PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinsel inancı olmayan üyelerimizin disiplin ayrıcalığı

03-12-2006, 01:52
Dinsel inancı olmayan üyelerimizin disiplin ayrıcalığı olsun mu?

Bu site dinlerden özgürlüğün sesi olduğunu iddia eden bir site. Non-teist insanların görüşlerini temsil etmeye çalışıyor.

Peki üyelerimiz arasında olan disiplin sorunlarında non-teist üyelere az da olsa teistlerden fazla tolerans gösterilmesini ister misiniz? Yoksa hiç bir ayrım yapılmaksızın mı değerlendirme yapılsın?

walla
03-12-2006, 01:57
Ben bir kere Muhammed dini kendi uydurmuştur diyorum adamlar çıldırıyor, hakaretler yağdırıyor. Onlar bu sözden ne kadar gıcık kapıyorlarsa ben her gün günde 5 kere allah büyüktür ve muhammet onun elçisidir diye bağırmalarına gıcık oluyor ve katlanmak zorunda kalıyorum. bumu adalet. benim ödediğim vergi ile imammın maaşı ödeniyor bumu adalet. okuldan önce cami yapılıyor mahallelele bumu adalet...

tmehmet_kk
03-12-2006, 01:58
selamlar
sevgili cem bunu sormanı bile sana yakıştıramadım.Böyle bir adelet sistemi olurmu ateistlere tolere bir yaklaşım deistlere daha az tolereli müslümanlara en ufak müsamaha yok.Bumu olacak adalet anlayışınız.Walla ve abilerini de disiplin kuruluna koyun tüm müslümanları atsınlar siteden sizde kendiniz çalar kendiniz oynarsınız artık.

maddeoz
03-12-2006, 02:12
Bence kesinlikle olmalı.
Mesela bu uzun kopyala- yapıştır kuralının uygulamasında, dine inanmayan, din kurumunun gereksiz, hatta zararlı bir kurum olduğunu düşünen biri olarak benim için, Harun Yahya zırvalamasının bağlatısının verilmesi yerine kopyala-yapıştırla foruma eklenmesiyle, atıyorum Tübitak'ın yayınladığı bir yazının foruma olduğu gibi eklenmesi aynı anlama gelmemektedir.
Bu kuralın, her iki bakış açısına da eşit olarak uygulanmasına karşıyım. Burda bir dinsiz sitesi sözkonusu. Harun Yahya'nın zırvalarını bahsedenlere karşı çıktığızda, bir kavga olduğunda site yönetimi bize daha yakın durmalıdır (Bu bile zaten fazlasıyla büyük bir demokrasi örneği, çünkü islami siteler bırakın azıcık taraf olmayı, dini eleştirileri anında banlıyorlar).
Bence herşeyin gibi demokrasinin de bir sınırı olmalı. Çünkü hiç bir sistem kendi kendini yıkacak kadar özgrlükçü bir ortam sağlayamaz, bu kendi varlığının devamına terstir ki, bu olursa, kendisi de olmaz.
Saygılar.

Birisi
03-12-2006, 02:28
Ben bir teist değilim ama sitede teist olmayanlara ayrıcalık yapılması herhangi bir inançlı-inançsız tartışmasında inançsız kesime koz olarak sunulabilir ve sitenin objektif ve tutarlı yapısını zedeler...

03-12-2006, 02:34
Sevgili Cem;
Şu ana kadar yönetim kurulunun yaptığı uygulamalarda,sitemizin çizgisi her ne kadar dinlerden özgürlük olsa da,adalet konusunda üyeler arasında pek ayrım olmamıştı.

Bu saatten sonra,ben kendi adıma buradaki geçirdiğim yaklaşık 10 aydan sonra,sitemizde bulunan dinlerden özgürlüğü savunan arkadaşlarımızın;bu çizgilerini korurken,sitedeki diğer üye arkadaşlarla disiplin konusunda ayrı tutulmak gibi bir olguyu isteyeceklerine, benimseyebileceklerine pek ihtimal veremiyorum.

Site yönetim kurulu son zamanlarda bireysellikten kurumlaşmaya harika adımlar atmış ve bunu daha da pekiştirecekleri sinyallerini vermiştir.
Her ne kadar dinlerden özgürlüğü savunan çizgideki bir sitenin yönetim kurulu olsa da,sonuçta yönetim kurulu bu siteyi oluşturan tüm katılımcıların yönetim kuruludur.

Site katılımcısı olan arkadaşlarımızın buradaki yapacakları önerileri,alıp yönetim kurulunda görüşerek tüm siteyi kucaklayacak olan nihai kararı yine yönetim kurulu verecektir.

Ancak çizgi ne olursa olsun ADALET tüm herkesi ortak kucaklaması gereken bir kavramdır.

Dolayısı ile benimde üyesi olduğum sitemizin; katılımcısı,dinlerden özgürlüğü savunan arkadaşlarımızın,kendilerine ayrıcalık sağlayacak ama adaleti yıpratacak bir karara imza atacaklarına inanmıyorum.

Sevgilerimle

ozgur_beyin
03-12-2006, 02:38
sevgili *Cem.
* * * * bana göre site herkese aynı uzaklıkta veya aynı yakınlıkta durmalıdır.disiplin , genellikle daha çok dini bilgisi zayıf, ordan burdan kapma bilgi kırıntılarıyla ahkam kesen, ifade kabiliyeti son derece zayıf
üyeler üzerinde yoğunlaşmalıdır.
* * * *Birisi : nicli üye bana göre bu duruma en iyi örnektir.
* * * * yazdıkları son derece yüzeysel *şeylerdir. anlama ve anlatma zor-
uğu çekmektedir.
* * * * teknik olarak mümkün mü? bilmiyorum. ağır hakaret içeren kelimeler, eğer mümkünse filtre edilmelidir. buda caydırıcı bir önlem olur kanaatindeyim.
* * * * *

.

pante
03-12-2006, 02:45
Bu konu inanç bazında değerlendirilmemeli. Tabi ki hangi inançtan olursa olsun
herkes eşit olmalı.
Ancak inancı ne olursa olsun, inceleme ve araştırmalarıyla, değerli çalışmalarıyla önemli katkılarda bulunan saygın üyeyle, alıntıdan ve laf atmaktan başka tarzı olmayan üye aynı kefeye konmamalı.
Benim yazılarıma birinin girip de " sizin kalbiniz mühürlü, yazdıklarınız yanlış, iyi araştırın, sonunuz cehennem" vs. müdahalelerde bulunmasını istemem. Adamın bir fikri yok, bilgisi yok ama bu tür müdahaleleri marifet sanıyor. Ortada ispatlı, belgeli bir çalışma var. Sen de araştır, incele, o düzeyde cevap ver. Ama hayır, çamur atıp moral bozacak, tahrik edecek.
Böyle bir müdahale de küfür, hakaret yok gözüküyor. Disiplinlik bir durum yok yani. Ama sonraki gelişmelerde o ortam doğuyor karşılıklı diyaloglarla. Bence mod'un görevi ilk laf atmada müdahale etmesidir.

