PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İftiracı, Devekuşu medya ve Terörist Kürtler

errata
04-06-2013, 17:25
31 Mayıs'dan beri süregelen yoğun bir sivil eylemlilik hali mevcut.
Eylemlerin ana teması, Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçları korumak üzere oraya gelen insanların ansızın ve şiddetle püskürtülmeye çalışılması gibi görünse de iş çoktan gerçek zeminine oturdu.
Eylemler, "Erdoğan Rejiminin" otoriter, bireyi tanımayan, baskıcı tüm duruş ve tutumlarını barışcıl gösterilerle reddetme aşamasına geldi ve ülke geneline yayılarak büyük bir AKİL KİTLE tarafından desteklenir hale geldi. Öyle ki; AKP'li, muhafazakar, demokrat, ülkücü, ulusalcı, solcu, anarşist, spor taraftarı, doktor, dişçi herkes tek ses halinde bir şeyi haykırıyor.

"Erdoğan gitmeli!"

Bunlar olurken, Erdoğan'ın geri adım atmaması ve "tedaviyi reddetmesi", üstelik Polis eliyle de yoğun şiddet uyguluyor oluşu eylemleri daha da yoğun ve devlet tarafından önü alınamaz boyutlara ulaştırdı.

Bir noktadan sonra polis veya asker de çaresiz kalacaktır büyük ihtimalle.

Kısa keseyim, bu eylemleri hiç bir parti, kurum, kuruluş sahiplenemiyor.
Üstelik eylemlerin başında bir lider dahi olmamasına rağmen, halkın kendi sezgisel ve topluluk sağ duyusu herhangi bir insanlıkdışı olayı anında refüze ederek eylemin sınırlarını barışçıl seviyede tutabiliyor, yersiz taşkınlıklara yer vermiyor. Şahsen insanların bu duyarlılıklarını gördükçe onlarla yaşamaktan gurur duydum.

Günlerdir süren eylemlerde, polisin aldığı emirler mucibince yarattığı terör dahi büyük insan zayiatlarına neden olmadı.

Bu olaylar, maksat "üzüm yemek" olduğunda insanların ne kadar sağ duyulu ve insancıl olabildiklerinin de şahane bir kanıtıdır.

Gel gelelim Türkiye Cumhuriyeti Medya'sı son 80 senedir yaptığı gibi göt yalayıcılıkta yine zirveye oturdu. Eylemlerin, olayların görüntüsünü vermek şöyle dursun, iftira kampanyalarıyla eylemci insanları "marjinal, terörist" gibi göstererek olaylardan haberi olmayan Anadolu insanının gözlerini boyamaya çalıştılar. Hala da büyük oranda böyle.

Neyseki internet denen gavur icadı vesilesiyle en ücra köylerde dahi ufak da olsa bir şeyler değişti. Değişmeye devam ediyor.

Medya'nın manipülasyon gücünü bu eylemler vesilesiyle tekrar hatırlamanızı fırsat bilerek soruyorum:

Sizce medya, Kürt Hareketi'ni de bu baskıcı kafayla içeriğini değiştirerek yansıtmış, 30 yıl boyunca bir savaşıın gerçek yüzünü karatıp vahşi rejime uşaklık etmiş olabilir mi?

Ben cevabı biliyorum...

murted
04-06-2013, 21:22
Beyaz Tv denilen kanal müsvettesi dün ana haber bülteninin gördüğüm kısmı boyunca istisnasız tüm eylemcilerden "provokatör" olarak bahsetti. Bugün hükümet yan çizmeye başlayınca "provokatör"lerin Beyaz Tv'nin ana haber bülteninde "eylemci" olduğunu gördüm. O kanalın ana haberini baştan sona izlemek peygamber sabrı gerektirdiğinden tamamını izlediğimi söyleyemem ama kanalın nasıl iktidarın güdümünde olduğunu anlamaya kafi geldi bu kadarı bile. Kanalın huyunu bildiğim için garipsemiyorum.

Bu arada kanalın sahibi Melih Gökçek'in oğlu oluyor. Haliylen en güzel yalamalığı bunlar yapıyor, en güzel yalanları bunlar söylüyor, en utanmazca iddiaları bunlar ortaya atıyorlar. Stv'nin, Atv'nin haberlerini arıyorsunuz üslup açısından. Eee, kimin kanalı?

Dün eylemcilerin sivil vatandaşlara saldırdığını, camilerde içki içtiklerini, içip içip Akp'nin İzmir'deki binalarından birini yaktıklarını falan söyledi.

Biz bu kanalın sahiplerinin, çalışanlarının yüzüne tükürmeye tenezzül etmeyiz ama bunları ciddiye alan vatandaşlar var.

rastaman
05-06-2013, 01:24
Ali İhsan Varol'un Kelime Oyunu yarışmasının,sorularda eylemlere açıkça destek verdiği için sona erme ihtimali var.Son bölüm yayınlanmadı,yerine banttan eski bölümleri verdiler.

