Orijinalini görmek için tıklayınız : Ic Savas Tehlikesi
evrensel-insan
03-06-2013, 15:53
Bu direnisci halk hareketi ve onlarin topluma polise ulkeye v.s. zarar vermemeleri bir yana; halkin arasina sizmis her turlu provakator eylemleri, mesela AKP ilce binasinin yakilmasi ve bazi yerlerin atese verilmesi.
Bunun yaninda basta diktator ve onun Ankara usagi melih gokcek olmak uzere, halki kiskirtici soylemler, her turlu cumhuriyet kiskirtici soylemler, "Topcu kislasi" "Yavuz Sultan Selim Koprusu" Taksim AKM binasinin yikilacagi soylemi ve buna benzer kiskirtici eylemler, ister istemez akla bir ic savas tehlikesini getiriyor.
Yani AKP'nin kendi tarafini kiskirtmakj ve onlari her turlu teror orgut uyeleri ile beslemek ve direnen halkas karsi meydanlara bir karsi guc surmek ustelik her turlu devlet hukumet donanimli ve olanakli.
Son bir nokta da Diktatorun bugunden baslayan O.Dogu gezisi. Neden O.Dogu ve gezdigi ulkeler emperyalizmin emri altinda.
Diktator buralarda ulkeye halka karsi kullanmak icin orgutlu ve silahli guclerin getirilmesi konusunda andlasma yapabilir.
Zaten iktidarin diger kanadinin (A.Gul-cemaat) ve kendilerini bu kanatta gorenlerin diktator karsiti soylemleri iktidarin bu farkini gosteriyor.
Su anda diyelim seriat fizikgucu olarak cemaatten bile destek alamayabilir, yalniz ulkede Suriye iktidar karsitlari cirit atiyor, basta O.S.O. hizbullahin belirli bir gucu var.
Hattta bu gucler universitelerde karsi guc olduklarini govde gosterisi ile ve Diyarbakir'daki govde gosterisi ile gosterdiler.
Buradaki en buyuk sorun, halkin ne bir orgutlu ne de her turlu donanimli bir guc olmamasi. Ulke ve devlet bunyesinde de herhangi bir donanim yardimi alamayacak olmasi.
Askere gelince su an polise destek vermiyor, yarin boyle bir sokaga halkin karsisina bir guc olarak cikma kararinda nasil bir tavir alir?
Diktator icin ulkesini satan icin halkini karsisinaalan icin ve seriat isteyenler icin zaten halk ve ulke onemli degil. Satan diktator, cikari icin ic savasta cikarir.
Boyle bir sokak kapismasi "laik/antilaik, cumhuriyet/anticumhuriyet/" v.s. ne derseniz deyin, ana kutuplasma olacaktir.
Ustelik bu savasi fizxiki guc olarak laik v.s. tarafi kaybederse de sadece cumhuriyet degil; ulke elden gidecek ve buyuk bir ihtimalle "laik avina cikacaklardir."
Su anda halkin geri cekilmesi bir sorun, devam etmesi bir sorun.
Zaten oyle bir sokak kapismasinda dunya da halktan yana olamiyabilir ya da "ben hukumet devlet olarak bu kapismayi onlemeye calisiyorum" denip halka her turlu baski ve saldiri uygulanip dunyanin "gozunun de boyanmasi" saglanabilir.
Isteyenler buna komplo diyebilirler, yalniz bunu yasama tehlikesi vardir ve tum yapilanlar ve soylemler de bu yone gitmektedir.
Iste bu durumda "persembenin gelisi carsambadan" belli olmali ve halk en azindan kendini koruyacak donanima orgutlenmeye yonelmelidir.
Sizleri bu konudaki dusuncesi nedir?
evrensel kardes sen londradamisin? baska bir gezegendemisin? nedir bu ic savas cigirtkanligi????
evrensel-insan
03-06-2013, 16:09
evrensel kardes sen londradamisin? baska bir gezegendemisin? nedir bu ic savas cigirtkanligi????
Bu senin algin olabilir. Benim beyin duzeyim, yasam tecrubem bilgi birikimim gozlemim ve her zaman halktan yana olan tutumum, bana boyle bir tehlikenin olabilme olsiliginin oldugunu soyluyor.
Ayrica bu ne yaa, bir satir yanit yaziyor ve birakiyorsun. Sen boyle bir sey dusunmuyorsan, yazimdaki soylenenlere endiselerime kulak verir ve boyle bir tehlike olmadiga beni ikna etmeye calisirsin.
O yuzden ya bunu yap, ya da "golge etme baska ihsan istemem."
Ahlaksız
03-06-2013, 16:25
Ben Türkiye'nin bölüneceğini/parçalanacağını yıllardır söylüyorum..Bu olayların olacağını da çok iyi biliyordum..Bu saatten sonra da artık geriye dönüş çok zor..Her geçen gün daha da kötüye gideceğiz..
Ab-d Suriye konusunda çuvalladı ve suçluyu Ak-p belledi..Ak-p Mhp ile beraber tezkere çıkardı ama halktan desteği alamayınca Suriye'ye giremediler..Ab-d'de bir işe yaramadığına karar verdiği Ak-p'yi deliğe süpürmeye karar verdi..Bu olayların başbakanın Ab-d gezisi sonrası olması es geçilmemeli..Polis ve başbakan öyle bir tavır almış durumdalar ki;sanki halkın sokağa çıkmasını istiyorlarmış gibi bir durum yarattılar..
Ülke tam bir kaos içerisinde ama ülkeyi 3-4 gün boyunca terkediyor başbakan..Hem de tehditler savurarak..!
Taksime de cami yapacağız,Akm'yi de yıkacağız,meydanlardaki çapulculara da hesap soracağız,hatta yandaş medyadan reklamlarını çeken şirketlere bile bunun bedelini ödeteceğiz dedi..
Ben bu olayları tasvip etmiyorum,çünkü bu olayların olmasını bizzat Ak-p ve Ab-d istiyor..
Türk halkı bu istenen karışıklığı elinin tersi ile itmeli ve farklı şekillerde tepkisini göstermelidir..
Ama berecemiyorlar işte..Bu ülkede sadece iktidar destekçileri değil,muhalefet ve destekçileri de cahildir..Bu cahillik bu ülkeyi bölecek..
evrensel-insan
03-06-2013, 16:30
Sence tehlike sadece ulkenin bolunmesi mi?
Ben ulkenin elden gitmesinden de bahsediyorum. Burada sorun kendini (direnen halk olarak) cografyani, devletini ve cumhuriyetini yasayabilmek icin korumak.
Ahlaksız
03-06-2013, 16:38
Sn.evrensel-insan;tabi ki her şey olabilir..Neden biliyormusunuz?
Çünkü Türk ordusu diye bir şey yok ortada..!
Yıllardır ergenekon yok dedik,derin devlet yok dedik ama bu ülkedeki alıklar bir türlü anlamadı bunu..Şimdi de polisin yaptığı şiddete maruz kalınca askerden medet umuyorlar ama öyle bir şey yok işte..
Sonuçta Nato askeri olsalarda,Mustafa Kemal'in askerleri olarak bu ülkenin bekçileri idiler ama bu askerler yıllardır hapiste yatıyor,kimisi intihar etti,kimisi hapiste öldürüldü,kimileri istifaya zorlandı..!
Zamanında bu ülke insanın yediği hurmaların acısı çok pis çıkacak ve çıkıyor da..
Daha bugünleri çok arayacağız bence..
Bu rezil iktidara 11 sene ses çıkarmayıp,bir yerde patlak verirsen,iş işten geçtiğini de anlamazsın işte..
evrensel-insan
03-06-2013, 16:40
Peki ne oneriyorsun?
Sen seriatta yasamak istermisin?
Istemiyorsan sadece kendi adina ne dusunuyorsun?
Peki ne oneriyorsun?
bak evrensel kardes....senin soylediginin alternatifi seriat degil... pekala hepberaber kimimiz acik kimimiz kapali yasayabiliriz... fikirler konusur sadece
evrensel-insan
03-06-2013, 17:18
Buna karsi cikann mi var?
Sen once turkiye'nin 90 beldesinde sokaga cikan milyonlara ne diyorsun?
Bu bir halk eylemi mi degil mi?
Ya da sen bu eyleme ve halka karsi isen, soyle de bilelim.
