PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Durumu Hala "Ağaç Meselesi" Sananlara...

Dark_Prince
03-06-2013, 06:00
Forumda gördüğüm kadarıyla forum içerisinde de durumu hala ağaç meselesi sananlar var, bu konuyla ilgili facedeki gönderimi buraya alıyorum:

Tayyip çıkmış rakam muhabbeti yapıyor, ulan senin her tarafın rakam olsa ne olur! Yok şu kadar ağaç ektik yok bilmem ne yaptık. Bu eylem masum bir eylemdi(şimdiki boyutu da öyle elbette), halkın bir şeyleri protesto etmek için toplanmaları kadar doğal ne olabilir? Ama onlar ne yapıyor, ellerinde bırakın silahı taş bile olmayan bir topluluğa biber gazı sıkıyor, tazyikli su sıkıyor, plastik mermi sıkıyor.

Durum bu noktaya tahammülsüzlüğünüz yüzünden geldi, bu noktanın köprü ile, avm ile ilgisi yok. Halkın tepkisi sizin faşistliğinize, rakamlarla ilgisi yok.

Dark_Prince
03-06-2013, 06:01
Ayrıca dün yazmayı unutmuşum gönderime, çadırları yakıldı milletin!

Neva
03-06-2013, 06:15
Agac meselesi olmadigi Newyork Gezi parki tarafindan hem ingilizce hem Turkce duyuruldu, yabanci medyaya..

Dark_Prince
03-06-2013, 06:20
Forumda bile hala ağaç meselesi sananlar var, komedi.

evrensel-insan
03-06-2013, 06:28
Ikinci dunya savasi bile, bir askerin "yanlislikla" ates edip baska bir askeri vurmasi ile baslamadimi.

Bardak artik damla almayacak sekilde dolmustu. Gezi parki bardagi tasiran "son" damla oldu yerine ilk damla oldu diyorum.

Agaci da soyle tasvirlendirebiliriz.

O agacin her bir dalina her bir yapragina diktatorden kendince nasibini alan tutunmustu. Govdesi de Cumhuriyetti. Iste sen bu agaci sokmeye calisirsan, ona neden ne olursa olsun tutunan her bir halk cocugu once parktaki sayilari onu bile bulmayan olarak basladi ve buyuyerek 54 ile ve toplam 90 bolgeye yayildi.

Tabiki herbirinin diktatorden hak olarak ve de hurriyet olarak almak istedigi farkli, yalniz hepsi neyini geri alacaksa bunu tek bir kaynaktan istiyor.

Iste bu kaynak AKP adi altinda toplanmis dis gudumlu ve yonlendirimli emir kulu bir otokrat ve onun direktifleri ile butunlenmis bir guruh.

Iste isyan agacin dallarini yapraklarini koparana degil; kokunden sokenedir, AKP ve guruhunadir.

Bayrak
03-06-2013, 06:57
Ne ağacı ilk anda bile ağaç değildi.. ilk atılan sloganlar akp istifa tayip istifa vb idi...

akp artık bu ülkede bitmiştir. Eylemler bu kin ortamında ancak büyür küçülmez eğer akp akıllanmaz şiddeti tırmandırırsa ülke korkarım iç savaşa gider ki tayip bence bunu yapmaya çalışıyor ve sonunda iç savaşı kazanacağını hesaplıyor.. Bence bu şahsın olayları kışkırmasının altında bu var.. Bu isyan tayibe sonunda iç savaş çıkacağını gösterdi çünkü bunların hedeflediği şey cumhuriyeti yıkmak ve federasyon yapısında yada tamamen bölünmüş ülkede kendilerine söz verilen parçada (batı Türkiye) yeni osmanlı adında şeriat devleti kurmak... Ki bu hedef iç savaş olmadan mümkün değil.. Bu olaylar akp ye içsavaşsız hedefe ulaşamayacaklarını gösterdi. Bu yüzden yangına körükle gidiyorlar diye düşünüyorum...

Ama bu pilanlarıda tutmayacak.. akp gidecek cumhuriyet bu badireyi güçlenerek atlatacak.. akp tecrübesi Türk insanına her allah allah diyenin arkasından gidilmemesi gerektiğini öğretecek buna inanıyorum.. Bu ülkede vatan hainliğini saklamanın ve halka yutturmanın en kestirme yolu dini kullanmaktır. akp de bunu yapıyor.

evrensel-insan
03-06-2013, 07:24
"Başım köpük köpük bulut içim dışım deniz
Ben bir ceviz ağacıyım Taksim Gezi Parkı'nda
Budak budak serham serham ihtiyar bir ceviz
Ne sen bunun farkındasın ne polis farkında

Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında

Yapraklarım suda balık gibi kıvıl kıvıl
Yapraklarım ipek mendil gibi tiril tiril
Koparıver gözlerinin gülüm yaşını sil

Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında

Yapraklarım ellerimdir tam yüz bin elim var
Yüz bin elle dokunurum sana İstanbul'a
Yapraklarım gözlerimdir şaşarak bakarım
Yüz bin gözle seyrederim seni İstanbul'u
Yüz bin yürek gibi çarpar çarpar yapraklarım

Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında"

evrensel-insan
03-06-2013, 07:27
Bugun Nazim Hikmet' in, 50. olum yildonumu. Bu siiri ile onu da bir daha analim.