Sonuç olarak, inanç farkından değil ama katkı farkından dolayı bir ayrım olmalıdır.

Birisi
03-12-2006, 02:46
Birisi : nicli üye bana göre bu duruma en iyi örnektir.
* * * *yazdıkları son derece yüzeysel *şeylerdir. anlama ve anlatma zor-
uğu çekmektedir.

daha kaç mesajımı okudunuz ki böyle bir genelleme içine girdiniz anlayabilmiş değilim bir kanı da bulunurken aceleci davranmamak gerekir biraz daha dikkat lüften...

ozgur_beyin
03-12-2006, 03:01
birisi. senin yirmi kelimeyi geçen veya içinde bilgi kırıntısı olan hiç bir
yazını görmedim. yanılıyorsam beni tekzib eden,araştırdığın bir konu yaz okuyalım.yazdıkların ,ciklet *kağıdının içindeki mesajlara benziyor.

dilaver
03-12-2006, 03:04
üyeler arasında hiç bir fark olmamalı, olması da savunulmamalıi Gönüllü üyelerden oluşan hiç bir özgür platforma ikinci sınıf muamelesi yapılacagını hisseden bir kişi aza olmaz, olmak istemez, yanlışlıkla da bulunsa terk eder.

* * * *Kıdemli üyelik ve Onur üyeligi kavramları koydugunuza göre bu derecelere gelenlerin bir ayrıcalıgı olması gerekir. Bu ayrıcalıgı da koymuşsunuz zaten, yaptırımların yönetim kurulu kararıyla gerçekleşmesi.
Onur üyelerine ayrıca bir ayrıcalık tanımayı düşünürseniz bu mesele de çözülür gider zaten.Mesele dinli,dinsiz üye ayrımı degil onur üyesinin ayrıcalıgı olmalıdır. Buna gerek var mıdır, ne tarzda bir ayrıcalık olabilir. Onur üyesi için böyle bir ayrıcalık onursuzluk da olabilir mi, bu da ayrı bir konu.

* * * Bu mesele üzerinde çok fazla gürültü koparıldı gibime geliyor. Aslında mesaj herhalde bir saatten fazla kalmadı panoda. Önce Frodo bir uyarı yaptı sonra Hiram Usta aynı mesajı **** olarak gönderdi, fakat bunlar çok kısa bir zamanda oldu, ve mesajlar silindi.

* * * Disiplini kim bozuyorsa kuralları kim çigniyorsa kanunlar uygulanmak zorundadır. Ya kanunları yeniden tanımlarsınız ya da herkese eşit olarak uygularsınız. Ancak Cengiz Hanın aile bireyleri arasında uyguladıgı bir kanunu var o da ancak 9 kere (6 da olabilir ) hatadan sonra kellesini alıyor.

* * * saygılarımla

Birisi
03-12-2006, 03:06
özgür_beyin eleştiriler önemlidir tabii ki ancak benimle ilgili bu kanı oluşurken kafanda benim yaklaşık 20 postum vardı ve benim yorum tarzıma bağlı olarak bilgi gerektirmeyen bir konuda yorum yapmışım demektir ilk mesajımda belirttiğim gibi aceleye gerek yok :)

03-12-2006, 09:50
Sevgili Pante şu şekilde tanımlamış:
"Ancak inancı ne olursa olsun, inceleme ve araştırmalarıyla, değerli çalışmalarıyla önemli katkılarda bulunan saygın üyeyle, alıntıdan ve laf atmaktan başka tarzı olmayan üye aynı kefeye konmamalı."

"Sonuç olarak, inanç farkından değil ama katkı farkından dolayı bir ayrım olmalıdır"
*
diyerek şahsi kanımca sitemizde bulunan çoğunluk arkadaşımızın da düşüncesini dile getirmiş

Bu bakışa güzel bir örneği ise Sevgili Dilaverde şu şekilde:

"Kıdemli üyelik ve Onur üyeligi kavramları koydugunuza göre bu derecelere gelenlerin bir ayrıcalıgı olması gerekir. Bu ayrıcalıgı da koymuşsunuz zaten, yaptırımların yönetim kurulu kararıyla gerçekleşmesi." *

tanımlayıp zaten yönetim kurulunun en son çıkardığı kuralı işaret edip,ama nihai sonuçta ise:

"Disiplini kim bozuyorsa kuralları kim çigniyorsa kanunlar uygulanmak zorundadır. Ya kanunları yeniden tanımlarsınız ya da herkese eşit olarak uygularsınız."
*
deyip yönetim kurulunca konan kuralların uygulanmasında ise kimsenin bu kurallardan muaf olmamasının altını gayet güzel çizmiş.

Onur üyesi veya kıdemli üye (bana göre bazı kıdemli üyeler)olan arkadaşlarımızın siteye yaptığı katkı yadsınamaz ve dolayısı ile onlara uygulanacak yaptırımın yönetim kurulu tarafından karara bağlanması son derece isabetli bir karardı. Ancak bu kararın;onların kurallar karşısında istedikleri gibi hareket etmesi anlamına da gelmediği sanırım açıktır.