Ayrica sence benim soyledigim nedir?
Bunun alternatifinin seriat oldugunu soyledigimi nerden cikardin?
Ben bir ic savas tehlikesinin olabilme olasiligindan bahsediyorum.
Sen boyle dusunmuyorsan, acikla izah et bu konudaki dusunce ve bilgini ortaya koy.
Ama boyle bir satir "vurur/kacar" gibi degil.
Yaz bilgini ve dusunceni bizde okuyalim, ona gore yanit verelim.
1- milyonlar cikmadi
2-halk protestosu... sen eglemi ayaklama gibi goruyorsun
3-ic savas soylemine gerek yok...
sorunumuzun en buyugu bence rte nin 18 martta yasadigi buyuk travmayi unutamamasidir.. ve sucu askerden sonra medya ve chpde buluyor... ondan bunlari kiskirtma olarak hep goruyor..
askeri ( biraz da dogru olarak) ve medyayi ( burada sorun var ama daha onccede ayni seyi yapti ) sindirmeyi basardi..... pkk da askerden nefret ettigi icin onla da ortak paydada bulustu... simdi chp ve secmenini dusman goruyor ve onla ( bizle) anlasma niyetinde degil...
arada canimizi acitmaktan da zevk aliyor ( belki de bunu hakkettik)
bu bir gecis donemi bizler ve onun gibiler icin... biraz sabir gerek.. eminmki iki taraftada akliselim insanlar var...
devam edecegim.....
basbakanin ve asil kendi cevresinin ( burada mit ve disisleri bakani en temel olanlar) arada bu bizleri kasimayi seviyor ... ozellikle de kendi tabani biraz tedirginken... adam bizlerin ve daha dogrusu tum turkiye halklarinin ruhunu oldukca iyi biliyor ve oynuyor... aninda gundem yaratiyor... bunlar hep zaman kazanma derdi...
simdi sorun sanki rte de gibi anlattim ama asil sorun bizde... kolay manipule ediliyoruz... cok duygu ve gecmis yuku olan bir toplumuz... asil sorun burada... eskiden asker falan oynardi simdi bunlar...
bilmem anlatabiliyor muyum....
simdi cozumun ne diyeceksin... is guc arasinda onu da yazacagim
temel cozumum zaman... ve sabir... herseyi cabuk yasayinca hemen geriye donus de kolay oluyor. hele hafizamiz da kisa oldugundan, anlik algilarimizi dogruymus gibi farzettigimizden hizliymis gibi gorunen degisimin aslinda degisim olmadigini goruyoruz...
ama bunun yaninda baska ama cok yavas ilerleyen bir degisim de var... ben buna guveniyorum... turkiye hicbir zaman seriata donmez... cunku iyi kotu bu yerlesmeye basladi... kurt meselesinde hizli degisim oldu gibi gorunse de aslinda burada da yavas bir olusum var... ayni sey din konusunda... bizler tanri kavraminin sacmaligini ( dinlerin anlattigi tanri allah vs kavramlari yani) biliyoruz... ama inaniyorum ki bu da tum dunyada yavas bir sekilde farkediliyor.. biz de de var ..oluyor.. laik diye diretilen asker bazli dinsizlik pompalamasi geri tepti.. ve birakalim bunun tepkisi ve kizginligi bir ciksin.. sonra daha kolay konusabiliriz.. cunku simdi konusamiuoruz ki...
neyse... bilmem anlatabildim mi.?
evrensel-insan
03-06-2013, 17:58
1- milyonlar cikmadi
2-halk protestosu... sen eglemi ayaklama gibi goruyorsun
3-ic savas soylemine gerek yok...
sorunumuzun en buyugu bence rte nin 18 martta yasadigi buyuk travmayi unutamamasidir.. ve sucu askerden sonra medya ve chpde buluyor... ondan bunlari kiskirtma olarak hep goruyor..
askeri ( biraz da dogru olarak) ve medyayi ( burada sorun var ama daha onccede ayni seyi yapti ) sindirmeyi basardi..... pkk da askerden nefret ettigi icin onla da ortak paydada bulustu... simdi chp ve secmenini dusman goruyor ve onla ( bizle) anlasma niyetinde degil...
arada canimizi acitmaktan da zevk aliyor ( belki de bunu hakkettik)
bu bir gecis donemi bizler ve onun gibiler icin... biraz sabir gerek.. eminmki iki taraftada akliselim insanlar var...
devam edecegim.....
Sabir derken neyi kastediyorsun?
80'lerle gelmeye baslayan 90'larla iyice orgutlenen 2000'lerle de iktidara gelen
13 yildir da iktidarda olan
ve bugune kadar gosterilen sabir yetersiz mi?
2023'u mu bekleyelim. Yani yeni yetisen "kindar/dindar" nesilin genc olmasini mi bekliyelim.
Sabir derken neye sabredilecek?
sevgili dostum.. senin de yasin ben kadar var galiba... neleri gorduk yasadik... hepsinin sucu bu iktidar mi???
tek cozum sabir inan bana.... zaman ve sabir
evrensel-insan
03-06-2013, 18:03
temel cozumum zaman... ve sabir... herseyi cabuk yasayinca hemen geriye donus de kolay oluyor. hele hafizamiz da kisa oldugundan, anlik algilarimizi dogruymus gibi farzettigimizden hizliymis gibi gorunen degisimin aslinda degisim olmadigini goruyoruz...
ama bunun yaninda baska ama cok yavas ilerleyen bir degisim de var... ben buna guveniyorum... turkiye hicbir zaman seriata donmez... cunku iyi kotu bu yerlesmeye basladi... kurt meselesinde hizli degisim oldu gibi gorunse de aslinda burada da yavas bir olusum var... ayni sey din konusunda... bizler tanri kavraminin sacmaligini ( dinlerin anlattigi tanri allah vs kavramlari yani) biliyoruz... ama inaniyorum ki bu da tum dunyada yavas bir sekilde farkediliyor.. biz de de var ..oluyor.. laik diye diretilen asker bazli dinsizlik pompalamasi geri tepti.. ve birakalim bunun tepkisi ve kizginligi bir ciksin.. sonra daha kolay konusabiliriz.. cunku simdi konusamiuoruz ki...
neyse... bilmem anlatabildim mi.?
Ben dun bulundugum yerde hem eylemi duzenleyenlerden hem de eyleme katilanlardandim.
Ben halkimin hareketine destek vermeyecegim de, ne yapacagim?
Onlarin bu direnisini "sabredin" diye geri cekmeye mi calisacagim?
Yoksa "bu cikis bir yere varmaz" diye pasifize mi edecegim?
Eylem bir harekettir ve oncesi sonrasiyoktur, ya verirsin destegini ya da vermezsin.
Ikisinin ortasi olmaz.
Ya pasifsin ya aktif
Ya olumlusun ya da olumsuz.
Su an zaten pasifize etmek isteyen ve olumsuz gostermeye calisan diktator ve etrafi. Ne o yani onlardan yana mi olacagim?
Benim kafam cok sakin ve bu olay ile ilgili hem kendimi sorguluyor, hem olanlari gozlemliyor, hem sorguluyor hem de sartlarim olanaklarim el verdigince destek veriyorum.
Sen ne yapiyorsun?
"Ya sabir" mi cekiyorsun?
sen karsi tarafla empati kurmuyorsun... suc onda diye kestirip atiyorsun... uzlasma aramiyorsun
evrensel-insan
03-06-2013, 18:20
sen karsi tarafla empati kurmuyorsun... suc onda diye kestirip atiyorsun... uzlasma aramiyorsun
Nedir sence uzlasma ve bu taraf acisindan olanagi nedir?
Aciklar misin?
kimse kimseyi dinlemezse vur kir seslerinden baska birsey olmaz.... sorunun bir parcasi da polis...
evrensel-insan
03-06-2013, 18:34
kimse kimseyi dinlemezse vur kir seslerinden baska birsey olmaz.... sorunun bir parcasi da polis...
Bak biraz once TTB'nin raporunu yayinladim. Ne tesadufku orada da ic savas tehlikesinden bahsediliyor.
Buyur bir oku istersen.
Ahlaksız
03-06-2013, 18:42
Peki ne oneriyorsun?
Zaten şeriatte yaşıyoruz sayılır..!
