Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden Olenlerden Bahsedilmiyor?
evrensel-insan
03-06-2013, 05:40
Halkin bu direnisinde sosyal paylasim forumlari ve twitter'dan en az bir kac olen halk cocugunun haberi verildi.
Yandas medya bir yana, halka duyarli kanallarda ve gazetelerde henuz olen bir direnisciden bahsedilmiyor?
Resmi bir aciklama da olmadi.
Sizce bunun nedeni nedir?
Olen insanlardan cok, kirilip dokulenin hesabini yaptiklari icin unutmuslardir evrensel..
evrensel-insan
03-06-2013, 05:46
Olen insanlardan cok, kirilip dokulenin hesabini yaptiklari icin unutmuslardir evrensel..
Sen boylemi dusunuyorsun, olen nasil unutulur ki?
Dark_Prince
03-06-2013, 05:47
Ne yazık ki Red Hack'ten biri de ölmüş eylemlerde.
Dark_Prince
03-06-2013, 05:51
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/395340_481680928582467_387138061_n.png
Ne ölü sayısı nede tutuklular hakkında bilgi vermiyorlar halktan gizliyorlar.
Panzerlerin çiğnediği tomaların çiğnediği insanlar.Düşünün Nasuh Mahrukinin ayağı kırıldı.Binlerce ağır yaralı var.
Açıklamıyorlar çünki öfkenin büyümesinden korkuyorlar
Tayyibin sonu Mübarekten kötü olacak.
Ve Emperyalizme ilk tokadı atan Türk milleti(Tüm etnisiteler dahil)Emperyalizme ikinci yenilgiyi tattıracak.
İşbirlikçi köpeklere Bu topraklar yine mezar olacak.
Şehitlerimiz sayısını bilemesekte gönlümüzde Acılarımız yüreğimizde.
Biz kazanacağız.
Tayyibin Bacaklarından asılacağı günler göreceğiz.
Biz kazanıyoruz.
Bü kavga Faşizme karşı
Bu kavga hürriyet kavgası.
Bir ölüp bin doğacağız.
Sütçü imamlar Karayılanlar Efeler Kara Fatmalar ayağa kalktı.
Korkun faşist köpekler
Yiğit halkım ayakta.
Şehitlerimiz çok canımı yakıyor
Bu halkımın son kanlı kavgası olur umuduyla.
Herşeye hazır olmalıyız diye düşünüyorum
Çünki ödleri patlıyor
Ölen yok çünkü.
Olsa idi, bugün twitterda, facebookta herşeyi paylaşan ölenlerinde resmini paylaşırdı.
evrensel-insan
03-06-2013, 09:33
Ölen yok çünkü.
Olsa idi, bugün twitterda, facebookta herşeyi paylaşan ölenlerinde resmini paylaşırdı.
Oluler yabanci basinda bildirildi.
Twitter da da aninda cikti.
olen falan yok... bu da baska cesit bir gaz
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/942392_541845145857008_411315535_n.jpg
yaw yapmayin... belli ki bilincli yapiliyor bu kadar mi kolay inaniyorsunuz bu haberlere
evrensel-insan
03-06-2013, 10:29
olen falan yok... bu da baska cesit bir gaz
Delilin nedir?
Olenlere dair dunya basininda aciklama oldu.
Mantiken dusun. Polis bir terorist gibi direniscilere saldiriyor. Gercek kursun kullaniyor, sopalarla kafasina vuruyor, panzeri ile ustunden geciyor, panzerin altinda kalan oluyor ve tum bu olaylar 90 bolgedeki kitlesel direnislerde oluyor.
evrensel kardes derdin ne??? ne delili .... bu birilerinin allahin olmadigini goster demesi gibi... olulerin olmadigini goster......
yaw biraz mantik.... yok oyle devrim mevrim ... kitlesel direnis mirenis....
evrensel-insan
03-06-2013, 10:34
evrensel kardes derdin ne??? ne delili .... bu birilerinin allahin olmadigini goster demesi gibi... olulerin olmadigini goster......
yaw biraz mantik.... yok oyle devrim mevrim ... kitlesel direnis mirenis....
Ne demek istedigini anlamiyorum.
Turkiye genelinde 5 gundur olanlar nedir?
Ne demek istedigini anlamiyorum.
Turkiye genelinde 5 gundur olanlar nedir?
o baska... oluler falan yok.... kizginlik var protesto var ama kitlesel isyanlar yok.. simdi herkes isine gucune gidiyor
aradaki farki bilmek gerek....londradakiler madriddekiler gibi yani.. suriye misir gibi degil
Gozaltilar aciklandi mi peki? Bilen var mi?
evrensel-insan
03-06-2013, 10:44
o baska... oluler falan yok.... kizginlik var protesto var ama kitlesel isyanlar yok..
aradaki farki bilmek gerek....londradakiler madriddekiler gibi yani.. suriye misir gibi degil
Kitlesel isyan ne demek?
Siddeti nasilacikliyorsun?
Sokaga cikanlar milyonlari buldu, bir seyin kitlesel olmasi icin sayisinin kac olmasi lazim?
Ayrica TC tarihinde en soluklu eylem olarak tarihe gecti.
Protesto/kizginlik ile isyan farki nedir?
evrensel-insan
03-06-2013, 10:45
Gozaltilar aciklandi mi peki? Bilen var mi?
Bugunku gozaltilar ile 1000 kisiyi gecmistir.
irsArtvin
03-06-2013, 11:09
AKP saldırıları sonucunda genç işçi Mehmet Ayvalıtaş hayatını kaybetti!
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/haber_resmi_v4/images/mehmetsodap.jpg
1 Mayıs Mahallesi'nde Taksim Gezi Parkı direnişiyle dayanışma amacıyla saat 22.00 civarında onbinin üzerinde insan sokağa çıktı. Bu sırada bütün uyarılara rağmen kitlenin içine giren bir araç SODAP üyesi genç işçi Mehmet Ayvalıtaş'a çarptı, Ayvalıtaş hayatını kaybetti.
AKP saldırılarına karşı sokağa çıkan SODAP Üyesi Mehmet Ayvalıtaş hayatını kaybetti.
SODAP tarafından yapılan açıklama şöyle:
"Bedel Ödedik, Bedel Ödeteceğiz!"
AKP faşizmine karşı büyüyen direnişte halklarımız ilk şehidini verdi. Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) üyesi Mehmet Ayvalıtaş, 2 Haziran Pazar günü gecesi Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi'nde gerçekleşen eylemde şehit düştü. Ayrıca yine aynı olayda SODAP üyesi Sezgin Kartal ağır yaralandı.
