PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 31 Mayıs Gezi Olayları

VraeL
01-06-2013, 01:26
Konuyu bu başlık altında konuşalım.

Şuan olayları twitter ve ekşi sözlük üzerinden takip ediyorum.

Bir ölümüz var başımız sağ olsun. Adı Aylin, 25 yaşındaymış.
İzmirden de 1 ölü olduğu haberi aldım ama doğrulanmadı.

1 saat önce polisin plastik mermi ile ateş açma yetkisi aldığını öğrendik.

Göstericiler haberleşip örgütlenemesin diye 3G kapatılmış telefonlar ise çekmiyormuş.

Panzere yaklaşan bir göstericiye polisin silahını çıkarıp gösterdiği söyleniyor.

Twitterde gördüğüm bir fotoğrafta sokaklarda yerlerde binlerce biber gazı kapsülü vardı.

Yine video ve fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla polis gaz bombasını ateşlerden direk göstericilerin bedenlerine hedef almışlar. Bir kişinin gözü çıkmış, 2 kişi omzundan isabet almış, biri kişi ise başından. 180 küsür AĞIR YARALI vardı bundan 2 saat önce şuan ki rakamı bilmiyorum.

Yüzlerce fotoğraf ve haber yayınlanıyor twitter ve ekşisözlükte şuan. Anlatılanlar gerçek ise vahşet yaşanıyor.

Norweç kanalından canlı yayın ile sokakları izledim, haberler yalan değil gördüğüm kadarıyla.

Askerler halka maske dağıtmış, fotoğrafı gördüm. Gaz maskesi değil, toz maskesiydi fotoğrafta görünen.

Şuan bir haber daha aldım, biber gazı lensleri eritiyormuş, 2 öğrenci gözlerini kaybetmiş. Bu haber daha yeni doğrulanmadı.

Sağdan soldan sürekli haberler geliyor hangisi doğru hangisi yalan belli değil. 1 tane yalan haber tespit ettim, yakılan bir akp binasının, askeriye ye ait bir binaymış gibi gösterilip askerin polise saldırma planı yaptığına dair bir haberdi :)

Bir haber daha aldım elektriği kesmiş belediye, tünel karanlıkta kalmış.

Aha şimdi bir haber daha aldım, harbiye ordu evine gaz bombası atıldığı için, askerden uyarı gelmişti karşılık vermek zorunda kalırız diye. Şimdi biber gazı iyice etkilemiş ve asker havaya ateş açınca polis o bölgeden geri çekilmiş. Bu haberde yeni, henüz doğrulanmadı ne kadar gerçek bilmiyorum.

Twitter'da okuduklarım doğru ise istanbul'da feci şeyler olmakta.

Sabah 7'de kalkıp sınava gireceğim yatmam gerekiyor benden bu kadar.

Herkese iyi geceler.

VraeL
01-06-2013, 01:30
şuradan canlı yayın ile izleyebilirisiniz:
http://www.vgtv.no/#!/video/65023/direkte-opptøyer-i-istanbul-live-istanbul-riots

sayfayı açınca videoda önce reklam çıkabilir yabancı dilde, bekleyin canlı yayın gelir.

VraeL
01-06-2013, 01:33
EDİT: eriyen lens haberi yalanmış.

VraeL
01-06-2013, 01:35
EDİT: akşam saatlerinde kulağına gaz bombası isabet edip kulağı kopan ve kulağını elinde tutup ambulans bekleyen yaşlı amcanın fotosunu bizzat facebookta gördüm, o fotoğrafta ne kadar doğrudur emin değilim.

VraeL
01-06-2013, 01:42
haberler üzerine uyku tutmadı allah var olsaydıda belalarını verseydi, ankaradan bir öğrencinin biber gazının vücuduna isabet etmesi sonucu öldüğü söyleniyor.

EDİT: ekşi sözlükten alıntı:
ankara'da eylemde kafasına gaz kapsülü gelen yusuf murat özdemir sol gözünü kaybetmis. şu anda ankara numune hastanesindeymis.

rasa
01-06-2013, 01:44
haberler üzerine uyku tutmadı allah var olsaydıda belalarını verseydi, ankaradan bir öğrencinin biber gazının vücuduna isabet etmesi sonucu öldüğü söyleniyor.

EDİT: ekşi sözlükten alıntı:

Lanet olsun! umarım bu olaylar hükümetin sonunu getirir.:embarassed:

Kozmik Perspektif
01-06-2013, 01:47
Tayyip'in kaderi Mussolini'ye benzer umarım. İkisi de hastalıklı bir mentaliteye sahip. Anlatılanlara bakılırsa ortada ciddi bir polis terörü var.

ALKA
01-06-2013, 02:23
Canlı yayın için tıkla. Şu an dakikası dakikasına olanları gösteriyor. Hala faşizm nedir bilmeyen varsa, işte faşizm bu.

http://rt.com/on-air/turkey-clashes-istanbul-park/

rasa
01-06-2013, 02:31
Canlı yayın için tıkla. Şu an dakikası dakikasına olanları gösteriyor. Hala faşizm nedir bilmeyen varsa, işte faşizm bu.

http://rt.com/on-air/turkey-clashes-istanbul-park/

Bir çok emniyet müdürü ve polislerin istifa ettiği haberleri var durum çok ciddi. Bu şimdiye kadar hükümete karşı ilk ciddi tepki sonu ne olur bilmem.