Sevgilerimle.

sosyalist18
03-12-2006, 11:43
Disiplin konusunda kesinlikle ayricalik olamaz!! Ama herseyden once bu site Taraftir.Turan Dursun'un hayatini kaybetmesine sebeb olan cizgide devam etmelidir.

soro
03-12-2006, 12:43
bence, * * * * * (her biz dedigim ben'dir bu yazida)
yazili olarak dindar da,bir dinsiz de hangi kurallara ayri ayri tabi oldugunu bilsin.zaten uygulamada farklilik oluyor haliyle.
bu da normaldir,neticede dinlerden ozgurluk adli bir sitedeyiz,ve de disarida desarj olamayan dinsiz arkadaslarin iclerindeki tum malzemeyi dokmeleri icin en uygun yerlerden biri olabilir burasi.veya *olmaz......
biz muslumanlar fazla beklentiye girmeyelim.ne verirseniz raziyiz.zira sizin siteniz ve de biz misafirlikten ote gidemeyiz.e misafirde umdugunu degil bulduguna razidir.
ayirin bence kurallari da,biz de bilelim haddimizi.rahatsiz olmasin dinsiz uyeler kendi evlerinde.haklaridir.onlar da dinci sitelerde rahatsiz ediliyorlarmis,e kisas hak olduguna gore biz raziyiz,napalim.uygulayin kisasi bize.(sonunda sizi de seriatci ettik iste.kisas yaptiginiza gore...)

zaten bu tip dinsiz siteler de mevcut sanirim internette.bu da onlardan bir olarak kalir ve devam eder.aslinda muslumanlara hic soz hakki da verilmeyebilir.evli evine koylu koyune ne guzel bir deyistir,atalarimiz soylemis...

ama bu sitede bazen de takilip kaliyorum,sanki biraz farkli imis gibi geliyor bana,yani,diger dinsiz sitelerden farkli sanki.daha usturuplu,daha seviyeli,adalet -nisbeten- daha saglanmis.yonetim dindarlara onyargili degil,bir sans veriyor en azindan kendini ifade etsin diye.
ayrica disiplin *ve yaptirim uygulamalari ise,-nisbeten- tam dinsizleri kollayan tarzda degil,biraz adalet kirintilari var.yani ben bile bazen dusunuyorum,site benim olsa idi,bu durumda ben ne yapardim diye,cok da farkli cikmiyo -adalet noktasinda,objektif davranabilme hesabina- sonuclar.
dinsizler lehine tolerans hissedilse bile normal bence.
ama bu yazili hale getirilip,evsahipleri ve misafirler hukuku ayri ayri dizayn edilmeli.ki razi olmayan yaygara yapmasin veya yolcular baska hana gitsin.
...
her halukarda;su anki yonetim kurulu uyelerini ve cem bey'i kutlarim.
beklentinin ustunde adiller,ve anlayisli ve iyi niyetliler,dolayisiyla,burada olmaktan mutlu oldugum gibi,daha az hak ve ozgurlukler altinda dahi burada kalmak ve devam etmek beni gocundurmaz.onlar su anda fikirlerini sonuna dek korurken ve mudafaa ederken bile,bizlerle 2 cift guzel kelam edebilmekte ve sohbet edebilmektedirler,bunu herkeste goremiyoruz maalesef.iste meydanda zaten firsati bulan dokuyor icindekini.

jayjay
03-12-2006, 14:11
hiçbir ayrım yapılmadan kararlar alınsın.

sodomo--
03-12-2006, 14:56
Hiçbir ayırım olmasın lütfen. Nasıl olsa sitenin bir çizgisi kalmadı bari böyle olacaksa tam olsun...Hatta Soro, Hiramusta gibi dindar üyelerin de yeni kurulacak disiplin kurulunda yer almasını öneriyorum hem de canı gönülden...

03-12-2006, 14:56
Ben bu başlığın niye açıldığını anlamış değilim. Hiç bir arkadaşımın da bu talepte bulunacağını düşünemiyorum. Bu arkadaşımdan böyle bir talebin kimden geldiğini öğrenmek istiyorum.

03-12-2006, 15:00
Hiçbir ayırım olmasın lütfen. Nasıl olsa sitenin bir çizgisi kalmadı bari böyle olacaksa tam olsun...Hatta Soro, Hiramusta gibi dindar üyelerin de yeni kurulacak disiplin kurulunda yer almasını öneriyorum hem de canı gönülden...

Sevgili Sodomo,
Bence yanlış düşünüyorsun. Bu arkadaşlarımız bence yönetim kurulumuzda yer almalı. Ben böyle düşünüyorum.

sodomo--
03-12-2006, 15:31
Tabii Ezkamo hocam yönetim kurulu da olur hem de harika olur geride bi şey kalmasın mazlum edebiyatına fırsat verilmesi gereken ve sitenin çizgisinin netleşmesini de istiyorum. "Tam demokratik" bir çizgi olacaksa bunun gereği de bu zaten, ama adamları karar merkezlerinden dışlayıp sonra da demokratik ve adil bir site görüntüsü vermek için biz kurban seçilirsek o zaman tutarsızlık olur. Benim isteğim bu canı gönülden. Hem demokratik bir yönetim ve bunun gereği olarak alınan "adil" kararlar.
Harika olur harika...Çizgi meselesine gelince bu ahvalde çizgi "şeriatçı-ateist" ittifakının şekillendireceği "demokratik" bir çizgi olacak ve bunun parelelinde de sitenin ön sayfasının değiştirilmesi gerekecek. Hatta "bizim *çizgimiz şu..." türünden yazıların da silinip yerine yeni çizgiyi ortaya koyacak yazıların eklenmesi gerekecek. Bir de site sahipleri TD ismini ve resmini de siteden çıkarırlarsa TD'nin itibarına halel gelmemiş olur ve buraya bu misyonun takipçisi olarak gelen insanlar da kendilerini kandırılmış olarak hissetmezler.

aldostu
03-12-2006, 15:56
Sodomo,

bana "Ecevit-Erbakan koalisyonunu" hatırlattın.
1973-74 de olmuştu biliyorsun bu koalisyon.
Bu koalisyon zamanında da Kıbrıs alınmıştı.
MSP'lilerce Erbakan muhteremin zaferi idi bu.

Bakarsın senin bu önerin de tutar sitede.
Ama neresi fethedilir ve işin esas sahibi kim olur ?
Bilemiyorum:)

Aldostu.

sargon
03-12-2006, 16:44
Bu başlık açıldığı zaman öylece baktım durdum. Ne diyeceğimi bilemedim. Siteye kurallar koyuyoruz, sonra da bu kurallar karşısında birilerine ayrıcalık tanıyoruz. Hani köleci cumhuriyet Roma gibi. Köleler hariç eşitiz.

Bana asıl garip gelen sanki sorunumuzun böyle birşeymiş gibi görülmesi. Yani sorunun içinde bir bakış açısı var zaten. Birileri böyle birşeyi arzuluyorlarmış gibi. Yazıyı yazan Soro, Mhmmd, Hiramusta, Cemal, Aldostu, Psiko falan olsa anlayacağım. Cem'in yazmasını geripsedim doğrusu.