1 Mayıs Mahallesi'nde bir araya gelen binlerce kişi saat 22.00 sıralarında TEM otoyoluna çıkarak otoyolu trafiğe kapattı. Bu sırada bütün uyarılara rağmen durmayarak süratle kitlenin içerisine giren bir otomobil Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne sebep oldu. Aynı olayda Sezgin Kartal'da ağır yaralandı. Lise öğrencisi Sezgin Kartal, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tutuluyor. İşçi olan Mehmet Ayvalıtaş da SODAP saflarında mücadele veriyordu. Ayvalıtaş'ın cenazesiyle ilgili olarak ayrıca SODAP tarafından bilgi verilecek.
(soL - Haber Merkezi)
http://haber.sol.org.tr/soldakiler/akp-saldirilari-sonucunda-genc-isci-mehmet-ayvalitas-hayatini-kaybetti-haberi-74012
o baska... oluler falan yok.... kizginlik var protesto var ama kitlesel isyanlar yok.. simdi herkes isine gucune gidiyor
Sevgili uyar Adnan Keskin'in içişleri bakanının yanıtlaması için verdiği soru önergesi cevaplanırsa (Tabi doğru olarak,zira yayın yasağı getirmeye çalışılıyor.) birisi sodap'ın açıklayıp isrArtvin arkadaşımızın verdiği olmak üzere en az 2 ölü var.
Protestolar kızgınlık ile başladı bu doğru.
Ancak Suriye veya Mısır'a şu an benzemese de artık Halk tetikte.
Bundan sonrası için bakışlarını ve hedefini,
R.T.E nın bir zümrenin başbakanı mı yoksa T.C de yaşayan tüm insanların başbakanı mı olarak atacağı adımlara çevirmiş ve odaklanmış,tetikte bekliyor konumda.
Mısırlı ölen kız arkamda vuruldu. cuma günü 80 dakika içerisinde sıraselviler yönünden taksim ilk yardıma kaldırılan 12 kişi saydım. Bir kaçı dışında, hepsinin bilinci kapalı şekildeydi. Hedef alıp yakın mesafelerden gaz bombası atılıyor.
Ölen yok diyenler, portakal gazı sıkılmasına nasıl bakıyor acaba?
Biber gazını etkisiz kılan şey süt. Üç gün boyunca sütle dolaştık. Portakal gazı sıkıldığında süt kullanılırsa, kısmi felce kadar götürüyor. Bilinçli yapılan bir durum olmadığını kim izah edebilir?
ne yani olenler saklaniyor mu?? yapmayin artik.... olen molen yok.. portakal gazi mazi yok.... guzelim eylemin icine etmeyin
Sevgili uyar ;
5 gün boyunca Halk ve Ulusal tv hariç kaç tane televizyon kanalından olayları izledin ?
Sahi "Saklama veya Saklanmak" denilen şey nemenem bir şey acaba ?
meraketme... heryerden herseyi dinliyorum... tweet vs hepsi dahil...
sende oluler saklaniyor mu diyorsun dostum?? bu saklanamaz o kadar kolay degil tamam mi...
Sevgili uyar ;
"Bildiğin" gibi şahsım "İnançlı" birisi.
Ancak,
2 ölü olduğunu net olarak "Biliyorum."
Artık bu durumun açıklanmıyor olması işleminin adına ne denir işte onu sana sormak istiyorum.
Sevgili uyar ;
"Bildiğin" gibi şahsım "İnançlı" birisi.
Ancak,
2 ölü olduğunu net olarak "Biliyorum."
Artık bu durumun açıklanmıyor olması işleminin adına ne denir işte onu sana sormak istiyorum.
peki nerden biliyorsun?... ispatin ne?
Önemli Duyuru:
Mehmet Ayvalıtaş'ın cenazesi bu gün Ataşehir
Pir Sultan Abdal Cemevi'nden saat 14.00 ile 16.00 arasında kaldırılacaktır
Mehmet Ayvalıtaş'a sahip çıkmaya çağırıyoruz
yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
Arkamda vurulan kız öldü diyorum, kanıt istiyorsun. Ölüm haberi gelince taksim ilk yardımın önüne yığıldı herkes. Binaların 4. katına çıkacak şekilde gaz bombaları yığıldı o alana.. Tarık Akan'ı ölüm haberi üzerine taksim ilk yardım'a giderken gördüm.
evrensel-insan
03-06-2013, 16:37
Nihayet ve suan halk tv resmi olarak ilk olum haberini yayinladi. Kaynak TTB.
O bunu görüyor, başkası başka birşey görüyor, herkes facebookta, twitterda yazılar paylaşıyor, acil şu lazım, şurada bu var, şu sokaktan toma çıktı geliyor, vs. vs. vs. vs. vs. vs. vs.
Allah aşkına bu ne ya! Kimse çalışmıyor mu bugün? Herkes elinde telefon birşeyler mi yazıyor? Yazıyorsa meydandakiler kim?
Medyaya yandaş diyeceksiniz, sonra da bilgileri medyadan alacaksınız.
Hele ki, evrensel-insan diye tanıdığım evrensel-insan, hiçte evrensel değilmiş. Şimdiden oturmuş, başa gelecek olan kim olur, nasıl olur bunları tartışıyor, düşünüyor.
Gerçekten, bazılarınız hariç, kalan tümünüze yazıklar olsun.
evet evrensel kardes bugun hepimizi cok sasirtti... ha bu arada hic cenaze falan yok ben atasehirdeyim
uyar,
İnsanlarımız sanırım faize, enflasyona, krizlere çok alışmış. Tekrar istiyorlar. Kriz çıksın, enflasyon artsın, faizler artsın, insanlar borçlarını ödeyemesin.
Demokrasi, demokrasi diye bağıran bir insan nasıl çığırtkanlık yapabiliyor anlayabilmiş değilim. Bu nasıl özgürlük isteme şeklidir? Ülke böyle karışık olursa ne olacak? İlla ki birileri müdahele edecek, peki bu müdahelenin adı ne? DARBE. Hani biz darbelere karşıydık, hani insanlarımız çok çekmişti.
evrensel-insan
03-06-2013, 17:23
O bunu görüyor, başkası başka birşey görüyor, herkes facebookta, twitterda yazılar paylaşıyor, acil şu lazım, şurada bu var, şu sokaktan toma çıktı geliyor, vs. vs. vs. vs. vs. vs. vs.
Allah aşkına bu ne ya! Kimse çalışmıyor mu bugün? Herkes elinde telefon birşeyler mi yazıyor? Yazıyorsa meydandakiler kim?
Medyaya yandaş diyeceksiniz, sonra da bilgileri medyadan alacaksınız.
Hele ki, evrensel-insan diye tanıdığım evrensel-insan, hiçte evrensel değilmiş. Şimdiden oturmuş, başa gelecek olan kim olur, nasıl olur bunları tartışıyor, düşünüyor.
Gerçekten, bazılarınız hariç, kalan tümünüze yazıklar olsun.
Ne yapmami oneriyorsun?
evrensel-insan
03-06-2013, 17:24
evet evrensel kardes bugun hepimizi cok sasirtti... ha bu arada hic cenaze falan yok ben atasehirdeyim
Neden acaba?