Hemen örnek size;
Fazıl Say'a ''hangi kerhanede doğdun'' diyen bir Akp vekili..
Bu milletin büyük bölümü bizlere o.çocuğu olarak bakıyor ve bizlerde meydanlarda bu insanlar ile hak/hukuk için mi mücadele edeceğiz?
Bu çelişkinin farkındamısınız?
Benim bu ülkede konuşmaya bile hakkım yoksa;ne diye meydanlarda hayatımı riske atıyım?
Bir dinsizin meydanlarda olmasını anlamıyorum..
Bende sözde Kemalistim ama salak değilim..Polisin ''gelme canını yakarım'' demesine rağmen,meydanlara inmem..!
Akp yıkıldı diyelim,ya sonra?
Akp'yi zorla yıkarsan,Akp seçmeni yeni bir parti kurmayacak mı?
Akp'ye oy veren milyonlar Mhp'ye veya Chp'ye mi oy verecek?
evrensel-insan
03-06-2013, 18:53
Hemen örnek size;
Bu milletin büyük bölümü bizlere o.çocuğu olarak bakıyor ve bizlerde meydanlarda bu insanlar ile hak/hukuk için mi mücadele edeceğiz?
Benim bu ülkede konuşmaya bile hakkım yoksa;ne diye meydanlarda hayatımı riske atıyım?
Bende sözde Kemalistim ama salak değilim..Polisin ''gelme canını yakarım'' demesine rağmen,meydanlara inmem..!
Bak sana su kadarini soyleyeyim. Gozlemi olani biteni sorgulamayi ne yapilip yapilmayacagini cok iyi algilamak ve uygulamak lazim.
"Pireyi deve yapmak/dereyi gormeden pacalari sivamak" asildeve geldiginde ve dere gorundugunde ne yapacagini bilmemektir.
Bugun bir suru akil sosyalist ust yapi devrimini "komunizm geldi" diye degerlendirmis ve henuz gelmemis olan komunizmi ve ustelik oturmamis olan sosyalizmi de mucadelesinden silmistir.
Bugun bir sivil hareketi fasizm diye degerlendirmek, yarin gercegi geldiginde oturup sasakalmaktir.
Iste bugun "zaten seriat geldi" diye dusunmek te, seriat gercekten geldiginde afallamaktir. Ustelik gercek seriatin gelmemesi mucadelesini de pasifize etmek ve kendini de teslim etmektir.
O yuzden bugun seriat yoktur, ama yarin geldiginde bugun buldugun "rahatligi" bile bulamayacaksin, yasam ve iliskilerin cehenneme donecek ve is isten de gecmis olacak.
Ayni Iran ornegi gibi.
Diktatorun hedefi Cumhuriyetin 100. yili ve ogun onun yetistirdigi "kindar/dindar nesil" 23 yasinda olacak ve sokaklari da sistemi de seriat icin gerekeni de hazirlamis ve getirmek icin dugmeye basmis olacak.
"Yilani ancak basini kesersen oldurursun" cunku baska neresine zarar verirsen ver, yasamaya vesokmaya devam eder.
Nolan, kotumserligini paylasiyorum. uzun yillardir bu gerceklerin icinde yasamis biri olarak, cozum yolunu goremiyorum. Uyar;in dedigi gibi, "zaman ve sabir" demek geliyor icimden ama, sabirla zamani beklememe ragmen, ulkemiz ne laik olabildi ne de demokrat. AKP' ye baslarda belki demokrasi getirir diye oy veren ozgurluk heveslilerinin de, Tayyip'in son secimlerden sonraki davranislarina saskinlikla bakmaktalar. Askeri rejimden siyrilip, islami rejime kaymak, eminim buyuk cogunlugun da tasvip etmedigi bir durum. Umarim bu son olaylar, ulkemize hakiki demokrasi ve insan haklarinin yerlesmesine neden olur.
Ahlaksız
03-06-2013, 19:10
Sn.evrensel-insan;yılanın başı Akp'mi sizce?
Bu mudur yani sizin çıkarımınız?
Yapmayın ya,kurban oluyum siz bari yapmayın..
Her tarafımız Abd üssü olmuş durumda ama yılanın başı Akp öyle mi?
Eğer halk cam/çerceve indirmek istiyorsa,Abd büyükelçiliğini hedef alsın,Akp ilçe binasını değil..!
Bu ülkede 11 senedir Abd bayrağı yakılmadı..Neden acaba?
Günlerdir meydanlarda kimse Abd'den söz etmedi.Neden acaba?
Yılanın başını karıştırıyormuyuz acaba?
Ne dersiniz?
yaw su "iran korkusunu" da bir asabilsen....
evrensel-insan
03-06-2013, 19:24
yaw su "iran korkusunu" da bir asabilsen....
Bence asil korkan ben degil sensin., Ben o ornegi korkasin diye degil; tarihten ders cikarasin diye verdim.
Eyleme destek veren zaten korkuyu yendigi icin verir. Vermeyen ise bir degerlendirsin korkusunun ne oldugunu.
Biz kustan korksak dari ekmeyiz.
Insanlik gorevi korkudan daha ustundur.
Bu gorev ancak korku yenilirse yerine gelir. Su anki halk direniscileri ve onlarin her turlu destekcileri gibi.
evrensel-insan
03-06-2013, 19:31
Sn.evrensel-insan;yılanın başı Akp'mi sizce?
Bu mudur yani sizin çıkarımınız?
Yapmayın ya,kurban oluyum siz bari yapmayın..
Her tarafımız Abd üssü olmuş durumda ama yılanın başı Akp öyle mi?
Eğer halk cam/çerceve indirmek istiyorsa,Abd büyükelçiliğini hedef alsın,Akp ilçe binasını değil..!
Bu ülkede 11 senedir Abd bayrağı yakılmadı..Neden acaba?
Günlerdir meydanlarda kimse Abd'den söz etmedi.Neden acaba?
Yılanın başını karıştırıyormuyuz acaba?
Ne dersiniz?
Benim AKP konusundaki her turlu dusunce ve bilgim sitede basliklarda mevcuttur. Yilanin basi ulke temelinde zaten kisi degil; zihniyettir. Bu da teokratik otokrasi icin yola cikmis "kindar/dindar nesil yetistirecek olan/taraf olmayani da bertaraf edecek olan" zihniyettir. Burada gorunen baska, arka plan baskadir.
Bu suna benzer. Teroru yok etmek icin terorist oldurmek yetmez, terorizm ile mucadele gerekir. Cunku teroru teroriste uygulatan terorizmdir.
Kisiler vucutlari ile yasar, ama zihinleri ile hareket eder.
Aciklamistim. Bugunlere 1980'ler ile bir kac koldan gelindi. Teror kolu, kurtculuk kolu ve din kolu.
Iste bugun gelinen nokta bu uc kolu ayni merkezde birlestirmedir. Tabiki burada ABD'nin cikari ve yonlendirimi vardir, ama halkin cikari yoktur.
Ic savas cikmaz evrensel insan..
Nolan, kotumserligini paylasiyorum. uzun yillardir bu gerceklerin icinde yasamis biri olarak, cozum yolunu goremiyorum. Uyar;in dedigi gibi, "zaman ve sabir" demek geliyor icimden ama, sabirla zamani beklememe ragmen, ulkemiz ne laik olabildi ne de demokrat. AKP' ye baslarda belki demokrasi getirir diye oy veren ozgurluk heveslilerinin de, Tayyip'in son secimlerden sonraki davranislarina saskinlikla bakmaktalar. Askeri rejimden siyrilip, islami rejime kaymak, eminim buyuk cogunlugun da tasvip etmedigi bir durum. Umarim bu son olaylar, ulkemize hakiki demokrasi ve insan haklarinin yerlesmesine neden olur.
Sevgili Vartor,
Sabirla ancak yaratici beklenir. Herhangi bir tanriya havale edip beklersin yani.
Halklar kendi yaraticilarini da yaratabilirler, yaraticinin kendisi de olabilirler.
evrensel-insan
03-06-2013, 19:53
Ic savas cikmaz evrensel insan..
Ben cikar demiyorum ki, sadece olabilme olasiligindan bahsediyorum.
Neden sence boyle bir olanak yok, aciklar misin?
Soyle dusun bir ic savas kimin isine yarar?