Şimdi ben sayfalar dolusu İbrahim üzerine yazı yazıyorum, buna dayanarak da İbrahim kafayı yemiş, yobazlığın timsalidir, koşulsuz imanın babasıdır diyorum. Birisi ise hiçbir konuda bir açıklama falan yapmamış bugüne kadar. Kalkıp sizin (yada ateistlerin) içinizdeki iğrençlik dışınıza vuruyor, kin yayıyorsunuz vb. diye hakarete giriyor. Şimdi ikisi aynı şey midir? Birinde birşeye dayanılıyor, bir değerlendirmeye yaslanılıyor, diğerinde ise mesnetsiz saldırı var. Şimdi böyle bir durumdan yola çıkıp da "disiplin ayrıcalığı" denebilir mi bunun adına. Bir kere olayın sunuluşunda sorun var.

03-12-2006, 16:54
[quote:6c69abeeca="ezkamo"] Ben bu başlığın niye açıldığını anlamış değilim. Hiç bir arkadaşımın da bu talepte bulunacağını düşünemiyorum. Bu arkadaşımdan böyle bir talebin kimden geldiğini öğrenmek istiyorum.[/quote:6c69abeeca]

Ezkamo, bu görüşü hem de çok net şekilde sen söyledin. Şimdi de hiç bir arkadaşın böyle düşünmeyeceğini söyleyerek çark ediyorsun. Hayretler içinde kaldım doğrusu. Bu başlığı sırf senin anlayışın forumda ne derece hakim öğrenmek için açtım. Aşağıdaki yönetici sayfasında ne yazmışsın:

http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4906&postdays=0&postorder=asc&&start=15

Bu bir yönetici sayfası olduğu için haliyle arkadaşlar göremeyecekler ama ben aşağıya aktarayım. İsterseniz screencapture ile ekran resmini de koyabilirim.

[quote:6c69abeeca="ezkamo"]
Her zaman söylediğim bir şey var. Sitemiz dinlerden özgür insanların sitesi. Sitemin çıkarları doğrultusunda hareket etmek benim yöneticilik anlayışım. Bundan hareketle kendi üyemle inançlı bir üyeyi aynı kefeye koyamam. [/quote:6c69abeeca]

Burada ezkamo net şekilde görüşünü belirtmiştir. Şimdi *çark etmesini neye bağlamalı? Üyelerimizin çoğunluğunun bu görüşü paylaşmamasına mı?

03-12-2006, 17:28
Sevgili Cem,
İşte ben bunları yazarken amacım da artık bazı şeyleri tartışmanın zamanı gelmiştir. Ben o görüşlerimi halen de savunuyorum. Benim yöneticilik anlayışım buydu. Yadsımıyorum. Üstüne basa basa özellikle yine söylüyorum. Yöneticiliğimde ben tarafım. Dinlerden özgür insanlara tarafım. Sitemin çıkarlarını elbette düşünecektim. Ama bu hiç bir zaman üyemin yanlışını görmemezlikten gelme yanlışına dönüşmemiştir. Bunun en iyi örneğini İstavrit arkadaşımda gösterdim. Banlanan cezalandırılan üyelerimize de her kes şahittir. Önemli olan bu ince ayırımı anlayabilmak ve o doğrultuda hareket etmek. İşte bunu anlayamadın malesef.

Demokratiklik uğruna geldiğimiz noktaya bir bakmalısın. Kalktın bir ezkamo karara muhalefet etti diye yazdın. KC nin de yaptığı açıklamasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bu olayda kınama cezası gündeme gelmedi. Kendi tasarufunu kalktın diğer arkadaşlara da mal ettin. Merwenin de karara muhalefetini biliyordun. Tüm bunlara rağmen kalktın sadece ben muhalefet etmişim gibi lanse ettin. Ayrıca Sparta arkadaşımızın da Ex arkadaşımızn da düşüncelerini açıklamasını bekliyorum.

Ben dedim ki ilk tahrik Hiramdan başlamıştır. Sodomo kendini savunmuştur. Bundan dolayı ikisinin aynı kefede değerlendirilmesi yanlıştır. Bunu niye söylemiyorsun. Siz kalktınız sodomoyu yargıladınız. Kek sözcüğüyle ilk tahrikin sodomodan başladığını. Tüm üyelerden rica ediyorum. Başlığı incelesinler. Kek sözcüğünün tahrikle bir ilgisi var mı diye. Maskara sözcüğüyle ilk tahrik Hiramdan başlamıştır. Sodomo da yanıt vermiştir. Dolayısıyla olayın farklı değerlendirilmesi gerektiğini özellikle istedim. Ama sen ne yaptın?

Şimdi bir haksızlık yaparak saygın bir üyeni demokratik olma uğruna harcamış olmadın mı Cem? Bu mu demokratiklik. İşte ben bunun için karara karşı çıktım. Halen de haklı olduğumu düşünüyorum. Bu yanlış kararın bir üye olarak düzeltilmesini istiyorum.

Bu başlığı açmakla da yanlış yaptığını düşünüyorum. Benim böyle bir isteğim olmamıştır. Yukarda düşüncemi açıkladım. Olayları çarpıtmayalım. Hiç bir üyemizin de böyle düşüneceğini zanetmiyorum. Bu açıklamalarını aynı sodomoya yapılan yöneticilik teklifini gündeme getirmen gibi talihsiz bir açıklama olarak görüyorum.

soro
03-12-2006, 18:02
sodomo,
kendi savasina beni alet etme.
"...Hatta Soro, Hiramusta gibi dindar üyelerin de yeni kurulacak disiplin kurulunda yer almasını öneriyorum hem de canı gönülden..."

ne demek bu?
burasi dinlerden ozgurluk sitesi ve ben de dinliyim.
yonetimi guya terse yatirmak mi istiyorsun benim uzerimden.
yonetim bana gerektigi zaman en adil olmayan yontemleri uyguladi merak etme.sevmezler beni.
senin yarinde ben olsaydim daha ilk mesajida gizliden susturulmustum.evvelden oldugu gibi.
kimde de anlamazdi susturuldugumu.evvelden oldugu gibi.

merak etmeyin siteniz yeterince dinsiz.
siteyi elinizden kapip kaciracak halim de yok.
burada konuyu dagitip,sathi genisletme.dinsizleri gaza getirip,yonetimi baski altina almaya calisma.
gidiyorsan git siteden tutan mi var.beni gonderiyordun ya,zamani gelince sen de gitmeyi bil.dunya sultan suleymana kalmamis sana da kalmazdi elbet.

sodomo--
03-12-2006, 19:00
Yok yok kendini hiç yabancı hissetme burada Soro, sonuçta bu site siz şeriatçıların da sitesi. Eşitiz artık. Sana hertürlü yetki ve makamın verilemsini bizzat destekleyeceğim. Ama sana teklif sunulur da reddersen o anda o "mazlum edebiyatı yapmayı bırakmak zorunda kalacaksın bunu bilmiş ol. Hem öyle hem böyle olmaz, değil mi ?

