak sorgulayın.. Dinlerin uydurma olduğunu anlamak daha kolay.. Tanrı kavramı ise yeldeğirmenine karşı savaşmak gibi..:)
yasemincan
30-05-2013, 00:34
sevgili deist_tr, teşekkür ederim. benim bir forumda paylaştığım mesaj "ben yasemincan" diye yeni konu açarak buraya taşınmış. teşekkürler, önemseyip başlıbaşına bir konu açıp burda tanıştığımız için...
yasemincan
30-05-2013, 00:38
Dinden kurtuluş zordur size tavsiyem din ve tanrı kavramlarını bir birinden ayırarak sorgulayın.. Dinlerin uydurma olduğunu anlamak daha kolay.. Tanrı kavramı ise yeldeğirmenine karşı savaşmak gibi..:)
haklısın; bende orda takıldım kaldım zaten. bunca kurulmuş ve kusursuz işleyen bu düzenin başında bir zekanın, bir yaratıcının olmadığına inanmak büyük bir cehalet gibi geliyor. ama söylediğiniz gibi dinler-kitaplar-peygamberler çok karışmış. benim ufacık beynim karışmış çokmu
Bakın islam tam anlamıyla mantık dışıu bir dindir.. Tanrıyı sorgulamayın önce islamı sorgulayın onun uydurma olduğuna emin olduktan sonra tanrıyı sorgulamak daha kolay
Nevandaar
30-05-2013, 01:43
Hoş geldiniz. Dinleri sorgulama ve onlar hakkında kuşkuya düşme, oldukça sert ve acılı bir süreçtir. Size kolaylıklar dilerim.
Kaza nedenli fiziksel sıkıntınız için düzenli spor yapmanızı tavsiye ederim. Tıp doktorları gerekli bilgilendirmeleri ve yapılması gereken hareketleri gösterirler ancak bu hareketler bir zaman sonra etkisini yitirmeye başlıyorlar. Çünkü hafif ve rutin hareketler. Vücut, hareketlerin verdiği zorluğa tekrar sayısına vs herşeye alışıyor ve böylece etki azalıyor. Hatrı sayılır bir süredir hafif egzersizlerinizi yapıyorsanız artık vücudunuzu daha fazla zorlamayı ve hedef bölgeleri geliştirmenizi öneririm.
Çoğu insan hiç sporla meşgul olmadığından dolayı vücut kapasitelerinin çok çok altında yaşayarak göçüp gidiyorlar bu dünyadan. Düzenli ve bilinçli spor ile eski halinizden bile daha iyi bir duruma gelebilirsiniz.
Tabi ortopedik engeliniz hakkında bir bilgim yok ve bu yüzden genele dayalı bir yazı yazıyorum.
Kolay gelsin.
yasemincan
30-05-2013, 02:00
Hoş geldiniz. Dinleri sorgulama ve onlar hakkında kuşkuya düşme, oldukça sert ve acılı bir süreçtir. Size kolaylıklar dilerim.
Kaza nedenli fiziksel sıkıntınız için düzenli spor yapmanızı tavsiye ederim. Tıp doktorları gerekli bilgilendirmeleri ve yapılması gereken hareketleri gösterirler ancak bu hareketler bir zaman sonra etkisini yitirmeye başlıyorlar. Çünkü hafif ve rutin hareketler. Vücut, hareketlerin verdiği zorluğa tekrar sayısına vs herşeye alışıyor ve böylece etki azalıyor. Hatrı sayılır bir süredir hafif egzersizlerinizi yapıyorsanız artık vücudunuzu daha fazla zorlamayı ve hedef bölgeleri geliştirmenizi öneririm.
Çoğu insan hiç sporla meşgul olmadığından dolayı vücut kapasitelerinin çok çok altında yaşayarak göçüp gidiyorlar bu dünyadan. Düzenli ve bilinçli spor ile eski halinizden bile daha iyi bir duruma gelebilirsiniz.
Tabi ortopedik engeliniz hakkında bir bilgim yok ve bu yüzden genele dayalı bir yazı yazıyorum.
Kolay gelsin.