Ahlaksız
03-06-2013, 20:11
Yilanin basi ulke temelinde zaten kisi degil; zihniyettir
O zaman ne diye meydanlarda kendimizi riske atalım..Bakın bu forumda gayet medeni bir şekilde zihniyetlerle mücadele ediyoruz..Başarıyoruz veya başaramıyoruz ama bir mücadele var bu ortamda..Kişilerle/kurumlarla değil,zihniyetlerle bir mücadele veriliyor burada..Yani biz burada yılanın başını ezmeye çalışıyoruz..Hepimiz bir direnişçiyiz ve kimsenin burnu dahi kanamıyor..İşte medeniyet böyle bir şeydir..
Siz meydanlarda kişileri/kurumları yıkacağınızı sanarsanız,bunun adı cehaletten başka bir şey değildir..
Hadi hepimiz toplanıp Kahrolsun İslam,lanet olsun müslümanlara diye feryat edelim..Olur mu?
Olmaz..
Çünkü deli değiliz biz..
Polis gaz bombası sıkıyor,plastik mermi atıyor,tazyikli su sıkıyor,arabalarını üzerimize sürüyor,coplarla geliyor üzerimize ama bizim elimizde hiç bir şey yok,arkamızda da..!
Bu çılgınlıktan vazgeçmek lazım..
Mücadeleyi demokratik yollardan yapmak zorundalar,yoksa bu ülkeyi mahvedebilirler..
Başbakan az öne okuduğum habere göre polislere ''eğer başbakanlık binasına yaklaşan olursa vurun'' diye talimat vermiş..Haberiniz olsun..!
Buyrun;
http://www.muhalifgazete.com/70254-Taraf-yazarindan-vahim-iddia-Vur-emri-verilecek.htm
evrensel kardes.... ic savas cikmaz rahatol
Evrensel, kimsenin isine yaramaz, biri disinda, ic savas sadece rejimin kolayca degisip aileden hanedana donusmesini saglar(Queen karayollari anladin sen onu) biraz da siyasi hesap ve dengelere gore degerlendirmen gerekiyor.
Bu surecin basi Suriye sinirinin acilmasiyla basladi, buna dikkat cek.
Deist1907
03-06-2013, 20:57
Basbakanin Fas a gitmeden reuters muhabirine verdigi cevap acik ve net Yüzde 50 yi zor tutuyorum evde sokaga salarim ben kralim padisahim osmanli sultaniyim kullarimi salarsam sokaga görürsünüz.
EVLERİNDE ZOR TUTTUĞUMUZ YÜZDE 50 VAR"
Reuters muhabirinin sorusuna kızan Erdoğan şunları söyledi;
"Sokaklarda eylemlere katılanları toplum olarak adlandıramazsınız. Toplumun bir kısmı derseniz anlarım ancak toplumun tamamı değil. Şu an bizim evlerinde tuttuğumuz yüzde 50'lik bir kesim var. Onları evlerinde zor tutuyoruz. Sen ne diyorsun?"
Ben Hayatimda kusra bakmayin böyle EDIT basbakan böyle cahil böyle EDIT böyle kindar EDIT görmedim EDIT simdi dininden baslayacam töbe töbe mezhepci EDIT allahi ugruna milleti birbirine kirdiricak nasil olsa kirdirsa ne olur onun icin savasanlar cennete gider akp ye karsi olanlar cehenneme cihadci EDIT.. facebook da bunlarin yandas sitelerinde atatrkce laiklere inanilmaz tehdit inanilmaz küfürler var birisi ortaya kivilcim atsa ülke birbirine giricek en cokta isteyen ülkenin basbakani EDIT ilk karisiklikta atlarim gelirim almanyadan ailem sia bu EDIT ilk hedef onlari gösterir
Basbakanin Fas a gitmeden reuters muhabirine verdigi cevap acik ve net Yüzde 50 yi zor tutuyorum evde sokaga salarim ben kralim padisahim osmanli sultaniyim kullarimi salarsam sokaga görürsünüz.
Sanirim sokaktaki turbanlilari da gormediler hic.. %50'den bunlari da dusmeleri lazim.
evrensel-insan
03-06-2013, 21:10
Evrensel, kimsenin isine yaramaz, biri disinda, ic savas sadece rejimin kolayca degisip aileden hanedana donusmesini saglar(Queen karayollari anladin sen onu) biraz da siyasi hesap ve dengelere gore degerlendirmen gerekiyor.
Bu surecin basi Suriye sinirinin acilmasiyla basladi, buna dikkat cek.
Nasil kimsenin isine yaramayacak, kaos'tan savasimdan, catismadan, sicak ortamdan beslenen ve bunu her daim orgutleyen emperyalist zihniyettir.
Baksana O.Dogu'ya K.Afrikaya, SSCB ve yugoslavya'nin parcalanisina, Afganistan'a iste bu beslenmeden kendi payina bir sey cikarmaya calisan da diktator otokrasidir.
Ic savas olursa vicdani mi sizliyacak, vicdani var mi?
Onca musluman oldu, sessiz kaldi, musluman mi?
Aci olan diktatorlerin ne bir belirli inanci ne de ideolojisi olur, tek olan diktasi ve onunde boyun egmeyenin de bertarafidir.
Benim acikca hala tek umudum, su an onun iktidar rakibi olan cemaat ve sagduyulu muslumanlar ve inanirlar, askerden bile emin degilim.
Diktatorler doymazlar diktalari yerine gelmedi mi de sinirlenirler. Dolayisiyle konu ideoloji de degildir. Sadece diktasina boyun egilmesi ve biat edilmesidir.
31 Mart oncesi buna direnecek bir gucun olabilecegini de dusunmuyordum. Ama gordum ki halk direnise gecti.
Diktator geri adim atmaz. Diktator sadece diktasini artirir ve karsi olana da acimaz.
Tarihe bir bak diktatorler neler yapmis?
evrensel-insan
03-06-2013, 21:11
Sanirim sokaktaki turbanlilari da gormediler hic.. %50'den bunlari da dusmeleri lazim.
Sosyal sitelerden diktatore yanitlar gelmis. "Ben evde oturmuyorum" diye.
evrensel-insan
03-06-2013, 21:12
evrensel kardes.... ic savas cikmaz rahatol
Kusura bakma olamiyorum.
evrensel-insan
03-06-2013, 21:18
O zaman ne diye meydanlarda kendimizi riske atalım..Bakın bu forumda gayet medeni bir şekilde zihniyetlerle mücadele ediyoruz..Başarıyoruz veya başaramıyoruz ama bir mücadele var bu ortamda..Kişilerle/kurumlarla değil,zihniyetlerle bir mücadele veriliyor burada..Yani biz burada yılanın başını ezmeye çalışıyoruz..Hepimiz bir direnişçiyiz ve kimsenin burnu dahi kanamıyor..İşte medeniyet böyle bir şeydir..
Siz meydanlarda kişileri/kurumları yıkacağınızı sanarsanız,bunun adı cehaletten başka bir şey değildir..
Hadi hepimiz toplanıp Kahrolsun İslam,lanet olsun müslümanlara diye feryat edelim..Olur mu?
Olmaz..
Çünkü deli değiliz biz..
Polis gaz bombası sıkıyor,plastik mermi atıyor,tazyikli su sıkıyor,arabalarını üzerimize sürüyor,coplarla geliyor üzerimize ama bizim elimizde hiç bir şey yok,arkamızda da..!
Bu çılgınlıktan vazgeçmek lazım..
Mücadeleyi demokratik yollardan yapmak zorundalar,yoksa bu ülkeyi mahvedebilirler..
Başbakan az öne okuduğum habere göre polislere ''eğer başbakanlık binasına yaklaşan olursa vurun'' diye talimat vermiş..Haberiniz olsun..!
Buyrun;
http://www.muhalifgazete.com/70254-Taraf-yazarindan-vahim-iddia-Vur-emri-verilecek.htm
Bence iki hata var.
Birincisi halk sokakta oldugu icin biz bu konuda paylasim yapiyoruz.
Ikincisi kimse kimsenin inancindan ideolojisinden etik degerlerinden ve etnik kokeninden dolayi biri birine dusmanlik duymuyor, aksine; halk olarak sokakta birlersiyor. Sana az once namaz ornegini verdim.
Peki sence halkin direnci demokratik degil mi?, ya ne? Demokrastik yolla yapmayan diktator ve usaklari, halk degil.
