PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gezi Parkı olayları hakkında

nebukadnezar
03-06-2013, 13:28
Son günlerdeki açılan site başlıklarında görülen propagandist yazılardan anlaşılıyor ki, Turan dursun gerçek çizgisinden sapmıştır. Veya ta baştan beri bu amaçla görev yapıyordu da ben farkında değilmişim...

Sizin burada yaptığınız şey sadece medya üzerinden kritik yapmak.
Üretkenlik üzerine hiç bir katkınız yok.

Gezi Parkı olayları hakkında.

Kabul ediyorum, polis biraz amacını aşmıştır ve bunda İçişleri Bakan'ı suçlu gösterilebilir.

Peki sizin dış basının balonuyla gaz'a gelmelerinize ne demeli?

Borsanın düşmesi sizin ne işinize yarıyor?

Türk parasının değer kaybetmesi size ne kazandırıyor?

Türkiye'nin karışmasından ne gibi çıkarlar elde ediyorsunuz?

Taksim Gösterilerinin Türkiye'ye Maliyeti sizi çok mu memnun etti?
Türkiye'ye 20 milyon TL üzerinde zarar verdik diye, şimdi hepiniz köşelerinize çekilmiş oh olsun diyerek ellerinizi mi ovuşturuyorsunuz?
Yok arkadaş, sizin görüşünüz bu şekildeyse bundan sonra sizinle yok um.

İstanbul'da birşeyler değişiyor; Mesela ulaşım eskiye nazaran biraz daha kolaylaştı.
Çevre düzenlemesinde iyiye yönelik belirgin farklılıklar oluştu.
Ama siz nerden bileceksiniz.
Biliyorum şimdi hepiniz bana yüklenecek, tu kaka diyerek bir çok örnekler göstereceksiniz. Hemen cevabını vereyim; önce onların eski halini gözlerinizin önüne getirin lütfen.

Evet ben Ateist'im. Hemde birçoğunuzun bilemediği kadar çok daha iyi bir Ateist'im. O kadar ki, daha her fırsatta ülkemi kötüleyebilecek biri olarak hissetmiyorum kendimi.

Taksim gezi park'ının akşam 9 dan sonraki hali hepinizin çok mu hoşuna gidiyordu, hiç o saatlerde bir arkadaşınızla orada gezinmeyi denemişmiydiniz?
Birçoğunuz bunları bilemez.
Çünkü Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Olaylara karambol yaklaşımı içersindesiniz; onun için bukadar rahat olabiliyorsunuz.

Sizinle olamam; çünkü burada benim güvenliğimi de tehlikeye atıyorsunuz.
Ateist'liğimi yaşamak şimdi çok daha zor.
Şimdi kendimi eskisi kadar bile ifade etmem çok daha zor olacak.
Ateist hiç bir örgüt'ün militanı değildir, olmamalıdır. Bunu sizler de zaman zaman yazılarınızda belirtiyordunuz, ama gerçek öyle değilmiş.
Bir an önce kendine gelmeniz dileğiyle, hoşçakalın.

Sevgili Neva! Özellikle sizden çok özür diliyorum. Keşke sizinle daha demokratik, seviyeli, tarafsız, bilgilendirici bir ortamda bulunsaydık.
Umuyorum siz de her şeyin farkına varırsınız.
Sevgiler.

Lütfen üyeliğimi siliniz.

nebukadnezar.

uyar
03-06-2013, 13:33
dostum... degmez ben de rahatsizim ama buradayim... cekip gitmeye gerek yok

idontneedagod
03-06-2013, 13:39
Bir ülkenin hükümeti devirmek adına topyekün ayaklanmasına ve sağı solu yakıp yıkmasına ben de karşıyım. Ben de evimin balkonuna çıkıp elimde tencere ile ses çıkarıp "barışçıl" bir şekilde protestomu yapıyorum sesimi duyurmak adına. Ama icraat amacını aşıyor sanki.

Nedir amacımız? Demokratik bir ülkede barış içerisinde yaşamak. Peki huzurumuz ve barışımızı riske atmak mücadeleyi demokratik düzlemde vermek yerine nedern otobüsler yakılır yıkılır? Neden AKP karşıyaka ilçe binası yakıldı dün gece?

Ahlaksız
03-06-2013, 13:47
Sn.nebukadnezar;sitedeki üyelerin veya yöneticilerin bu eylemlere destek vermesini bahane edip forumdan ayrılma kararı almanız doğru değil..Madem bu insanlar size göre yanlış yapıyorlar,ilgili başlıklarda yorumlarınızı yaparsınız..
Bende bu eylemlere karşıyım ve buradaki arkadaşlara fikirlerimi aktarmaktayım..Sizde böyle yapın ve kararınızdan dönün bence..

Yergin
03-06-2013, 14:12
nebukadnezar,

Yanlış tanımışım seni. Söylediklerine katılıyorum ama gel sen pireye kızıp yorgan yakma.

Neva
03-06-2013, 14:19
Çünkü Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Olaylara karambol yaklaşımı içersindesiniz; onun için bukadar rahat olabiliyorsunuz.

Sizinle olamam; çünkü burada benim güvenliğimi de tehlikeye atıyorsunuz.
Ateist'liğimi yaşamak şimdi çok daha zor.
Şimdi kendimi eskisi kadar bile ifade etmem çok daha zor olacak.
Ateist hiç bir örgüt'ün militanı değildir, olmamalıdır. Bunu sizler de zaman zaman yazılarınızda belirtiyordunuz, ama gerçek öyle değilmiş.
Bir an önce kendine gelmeniz dileğiyle, hoşçakalın.

Sevgili Neva! Özellikle sizden çok özür diliyorum. Keşke sizinle daha demokratik, seviyeli, tarafsız, bilgilendirici bir ortamda bulunsaydık.
Umuyorum siz de her şeyin farkına varırsınız.
Sevgiler.

Lütfen üyeliğimi siliniz.

nebukadnezar.

Sevgili Nebukadnezar;

Ateist, hicbir orgutun militani veya hicbir siyasi fikri olmayan biri degildir. Ateizm'e boyle bir sablon henuz global dunyada bicilebilmis degildir herseyden once.. Site uyelerimizin siyasi fikirlerine etki edebilmek gibi bir luksumuz ne yazik ki yok.

Bununla birlikte TD olarak, ozellikle de site yonetimi olarak kendi siyasi fikirlerimize ragmen, olaylara genis pencereden baktik.

Her iki karsit tarafin da aktif olarak sitede idamesini sagladik(dindar kesim/dinsiz kesim), hatta bu yuzden sikayetler dahi aldik.

Ancak ulkede olup biten olaylara da, 3 maymunu oynayacak degildik elbette. Yoksa Turkiye'nin para degerinin dusmesi veya hasar meydana gelmesi vs. bizi ne diye mutlu etsin? Biz Turkiye'nin dusmani miyiz?

Veya Turkiye'de amacini asan olaylardan bizler mi sorumluyuz? Suriye sinirlari acildiginda, iceri akin akin giren onca ajan, orgut elemani vs. de isleyen ve elestiren de bizdik oysa.

Ne yapmaliydik sizce?
Yasanan siddeti gormezden mi gelmeliydik veya guvenligimiz icin mevcut uygulamayi mi sak sak alkislamaliydik, yuceltmeli miydik?

Yurtdisinda yasayanlar olarak, orada yasamiyor olabiliriz, ancak sunu bilin ki, sizin marti'ya attiginiz bir basit sokak simitinin degerini , siz orada yasayanlardan cok daha iyi bilmekteyiz.

(bize hep soylenegelen klasiktir bu cunku, sen burada yasamiyorsun bilmiyorsun, hep bir uvey evlat/oteki muamelesi gormeye aliskinizdir yani, burada bile yazim dilimizden oturu(takdir edersiniz ki sizler Turkce'ye vakif olamiyoruz) vatan dusmani, Turk dusmani vs. itham edilmis kisileriz.

Ayrica borsa Turkiye'de ilk kez dusmuyor ki!? Yoksa bu ilk mi?

Guvenliginize gelince;

Turan Dursun sitesi, zaten cizgisi belli olan goz onunde bir siteydi, hala da oyle.. Gitmenize kisisel olarak cok uzulurum acikcasi, bircok guzel paylasimda bulunduk zira. Bir kez daha dusunun diyebilirim sadece.

Ha bunca uzun niye yazdim? Burada yasamiyorsunuz dediginizden, uzerime alinip yazdim. Tekrar soyleyeyim gitmenize kisisel olarak ancak uzulurum.

ALKA
03-06-2013, 23:55
Annem anlatıyor:

"oğlum Hitler iktidara geldiğinde ben küçük bir çocuktum, Hitler bize çok güzel şeyler vaat etti ve yaptı, işçiler ömürlerinde ilk kez topluca fabrikayla birlikte tatile gidebildiler, parasını devlet ödedi, tüm ülke otobanlara çevrildi, köprüler kuruldu, işçi bi babanın ilk kez devlet kredisiyle araba ve ev alma imkanı oldu, herkese iş bulundu, kış ayları yoksul ailelere kömür verildi, okul öncesi çocuklar için kreşler açıldı, anneler hem işe gidebiliyor hem de devlet desteğiyle çocuklarını kreşte baktırabiliyordu, yeni tren yolları açıldı, tren biletleri ucuzladı, bir çok kentte yeni hava alanları kuruldu, başkentimiz Berlin bir dünya kenti olmuştu, durumuzum diğer bir çok ülkelere göre daha iyiydi, Hitler seçimde çok oy alıp başa çıkmış, tüm ülkede NSDAP partisinin bayrakları sallanıyor, büyük parti gösterileri oluyor, gençlik kolları örgütleniyor, ev ev kapı kapı insanların ayağına gidiliyordu, okullarda yaz tatillerinde herkes için gençlik kampları açılmıştı, beden eğitim, spor müsabakaları, müzik ve sanat dersleri veriliyordu, Hitler tüm Alman halkı için bize bir baba figürü gibiydi.

Savaş başlamıştı ve bize saldıran düşmanlarımıza karşı vatanımızı canla başla savunuyorduk. Hatta diğer komşu ülkelerde de Adolf Hitler'i destekleyen onu bi önder olarak kabul eden partiler açıldı. Her yerden Hitler'e övgü geliyordu. Hitler orada da teşkilatlanmıştı ve Polonya bize sorun çıkarıyordu, çünkü orada çok Yahudi vardı ve bizdeki yahudileri Hitler'e ve Nsdap'ye karşı kışkırtıyorlardı. Hepimiz bir birlik ve seferberlik halindeydik. Kardeşim Rudoph hasta oldu ve cephedeyken öldü. Henüz 18 yaşındaydı ve çok gençti abim. Düşmanla birlik olan ve ülkemizin kalkınmasını hazmetmeyen bazı Almanlar ve de Alman olmayanlar oldu, ağır savaş şartlarında onları kamplara yerleştirmekten ve toplumdan uzak tutmaktan başka bir yolu olmadığına inanıyorduk. Onlardan bazılarının baş kaldırırken ve isyan ederken öldürüldüğü haberi geliyordu. Bazılarının ise açlıktan öldüğü söyleniyordu, ki açlıktan ölen ya da çok hastalanan Almanların da olduğunu biliyorduk. Ve ben 13 yaşındaydım, bazılarının neden Hitler'e karşı olduğunu bilemiyordum, çünkü biz ona sevgimizden daima Hitler selamı veriyorduk, okulda, yolda ve devlet kurumlarında. Savaş sırasında bombardımanlar başlığında biz çocukları kırsal alana köylere ve çiftliklere gönderdiler, anne ve babalar şehirde kalıyordu, biz orada tarlada patates topluyorduk, tavukları ve domuzları besliyorduk. Bir kaç ay sonra, ya da okullar açıldığında tekrar evlere gönderiliyorduk. Şehirlerde her yer harap haldeydi ama biz yine de yola devam ediyorduk.

Ta ki 13 yaşımdayken Rus cephesinde kaybeden askerlerimizin ülkeye geri döndüğünü görene kadar. Oğlum, o askerlerimizin perişan halini, yüzlerindeki ifadesizliği, bitip tükenmişliği görsen için yanardı, savaştayken çocukken çok ölü gördüm, parçalanmış bedenler, bomba alevleri yüzünden yanmış kömür olmuş insanlar, düşman uçakları biz çocukların tepesine kadar iner toplu olduğumuz yerlere otomatik tüfekle tararlardı, ben hep grubun gittiği ters yöne gider öyle kurtulurdum, çünkü tek ve yalnız başına insanlara ateş ederek mermi harcamadıklarını biliyordum. Ama o askerlerimizi gördüğümğzde ölü insanlar gördüğüm kadar korkmamıştım, onlar ne yaşıyordu ne de ölüydüler. İnsan mıydılar bilmiyorum. İşte o andan itibaren Führer'e olan inancım ve savaşın kendimizi koruduğumuz için yaptığımıza olan söylenenlerden şüphe duymaya başladım. Büyüdüğümde anladım kı Hitler bizi kandırmıştı. O bizi esir almıştı ve bunları yapmıştı."

Evet annem ülke ekonomisi, alım gücü, sosyal ve sağlık hizmetler, gayri safi milli hasıla, yanlış desenformasyonlar ile kandırılmış ve bir ideoloji tarafından derinden ikna edilmiş ve kendi yaşadığı küçük ve kapalı dünyasında satın alınmıştı.

Görüyorum ki, bir zamanlar benim yaşadığım ve şu anki adıyla Türkiye olan ülkede, annemin Hitler hakkında anlattığı tüm kehanetler tek tek gerçekleşiyor.

Bunu görmek üzücü ama daha üzücü olan bunu anlatmaya, düşünmeye ve karşı koymaya çalışmalarını istediğimiz kişilerin bizi onlardan daha tehlikeli görmesi ve suçlaması..

Saygılarımla..

Proculte
04-06-2013, 00:02
Ne kadar komik gerekceler neymis borsa dusuyormus ve turk parasi deger kaybediyormus el insaf yani gercekten gunun 24 saati gaz sikicaksin millete ,panzerlerle su sikacaksin yetmedi yakaladigin insanlari oldureyesiye doveceksin sonra bu gerekcelerler insanlara muhalefet edeceksin.Tipik bir AKP taraftarisin sadece diyecegim bu.

spartacus
04-06-2013, 01:00
İnsanların demokratik haklarını savunması veya baskı sistemine karşı direniş göstermesi, kişilerin ateist olup, olmamalarıyla, böylesine dar bir açıyla ilgili olamaz diye düşünüyorum. Bu çerçevede bir bakış açısının geçerli olacağını sanmıyorum, zira ateistlerde AKP ve yıllardır sürdürdüğü anti-demokratik, ötekileştirmeci, statükocu yönetim biçiminden rahatsız.

Kaldı ki susmak, güvenliği arttırmaz aksine azaltır diye düşünüyorum. Öteden beri AKP nin kendisi gibi inanmayan veya düşünmeyen her kesime karşı faşist bir baskı uyguladığını dile getirdik, defalarca yazdık, çizdik, bir çok somut olay, olgu üzerinden aktarmaya çalıştık. Görüntüye aldanmamak gerekir, topluma ciddi düzeyde ötekileştirme enjekte ediliyor, bu tepeden aşağı değil, alttan yukarı bir yol izliyor, yani AKP çok akıllı bir taktik izliyor. Bunuda dile getiriyoruz, tepeden değil tabandan gelişen, kısaca mahallelerden başlayan bir ötekileştirme ve ardından milletimiz istiyor bizde yapıyoruz yalanı geliyor. Kafalar sadece öte alemlere adapte ediliyor, uyuşturuluyor. Her taraf yasadışı olduğu, açık sömürü olduğu ortada olan "Sadaka ömrü uzatır" kumbaralarıyla dolu, yıllardır hükümet bunu görmüyor mu? İnsanlığa ne yararı var o sömürünün, tarikatlar paraları topluyor, sonra gidip villa kentler inşa ediyorlar.