NTV de istifalar var,NTV yöneticileri bugün özür diledi,adamları Şahenk'in arkasından döküntülerini topluyorlar.Bu ethnoreligious medya grubunun tabanı ve çalışanları,kendi patronlarının süreçteki duruşundan son derece rahatsız.

''Laik medya'' bile bu durumdayken Zaman,Star,Türkiye,ATV gibilerinden bahsetmeye bile gerek yok.

Şu saatten sonra 28 Şubat'ta medyanın taraflı duruşunu,iktidar ve laik elitler tarafından manipule edilişini eleştirmeye kalkan bir AKP'linin söyleyecek hiçbir sözü kalmamıştır.

ALKA
05-06-2013, 10:44
Sanırım şu an yeni YETMEZ AMA EVET'imiz TÜM PARTİLER İSTİFA! TÜM SATILIK MEDYA İSTİFA olacak :)

Tüm kurumlar, basın, yayın, partiler, demokratik ne varsa tuttuğumuzda elimizde kalıyor. Nereye baksan hepsi kokuşmuşi köhnemiş, eskimiş, demode olmuş, tamir edip tekrar kullanılamayacak adar arızalanmış..İnanılmaz..

Beğenmedikleri apolitik dedikleri ve aslanlar gibi direnen gençler bile tüm bu partilerden, kurumlardan, satılık basından daha güçlü, daha anlayışlı, daha ileri görüşlü ve gönül rahatlığıyla oy verebileceği yeni bir parti veya oluşum istiyorum. Umarım bu ateşten yeni bir parti ya da yeni bir oluşum doğar ve eksik olan büyük bir boşluğu doldurur. Bu partiler siyaset tahammül edilebilecek gibi değil.

rasa
05-06-2013, 11:03
Tek kurtuluş LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYET için birliktir.
Bu ğüne kadar kaybedilmiş değerlerin farkına varıyoruz ve bunun başlıca sebebinin'de parça,parça herkesin ayrı kulvarlar'da aslında aynı şeyler için mücadele etmesinin meydana getirdiği siyasi boşluktur!. Bu boşluğu siyasi olarak iyi değerlendirmesini becerenlerin, her türlü ayrıma rağmen menfeatleri gereği birlik içinde hareket etmesini becerenler iktidar olmuş amaçları doğrultusunda önemli mesafeler katetmişlerdir. Önümüzde'ki seçimler cumhuriyet tarihinin en önemli dönüm noktası olacaktır. Ne yapılması gerekiyorsa herkes gerekli tavizleri vermesini bilecek ve herşey için çok geç olmadan bu son raundun mutlaka alınması gerekiyor CUMHURİYETİ YAŞATMAK ve CUMHURİYET ALTINDA YAŞAMA DEVAM EDEBİLMEK İÇİN!!!..

guillotin
05-06-2013, 18:06
İftiracı ve devekuşu medya ile kastedilen, Taksim olaylarını provoke etmek için hükümet ve polis hakkında yalan haber uyduran medya mıdır?

http://fotogaleri.haberler.com/taksim-olaylarinda-sosyal-medya-yalanlari/

rastaman
05-06-2013, 22:13
İftiracı ve devekuşu medya ile kastedilen, Taksim olaylarını provoke etmek için hükümet ve polis hakkında yalan haber uyduran medya mıdır?

Bu fotoğrafı sanırım 10-15 kez gördüm,ama tamamı da AKP yanlısı sitelerde ''ahanda laiklerin iftirası'' mahiyetindeydi.Kopyala yapıştır yüzlerce forum ve site bunun bokunu çıkardılar,kendileri çalıyor kendileri oynuyor.

errata
05-06-2013, 23:54

Huh!

2 Haziran akşamından bu yana onlarca kişinin twitter, facebook, özel blog alanlarını şuraya (http://subjektif.org/2013/06/gezi-parki-protestolari-zaman-cizelgesi-ve-sokagin-istekleri/) postalamak üzere tarayıp derleme işiyle uğraşıyorum ve ben bu bahsettiğiniz fotoğrafları görmedim.

Benzeri fotoğraflar bu akış esnasında birileri tarafından yayımlanmışsa bile emin olun "sizden daha akıllı insanlar" tarafından anında "sahtelikleri" ortaya konuyor. Zira insanlar, sizler gibi olayları TV'den ordan burdan takip etmiyor.

Sokakta ne olduğunu görmek istiyorsanız sokağa inin arkadaşım. Boş teferruat üreterek kendinizi yorarsınız.

Bazılarımızın bilgisayar kullanacak kadar zekaya sahip olmasına rağmen gerizekalı taklidi yapıyor olması düşündürücü. Devekuşu taklidi yapıyor da olabilirler elbette...

Neva
06-06-2013, 00:01
Iki tarafta bunu yapmis olabilir, madem oyle bunu bize bir sekilde aciklasinlar.

Mesela Genelkurmay cikip bu budur desin. Yalanlasin.

Devletin resmi birimi degil mi Genelkurmay?

errata
24-06-2013, 14:39
bianet'te oldukça cılız ama mevzuyla ilintili bir yazı:
http://www.bianet.org/bianet/siyaset/147798-gezi-kurtler-ve-bizim-cocuklar