çok teşekkür ederİm. haklısınız, sıkıntılı ve zor bir sürecin içinde olduğumun farkındayım.
dizimde platinler var. dizkapağım yok dolayısıyla düşmemem için bacak kaslarımın çok güçlü olması gerek. platinler zor kaynadı bu sebeple fizik tedaviye daha 1 ay sonra başlayacağız.
28 gün komada, ilk 4 ay hastanede yatıran ağır bir kazaydı. tüm vücudumda kırıklar olduğu için tedavi süreci uzadı.
önerileriniz için tşkler.
Ahlaksız
30-05-2013, 22:33
haklısın; bende orda takıldım kaldım zaten. bunca kurulmuş ve kusursuz işleyen bu düzenin başında bir zekanın, bir yaratıcının olmadığına inanmak büyük bir cehalet gibi geliyor. ama söylediğiniz gibi dinler-kitaplar-peygamberler çok karışmış. benim ufacık beynim karışmış çokmu
Bacım,foruma hoşgeldin..:yo:
Bu cümlenizi es geçmiş arkadaşlar ama ben es geçmiyeceğim..Öncelikle forum ortamında kimse kimsenin sırtını sıvazlamaz..Bunu iyi idrak etmeniz lazım ki;size yönelik menfi yöndeki eleştirileri sakinlikle anlamaya çalışmalısınız..Böyle yaparsanız forumlardan çok şey öğrenebilirsiniz..Bunu neden yazdım?
Çünkü şimdi sizi bu cümlenizden dolayı eleştireceğim:)
Bacım,işte bu cümlenin altında yatan gerçek cehalettir..Ben cahilim ve cahilliğimin gerçekten farkındayım ama siz cahilliğinizin farkında olmadan bu kadar net cümleler yazma cesareti gösterebiliyorsunuz..Hem cahilsiniz,hem de cesursunuz:)
Kusursuz düzene(?) inanmayan(?) dinsizlerin cahil olduğunu söylemek marifettir gerçekten..:)
nebukadnezar
30-05-2013, 23:21
Yaşadığınız bunca kaos'tan sonra tüm bu olup bitenleri düzen olarak adlandırmanız bence büyük talihsizlik olmuş.
Yoksa başınıza gelenlerin tümüne layık olduğunuz bir ceza inancıyla mı yaklaşıyorsunuz?
Mantığınız başınıza gelenleri Tanrıdan sayıp belleğinize boyun eğmeniz gerektiğini mi işledi?
Bu kadar mezhep ve din ile, doğru ve yanlışa nasıl karar verebilirsiniz?
Sorularımı şahsınıza dair saldrırı veya bir tür ön yargı olarak algılamayın lütfen; düşünce alışverişi diyelim.
Sevgiler.
Hoş geldiniz.
Britist Agent MKemal
30-05-2013, 23:23
Sen mantığına niye bu kadar güveniyorsun ki?
Britist Agent MKemal
30-05-2013, 23:37
Çünkü kafirlerin kanunlarının yürürlükte olduğu bir ülkede yaşıyorsunuz.
nebukadnezar
30-05-2013, 23:41
Çünkü kafirlerin kanunlarının yürürlükte olduğu bir ülkede yaşıyorsunuz.
O halde senin Allah'ın bu ülke sınırlarından içeri giremiyor...
mrdragon
31-05-2013, 01:54
Açıkçası evrenin varlığını bir tanrıya bağlama kısmında insanların büyük bir kısmı, aynı yanılgıya düşmekte.
Kusursuz bir yaratılış tablosu ile karşılaşan her birey bunu kendi tanrısına adıyor. Taş devri insanı da böyleydi. Muhammed ve onun dönemindekiler de, zaman, mekan ve öğrenilenler geliştikçe tanrısal kavramlar daha da çocuklaştı.
Aynı çiçeğe bakan insanoğlu arkasına sonsuz tanrı döngüsünde hayali cevaplar yerleştirdi.
Kitaplı dinlerin sabit öğretileri ise insanlığın gelişimi ve bilgileri altında her geçen gün biraz daha ezilmekte.