Farklı olamazsınız, AKP li ya da dindar olacaksınız baskısı, sembollerden, heykellerden başladı, insanların yaşam alanlarına, inanç ve düşüncelerine kadar genişledi. Sürekli bir yerlere kaynak akıtılıyor, ister sahtekarlıkla, ister kaptı, kaçtı ile ister rant isterse din ve inanç istismarıyla, bunun garantisi ise inançlarından hareketle köleleştirilmiş, uysal ve tek derdinin öte alem olduğu insan tipidir. İstismar o derece büyük ki, toplumu hızlı biçimde kendileri ve ötekiler diye bölüyor ve diğer tarafı ezmek için çalışıyorlar, bunu da kendileri yapmıyor, toplum kendi, kendine yapıyormuş gibi bir görüntü oluşturuyorlar(tavandan değil, tabandan hareket ettikleri için). Politika, ötekilere yaşam şansı verilmemeye doğru ilerliyor ve mahalle baskısı diyebileceğimiz baskılarda artıyor. AKP daim iktidarda kalmak için popülist yol izliyor ve toplumun geri-ötekileştirmeci bilincine hitap ediyor. Bunu yapabilmek için de kendileri gibi düşünmeyen veya yaşam biçimi kendileri gibi olmayan herkesi ötekileştiriyorlar, baskılıyor ve yaşam alanlarını daraltıyorlar. Sadece insanlar değil kurumlarda bu politikaya adapte ediliyor.
THY de bile kırmızı rujun yasak (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/23160728.asp)olduğunu biliyor musunuz? Bir ülke başbakanının alkol kullanan herkese alkoliktir demesi, dindar gençlik yetiştirmeyelimde, ateist nesil mi yetiştirelim(işte hükümetin hem faşist yüzü, hem de nesil yetiştirme işi hükümetin olabilir mi?) vs(onlarca örnek), nasıl bir zihniyetin ürünü olabilir? Ötekileştirmenin en faşist biçimiyle karşı karşıya değil miyiz? Yani meseleyi sadece 3-5 ağaç ve Gezi parkına indirgememek lazım, öfke ve sabır taşmış durumda. Bende arada içerim, örneğin yılda 2 şişe şarap, ne yani alkol aldım diye alkolik miyim? Tavuk yiyen tavukkolik mi, ayran içen ayrankolik mi? Kaba örnek olsun diye verdim, ya diktatörün tüm diğer ötekileştirmeci, linç kültürü diyebileceğimiz açıklamalarını düşünün. Hitlerde 1933 seçimlerinde %44 oy almamış mıydı?

Kaldı ki AKP nin Ortadoğu politikasından tutunda, tüm iç, dış politikası ortada. İçerde, dışarıda daha çok işgal, şiddet.

metehanejder
04-06-2013, 10:13
zalim düzene isyan etmek her iyi insanın görevidir.isyan eden değil isyan etmeyen utansın

Subat
04-06-2013, 10:53
Sayın nebukadnezar, yazdıklarınızı okuyunca çok şaşırdım.
Daha önce ateist olduğunuzu açıkça ifade edebiliyor muydunuz? Ateist nesil mi yetiştireyim diyen bir başbakan yönetmiyor muydu yaşadığımız ülkeyi? Şimdi ne değişti?
Bir kaç aydır ateist dernek kurmaya çabalıyoruz. Herkesin ortak kaygısı, bu toplumda doğrudan ateist dernek örgütlenmesi kurmanın getireceği sonuçlardı. Kurucu olacak kişiler hakkında açılacak muhtemel davalar için fellik fellik avukat arıyoruz! Yapabilir miyiz, edebilir miyiz diye debeleniyoruz. Bu olaylardan bir kaç gün önce sallandıracaksın bu ateistleri diyenler kimlerdi? Her yana İHL açıp, insanları zorla orada okumaya mecbur edenler kimlerdi? Bir inanç kesimini katleden padişahın ismini köprüye verenler kimlerdi?
Sıra ateistlere gelmişti, belki farkında değilsiniz. Fazıl Say ile başladı, nişanyan ile devam etti. Belki bize kadar uzanacaktı ki, artık öyle görünmüyor! Karşısında ses çıkarabilecek kişilerin varlığını hissettiler. Milletvekilleri bile istifa etmeye başladı.

Borsa, bundan sonra da düşecek. Zaten aşırı bir şişme mevcuttu. Bu şişiklik iniyor. 20 milyon zarar dediğiniz miktarın içerisinde, ne kadarı biber gazına giden paradır sorabilir miyim?

Subat
04-06-2013, 11:03
Buyrun, izleyin. Oradakilerin bir kısmı benim arkadaşlarım, dostlarım. Çoğu da ateist. İçlerinde hasankeyf için koro oluşturanından, nükleere karşı çıkanına kadar onlarca kişi var. Vandalizm deniyorsa, bunu yapan polislerdir. Ona saldır emri verenlerdir. Ona saldır emri verenler, ateistlere, solculara, muhaliflere karşı örgütlenenlerdir. Bizleri hiçe sayanlar, ellerinden gelse yok edecek olanlardır. Oturduğumuz sandalyeyi altımızdan çektirenlerdir. İçiyorsam kime ne? Hurmayla oruç açma mı dedik biz insanlara? Oruç tutma mı dedik biz insanlara?

https://www.facebook.com/photo.php?v=139880346204320&set=vb.471140606272755&type=2&theater

murted
04-06-2013, 11:36
Siz sakin sakin oturup size haklarınızı vermelerini bekleyin, artık ne kadar beklersiniz orası bilinmez.

Akp'nin bu ülkeye verdiği maddi ve manevi zararın yanında şu olaylarda yaşananlar devede kulak kalır. Askeri ücretle çalışan bunca insan varken ve bu ücretle değil yoksulluk sınırıyla açlık sınırı ile bile dağlar kadar fark varken afedersiniz ama başlarım olayların ekonomiye olan zararına. Kimden yanasınız; halktan mı, yoksa iktidarın kaymağını yiyenlerden yana mı? Bu olaylar bunu değişmesine bir katkısı olacak mı? Bilmem ama iktidarın halka rağmen bu kadar keyfi davranamayacağı açık şekilde anlaşılmıştır.

İslami anlayış bir gecelik anarşinin bin senelik zalim sultanın yönetiminden daha kötü olduğunu söyler. Yalan!
Bazen anarşi zalim sultanın yönetimdinen daha evladır. En azından uzun vadede.

Ahlaksız
04-06-2013, 11:45
Suriye'deki muhaliflere dönüştü bizim insanımız..Esad katil deyip,aynı şekilde katillik yapmak iş mi?!
Biz Esad katil değildir demiyoruz ki..!
Sizde katil olmayın,size bir zarar gelmesin,daha rasyonel yollara yönelelim diyoruz..
Bende Akp karşıtıyım ama Akp karşıtlığı benim gözümü kör etmiş değil..

Siz hiç merak etmeyin..Zamanı gelirse bizde ineceğiz meydanlara..Ama o zaman elimizde sadece bayrakta olmayacak..!

Faşizme karşı duruyorum deyip,sizlere tepki gösterenlere karşı faşistlik yapıyorsunuz..
Bakın insanlar meydanlarda ölüyor ve bunun sorumluları o meydanlarda olanlar..Polis gelmeyin vururum sizi diyor ve siz ısrarla meydana iniyorsunuz..Akıllı olun..!

rasa
04-06-2013, 11:53
Sy Nolan zihniniz hakiketen çok karışmış! bir süre dinlensen daha sağlıklı olur

Subat
04-06-2013, 11:58
Saçmalıyorsunuz sayın NOLAN.

Hiç bir olay yokken, helikopterlerle gazlar atıldı dün akşam. Elim kolum dahi yandı. İlk defa böyle bir gaza şahit olduk. Tam 3 saat sonra enseme elimi değdirdim, yanmaya başladı. Faşistlik yapılıyormuşmuş. ATV'den mi izliyorsunuz olayları STV'den mi?

metee
04-06-2013, 12:16
Sayın nebukadnezar,

En doğru karar vermişsiniz. Yolun açık olsun.. Kalemine ve Yüreğine sağlık kardeşim..Teşekkürler...

Gezi Parkını eski halini eski arşivlerde bulabilirsiniz.. Meyhane mekan olarak 4 duvar arası olması lazımken İstanbul Gezi Parkı 23:00 gibi meyhane olmaktaydı. Adam gibi içki içeceksen sorun değildir, Ama adam gibi içemiyorsan g..tün ile içiyorsan içmeyeceksiniz..Gezi parkı travesti, Tinerci ve Meyhane havası kapanacak diye üzülmeyin.. Ne yazık ki onlar şişenin içinde balık olmuş ki bu durumu ideoloji baskını görmezden geliyorlar. ABD, İsrail, Rusya ve bunun gibi emperyalizm devletleri Türkiye'deki olaylara gülüyor. Ve kendi ideolojik baskı ile zayıf Türkiye olmasını destekliyorlar.. Diğer illerimizde ağaç katliamı yapan CHP ve bunun gibi belediye başkanlarını görmeyen gezi parkı cahilleri anacak 3 ağaç hesabını yapalar. İzmir bölgesinde bunun gibi benzer yerlerde 5 ağaç değil binlerce ağaç kesildiğinde ses çıkarmıyoruz da, matematik kıt olan kişiler 2 ağaç olanında meydana dökülüyor.. Eskiden dağdakilerini destekleyen gruplar şimdi boşta kaldığı için gezi parkı olayını büyütüyorlar.. Nedir matematik hocamız dersimize girmedi..Ondan dolayı meyhanede ağaçları kesmeyin.. Ormandaki ağaçları kesin diyen bu grup sadece kendini aldatmaktadır..

Deveye sormuşlar sırtın neden kambur ? deve cevap vermiş : Nerem düzgün ki

Gezi Parkının ağaçlarını kestirmem diye grup ağaçların dallarını kırık barikat yapan bir zihniyettir..

http://www.habervaktim.com/haber/328667/izmir-belediyesinden-agac-katliami.html

CHP'li belediye tarafından İzmir Gaziemir'de temeli atılan fuarın yeri daha önce ormanlıktı.

http://www.haberseyret.com/upload/dosya/890.jpg
http://www.haberseyret.com/upload/dosya/891.jpg
http://www.haberseyret.com/upload/dosya/892.jpg

Söze gerek yoktur...

Saygılarımla MeTeE

Ahlaksız
04-06-2013, 12:23
Saçmalıyorsunuz sayın NOLAN.
İsrail,''gelmeyin kötü şeyler olacak'' dedi ama bizim insanımız ısrarla ''geliyoruz'' dediler..Gittiler ve 9 kişi öldü..
Pisi pisine..!

Subat
04-06-2013, 12:26
İdrakten yoksun olunca böyle oluyor demek ki. Olay ağaç meselesinden çıkalı çok oldu. Ayrıca ağacı söküp barikat yapan bir tek kimse yok. Sallamayın. C.tesi polisler ağaçları yakmaya çalışırken tüm meydan gezi parkına dolmak için koşuşturdu.

Kime anlatıyoruz ki bunu biz?

Subat
04-06-2013, 12:28
İsrail,''gelmeyin kötü şeyler olacak'' dedi ama bizim insanımız ısrarla ''geliyoruz'' dediler..Gittiler ve 9 kişi öldü..
Pisi pisine..!

Hah işte, şimdi tam oldu. Bilinç altınız yavaş yavaş ayyuka çıkıyor siz farkında olmasanız da..

Yani bir diktatör, emrine itaatsizlik edilince haklı konumda mı oluyor ?

murted
04-06-2013, 12:32
Bu ülkede, bugün geldiğimiz noktada demokratik yollardan hak aramak çok mümkün de insanlar keyiflerinden, sırf manyaklıklarından günlerdir sokaklarda herhalde.

Kuvvetler ayrılığı gibi demokrasinin olmazsa olmazı bir ilkeden açıkça rahatsız olduğunu söyleyen, aklına her geleni hukuğa uygun mudur, vatandaş nasıl karşılar diye düşünmeden yapmaya çalışan, herkes onun istediği gibi düşünsün, onun istediği gibi yaşasın diye uğraşan bir adam ve onun ağzının içine bakan yandaşları tarafından yönetilen bir ülkede yaşıyoruz.

Belli bir yerden sonra insanların meşru müdafa hakları başlıyor. Öyle mal gibi evinizde beklerseniz gelip de kimse "Gel kardeşim, sen ne kadar uslusun." diye size haklarınızı vermez.

Polis normal normal meşru şekilde protestosunu yapanlara iktidardan aldığı destekle kadın-erkek, genç-yaşlı demeden hayvan gibi girişmese çatışmalar da bu noktaya gelmezdi.

Pisi pisine..!

Eee, evde oturup iktidarın kendiliğinden demokratlaşmasını mı beklesinler? Mucize mi beklesinler yani?

Neva
04-06-2013, 14:33
Siz hiç merak etmeyin..Zamanı gelirse bizde ineceğiz meydanlara..Ama o zaman elimizde sadece bayrakta olmayacak..!

Cok pardon neyle ineceksiniz zamani gelince, Baretta filan?

Pisi pisine..!

Kusura bakmayin ama iyice sacmalamissiniz Israil ornegiyle... Bir uluslararasi anlasmazligi , Gezi parkiyla bagdastirmaniz manasizdir.
Gezi parkinda gelenlerin ezici cogunlugu zaten bu ulkenin insanlaridir. Bunlari da ayri bir ulke yaptiniz ya ne diyeyim size!

errata
04-06-2013, 15:11
Şu gezi parkı uydu fotolarıyla olayları analize yeltenenler, "bizim de zamanımız gelecek"çiler ve batının hızlı kovboyları bence konuya hiç dahil olmasınlar. Bakınız ülke genelinde havalar da gayet güzel gidiyor, mümkünse açık havada bol bol voleybol oynayın ama siyasete, toplumsal olaylara falan karışmayın. Yarattığınız beyin fırtınaları yüzünden mazallah her şey çözümlenir, bizim de anarşik olay çıkarmaya sebep bulamamaktan canımız sıkılır. Kırıp, dökmek, kafa göz yarıp, akciğer kanseri olmak veya doğrudan ölmek bizim için hobi çünkü.

Bir oduna dönüp hakaret ederseniz, o odunluğun gereğini tam olarak yerine getirip sizi hiç anlamamayı yeğleyecektir ve doğal olarak tepkisiz kalacaktır. Nitekim bir odunun yaşamaktan anladığı; güneşli ve kuru havalarda birinin gelip onu biraz ıslatmasından ibarettir. Bir odun için ufuk, diğer odunların yaslandığı gri beton duvardan ibarettir ki, o duvarın bile odun için hiç bir anlamı yoktur.

Erdoğan, polis, X, Y, Z kimdir ki boyun eğeceğiz?
Bu adamlar da bizim gibi birinin karnından çıkmış, birgün göçüp gidecek insan evlatları değil mi?
Üzerine kuruldukları ve yönetmeye talip oldukları devlet, otorite denen düzen sistemi; benim, senin, onun daha rahat yaşaması için değil mi?
Yanlış mı biliyoruz?

Ben, diğerinin vicdani ve bireysel özgürlük alanını çiğnemeden her istediğimi yapabileceğim bir hayatı herkes kadar hak ediyorum.

Erdoğan, Mussolini, Hitler, Atatürk, Mahmut Ağa, Stalin, Obama, Rockefeller, Bill Gates, ...

neden daha fazlasına sahip olma hakkını elinde tutuyor?

Hayatlarını hiçe saymak zorunda kalarak günün 16 saatini madenlerde geçirdikleri için mi? Yoksa değer ürettikleri yalanına insanları inandırabildikleri için mi?

Benden ve diğer birçoklarından daha "eşit" olan bu zümre de neyin nesi?

Ve ben neden buna ses çıkarmamalıyım?

Soru bu.

Ahlaksız
04-06-2013, 15:47
Hah işte, şimdi tam oldu. Bilinç altınız yavaş yavaş ayyuka çıkıyor siz farkında olmasanız da..

Yani bir diktatör, emrine itaatsizlik edilince haklı konumda mı oluyor ?
Ben diktatör haklı mı dedim size..
Ben Akp'lilerin hepsinin bağımsız bir yargı tarafından yargılanmasını isteyen biriyim..Bilinçaltımda bu var inanın:)
Eee, evde oturup iktidarın kendiliğinden demokratlaşmasını mı beklesinler? Mucize mi beklesinler yani?
Evde oturmak,sokakta polisle çatışınca iktidarın demokratikleşmesini sanmaktan daha yeğdir..
Cok pardon neyle ineceksiniz zamani gelince, Baretta filan?
Kusura bakmayin ama iyice sacmalamissiniz Israil ornegiyle... Bir uluslararasi anlasmazligi , Gezi parkiyla bagdastirmaniz manasizdir.
Gezi parkinda gelenlerin ezici cogunlugu zaten bu ulkenin insanlaridir. Bunlari da ayri bir ulke yaptiniz ya ne diyeyim size!
Birşeyler alırım elime artık:)

Madem eylem yapanlar da,polisler de aynı ülkenin vatandaşı,neden insanlar polisin düşmanca tutumundan yakınıyorlar?
Mavi Marmara örneğim yanlış değildir..Gemideki insanlarda şiddete başvurmuşlardır,helikopterden inen askerlerde..Burada da insanlar polise taş atıyor,poliste gaz sıkıyor..Analoji doğru ama anlamak mesele tabi..
Ve ben neden buna ses çıkarmamalıyım?

