Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan bir narsist mi?
Subliminal
04-06-2013, 06:13
Narsizim nedir? İsmini mitolojik bir karakter olan
Narkissos’dan alır. Mite göre Narkissos bir
gün suda kendi yansımasını görür ve ona
aşık olur. Saatlerce seyredip durur. Suyun
üzerinde duran kendisine bakan ama
karşılık vermeyen bu imge, tam ona sarılacakken yok olur. Sonunda Narkissos
aşkına kavuşmak için suya düşer ve
boğularak ölür. Aslında bu öykü
Narsistlerin durumunu çok güzel
alegorize etmektedir. Çünkü onlar da
sürekli sudaki yansımalarına aşıktırlar. Narsizim: Kendini aşırı sevme, aşırı
güvenme ve büyük görmedir. Narsistik
kişilik bozukluğu ise kişinin kendisiyle
ilgili önemlilik, yeteneklilik duygularına
fazlaca sahip olması, zihninin sürekli
başarı kazanma ve önde olma ile meşgul olması, başkalarından üstünlük, sürekli ilgi
ve hayranlık görme ihtiyacı, eleştiri ve
değerlendirmeye aşırı tahammülsüzlük,
empati yoksunluğu özellikleriyle
tanımlanan bir kişilik bozukluğudur.
Bu bizim başbakana cuk oturuyor. Sizin düşünceleriniz nedir?
Nevandaar
04-06-2013, 06:24
Görselli bir sözlük basılsa narsist kelimesinin karşısında örnek olarak Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını koyarlardı.
Çevresindeki şakşakçılar o kadar çok ileri gidiyorlar ve mide bulandırıcı yalakalıklar yapıyorlar ki insanın nutku tutuluyor. Önemli mevkide olan her kişinin çevresinde yalakalık yaparak birşeyler kapmaya çalışanlar olur ancak bu bayağı ve leş yalakalıklardan bir insanın hoşnut olabilmesi için aşırı derecede narsist olması gerekir.
Adam 59 yaşına gelmiş ama yılları boşa geçirmiş. Zerre soğuk kanlılık, sağduyu, alçak gönüllülük ve daha olması gereken birçok özellik yok. Ve bu adam bizim başımızda. Şaka gibi ya...
Sevgili arkadasım her insanda biraz narsistlik vardır.
Önemli olan başkasının gözünde nedir?
Ne değildir.
O kendini yakışıklı bulabilir.
Benim gözümde mide bulandırıcı bir tipi var.
Her ne kadar dış görünüşe önem vermesemde öyle.
Lakin Başbakanın daha kötü birkaç özelliği var .
YALANCI.
Her yalanı ortaya konduğunda,
''Bunu söyleyenler ,Alçaktır,namussuz ve şerefsizdir''dedi.
Yalanı ortaya çıktığında ise'' Siz şerefsiz değilsiniz o zaman o sıfat bana yakışır''
diyemedi.
Birde at binmeye kalktı ,rezil rüsva oldu.
Kanuni 40 yıl at üstünde gezdi diyor.
Sözde Kanuninin torunu!
Bence kaabiliyetsiz vasat biri.
At bile sırtından fırlatıp tezek gibi attı.
Allah o atı yönlendirmiş olmalı!
Başbakanın bir iğrenç özelliğide dostlarına vefasızlığı.
Esata canciğerken ,Esat diyordu.
Birlikte tatil yaparlardı.
Obama Beyzbol sopasını gösterdiğinde Eset demeye başladı korkudan.
Kanaatimce kendini ne kadar sevse ve hatta masturbasyon krizine girse (kendine yönelik)
Bu halk onu yargı sandalyesine buyur edecek.
Kendi ülkesindeki en demokratik taleplerle tepki gösteren halka kimyasal saldırı
talimatı vermesi.
Deliğe süpürmeyin diye ABD'ye ricacılar gönderecek kadarda küçük birisi.
Lakin halk deliğe süpürene kadar BOŞBAKAN!
ne desem.
BU ÖRNEKLERE YÜZLERCESİNİ İLAVE EDEBİLİRİM.