DAVET

Dörtnala gelip Uzak Asya'dan
Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan
bu memleket, bizim.

Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak
ve ipek bir halıya benziyen toprak,
bu cehennem, bu cennet bizim.

Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın,
yok edin insanın insana kulluğunu,
bu dâvet bizim....

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
bu hasret bizim...

evrensel-insan
03-06-2013, 07:43
taban uyanıyor

sözüm hain hırsızadır
çabalama bay düzenbaz

taban uyanıyor taban
hele bir ayağa kalksın
durduramaz onu baban

sen de mi böyle kalacaksın
alınteri çalacaksın
ettiğini bulacaksın ulan!

taban uyanıyor taban
hele bir ayağa kalksın
durduramaz onu baban

niye benim bir işim yok
niye senin göbeğin tok
silahını ağzına sok ulan!

taban uyanıyor taban
hele bir ayağa kalksın
durduramaz onu baban

yeter o açtığın yara
alnına çaldığın kara
kendine bir delik ara ulan!

taban uyanıyor taban
hele bir ayağa kalksın
durduramaz onu baban

söylediğin yalana son
eylediğin talana son
yüzbin yüzbin milyon milyon

taban uyanıyor taban
hele bir ayağa kalksın
durduramaz onu baban

söz ve müzik: aşık ihsani
söyleyen: aşık ihsani

evrensel-insan
03-06-2013, 07:44
durduramayacaklar halkin coşkun akan selini

"gardiyanları ve yargıçları ve savcıları
hepsi halka karşıdır
kanunları, yönetmelikleri, bütün kararları
hepsi halka karşıdır
dergileri, gazeteleri, bütün yayınları
hepsi halka karşıdır

bunların hiçbiri onları kurtaramayacak
durduramayacaklar halkın coşkun akan selini

panzerleri, kelepçeleri, bütün silahları
hepsi halka karşıdır
zindanları, tutukevleri, işkenceevleri
hepsi halka karşıdır
borsaları ve şirketleri ve iktidarları
hepsi halka karşıdır

bunların hiçbiri onları kurtaramayacak
durduramayacaklar halkın coşkun akan selini"

evrensel-insan
03-06-2013, 09:08
Su anda yazdigim siiri de sizlerle paylasayim.

Uyanis

Gelin beraber olalim
Meydanlari dolduralim
Diktaya korku salalim
Korkusuyla korkutalim

Bize halk derler
Bizimdir bu yerler
Eylemimiz soyler
Sesimiz gurler

Bizi ne sandiniz?
Hulyalara daldiniz
Cevabinizi aldiniz
Sasiripta kaldiniz

Polisin, gazin
Bu kadar gucun
Diktadir sucun
Ulkeden ucun

Halkim bir seldir
Ulkem sana eldir
Artik postunu deldir
Eylemim evrenseldir

Gucum, vicdanim
Sizlar her yanim
Halk benim canim
Ben bir insanim.

idontneedagod
04-06-2013, 10:04
https://www.youtube.com/watch?v=-c2UMz3Mrl0

Mevlüt Çavuşoğlu durumun ağaç meselesi olmadığını Başbakanın diliyle CNN'e anlatıyor.

evrensel-insan
05-06-2013, 17:27
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin, 20 saatte 3 bin eylemciye sorduğu sorulardan şu sonuçlar çıktı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin, 20 saatte 3 bin eylemciye sorduğu sorulardan şu sonuçlar çıktı: Direnişçilerin yüzde 70'i Başbakan'ın iddia ettiği gibi kendisini herhangi bir siyasi partiye yakın hissetmiyor. Yapılan anketten çıkan bir diğer sonuç da Gezi Parkı eylemlerine neden olan asıl konu Başbakan Erdoğan'ın otoriter tavrı... Direnişçiler kendilerini daha çok "Özgürlükçü" olarak tanımlıyor. Anketten çıkan sonuçlardan bir diğeri de direnişçilerin proetestoların sonunda beklediği en önemli şey "Özgürlüklere saygı"

Geçtiğimiz cuma gününden beri devam eden ve pek çok kişi tarafından Cumhuriyet tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak nitelendirilen halk ayaklanmasıyla ilgili gerçekleştirilen ilk araştırmanın özet sonuçları açıklandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim elemanları Esra Ercan Bilgiç ve Zehra Kafkaslı tarafından hazırlanan ve online ortamda toplam 20 saatte üç bin direnişçi tarafından yanıtlanan anketin sonuçları, ayaklanan kitlenin kimliği ve talepleri konusunda net ipuçları veriyor.