Soru bu.
Bu iktidar neden oy kaybetmiyor?
Asıl soru(n)bu..
Tv'de dizi izleyip,tuttuğun takım için kombine alıp uyumaya yıllarca devam ettin..
(Dindar olanları hiç karıştırmıyorum)
Akp Irak'ta/Libya'da/Mısır'da/Suriye'de insanları öldürürken sesini çıkarmadın..Reyhanlı'yı/Uludere'yi unuttun..Hapisteki vatanseverleri/gazetecileri/öğrencileri ciddiye almadın..Öldürülen 10-15 bin işçiyi yok saydın..Kadın cinayetleri için sesini çıkarmadın..Çocuk gelinler için,karakollardaki/hapishanelerdeki tecavüz/işkence olayları için hiç bir şey yapmadın..vb

Bir park için isyan ediyorsun..Tam da bu rezil halka yakışacak bir durum bu..Emperyalistlerin ekmeğine yağ sürmeye devam edin siz..

Neva
04-06-2013, 15:53
Madem eylem yapanlar da,polisler de aynı ülkenin vatandaşı,neden insanlar polisin düşmanca tutumundan yakınıyorlar?
Mavi Marmara örneğim yanlış değildir..Gemideki insanlarda şiddete başvurmuşlardır,helikopterden inen askerlerde..Burada da insanlar polise taş atıyor,poliste gaz sıkıyor..Analoji doğru ama anlamak mesele tabi..

Kusura bakmayin ama sokaktaki insan dahi oradaki polisin icinde farkli kisiler oldugunu biliyor, en basit hic mi gazete filan bakmiyorsunuz siz, destek verenlerin cektigi amator videolari bile sorgulaniyor su an, siz bile hala hikaye anlatmaktasiniz.

Adamlar niye balkondan ordan burdan tayyibin askerleri diye bagiriyor?

Tabi tutumdan sikayet edecekler, bu ulke insani kendi polisini de bilir, salak mi sandiniz siz insanlari!? Ilk defa mi polisle karsi karsiya kalan bir toplum olayi bu!? Veya bu ulkedeki yekten herkesi gundemi takip etmeyen, apolitik yaratiklar olarak mi goruyorsunuz?

O ornek bir uluslarasi hukuktur, once bunu ogrenmeniz lazim. Bu Gezi Parki'nda boyle bir hukuk var mi?

Yani sozleriniz , ornekleriniz filan akillara ziyan!

Brian
04-06-2013, 15:56
Hiçbir eyleme katılmadan bu tür konularda başarılı olmak mümkün değildir.

Şiddet kullanmayı savunmadan yapılan eylem biçimleri de vardır.

Gandi bunu uygulamıştır. Ama eylem de yapmıştır, yürümüştür, mücadele ve eylem ile başarıya ulaşmıştır.

Sadece evde otururum bakarım, polisi dinlerim, polis öl derse ölürüm vb. denilerek bir şey olmaz.

Bir şeyler ancak eylem, mücadele ile olur.

Boş boş evde otururum ve sokağa bakarım dersen oturur ve sadece bakmaya devam edersin.

Psiko
04-06-2013, 16:08
İlk gün parkta sessiz sedasız kendi hallerinde eylem yapanlara sabaha karşı yapılan zalimane baskı yüzünden
ve
yolda yürüyen kendi halindeki vatandaşın gaz yemesi karşısında fevaranı ile,
kendi halinde,astımlı torunu ile evine giderken tek suçu yolunun üstünde bulunan oradan geçmek olan suya garkolmuş
ve
kendini bırakıp torununa sarılan yaşlı adamı görüp,
"Bu ne yaaa.Aaaa yetti artık bu zulüm" diyerek evlerinden fırlayıp Gezi parkı/Taksim'e eyleme desteğe koşan 6 tane apolitik genç tanıyorum.

Subat
04-06-2013, 16:29
Sayın nolan yalan söylüyorsunuz.
Alana gidenleri tek tek analiz etmiş gibi konuşuyorsunuz. Bilmeden uyduruyorsunuz.
Dün gezi parkında o ağaçlara robotski'de öldürülenlerin ve rehyanlı'da katledilenlerin isimleri verildi. Bu halk 30 yıldır olayları aynı medya'dan izliyordu. Dün gördüler medya'nın onları ne hale getirdiğini.

İnsanlar taksim alanını kazandılar. Polis geri çekilmek zorunda kaldı. Bazı polisler ara sokaklardan kaçtı. Gezi'den çekildikleri halde tarlabaşını açmadılar 1 saatten uzunca bir süre. Sonra helikopter uçtu, kitleyi gördü ve geri çekildiler.

Duygu ikircikliği içinde olduğunuzu fark etmediğiniz için sürekli farklı noktalara değiniyorsunuz. Bu insanların canına malına ve namusuna zarar gelmiş olabileceğini düşünmüyorsunuz. Düşünmek istemiyorsunuz. Kendi değerlerinizi toplumun değerlerinin üstünde görüyorsunuz (tıpkı RTE gibi ) Bundan dolayıdır ki, karşı duruş sergiliyorsunuz.

İsrail gelmeyin dedi. 9 insan öldü dediniz, şimdi de bu sözünüzü kıvırıyorsunuz. RTE de gelmeyin dedi. Gitmesemiydik?
Sizin mantığınıza göre, Robotski için ve rehyanlı için de şunları diyelim madem:
Onlar PKK'lı. Eylemlere gitmeyin!
Bu olayı el nusra değil, esad yaptı. Ses çıkarmayın!

Siz ses çıkarılmadığı için eleştiriyorken, ses çıkaranları hangi mantıkla eleştirebiliyorsunuz?
Robotski ve reyhanlı'yı dinciler eleştirse, susacak mısınız?

Bayrak
04-06-2013, 19:01
Ben meydana enbaşta teyibe alenen küfretmek için çıktım...

bu benim kazancımdır..

ayrıca meydanara çıktığımda haklarım gasbedilirse direneceğimi, kasbedilen hakkım ölçüsünde mücadelemin şiddetli olacağını göstermek için çıktım

koyun olmadığımı göstermek için çıktım

kızımın geleceğinden endişe duyduğum için çıktım

ülkemi bölmeye çalışanlara tepkimi göstermek için ve halkımıza kandırıldıklarını teyibin amacının ülkeyi bölüp kendine söz verilen kısmında şeriat devleti kurma çabasında olduğunu anlatmak için çıktım.

Atamızın gençliğe hitabesinde anlattığı hainlerin akp ve teyip olduğuna emin olduğum için çıktım...

yani alana inmek konusunda haklıyım ve fırsatını bulunca da indim..

Ben halkım rezil olmadım. Aksine ülkemizde cumhuriyeti yıkan ve demokrasiyi yok eten bir soytarının sağa sola demokrasi havarisi bozu atmasına son verdik vede karizmasını çizdik bu bile dünyalara bedel.

Ahlaksız
04-06-2013, 19:02
"Bu ne yaaa.Aaaa yetti artık bu zulüm" diyerek evlerinden fırlayıp Gezi parkı/Taksim'e eyleme desteğe koşan 6 tane apolitik genç tanıyorum.
Bende bunu söylüyorum size işte..Aklı başında birinin bu eylemlerde işi olmaz..Hepsi gaza gelmiş/getirilmiş gençler..Bu ülkeyi böyle refaha/özgürlüğe kavuşturamazsınız..
Bir tarafta bu ülkenin apolitik gençleri meydanlarda polisle çatışıyorlar,diğer tarafta bu ülkenin akilleri TC'ye/Kemalizm'e karşı olduklarını belirtip dağdan inen teröristleri aklamaya çalışıyorlar,diğer tarafta da Suriye'li teröristler bu ülke sınırları içinde kendilerini patlatıyorlar..
Bu olaylara bakınca Aziz Nesin'e neden o kadar iyimser olduğu için kızıyorum aslında..!

Ahlaksız
04-06-2013, 19:05
Boş boş evde otururum ve sokağa bakarım dersen oturur ve sadece bakmaya devam edersin.
Meydanlardaki insanların tepkilerini anlıyorum ama beyhude olduğunu söylüyorum sadece..Üste birde şiddeti karıştırdılar ki,kabul edilebilir bir şey değil bu..
Evde oturalım demiyorum asla..Yanlış anlaşılmak istemem..

Ahlaksız
04-06-2013, 19:09
Yani sozleriniz , ornekleriniz filan akillara ziyan!
Sevgili Neva,ben akıllı olduğumu söylemiyorum..Bende zırcahil birisiyim ama bunun farkındayım..Bu farkındalık çok önemli..
Akıllara ziyan kelimeniz için size bir video göstereceğim..Türkiye'yi demokratikleştirmeye çalışanların haline bir örnek sadece;
http://www.youtube.com/watch?v=eWreD3Ci-Bg

Neva
04-06-2013, 19:14
Meydanlardaki insanların tepkilerini anlıyorum ama beyhude olduğunu söylüyorum sadece..Üste birde şiddeti karıştırdılar ki,kabul edilebilir bir şey değil bu..
Evde oturalım demiyorum asla..Yanlış anlaşılmak istemem..

Siz o siddeti karistiranlarin kim oldugunu, gayet iyi bilmektesiniz oysa. :)

Direnisci oldu, bir tek polis olmedi ve olmemesine de dikkat ediliyor halk tarafindan, ne tesaduf degil mi?

Hatta, bizim gelisinden gidisinden belli capamarka polisi herkes bilir, 200 metre uzaktan tanir, obur polis bes benzemez denli deneyimsiz.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/969916_10151491728083299_114699893_n.jpg

Biz su kadarcik resimden bile, bu polisin bildik polis olmadigini anliyoruz, siz anlayamadiniz. 1 kadin 2 toma..

Baska videolarda yaklasik 20 polis, 1 kadin.

Dunyanin hangi ortalama gelismis ulkesinde, uniforma icindeki polis bec numarasini saklama geregi duyar?

Cok afedersiniz ama siz bizi keriz filan mi saniyorsunuz?

Ahlaksız
04-06-2013, 19:18
Siz ses çıkarılmadığı için eleştiriyorken, ses çıkaranları hangi mantıkla eleştirebiliyorsunuz?
Bu nasıl bir ses çıkarma,yahu?!
Akp her türlü şiddet yapıyor..Bunu bende çok iyi biliyorum ama şiddete şiddetle karşılık veren birisi,bana hikaye anlatmasın..Bırakın bu çocukluğu..

Onlarca ambulans zarar görmüş,basın araçlarına taklalar attırılmış,belediye otobüsleri yakılmış,binalar taşlanmış,yoğun bakımda yatan 10-15 kiş var deniliyor,ölen 2-3 kişi oldu sanırım,ufak çaplı yaralananların sayısı toplamda 200'ü geçmiş,devletin 20 trilyon zarara uğratıldığı söyleniyor..

Ne ses çıkarma ama?!
Ulan Tayyip'in ekmeğine yağ sürüyoruz be..!
Ben buna fıtık oluyorum..

Neva
04-06-2013, 19:32
Sevgili Neva,ben akıllı olduğumu söylemiyorum..Bende zırcahil birisiyim ama bunun farkındayım..Bu farkındalık çok önemli..
Akıllara ziyan kelimeniz için size bir video göstereceğim..Türkiye'yi demokratikleştirmeye çalışanların haline bir örnek sadece;

Kusura bakmayin itham etmeyi gerekmedikce hic sevmem, siz cahil bile degilsiniz. Farkindaliginizi sevsinler sizin. :)

Herkes bu hukumetin ulkeyi basindan beri ic savasa suruklemeye calistigini biliyor, biz siz anlayamadiniz \mi, yoksa anlamak mi isinize gelmiyor?

Bir de utanip sikilmadan Israil ornegi veriyorsunuz. Gelmesinler demismis!

Siz once Israil kadar ulkenizdeki rejim kavsagini koruma altina alin, sahip cikin, sonra Israil'i filan ornek verin.

Sizin hosunuza gitmeyeni, diger baslikta acikladim ben, yeniden yazmayayim.

Bu nasıl bir ses çıkarma,yahu?!
Akp her türlü şiddet yapıyor..Bunu bende çok iyi biliyorum ama şiddete şiddetle karşılık veren birisi,bana hikaye anlatmasın..Bırakın bu çocukluğu..

Onlarca ambulans zarar görmüş,basın araçlarına taklalar attırılmış,belediye otobüsleri yakılmış,binalar taşlanmış,yoğun bakımda yatan 10-15 kiş var deniliyor,ölen 2-3 kişi oldu sanırım,ufak çaplı yaralananların sayısı toplamda 200'ü geçmiş,devletin 20 trilyon zarara uğratıldığı söyleniyor..

Ne ses çıkarma ama?!
Ulan Tayyip'in ekmeğine yağ sürüyoruz be..!
Ben buna fıtık oluyorum..

Sizi Amerika tarafina alalim, kilise de iyi ders verirsiniz. :)

Ahlaksız
04-06-2013, 19:46
Kusura bakmayin itham etmeyi gerekmedikce hic sevmem, siz cahil bile degilsiniz. Farkindaliginizi sevsinler sizin. :)
Şiddeti bir çözüm görmüyorum..Hele bu hükümeti şiddete başvurarak yıkamazsınız..
Siz şiddeti tasvip ettiğiniz için yaşananları destekleyebilirsiniz tabi..Size kolay gelsin..

Neva
04-06-2013, 19:57
Şiddeti bir çözüm görmüyorum..Hele bu hükümeti şiddete başvurarak yıkamazsınız..
Siz şiddeti tasvip ettiğiniz için yaşananları destekleyebilirsiniz tabi..Size kolay gelsin..

Hukumeti yikmak degil ki sorun zaten, sadece sizin tarzinizdakilerin pompalamaya calistigi turkudur bu. Severiz biz turku dinlemeyi ve dahi turkuculeri de..:D

Kabinenin gazini iyi yemissiniz, afiyet olsun!

uhu uhu iktidarimizi dusurmek istiyorlar bu demokrasi ile bagdasmaz, uhu uhu uhu biz %50 ile gelmistik!

Ataturkcusunuz ya hani ! O bakimdan soyluyorum!!!!

Ahlaksız
04-06-2013, 20:06
Hukumeti yikmak degil ki sorun zaten,
Şiddeti tasvip etmiyorum ve şiddet uygulayacaklarını bildiğim insanların karşısına elimde bayrakla çıkacak kadar da alık değilim..Siz şiddeti tasvip ediyorsunuz ve yaşanan kaostan sonra Cumhuriyet tarihinin en uzun süre iktidarda kalmış hükümetinin düşeceğini sanıyorsunuz..Kolay gelsin size..Yurtdışından ergenleri gazlamaya devam..!

xcan
04-06-2013, 20:39
Şiddeti tasvip etmiyorum ve şiddet uygulayacaklarını bildiğim insanların karşısına elimde bayrakla çıkacak kadar da alık değilim..Siz şiddeti tasvip ediyorsunuz ve yaşanan kaostan sonra Cumhuriyet tarihinin en uzun süre iktidarda kalmış hükümetinin düşeceğini sanıyorsunuz..Kolay gelsin size..Yurtdışından ergenleri gazlamaya devam..!
Sizin mantığınızla kurtuluş savaşı olmazdı.
Gandi tek kurşun atmadan vahşice saldıran Açgözlü, katil İngilizleri ülkesinden kovdu.
Size göre gandi safmı?Aptalmı.
Gandi bana gre vatansever bir dahi üstelik,
ya siz!!!!

Ahlaksız
04-06-2013, 20:57
Sizin mantığınızla kurtuluş savaşı olmazdı.
Gandi tek kurşun atmadan vahşice saldıran Açgözlü, katil İngilizleri ülkesinden kovdu.
Size göre gandi safmı?Aptalmı.
Gandi bana gre vatansever bir dahi üstelik,
ya siz!!!!
Kurtuluş savaşı ile bu olayları aynı kertede görüyorsunuz yani..

Gandhi'yi örnek alan yok ki..

Neva
04-06-2013, 21:03

Biz siddeti tasvip etmiyoruz, siz siddeti olusturanlari ayirt edebilmis degilsiniz.
Bu olaylar nasil basladi bir bakin once, ilk kivilcim nerede cikti, nasil cikti?

Iste diyorum ya, iyi gaz yemissiniz siz AKP kabinesinden. Hala ayni turkuyu soylemektesiniz.

Siz o yurtdisi Turkiyelileri sayesinde, dunyaya duyuruldunuz unutmayin.

Biz Turkiyeyiz, Turkiyeliyiz, turku, kurtu, lazi, cerkez'i,ermenisi, suryanisi,yahudiyle, ateist, teist, deist, panteist, gercek dindar, komunist, sosyalist, cumhuriyetci, devrimcisi vs. ile...

Peki siz kimsiniz? Kimse yemez burada sizin okudugunuz turkuleri.

