PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kibirlenmenin ve büyüklenmenin Allah katındaki yeri ve Gezi parkı olayları....

sedatsert
04-06-2013, 09:59
Başbakan Erdoğan, bu memlekete gerçekten birşeyler yaptı. Son on yıl, ülkemde gözle görülür altyapı ve ekenomik kalkınmışlık aşikar görünüyor. Bu tesbitimi siyasi yandaşlık olsun diye yazmadım. Sadece kendi tesbitim bu....
Ancaaaaak......
Başbakanımızda, son zamanlarda bir büyüklenme, kibirlenme emarelerini de görür oldum.
Sanki "bunları ben yaptım", "bu halk benim yaptıklarıma binaen beni seçiyor" der gibi havalarda. Konuşurken bir kibir ve gurur tavırları takınıyordu ki, bu beni çok tedirgin ve huzursuz ediyordu. "Bre Tayyib, sen bari Allahını bilen birisin. Bu tavırlar sana hiç yakışmıyor, Allah bunun cezasını sana verecek diye korkuyorum" derdim.

Tarihte Karun vardı. Çok zengindi. Bu zenginliğin kaynağının kendi ilmi ve kendi becerisi olduğunu iddia ederek böbürleniyordu. Allah kendi ikramı ve kendi lütfu olan nimete, kulunun sahiplenmesini ve onu gurur ve kibirlenme aracı olarak görmesini mutlaka cezalandırır veya o nimetini geri alır.

İşte Başbakanın içine düştüğü durumun özeti.
Başbakanın bu durumdan kurtulmasının tek çaresi, gururu ve kibri bırakıp, tüm halkı kucaklayıcı mesajlar vermesi, ve ona göre icraat yapması.

Sadece dindarların başbakanı değil, tüm kesimlerin dertleriyle dertlenmesi, tüm halkı kucaklayıcı icraat ve açıklamalarda bulunması tek çıkar yolu. Aksi halde, Allah verdiği nimetini geri çeker.
Gururlanma Tayyibim senden büyük Allah var.....
Tevazu, mü'minin şiarıdır. Kibir şeytandandır.
Sayın başbakanımızın dersini almış olması en büyük temennim ve duamdır.
Bazen böyle zalim kullar eliyle, Rabbimiz bir musibet taşı atar, ta ki, yoldan çıkan kulu tekrar yoluna girsin.

Subat
04-06-2013, 10:35
Çok duygulandım yazınızı okuyunca. Ağlayasım geldi..
"Bazen böyle zalim kullar eliyle, Rabbimiz bir musibet taşı atar, ta ki, yoldan çıkan kulu tekrar yoluna girsin."
Cümleye bakar mısınız?
Zalim kim? Mazlum kim?
E hani kurgu şöyleydi; "sen değil allahtır yaptıran, sakın ha böbürlenme" Noldu da öte taraf zalim oldu? Onu zalim yapan kim?
Bi sakin kafayla okuyun yazdıklarınızı.

Psiko
04-06-2013, 10:47
Allah yürü ya kulum dedi.

İyi de neden daha yaşı 30 dahi olmamış birisi,
40 yıl boyunca çalışıp didinmiş birisinin bırakın almayı,
düşünemediği bir gemi alabilir ki ?
Yoksa,
Allah,
hükümetler,devlet ve ona yakınlık mıdır ?

Trafikde seyir ediyoruz.
Son model bir 4x4 dün veya lüks sınıfa giren bir araba
ve
içinde başörtülü veya siyah çarşaflı bir abla.
(Gözümüz yok.)
Yaşı ya 18 ya 20.
Bre mübarek ne zaman çalıştın,nerede çalıştın da bu arabayı aldın ?
(Pek meraklı olmamakla birlikte bu konuda inanılmaz meraklı olduğum için durum müsait ise karşı tarafa bazı sorular sorarak bu durumları öğrenirim.)
Sahi son dönemlerde pıtırak gibi ortamda bu türev durumları siz de müşahade ettiniz mi ?

Bir hastane bilirim.
Bu hastaneye bugünün değerleri ile 500 tl lik malzeme verilmezdi.
Zira ödemeleri çok aksıyordu.
Şimdi o hastaneden 15 adet var ülkemizde.
Dedik ya Allah yürü ya kulum dedi.

Bu hastanenin önünde güvenlikçi olan bir arkadaşın tam 3 adet tıbbi malzeme dükkanı oldu son 10 senede.