Eee ne olacak?
"Korkunun ecele faydasi var mi?" zaten bunca yildir yapilan bu degilmi?
Korkutmak, yildirmak, susturmak, sindirmek, boyun egdirmek, biat ettirmek v.s.
Peki ne oldu?
Halk "hayir" dedi ve sokakta.
Nasil kimsenin isine yaramayacak, kaos'tan savasimdan, catismadan, sicak ortamdan beslenen ve bunu her daim orgutleyen emperyalist zihniyettir.
Baksana O.Dogu'ya K.Afrikaya, SSCB ve yugoslavya'nin parcalanisina, Afganistan'a iste bu beslenmeden kendi payina bir sey cikarmaya calisan da diktator otokrasidir.
Ic savas olursa vicdani mi sizliyacak, vicdani var mi?
Onca musluman oldu, sessiz kaldi, musluman mi?
Aci olan diktatorlerin ne bir belirli inanci ne de ideolojisi olur, tek olan diktasi ve onunde boyun egmeyenin de bertarafidir.
Benim acikca hala tek umudum, su an onun iktidar rakibi olan cemaat ve sagduyulu muslumanlar ve inanirlar, askerden bile emin degilim.
Diktatorler doymazlar diktalari yerine gelmedi mi de sinirlenirler. Dolayisiyle konu ideoloji de degildir. Sadece diktasina boyun egilmesi ve biat edilmesidir.
31 Mart oncesi buna direnecek bir gucun olabilecegini de dusunmuyordum. Ama gordum ki halk direnise gecti.
Diktator geri adim atmaz. Diktator sadece diktasini artirir ve karsi olana da acimaz.
Tarihe bir bak diktatorler neler yapmis?
Evrensel, emperyalist'in de yularini tutan birileri var. Basibos degiller yani. Bir bakarsin sabah uyanirlar, Wall Street cokmus, bir yagma baslarsa emperyalist memperyalist kalmaz ortada...Turkiye'deki yayilma gibi tum dunyaya yayilir. Son yillarda Black Kartellerin ne denli guclendirildigini gormuyor musun? Yesillik olsun diye mi bu?
Tuketim ulkelerinin siyasi olarak dezavantajidir bu.
Siyasi dengelere bak diyorum sana...
Iyi ya iste! Gercek diktatorluk biraz da baslari ayak, ayaklari bas yapabilmektir.
Bu bir Amerikan Bahari degildi. Yani Misir vs. gibi. Sen bunun uzerine kurmaktasin dusuncelerini.
Sosyal sitelerden diktatore yanitlar gelmis. "Ben evde oturmuyorum" diye.
E dedim sana tarikatlar bolunuk durumda, Cumhuriyetci ve Ummetci olarak.
Anima Libera
03-06-2013, 22:22
Hemen örnek size;
Hani müslümanlarin zengin olabilmek icin bir duasi var ya, o duayi aksam okuyor sabah kalkiyorsun bir bakmissin bütün borclarin silinmis ve kapinin önünde bir tir dolu para var. Tipki bunun gibi iste bu halk hareketi. AKP yok olacak, AKP'ye oy verenler "akli basinda" partilere oy verecekler, Ateistin ifade özgürlülügüne sahip cikacaklar vs. vs.
Birakin bu ayaklari. Dünya o kadar basit degil.
Anima Libera
03-06-2013, 22:25
basbakanin ve asil kendi cevresinin ( burada mit ve disisleri bakani en temel olanlar) arada bu bizleri kasimayi seviyor ... ozellikle de kendi tabani biraz tedirginken... adam bizlerin ve daha dogrusu tum turkiye halklarinin ruhunu oldukca iyi biliyor ve oynuyor... aninda gundem yaratiyor... bunlar hep zaman kazanma derdi...
simdi sorun sanki rte de gibi anlattim ama asil sorun bizde... kolay manipule ediliyoruz... cok duygu ve gecmis yuku olan bir toplumuz... asil sorun burada... eskiden asker falan oynardi simdi bunlar...
bilmem anlatabiliyor muyum....
simdi cozumun ne diyeceksin... is guc arasinda onu da yazacagim
Tayyip, bu halkin icini disini bilen ve öyle hareket eden ve konusan biridir. Elbette ülkede cok cok farkli insanlarin oldugunu biliyor ancak görmemezlikten gelip ülkeyi bir bütün olarak gösterecek kadar kurnaz. Yoksa müritleri tarafindan bu kadar ucurulmazdi.
Ahlaksız
04-06-2013, 00:06
Hani müslümanlarin zengin olabilmek icin bir duasi var ya, o duayi aksam okuyor sabah kalkiyorsun bir bakmissin bütün borclarin silinmis ve kapinin önünde bir tir dolu para var. Tipki bunun gibi iste bu halk hareketi. AKP yok olacak, AKP'ye oy verenler "akli basinda" partilere oy verecekler, Ateistin ifade özgürlülügüne sahip cikacaklar vs. vs.
Birakin bu ayaklari. Dünya o kadar basit degil.
Meydanlarda genelde gençler var..Bu gençler başbakanının efelenmesine deli oldukları için meydanlardalar..Bu gayet anlaşılır bir tepki..Bende 19 yaşımda olsaydım,bende meydanlarda Akpolislerle savaşırdım..Ama o kadar genç değilim ve o kadar cahil değilim..
Niye cahiller?
Çünkü bir şeyler yapabileceklerini sanıyorlar..Halbuki hiç bir şey yapamayacaklar..Bu ülkede askeri veya sivil darbelerle bir şey elde edemezsiniz..
Bizim insanımız hem darbeye karşı,hem de meydanlarda darbe yapmaya kalkıyor..Ulan hani darbeye karşıydın,hani darbeciler yargılansın diye referandumda evete basmıştın?
Ne oldu darbe karşıtlığın?
Ne çabuk unuttun her şeyi?!
Ben bu insanları Mavi Marmara'daki insanlara benzetiyorum..İyi niyetliler ama cahiller..Birileri bunlara dur demeli..
evrensel-insan
04-06-2013, 00:10
Evrensel, emperyalist'in de yularini tutan birileri var. Basibos degiller yani. Bir bakarsin sabah uyanirlar, Wall Street cokmus, bir yagma baslarsa emperyalist memperyalist kalmaz ortada...Turkiye'deki yayilma gibi tum dunyaya yayilir. Son yillarda Black Kartellerin ne denli guclendirildigini gormuyor musun? Yesillik olsun diye mi bu?
Tuketim ulkelerinin siyasi olarak dezavantajidir bu.
Siyasi dengelere bak diyorum sana...
Iyi ya iste! Gercek diktatorluk biraz da baslari ayak, ayaklari bas yapabilmektir.
Bu bir Amerikan Bahari degildi. Yani Misir vs. gibi. Sen bunun uzerine kurmaktasin dusuncelerini.
E dedim sana tarikatlar bolunuk durumda, Cumhuriyetci ve Ummetci olarak.
Hayir hic ilgisi yok. Misirda bilic yoktu, sadece nicelik vardi. Yani nitelik yoktu.
Turkiye de ise dunyada bir ilk, kendi kendine gelisen bir direnis var. Ustelik her turlu mozayigi barindiran.
Siyasi dengeler bu olaydan sonra allak bullak oldu. Bunu ortada kalanin hangi tarafa gecmesi belirliyecek. Ustelik bu uclu gecis hareketin gidisatina gore git/gel yasayacak.
Hayir hic ilgisi yok. Misirda bilic yoktu, sadece nicelik vardi. Yani nitelik yoktu.
Turkiye de ise dunyada bir ilk, kendi kendine gelisen bir direnis var. Ustelik her turlu mozayigi barindiran.
Siyasi dengeler bu olaydan sonra allak bullak oldu. Bunu ortada kalanin hangi tarafa gecmesi belirliyecek. Ustelik bu uclu gecis hareketin gidisatina gore git/gel yasayacak.
Iyi ya iste ben de sana onu soyluyorum, bu Misir vs. gibi degil, bu bir ilkti bu kadar buyuk capli, bir bilinc ve organize sayesinde gerceklesti, kimse durtmedi yani.
Ister siyasi fikir, ister dine iliskin farketmez.
Ben sana siyasi dengeler derken, gecmise yonelik soyledim, simdi icin degil.