Bu evreni bir puta adayamayan zihinler, öncelikle neden bu evreni Muhammed'in tasarladığı ve sadece bir kitaptan okudukları zihinsel puta adadıklarını sorgulamalılar.
İlk aradıkları soru bu olmalı, madem bu evren bu kadar kusursuz, peki kutsal diye yansıtılan kitabın tanrısı neden bu kadar kusurlar ile donatılmış, neden bu kadar tarih öncesi döneme hapsolmuş ilkellikte... Masallar ile uyutulacak yaşları geçtik. Gerçeğin peşinde giden zihinler, olabilecek en doğru araştırma dinamiğini ortaya çıkartan, cesurca üzerinde duran ve her an sormaktan çekinmeyenlerdir.
Ahlaksız
31-05-2013, 11:50
sn.mrdragon;foruma hoşgeldiniz..:welcome:
balyapan
31-05-2013, 16:04
İlk aradıkları soru bu olmalı, madem bu evren bu kadar kusursuz, peki kutsal diye yansıtılan kitabın tanrısı neden bu kadar kusurlar ile donatılmış, neden bu kadar tarih öncesi döneme hapsolmuş ilkellikte...
Mantığa bak, yerlerde sürünüyor.
Demek,''Tanrı kusurla donatılmış'':)
Kim donatmış ''Tanrı'' 'yı kusurla onu da söyleyin de gülelim biraz:)
''Tanrı'', hapsolmak ve ilkellik kelimeleri yanyana.Şaka gibi:)
Ayrıca,kusursuz bir yaratılış tablosu ile karşılaşan birey,bunu yaratan bir 'Büyük Güç' olduğunu düşünüyorsa bunun neresi mantıksız.Tutarsızlık bunun neresinde.
Ahlaksız
31-05-2013, 16:11
Ayrıca,kusursuz bir yaratılış tablosu ile karşılaşan birey,bunu yaratan bir 'Büyük Güç' olduğunu düşünüyorsa bunun neresi mantıksız.Tutarsızlık bunun neresinde.
Dikkat edin sn.balyapan;sn.mrdragon sizi kevgire döndürebilir:)
Siz şimdi bize Tanrı'nın ne olduğunu bir anlatın da,bizde ona göre kusurlumu yoksa kusursuz mu olduğunu size söyleyelim..
Tanrı nedir sn.balyapan?
Siz Tanrı'dan ne anlıyorsunuz?
Güreşen veya Evrensel kitap indirdip deyip Muhammed'e has ayetler yolladım diyen Tanrı'dan bahsetmezsiniz umarım..:playball:
,kusursuz bir yaratılış tablosu ile karşılaşan birey, Yok oyle birsey, sen oyle gormek istedigin icin, oyledir diyorsun. Bir de yasemincan'a sor sen onu.
mrdragon
31-05-2013, 16:44
Bir tanrı bir insanın diline bağlı yaşıyorsa kusurludur. O nefes aldıkça varsa ve öldüğünde tek kelime edemiyorsa kusurlunun önde gidenidir.
Bir tanrı tek bir dile ve arap coğrafyasına hapsolmuşsa o esnada diğer insanların halini hiçe sayıyorsa, arapların kılıçlarına gebe kalıyorsa, kesin olarak hiçbirşeyi bilemiyor ve farazi yaklaşımlarda bulunuyorsa kusurludur.
Bir tanrı defalarca aynı hatalı yaklaşım ile varlığını anlatmak için insan aracı tutmuşsa, bu yöntem ile bazı öğretilerini kitaplaştırıp koruyamamışsa, ve sırf eski öğretilerinden dolayı, karanlığın arkasına saklanıp yeni bir din ortaya çıkardığını yine bir bedevinin diline bağlamışsa, bu nedenle dökülen onca kanın tek sorumlusuda kusurlu tanrının bizzat kendisidir.
Duruma göre karar değiştiren, koşullara gebe kalan, ve insan kanına muhtaç olan bir tanrı profili, kusurlu olmanın ötesinde aslında davranış bozukluğu da sergiliyordur.