Birde, ben mağduriyetimden kendisine eğlence çıkartanları hafızama kazırım ve hiç unutmam. Her daim taze kalır hafızam da ....

03-12-2006, 19:16
Ezkamo,

Merwe, ben kararı yayınladıktan sonra bana "böyle iyi olmuş" dediği için onu da karara katılanlar arasında saydım. Kendisine sorabilirsin teyit için. Ancak bundan evvelki süreçte senin gibi muhalifti karara.

soro
03-12-2006, 23:35
sodomo,
"Birde, ben mağduriyetimden kendisine eğlence çıkartanları hafızama kazırım ve hiç unutmam. Her daim taze kalır hafızam da .... "

ilkcaglardan kalma,veya evrimsel surecte insansilardan kalma diyim bu kin adetinden vazgec.
seni seven aldostu bile sana yakistiramaz bunu,biraz daha devam edersen iyice seni taniyacak herkes.ben hep birakiniz yapsinlar birakiniz etsinler ,birakiniz konussunlar taraftariytim ki,insan icinde ve varsa cikarsin.senin kinci,ve nefret sacan goruntun hep gizli kaldiydi ama simdi anlasildi.devam et.bakalim sinkafa ne zaman baslayacan.
ayrica sen hic de eglenceli degilsin.eglence anlayisimda sana yer yok.ayrica magdur edebiyatini da diline dolayan sensin.neren madur senin.noldu sana.sabahtan beri her aklina geleni geldigi gibi ve istedigin kisiye *soyluyorsun iste.
sana olan birsey yok.senle onur duyuyoruz hala ve devaminda..

bak seni sevenleri sasirtma kin ve nefret ve tehditten vazgec.
ama cok da istiyorsan elinden geleni ardina koma.
fakat sunu bil sana muhatap olamayacagim eger daha da seviyeyi dusurursen,yoksay yapacam sana,eger kaliten dusuk olursa bana yapacagin hucumlarda.

mhmd
03-12-2006, 23:52
Sn. Cem,

Sitenin adı üzerinde,
İsteyen ya da istemeyenin uğradığında göreceklerini tahmin ettikleri bir site.
Hiçbir kişi, gurup, dernek, parti, ülke v.s. tarafsız değildir.
Taraflı olması da gayet normaldir.

T. D. sitesi de pek tabiidir ki taraflıdır ve öyle de olmalıdır.
Ancak bu taraflılık; verilen cezalarda kendini hissetirir, kayırmacılık, iltimas gibi yakışıksız curümler ile olur ise bu yakışıksız olur bir,

Bu tip denge bozuculuk ile ilerleme olmaz iki,

Bu korumacılık ve kayırıcılık ile diğerlerinden bir farkınız kalmaz üç,

Çok yakın bir gelecekte; sorulan sorulara cevap, atılan laflara karşılık, vermiş olduğunuz sese akis alamazsınız dört.

Cevapsız sorular, karşılıksız laflar, akissiz sesler de renksiz ve zevksizdir.

Bu siteye ilk giriş nedenim budur. Koronun içinde olmaktansa, karşılıklı solo yapmak daha iyidir. Bizim oralarda bir tabir vardır; "Karşılıklı atışma"
diye.
Sodomo'nun keyfini Hiramusta verir, Soro'nun keyfini Liopleurodon.
Sparta'nın keyfi Psikokemoterapi'siz çıkmaz, lakin Psikokemoterapinin varlığını da Sparta ispatlar.

Siz şayet dengeyi bozarsanız bir taraf silikleşip kaybolacak. Karar sizin.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

hiramusta
04-12-2006, 00:16
Ben dedim ki ilk tahrik Hiramdan başlamıştır. Sodomo kendini savunmuştur. Bundan dolayı ikisinin aynı kefede değerlendirilmesi yanlıştır. Bunu niye söylemiyorsun. Siz kalktınız sodomoyu yargıladınız. Kek sözcüğüyle ilk tahrikin sodomodan başladığını. Tüm üyelerden rica ediyorum. Başlığı incelesinler. Kek sözcüğünün tahrikle bir ilgisi var mı diye. Maskara sözcüğüyle ilk tahrik Hiramdan başlamıştır. Sodomo da yanıt vermiştir. Dolayısıyla olayın farklı değerlendirilmesi gerektiğini özellikle istedim. Ama sen ne yaptın?

Ezkamo hocam şimdi kalbimi kırdın.İlk tahrikin benden başladığını söylemen bence yanlı bir ifadedir.Hatırlatmak isterim sevgili hocam,ben bu sitede İslama karşı ortaya atılan iddiaları kendi çağımda yanıtlamaya çalışan birisiyim.Dolayısıyla ben tahrik etmekten ziyade tahrik olunan kişi oluyorum.Benim Sodomo arkadaşımızdan farkım sabırlı oluşumdur.Ben Sodomo gibi birden tepki vermiyorum.Vereceğim tepki uzun vadede içimde birikiyor ve bir noktadan sonra bu taşıyor.Forumu tarayım bu durumu aleni bir şekilde göreceksiniz.Kırıldım hocam... çok kırıldım.

pante
04-12-2006, 00:27
Sevgili Hiramusta;
Kırılacak birşey yok. Yönetim Kurulu'nun kararındaki açıklanmaması gereken detaylar
açıklanmak zorunda kalmıştır. Yönetim Kurulu üyelerinin her birinin konuya yönelik görüşleri var. Bu doğrultuda da karar vermişler. Şimdi gelişen durum nedeniyle üyelerden biri bu kararı verme nedenini açıklıyor diye ona kırılamazsın. Farzedelim ki Sodomo'nun hoşuna gitmeyen kararı alan diğer üyelerde açıklamada bulunsalar bu defa Sodomo da onlara mı kırılmalıdır?
Sodomo'nun karara olan tepkisini nasıl hoş karşılamıyorsan, sen de Ezkamo'nun görüşüne saygılı olacak, kırılmayacaksın.
Savunmanı yaparsın o ayrı konu. Ama kırılmak yanlış.

