Orijinalini görmek için tıklayınız : "Ozgur "Taksim Halkin Halka Yardimi
evrensel-insan
02-06-2013, 15:50
Bugun T.C. Tarihinde bir ilk daha yasaniyor.
Su anda yuz binler Taksim'e dogru ilerliyor ve Taksimde birlesiyor.
Farklar;
Bu bir 1 Mayis Eylemi degil.
Taksim de ve giden yollarda Polis yok.
Halkta polisten korunma hazirligi yok.
Halk organize bir sekilde sokaklari temizliyor.
Taksim de halka her turlu yardim adina yiyecek/icecek merkezleri ve olassi polis saldirisinda verilecek gaz maskeleri, limon, su, sirke ve bilimum korunma malzemeleri.
Bu halk direnisinin anlami su.
"Biz diktatorden aciklama bekliyoruz, hem Taksim, Hem gezi Parki hem de bundan sonra halka verebilecegi guven ve saglikli demokratik ve ozgur yasam ve iliski icin. Bu da bizim diktatorden bekledigimizdir."
"Biz diktatorden aciklama bekliyoruz, hem Taksim, Hem gezi Parki hem de bundan sonra halka verebilecegi guven ve saglikli demokratik ve ozgur yasam ve iliski icin. Bu da bizim diktatorden bekledigimizdir."
Aynı ile vaki.
Umar ve dilerim bazıları bu büyülü anı "Kendi bakış ve anlayış"larını ön plana çıkararak bozmazlar.
Kemal Kılıçdaroğlu
"Bu chp nin değil HALK'ın direnişiydi" diyerek bu konuda olumlu bir adım attı.
Sıra bu durumdan kendine pay çıkarma iştahı ile bekleyenlerde.
evrensel-insan
02-06-2013, 16:04
Ankara'da da halk Kizilay'da toplaniyor.
Ahlaksız
02-06-2013, 17:07
Siz bir diktatörün demokrat olmasını mı bekliyorsunuz acaba?
Adam(?)zaten diktatör ve olaylar sonrası yaptığı açıklama da belli..Ceketini asıp koltuğu bırakmasını veya ani bir dönüşle insana dönüşmesini mi bekliyorsunuz?
Nedir yani istediğiniz?
Meydanlardaki insanların derdi nedir?
Hükümet istifa etsin mi istiyorlar?
Böyle ise,hükümeti kurma görevini kim devralacak?
Soroscu Chp,kasetçi Mhp,terörist sözcüsü Bdp..
Sarı çizmeli mehmet ağa..!
Nolan, çok pesimistsin ama şu durumda en kötü koalisyonun AKP iktidarından daha iyi olacağını unutuyorsun. AKP iktidarın gitmesi işin yarısı, en önemli ve zor olan tarafı ondan sonra ne olacağı ve demokrasinin nasıl vuku bulacağı. İş AKP veya Erdoğan'ın bitmesiyle bitmiyor.
Arzu Yemisci.
Biz dini AKPsiz, vatani MHPsiz, ATATURKu CHPsiz, kurdu BDPsiz koruruz.
Biz HALKiz siz kimsiniz?
Ahlaksız
02-06-2013, 23:08
Nolan, çok pesimistsin ama şu durumda en kötü koalisyonun AKP iktidarından daha iyi olacağını unutuyorsun. AKP iktidarın gitmesi işin yarısı, en önemli ve zor olan tarafı ondan sonra ne olacağı ve demokrasinin nasıl vuku bulacağı. İş AKP veya Erdoğan'ın bitmesiyle bitmiyor.
Evet,pesimist olduğum doğrudur..Çünkü halkın içinde,Akp tabanında yaşıyorum..
Akp ne kadar rezil bir siyasi parti ise,diğer partilerde o kadar reziller..İnsanlar 11 yıl sonra Akp'ye ''artık yeter'' diyorlarsa eğer,aynı şekilde 11 senedir muhalefet olan partilere de ''artık yeter'' demeliler..Suçlu sadece Akp değil yani..!
Meclis komple lağvedilip,(tam bağımsız)Kemalist-sosyalist-liberal-demokrat-laik insanların oluşturacağı bir meclis kurulmalı..Böyle bir şey yapılamayacağına göre,boşu boşuna gaz yemenin bir manası yok..
Başbakan meydanlardaki insanlara açıkça BİR AVUÇ ÇAPULSUNUZ dedi..Yani''asla geri adım atmayacağız'' demektedir bu..
Ben meydanlardaki insanları Mavi Marmara gemisindeki insanlara benzetiyorum..Tamam çok iyi niyetlisiniz ama çok da çılgınsınız..İsrail açıkça gelmeyin dedi ama ısrarla insanlar gemiye binip gittiler..Sonra malum olaylar oldu..
Başbakanda açıkça çapulculara meydanı bırakmayacağız diyor ama insanlar akın akın meydanlara iniyor..
Akıllı olmak lazım..Bende Akp karşıtıyım ama polisin attığı bir gaz bombası sonucu ölmek istemem..Direneceğiz tabi ama böyle değil..Gericiliğe direnmek meydanlarda taş atmakla olmaz..
Ya nasıl olur?
O kadar çok alternatifi var ki direnmenin..
Ben şiddete başvurulan bu direnci desteklemiyorum..Hem de en haşin Akp karşıtı insanlardan biri olarak..!
200 civarı insan yaralanmış,aralarında durumu ağır olanlar var..1000 civarında insan gözaltına alınmış..20 trilyon civarı zarar varmış..
Bu süreçte Akp oy kaybetti mi peki?
Asla öyle bir şey yok..Hâlâ tapıyorlar Tayyib'e..Bu olaylardan haberi bile yok milletin..!