Bir tanrı, arapların ilkel gözlem yetileri ile evreni tanımlıyorsa tanrı aslında arap bir bedevinin küçük dünyasından fırlamış, ilkokul mezunu dahi olamayacak seviyede ilkel bir üründür.
Hele ki, kitabı boyunca geçmiş peygamberlerin mucizelerini defalarca ballandırarak anlatan, ama son peygamberine gelince yıllarca bahane üretip veremeyeceğini yine aynı peygamberin dilinden insanlara beyan eden tanrı profili gerçekten içler acısıdır.(mantıksal cevap aslında bu denklemi çözer, en azından tanrı bir konuda ders alabilmiş mi diyelim. Yoksa mucizevi kellik ilacı modunda mı yaklaşalım, yoksa bu kadar zihnini bloke eden her insan hayatının her anında en basit verilerle dahi ufak sözlerin etkisinde kandırılmayı hak eder mi bilemiyorum.)
Siz bu ürene bakıp zihninizde onu dünya markası yapma eylemine girişebilirsiniz. 23 yılda söylenen kelimelerin birleştirildiği düzensiz bir kaynağı, evrenin merkezine yerleştirebilirsiniz.
Arapları devletleştiren, bir kavme yönelik işleyen, özelliklede arapça olduğu belirtilen, bana göre oldukça defolu bir kitabı baş yapıt sayabilirsiniz ama artık ben 5 yaşında değilim.
Tüm müslüman camiası oturup dua da etseler, kabenin etrafda milyar kerede dönseler tanrının dili dahi yok. O sadece siz inandığınız sürece zihninize yerleşmiş bir puttan ibaret. Açarsınız masal kitabı edasında herhangi bir kutsal kitabı okursunuz Nasıl küçük bir çocuk süpermeni gerçek kılıyorsa düşlerinde, sizde; o masallardan bile uçuk hikayeleri okuyarak gerçeğiniz kılabilirsiniz.
Şimdi evet gerçektende kutal kitapların öğretisi olan tanrı figürüne çocuksu bir masal diyorum. Ama ben burada ne söylersem söyleyim o değil, sizin parmaklarınızdan klavyeye dökülen kelimeler konuşacak tanrı yine dilsiz, tanrı yine çaresiz...(bakın sistem aynı, taş bir put herhangi bir eyleme imza atamıyor, tanrı da sadece inançlıların dilleri ve eylemleri etkileşime geçiyor, bakmasını bilene)
mrdragon
31-05-2013, 16:57
Yok oyle birsey, sen oyle gormek istedigin icin, oyledir diyorsun. Bir de yasemincan'a sor sen onu.
Öyle gördüğümü düşünmüyorum. Kusursuz yaratılış tablosu ile karşılaşan bireylerden biri değilim. Kendi tanrıma adamışlığım yok en azından, yazının yazılma amacına odaklanmak gerekiyor çoğu zaman, kutsal kitaplarındaki tanrı profiline bu evreni adayanlar için geçerli o söz, evrene bakıp onu kusursuz ve sıra dışı olarak algılayanlar doğrudan kendi tanrıları ile bağdaştırıyor.
Kozmik evrendeki kaosu hangi dil ile bu insanlara anlatmayı düşünüyoruz, bilim dünyası oradaki hengameyi biliyor da mahallenin muhtarı Ahmet emmi biliyor mu asıl soru burada gizli. Basamakları teker teker geçmeden tepeye ulaşılmaz.
Önce insanların zihinleri özgür bırakılmalı, sabit kaynaklara kitlenmeden fikir üretebilmeli sonra daha derin konular daha özgür tartışılabilir.
balyapan
31-05-2013, 17:10
Dikkat edin sn.balyapan;sn.mrdragon sizi kevgire döndürebilir:)
Siz şimdi bize Tanrı'nın ne olduğunu bir anlatın da,bizde ona göre kusurlumu yoksa kusursuz mu olduğunu size söyleyelim..
Tanrı nedir sn.balyapan?
Siz Tanrı'dan ne anlıyorsunuz?
