PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şikayetlerde ve kararlarda zaman aşımı ne olsun?


03-12-2006, 01:41
Sizce bir üye ne kadar eski bir mesajı şikayet edebilisin? Ayrıca bir yönetici karar verdiğinde ne kadarlık süre içinde üyenin itiraz hakkı olabilsin?

maddeoz
03-12-2006, 01:50
Bence her iki durum için de 5'er gün uygundur.

Birisi
03-12-2006, 02:48
aslında üyeler her türlü (zaman bakımdan) mesajı şikayet edebilmeli bu suistimale açık olsa da gözden kaçan olumsuz postlar olma ihtimali de mümkündür...

aldostu
03-12-2006, 02:52
Kabahatin eskimesinden bahsedilebilir mi?
Gözden kaçmış olması,
kusuru affedilebilir hale getirmemeli.

Sitede,
bizim yönetimden istifamıza neden olan,
seviye ve üslup konusunun tartışılması,
site adına bir kazançtır.
Bir üye olarak bundan sevinç duyuyorum.

Şikayet süresi bence 1 ayın altında olmamalı.
Yönetimin kararına itiraz süresi de, mücbir sebeplerle siteye girememe durumu gözönüne alınarak, asgari 1 hafta olmalıdır.

Aldostu.

pante
03-12-2006, 03:00
Sevgili Aldostu'ya selam. Önerisine katılıyorum.

soro
03-12-2006, 13:09
binlerce yazi icinde insan sikayet mevzuunu gorememis olabilir,birsuru baslik var.mesela ben hepsini okumam.e okumadiklarim daha sonra gozume carpiyor bazen.o halde sikayet edebilmeliyim.eger sikayet kapisi kapali ise,o zaman sahsi gayretlerim devreye girecek .bu sefer is karisacak tatsizlik olacak kisisel tartismalar olacak.
bence zaman asimi olmamali sikayetlerde.
seviyesiz herifin biri yazmis bir kufur ben o adami okumam diye gormemisim,3 ay sonra biryerden karsima cikmis .simdi ben degil kim olursa olsun illaki bir karsilik vermek ister,bu durumda sikayet mekanizmasi tampon vazifesi gormezse,kisisel surtusmeler ortaligi darmadagin eder.bunun caresi de zaman asimi olmamasidir.
itiraz suresine aklim ermez.zira itiraz hemen yapiliyor zaten.ve de itiraz sonucunda karar mercileri geri adim atar mi onu da bilmem.

mhmd
03-12-2006, 23:03
Sn. Cem,

Önceki bir yazınızda; Siteye gönderilmiş olan bir yazı artık kişisel olmaktan çıkmıştır. Demiştiniz.
Doğrudur.
O halde şikayete konu yazının yayınlanma tarihinden itibaren, bu yazıya yapılacak olan itirazda herhangi bir zaman kıstası olmaması gerekir. İsteyen herkes o yazıya istediği süre içinde ulaşabileceğinden dolayı.

Lakin verilecek olan ceza hakkındaki itiraz ile cezanın uygulanmaya başlama süresi birbirini direkt bağlar.
Verilen cezanın duyurulmasından itibaren şayet 3 gün içinde ceza başlayacak ise; itiraz 1 gün içinde,
1 hafta sonra ceza başlayacak ise; itiraz 3 gün içinde,
15 gün sonra ceza başlayacak ise; itiraz 7 gün içinde, yapılmalıdır.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

K.C.
05-12-2006, 13:37
Yazıyı şikayet ile yazana disiplin cezası uygulanmasını ayırmak gerek bence.

Yazı forumda olduğu sürece şikayet edilebilir olabilir ancak bu yazıyı yazan kişiye Disiplin cezası uygulanması zaman aşımına tabi olmalı. Zira geçmişe dönük ve şu anda üyeleri forumda mevcut olmayan pekçok kişi için Disiplin Cezası uygulamamız gerekebilir. Bu neyse de, o yazıların yazarlarına disiplin kararı çıkarmak bütün işleri bırakmak, sadece disiplin kurulu olarak çalışmak anlamına gelecektir.

Yazılar şikayet edilebilir olmalı. Kurallarımız dahilinde geçmişe dönük ilgili yerleri silinebilir veya bütün olarak sandık odasına kaldırılabilir olmalı.
Ancak yazarlarının Disiplin Cezasına tabi tutulabilmesi için ben 1 aylık süre öngörüyorum. Şikayet olunan yazı 1 aydan eski bir yazı ise yazarı için Disiplin Kurulu Toplanmamalı.
Ve süresi içinde şikayet edilmemiş bir yazı daha sonraki farklı bir yazının şikayetinde de delil olarak göste-ri-le-me-me-li. Başka bir şikayetin içinde zik-re-di-le-me-me-li.

jayjay
05-12-2006, 23:04
aldostu'na katılıyorum.