Ancak yine ic savas cikmaz.
Capulcu surusu yok cunku ortada..
evrensel-insan
04-06-2013, 00:31
Iyi ya iste ben de sana onu soyluyorum, bu Misir vs. gibi degil, bu bir ilkti bu kadar buyuk capli, bir bilinc ve organize sayesinde gerceklesti, kimse durtmedi yani.
Ister siyasi fikir, ister dine iliskin farketmez.
Ben sana siyasi dengeler derken, gecmise yonelik soyledim, simdi icin degil.
Ancak yine ic savas cikmaz.
Capulcu surusu yok cunku ortada..
Bendegecmise yonelik dengelerin allak bullak oldugunu soyledim.
Bugun durum cok ilginc
Halktan yana-musluman ateist
Halk karsiti-musluman ateist
cekimser, sabir, sagduyu- musluman ateist
Bu ilginc durum her bir ideoloji inanc izm etik etnik koken din mezhep v.s. temelli her farkli kesim icin gecerli.
Anima Libera
04-06-2013, 00:40
Meydanlarda genelde gençler var..Bu gençler başbakanının efelenmesine deli oldukları için meydanlardalar..Bu gayet anlaşılır bir tepki..Bende 19 yaşımda olsaydım,bende meydanlarda Akpolislerle savaşırdım..Ama o kadar genç değilim ve o kadar cahil değilim..
Niye cahiller?
Çünkü bir şeyler yapabileceklerini sanıyorlar..Halbuki hiç bir şey yapamayacaklar..Bu ülkede askeri veya sivil darbelerle bir şey elde edemezsiniz..
Bizim insanımız hem darbeye karşı,hem de meydanlarda darbe yapmaya kalkıyor..Ulan hani darbeye karşıydın,hani darbeciler yargılansın diye referandumda evete basmıştın?
Ne oldu darbe karşıtlığın?
Ne çabuk unuttun her şeyi?!
Ben bu insanları Mavi Marmara'daki insanlara benzetiyorum..İyi niyetliler ama cahiller..Birileri bunlara dur demeli..
Arzu edilen bir degisim -örnegin seriat devleti veya laik bir devlet olmak istiyorsunuz- demokrasiyle, özgürlüklerle degil, tam tersi otoriter bir rejimle gelir. Yani sokakta catisanlarin istemedikleri seylerle. Yoksa degisimi öngörmek mümkün degil.
O yüzden bu kesimi "halk" olarak tanimlamakta temkinliyim. Catisanlarin kafalarinda birden fazla idealler vardir mutlaka. Kazansalar bile bu catisan kesimin tamami mutlu edilemez.
antakya da bir kişi daha öldü.
halk tv antakya
hatay milletvekili canlı yayında söyledi
hala bu hükümete iyimser bakanlara duyurulur.
Sn.evrensel-insan;tabi ki her şey olabilir..Neden biliyormusunuz?
Çünkü Türk ordusu diye bir şey yok ortada..!
Acaba? Emin misiniz?
Acaba? Emin misiniz?
belkide doğru söylüyor
olsaydı ne olurdu yada var sandığınız hangi meyanda
armutluda ölen 22 yaşındaki vatandaştan sonra
polisi çekmişler
yerine senin acaba dediğini getirmişler
şu anda armutluyu jandarma yani asker güvenlik altına almış
sen ne ne kadar fark edecek
belkide doğru söylüyor
olsaydı ne olurdu yada var sandığınız hangi meyanda
armutluda ölen 22 yaşındaki vatandaştan sonra
polisi çekmişler
yerine senin acaba dediğini getirmişler
şu anda armutluyu jandarma yani asker güvenlik altına almış
sen ne ne kadar fark edecek
Halkin icinde bircok fraksiyondan insan mevcut. Bunu unutmamak gerek.
Kim kimdir kesin olarak biliyor musunuz? Hayir.
Surekli bir aglanma, uhu uhu bizi bolecekler, dinsizlerin disarda isi ne, ic savas cikacak mi modu artik demode olmadi mi?
Bu tür korkuların kaynağı insanların 90 senedir böyle koşullandırılmasından, zaten süregelen rejimin, rejim liderlerinin baskıcı, sindirici, devletçi tavrından başka bir şey değil.
Herif senin ensende boza pişiriyor zaten, internette yazdığın alelade bir tenkiti bile "acaba başıma bir şey gelir mi?" diye silip yayınlamıyorsan anormalliği farketmiş olmalısın.
Edemiyorsan ve üstüne "devleti kötülemek de neyin nesi, ben hain miyim?" çekiyorsan, senin için yapılabilecek pek birşey yok demektir. Belki biraz biber gazı zihnini açmaya yetebilir...
Bu dünyada tüm bireyler eşit şartlarda yiyip, gezip, seks yapabilecekse güç kullanılmayan düzene eyvallah. Ama birilerinin herkesten daha "eşit" olduğu bir dünyada YIK o düzeni.
Ama unutma, adam gibi yıkamazsan sen yıkılırsın. Biraz tarzancılık oynamaya benziyor. İşin hakkını vermezsen, daldan dala atlarken sarmaşık kopar ölürsün.
Halkin icinde bircok fraksiyondan insan mevcut. Bunu unutmamak gerek.
Kim kimdir kesin olarak biliyor musunuz? Hayir.
Surekli bir aglanma, uhu uhu bizi bolecekler, dinsizlerin disarda isi ne, ic savas cikacak mi modu artik demode olmadi mi?
sanırım bu yazımı
şehitler ölmez vatan bölünmez sloganı ile karıştırdınız
bölünmek yada bölünmemek hiç bir zaman derdim olmadı
bir arada yaşayamıyorsan ayrılırsın
arkadaş kalırsın
ancak benim anlatmak istediğim
eğemen olanın yetkileri
polis yada ordu
kimin emrinde
değişecek olan ne
patron kim polisi yada askeri yöneten kim
başkanlık sistemi çok da kötü değil aslında şu ank,i sisteme göre dahada insanci bile sayılabilir
ama aaaaa
buy sistemi kim hangi dönemde ne amaçla istiyor
bunu anlamak gerek
ve sokakta 14-15 yaşında kendilerini dövdürten çocuklarımız
bunu anlamayanlara
bunu anlatmaya çalışıyorlar
imparatorluk tiranlık kurulmaya çalışılıyor
bu iktidar
iktidara aday olduğu ilk günden beri takiye yapıp yalan söylüyor.
bu gün söylediğini yarın inkar ediyor.
önce ak diyor sonra kara diyor
ben bunlardan yana olmak istesem bile olamıyorum
o kadar çok yalan söylüyorlar ki
onların savunularına göre bile savunu bile geliştiremiyorum
bilmem anlatabildimmi?
sanırım bu yazımı
şehitler ölmez vatan bölünmez sloganı ile karıştırdınız
bölünmek yada bölünmemek hiç bir zaman derdim olmadı
bir arada yaşayamıyorsan ayrılırsın
arkadaş kalırsın
ancak benim anlatmak istediğim
eğemen olanın yetkileri
polis yada ordu
kimin emrinde
değişecek olan ne
patron kim polisi yada askeri yöneten kim
başkanlık sistemi çok da kötü değil aslında şu ank,i sisteme göre dahada insanci bile sayılabilir
ama aaaaa
buy sistemi kim hangi dönemde ne amaçla istiyor
bunu anlamak gerek
ve sokakta 14-15 yaşında kendilerini dövdürten çocuklarımız
bunu anlamayanlara
bunu anlatmaya çalışıyorlar
imparatorluk tiranlık kurulmaya çalışılıyor
bu iktidar
iktidara aday olduğu ilk günden beri takiye yapıp yalan söylüyor.
bu gün söylediğini yarın inkar ediyor.
önce ak diyor sonra kara diyor
ben bunlardan yana olmak istesem bile olamıyorum
o kadar çok yalan söylüyorlar ki
onların savunularına göre bile savunu bile geliştiremiyorum
bilmem anlatabildimmi?
Son cumleyi direk size karsi yazmadim aslinda, genele iliskin bir dusunceydi, belkide cizgiyle filan ayirmam gerekirdi, mazur gorun.
Baskanlik sistemi cok kotu degil seklinde gelebilir bazi insanlara bu normaldir, Arap ulkelerinden akan parayla buraya kadar getirilmistir.