Güreşen veya Evrensel kitap indirdip deyip Muhammed'e has ayetler yolladım diyen Tanrı'dan bahsetmezsiniz umarım..:playball:
Allah'ı bilmek istiyorsanız Kur'anın mealini ve tefsirini okuyun derim.
Güreşen ''Tanrı'' konusu hangi ayette geçiyor,yardımcı olur musunuz?
Bir de Kur'anda Peygamberimizinden bazı ayetlerde bahsetmesinden sanki tamamında O'ndan bahsediliyormuş algısı yaratmak.Komik geliyor sadece.
Bir de Kur'anda Peygamberimizinden bazı ayetlerde bahsetmesinden sanki tamamında O'ndan bahsediliyormuş algısı yaratmak.Komik geliyor sadece.
Tefsirlerden kuran okuyan imanla değilde mantıkla okursa asla müslüman kalamaz buna vicdanı ve insanlığı müsade etmez
balyapan
31-05-2013, 17:48
O nefes aldıkça varsa ve öldüğünde tek kelime edemiyorsa kusurlunun önde gidenidir.
Uzun yazı.Yanlış çok.
Şu alıntı yaptığım cümle bak.
''İnsan öldüğünde ''Tanrı''nın bir şeyler söylemesi lazım'' diyorsunuz.Ne demesi gerek bari bunları da yazsaydınız.
Hem niye konuşmasıyla yetiniyorsunuz ki,size görünmesi de lazım,öyle değil mi?Size görünmüyorsa,size göre kusurludur ne dersiniz?
Demek 'Yaratan' sizin isteğinize göre hareket edecek.
İslamı hakkıyla öğrenmenizi tavsiye ederim.
Ahlaksız
31-05-2013, 18:08
Ben okuduğum için sonuçta ateist oldum:)
Güreşen Tanrı eski ahitte geçer..
Yar.32: 28 Adam, "Artık sana Yakup değil, İsrail*fm* denecek" dedi,"Çünkü Tanrı'yla, insanlarla güreşip yendin."D Not 32:28 "İsrail": "Tanrı'yla güreşir" anlamına gelir.
Ben Kuran'ın bazı yerlerinde sırf Muhammed'e has ayetler olduğunu söyledim..Kuran'ın komple Muhammed'in özel hayatını anlatan bir biyografi kitabı olduğunu söylemedim..
Örnek;
Ahzap 50-Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık).
Allah lokal bir Tanrı(ça) sadece..Biz Tanrı denilen şeyi kabul etmiyoruz ki;sizin lokal Allah'ınızı kabul edelim..!
İnceleyin lütfen;
http://www.worldometers.info/tr/
mrdragon
31-05-2013, 18:16
Uzun yazı.Yanlış çok.
Şu alıntı yaptığım cümle bak.
''İnsan öldüğünde ''Tanrı''nın bir şeyler söylemesi lazım'' diyorsunuz.Ne demesi gerek bari bunları da yazsaydınız.
Hem niye konuşmasıyla yetiniyorsunuz ki,size görünmesi de lazım,öyle değil mi?Size görünmüyorsa,size göre kusurludur ne dersiniz?
Demek 'Yaratan' sizin isteğinize göre hareket edecek.
İslamı hakkıyla öğrenmenizi tavsiye ederim.
Orada bahsedilen insan peygamber oluyor efendim. Anlamayı deneyin.
Yani dil putu diyebiliriz ve kişiye bağımlıdır. Sözel sanatları kötüdür, araplara özgüdür. Muhammed vefat ettiği andan itibaren de sessizliğe bürünmüştür, sizde bir kitabın masalsı hikayelerinde yaşamaya mahkum edilmişsinizdir.
Şöyle özetleyelim, bir kabile büyücüsü ulu manituyu gördüğünü onunla konuştuğunu onun tüm evrenin sahibi olduğunu pekala dile getirebilir. O ne söylerse o neyi yazılı metne dökerse izinden gidenlerde bu manitu mitinin kurbanı olurlar, islam bundan bir adım ötede değil.