04-12-2006, 00:53
Sevgili Hiramusta,
Şimdi ben de senin gibi normal bir üyeyim. Yönetici ezkamo olayı bitti. Düşüncemde de bir değişiklik yok. Halen de doğruyu yaptığıma inanıyorum. Kırılmana gerek yoktu.Sevgiler...

04-12-2006, 12:18
[quote="hiramusta";p="57743"]

ben bu sitede İslama karşı ortaya atılan iddiaları kendi çağımda yanıtlamaya çalışan birisiyim.Dolayısıyla ben tahrik etmekten ziyade tahrik olunan kişi oluyorum. /quote]

Sevgili Hiramusta,

Bu sözünüzle nasıl birşey söylediğinizin farkında mısınız? Bu sitede tabii ki İslam'a karşı iddialar ortaya atılacak. Siz bunları tahrik olarak değerlendiriyorsanız, çok ilginç.. Ben de size Sodomo'dan daha ağır ceza verilmesi gerektiğini düşünenlerden idim. Sanırım bu düşüncem daha doğru imiş. Size şunu hatırlatmak isterim , bu sitede dininize yönelik atılan iddiaların hiçbirisini tahrik kapsamına almayın. Sodomo arkadaşımız iddialarından dolayı değil, asabiyetinden dolayı uyarı aldı. Ancak sizin yaptığınız kişisel asabiyeti çok aşan bir olaydı. YK adına değil, kendi adıma söylemem gerekir ki, bir daha bu sitede ortaya atılan iddiaları mazeret olarak göstermeyin.

Eger ki bir uyemiz, peygamberinizin savaşlarını ve cinayetlerini gösterebiliyorsa, belgeleri ile, ona katil diyebilir.

Eger ki bir uyemiz, peygamberinizin çocuk ile ilişkiye girdiğini *gösterebiliyorsa , belgeleri ile, ona pedofili diyebilir.

Eger ki bir uyemiz, peygamberinizin sorunları olduğunu *gösterebiliyorsa , belgeleri ile, ona psikolojik vaka *diyebilir.

Yukarıdaki cümleniz bu sitenin kendisini tahrik olarak gördüğünüzü bana ispatlamış oldu. Lütfen bundan sonraki yazılarınıza ve sözlerinize dikkat edin. Çünkü ben edeceğim.

04-12-2006, 12:36
Herkesin dikkatine bir noktayı daha çekip bu konuyu kapatmak istiyorum, kendi açımdan. Düşüncelerimi net olarak anlatmak istiyorum.

Hiramusta, daha önce bir ceza almadığı için ve uzun zaman burada olduğu için asıl cezasına müsamaha gösterilmiştir. Sodomo daha önce birkaç kez uyarıldıgı için o müsamaha ona gösterilmemiştir.

Yalnız artık bu müsamaha olayı kapanmıştır. Bu olayı bu kadar büyütmenin mantığını anlamış değilim. Bu olayı büyüten kişiler belli, konu farklı yönlere çekilmek isteniyor. Bakın arkadaşlar, burası bir site. Sanal ortam yani. Ve burada ne üst ne ast yok !

YK'nın sizden üstünlüğü yok, düşüncelerinize ve onları ifade etme şekline karışmaya da hakkı yok. YK'nın tek bir görevi var, (dikkatinizi çekiyorum, kelime görev, hak değil!) o da mümkün olduğu kadar, seviyeyi yüksek tutmak.

Bir soro ile liop'un konusmalarına mudahale etmiyoruz, cunku onlar birbirleri ile atısarak yazısınca kendileri oluyorlar. Bir sodomo ile hiramusta'ya da şimdiye kadar fazla mudahale etmedik. Belli bir çizgi aşılıncaya kadar.

Hiramusta o çizgiyi aşan kişi idi. Kendisi sonra Sodomo'nun eski yazılarından şikayetçi olunca işin boyutu değişti. Bu yaptığı legal mi? Evet. Etik mi? Bunun cevabı ona kalmış, bence değildi.

Şimdi biz legalite ve etik arasında bir ceza uygun gördük. Her ikisine de uyarı. Bu konunun tartışma yaratması güzel, ancak tartışmanın boyutlarının kişisel kalması, bize birşey kazandıracak yapıda olmaması düşündürücü...

Burası bir FİKİR sitesi. Şunu unutmayalım; hepimiz burada bu fikirleri söylemekte özgürüz. Tek istirhamım var sizden; yargılarınızı dayankasız söylemeyin ve kişisel hakaret etmeyin .

Burada hepimiz biriz, eşitiz. Benim için hepiniz çok değerli ve sevgili dostlarsınız. Ve dostlarımın birbirne kırılması beni çok üzüyor.

Lütfen birbirimize bakalım ve ne gördüğümüzü söyleyelim.

Ben burada fikir paylaşan, hepsiyle tanışmak isteyeceğim dostlarımı görüyorum. Ve onları hep bir arada görmek istiyorum.

Sevgiler

spartacus
04-12-2006, 15:05
Hiramusta, sana ricam, konuyla alakasız şeyleri buraya taşımayalım, konu değeri için, başlık hakkında fikriniz var ise belirtin, ama bu konunun üstesinden gelemeyeceği, yada amacı olmayan konulara girmeyelim...

Öncelikle şunu ayıralım.

Disiplin kuralları karşısında ayrımcılık olmaz, insanlar düşüncelerinden yana taraftırlar, bu kabul edilebilir olması gerekende budur, ama kişiler(taraftar) bazında bunun ele alınması doğru olur mu? İşte asıl mesele bence burada. Toplumsal bir alanda kişisel ayrımlar öngörülemez, hiç kimsenin eşit kurallar karşısında ayrıcalığı yoktur, ne adına olursa olsun olamaz. Kurallarımızda varmı illa dine karşı yazacaksın diye bir madde yok. Kurallarda varmı illa dine karşı yazılara cevap verilemez vs diye yok, varmı kurallarda usülünce şu ve şu fikirlerin savunulması kabul edilemez diye bir madde? Peki ne var, kurallar buranın etik anlayışına ters düşmeyecek ve ayrıca aracın kullanımı üzerine teknik konular. Şimdi bunun neresinde bir ayrıcalık olabilir ? Bu aracı hepimiz kullanmıyormuyuz, sabaha kadar akan bir musluğun kullanım dışı kapatılması gerekiyor ise, bu herkesin yapması gereken bir şeydir, aaa dün musluğu A açık bırakmış neyse o bizden dokunmayalım, aaaa bu gün musluğu B açık bırakmış onu cezalandıralım diye bir mantık olurmu? Ceza insana değil, özünde yaptığına verilir, ve görüldüğü gibi *A ve B 2 farklı düşüncedeler ama, musluk açısından hiç bir şey değişmedi! Önemli olan musluğun boşa akmasına engel olmaktır, o halde?