Proculte
04-06-2013, 21:03
Daha hicbir sekilde verilmis bir hak yok sadece korktuklari icin mecburen ozur dilediler,polis buyuk sekilde tepki topladigi icin bugunku gazetelerde boy boy polisin vatandaslara nasil iyi davrandigina dair resimler vardi.Bu akp tayfasi'nin cogunlugu tecrubeli oldugu icin isin nereye vardigini bildikleri icin geri adim aticaklar ama sirf korktuklari icin.

rasa
04-06-2013, 21:05
Uzun yıllardır hep yeni yetişen gençlerden yakınmıştım. Sınav maratonlarıyla motonlaşmış, kısa ve düşük cümlelerle konuşan, ülke ve dünya siyasetinden kopuk garip çocuklar olarak görürdüm. Bu konuda zaman zaman kendi çocuklarımla'da tartışırdım, onlarda hak verirlerdi. 78 kuşağından olduğum için hikayelerimizi gözleri parlayarak dinlerler ve kendi ilğisizliklerine hayıflanırlardı. Bundan 5-6 yıl önce lise son sınıftaki çocuğuma cemaatciler tarafından büyük bir haksızlık yapılmış, onun istikbali ile oynamaya kalkmışlardı. Buna karşılık haftalarca süren zorlu bir mücadele başlatmıştım. Ancak bütün taktiklerime ve gayretlerime rağmen çocukları bir türlü motive edememiştim. Korkuyorlardı evet kendi hayatlarını ilğilendiren hayati önemde bir haksızlık karşısında sadece ağlamakdan başka bir şey yapmayan, hak aramaya cesareti olmayan bir gençlik'di. Bütün bu olanlar onlara bir tecrübe olmuştu artık kendi hayatları konusunda daha bilinçli olmuşlardı. Şimdi bu hayat,yaşam teçrübesini edinmiş ülkemin tüm gençlerini candan kutlarım!.

Subat
04-06-2013, 21:28
Bi yerden sonrasını okumadım. Şiddete şiddetle karşılık verenleri eleştiren birinin, bir kaç saat önce, namusuma cartıma curtuma karışırlarsa dışarı çıkarım, elimde de bayrak olmaz yazdığını okumuş olduğum geldi aklıma.. Ne olur elinizde? Çift kaşarlı tost? Çiçek? Hadi ama, nasıl düşünemedim. Kesin browni?

Ahlaksız
04-06-2013, 22:31
Bi yerden sonrasını okumadım. Şiddete şiddetle karşılık verenleri eleştiren birinin, bir kaç saat önce, namusuma cartıma curtuma karışırlarsa dışarı çıkarım, elimde de bayrak olmaz yazdığını okumuş olduğum geldi aklıma.. Ne olur elinizde? Çift kaşarlı tost? Çiçek? Hadi ama, nasıl düşünemedim. Kesin browni?
O durumla,bu durumun ne alakası var?!

Toplum içinde gaz çıkarmaya karşıyım..Kesinlikle böyle bir şey yapmam söz konusu değil amma velakin yalnız kaldığımda ve gerekirse seve seve gaz çıkarırım..

Yani diyorum ki;şiddete karşıyım ama gerekirse şiddetin en âlâsını da yaparım..

Kapiş;)

errata
04-06-2013, 23:29
NOLAN, sanırım lise çağlarındasın, lisedeyken ben de senin gibiydim. Bunda babamın iyi bir devletçi-muhafazakar olması yatıyor sanırım. Babam için devlete, bayrağa zeval getirmeyecek icraatların içerisinde olmak da sorun yoktu. Öyle sapkınca Atatürk'çü falan da değildik hani. Yani babamın Atatürk'ü tartışabildiği noktaları hatırlarım, tabi bir yere kadar. O da devletin ve milletin kırmızı çizgilerine kadar tartışılabilen bir şeydi.

Ancak mevzu aile, devlet olduğunda babam çok koyu tutucu, muhafazakar ve korumacı idi. Öyle keskin korumacı düsturlara sahipti ki insanı hayattan bezdirir, bunaltırdı. O zamanlar ailesini korumak istemesinden doğan bu tutumunu anlayabiliyordum. Hatta bu bir otorite hegemonyası yarattığından benim nazarımda büyük bir saygı da doğururdu.

Zira ben henüz birey değildim.
Dikkat et birey değildim diyorum. Ve beni ilgilendiren en elzem konuların ebeveynlerim tarafından tartışılıp karara bağlanıyor oluşu da gayet normal şeylerdi. İtiraz etmek mi? Hayatım kararır...

Bence birey olmayı denemelisin.
Belki içinde bulunduğun aşırı endişe durumundan biraz da olsa kurtulabilirsin.

İfade etmeye çalıştıklarından anlayabildiğim kadarıyla çok kapalı bir hayat görüşüne sahipsin ve olayları deneyimleyecek cesareti kendinde bulamıyorsun. Senin için bir şeyleri yapmaya karar vermek demek "dibine kadar, sonuna kadar gitmek" anlamına geliyor olabilir mi? Bu mükemmeliyetçilik değil esasında kompülsif bir bozukluk belirtisidir. Bence o şekilde yapma, çünkü ancak kendine hem zaman kaybettiriyorsun hem de büyük psikolojik zararlar veriyorsun. Hayattan o şekilde kaçmak mümkün değil. Hayatın bizzat kendisinin, akışı kontrol etmesine izin vermelisin.
Bırak olaylar çıksın ve birileri 20 Milyon dolar zarar versin, emin ol Erdoğan'ın oğlunun bir gemiciği 30 Milyon dolar civarında, bu çapta bir ülkeye komaz 20 Milyon TL.

Sen AKP'nin bu olaylardan nemalanacağını söylüyorsun. Evet Erdoğan ve ekibi, bir zamanlar muhalefetin saçma sapan icraatlarından çok rahatça kendine gülmece çıkarıyordu. Ancak bu olaylardan sonra o işler o kadar kolay değil, yıkım başladı. Durumun ne olduğu, toplumun akıllı kesiminin nasıl bilenerek gerçek bir halk muhalefetine dönüştüğü artık bir sır değil. Erdoğan ne kadar kastırırsa o kadar kaybeder.

Bence sen de artık kendini kasmayı bırak, varsa etrafında eylemlere katıl. Hiç olmadı slogan atmadan yürü, tencere tava al, stresini at, küfür et. Ama bir şey yap. Emin ol, o eylemcilerin içinde benden, senden daha fazla kafası çalışan, bizlerden daha fazla kaybedecek şeyi olan insanlar var.

rastaman
05-06-2013, 00:32
Nabukadnezar'ın yazdıklarına kısmen katılıyorum,AKP'nin birçok başarısının da olduğunu görmek gerek.Ama görülüyor ki başbakan %51'in %49'un özgürlüklerini kısıtlama hakkı olduğunu düşünüyor.Düğünden bayrama içen sıradan yumurta topuklu vatandaş bile ''alkolik'' ve ''ayyaş'' sıfatlarını hakediyor ona göre.Sanki bu inatlaşmayı istiyor,gerginlikten zevk alıyor.Suriye,Lübnan hatta Irak Alevi-Sunni çatışmalarıyla yıkılıyor,tam da bu anda bizim sultan köprüye Yavuz'un adını veriyor.Ne kadar iyi niyetle bakarsak bakalım Erdoğan'ın nefretini görmezden gelemeyiz.Cumhurbaşkanı koltuğuna yerleştirdiği zattan sözümona bakanlara,İstanbul belediye başkanına kadar birçok yetkili gerginliği düşürücü açıklamalar yaparken o kendi memurlarını yalancı çıkarıp ortamı iyice geriyor.

Bu eylemler öyle ADD'nin ya da birkaç darbeci grubun masabaşında örgütlediği Cumhuriyet mitinglerine hiçbir yönüyle benzemiyor;kendiliğinden gelişen,arkası,temeli dolu,gerekçeleri tutarlı bir halk hareketinden sözediyoruz.Hemen her siyasi grubun yer aldığı bu eylemlerin son derece gerekli olduğunu,insanlara başka seçenek bırakılmadığını düşünüyorum.

Neva
05-06-2013, 00:38
http://www.salom.com.tr/uploads/news/b_290520134FsQQltACBGOZLId.jpg

Khaos
05-06-2013, 00:55
Suriye'deki muhaliflere dönüştü bizim insanımız..Esad katil deyip,aynı şekilde katillik yapmak iş mi?!
Biz Esad katil değildir demiyoruz ki..!
Sizde katil olmayın,size bir zarar gelmesin,daha rasyonel yollara yönelelim diyoruz..
Bende Akp karşıtıyım ama Akp karşıtlığı benim gözümü kör etmiş değil..

Faşizme karşı duruyorum deyip,sizlere tepki gösterenlere karşı faşistlik yapıyorsunuz..
Bakın insanlar meydanlarda ölüyor ve bunun sorumluları o meydanlarda olanlar..Polis gelmeyin vururum sizi diyor ve siz ısrarla meydana iniyorsunuz..Akıllı olun..!

nolan

sende iyice coştun, hatta bokunu dahi çıkardın.
göstericiler kimin boğazını kesti, hangi köyü bastı kadınların ırzına geçti,
kimin ciğerini söküp yedi.

ne ayaksınız arkadaş siz ya.

Ahlaksız
05-06-2013, 14:07
Zira ben henüz birey değildim.
Dikkat et birey değildim diyorum. Ve beni ilgilendiren en elzem konuların ebeveynlerim tarafından tartışılıp karara bağlanıyor oluşu da gayet normal şeylerdi. İtiraz etmek mi? Hayatım kararır...

Bence birey olmayı denemelisin.
Belki içinde bulunduğun aşırı endişe durumundan biraz da olsa kurtulabilirsin.

İfade etmeye çalıştıklarından anlayabildiğim kadarıyla çok kapalı bir hayat görüşüne sahipsin ve olayları deneyimleyecek cesareti kendinde bulamıyorsun. Senin için bir şeyleri yapmaya karar vermek demek "dibine kadar, sonuna kadar gitmek" anlamına geliyor olabilir mi? Bu mükemmeliyetçilik değil esasında kompülsif bir bozukluk belirtisidir.
Hemen psikanaliz ha..
Lise çağımdayım ve ruhsal yönden sorunlarım var ha..
Büyüdüğünüz için(?) önüne gelen herkese hakaret etme veya laf sokma hakkını kendinizde görüyorsunuz ha..
Benim hayatım hakkında en ufak bir şey bilmeden bana ahkam kesmek terbiyesizlik değil de nedir?

Size açıkca O.ÇOCUĞU diyen bir halkın yanında polise karşı direnmek gerizekalılık değilde nedir?

Size kolay gelsin..Umarım o meydanlarda büyürsünüz biraz ve hiç tanımadığınız insanlar hakkında saçma sapan yorum yapmaktan vazgeçersiniz..!
nolan
sende iyice coştun, hatta bokunu dahi çıkardın.
göstericiler kimin boğazını kesti, hangi köyü bastı kadınların ırzına geçti,
kimin ciğerini söküp yedi.
ne ayaksınız arkadaş siz ya.
Sizin boktan direnişiniz yüzünden insanlar öldü,ağır yaralandı..Cinsinizi cibilliyetinizi sevsinler sizin..!
Devrimcilermiş..
He canım,he..Devirin hadi sıkıyorsa..!

nebukadnezar
05-06-2013, 15:38
Başarı'nın sarhoşluğu ne dir bilirmisiniz, eminim ki biliyorsunuz.
İşte acemi psikoloji'si nin temeli bu dur; mesele, bizden olmayana kibrit suyu hadisesi değildir.

AKP, bu güne kadarki icraatlarında kuşkusuz başarılı çalışmalara imza atmıştır, bunları görmemek nankörlük olur.
Fakat hepimiz biliyoruz ki, bu gibi durumlarda taktir önce taraf kitleden beklenir. Öyle de olmuştur.
Ama düşünülen şey asla olmamıştır. Arkanıza aldığınız kitle sizi her zaman her yerde sevabına günahına rağmen kabul etmiştir; siz de bu kitlenizi birazcık dahi memnun edebilmişseniz, karşıt görebileceğiniz kitleye yönelik ister istemez doğanızdaki Mobranlık ortaya çıkar; çünkü uzun süre sessiz kalmış bu kitle'nin de sizi kabul ettiğini düşünebilir, ülkemizin caddelerinde sokaklarında yükselen bu tür kamusal tepkiler bile sizi yumuşatamaz; çünkü onları başarılarınızın susturduğu düşünebilirsiniz.

Gezi Park'ı bu konuda öncü sembol olacaktır. Kuşkusuz ki yasakçı zihniyet tüm bu olanlardan memnun değildir, hatta olanlardan ders çıkarmıştır,
çıkarmak zorundadır da.

Sevgili Neva'nın da siteye asmış olduğu bir resim var ki, kolluk güçlerinin ne denli sadist, ne denli egoist olduklarını açıkça ortaya koyuyor.
O resme ilk baktığım an işin rengini çoktan gömüştüm; İki Toma aracı bir bayanı makasa almış tazyikli su sıkıyor..."ya" (ki bu iki harf'i bir araya sık getirmem) kardeşim hiç mi acımanız yok sizin. Sonuçta kaşınızdaki bir bayan. Bu bayan'ın güzelliğini mi kıskandınız, bu bayan'ın sexiiliğini mi kıskandınız, yoksa bu bayan'ın bir kadın olduğuna mı gıcıksınız....?
Emin'im ki o bayan yediği okadar tazyikli sudan sonra kesin zatürre olmuştur ve belki de şu an ateşler içinde evinde yatak döşek yatıyordur.Bu anlattığım sadece bir ayrıntıydı.

Diğer olumsuzluklara gelince: Ben bir suç işlediğim zaman ailem tarafından verilen ceza sadece bana olur, diğer kardeşlerime yansıyan ise bunun üzüntüsü dür; çünkü onların suçu o an için olmamıştır. Eğer benim yapmış olduğum bir suçun cezasını her sefer diğer kardeşlerim de çekmek zorunda kalsalar ne olurdu biliyormusunuz? Emin'im ki beni gırtlaklarlardı.

Şimdi Gezi Parkı olaylarına bir bakalım. Hatta devamında Türkiye genelinde gelişen olayları ele alalım; Protestocu normal vatandaşların asla yapmamış oldukları Milyonlarca liralık hasar'ın sorumluluğunu onlara yüklemek sizce doğru mudur? Tabi ki değildir. Ama sanırım sizin hiç aklınıza getiremediğiniz bir şey var ki, o da tarihi Türkiye geleneği. Bu konuyu dün akşam babamla epeyce tartıştık ve ondan geçmişe ait aldığım bir çok bilgilerle sizlere bu yazımı yazıyorum. Amacım daha önceki yazıma dair bir özür dilemek, günah çıkarmak değil, aksine sizin o yazımdan güdük anlayışlar çıkarmanıza üzüldüğümü belirtmak için yazıyorum.

Gelelim asıl konuya; Tarihi Türkiye geleneği! Nedir bu? Bu nedir biliyomusunuz arkadaşlar! Bu: Bir kişinin suçu'nu binler çekecek geleneğidir. Evet bu gelenek Kamu yöneticileri tarafından bize dayatılan askerlii bir gelenek miş, Türkiye'de günlerdir yaşanan bana göre buydu.

Gezi Park'ı olaylarının sevimsiz bir hal almasına sebep marjinal gurupalrdır. Cezası ise Halk'a mâl edilmiştir.
Arkadaşlar bana söylermisiniz, amacı sadece sesini duyurabilmek olan bir halk'ın ilk işi, bulunduğu alanın Mobese kameralarını kırmak mıdır? Kamusal alana zarar vermek midir? Otobüsleri Polis araçlarını ve diğer sivil otoları onarılmaz hale getimek mi dir? Esnafın iş yerlerini taşlamak zarar vermek mi dir? Peki bunları yapanların cezası neden halk'a mal edilmiştir? Orada bulunanların hepsi marjinal gurupalrmıydı?
Siz yazdıklarımın tamamını yanlış anlamışsınız! Veya siz bu marjinal gurupları destekliyorsunuz...
Ülkemin harabe olmasına gönlüm razı değil, kabul edemiyorum.

Güvenlik güçlerine gelince:
Polis'in, kasklarındaki sicil no larını kapatarak, Halk'ın üzerine yürümesinin başka bir açıklaması var mıdır? Gezi Park'ı olaylarında sayısız provaketif kışkırtmar olmuştur. Biraz da bunlardan bahsediniz.

Polis hangi amaca hizmet ediyor sizce? Bence bu tür polisler eğitilmeli; Polis okullarına geri gönderilmeli, günümüze uyum sağlayabilecek kıvam'a getirilerek yeniden mezun olmaları sağlanmalıdır.