Haber bilgi ve dusunce paylasmak neden "sasirtiyor?"
evrensel-insan
03-06-2013, 17:25
uyar,
İnsanlarımız sanırım faize, enflasyona, krizlere çok alışmış. Tekrar istiyorlar. Kriz çıksın, enflasyon artsın, faizler artsın, insanlar borçlarını ödeyemesin.
Demokrasi, demokrasi diye bağıran bir insan nasıl çığırtkanlık yapabiliyor anlayabilmiş değilim. Bu nasıl özgürlük isteme şeklidir? Ülke böyle karışık olursa ne olacak? İlla ki birileri müdahele edecek, peki bu müdahelenin adı ne? DARBE. Hani biz darbelere karşıydık, hani insanlarımız çok çekmişti.
Sen bir sivil diktatorluge karsi ne yapardin, biat mi ederdin?
Hepimiz Evrensel insanız.
Hatta bu zulüm ve vahşete en sert tepkiyi göstermek için Sadece insan olmak yeterlidir.
50 milyar dolarlık telekomu 7milyara araplara peşkeş çeken millet düşmanlarına.
Abd den aldığı emirle Komşularına savaş politikası yürüten Bop eş başkanlarına baş kaldıran yiğit insanlara, kimyasal silahlarla saldıran diktatörlük güçlerime boyun eymeyen
halkımıza ,destek olması içim Evrensel değil ama Sadece insan olması yeterlidir.
Şimdi soruyorum İnsanmıyız deyilmiyiz?
Yada siz insanmısınız?
Artı Evrensel insanın pabucu olmak bile kolay değilken.
Evvrensel kardeşim
Hoş geldin,iyiki geldin.
Boş,bomboş insanlardan tepki geliyorsa doğru yoldasın
Giyeceğimiz donun rengine bile karar verecek seviyeye gelen bu zihniyet karşısında susmayı tercih edenler, bokser yerine paçalı don giymeye başlayabilirsiniz!
Halen abd oyunu diyorlar. Olay yaşam biçimimize karışanlara verilen tepkiye evrilmiştir. Ateistlere her gün ölüm tehdidi yollayanlara seslerini çıkarmayanların, şimdi konuşması anlamsız. Daha önce konuşması da anlamsızdı zaten.
Krizmiş, cartmış, curtmuş, özlemişmişiz..
Bu hareket bir iç savaş doğurmaz, ancak direngen bir nesil doğurur. Direniş ve örgütlenme azmini arttırır.
Bu hareket bir darbeye evrilmez. Ancak sivil diktatörlere dur denebileceğini gösterir.
Hak arama mücadeleniz, gaz bombalarıyla baltalanıyorsa, tepki verirsiniz. Vicdan denen olgudan haberi olan herkes, polisle kahvaltısını paylaşanların kimler olduklarını görürler. Ardından daha kahvaltı bile yapılmamışken saldıranların kimler olduklarını da görürler..
Görmeyenlerin, bundan sonra da görmeyecekleri aşikar.
Size hayırlı işler..
evrensel-insan
03-06-2013, 17:54
Giyeceğimiz donun rengine bile karar verecek seviyeye gelen bu zihniyet karşısında susmayı tercih edenler, bokser yerine paçalı don giymeye başlayabilirsiniz!
Halen abd oyunu diyorlar. Olay yaşam biçimimize karışanlara verilen tepkiye evrilmiştir. Ateistlere her gün ölüm tehdidi yollayanlara seslerini çıkarmayanların, şimdi konuşması anlamsız. Daha önce konuşması da anlamsızdı zaten.
Bu hareket bir iç savaş doğurmaz, ancak direngen bir nesil doğurur. Direniş ve örgütlenme azmini arttırır.
Bu hareket bir darbeye evrilmez. Ancak sivil diktatörlere dur denebileceğini gösterir.
Hak arama mücadeleniz, gaz bombalarıyla baltalanıyorsa, tepki verirsiniz. Vicdan denen olgudan haberi olan herkes, polisle kahvaltısını paylaşanların kimler olduklarını görürler. Ardından daha kahvaltı bile yapılmamışken saldıranların kimler olduklarını da görürler..
Size hayırlı işler..
Ya sivil diktatorluk durmaz ustelik provakatif eylemlerine ve kiskirtmalarina devam ederse ne olacak?
Nitekim bu konuda diktatorun bizzat kendisi kararli.
http://www.sendika.org/2013/06/polis-saldirisi-sonucu-beyin-olumu-gerceklesen-ethem-sarisulukun-ailesinden-suc-duyurusu/
Ankara’da polisin gerçek mermi kullanmasıyla 2 Haziran’da beyin ölümü gerçekleşen Ethem Sarısülük’ün ailesi ve avukatları polisler hakkında “kasten adam öldürmeye teşebbüs”ten suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, Sarısülük’ün Kızılay’da üniformalı bir polis tarafından ateşli silahla yaklaşık 1-2 metre mesafeden vurulduğu ifade edildi. Vurulma anından hemen sonra Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Sarısülük’ün kafasına merminin isabet ettiği ve kafatası içinde kaldığı belirtildi.
Evrensel insan, senaryolarla hareket etmek bana göre değil. Ancak gördüğüm o ki, insanların tepkisi her geçen dakika daha da artıyor. Alanda elinde taşlarla makyajlı, süslenmiş kızlar vardı. Dik ve kararlı. Tayyip bugüne kadar en ufak bir yandaşının dahi suçunu kabul etmedi. Etmemesinin nedeni de herkesin arkasında durduğunu göstermek. Alenen uyuşturucu kaçakçılığı yapan milletvekilinin dahi arkasında durdu. Ancak artık olay tüm yönleriyle değişiyor. Kendisine destek olanların sayısında ciddi azalma var. Cemaat, gül, milletvekilleri, bakanlar, sanatçılar vb. bir çok kişi ses çıkartmaya başladı. Bunun yanında ismail ağa cemaati dün küçük bir provayla (filistin bahanesiyle) gücünü gösterip, rantını aldıktan sonra destek olabileceğini gösterdi. Sözde eylem AKP'nin israille yakınlaşmasına tepkiydi ama güçlerini ölçtüler. Bugün ise anlaşma sağlanmış olacak ki, taksim olaylarına yüklenmeye başladılar.
İki gün içerisinde genel grev geldiği anda herşey tam olarak netleşecek. İç savaş değil, mücadele dinamiklerinin çoğalmasıyla sonuçlanacak diye düşünüyorum. Kimsenin derdi AKP'yi yıkmak değil. Hükümet istifa sloganları atılması çok doğal. Derdimiz, yaşam alanlarımıza müdahale edilmemesi.
Önce taksimden sandalyeleri kaldırmakla başladılar, sonra alkolü yasaklamakla sonlandırdılar. Yaşam alanımızdan elini çekmesi gerektiğini öğrenmiştir bu zat-ı padişah.
Ya sivil diktatorluk durmaz ustelik provakatif eylemlerine ve kiskirtmalarina devam ederse ne olacak?