Bu güne kadar hangi dinsiz ben forumda FİKİRLERİMİ(ama fikir, tehdit, propaganda, provake vs değil) söyledim ama sizler bana engel oldunuz dedi. Hangi dinli FİKİRLERİNİ söyledide engel olundu ? İşte etik ve teknik kullanım dışında kriter bu olmalıdır. Bunlardan geriye arzu edilmeyen hakaret, aşırı kişisel hedef almalar, rencide ve töhmet altında bırakma gibi şeyler kalır ki, bunlarda böylesi bir iletişim aracının, bu sitede mahiyetine terstir, musluğu açık bırakmaktır.

Bir gün olsun, fikirlerimi paylaşamıyorum diye bir şikayet gelmiş olsun, 2 senedir bu sitedeyim, en son haziran saldırısından sonra yeni bir nick aldım, eski mailim kilitlendiği içinde eskiyi kullanamıyordum(o zamanlar yönetime mail attım varsa böyle bir mailde birisi silin diye), ama bir kez olsun fikirlerimi söyleyemiyorum şikayetine denk gelmedim? Tüm tartışmalarda şikayet mevzuları A bana bunu dedi, yok ben ona onu dedim, yok ben şuna şöyle dedim vs.... Peki fikirlerinimi paylaşmak için özgür isek, hakaret yerine kişileri rencide edici olmayan cevap hakkımızı kim kısıtlamıştı ki? Bir klavye, bir mouse, bir texbox(başlık), bir texarea(yazı) ve bir buton(gönder). Sorun sitede yada forumlarda yada en önemlisi YÖNETİMDE değil, sorun bizde ve yönetimide kişisel ayrıcalıklarımız için kullanılır kılmışken, iletişim anlayışımızda, hepsi bu. Hepimiz biraz burnumuzun ucundaki çöpe bakacağız. Varmıymış asıl fikirlerin paylaşımında bir engel yada bir ayrıcalık, öyle olsa fikirler paylaşılabilirmiydi?
Ben bir ÜYE olarak disiplin ayrıcalığına hayır diyorum, kurallar etik ve teknik... Önemli olan birileri ile tartışmak değil fikir ve düşüncelerimizi paylaşmayı başarabilmektir, ağıza alınmayacak 3-5 kelime için fikir ve düşüncelerimizi heba etmeyelim.

sodomo--
04-12-2006, 17:56
Disiplin kuralları karşısında ayrımcılık olmaz, insanlar düşüncelerinden yana taraftırlar, bu kabul edilebilir olması gerekende budur, ama kişiler(taraftar) bazında bunun ele alınması doğru olur mu? İşte asıl mesele bence burada. Toplumsal bir alanda kişisel ayrımlar öngörülemez, hiç kimsenin eşit kurallar karşısında ayrıcalığı yoktur, ne adına olursa olsun olamaz (Spartacus)

Kimi ve neyi kastediyorsun Spartacus ? Ayırımcılık isteyen mi oldu ? "Eşitsizlik", adalet" *sözcükleri bizim aleyhimize olacak şekilde yorumlandı ve bu noktada adalet isteyen biz olduk. Daha doğrusu bizim suçlamamız "adaletsizlik" üzerine idi. Şimdi soruyorum sana :

Neden adaletsiz bir karar verdin ?

Özellikle adalet diyorum çünkü henüz görüyorum ki eşitlik ve adalet arasındaki ayırımı yapamıyorsun. Kavramları yerine oturtmadan o kavramları istediğin gibi kullanamazsın.

Eşitlik fırsatlar ile ilgilidir, adalet ise karar ile...

Yani herkesin şikayet hakkının olması "eşitlik" ile ilgilidir; ama alınan kararın adam gibi bir karar olması ise adalettir.

Bu anlamda eşitlik yerini bulmuştur zaten çünkü malum kişi "şikayet" hakkını kullanmıştır. Aynı senin gibi benim gibi onunda şikayet hakkı vardır. Peki adalet yerini bulmuş mudur ?

HAYIR

Bunu detayı ile açıkladım.
Daha da ötesi dışarıdan "hukukçu uzman" adıyla birisi bulunmuş ve o kişinin uzmanlık adına söyledikleri ile YK üyelerinin görüşleri etkilenmeye çalışılmıştır. Üstelik bu uzman olan kişinin uzmanlığı bayağı tartışmalıdır çünkü anlaşıldığı kadarıyla bir hukukun temel kavramlarından habersizdir. Zannım odur ki böyle bir hukukçu da yoktur ortada...

Daha da ötesi bu yönetici benim kararı protesto eden yazımdan sonra beni aşağılayıcı bir üslupla eleştirmiş ve buradaki insanların önünde küçük düşürmüştür. Lütfen oku onun bu ibretlik sözlerini:

Sana geçen aylarda yöneticilik teklif edildi ama sanırım rahatça kendini ifade edebilme (!) gibi "özgürlüklerini" kaybetmemek için yöneticiliği kabul etmedin, sorumluluk almadın. Öyle ya yönetici olursan kendine bir çeki düzen vermen gerekecekti üslup olarak. Evet, forumlardaki gidişata kendini kaptırıp parlamamak kolay değil anlıyorum ancak bunu sağlamak da şart.

Aynı kişi şikayetçiyi öven ifadelerine de yazısının sonunda yer vermiştir ve özrü kabahatinden büyük bir tavır içinde bulunmuştur.

http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4154&postdays=0&postorder=asc&&start=60

Baştan sona önyargı dolu ve şikayetçiden yana olduğu her halinden belli olan bu yorumun sahibi "ADALET veya EŞİTLİK sözcüklerini kullanamaz.
Bu sözcükleri ŞOV malzemesi yapamaz.

Hiç kimse kendisini "ütülü pantolan" gibi göstererek başkasına dolaylı yoldan "buruşuk etek" yaftası yapıştıramaz.

Eşitlik mi istiyorusun Spartacus ? O zaman lütfen gereğini yerine getir ve yönetim kurulu, disiplin kurulu ve onur üyeliği gibi statülere "şeriatçı" arkadaşlarında gelmeini destekle-ki tutarlılık adına doğru hareket etmiş olduğunu görelim. Zaten dedim ya; "eşitlik" fırsatlar ile ilgilidir "karar" ile değil.