Korkmuyor ve ona zerre saygı duymuyorum
degreeoffreedom
05-06-2013, 02:48
İleri patolojik düzeyde hem de. Nevandaar ve xcan'a da kesinlikle katılıyorum.
evrensel-insan
05-06-2013, 03:06
"Sadece benim dedigim/yaptigim tek ve mutlak dogrudur, baska dogru yoktur. Benim dogrularim disinda konusanlar ya da benim dogrumu kabul etmeyenlere ben izin vermem. Ben ne dersem o olur ve herkes buna uymak zorundadir. Uymayani oyle veya boyle bertaraf ederim."
Dusuncesini bilincli ya da bilincsiz tasiyan ve inatla uygulamaya calisan bir beyin; nasil bir sosyo-psikoloji icindedir?
Nevandaar
05-06-2013, 03:51
Google'ye şerefli tayyip yazdığınızda alt tarafta "Bunu mu demek istediniz? şerefsiz tayyip" (https://www.google.com.tr/search?biw=1024&bih=665&q=%C5%9Ferefsiz+tayyip&spell=1&sa=X&ei=JYiuUe7tPIKUOMOtgYAL&ved=0CCcQBSgA)çıkıyor :D
Kendini Arap krallari filan zannediyor sadece. Koca ulkede olan biten olayi, Twitter'in uzerine yukledi ve kurtuldugunu sandi. amator kameralari unuttu.
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/960102_669517829741919_454076421_n.jpg
Karışıp karar vermediği tek alan kalmadı.
Ben sizin babanızım diye diye dolaştı durdu. Çikisları son bulmadı, bulacak gibide durmuyor
Maalesef halen onun bu tavrını doğru bulup destekleyenler var.
"Sadece benim dedigim/yaptigim tek ve mutlak dogrudur, baska dogru yoktur. Benim dogrularim disinda konusanlar ya da benim dogrumu kabul etmeyenlere ben izin vermem. Ben ne dersem o olur ve herkes buna uymak zorundadir. Uymayani oyle veya boyle bertaraf ederim."
Dusuncesini bilincli ya da bilincsiz tasiyan ve inatla uygulamaya calisan bir beyin; nasil bir sosyo-psikoloji icindedir?
Sayın evrensel-insan; Bu durumları tamda arap kavminin peyğamberi olduğunu söylemiş kişinin tutumu ile birebir aynıdır.! Bu ğibi sitelerde sürekli vurğulanan bu ğerçekliliği bir türlü anlamak istemeyenlere yaşayan bir örnek olması bakımından ibret alınması ğereken bir gizli ğerçek ortaya çıkıyor.
Her alanda despotluğun daniskasını yapıp, narsisliğin doruğundaki kişiler ne yazık'ki insanlara kendilerini çok şefkatli,merhametli,san'ki herkesi kucaklayan pek takva ehli kişiler olarak tanıtıyor, insanlarda bu tip kişilerin bu aldatıcı yönlerine kolaylıkla kana biliyorlar. Açıkca ğördükleri ğerçeklere bile binbir türlü bahane uydurup kendilerini inandırmayı sürdüre biliyorlar.
spartacus
05-06-2013, 12:07
Narsist kişilerde
1.) İktidar açlığı, korkaklık ve yetersizlik sorunu
2.) Dünyanın kendi merkezinde döndüğünü düşünmesi
3.) Herkesi yönetmek istemesi.
4.) Herkesin kendi istediği gibi olması bunun için kafasında sürekli önyargılar ve oyun oynaması.
5.) Sürekli itici, iğneleyeci, kendi değerleri dışında hiç kimseyi kabullenememesi
6.) Çevresine ya da farklı olan-düşünene tahammül gösterememesi... çeşitli yol ve taktiklerle, oyun ve planlarla diğerlerini ezmekten haz duyması, bu hazzıda konuşurken böbürlenme düzeyinde sürekli dışa vurması vs
gibi bir çok etken sayılabilir. Yalnız bana göre tek sorun narsist kişiler değil, Türkiye nin devlet ve siyaset modelidir. Siyasetçilere baktığınızda, sokak dedikodusundan öte gitmiyorlar, herkes birbirinin kişiliğine, şahsına yöneliyor. Bence sorun psikolojik değil, sistem, kültür ve zihniyet sorunu.