Nitekim bu konuda diktatorun bizzat kendisi kararli.
rte cok fevri biri.... ustelik ozur dilemeyi, pardon demeyi veya tamam bakayim bir demeyi bilmiyor.... ama bir sure sonra degisebiliyor
dusun bak dagda teroristle kucaklati diye neler demedi bdplilere.. ocalana asalim falanlar.... simdi ise aralarindan su sizmiyor...
chp ve laik (!) kesimlerle de benzer bir donem gelecek diye umid ediyorum....
evrensel-insan
03-06-2013, 18:11
http://www.sendika.org/2013/06/polis-saldirisi-sonucu-beyin-olumu-gerceklesen-ethem-sarisulukun-ailesinden-suc-duyurusu/
Ankara’da polisin gerçek mermi kullanmasıyla 2 Haziran’da beyin ölümü gerçekleşen Ethem Sarısülük’ün ailesi ve avukatları polisler hakkında “kasten adam öldürmeye teşebbüs”ten suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, Sarısülük’ün Kızılay’da üniformalı bir polis tarafından ateşli silahla yaklaşık 1-2 metre mesafeden vurulduğu ifade edildi. Vurulma anından hemen sonra Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Sarısülük’ün kafasına merminin isabet ettiği ve kafatası içinde kaldığı belirtildi.
Evrensel insan, senaryolarla hareket etmek bana göre değil. Ancak gördüğüm o ki, insanların tepkisi her geçen dakika daha da artıyor. Alanda elinde taşlarla makyajlı, süslenmiş kızlar vardı. Dik ve kararlı. Tayyip bugüne kadar en ufak bir yandaşının dahi suçunu kabul etmedi. Etmemesinin nedeni de herkesin arkasında durduğunu göstermek. Alenen uyuşturucu kaçakçılığı yapan milletvekilinin dahi arkasında durdu. Ancak artık olay tüm yönleriyle değişiyor. Kendisine destek olanların sayısında ciddi azalma var. Cemaat, gül, milletvekilleri, bakanlar, sanatçılar vb. bir çok kişi ses çıkartmaya başladı. Bunun yanında ismail ağa cemaati dün küçük bir provayla (filistin bahanesiyle) gücünü gösterip, rantını aldıktan sonra destek olabileceğini gösterdi. Sözde eylem AKP'nin israille yakınlaşmasına tepkiydi ama güçlerini ölçtüler. Bugün ise anlaşma sağlanmış olacak ki, taksim olaylarına yüklenmeye başladılar.
İki gün içerisinde genel grev geldiği anda herşey tam olarak netleşecek. İç savaş değil, mücadele dinamiklerinin çoğalmasıyla sonuçlanacak diye düşünüyorum. Kimsenin derdi AKP'yi yıkmak değil. Hükümet istifa sloganları atılması çok doğal. Derdimiz, yaşam alanlarımıza müdahale edilmemesi.
Önce taksimden sandalyeleri kaldırmakla başladılar, sonra alkolü yasaklamakla sonlandırdılar. Yaşam alanımızdan elini çekmesi gerektiğini öğrenmiştir bu zat-ı padişah.
Ben de aksini soylemiyorum. Ortada bir eylem var. Yas aktif/olumlusun yada pasif/olumsuz ikinci secenek diktatorun ve etrafinin secenegidir.
Oyuzden son cumlenizi iyimser olarak algiliyorum. Yalniz bunu yapmak isteyen cekip gitmeden once ortaligi kizistirmazdi. "goz dagi" vermeye calismazdi.
Sabir konusu da iktidarin diger kanadi olan A.Gul imzali cemaatin su anda gittigi yoldur.
Onemli olan tek bir sey var, bu harekete destek mi verilecek, yoksa kostek mi olunacak?
Onemli olan tek bir sey var, bu harekete destek mi verilecek, yoksa kostek mi olunacak?
Ayakkabımın bağacıklarını sıktım, yine yola çıkıyorum şuan..
turk tabipler birligi ilk defa tem de bir arabanin oldurdugu birinden bahsetti...
evrensel-insan
03-06-2013, 18:18
rte cok fevri biri.... ustelik ozur dilemeyi, pardon demeyi veya tamam bakayim bir demeyi bilmiyor.... ama bir sure sonra degisebiliyor
dusun bak dagda teroristle kucaklati diye neler demedi bdplilere.. ocalana asalim falanlar.... simdi ise aralarindan su sizmiyor...
chp ve laik (!) kesimlerle de benzer bir donem gelecek diye umid ediyorum....
RTE'nin bugune kadar yaptigi sokakta direnen kesimin hangisine bir fayda sagladi?
Zaten en buyuk ozelligi pragmatist olmasi bunu da bir yerde direktifleri ya gec aldigindan ya da hemen ortaya atildigindan tam layikiyle uygulayamiyor ve onun icin agiz ve cark degistiriyor.
En basit soru, bir ulkenin basbakani ulkede halk ayakta iken; hangui mantikla ceker gider ve neden?
Ayrica aralarindan bugun "su sizdi" bak saldirdilar. Neden dersin? Onlara da verdigi sozu yerine getiremedigi icin mi?
Iran'da nasil birden bire 1974'lere kadar korunan yasam ve isleyis; bugun bu hale dondu? Neden 1974'e geri donmek icin bir halk hareketi yok?
O tarihte dogan, bugun 39 yasinda yani "dindar nesil" yetismis bile.
1923'e kadar sabredelim, bizde de yetissin. Istenen bu mu?
Nedir diktatorun 2023 hedefi?
Sakin laikligin cumhuriyetin bitirilisinin yili olmasin. Cunku 2000'de doganlar o gun 23 yasinda olacak. Bugunun bir suru eski nesli de dunyadan gocecek.
evrensel-insan
03-06-2013, 18:29
Mesaj 29'da acikladigim olumun aciklamasi.
03.06.2013 15:04
Karakter boyutu :
TTB yurt çapında devam eden gösterilerle ilgili bir rapor yayınladı. Yapılan açıklama şöyle:
Taksim Gezi Parkı’nda tamamen barışçıl olarak başlayan bir çevre duyarlılığı eylemine vahşice saldırılarak karşılık verilmesi sonucu başlayan olaylarda ne yazık ki ilk ölüm haberi geldi. Dün gece İstanbul 1 Mayıs Mahallesi’nde, bir otomobilin bütün uyarılara rağmen durmayarak TEM Otoyolu’nda gösteri yapan kitlenin arasına dalması nedeniyle Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) üyesi Mehmet Ayvalıtaş isimli genç hayatını kaybetti.
Öncelikle yaşamını kaybeden genç yurttaşımızın yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.
Açık olarak ilan ediyoruz:
Bu ölümün sorumlusu; günlerdir süren demokratik gösterileri vahşice bir şiddetle durdurmaya çalışan, göstericilerin haklı taleplerine kulak vermek yerine onları “üç beş çapulcu” diyerek tahrik eden; bununla da yetinmeyip “Yüzde elliyi evlerinde zor tutuyoruz” diyerek iç savaş kışkırtıcılığı yapan siyasi iktidardır.