Yadsınamayacak bir gerçek ise, halkımızın sosyal medya üzerinden organize olmasıdır. Kamu idaresi nin göz ardı etmemesi dileğiyle.
Gelinen yer ise; bundan sonra kamu yöneticilerimiz umarım tüm bu olaylardan sonra ders çıkartır ve yeni bir anlayışa sahip olurlar.
Yasakçı zihniyetler günümüz şartlarının ayıbı dır. Fazla kurcalanırsa "PATLAR"...

Bu topik'te bi anama (bazı kişiler) sövmediğiniz kalmış.
AKP li olmakla itham edenlere gelince; Derviş'in zikri neyse fikri de o dur derler. Temenni etmenize sevindim. demekki sizin de gönlünüzün derinliklerinde bir AKP sevgisi yatıyor. Ne diyelim, hayırlı olur inşa allah(!):D

Neden olmasın?

Her tuz'um var diyene Salatalıkla koşmak saflıkta son noktadır:

Arkadaşlar ben ülkem hakkında sizler gibi devasa endişeler taşımıyorum.
Ülkem için iyi gelişmeler yapılıyorsa neden gururlanmayayım.

Tüm düşünce ve ifade özgürlükleri kişilerin olaylara bakış açısıyla değerlendirilir.
Müslüman arkadaşlarımın yazdıkları beni çok duygulandırdı; bazıları gerçekten beni (daha önceki zamanlarda) yanlış anlamışlar.
Ben dinleri eleştirmekten yana yım, kuşkusuz inançlara dair her türlü hakarete kesinlikle karşıyım.

Sevgiler.

nebukadnezar.

Subat
05-06-2013, 16:07
Salaklığımı mazur görün. Anladığımı yazayım.

Polisin eğitimsiz olduğunu, şiddet uygulayanların tekrar eğitilmesi gerektiğini belirtmişsiniz. Tekrar mezun olmalarını dilemişsiniz. Yargılanmaları gerektiğinden bahsetmemişsiniz.
Marjinal gruplar (!) mobese kırmış, etrafı yakmış demişsiniz ama yargılamayı kendiniz yapmışsınız!

Aynı şeyi onlar için niye demiyorsunuz? Diyemiyorsunuz? Akp hiç iyi birşey yapmadı diyen mi var? Kapitalizm sınırları içerisinde üç beş iyisi var. İktidarı bir despotikten alıp kendi despotluğunu koyunca ne dememiz lazım? Bizi bir despottan mı kurtarmış oldu? Yenisi mi yaratmış oldu?

Dedim ya salaklığımı mazur görün..

nebukadnezar
05-06-2013, 16:20
Salaklığımı mazur görün. Anladığımı yazayım.

Polisin eğitimsiz olduğunu, şiddet uygulayanların tekrar eğitilmesi gerektiğini belirtmişsiniz. Tekrar mezun olmalarını dilemişsiniz. Yargılanmaları gerektiğinden bahsetmemişsiniz.
Marjinal gruplar (!) mobese kırmış, etrafı yakmış demişsiniz ama yargılamayı kendiniz yapmışsınız!

Aynı şeyi onlar için niye demiyorsunuz? Diyemiyorsunuz? Akp hiç iyi birşey yapmadı diyen mi var? Kapitalizm sınırları içerisinde üç beş iyisi var. İktidarı bir despotikten alıp kendi despotluğunu koyunca ne dememiz lazım? Bizi bir despottan mı kurtarmış oldu? Yenisi mi yaratmış oldu?

Dedim ya salaklığımı mazur görün..

Sayın subat beyefendi, her şeyi en iyi bilen sizsiniz. Yazımdan da çok iyi anlamlar çıkarmışsınız tebrik ederim. Bence devam edin bir çok anlamsız anlayışsızlıklar daha çıkartırsınız emin im. Siz aslında kendinizi bana düşman yaklaşımı üzerine programlamışsınız. Tüm yapabildiğiniz bu mu?

Tüm bilginiz beni suçlamak üzerine mi yetiyor? Tarafınızdan çoktan dışlandığımın farkındayım. Üyeliğimi silme yetkiniz varsa durmayınız. Zaten daha önce de bunu istemiştim.
Hoşçakalın.

murted
05-06-2013, 16:22
Polis'in, kasklarındaki sicil no larını kapatarak, Halk'ın üzerine yürümesinin başka bir açıklaması var mıdır? Gezi Park'ı olaylarında sayısız provaketif kışkırtmar olmuştur. Biraz da bunlardan bahsediniz.

Evet, mesela o "marjinal gruplar" ortaya çıkana kadar polis gül dağıtmıştır normal normal protesto yapanlara. Yani polis meşru, yasal, demokratik protesto haklarını kullananları bugüne kadar hep ama hep yanaklarından öpmüştür. Zavallı polis marjinal gruplar yüzünden kasklarının sicil nolarını bile kapatmak zorunda kalmış, peah peah peah...

Sebeple sonucu feci şekilde karıştırıyorsunuz.

Bu arada bazıları sizin gibi suçu poliste arıyor. Bunların geneli sizden farklı olarak Akp'yi temize çıkarmanın derdinde.

Poliste suç var da polisten önce suçlanması gerekenler var. Polisin hayvanlığının arkasında iktidar var. Polisi buna teşvik eden onlar. En basitinden geçmişte benzer hayvanlıklara aferin denileceğine hayvanlık yapanlar cezalandırılsaydı polis bugün aynı hayvanlığı yapacak cesareti bulamazdı. Yani polisi vatandaşın üzerine salan, dolaylı dolaysız hayvanlığı teşvik eden, destekleyen, cesaretlendiren, hukuksuzlukları örtbas eden zaten bizzat iktidar. Öyle eğitimle falan olacak iş değil bu demem o ki.

uyar
05-06-2013, 16:28
sevgili nebukadnezar...

gercek suclu basbakan ve ikinci de polisin basindakiler....

vali veya emniyet muduru istifa veya gorevden ayrilsa biraz bu bastakilerin birseyler anladigi izlenimi verecek... arinc ve gul ne yapsa son sozu basbakanin soyleyecegini herkes biliyor.... Guvensizlik hat safhada... bu durumda bu is zor biter

marjinal gruplar bu isin sadece teferruati.....

nebukadnezar
05-06-2013, 16:46
sevgili nebukadnezar...

gercek suclu basbakan ve ikinci de polisin basindakiler....

vali veya emniyet muduru istifa veya gorevden ayrilsa biraz bu bastakilerin birseyler anladigi izlenimi verecek... arinc ve gul ne yapsa son sozu basbakanin soyleyecegini herkes biliyor.... Guvensizlik hat safhada... bu durumda bu is zor biter

marjinal gruplar bu isin sadece teferruati.....

Sayın uyar! Tabi ki bu olaylardaki suçlular polisin basindakiler. Bunu daha önceki yazımda da belirtmiştim. İçişleri bakanı görevden alınmalı ve polis'in, vatandaşlara karşı (orantısız güç te dahil olmak üzere ) biber gazı kullanması hakkında soruşturma açılmalıdır. Olaylarda şiddet'e dair aktif görülen tüm polisler önce görevlerinden alınmalı sonra yargılanmalıdır.
Benim sözlerim, beyinlerini yanlış anlamak üzerine programlamış kişilerce saptırılıyor. Ve ben onlara diyorum ki; mademki sizinle aynı görüşleri paylaşmıyorum, ve bu sizi rahatsız ediyor, üyeliğimi silin.

Fakat hangi başbakan halkına karşı böyle bir savaş açar?
Suriye'de olanları zaten kendisi de tasvip etmiyor.
Göreceksiniz, başbakan Türkiye'ye döndüğünde yapacağı ilk konuşma kendi hatası dahil, telafi etmek yolunda olacaktır.
Başka da şansı yok. Aksi taktirde olaylar çığ gibi büyür.

evrensel-insan
05-06-2013, 16:46
İşte acemi psikoloji'si nin temeli bu dur; mesele, bizden olmayana kibrit suyu hadisesi değildir.

AKP, bu güne kadarki icraatlarında kuşkusuz başarılı çalışmalara imza atmıştır, bunları görmemek nankörlük olur.
Fakat hepimiz biliyoruz ki, bu gibi durumlarda taktir önce taraf kitleden beklenir. Öyle de olmuştur.
Ama düşünülen şey asla olmamıştır. Arkanıza aldığınız kitle sizi her zaman her yerde sevabına günahına rağmen kabul etmiştir; siz de bu kitlenizi birazcık dahi memnun edebilmişseniz, karşıt görebileceğiniz kitleye yönelik ister istemez doğanızdaki Mobranlık ortaya çıkar; çünkü uzun süre sessiz kalmış bu kitle'nin de sizi kabul ettiğini düşünebilir, ülkemizin caddelerinde sokaklarında yükselen bu tür kamusal tepkiler bile sizi yumuşatamaz; çünkü onları başarılarınızın susturduğu düşünebilirsiniz.

Gezi Park'ı bu konuda öncü sembol olacaktır. Kuşkusuz ki yasakçı zihniyet tüm bu olanlardan memnun değildir, hatta olanlardan ders çıkarmıştır,
çıkarmak zorundadır da.

Sevgili Neva'nın da siteye asmış olduğu bir resim var ki, kolluk güçlerinin ne denli sadist, ne denli egoist olduklarını açıkça ortaya koyuyor.
O resme ilk baktığım an işin rengini çoktan gömüştüm; İki Toma aracı bir bayanı makasa almış tazyikli su sıkıyor..."ya" (ki bu iki harf'i bir araya sık getirmem) kardeşim hiç mi acımanız yok sizin. Sonuçta kaşınızdaki bir bayan. Bu bayan'ın güzelliğini mi kıskandınız, bu bayan'ın sexiiliğini mi kıskandınız, yoksa bu bayan'ın bir kadın olduğuna mı gıcıksınız....?
Emin'im ki o bayan yediği okadar tazyikli sudan sonra kesin zatürre olmuştur ve belki de şu an ateşler içinde evinde yatak döşek yatıyordur.Bu anlattığım sadece bir ayrıntıydı.

Diğer olumsuzluklara gelince: Ben bir suç işlediğim zaman ailem tarafından verilen ceza sadece bana olur, diğer kardeşlerime yansıyan ise bunun üzüntüsü dür; çünkü onların suçu o an için olmamıştır. Eğer benim yapmış olduğum bir suçun cezasını her sefer diğer kardeşlerim de çekmek zorunda kalsalar ne olurdu biliyormusunuz? Emin'im ki beni gırtlaklarlardı.

Şimdi Gezi Parkı olaylarına bir bakalım. Hatta devamında Türkiye genelinde gelişen olayları ele alalım; Protestocu normal vatandaşların asla yapmamış oldukları Milyonlarca liralık hasar'ın sorumluluğunu onlara yüklemek sizce doğru mudur? Tabi ki değildir. Ama sanırım sizin hiç aklınıza getiremediğiniz bir şey var ki, o da tarihi Türkiye geleneği. Bu konuyu dün akşam babamla epeyce tartıştık ve ondan geçmişe ait aldığım bir çok bilgilerle sizlere bu yazımı yazıyorum. Amacım daha önceki yazıma dair bir özür dilemek, günah çıkarmak değil, aksine sizin o yazımdan güdük anlayışlar çıkarmanıza üzüldüğümü belirtmak için yazıyorum.

Gelelim asıl konuya; Tarihi Türkiye geleneği! Nedir bu? Bu nedir biliyomusunuz arkadaşlar! Bu: Bir kişinin suçu'nu binler çekecek geleneğidir. Evet bu gelenek Kamu yöneticileri tarafından bize dayatılan askerlii bir gelenek miş, Türkiye'de günlerdir yaşanan bana göre buydu.

Gezi Park'ı olaylarının sevimsiz bir hal almasına sebep marjinal gurupalrdır. Cezası ise Halk'a mâl edilmiştir.
Arkadaşlar bana söylermisiniz, amacı sadece sesini duyurabilmek olan bir halk'ın ilk işi, bulunduğu alanın Mobese kameralarını kırmak mıdır? Kamusal alana zarar vermek midir? Otobüsleri Polis araçlarını ve diğer sivil otoları onarılmaz hale getimek mi dir? Esnafın iş yerlerini taşlamak zarar vermek mi dir? Peki bunları yapanların cezası neden halk'a mal edilmiştir? Orada bulunanların hepsi marjinal gurupalrmıydı?
Siz yazdıklarımın tamamını yanlış anlamışsınız! Veya siz bu marjinal gurupları destekliyorsunuz...

Polis hangi amaca hizmet ediyor sizce? Bence bu tür polisler eğitilmeli; Polis okullarına geri gönderilmeli, günümüze uyum sağlayabilecek kıvam'a getirilerek yeniden mezun olmaları sağlanmalıdır.

Yadsınamayacak bir gerçek ise, halkımızın sosyal medya üzerinden organize olmasıdır. Kamu idaresi nin göz ardı etmemesi dileğiyle.
Gelinen yer ise; bundan sonra kamu yöneticilerimiz umarım tüm bu olaylardan sonra ders çıkartır ve yeni bir anlayışa sahip olurlar.
Yasakçı zihniyetler günümüz şartlarının ayıbı dır. Fazla kurcalanırsa "PATLAR"...

AKP li olmakla itham edenlere gelince; Derviş'in zikri neyse fikri de o dur derler. Temenni etmenize sevindim. demekki sizin de gönlünüzün derinliklerinde bir AKP sevgisi yatıyor. Ne diyelim, hayırlı olur inşa allah(!):D

Neden olmasın?

Tüm düşünce ve ifade özgürlükleri kişilerin olaylara bakış açısıyla değerlendirilir.
Müslüman arkadaşlarımın yazdıkları beni çok duygulandırdı; bazıları gerçekten beni (daha önceki zamanlarda) yanlış anlamışlar.
Ben dinleri eleştirmekten yana yım, kuşkusuz inançlara dair her türlü hakarete kesinlikle karşıyım.

Sevgiler.

nebukadnezar.

Provakatorler haric, Gezi Parki ile baslayan halkin direnisinin getirdigi bir tek olumsuz ya da zararli sey soyleyin tartisalim.

Demokrasi sandiktan ciktiktan sonra herkesi kendin gibi yapmak degildir, aksine herkesin her turlu hak ve ozgurlugunu taniyacak bir birey bilinc ve farkindaligi gerektirir.

Onemli olan farklarin farkina varmak degil; bu farklari ayrimciliga tasimak ve biribirine dusaman etmek ve bunu da kendi teokratik otokrat tavrin ile yapmak degil; aksine farkina varilan farklarin farklarui ile birlikte nasil bir arada yasanilabilecegini gostermektir.

Iste ancak boyle bir direnis, hem kendi farkinin hak ve ozgurlugunu ister ve baska hak ve ozgurluklere yonelik de mudahele etmez ve ustelik onlar adina hak ve ozgurlukleri savunurken; su cok iyi algilanmali ki; ne hukumetin ne devletin basindakiler bu halk direnisinin ne neyaptigini algilayabilecek ne de onlarin duzeyine gelebilecek bilinc te degillerdir.

Bu aslinda ulkemizde bir yeniliktir. Cunku tarihimizde hic bir zaman basi cekenler bu bilince erisememisler hepsi her zaman kendi farklarini diger farklara dayatmislardir.

Cunku toplumu sadece nicelik yerine koymuslardir. Sosyo-psikolojiden bi haberdirler.

Iste bu halk direnisi hem birey bilincli hem nitelikli hem de sosyo-psikolojinin tastigi bir direnistir.

Onlar ise niteligi hala nicelik olarak algilamakta ve ancak fiziksel vahsete yonelmektedirler. Halbuki orada bir zihniyet vardir ve bu yok edilemez. Sadece yeni vucut bulur ve tekrar fiziksellige burunur.

Iste sirf bu niteligi ile birlikte bu halk direnisi dunyada bir ilktir.

Evet isteyen katilir isteyen karsi cikar ve isteyen de cekimser kalir.

Katilanin birey bilinci varligi.
Katilmayanin toplumsal kisiligi ve kendi farkinin hakim ve ustunlugunun olmasi
Cekimser kalanin da hem halk direnisini algilayamasi hem de duygusal olarak karsi koyamamasi ama bitmesini de istemesidir.

O yuzden tekrar soruyorum. Halk direnisinin tek bir olumsuz tarafini dile getirin.

evrensel-insan
05-06-2013, 16:55
Burada onemli ollan sagduyu falan degildir, onemli olan duygusalliga kapilmama akilciliga sapmama ve her turlu mantik ile insanlik adina hareket etmektir.

En azindan bu halk direnisindekilerin eylem yaparken bile zihinlerinin calistigi ortadadir. Cunku bu bireyler hazir beyinlerinden kullanmazlar, sorgularlar gozlemlerler ve turetirler.