Yaratan varsa evet benim keyfime göre hareket etmeyecek elbette, lakin asırlar öncesi bir insanın dilinde hayat bulup araplara yönelik hareket edip sonra saklambaç oynamayı tercih ediyorsa, ve benim bana göre akıl dışı hikayeden haberdar olmam için, arapların içsel siyasetini ganimet cizye ve köle eşliğinde kan ile tarihe yazmalarını, topraklarıma sızmalarını bekliyorsa;
Bu uğurda nice anneler cariye nice çocuklar köleleştirilmişse, durup düşünmek gerekir.
Olaya biraz daha ironik yaklaşalım, musa döneminde yaşayanlar gözlerinin önünde tonla mucize gördükleri için, ne dile ne kitaba ihtiyaç duymamışlar.
Muhammed dönemindekilere, bizzat bu mucizevi hikayeler eskilerin masaları edasında oldukça sorunlu aktarıldığından, ve bunu bir seçim kozu olarak iktidar uğruna kullanan bir profil çizildiğinden, oradakiler sormuşlar öyleyse bize bir mucize göster onca hikaye anlatıyorsun nasıl sana inanalım nerede delili diye, bu istek karşısında sadece Muhammed'in dili defalarca size göre kutsal kitapta bahane dile getirmiş.
Bende diyorum ki, size dilersem tek bir göz kırpmam ile ayı başınıza düşürürüm, neden mi yapmıyorum, daha önce kaç insana yaptım yine de inkar ettiler. Yine de siz bana inanın, elinize zaruriyetten tanrıya yakışır şekilde kılıcı alın, ve doğru cihada, tanrı ve melekler hizmetinizde çekinmenize gerek yok, kuran ile meleklerin yardım edeceği sabittir. (Bu devirde tabi müslümanlar bu argümanı yemiyorlar, biliyorlar ki, sözler söz olmaktan ötede değil, o sadece zihinde yatan hikayenin yıkılmasını engelleyen zincir, cesaret yok çocukken aşılanan masala saplantı hayat felsefesi olmuş)
balyapan
31-05-2013, 21:44
Ben okuduğum için sonuçta ateist oldum:)
Güreşen Tanrı eski ahitte geçer..
Ben Kuran'ın bazı yerlerinde sırf Muhammed'e has ayetler olduğunu söyledim..Kuran'ın komple Muhammed'in özel hayatını anlatan bir biyografi kitabı olduğunu söylemedim..
Örnek;
Allah lokal bir Tanrı(ça) sadece..Biz Tanrı denilen şeyi kabul etmiyoruz ki;sizin lokal Allah'ınızı kabul edelim..!
İnceleyin lütfen;
http://www.worldometers.info/tr/
Neyse,bereket Kur'anı ben de okudum.Demek ki okumadan okumaya fark var.
Eski ahitte geçtiğini biliyorum da,mesajda öyle yazmışsınız ki sanki Kur'anda güreşen Tanrı ifadesi geçiyor gibi.O yüzden hangi ayette geçiyor diye sordum:)
Bir de,Kur'anda Peygamberimizin hayatından bazı ayetlerde bahsediliyor olmasından onun evrensel olmadığı sonucunu nasıl çıkardınız?
Ahlaksız
01-06-2013, 01:00
Neyse,bereket Kur'anı ben de okudum.Demek ki okumadan okumaya fark var.
Eski ahitte geçtiğini biliyorum da,mesajda öyle yazmışsınız ki sanki Kur'anda güreşen Tanrı ifadesi geçiyor gibi.O yüzden hangi ayette geçiyor diye sordum:)
Bir de,Kur'anda Peygamberimizin hayatından bazı ayetlerde bahsediliyor olmasından onun evrensel olmadığı sonucunu nasıl çıkardınız?
Güreşen Tanrı ifadesini Allah için söylemedim ama Kuran'da Tevrat'ın övüldüğünü hesaba katarsak,güreşen Tanrı kavramının Allah ile çelişmediğini de anlarız..
Evrensel denilen bir kitabın her sözü evrensel olmak zorundadır..Bu bağlamda Kuran'daki evrensel olmayan ifadeler,Kuran'ın kutsal bir kitap olmadığını kanıtlar..