Hükümet’in acilen yapması gerekenler açıktır:
- Polis şiddeti durdurulmalı, polis geri çekilmelidir.
- Binlerce yurttaşımızın yaralanmasına ve Mehmet Ayvalıtaş isimli gencimizin ölümüne neden olan yöneticiler; İçişleri Bakanı, Emniyet Genel Müdürü, İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü, başta Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Balıkesir, Antalya, Kocaeli olmak üzere vatandaşlara şiddet uygulanan bütün illerin vali ve emniyet müdürleri derhal görevden alınmalıdır.
- Gözaltına alınan bütün yurttaşlar serbest bırakılmalıdır.
- Gezi Parkı halka açılmalı; AVM ve Topçu kışlası yapılması planlarından vazgeçildiği bizzat Başbakan tarafından resmen açıklanmalıdır.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı uyarıyoruz:
Taksim Gezi Parkı’nı korumak için demokratik haklarını kullanarak barışçıl bir şekilde gösteri yapan yurttaşlara karşı bu insanlık dışı şiddet, bu zulüm, bu vahşet durmadığı takdirde korkarız ki çok daha fazla can kaybı meydana gelecektir ve bu ölümlerin sorumlusu AKP İktidar olacaktır ve
HİÇBİR SİYASİ İKTİDAR BU ÖLÜMLERİN BEDELİNİ ÖDEYEMEZ!
Türk Tabipleri Birliği olarak yurttaşlarımızın demokratik haklarını kullandığı için öldürülmediği, polis tarafından ölümcül yaralanmalara maruz kalmadığı bir ortam gelişinceye kadar hekimlik hizmetini acil durumlar için yoğunlaştıracağımızı,
Bu şiddetin durdurulması için ülke çapında yapacağımız eylemi diğer emek, meslek örgütleriyle birlikte kararlaştırarak gün içinde kamuoyuna açıklayacağımızı duyururuz.
Odatv.com
Bu direniscimiz Red Hack ailesinden.
Son secimlere kadar rengini acikca belli etmeyen RTE'nin, diktatorluk yolunda hizli adimlarla ilerlemeye baslamasina dur diyen "insan"larin sayisinin, gun gectikce artmasi, bu halkin, ozgurluklerine ne kadar duskun oldugunu gosteriyor. Benim icin de, ozgurluk ve insanlik adina yapilan karsi koyma eylemleri, bizlerin en dogal haklarindan biridir. Birkac cocugumuzun bu olaylarda olmesi cok uzucu, ancak basbakanin her tenkite kulagini tikamasi, dedigim dedik demesine dur diyecek cesareti gosterebilmenin bir ucreti: ailelerine ve dostlarina sabir dileklerimle..
valilik 2aracin carpismasi ile iliskiliydi diyor... arada mi kalmis ne!!! cnnturk soyledi simdi
evrensel-insan
03-06-2013, 18:55
valilik 2aracin carpismasi ile iliskiliydi diyor... arada mi kalmis ne!!! cnnturk soyledi simdi
Bu haberi bugun bir yazar arkadas kaynagin kendisinden yani red hack'tan alintiladigi tweet ile sitede verdi. Bu baslikta.
evrensel-insan
04-06-2013, 01:24
Ikinci olum haberi;
Antakya'da Abdullah Comert isimli bir genc olduruldu.
Olumun Reyhanli'nin oldugu bolgeden olmasi da, manidar.
Olenin yakinlarina bas sagligi dilerim.
belkide hükümete güvenmekle güvenmemek arasında kalmıştır
hataydakide öyle olsa gerek
irsArtvin
04-06-2013, 02:10
Antakya'da polis bir genci alnından vurarak öldürdü!
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/haber_resmi_v4/images/abdullahcomert_ic.jpg
Abdullah Cömert
Polis Antakya Armutlu'da Abdullah isimli 22 yaşındaki eylemci bir genci alnından kurşun ile vurarak öldürdü. Abdullah Cömert'in naaşı Devlet Hastanesi'nde.
Antakya Devlet Hastanesi'nden görüştüğümüz bir sağlık memuru, Abdullah Cömert'in alnından kurşunla vurulduğunu, kurşunun başının arkasından çıktıını söyledi. Naaş şu anda morgda bekletiliyor, ailesine haber verilmiyor.
Polis tarafından öldürülen Abdullah Cömert isimli 22 yaşındaki genç CHP gençlik kolları üyesi.
(soL - Haber Merkezi)
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/antakyada-polis-bir-genci-alnindan-vurarak-oldurdu-haberi-74086
irsArtvin
04-06-2013, 11:58
Ölen gencin amcası Erdoğan’a isyan etti
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/haber_resmi_v4/images/mehmetsodap_0.jpg
İstanbul Ümraniye’de 1 Mayıs mahallesinde düzenlenen eylem sırasında araba çarpması sonucu yaşamını yitiren genç işçi Mehmet Ayvalıtaş dün toprağa verildi.
İstanbul Ümraniye’de 1 Mayıs mahallesinde düzenlenen eylem sırasında araba çarpması sonucu yaşamını yitiren genç işçi Mehmet Ayvalıtaş dün toprağa verildi. Mehmet’in amcası Hüseyin Ayvalıtaş, “Bu ölümün sorumlusu Tayyip Erdoğan’dır. Kibri aklından çok olan bu adam gidecek, başka yolu yok” dedi.
soL Gazetesi'nin haberine göre AKP hükümetine karşı başlayan büyük eylemlerde ilk ölüm haberi İstanbul Ümraniye’deki 1 Mayıs mahallesinden geldi. SODAP (Sosyalist Dayanışma Platformu) üyesi genç işçi Mehmet Ayvalıtaş, önceki gün on binlerce öfkeli yurttaşla birlikte TEM otoyolunu kapatma girişimi sırasında araba çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Aynı kazada iki kişi daha ağır yaralandı.
Mehmet’in cenazesi, dün binlerce yurttaşın katıldığı eylemin ardından toprağa verildi.
SODAP tarafından yapılan açıklamada, uyarılara rağmen aracın hız kesmeden kitlenin içine girdiği ileri sürüldü.