Sahi bu Allah nasıl bir şey ?
Üstelik bir "İnanan" olmama rağmen hala bu durumları çözebilmiş değilim de :)

Mutlaka değişik istekler de vardır ama,
Bugünkü kalkışmanın temelinde ekonomik nedenler yatıyor olmasın ?

Zira şu sözler :
İslam Dünyasından Haberler
Bir tarafta mal-mülk içinde yüzen Müslüman zenginler, bir tarafta bir lokma ekmeğe muhtaç fakir müslümanlar... Dahası savaş,kargaşa,huzursuzluklar...Haberler ve özellikle de yorumlarımız...
şuradan : http://www.nurbahcesi.org/default.asp

Neva
05-06-2013, 01:59
B

İşte Başbakanın içine düştüğü durumun özeti.
Başbakanın bu durumdan kurtulmasının tek çaresi, gururu ve kibri bırakıp, tüm halkı kucaklayıcı mesajlar vermesi, ve ona göre icraat yapması.

Tanri muhurledi onu artik acilmaz. Oyle gider.

Tanri yuru kulum der ve fakat tuzak kurucularin en hayirlisidir ayni zamanda.

vartor
05-06-2013, 02:33
Biz ateistlere sorun siz onu:)

degreeoffreedom
05-06-2013, 02:38
Neden olduğunu ileri sürdüğünüz bu "kibir" nereden geliyor?

Hiç bir nitelikli vasfı olmayan birinin, çeşitli manipülasyonlarla bir ülke başbakanlığı pozisyonuna getirilmiş olmasıdır. Manipülasyon aracı ise din'dir. Ayrıca her zaman kibirliydi; sizin son zamanlarda kibir olarak algıladıklarınız diktatörlüğüdür.

Dünyalı_Adam
05-06-2013, 17:10

İyi de neden daha yaşı 30 dahi olmamış birisi,
40 yıl boyunca çalışıp didinmiş birisinin bırakın almayı,
düşünemediği bir gemi alabilir ki ?
Yoksa,
Allah,
hükümetler,devlet ve ona yakınlık mıdır ?

Trafikde seyir ediyoruz.
Son model bir 4x4 dün veya lüks sınıfa giren bir araba
ve
içinde başörtülü veya siyah çarşaflı bir abla.
(Gözümüz yok.)
Yaşı ya 18 ya 20.
Bre mübarek ne zaman çalıştın,nerede çalıştın da bu arabayı aldın ?
(Pek meraklı olmamakla birlikte bu konuda inanılmaz meraklı olduğum için durum müsait ise karşı tarafa bazı sorular sorarak bu durumları öğrenirim.)
Sahi son dönemlerde pıtırak gibi ortamda bu türev durumları siz de müşahade ettiniz mi ?

Bir hastane bilirim.
Bu hastaneye bugünün değerleri ile 500 tl lik malzeme verilmezdi.
Zira ödemeleri çok aksıyordu.
Şimdi o hastaneden 15 adet var ülkemizde.

Bu hastanenin önünde güvenlikçi olan bir arkadaşın tam 3 adet tıbbi malzeme dükkanı oldu son 10 senede.

Sahi bu Allah nasıl bir şey ?
Üstelik bir "İnanan" olmama rağmen hala bu durumları çözebilmiş değilim de :)

Mutlaka değişik istekler de vardır ama,
Bugünkü kalkışmanın temelinde ekonomik nedenler yatıyor olmasın ?

Zira şu sözler :
İslam Dünyasından Haberler
Bir tarafta mal-mülk içinde yüzen Müslüman zenginler, bir tarafta bir lokma ekmeğe muhtaç fakir müslümanlar... Dahası savaş,kargaşa,huzursuzluklar...Haberler ve özellikle de yorumlarımız...
şuradan : http://www.nurbahcesi.org/default.asp

Doğru söze ne denir! Bunun tanrıyla, dinle bir alakası yok, kişilikle, karakterle alakası var.

ALKA
06-06-2013, 04:03
Allah inancının kendisi insanı kibirli yapmaya çok yatın ama.. Katoliklere bakın, Evanjelistlere bakın, Mormonlara bakın, hepsi yandaşlıktan zengin oluyor ve tek doğru din olmanın verdiği kibirle diğerlerini dışlıyor. Din zaten paranın aracı olarak yaratılan bir şey.