GENÇLER VE PARTİLİ DEĞİLLER

Yayınlanan ilk sonuçlara göre, sokağa çıkan insanlar Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi belirli bir siyasi parti mensubu veya yandaşı değil.

Direnişçilerin yüzde 39.6'sı 19-25; yüzde 24'ü 26-30 yaşları arasında ve yüzde 75.8'i eylemlere sokağa çıkarak katıldı. Yüzde 53.7'si daha önce hiç bir kitlesel eyleme katılmayan direnişçilerin yüzde 70'i kendini hiç bir siyasi partiye yakın hissetmiyor. Yüzde 14.7'si bu konuda kararsızken yalnızca yüzde 15.3'ü ise kendini bir siyasi partiye yakın buluyor.

SOKAĞA ÇIKMA NEDENİ BAŞBAKAN'IN OTORİTER TAVRI

Hangi gerekçelerin protestolara destek vermelerinde ne derecede etkili olduğu katılımcılara soruldu. Katılımcılardan her bir gerekçe için "kesinlikle katılıyorum", "katılıyorum", "kararsızım" ve "katılmıyorum" seçeneklerinden birini işaretlemeleri istendi.

Buna göre, protestolara destek vermelerinde Başbakan'ın otoriter tavrının etkili olduğuna kesinlikle katılanlar yüzde 92.4'le birinci sırada.

Polisin protestoculara uyguladığı orantısız gücün etkili olduğuna kesinlikle katılanlar yüzde 91.3,

Demokratik hakların ihlal edilmesinin etkili olduğuna kesinlikle katılanlar yüzde 91.1,

Medyanın suskunluğunun etkili olduğuna kesinlikle katılanlar yüzde 84.2

Ağaçların kesilmesinin etkili olduğuna kesinlikle katılanlar yüzde 56.2.

Bağlı bulunduğu siyasi hareketin yönlendirmesiyle eylemlere katıldığını söyleyenlerin oranı ise yalnızca yüzde 7.7 düzeyinde.

KENDİLERİNİ ÖZGÜRLÜKÇÜ OLARAK TANIMLIYORLAR

Ankette, hangi nitelendirmelerin kendilerini tanımlarken ne derecede geçerli olduğu katılımcılara soruldu. Katılımcılardan her bir nitelendirme için "kesinlikle katılıyorum", "katılıyorum", "kararsızım" ve "katılmıyorum" seçeneklerinden birini işaretlemeleri istendi.

Buna göre protestolara katılanlar en çok "Özgürlükçü" nitelemesinin kendilerini tanımlarken geçerli olduğunu düşünüyor.

- "Özgürlükçüyüm" seçeneğine kesinlikle katılıyorum diyenler yüzde 81.2.

- Bunu yüzde 64.5 oranındaki kesinlikle katılıyorum cevabıyla "Laikim" seçeneği takip ediyor.

- "Apolitiğim" seçeneğine katılmıyorum diyenlerin oranı yüzde 54.5.

- Protestolara destek verenler arasında, kendilerini tanımlarken "Ak Parti seçmeniyim" nitelemesine katılmıyorum diyenler yüzde 92.1 oranında.

- "Muhafazakarım" seçeneğine katılmıyorum diyenlerin oranı ise yüzde 75.0.

ÖZGÜRLÜKLERE SAYGI İSTİYORLAR

Protestoların sonucunda ne olmasını istedikleri katılımcılara soruldu. Katılımcılardan her bir öneri için "kesinlikle katılıyorum", "katılıyorum", "kararsızım" ve "katılmıyorum" seçeneklerinden birini işaretlemeleri istendi. Direnişçilerin "kesinlikle katıldığı" cevapların oranı şöyle:

- "Polis şiddeti dursun" yüzde 96.7,

- "Bundan sonra özgürlüklere saygı gösterilsin" yüzde 96.1,

- "Yeni bir siyasi parti kurulsun" yüzde 37.

- Sonuçlara göre "Askeri müdahale" olmasını isteyenlerin oranı ise çok düşük. Bu fikre kesinlikle katılanlar yüzde 6.6, katılanlar ise yüzde 2.3. Darbeye karşı olanlar ise yüzde 79.5'la ezici çoğunluğu oluşturuyor.