Amcası: Bu ölümün sorumlusu Erdoğan’dır
Dünkü cenaze sırasında Mehmet’in amcası Hüseyin Ayvalıtaş, soL gazetesine konuştu. Büyük üzüntü ve öfke yaşadığı görülen amca Ayvalıtaş, toplumun neden isyan ettiğini, eylemlere neden katıldıklarını ve Erdoğan’a dönük öfkesinin nedenlerini şöyle anlattı:
“Ülkenin her yerinde insanlar sokağa çıkıyor. Biz de sokağa çıktık. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hiçbir kesimi dikkate almayan tavırları, toplumun değer yargılarına hakaret etmesi, insanların hiçe sayılması olayları bu noktaya getirdi. Başbakan’ın tavrı herkesi gerdi. Artık dayanılmaz hale geldi. Biz de Tayyip Erdoğan diktatörlüğünün yıkılması, hükümetin istifa etmesi için, ülkenin geleceği için vazgeçilmez olan şey için sokağa çıktık. TEM otoyolunu trafiğe kapatmak isterken bir kaza oldu. Kaza oldu ama bu ölümün sorumlusu Tayyip Erdoğan’dır. Erdoğan, insanlara bu kadar hakaret etmese, değer yargılarıyla oynamasa bunlar olmayacaktı. İşçiye hakaret, esnafa, memura hakaret, Aleviye hakaret… Milyonlarca insana çapulcu diyor. Tayyip Erdoğan gidecek. Başka çaresi yok. Yazık değil mi bu fidanlara. Niye bu kadar insanları aşağılıyor. Kibri aklını geçmiş. Böyle bir adam Türkiye’de başbakanlık yapamaz. Reyhanlı’da 52 kişi ölünce ABD’ye kaçmıştı, şimdi yine yurt dışına kaçtı. Yeter. Suriye’yi, komşularımızı karıştırıyor. 54 yaşındayım böyle bir başbakan görmedim. Toplumun yarısından fazlası kendisine küfrediyor. Sürü değiliz. Artık dayanılacak şey kalmadı. Patladık.”
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/olen-gencin-amcasi-erdogana-isyan-etti-haberi-74087
Size hayırlı işler..
Bunlar sizin önyargılarınızdan kaynaklanan serzenişler.
Dün Beylikdüzünde birileri protesto gösterisi yapacak diye, ana yol kesildi, trafikte 1 saat bekledik. Bekleten kim Subat? ve bekleyen kim? Bunu göremiyecek kadar mı anlamıyorsunuz? Kestikleri yolun yanında dümdüz bir boşluklu alan vardı, orada protestosunu yapmayıp yolu kapatmak nedir? Sağ el, sol ele vuruyor, sol el de sağ ele vuruyor. Bundan beyin nerede zarar görüyor, biriniz bana bunu anlatın...
Hareketin darbeye evrilemiyeceğini dün Beylikdüzünde gördüm. Çünkü hareketin içindekiler evrilmeye müsait değil. Kiminin ağzında düdük vardı, çalıyordu, kiminin elinde bira şişesi içiyordu, kimi yüzüne maske takmış, boş boş etrafa bakıyorlardı. Böyle protesto gösteriside ancak Türkiye'de olur zaten.
Ama bunlar da geçecek, çoğu belkide hepsi unutulacak. Olan kamu malına, esnaf malına, gösterilerde zarar görenlere olacak. Türkiye böyle bir ülke işte. Yak yık dök parçala, sonra toplamaya uğraş...
Bir saat beklemişsiniz, çok mu?
Bir saat tahammülünüz yok mu diğer insanları dinlemeye ya da beklemeye?
Biz her gün 5 vakit desibel sınırlarını aşan ezanı dinliyoruz ama. Var mı buna bir tepkiniz? Namaz kılmak için günde 5 sefer diğer insanları rahatsız etmemiz yanlış diye düşündünüz mü hiç ? Alkolün 22:00 den sonra satışını yasaklamak yerine, sabah ezanı susturulsaydı ne tepki verirdiniz?
Ön yargıdan bahsedecek tek kişi sizsiniz bence bu forumda. Defalarca da gördük bunu. Yaşam biçimime kimse karışamaz. Sağlık sorunları nedeniyle alkol yasaklanacaksa, intihar girişimlerine mühebbet hapis verilmelidir. GDOlu tohum dışında, doğal tohumların satışını yasaklayanlara tepki verenlere ön yargılı demek için ancak bu çarktan nemalanmak gerekiyor. Başka da bir açıklaması yok bu işin.
Hareketin darbeye evrilemeyeceğini görmekle iyi etmişsiniz. Zaten kimsenin böyle bir niyeti olmadı. Anlık verilen tepkilerle hükümet istifa sloganları atıldı ki o an için çok doğruydu. Elinde en fazla limon, süt, su ve gaz maskesi olanların üzerine biber gazı atılırsa, bu sonuç doğal. Ne bekliyordunuz? Ciddi bir biçimde darbe planı yapanı geçin, çağrısı yapanı dahi bulamazsınız. Anca üretirsiniz ki bunu da tüketecek bir aklı evvel bulamazsınız.
Şunu da bilmenizi isterim, bu olayları hiç kimse unutmayacak. Hele ki o alana çıkıp direnen ya da direnenlere destek verenler çok şey öğrendiler. En başta da insanlığın ne demek olduğunu...
irsArtvin başlığa bir ton ölüm haberi koymuş ama tınlayan yok.
Sade suya tirit konuşmalar okuyorum midem feci bulanıyor
Fakat bu manasız ,ayakları havada, ilkel tepkilere! yanıt vermeyeceğim.
Resmi rakam 2 ölü.
10 kişi gözlerini kaybetti Sadece istanbulda 1450 ağır yaralı.
Hükümeti istifaya çağıran artarak büyüyen milyonlar.
Kimyasal silahlarla Tomalarla Panzerlerle Gerçek ve plastik mermilerle halka saldıranTayyip denen şeref fakirinin tosuncukları kiralık katil sürüsü.
Çivili sopalarda masum insanlara saldıran Fethullahçı polisler!!!!!!!
Tayyibin eline kan bulaşmıştır.
Tayyip Katildir.
ABD 'nin Orta doğu şübe şefliği yıkılacak ,halk tarafından deliğe süpürülecektir.
Kanalizasyonu açtık sifonu çektik.
İhanete Kuvvai milliye şamarı inmiştir.
Sadece telekomun satışı vatan hainliği belgesidir.
50 mİLYAR Fiyat gören telekom 7milyar dolara satılmış.
2 Tane GAPprojesi yapacak para şeriarçi ceplere inmiştir, el insaf.
Çorbacılar bunu okuyamazlar,sürü oldukları için okusalarda anlıyamazlar.
Ve sıpır değerler İnsanlık ve Vatan fukaraları Yok kaldırm Ybilmemne diye zırvalarlar.
Suçlular suçunu kabul etmişken' üstelik.
Kraldan fazla kralcılar.
Sizi gidi GULUGULUCULAR.
ayip oluyor xcan.... bu ne kin bu ne gazzzz
ayip oluyor xcan.... bu ne kin bu ne gazzzz
Gaz nerede?
Gaz gerçek dışı şeylerden oluşur .
Gerçek olmayan tek sözümü gösterin.
Evet kinliyim.
Kendi çocuklarımda gaz ve cop yedi.
Kızınızın kafası polis postallarıyla kan içinde bırakılsaydı kinlenmezmiydiniz?
Kinliyim.