Diktatorun kullandigi her asagilayici kavrami bile, her olumsuz polisin actigi yarayi bile bir slogana cevirebilmek, mizaha tasiyabilmek ve her turlu olumsuzluktan halk direnisi adina bir olumluluk cikarabilmek; beyin ister, dusunce ister, mantik ister, sorgulama degerlendirme ve gozlem ister. Iste bunlar sadece halk direniscilerinde mevcuttur.

nebukadnezar
05-06-2013, 16:59
Provakatorler haric, Gezi Parki ile baslayan halkin direnisinin getirdigi bir tek olumsuz ya da zararli sey soyleyin tartisalim.

Gözlüklerin kaç numara arkadaş?

Ben halk direnişi hakkında her hangi bir olumsuzluktan bahsetmişmiyim?

Ayrıca; bu sitedeki tartışma yapmaya değmeyecek tek kişi sen sin.

Sen git sıkıntını, EPİSTEMOLOJİK ve METODOLOJİK AÇIDAN FOLKLORİK çiftetelli'de ara...

evrensel-insan
05-06-2013, 16:59
Iste benim onyillardir aradigim halk bu. Bu halkta olan bilinc bugun benim diyen bati toplumlarinda bile yoktur. O yuzden bu onlara da bir zihniyet uretimi getirmektedir.

Cagdaslik budur. Hak ve ozgurluklerin icin demokratik eylem ustelik baskalarinin hak ve ozgurlugune saygi gostererek.

Aydin budur, ilerici budur, devrimci budur, elit budur.

Herkesin kendi adina bu halk direniscilerinden ogrenecegi cok sey vardir. Bu direnis bedava olarak sadece ulkeye degil; dunyaya yepyeni bir algi bilgi bilinc ve farkindalik sunmaktadir.

evrensel-insan
05-06-2013, 17:00
Gözlüklerin kaç numara arkadaş?

Ben halk direnişi hakkında her hangi bir olumsuzluktan bahsetmişmiyim?

Ayrıca; bu sitedeki tartışma yapmaya değmeyecek tek kişi sen sin.

Sen git sıkıntını, EPİSTEMOLOJİK ve METODOLOJİK AÇIDAN FOLKLORİK çiftetelli'de ara...

Guzel duzeyini ortaya koydugun icin tesekkurler ve sana bulastigim icin de ozurler.

nebukadnezar
05-06-2013, 17:08
Guzel duzeyini ortaya koydugun icin tesekkurler ve sana bulastigim icin de ozurler.

Düzeysizlik mevzubahis ise; önce bu site'den, daha sonra da Ateistforum'dan atılan ben değilim. Geçmişini unutan geleceğini bulamaz.

Ben atılmıyorum; Atılmak istiyorum.

evrensel-insan
05-06-2013, 17:16
Düzeysizlik mevzubahis ise; önce bu site'den, daha sonra da Ateistforum'dan atılan ben değilim. Geçmişini unutan geleceğini bulamaz.

Ben atılmıyorum; Atılmak istiyorum.

Buradaki duzeyin anlami beyin duzeyidir ve duzeysizlik soz konusu degildir.

Beni atanlarin hakli oldugunu neye dayanarak soyluyorsun. Benim lakabimin yazdigi yazilar ve basliklar tiklanma rekorlari kiriyor ve yazdigim yazi baslik olarak ayni gun google'da en basta cikiyor. Baska hic bilmedigim siteler basliklarimi yayinliyorlar. Bugun bile hic bilmedigim bir kisi benim lakabimin ve bulundugum sitelerin linkini tweeterda vermis.

Bir dusunc ve bilginin dile gelisi baskadir, bunun hangi yasakli zihniyetin tikanik akli ile yasakladigi baskadir.

Ayrica ben buraya yasaklayanlarin yasagi kaldirmasi ile degil; yasak surem dolduktan sonra e-mail'ime gelen cagri istekleri uzerine geldim.

Benim gecmisim ortadadir. Bir yerden yasaklanmami bana degil; onlara soracaksin. Cunku hic bir sitede hic bir kurali ihlal ettigimi kimse gosteremez.

Yasakci zihniyet dusunce ve bilginin ne oldugunun bilincinde olmayan zihniyettir. Yasaklama da sadece yonetici insiyatifinin kullanimi ve kisisel su istismaridir.

O yuzden burdan kendine pay cikarma. Bak halk direniscileri yasak taniyor mu?

nebukadnezar
05-06-2013, 17:23
Buradaki duzeyin anlami beyin duzeyidir ve duzeysizlik soz konusu degildir.

Beni atanlarin hakli oldugunu neye dayanarak soyluyorsun. Benim lakabimin yazdigi yazilar ve basliklar tiklanma rekorlari kiriyor ve yazdigim yazi baslik olarak ayni gun google'da en basta cikiyor. Baska hic bilmedigim siteler basliklarimi yayinliyorlar. Bugun bile hic bilmedigim bir kisi benim lakabimin ve bulundugum sitelerin linkini tweeterda vermis.

Bir dusunc ve bilginin dile gelisi baskadir, bunun hangi yasakli zihniyetin tikanik akli ile yasakladigi baskadir.

Ayrica ben buraya yasaklayanlarin yasagi kaldirmasi ile degil; yasak surem dolduktan sonra e-mail'ime gelen cagri istekleri uzerine geldim.

Benim gecmisim ortadadir. Bir yerden yasaklanmami bana degil; onlara soracaksin. Cunku hic bir sitede hic bir kurali ihlal ettigimi kimse gosteremez.

Yasakci zihniyet dusunce ve bilginin ne oldugunun bilincinde olmayan zihniyettir. Yasaklama da sadece yonetici insiyatifinin kullanimi ve kisisel su istismaridir.

O yuzden burdan kendine pay cikarma. Bak halk direniscileri yasak taniyor mu?

Doğruyu yazdığım halde beni düzeysizlikle suçlamanıza rağmen.
Yazılarınızın tamamına katılmamakla beraber, bilginizin çıkış noktasındaki çarpıtmalarınızın ,doğası, kapsamı ve kaynağı hakkındaki çekincelerimi belirtmek isterim efem. Lütfen mazur görünüz.

Ben halk direnişi hakkında her hangi bir olumsuzluktan bahsetmişmiydim de bana bu ithamla araya girdiniz?

evrensel-insan
05-06-2013, 17:31
Doğruyu yazdığım halde beni düzeysizlikle suçlamanıza rağmen.
Yazılarınızın tamamına katılmamakla beraber, bilginizin çıkış noktasındaki çarpıtmalarınızın ,doğası, kapsamı ve kaynağı hakkındaki çekincelerimi belirtmek isterim efem. Lütfen mazur görünüz.

Ben halk direnişi hakkında her hangi bir olumsuzluktan bahsetmişmiydim de bana bu ithamla araya girdiniz?

Tamam o zaman. Bu bir algi meselesidir. Sizi rahatsiz eden kisimi sizin yazinizi alinti yaptigim icin ise ozur dilerim.

Cunku benim yazimda ne sizin sahsiniza yonelik bir dile getirim, ne de sizin dusuncenize bir karsi cikis yoktur. Sadece algi meselesidir ve bu algiya verilen yanittir.

Ayrica beyin duzeyinden bahsetmek, sizin uzerinize olmadigigibi duzeysizlik anlami da icermez. Sadece beynin algi bilgi bilinc ve farkindalik farki duzeyidir. Iste bu duzey her bir beyin icin farkli olmak ile beraber, hic bir beyin icin duzeysiz de degildir.

antilop
05-06-2013, 18:10

şu yazı kadar yazıklar olsun denilecek bir yorumu , konuşmaları ve yorumları susturulan, ve protestolar sonucunda açılmak zorunda kalan kanallar ile gazeteler yapıyor.

olaylala ilgili sorumluluğuda marjinal gruplara yıkmaya kalmak ise tamamen okuma yazma bilmeyecek kadar cahilliğin alametidir.

suçlu arıyorsanız o diktatör olarak kabul edemediğiniz başbakanınızın konuşmalarında arayın. icraatları ile zaten malum diktatörlük yapan aynı zamanda dili ile de bunu yaparak karşı tarafı yani halkı ağır tahrik ettiğinin farkında değilsiniz galiba.
yada işinize öyle geliyor. Tek sözü bile insanı çıldırtmaya yeter de artar
ne demek çatlasaınız da patlasınızda yapacaz yıkacaz
bu lafmı
bir ülkede başbakanlık yapan birine yakışırmı
bu lafın söylendiği halk de demek istiyon yapda görelim demez mi

evet der
bende diyorum yapda görelim

videolarda ve çekilen anlık resim karelerinde dövülen püskürtülmeye çalışılan protestoculara çok cici davrtanıoşlarmı sergiğiliyor hükümet tarafı.

başbakanınızın her günün akşamında yada ertesinde yaptığı konuşmalar bir yana
fatih altaylı ile yaptığı ropörtaj ile sözde aklanmaya çalışır ken yüzüne gözüne bulaştırdığının da mı farkında değilsiniz.

siz çizivili soparla saldıranlara püskevitmi ikram ederdiniz.

nebukadnezar
05-06-2013, 18:21
şu yazı kadar yazıklar olsun denilecek bir yorumu , konuşmaları ve yorumları susturulan, ve protestolar sonucunda açılmak zorunda kalan kanallar ile gazeteler yapıyor.

olaylala ilgili sorumluluğuda marjinal gruplara yıkmaya kalmak ise tamamen okuma yazma bilmeyecek kadar cahilliğin alametidir.

suçlu arıyorsanız o diktatör olarak kabul edemediğiniz başbakanınızın konuşmalarında arayın. icraatları ile zaten malum diktatörlük yapan aynı zamanda dili ile de bunu yaparak karşı tarafı yani halkı ağır tahrik ettiğinin farkında değilsiniz galiba.
yada işinize öyle geliyor. Tek sözü bile insanı çıldırtmaya yeter de artar
ne demek çatlasaınız da patlasınızda yapacaz yıkacaz
bu lafmı
bir ülkede başbakanlık yapan birine yakışırmı
bu lafın söylendiği halk de demek istiyon yapda görelim demez mi

evet der
bende diyorum yapda görelim

videolarda ve çekilen anlık resim karelerinde dövülen püskürtülmeye çalışılan protestoculara çok cici davrtanıoşlarmı sergiğiliyor hükümet tarafı.

başbakanınızın her günün akşamında yada ertesinde yaptığı konuşmalar bir yana
fatih altaylı ile yaptığı ropörtaj ile sözde aklanmaya çalışır ken yüzüne gözüne bulaştırdığının da mı farkında değilsiniz.

siz çizivili soparla saldıranlara püskevitmi ikram ederdiniz.

Bu yazı da halk'ın dayanışma gününü zehir eden, kamu malına zarar vermeyi görev edinmiş, bu gibi ortamları fırsat bilip ortalığı savaş alanına çeviren, provokatif eylemler yapan sonu nu düşünmeyen bir kara cahil'e aittir.

antilop
05-06-2013, 18:23
yanılıyotrsun ben tayyipin özel olarak suriyeden getirdiği eli sopalı ajanlardan değilim
sen hala tayyipi savunanlarla karıştırmışsın beni
yada okuma yazma özürlüsün

nebukadnezar
05-06-2013, 18:33
yanılıyotrsun ben tayyipin özel olarak suriyeden getirdiği eli sopalı ajanlardan değilim

İşte tam da o konuya değinecektim...
Okuma yazma özürlü olan sen sin; belliki aynı odada saatlerce oturmaktan kendi gazınla zehirlenmişsin, az dışarı çıkarttır kendini de hava al. Hangi sağduyulu bir insan ülkesinin yakılıp yıkılmasına göz yumar? En azından verilen emeklere saygılı ol.
Yakılan yıkılanın senin cebinden çıkmayacağı belli.

Subat
05-06-2013, 18:45
Sayın nebukadnezar. Öncelikle şunu bilmenizi isterim.
Bu olayları tartışmaya başladığım an sitedeki görevimden istifa ettim. Ya geçici bir süre askıya alınsın ya da tamamen alın diye görüş bildirdim. Objektif olmayabileceğim gerekçesiyle ve bunu fırsata çevirmek isteyenler olabileceğini düşündüğüm için. Sitenin çizgileri belli. Yöneticiler kendi histerilerine göre hareket etmiyor. Keza sizin gibi düşünen arkadaşımız da var (pasif destek konusunda) Sizi de yıllardır takip ederim. Daha uzun yıllar takip etmeye devam edeceğim. Üyeliğimi silin talebinizi de tüm yöneticilerin yok sayması bundandır diye düşünüyorum. Biz birbirimize kırılırız, ama darılmayız.. Elbette aklı selim davrandığımız anlar gelecek ve varsa bir hatamız herkes kendi payesinde özrünü dileyecek.
Umarım net olarak duygularımı anlatabilmişimdir.

Konuyla ilgili olarak devam edeyim.
Eşit davranmadığınızı fark ettiğinizi düşünüyorum. Bir tarafı eğitime çağırıp diğer tarafı komple red etmek eşit davranmak değildir.

Cuma günü 18 yaşlarında bir çocuğa 8 10 metre mesafeden gözlerimin önünde biber gazı sıkıldı. Çocuk son anda ayağını çekip kurtuldu. Polis ise vuramadığı için üzülüp, küfredip gitti. Sonra arkasına bakıp güldü. 3 5 dakika hareket etmedi çocuk. Şoku atlatamadı. 1 saat sonra elinde iki sopa ve bir şişe ile gördüm. Atmamasını söyledik, önce onlar başlattı dedi. Biraz güldürüp elindeki taşı ve şişeyi bıraktırdık. En basit örnek bu. Elinde bir tepki börekle polislere yönelen kişiye 3 dakika sonra tazyikli su ve gaz bombaları atılmasına herkes İsavari yaklaşamıyor. Ayrıca yaklaşmak zorunda da değil diye düşünüyorum.

Şimdi size masal anlatıyorum gibi gelebilir. Kitle psikolojisi bu yönde olmuyor maalesef. Reyhanlı'da bombalar patlarken tesadüfen çalışmayan mobeseler, cuma günü de çalışmıyordu! Bunlar hep tesadüf müdür sizce? İnternetten izlenen mobeseler anında kapatıldı. Polisin yoğun saldırdığı noktalarda kapatıldı. Yani olayı örtbas etmek için tüm yollar yapılıyor. Kasklardan numaralar siliniyor. Bu duruma nasıl tepki vermek lazım? Adamın arkadaşının kafası yarılmış, gözü çıkmışken, gazdan nefes alamaz duruma gelmişken ne yapsındı?

Alandakilerin çok büyük bir kısmının özelleştirmeler için de alanlarda olduğuna eminim. Buna karşı çıktığına da eminim. Yani en az sizin kadar devlet varlıklarının korunması gerektiği konusunda bilgilidirler. Bu yönde de çabaları olmaya devam edecektir. Ancak olay anında böyle olmuyor maalesef.
Siz de bunu anlamaya çalışın. İnsanların bu sınavdan iyi bir başarı elde ettiğini, ama bazı noktalarda (vandalizm) başarısız olduğunu söyleseniz ayrı olurdu.

Tayyip gelip özür dileyecek ya da dilemeyecek. Bunu gelişinden sonra konuşuruz. Ama bildiğimiz tek şey, insanları %50 ile korkutarak ülkeden ayrıldığıdır, hatırlatırım. Yani mevcut olgular sizi doğrulamıyor. Düşüncelerinizin ne yönde olduğuna bakmak hakkınız olduğu kadar, olayların mevcut halini de değerlendirmelisiniz zannımca.
Yanılıyor muyum?

nebukadnezar
05-06-2013, 19:52
Sayın nebukadnezar. Öncelikle şunu bilmenizi isterim.
Bu olayları tartışmaya başladığım an sitedeki görevimden istifa ettim. Ya geçici bir süre askıya alınsın ya da tamamen alın diye görüş bildirdim. Objektif olmayabileceğim gerekçesiyle ve bunu fırsata çevirmek isteyenler olabileceğini düşündüğüm için. Sitenin çizgileri belli. Yöneticiler kendi histerilerine göre hareket etmiyor. Keza sizin gibi düşünen arkadaşımız da var (pasif destek konusunda) Sizi de yıllardır takip ederim. Daha uzun yıllar takip etmeye devam edeceğim. Üyeliğimi silin talebinizi de tüm yöneticilerin yok sayması bundandır diye düşünüyorum. Biz birbirimize kırılırız, ama darılmayız.. Elbette aklı selim davrandığımız anlar gelecek ve varsa bir hatamız herkes kendi payesinde özrünü dileyecek.
Umarım net olarak duygularımı anlatabilmişimdir.

