Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne tur seyi veya tanriyi kabul ederdiniz?
Movemento
01-06-2013, 17:25
Merhabalar sevgili ablalarim ve abilerim. Sizlere aklima takilan sorular sormak istiyorum, umarim yardimci olursunuz :).
Yaratiliscilarin (akilli tasarimcilarin) veya teistlerin tanrilari degilde,
-
- fakat hangi veya ne tur bir seyi veya tanriyi cok fazla ihtimal gormektesiniz? Yani akli ve bilimsel olarak buyuk patlamada onculuk etmesi ve evreni yoktan var etmesine dair ne tur bir seyi veya tanriyi ihtimal gormektesiniz?
- - Hangi sey veya tanri sizin icin daha mantiklidir? Eger tanri olduguna dair acik deliller olsa kabul edermiydiniz?
Eger sizleri rahatsiz ettimse lutfen beni bagislayin,
Saygi ve sevgilerimle,
Evrim
Iradesini kullanarak, "dur bir evren yaratayim" deyip yola cikan hicbir gucun var olabilecegine ihtimal vermiyorum. Bir gucun, bir enerji patlamasinin, baslangica neden olabilecegi ihtimali her zaman var. Ancak bunun planli ve bilincli olarak yapilmis olabilecegi dusuncesi, herseyde bir amac aramaya calisan, kendi beynini asamayanlar tarafindan dusunulebilir.
Bilimsel bakis acisini benimseyen herkes de, kitap diyor, allah dedi, peygamber soylemis gibi degil de, bilimsel olarak kabul edilebilecek bir delil karsisinda sadece ben degil, mantikla dusunen her ateist de kabul eder, ancak tabi tanri kelimesiyle neyi ifade ettiginize bagli. Dinlerin tanrisi, kendisinden onceki dinlerin tanrilari gibi, birgun tarihin sayfalarina gomulmeye mahkumdur. Tanri kavrami, insanlarin her ihtiyacini karsilamak icin yaratici gucunui kullanip var vettigi bir baska kavramdir. Dinlerdeki yaratici onlarin tanrilari degil, o tanrilari da yaratan insanlardir.
Movemento
01-06-2013, 19:19
Sevgili abim mesajlarinizdan dolayi sizlere minnettarim, cok tesekkur ederim :)
Peki dinlerin tanrilarini karistirmalayim ozaman abim:) Fakat soyle bir guc olduguna dair ihtimal veriyormusunuz?: evrimle canli cansiz, fizik yasalarini yaratan vs bir guc.. Sizce bilimsel olarak boyle bir Tanri olmasi buyuk olasilik midir? :)
Simdiden tesekkurler,
Saygi ve sevgilerimle,
Evrim
Ahlaksız
01-06-2013, 23:53
Sevgili movemento;Tanrı filan yok,içiniz rahat olsun:)
Bir kısım insanlar büyük patlama ardına saklanıp Tanrı fikrini delillendirmeye çalışsa da,bu çaba beyhudedir..Mantıken bir kere eğer Tanrı olsaydı,evrenin yaratılma aşamasının ilk adımının adı ''büyük patlama'' değilde,''süper yaratılış'' filan olurdu:)
Bu nasıl bir Tanrı'dır ki;işe patlatmayla başlıyor:D
Yine irade meselesine donduk. Soyle diyeyim, fizik kurallarini, enerjinin maddeye donusumunu planlayan bir guc olsaydi, ona da bu iradeye sahip olmasini saglayacak baska bir senaryo yaratmaniz icap edecekti. Dikkat ederseniz, butun olasiliklari inceleyip, belki de yeni bir tanri turu yaratan yine biz insanlariz. Ihtiyac uzerine devamli tanri yaratmisiz ve hala devam ediyoruz bu isleme.
Erdem Alaca
15-07-2013, 23:27
Ben gözümle görsem ancak Tanrı'ya inanırdım herhalde. Ama o da şüpheli, yani ne göreceğim, insanı andıran göğe dek uzanan bir dev mi, ya da beni ortadan ikiye ayırıp 3 dk. sonra tekrar birleştirecek bir mucize mi? Belki böyle şeyler beni ikna edebilirdi. Zor soru sormuşsunuz yani :) Zaten işin içinden çıkamıyorum, bir yaratıcı olabilir mi olamaz mı diye.
yucemanitu
16-07-2013, 21:39
Şu an önümde bir bilgisayar var. Bu bilgisayar canlı bile değil ama var oluşunu ortaya koyabiliyor ve ben önümde bir bilgisayarın olup olmadığını tartışmıyorum ama tanrı diye inanılan şey bir bilgisayar hatta bir çakıl taşı kadar bile varlığını ortaya koymaktan acizse o şey yoktur.