60 taşında zıplıyorum.
Zıpla zıpla zıplamayan tayyip diye.
Kinliyim Milletin tüm kitleri yağmalandı bu şerefsizlerce.
Kinliyim.
Ülkemi savaşın eşiğine getirdi diye.
Daha sayıyımmı.
Şerefsizlere halk düşmanlarına Zorbalara bilim düşmanlarına kin duydum hep ,duymayada devam edecem.
Aynı kini artık milletimiz duyuyor.
xcan
adam haklı
siz adam gibi dayak yemeyide bilmiyorsunuz.
biat kültürüne karşı olmak
biat etmemek anlamına mı geliyor?
ayıp ayıp
uyar
rizede bizimkiler bu isyancı marjinallleri sardı
allahın izni polislerimizin desteği ile
ikinci sivasımızın adını rize koyacağız
başbakanımızın gelişi ile de
anadoluda bize karşı gelebilecek hiç kimse kalmayacak sen üzülme
bunlar konuşsunlar
başbakanımızı TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR diye karşılıyacağız
sonra da taksimde nasıl dans edilirmiş onlara göstereceğiz
sace ce korkum bazı gruplar karşımıza çıkarlarsa ne halt edeceğiz
ama olsun arkamızda eli sopalı tomalı biber gazlı takviyemiz var
xcan
adam haklı
siz adam gibi dayak yemeyide bilmiyorsunuz.
biat kültürüne karşı olmak
biat etmemek anlamına mı geliyor?
ayıp ayıp
uyar
rizede bizimkiler bu isyancı marjinallleri sardı
allahın izni polislerimizin desteği ile
ikinci sivasımızın adını rize koyacağız
başbakanımızın gelişi ile de
anadoluda bize karşı gelebilecek hiç kimse kalmayacak sen üzülme
bunlar konuşsunlar
başbakanımızı TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR diye karşılıyacağız
sonra da taksimde nasıl dans edilirmiş onlara göstereceğiz
sace ce korkum bazı gruplar karşımıza çıkarlarsa ne halt edeceğiz
ama olsun arkamızda eli sopalı tomalı biber gazlı takviyemiz var
tencere dibin kara seninki benden kara......
Aynı kini artık milletimiz duyuyor.
kinin yok.. halkin da ... benim de... sadece kizginsin... halk kizgin
ben de kizginim ama basbakan da kizgin ... evet onun kizgin olmaya insan olarak hakki olabilir ayni senin oldugun gibi... ama icraatin basi olarak onun hakki olamaz... bunu anlayana kadar bu is buyudukce buyur... sorun burada
ne kotu ki hersey , koskoca bir ulke ve insanlarinin gelecegi kaderi basbakanin haletiruhiyesine bagli
tencere dibin kara seninki benden kara......
yok, öyle değil, o atasözü uymadı.
"dam üstünde saksağan vur beline kazmayı"
olmalı doğrusu
irsArtvin
10-07-2013, 19:47
Haziran Direnişi'nde bir kayıp daha: Ali İsmail Korkmaz...
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/haber_resmi_v4/images/diren_ali_0.jpg
Eskişehir'de yapılan Gezi eylemlerine destek veren ve eylem sonrasında bir grubun saldırısına uğrayan Ali İsmail Korkmaz, bir ayı aşkın süredir yoğun bakımdaydı. Korkmaz bugün hayatını kaybetti.
devamı... (http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/haziran-direnisinde-bir-kayip-daha-ali-ismail-korkmaz-haberi-76133)
Ahlaksız
10-07-2013, 21:36
Ali ile beraber 5 kişi ölmüş oldu..Yazık oldu bu gençlere..Hepsi de kim vurduya gittiler..Ortada ne katilleri var,ne hesap soran..Böyle olacağı belliydi zaten..Çünkü bu insanlar(?)her zaman haklı olduklarını düşünüyorlar ve bu uğurda insanların ölmesi bile fikirlerini değiştirmeyecektir..
Empati/vicdan gibi şeyler yok bu insanlarda(?)..
irsArtvin
11-07-2013, 12:21
Ethem'in ölümünde yeni görüntüler: Cinayet açıkça ortada
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/haber_resmi_v4/images/ahmet_sahbaz2.jpg
Ethem Sarısülük'ün Ankara'da Çevik kuvvet polisi tarafından öldürülmesinin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde polisin namlusunun bir ara tamamen insanların üzerine yöneldiği ve kurşunların doğrudan Sarısülük'e isabet ettiği görülüyor.
Ethem'in katledilmesine ilişkin yeni görüntüler yoruma gerek bırakmıyor. Polis memuru Ahmet Şahbaz'ın silahı bir ara Ethem'in de bulunduğu gruba doğrudan yönleniyor ve ateşleniyor. Şahbaz'ın "meşru müdafaa" konumunda olduğuna ilişkin tüm deliller görüntülerde çöküyor. Şahbaz'ın eline ne taş isabet ediyor, ne de polis memuru yere düşmüş durumda:
Kare kare Ethem Sarısülük'ün vurulma anı (http://youtu.be/-wA4xNjEt7g)
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/ethemin-olumunde-yeni-goruntuler-cinayet-acikca-ortada-haberi-76164
(soL - Haber Merkezi)
Ali İsmail Korkmaz ile ilgili şöyle bir şeye rastladım:
http://galeri2.uludagsozluk.com/317/ali-ismail-korkmaz-in-attigi-tweetler_471139.jpg
Bu capsin hangi amaca binaen ortalıkta gezdiğini anlamak zor değil.
İnsanlıklarını kaybetmiş bunlar. Haa, tabi yeni bir şey mi, elbette değil.
http://galeri2.uludagsozluk.com/317/ali-ismail-korkmaz-in-attigi-tweetler_471139.jpg
Bu ve bunun gibi görüntüleri, resimleri yaymalarının nedeni içlerindeki çakma ahlak anlayışı. Onlara göre artık ölmüş bir genç insanı zihinlerde linç ettirmek ahlaklı bir durum. Esasında iki yüzlülüklerinin de koca bir delili bunlar.
Bu adamlar tanrı diye bir şeye tapınmaya devam ettiği sürece, ne senin boğazını kesmekten çekinecekler ne de ölmüş bir insanın arkasından onursuzca konuşmaktan geri duracaklar. Zira bu yarattıkları çirkef ortamının, kirli zihniyet saldırganlığının tanrı adına bir savaşta gerekli olduğunu, kabul edilebilir olduğunu düşünüyorlar.
Ancak malesef yine dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz.
Cehaletin yalnızca cahillerin sorumluluğunda olduğunu düşünmek büyük bir aymazlıktır.
Bu denli büyük bir halk kitlesinin, en azından konu din olduğunda bu denli duyarsız ve kişiliksiz bir karaktere bürünmesinin arkasındaki gerçekler nelerdir? Bu cehaletin sorumluluğu kimdedir?