Ama halk tabaninda boyle midir? Yani surekli okuyoruz biz, netten filan, issizlik dizboyu, insanlar zor durumda, siniflar arasi ayrilik bariz belirgin vs. bu da yetmezmis gibi baskin din motiflerine uyum saglama zorunda birakiliyoruz seklinde...
O halde bunlarin hepsi yalan..!?
Bu iktidarin icerigi zaten bellidir. Donen dolaplar da bellidir.
Su sokakta insanlara bir bakin, gordugunuz her polis bu ulkenin polisi degildir, Suriye'den vakti zamaninda girenleri Turk polisi algilamak baska bir aymazliktir.
Bunu cumle alem biliyor da, bir Turkiye'deki yasayanlar mi bilmiyor merak ediyorum.
Gecmiste de polisin nahos davranislarina maruz birakilmis bir toplumuz. Hangisinde bunca organize ve tek kuvvet halinde ayaga kalkti ulke? Hem icerde hem disarda?
Yoksa birilerinin isine mi geliyor, Suriye'den zamaninda giren onca ajan vs. elini kolunu sallayarak sokaklarda patlatip catlatmasi?
Evde bardak kirilsa Kurt'lere indirgeyen hastalikli bir toplum haline getirildik. Agzi her actigimizda bolecekler bizi saksaklariyla dusman kavramini canli tuttuk.
O kadar apolitik ve gorus acimiz dar ki, meydana dokulenler (biz de dahil) neredeyse gercekten terorist diye yaftalanacagiz kendi arkadaslarimiz tarafindan, bu mudur yani? Ben buna kiziyorum.
Surekli bir memlekette ordu yok ici bos laflara ve bu laflarla verilen gudumleri garipsiyorum.
Sokakta kalabaliklar var, hangisi Suriyeli, hangisi degil, hangisi asker, hangisi bilmemne haberimiz var mi? Yok.
Kurt cikar destek verir. Buyuk sorun.
Basi kapali cikar destek verir. Buyuk sorun.
Bu hareketin amaci zaten bellidir. Ha amacini asan goruntuler olmadi mi? Oldu. Ama bunlarda hep suclanan halk kadar, ulke baskanlarinin veya kabinelerinin aciklamalarinin da payi var.
Gununu tam hatirlamiyorum 2. gunmuydu neydi, cikti kabineden biri "bizim iktidarimizi dusurmek istiyorlar" dedi, gayet guzel de Turk toplumuna pompalandi bu olay.
Bu harekete, bir vatandas olarak katilan, gercek polis, gercek asker, gercek halk, hukumeti dusurmek isteyen pozisyonuna sokuldu. Halbuki onlar da halk, uzaydan gelmis ufolar degil ki!?
Polis'in cocugu cikti, polisi kinayan pankart tasidi. Dusunun yani!?
Veya dusunun adam Van'da polis Toma'yi nasil etkisiz hale getiririz bunun trikisini yazdi yayinladi, bildirin sokaktakilere diye. Gidin resim yuklenen basliga, orada 77 ve 222 nolu resimlere bakin, en basit.
Biz harekete katilip pankart tasiyanlarin resimlerinin altina, afbuyrun madem birsyeleri koruyacaksin kicini basini ne aciyorsun o..spu, ka..tk diyen polisleri de biliyoruz.
Sapla samani birbirine karistirmamak gerek.
Dinamiklerin bolunmesi taaa Suriye olaylari zamaninda baslamisken(hatta daha once), bunu sagir sultan biliyorken, bugun ortada gezen her polisi vs. Turk polisi , diye lanse etmek, ordu yok demek acayip bir durumdur.
Misal otobusu enine dogru, yola cekip, Toma girmesin diye kapatan otobus soforunun gercekten otobus soforu olduguna kim ne kadar emin? Sokaktaki gaz yiyen insanlari tasiyip en yakin tedavi merkezine goturen insanlardan birinin, vatandas kimligiyle harekete katilan, devlet guvenlik memurlari olmadigina, veya ordu mensubu olmadigina, kim, nasil bu kadar emin olabiliyor?
Bunca insan, bunca gundur dayak yiyor, coplaniyor, gaz yiyor, vucudu kipkirmizi geziyor, nefes almakta zorlaniyor, dunyanin hicbir yerinde gonullu doktorlar gozaltina alinmaz. Doktor her yerde doktordur. Onun gorevi bellidir. Muz cumhuriyetinde bile, doktorun, ilkyardimin ayricaligi vardir.
Bu insanlar uyumuyor, nobetlese bekliyor. Hangi siyasi fikirden veya izmden olursa olsun. Biri dusuyor, oburu kaldiriyor.Herkes gonullu birseyler yapmaya calisiyor, ev kadinlari, yaslilar sokaktakileri besliyor. Uc dort buyuk takimin taraftarini, iki dunya bir araya gelse kimse toplayamazdi, ki toplasaniz bu sehrin altini ustune getirmeye yeter.(misal)
Ve nedense bu birliktelik, bu yek vucut olma hali birilerini fena korkutuyor, rahatsiz ediyor. Buna karsilik kamuoyuna pompalanan seyleri de halktan birileri afiyetle yiyor.Yiyene afiyet olsun ama biz yemiyoruz.
Biz yurtdisinda yasayanlar, yuzumuzu gozumuzu saklamadan, hicbirseyden korkmadan ciktik meydanlara, internet sayfalarina dustu resimlerimiz, ister fislesinler, ister daire icine alsinlar umurumuzda bile degil, ustelik dunyanin bircok bolgesinde yaptik hala da yapmaktayiz, bizim o ulkede yasayan akrabalarimiz yok mu? Biz ulkeye gelmiyor muyuz?
Biz ulkenin ustunde oynanan oyunu, izlemiyor muyuz taaaa o zamanlardan beri? E buna bir yerde de dur bakalim demek gerekiyor. Sen hassas birseyleri kasirsin, kasirsin ama birileri de birgun seni kasir. Kasinmalar karsiliklidir yani.
Gunes gorundugu zaman bit kirmak, daha iyi sonuclar verir.
Kusura bakmayin sozum sahsiniza degil, ama yani oturup bizi kurtaracak bir tanri filan mi bekleyecektik veya birileri bekleyecekti, yalanlar ve takiyyeler esliginde? Mucizesini gostersin diye.
Fikirler belli tekerleme halinde, agizda sakiz;
Abd bizi bilecek, Kurtler bizi bolecek, Yahudiler bizi bolecek, Ermeniler bizi bolecek, cek, cek, cek ulkeyi parcalayacaklar vs.vs.
Patron diye birsey yok, patron halktir. Halkin onunde kimse duramaz. Hakli bir halk hareketine de ancak destek verilir. Ama bu halk suurunu kaybetmis, ipini koparmis bir halk degil, aksine organize bir halk..
Guzel bir soru, asil patron kim?
Ama asil soru su olmaliydi;
Sizin ordunuz gergenekon hikayeleriyle, iceri onune gelenin suclu, sucsuz tikildigi gunden beri, bu ulke nasil korundu? Kim korudu?
Bu soruya enine boyuna oturup, siyasi stratejik irdeleyip cevap verebilecek olan var mi ki, ordu yok basimiza cokerler hikayesi, habire gundeme getiriliyor? Hani bir soz vardir, eskiler soyleyler, birseye 40 kere olacak dediginizde olur derler ya, bu da o hesap...
Ayni sarki terennume devam.
Ellerinize Ve Yalana Dair
Bütün taslar gibi vekarli,
hapiste söylenen bütün türküler gibi kederli,
bütün yük hayvanlari gibi battal, agir
ve aç çocuklarin dargin yüzlerine benziyen elleriniz.
Arilar gibi hünerli, hafif,
sütlü memeler gibi yüklü,
tabiat gibi cesur
ve dost yumusakliklarini hasin derilerinin altinda gizleyen elleriniz.
Bu dünya öküzün boynuzunda degil,
bu dünya ellerinizin üstünde duruyor.
Ve insanlar, ah, benim insanlarim,
yalanla besliyorlar sizi,
halbuki açsiniz,
etle, ekmekle beslenmeye muhtaçsiniz.