Hangi ülkede başbakanların, danışmanlarından vekillerine, belediye başkanlarına varana değin bu düzeyde yüceltildiğini, onca koruma, emre amade hizmetliler, danışmanlar ve makam araçlarıyla görebiliriz(monarşik yapıdaki, emirlik, krallık, askeri yönetim yada geri ülkelerde-> örneğin ortadoğu)
Kısaca ne kadar normal bile olsanız TC de herhangi bir makama oturduğunuz an narsist olursunuz, ancak halktan, paranın gücüyle değil, halkın tercihiyle ve kendisine tapmayan, az biraz bilinçli insanlar bu durumdan sıyrılabilir diye düşünüyorum.
thenedos
10-06-2013, 00:41
DSM-6-RTE için bir patoloji önerisi; Kronik Narsisistik Paranoid Epizod;
Belirtiler;
Her an her şeyi yapabileceğine yönelik müktedirasyon,
Yalan söyleme, saldırganlık, taciz gibi ilkel antisosyal davranışlarına rağmen hala belirgin bir karizmatik liderlik fantezisi,
En az 50 yıldır süregiden ülküselleştirilmiş içi boş kronik narsisizmle paralel akıl ve mantık dışı düşünce hezeyanları,
İçe alınmış... ama bir türlü içselleştirilememiş benlik saygısı,
Vapurdan inen kadınları seyre dalmayla belirgin örtük libido saplantıları,
Red ya da terk edilmeye karşı aşırı hassasiyet; narincan kırılgan ego,
Dürtüsellik; fikirleri beyinciğinde oluştuğu biçimde mırıldanma,
Alkol, 3 çocuk, kürtaj mevzularıyla sınırsız en açık antisosyal davranışlar,
Her uyarıcıyı kendine yönelik saldırganlıkla resmeden projektif özdeşim,
Suçsuzluk ve masumiyet maskesiyle marine edilmiş kurbanlaşma süblimasyonu,
Bölünme (splitting); nesnel gerçeği gerçek olmayandan ayırt edememe,
Kronik belirgin babacı tavırlar,
Kronik iç ve dışgörüsüzlük,
Aşırı kontrol duygusu ve sınırsızlık; başkaları adına karar verme,
İnatçılıkla belirgin malum fiksasyon,
Uyarıcıları istediği gibi algılama eğilimiyle belirgin manüpülatif davranışlar,
Yüzleşme sinyallerine karşı aşırı kaçınmacı davranışlar,
Kendi isteği olmayınca küsmeyle ve her an her istediği olsunla belirgin çocuk ego durumu,
Tanı koyarken;
Gerçek ile sahte benlik arasındaki yoğun gel gitler nedeniyle borderline kişilik bozukluğuyla karıştırılabilir,
Her an her yerden gelecek saldırı paranoyaları ve komplo teorileri nedeniyle salt paranoid bozuklukla karıştırılabilir,
“Çapulcular, “Ayyaşlar” gibi antisosyal söylemler nedeniyle salt antisosyal bozuklukla karıştırılabilir,
Sulandırılmış mükemmellik algısı, “dış mihraklar” gibi sanrıları nedeniyle sanrısal bozuklukla karıştırılabilir,
Duyguları anlamlandıramama, yüz ifadelerini tanılayamama gibi özelliklerle otizmi çağrıştırabilir,
Empati yoksunluğuyla ağır mental retardasyonu çağrıştırabilir,
Duygusuzlukla da aleksitimi ile karıştırılabilir…
Prognoz;
Tedavisi yoktur, gerek de yoktur. Hasta zaten kendi iç dünyasındaki kendi içsel kurgulamalarıyla kendi kendini yiyip bitirecektir…
Tarık Solmuş'un durum güncellemesinden alıntıdır