Hadi bu dindar kesimin canavarlaşmasını geçtik diyelim, bir düşünün bu toplumun genel yapısını.
Kimimiz köpek gibi uluyor, kimimiz birilerinin askeri olma derdinde, kimileri de yapışmış bir aklı gidiğin cübbesine. Bir düşünelim; biz toplum olarak neden böylesine bir idraksizliğin pençesinde kıvranıyoruz? Neden birey olamıyoruz da hep bir şeylerin kuyruğuna yapışmaya gereksinim duyuyoruz.
Bu soruların cevabı, idraksizliği yaşayanlardan çok bu ortamı yaratan zihniyette aranmalı. Biz, önce temellerimizi sorgulamalıyız. Aksi halde köpeklikten, kulluktan kurtulup demokrasiye falan geçeceğimiz yok.
Bir kadın çok güzel söyledi: "Erdoğan'ın götünün kılıyım!"
Ve bunu gece gündüz orda burda alay konusu ettiler. Sanki kendileri bir başka şeylerin kuyruğuna yapışmış bilinçsiz bok sinekleri değilmişler gibi.
Halbuki o kadıncağız bir toplum gerçeğini haykırdı. Yaşadığı toplumun her sosyal sınıfında, statüsünde varolan bir şeyi avamca haykırdı hepsi bu.
http://www.spothaber.com/files/news/thumb/631a9f622f.jpg
Çocuğun söylemleri belli büyük ihtimal çocuğu o bölgede bilen kişiler öldürmüştür ortam müsait olunca.
http://s21.postimg.org/vku09unt3/bbb.jpg
http://s13.postimg.org/khpdfg1if/ddd.jpg
https://pbs.twimg.com/media/BO2J0JyCAAEwVBL.jpg
http://i.imgur.com/a31epQh.jpg
Twitter'ı bu ;
https://twitter.com/pinkfloydtw
Haber linki paylaşabilir misiniz acaba. detaylar nelelerdir. Yazık olmuş gerçekten
Haber linki paylaşabilir misiniz acaba. detaylar nelelerdir. Yazık olmuş gerçekten
http://www.radikal.com.tr/turkiye/gezide_5_can_kaybi_ali_ismail_kurtarilamadi-1141188
crazy_pretty_murat
12-07-2013, 09:26
"Cennet nimetlerinden birisi de, orada "tuvalete gitme" gibi bir ihtiyacın mevcut olmadığıdır.Cennette yenip içilen şeylerin artıkları olmadığından Hz. Âdem (as) ve Havva, cennette büyük ve küçük abdest yapmıyorlardı. Avret mahalleri elbise veya bir nurla kendilerinden gizlenmişti.Yasak ağacın meyvelerinden yemeleri avret yerlerinin açılmasına, küçük ve büyük abdest gibi eza verecek şeylere sebep olacağı için Cenab-ı Hak o ağaçtan yemelerini men etmişti.Nitekim, yasak ağacın meyvelerini yedikleri anda, daha önce hiç görmedikleri avret yerleri açılıverdi. O yerlerin açılması uygun olmadığı için yaprakla örtünmeye başladılar............."
Alıntı...
Ayrıca o yasaklı meyve elma değildir.Belki elmadır fakat bunun bir kesinliği yok.Sadece bir ihtimaldir.Yukarıdaki alıntı yüzeysel bir açıklamadır.Detayını alıntı yapmadım.Böyle saçma bir şekilde anlatıpta,müslümanların kafalarının karışmaması için bunları yazmaya ihtiyaç duydum.O kadar basit gerçekleşmedi yani onlar.Kafanıza göre yazıp çizmekle olmaz bu işler.
O kadar basit gerçekleşmedi yani onlar.Kafanıza göre yazıp çizmekle olmaz bu işler.
Gayet de güzel olur.
Nasıl ki sen hayallerini veya başkalarının sana gerçek diye öğrettiği hayalleri aktarıyorsun, o arkadaş ta kendi hayallerini öyle aktarıyor. Neden kızıyorsun ki?
Aktrardıklarınızın "bilgi" niteliği var mı? Yok.
E daha neyi sorun ediyorsunuz ki kuzum?
Ali İsmail’in dövüldüğü yerin görüntülerinin kaydedildiği Beşik Otel’in hard disklerini tutanak tutmadan alan polisin, iki gün sonra ‘Açılmadı’ diyerek getirdiği öne sürüldü.
Gezi eylemlerinin ilk günlerinde Eskişehir’de sokak ortasında dövüldükten sonra komaya giren ve önceki gün yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın dövülme anına ilişkin görüntülerin silinmesi ile ilgili çarpıcı iddialar gündeme geldi. İddialara göre, Korkmaz’la ilgili soruşturma devam ederken polis olay yerine yakın olan Beşik Otel’e giderek görüntülerin kaydedildiği hard-diski aldı. Ancak hard-diskin alındığına ilişkin herhangi bir tutanak tutulmadı. Polis, 2 gün sonra yeniden otele gelerek hard-diskin açılmadığını söyledi ve otel yetkililerinden diskin açılmasını istedi. Bunun üzerine kamera sistemlerini kuran firmadan bir personel çağrıldı. Bu kişinin hard-diskleri açmasının ardından, hard-diskin teslim alındığına ilişkin bir tutanak tutuldu. Böylece hard-disk poliste 2 gün kayıt dışı tutulmuş oldu.
http://haber.gazetevatan.com/polis-o-kayitlari-iki-gun-once-tutanaksiz-almis/553740/1/gundem
Eskişehir Başsavcılığı ile Emniyet arasında “fotoğraf” gerilimi yaşandı. Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Emniyet’ten Korkmaz’ın dövüldüğü sokak ve civarında görevli personelin isim, sicil ve fotoğraflarını istendi. Emniyet’ten 500 civarında polisin çok yakından yüzlerinin çekildiği ve teşhis edilmeleri oldukça zor olan fotoğraflar gönderildi. Savcılık, teşhisin mümkün olmadığını ve ilgisiz çok sayıda polisin de fotoğrafının gönderildiğini bildirerek, talebini yineledi.
http://haber.gazetevatan.com/emniyet-teshisi-zor-fotograflar-gonderdi/553742/1/gundem
evrensel-insan
30-09-2013, 21:07
Gülsuyu’nda çete saldırısı: Halk Cephesi üyesi Hasan Ferit Gedik katledildi
30 Eylül 2013
Gülsuyu Mahallesi’nde çetelerin saldırısında Halk Cephesi’nden Hasan Ferit Gedik ve Gökhan Aktaş, başından vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Gedik hastanede yaşamını yitirdi. Saldırıda iki kişi daha yaralandı
İstanbul Maltepe’ye bağlı Gülsuyu Mahallesi’nde daha önce BDP ve ESP üyelerine saldıran çeteler bu kez Halk Cephesi’ni hedef aldı.
.................................................. ..........
http://www.sendika.org/2013/09/gulsuyunda-iki-devrimci-agir-yaralandi/