Ve beyaz sofrada bir kere bile yemek yemeden doyasiya,
göçüp gidersiniz bu her dali yemis dolu dünyadan.
insanlar, ah, benim insanlarim,
hele Asyadakiler, Afrikadakiler,
Yakin Dogu, orta Dogu, Pasifik adalari
ve benim memleketlilerim,
yani bütün insanlarin yüzde yetmisinden cogu,
elleriniz gibi ihtiyar ve dalginsiniz,
elleriniz gibi merakli, hayran ve gençsiniz.
Insanlarim, ah, benim insanlarim,
Avrupalim, Amerikalim benim,
uyanik, atak ve unutkansin ellerin gibi,
ellerin gibi tez kandirilir,
kolay atlatilirsin...
Insanlarim, ah, benim insanlarim,
antenler yalan söylüyorsa,
yalan söylüyorsa rotatifler,
kitaplar yalan söylüyorsa,
beyaz perdede yalan söylüyorsa çiplak baldirlari kizlarin,
dua yalan söylüyorsa,
ninni yalan söylüyorsa,
rüya yalan söylüyorsa,
meyhanede keman çalan yalan söylüyorsa,
yalan söylüyorsa umutsuz günlerin gecelerinde ayisigi,
söz yalan söylüyorsa,
ses yalan söylüyorsa,
ellerinizden geçinen
ve ellerinizden baska her sey
herkes yalan söylüyorsa,
elleriniz balçik gibi itaatli,
elleriniz karanlik gibi kör,
elleriniz çoban köpekleri gibi aptal olsun,
elleriniz isyan etmesin diyedir.
Ve zaten bu kadar az misafir kaldigimiz
bu ölümlü, bu yasanasi dünyada
bu bezirgan saltanati, bu zulüm bitmesin diyedir.
Nazım Hikmet
evrensel-insan
09-06-2013, 20:43
Diktator'un K.Afrikagezisinden dondugu aksam Yesilkoy'de, bugun de Mersin, Adana ve Ankara'da ve haftaya aldigi Ankara ve Istanbul mitingleri ile ve buralarda yaptigi ayrimci, bolucu, kiskirtici alayci, yalanci, asagilayici ve otokratik bir tavirla sahip cikisi konusmalari ile gelismekte olan sokak surecinde ve devletin hukumetin ve polisin tarafli tavri karsisinda;
Dusuncesinde degisiklik olan var mi?
Degismez ki!? Degismesini mi bekliyordun sen evrensel?
evrensel-insan
09-06-2013, 20:56
Degismez ki!? Degismesini mi bekliyordun sen evrensel?
Bilirsin ben sadece sorgular ve gozlemlerim.
Turkiye de ulke de ve toplumun her turlu yasam iliski duzen ve sisteminde bir seylerin degisecegi zaten kesin. Bunu gencler ortaya koyuyor.
Onemli olan bu degisimin niteligi. Iste bu niteligi de maalesef nicelik saglayacak.
evet ankaraya geliste de ayni teraneleri soyluyor... rte meydani boyle dolu gorunce vaazini aynen surduruyor...
evrensel-insan
09-06-2013, 20:59
evet ankaraya geliste de ayni teraneleri soyluyor... rte meydani boyle dolu gorunce vaazini aynen surduruyor...
Sence neden gercekleri saptiriyor ve inat ediyor, neye guveniyor?
Sence neden gercekleri saptiriyor ve inat ediyor, neye guveniyor?
gercek algisi cok farkli rte nin... birkere eskiden gelme militan ruhu da var... eskiye bir borcu oldugunu dusunuyor.. chp ve zihniyetine ve askerler cok kizgin, ofkeli... tum eski yasananlari onlara bagliyor..
ondan onun gercegi bizlerden cok farkli... olan biteni gormek istemiyor gibi.. guvendigi de iste yuksek destegini aldigini sandigi siradan insanlar...
ayrica dine bagliligi ve yaptiklarinin tanrisi tarafindan desteklendigini de dusunuyorr ki bu en tehlikelisi bence
ben boyle goruyorum
evrensel-insan
09-06-2013, 21:14
gercek algisi cok farkli rte nin... birkere eskiden gelme militan ruhu da var... eskiye bir borcu oldugunu dusunuyor.. chp ve zihniyetine ve askerler cok kizgin, ofkeli... tum eski yasananlari onlara bagliyor..
ondan onun gercegi bizlerden cok farkli... olan biteni gormek istemiyor gibi.. guvendigi de iste yuksek destegini aldigini sandigi siradan insanlar...
ayrica dine bagliligi ve yaptiklarinin tanrisi tarafindan desteklendigini de dusunuyorr ki bu en tehlikelisi bence
ben boyle goruyorum
Peki bilirsin, emperyalizm daima sicak ortamdan ve kaostan beslenir.
Gerci su an ic savasi korukler ve kiskirtir gozukmuyor. Cunku cikarina ters. Yalniz bu ortamin sertleserek devamini isteyecektir.
Diktator de bir yerde bunu istiyor. Yalniz lastigin bir esneklik siniri vardir, sonrasinda kopar.
Burada diktator emperyalizm den korukleme ve kiskirtmeda ayriliyor.
Cunku hala elinde olan hukumet devlet ve baski gucu ile halk direnisini sindirebilecegini dusunuyor.
Ustelik bunun bindigi dali kestiginin de farkinda degil. Cunku kazanci olmayacak aksine kendine biat eden kisimdan da AKP bunyesinden de A.Gul evengalizm ve F.Gulen ve cemaat bunyesinden de kayiplar ve zitlasmalar yasayacaktir.
Bunu goruyoruz. En son Istanbul Valisinin vicdani "sizladi" ve kendince AKP'ye karsi cikarak direnise destek verdi. B.Arinc ve iki Akp'li daha sagduyu temelli cekimser kaldi ve ilk ilce baskanligi istifasi da yasandi.
Sonucta tarafinizi her turlu cikar da uygulasaniz ki buna ekonomik cikar dahil; bir yerde bu sahte karsi cikis geri tepecektir.
Sonucta her zaman nitelikli nicelik kazanir. Yani halk direnisi.
evrensel-insan
19-10-2014, 19:34
İstanbul'un göbeğinde iç savaş senaryosu!
İstanbul'un göbeğinde iç savaş senaryosu!
IŞİD’e destek veren isim ve örgütlerin İBDA-C'ye ait Adımlar dergisinde toplanıp 'iç savaş' planı yaptığı iddia edildi.
IŞİD’e destek veren isim ve örgütlerin İBDA-C'ye ait Adımlar dergisinin istanbul bürosunda toplanarak ‘savaşı Türkiye'ye taşıma planlarını’ tartıştığı iddia edildi.
Irak ve Suriye’deki ilerleyişini sürdüren radikal İslamcı IŞİD’e destek veren isim ve örgütlerin İstanbul'da ‘savaşı Türkiye'ye taşıma planlarını’ tartıştığı iddia edildi.
Kurban Bayramı'nın son günü 7 Ekim'de İBDA-C'ye ait Adımlar dergisinin İstanbul'daki bürosunda düzenlenen ve HÜDA-PAR, BBP gibi partilerden temsilcilerin katıldığı toplantının görüntüleri, derginin internet sitesinde 'Bayramlaşma ve Gündeme Dair Sohbet' başlığıyla yayınlandı.
İleri Haber’in aktardığına göre, toplantıda IŞİD’e açıkça destek verilirken Kobane’ye destek eylemlerine nasıl ‘yanıt verileceği’ tartışıldı.
'ŞARTLAR BİZİ SAVAŞA ZORLUYOR'
Adımlar dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Ali Osman Zor, "Şartlar bizi savaşa zorluyor, daha sık bir araya gelmemiz gerek. Gıda stokundan, telefuz etmediğimiz ama hepimizin bildiği hazırlıklara kadar hepsini yapmak zorundayız" dediği belirtildi.
‘Milliyetçi müslüman’ olarak tanıtılan ve BBP'li olduğu tahmin edilen bir diğer kişinin de "Bizim 10 yılda yapamadığımızı IŞİD 15 günde yaptı" ifadelerini kullanması dikkat çekti. Söz konusu kişi, MHP'nin İstanbul yöneticileriyle de sık sık görüştüklerini söyledi.
http://www.gercekgundem.com/images/posts/201410/98df3d7aff4a4b05_480x270.jpg
http://www.gercekgundem.com/guncel/78309/istanbulun-gobeginde-ic-savas-senaryosu