Konuyla ilgili olarak devam edeyim.
Eşit davranmadığınızı fark ettiğinizi düşünüyorum. Bir tarafı eğitime çağırıp diğer tarafı komple red etmek eşit davranmak değildir.

Cuma günü 18 yaşlarında bir çocuğa 8 10 metre mesafeden gözlerimin önünde biber gazı sıkıldı. Çocuk son anda ayağını çekip kurtuldu. Polis ise vuramadığı için üzülüp, küfredip gitti. Sonra arkasına bakıp güldü. 3 5 dakika hareket etmedi çocuk. Şoku atlatamadı. 1 saat sonra elinde iki sopa ve bir şişe ile gördüm. Atmamasını söyledik, önce onlar başlattı dedi. Biraz güldürüp elindeki taşı ve şişeyi bıraktırdık. En basit örnek bu. Elinde bir tepki börekle polislere yönelen kişiye 3 dakika sonra tazyikli su ve gaz bombaları atılmasına herkes İsavari yaklaşamıyor. Ayrıca yaklaşmak zorunda da değil diye düşünüyorum.

Şimdi size masal anlatıyorum gibi gelebilir. Kitle psikolojisi bu yönde olmuyor maalesef. Reyhanlı'da bombalar patlarken tesadüfen çalışmayan mobeseler, cuma günü de çalışmıyordu! Bunlar hep tesadüf müdür sizce? İnternetten izlenen mobeseler anında kapatıldı. Polisin yoğun saldırdığı noktalarda kapatıldı. Yani olayı örtbas etmek için tüm yollar yapılıyor. Kasklardan numaralar siliniyor. Bu duruma nasıl tepki vermek lazım? Adamın arkadaşının kafası yarılmış, gözü çıkmışken, gazdan nefes alamaz duruma gelmişken ne yapsındı?

Alandakilerin çok büyük bir kısmının özelleştirmeler için de alanlarda olduğuna eminim. Buna karşı çıktığına da eminim. Yani en az sizin kadar devlet varlıklarının korunması gerektiği konusunda bilgilidirler. Bu yönde de çabaları olmaya devam edecektir. Ancak olay anında böyle olmuyor maalesef.
Siz de bunu anlamaya çalışın. İnsanların bu sınavdan iyi bir başarı elde ettiğini, ama bazı noktalarda (vandalizm) başarısız olduğunu söyleseniz ayrı olurdu.

Tayyip gelip özür dileyecek ya da dilemeyecek. Bunu gelişinden sonra konuşuruz. Ama bildiğimiz tek şey, insanları %50 ile korkutarak ülkeden ayrıldığıdır, hatırlatırım. Yani mevcut olgular sizi doğrulamıyor. Düşüncelerinizin ne yönde olduğuna bakmak hakkınız olduğu kadar, olayların mevcut halini de değerlendirmelisiniz zannımca.
Yanılıyor muyum?

Sevgili Subat! Yadıklarınızın tümüne katılmakla beraber, beni yine anlayabilmiş olamamanıza üzülüyorum; belki hâlâ olayların içindeki aktifliğiniz buna engel.
Eşit davranmadığımdan söz ediyorsunuz. Aksine ben bunu yapmaya çalışıyorum. Burada Polisi son derece haksız buluyorum. Her zaman da öyleydiler.
Bana şimdiye kadar polislerimize ait iyi bir anı nızı anlatabilirmisiniz. Ben anlatamam doğrusu.

Anlaşılamamamın, ve bir de bazı kişilerin bana karşı kişisel kinlerinden ileri geliyor sanırım...
Keşke o kişi de uslubunu düzeltip daha yapıcı olsa, sonuçta yöneticiliğin gereği bu olsa gerek. Faturası kendisine zarar olarak dönecektir eminim.

Bu yüzden sizin yazılarınız bizi hedef alınca site de bazı biliçsiz kişilerin seviyesiz saldırılarına maruz kalıyoruz.
Mesela şu yukarıdaki kişi nin yazdığına bakarmısınız:

Ben tayyipin özel olarak suriyeden getirdiği eli sopalı ajanlardan değilim

Sen osun işte; sen bana göre tayyipin özel olarak suriyeden getirdiği eli sopalı ajanlardan birisin.
Önce okuduğundan ne anladığını bileceksin, anlamak istediğin gibi okumayacaksın. Şimdi ben bu kişiye sitede sürekli muhalefet mi olmalıyım? Bunu kendisi istiyor çünkü. Beni tanımıyorsun görmedin konuşmadın, peki bu şekildeki hakkımda hüküm vermen nerden kaynaklanıyor? neden uslubunu bozuyorsun ki? Yazdıklarımı okuyup anlayamamaktan dolayı mı? Bazı yöneticiler tarafından görüşlerim için suçlanıyorsam, hakarete yaklaşan ithamlara maruz kalıyorsam burada kalmanın anlamı ne söylermisiniz.

Ben buradaki kullanılan anlamsız ithamların hepsine cevap vermeye kalksam sayfalara sığmaz.

Hayatımdaki en büyük derslerimden birini ılımlı ve kendine her koşulda hakim olabilmek konusunda aldım.
Toplum tarihinde kişiler hakkındaki her zaman konuşulan iki şey vardır; kim daha iyi işler yaptı, kim daha kötü işler yaptı.
Yönetmek sevgi ister. Yönetilen ise şevkat.
Hayatımda ilk olarak 8 işçinin sorumluluğunu aldığım an kişisel zevklerimi bir kenara bırakıp hayatı ciddiye almanın önemli olduğunu öğrendim.
Yıkmak kolay ama yapmak çok daha zordur.
Bu arada şirketim olduğunu falan sanmayın: Hâlâ baba parası yiyorum, bazen de çalışarak hak ediyorum.

Biliyorum, hükümet bu konuda abesle iştigal ettiğinin farkında değil; ben olsam Taksim'e AVM yapmayı AKM'yi yıkıp yeniden yapmayı, gündemimde bile tutmazdım. Türkiye'nin cari açığı üzerine yoğunlaşırdım. Taksim'i değiştirmek beni farklılaştırmaz. Eğer birşeyler yapmak istiyorsan önce o yerlere sahip çık.

Özelleştirmeler konusu başlı başına bir facia, Hele ki Eğitimde Özelleştirme, ama geri dönüşü de olacağını sanmıyorum.

Sevgiler.

Neva
05-06-2013, 20:44

çıkarmak zorundadır da.

Neden olmasın?

Sevgiler.

nebukadnezar.

Sevgili Nebukadnezar;

Bir hukumet % bilmemkacla is basina gelebilir bu anlasilir, her basa gelen iktidar once kendi alt tabanini kalkindirir bu da anlasilir, kendi tabanindan olmayana oteki muamelesi yapar bu da anlasilir Turkiye tarihinde.

Her gelen hukumetin icraatlari %100 mutlak iyi/kotu degildir. Zaten olmasi da mumkun degildir.

Ustte resimden bahsetmissin, onun gibi nice cekilmis resim ve amator videolar mevcut..

Polis bu gayet iyi niyetle baslayan eylemde, 80 donemlerindeki psikolojiye cok cabul adapte oldu, tabi bu adapte olusunda da Basbakan'in "Capulcu, ayyas, terorist vs." soylemlerinin payi kesinlikle yadsinamaz.

AKP bu ulkeyi bircok yonden ileri goturmus olabilir kimilerine gore, bu gorecelidir ancak devlet teskilatlarini bir yere goturmedigi gayet asikardir.Bu polisin toplum psikolojisi egitimine ihtiyaci vardir, bu polisin ifade ozgurlugunun ne demek oldugunu ogrenmeye ihtiyaci vardir, bu polisin guvenlik acisindan kullandigi malzemeleri kullanma talimatlarini ezber etmesine ihtiyac vardir.

Onlarca insan yakin mesafeden yedikleri unsurlarla yaralandilar. Yani goz var hizan var.

Ya su resimlerin ornegin ve bu resimdeki terorist ve capulcuya dair, izah edecek birsey yok yani, ben bilmiyorum acikcasi... Bu adami bu kadar polisten nefret ettiren ne olabilir sence?

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/922721_669965673030468_303152117_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/971208_669929683034067_83407209_n.jpg

Bu adami devlet malina dokunacak, vuracak kadar isyan ettiren sahit oldugu olaylar olabilir mi?

Dogrudur marjinal gruplar vardir.

Peki topluma destek verip sokaga inen, basi kapali, pardesulu dindar insanlar da mi marjinal, terorist, ayyas ve capulcudur ?

Kendi tabaninin dahi destegini catlatmis bir, uygulama vs.'den soz ediyoruz.

Yani bag benim, bahce benim, ne istersem yaparim mantigiyla kimse birsey edemez.

Bak sana basit ornek, bu bayanlarin resmini asmistim ben daha once ilgili basliga.. Yazilan yorumlara bakar misin lutfen?

http://www.haberfedai.com/image/icerik/akp-kizlarrrr.jpg

Anlayacagin, bu hareketin her kimlikten, (bu arkadaslardan ozur diliyorum, zira mevcut zihnin kullandigi kelimeyi ozellikle kullanmak istedim) kahpeleri(!) ve ayyaslari(!!) bu harekete damgasini vurdu.

http://www.focushaber.com/icerik_foto/haber_foto/detay/03-285052.jpghttp://www.kemalistgazete.net/images/upload/dsad.jpg

http://www.odatv.com/n.php?n=gezi-parkinda-bugun-namaz-vakti-0406131200

Tum bunlarin yanisira, Turkiye'ye dair yasanan, olan biten herseyin, kitlelere ulasmasi, aktarimi icin elden gelenin arda konulmamasi da bir baska marjinallikti(!) dogrusu...

Yoksa Turkiye'nin ileri gitmesini hepimiz isteriz. Ama bunun basariya ulasabilmesi icin, ileri bir beyin ortaya koyabilmek icin, once tabani anlamak, onun sesini duymak, ne dedigine kulak vermek gerekiyor.

En basiti su sitede bile, musluman arkadaslara yaklasimimizi bilen bilir. Elestirimizi yapariz ama soz soyleme ve karsi elestiri haklarini da sonuna kadar destekleriz.

Bu hareket, sen ocusun, bucusun anlayisini kokten kirdigi icin, bu birilerinin isine gelmedi, asiri rahatsiz oldu hatta. Gerek hukumeti, gerek halktan bazi kisileri sinirlendiren bu ve bilinsin ki asil marjinallik buradadir anlayana tabi!

Gezi Parki, ne kadar yipratilmaya calisilirsa calisilsin, Turkiye tarihine damgasini vurmustur.

Ozellestirmelerden vs.den once, bu toplumun resmi guvenlik guclerinin acilen egitime ihtiyaci vardir.

Olaylarin baslangicinda gul verilmis olsaydi, birakin gul'u de bir yana, sakince izleniyor olsaydi, kimse kirip dokmezdi, dokmek isteyene de oteki direnisciler engel olurdu herseyden once...

nebukadnezar
05-06-2013, 21:08
Ozellestirmelerden vs.den once, bu toplumun resmi guvenlik guclerinin acilen egitime ihtiyaci vardir.

Aynı konudan ben de bahsetmiştim. Sanırım gözünüzden kaçmış...

Sevgili Neva! Yazınızın benim yazımla çelişen tarafları nelerdir?
Bence hiç bir yeri çelişmiyor, yazılanların tamamına katılıyorum dersem, daha bunun altında nasıl bir büyükbaş yavrusu aranabilir bilemiyorum doğrusu.

Bakın burada dünden beri kendimi bu yanlış anlamalarınız yüzünden tam olarak ifade edemiyorum. Bir çok yerde beni suçladınız, AKP taraftarı yaptınız teşekkür ederim layık görmüşünüz ben de reddedemedim(!)
Ama lütfen peşin yargılı davranışlarınızı gözden geçirin. Mesela biriniz var ki (yöneticilerden) eğer reelde aynı ortamda bulunsak beni katli vacip diye astırır.

İlk yazımda iç işleri bakanı ve polisimizin olaylardaki haksızlığından zaten söz etmiştim. Siz sanırım kullandığım "Marjinal" kelimesine takıldınız.

Bu sözün günahının bu kadar ağır olacağını bilseydim ona bu kadar iman etmezdim(!) Boynum size kıldan ince....(!)

Şimdi size soruyorum; olayların içinde olsaydınız, polisin size karşı gaz kullanmasına karşılık polisle mi çatışırdınız yoksa esnafın camlarını mı taşlardınız?

Polisin size su sıkmasına karşılık belediye otobüslerinin camlarını mı kırardınız yoksa size tazyikli su sıkan toma diye adlandırılan polis aracının camlarını mı kırardınız?

Polisin sizin saçlarınızı çekerek sürüklemesine karşılık, duraklara, mobeselere, reklam panolarına mı saldırırdınız yoksa saçlarınızdan kavrayan o polisin ellerini kırmaya mı çalışırdınız?

Sevgiler.

Subat
05-06-2013, 22:06
Cuma günü taksim girişindeki burger king'de yarım saate kadar kaldım. Bir çok direnişçi de oradaydı. Sonra çıktım, arkadaşlarım girmiş. Akşam çıkışta da yerleri silmiş süpürmüşler. Çalışanlara bırakmamışlar. Ertesi gün önce polis girdiği için direnişçi giremedi. Ama mado, kapılarını açmadığı gibi polise çay servisi yaptı. Daha önceki emek sineması direnişinde ise su satmamıştı. Dondurma isteyenlere servis açtı oysa.. Camını kırmışlar. Çok doğal görüyorum ben. Aynı şekilde mango. Kimseyi içeri sokmadı. Hırsızlık mı yaptık? Günlerdir yerde bulunan telefonların sahiplerine hangi şekilde verildiği ile ilgili haberler var..
The marmara oteli içeri almasaydı, kesinlikle hastanelik konumdaydım. Nefes alamadım dakikalarca. Tam kendimi yere atacakken son bir umut arkama baktım. Boşluk görünce kaçtım. Birinin de kolundan tutup çektim gittiğim yere. Beni de kolumdan tutan The marmara otelinin görevlileri oldu. Önce limon sonra peçete, havlu, su vs. Polisin içeri girip bizi gözaltına almasına engel oldu. İçeri girenleri müşterilerinin olduğu cafeteria bölümüne aldılar ki üstümüz başımız perişandı..

15 16 yaşlarında paket servisi yapan, motorlu bir çocuk gazın ortasında kaldı. Etrafında da yığınla polis. Çocuk bağırmaya başladı. Ağladı. Elimdeki süt ve peçeteyle koşturdum. Polisler dönüp baktı, sonra gittiler. İnanın sonra kendi kendimize gülmeye başladık. Köşe kapmaca oynadığımız polislerin ortasına dalmışım. Aklım başımda olsa gitmezdim. O an gerçekten düşünülemiyor. Doğru yanlış ayrımı yapmak da mantıklı gelmiyor bana..

Zihniyet farklıydı orda. Bir kesim bizi kaderimizle başbaşa bırakırken, diğer kesim desteğini esirgemedi. Kitle psikolojisi içinde düşünerek hareket edilemiyor. Gezi parkından polisi söküp attıktan sonra bazı kişiler şantiye bürosunu taşlamaya başladı. Neredeyse kavga ediyordum onlarla. Ama gözlerini görmeniz lazımdı. Militan falan değil, kendisinden alınanı geri isteyen kişiler gördüm. Sonra bıraktım. Bir saat sonra yakmışlar.

Uzun uzun yazıyorum. Atmosferi anlatabiliyor muyum, emin değilim. Ancak orda vandalizmden ziyade, öfke vardı. Yılların suskunluğuna bir cevap vardı. Üçbeş kendini bilmezden öte, kısasa kısasçılık vardı.

Neva
05-06-2013, 22:45
Aynı konudan ben de bahsetmiştim. Sanırım gözünüzden kaçmış...

Sevgili Neva! Yazınızın benim yazımla çelişen tarafları nelerdir?
Bence hiç bir yeri çelişmiyor, yazılanların tamamına katılıyorum dersem, daha bunun altında nasıl bir büyükbaş yavrusu aranabilir bilemiyorum doğrusu.

Bakın burada dünden beri kendimi bu yanlış anlamalarınız yüzünden tam olarak ifade edemiyorum. Bir çok yerde beni suçladınız, AKP taraftarı yaptınız teşekkür ederim layık görmüşünüz ben de reddedemedim(!)
Ama lütfen peşin yargılı davranışlarınızı gözden geçirin. Mesela biriniz var ki (yöneticilerden) eğer reelde aynı ortamda bulunsak beni katli vacip diye astırır.

İlk yazımda iç işleri bakanı ve polisimizin olaylardaki haksızlığından zaten söz etmiştim. Siz sanırım kullandığım "Marjinal" kelimesine takıldınız.

Bu sözün günahının bu kadar ağır olacağını bilseydim ona bu kadar iman etmezdim(!) Boynum size kıldan ince....(!)

Şimdi size soruyorum; olayların içinde olsaydınız, polisin size karşı gaz kullanmasına karşılık polisle mi çatışırdınız yoksa esnafın camlarını mı taşlardınız?

Polisin size su sıkmasına karşılık belediye otobüslerinin camlarını mı kırardınız yoksa size tazyikli su sıkan toma diye adlandırılan polis aracının camlarını mı kırardınız?

Polisin sizin saçlarınızı çekerek sürüklemesine karşılık, duraklara, mobeselere, reklam panolarına mı saldırırdınız yoksa saçlarınızdan kavrayan o polisin ellerini kırmaya mı çalışırdınız?

Sevgiler.

Sevgili nebukadnezar;

Ben mesajimi size yazmistim, oysa cevabiniz genelleyici olarak cevaben yazilmis.

Ben sizi hicbir mesajimda AKP'ci olarak itham etmedim. Ilk mesajimin en sonunda da ozellikle not dusmustum "uzun yazdim yurtdisindan behsettiginiz icin uzerime alindim " diye.

Ben sizi yanlis anlamadim, aksine mesajiniza(benim fikrime ters gelen kisimlara) yorum yaptim ilk mesajimda. Keza size dair yazdigim ikinci mesajda da itham etmedim, aksine ilave fikrimi yazdim.

Bu basliga mesaj atanlarin tamamini benim uzerimden degerlendirmeniz , biraz adaletsizce olmus.

Ben burada her ne kadar yonetim kadrosunda isem de, oncelikle uye kimligimle buradayim.

Kavramlara fazla takilmayin, onlari art niyetle filan da yazmis degilim, zira ben insanlarin etnik, kimlik vs. gozetmeksizin kenetlenmesinden sadece gurur duydum. Zoru basarabildikleri icin gurur duydum.

Bu sorularla bir yere varamazsiniz, varamayiz faraza konusuyoruz cunku, kim nedir nasil durumdadir belirsizken bu sorular bize cevap teskil etmez.

- Kusura bakmayin ama polis, balkondan bakan insani gorunce bilmem kacinci kata gaz bombasi atiyorsa, asagidaki insanin da cam kirmasi normaldir. Balkona cikmayacaksin, baklmayacaksin, cekim yapamassin vs. Dusunun bu kisi sokakta bile degil.

Niye?

Devlet benim evime de mi karisacak? Burasi benim ozel alanim degil mi?

Polisi degerlendirebilmek icin, once karsimizda egitimli bir polisin olmasi gerekiyor. Ortalama insan haklarindan haberdar bir polis olmasi gerekiyor.

Ama siz bana kalkip civili sopa tasiyan, bununla insanlara vuran polisi anlatiyorsaniz, kusura bakmayin ben onu dinlemem. Rwanda'daki gibi satir alsalardi ellerine daha manidar olurdu.

Hepsi mi boyleydi yekten genel olarak, kuskusuz hayir. Ama oyle az sayidalardi ki.. Ust duzeydekiler o kadar panik haldelerdi ki, Turkiye Cumhuriyeti polisi, elinde civili tahta sopa ile ekranlara cikti.

Ne hissettim biliyor musunuz? Sadece utandim.

Dogal olarak da bu geneline yansidi ve nefret ettirdi.

nebukadnezar
05-06-2013, 23:52
Şu tespiti yakalayabilmek çok doğru aslında; olayların başlangıcı polisin kendini bilmez tavrı tırmandırmıştır.

Ben de olayları sizler gibi medya'dan takip etmek zorundaydım. Oysa ki Subat, olayları bizzat yaşamış bir kişi olarak, anlattıkları benim kesinlikle kabul edemediğim haksızlıklarla dolu.
Mesela esnafın su vermemesi!

Her şeye rağmen çevrede bulunan diğer sağ duyulu mekan çalışanlarının yardımcı olması işin sevindirici yanı.

Umarım ilerleyen zamanlarda o da durulur ve başından geçenleri bize daha net aktarır biz de gerçekleri öğrenmiş oluruz.

Peki ulaşılan durum kime yarar sağlamıştır? Kime veya kimlere yarar sağladığını bilemem ama, bundan kuşkusuz ki hükümet ve yerel yöneticiler büyük prestij kaybına uğradılar. Bunun tamiri hiç kolay olmayacaktır. Önümüzdeki günlerde yerel yönticiler dahil bir çok değişimler olacağına emin'im.

Sevgiler.

Neva
06-06-2013, 00:17
İşte tam da o konuya değinecektim...

Sevgili nebukadnezar,

Suriye'den gelenleri vakti zamaninda zaten hep islemistik politika formunda(gercekten insan haklari sebebiyle gelenler haric), buraya kadar getiren surec zaten o surece iliskindir bir bakima.

Ve bu kalabaliklar arasinda, bu gibi adamlarin da bulunmasi bilinen birsey zaten. Reyhanli olaylarina da ayrica bir ayrinti olarak bakilabilir.

antilop
06-06-2013, 00:50
işin en garibi ne biliyormusunuz
bu gençlerin alayı liberalistlerin tabanını oluşturuyor.
bunların hiç biri ne kapitalizme nede liberalizme karşı değil
ama ne garipki bunlar yani bu liberal yumoşlar kendi tabanlarının isteklerini bile göremeyecek kadar körler ve bir o kadar da duyarsızlar.

eyyyy uyanın akp yi savunan liberalleer
bu karşı çıktığınız kitlenin çoğu sizin tabanınız

bşiz sosyalistler bunkları kapmadan biraz olsun onlara sahip çıkın
akp ye değil
bu gençliğe sahip çıkın

ama sizde az kurnaz değilsiniz bu yaşta bu kadar özgürlükçü oluyorlarsa zaten ileriki yaşlarda sosyalist olacak lar diye
daha büyümeden size göre yılan ya bunlar başlarını eziyorsunuz değilmi?

ezemezsiniz
su akar yinede yolunu bulur
bu gün değil se yarın bulur.
ama bulur

ALKA
06-06-2013, 08:59
Borsanın düşmesi sizin ne işinize yarıyor?

Borsa bu kadar önemli olmamalı şu an sevgili nebukadnezar..

https://pbs.twimg.com/media/BMDcmX-CcAAhIRz.png
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23443787.asp

nebukadnezar
06-06-2013, 10:08
Borsa bu kadar önemli olmamalı şu an sevgili nebukadnezar..

https://pbs.twimg.com/media/BMDcmX-CcAAhIRz.png
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23443787.asp

Ben zaten başbakan gibi düşünmüyorum. Ben zaten başbakan'ın sözlerinin (ilk yazımda belirtmemiş olsam da) bu olayların sebebi olarak görüyorum.
Ama ülkemi de seviyorum. Yakılıp yıkılması taraftarı değilim.

Olayların bu şekle dönüşmesindeki sertliğin sebebini polis ve yerel yöneticilerde bulduğumu da belirtmiştim.

Yürütmenin başı olarak yapmış olduğu keskin konuşmalar başına ne denli işler açabildiğini belki bundan sonra görebilir umudunu taşıyorum.

Ama sevgili Alka ben yazımın ta başında bunlara değinmiştim. Tamam belki orada tam anlaşılamayacak kadar içerik eksikliği olabilir, ama taktir etmelisiniz ki tam kapsamlı bir anlatım için sayfalar ve buna da zaman gerekir.

Umarım bu başlıkta birinci yazımdan sonraki ifadelerimi farklı anlayıp beni döneklikle suçlamazsınız. Ayrıca bu site'de okuduğunu anlamayan çok insan olduğu tespitinde de haksız sayılmam. Maalesef bazen ben bile tereddütte kalabiliyorum, ama hemen agrasif tavırlar sergileyerek alaycı tavırlar takınmıyorum. Maalesef yöneticileriniz içinde bir kişi var ki bu durumlarda aynadaki kendisinin AKP liderinden farksız olduğunu göremiyor. Zaten siteden ayrılırsam onun yüzünden ayrılmış olacağım bu kesin. Ve bir daha da asla bu gibi sitelerle vakit harcamayacağımdan da emin olabilirsiniz.

Her ne yönde olursa olsun görüş belirtmek, fikir açıklamak suç olmamalı; eğer tam tersini düşünüyorsanız o zaman kişiye karşı tutumunuz düşmanlığa yönelik sonuçlar doğurur. Bu da o kişiyi kaybetmeniz anlamına gelir. Ha biri gider öteki gelir mantığı içinde harket ederseniz o başka, size söyleyecek sözüm kalmaz.

Ben Ateist birisi olarak genel tavrımı koyduğum her konuda cevapladığım sorulara ikilemde kalmayarak yanıtlayabilirim; çünkü Ateizm'in özünde de bu yatar. Yazdıklarımı kritik eder farklı görüşlerinizi, nedenleriyle birlikte açıkça dile getirebilirsiniz; ama Peh Peh Peh diye başlayan uslup bozukluğu içindeki hakaret vari ne yazdığı anlaşılamayan bir takım cümleler kurup eski hıncınızı almaya çalışmak ve aldığınızı sanmak sadece baskı altında tuttuğunuz egonuzun hezeyanlarını ayaklar altına alınmasını sağlar.

İnsanlığın gereği bize birbirimize her fırsatta düşman olmamayı öğretir. Bunun tersi ise düşünceme uymayan her şeye karşıyım felsefesidir ve ne yazık ki bu arkadaş bana göre hâlâ felsefem değişmezse ölürüm korkuları yaşıyor.

Son olarak, tıpkı karıncanın tuz taneleri arasında şeker tanelerini arayıp bulması gibi biz de dünyada kötülüğün içinde iyiliği arayıp bulmalıyız dersem, Polyannacılık mı yapmış olurum, yoksa beni sıradan bir Liboş olarak mı suçlarsınız...

Sevgiler.

Psiko
06-06-2013, 11:30
Gezi parkı direnişininin nedenleri konusunda bazılarımız değişik yaftalar koydu.
ki,
şahsım da bir yafta koyuyorum yani wu-wei.

Çince bir kavram vardır: "WU-WEİ"
Wu-wei; Çin.,lit.
"Hiç bir şey yapmamak"; istemsiz (motivasyonsuz), kasıtsız hareket.
Olayların doğal akışına müdahale etmemeyi ifade eden ve Tao-te ching'de geçen bir kavram; tamamıyla kasıttan ve niyetten yoksun olan ve bütünüyle belirli bir duruma uygun olan kendiliğinden doğan hareket.
Wu-wei'nin Taocu azizin hareketi olduğu söylenir.
(Dharma Ansiklopedi 2) "Hiçbir şey yapmamak" değil, ama zorlamamak anlamındadır.

Antiemperyalist İslamcıdan tutun da çok değişik bakış ve anlayış sahiplerinin hepsinin,
çeşitlilik içinde BİRlik sergilemesinin nedeni konusunda iyi düşünmek gerek gibi.

Facebook da bir karikatürde Obama elinde bir viski bardağı ile
"Biz yıllardır bunları ayırmak için o kadar çalıştık bu Tayyip denen adam BİR gecede hepsini BİRleştirdi."
şeklinde resmedilmişti.

İnsanlar arayış içindeler.
Tasavvufta bir hikaye vardır.
Mecnun tozu toprağı eleyerek Leylasını arar.
Bunu görenler onun Leylayı aradığını bildikleri için
"Leyla saf bir ruhtur.Tozun toprağın İÇinde işi ne de sen burada arıyorsun ?"
dediklerinde,
"Olsun ben onu her yerde arıyorum mutlaka bir yerlerde bulacağım."
cevabını verir.

"Meşveret" diye bir "Kurum" var artık.
T.D.K şöyle demiş :
Ar. meşveret
a. esk. 1. Bir konu hakkında birinin düşüncesini sorma, danışma: “Ne kadar hükûmetler varsa meşveret usulünü kabul etmiş.” -Ö. Seyfettin.
2. İki veya daha fazla kişinin birbiriyle fikir alışverişinde bulunması.
meşveret
Müşavere, danışma

Ancak,
görüldüğü üzere bu kurum var fakat çalıştırılmıyor.
Ya bir liderin ya da o liderin zümresi dışındakilerin fikri alınmak gereği duyulmuyor
ve
"BEN Yaptım oldu,olacak" şeklinde yaşam buluyor.
Oysa "Meşveret" denilen kurum "Ben buradayım ve beni çalıştırmak zorundasınız" diye,
özellikle de yönetici olanlara zorluk çıkarıyor,meydan okuyor.

Mecnun gibi tozun toprağın arasında aranan şeyin bir parçası da bu kurum olsa gerek gibi.

Dünyalı_Adam
07-06-2013, 12:13
Gezi parkı direnişininin nedenleri konusunda bazılarımız değişik yaftalar koydu.
ki,
şahsım da bir yafta koyuyorum yani wu-wei.

Çince bir kavram vardır: "WU-WEİ"
Wu-wei; Çin.,lit.
"Hiç bir şey yapmamak"; istemsiz (motivasyonsuz), kasıtsız hareket.
Olayların doğal akışına müdahale etmemeyi ifade eden ve Tao-te ching'de geçen bir kavram; tamamıyla kasıttan ve niyetten yoksun olan ve bütünüyle belirli bir duruma uygun olan kendiliğinden doğan hareket.
Wu-wei'nin Taocu azizin hareketi olduğu söylenir.
(Dharma Ansiklopedi 2) "Hiçbir şey yapmamak" değil, ama zorlamamak anlamındadır.

Antiemperyalist İslamcıdan tutun da çok değişik bakış ve anlayış sahiplerinin hepsinin,
çeşitlilik içinde BİRlik sergilemesinin nedeni konusunda iyi düşünmek gerek gibi.

Facebook da bir karikatürde Obama elinde bir viski bardağı ile
"Biz yıllardır bunları ayırmak için o kadar çalıştık bu Tayyip denen adam BİR gecede hepsini BİRleştirdi."
şeklinde resmedilmişti.

İnsanlar arayış içindeler.
Tasavvufta bir hikaye vardır.
Mecnun tozu toprağı eleyerek Leylasını arar.
Bunu görenler onun Leylayı aradığını bildikleri için
"Leyla saf bir ruhtur.Tozun toprağın İÇinde işi ne de sen burada arıyorsun ?"
dediklerinde,
"Olsun ben onu her yerde arıyorum mutlaka bir yerlerde bulacağım."
cevabını verir.

"Meşveret" diye bir "Kurum" var artık.
T.D.K şöyle demiş :
Ar. meşveret
a. esk. 1. Bir konu hakkında birinin düşüncesini sorma, danışma: “Ne kadar hükûmetler varsa meşveret usulünü kabul etmiş.” -Ö. Seyfettin.
2. İki veya daha fazla kişinin birbiriyle fikir alışverişinde bulunması.
meşveret
Müşavere, danışma

Ancak,
görüldüğü üzere bu kurum var fakat çalıştırılmıyor.
Ya bir liderin ya da o liderin zümresi dışındakilerin fikri alınmak gereği duyulmuyor
ve
"BEN Yaptım oldu,olacak" şeklinde yaşam buluyor.
Oysa "Meşveret" denilen kurum "Ben buradayım ve beni çalıştırmak zorundasınız" diye,
özellikle de yönetici olanlara zorluk çıkarıyor,meydan okuyor.

Mecnun gibi tozun toprağın arasında aranan şeyin bir parçası da bu kurum olsa gerek gibi.

Meşveret kurumu herkesin istediği birşey değil. Tarihsel, geleneksel olarak bu ülkenin insanı başkalarının kendilerine söylediklerini, düşünmeden, kayıtsız şartsız kabul edecek bir yapıya sahip. Yüzyıllar boyunca monarşinin altında, kendileri düşünmeden, başkalarının kendi yerine düşündüğü bu toplumun uzantısıdır bu toplum. Karşıt görüşün bastırıldığı, yokedildiği, hatta karşıt fikirlerin yayılmaması için matbaanın bile keşfedildikten çok sonra getirildiği bir yönetim yapısına sahiptir bu toplum. Şimdi bile, bunca teknolojik imkana ve "demokraiye" rağmen, karşıt görüşün, düşüncenin kötü düşünce, kötü fikir, toplum düşmanı olarak nitelendirilerek değerlendirilmediği , birbir baskıyla basın yayın organlarının engellenip sindirildiği bir idareye sahip olan bir toplum.

Kozmik Perspektif
01-10-2013, 00:03
AKP'liler ve diğer İslamist demagoglar eylemleri "illegal" olarak etiketlemek istiyorlar, ancak yasa fenomeni zaten insanlara limit koyan ve onları kontrol altına alan bir sistem olduğu için illegal eylemlerle adalet talebinde bulunmak son derece rasyoneldir. Hak verilmez, alınır.