Evet Spartacus, aldığın kararada yönetici ile birlikte adaletsizlik ile suçlanıyorsun benim tarafımdan. *Adalet sınavını geçemedin AMA eşitlik sınavını geçmen için önünde bir fırsat var. Lütfen bu yukarıda ifade ettiğim "eşitliğin" gereğini yerine getir ve şeriatçı arkadaşlarında bu tip statüler almasına destek ver...

Benim üzerimden EŞİTLİK şovu yapma Spartacus. Sana yakışmıyor.

Sitenin yeni EŞİT, ADİL ve DEMOKRATİK çizgisini bir an önce görmek istiyorum. Ayrıca bu bağlamda sitenin çizgisinin de "netleşmesini" istiyorum. Bilmek istiyorum Spartacus nedir "çizgisi" sitenin veya çizgisi olacak mı? Eğer çizgisi olmayacaksa (Türknet, Mynet *forumları gibi) *o zaman yazılarıma devam etmem mümkün olmayacak.
Ayrıca hayatını şeriatla mücadeleye adamış bir insan olan Turan Dursun'un isminin de kullanılmasını istemiyorum Spartacus eğer öyle bir çizgi olmayacaksa. Sen de biliyorsun ki Turan Dursun'un ismi ve resmi kimsenin malı değildir hele hele şeriatçılarla kol kola girenler malı hiç değildir.

Evet Spartcus, lütfen o çokca bahsettiğin EŞİTLİĞİN gereğini yerine getir...

Saygılar ve sevgilerle

liopleurodon
04-12-2006, 18:28
Dinsel inancı olanların mesajlarındaki hakaretlere tolernas gösterilmesin, bu yeter.

Adam bize beyinsiz, ahlaksız vs. vs. derken hiç umursamaz nedense.. Bu tür mesajları silip atsak, ahanda cevap veremediniz derler. en iyisi, bu mesajların altına, yazılanlara da müsamaha gösterilsin ve bu bariz şekilde duyrulsun...

spartacus
04-12-2006, 19:04
Sevgili Sodomo

Yazını mesai çıkışı gördüm, kızım hasta cevap için kafeyede gidemeyeceğim, kopya aldım, bu başlığın üstesinden gelemeyecek konular dediysemde, ama ne yapayım, cevap vermem gerekecek.

Sevgili sodomo düşüncelerimi ifade etmek için hiç bir kişiye ve isime ihtiyacım yok, nicksiz yazabilseydim o bile gereksiz kalırdı, isimler ve kişileri kullanmak bunlar küçük şeylerdir, gereksizdir, siz olmasanızda düşüncelerim böyle olacaktı..

vartor
04-12-2006, 19:24
Milleti birbirine dusurmek, patirti yapmak, olgun uyelerimize hic de yakismiyor. Yangina korukle gitmenin kime faydasi olmustur simdiye kadar?

sodomo--
05-12-2006, 01:44
Geçmiş olsun Spartacus. Kızını öp benim için.

Sevgili Vartor

Bi kaç yazım daha olacak ve bi kaç gün daha kalıp gideceğim lakin senin gibi sevdiğim bir dostum nasıl olurda böylesine "ağır ve haksız ifadeler" kullanarak beni eleştirir anlamış değilm.

Milleti birbirine düşürmek
Patırtı yapmak

Bu mudur anladığın bütün bu olup bitenlerden Vartor ?
Keşke bu gereksiz ve haksız yorumunu kendinde saklasaydın.
En azından bir dostunu kendine küstürmüş olmazdın.

sodomo--
05-12-2006, 02:01
ben bu sitede İslama karşı ortaya atılan iddiaları kendi çağımda yanıtlamaya çalışan birisiyim.Dolayısıyla ben tahrik etmekten ziyade tahrik olunan kişi oluyorum. (Hiramusta)
-------------
Yukarıdaki cümleniz bu sitenin kendisini tahrik olarak gördüğünüzü bana ispatlamış oldu. Lütfen bundan sonraki yazılarınıza ve sözlerinize dikkat edin. Çünkü ben edeceğim(Merve)
-------------
Sevgili Merve, çok ince ve hassas bir durumu görmeyi başarmışsın seni kutluyorum. Bu sitede kıdemli üyelik statüsü alan bir insanın bu siteyi topyekün bir "tahrik" unsuru olarak görmesi benim için şaşırtıcı değildi yalnız bazı temel gerçekleri göremeyen arkadaşlar için oldukça şaşırtıcı olmuştur zanndersem.

aldostu
05-12-2006, 03:16
Bi kaç yazım daha olacak ve bi kaç gün daha kalıp gideceğim

Eee koca Sodomo,
bu kadar kolaymı senin için gitmek..
Sadece bir semt adı mı Vefa senin için..

Senin gitmenle kırılacak kalplerin hüznü,
inan senin kırgınlığından çok daha fazla olacak..

Ve kim bana sipariş edecek,
köyün karanlığında,
kendi yıldızını da seyretmeyi.

Git Sodomo..
Git..
Kırılmak,
kırmakdan daha önemli ise, git.

Ne hüzünler gördük yaşamlarımızda..
Buna da alışırız..
Ama Bizim minik serçemizden şu şarkıyı koy teybine giderken Dostum..

Madem ki istiyorsun öyleyse durma git
Beni düşünme rahat ol yalnız kalabilirim
Sen de bilirsin hiçbir şey sonsuza dek sürmez
Hatta her an yeniden sevebilirim

Olmazdı ben de biliyorum haklısın haydi git
Korkma seninle gerçekten dost olabilirim
Aslında ben de uzun zamandan beridir sana
Ayrılmak istediğimi söylemedim haydi git

Git...
Git...
Git... me dur ne olursun
Gitme kal yalan söyledim
Doğru değil ayrılığa daha hiç hazır değilim
Aramızda yaşanacak yarım kalan birşeyler var
Gitme dur daha şimdiden deliler gibi özledim

İkimiz için de doğru olan böylesi git
İnan bana sandığın kadar üzgün değilim
İçimde yepyeni bir hayata başlamanın
Sevinci ve heyecanı var artık git

Gitme Sodomo, seni seven Dostların var burda.
Bir kırgınlığa feda etme bu dostluğu..

Aldostu'n

05-12-2006, 08:53
Sevgili ağabeyim Sodomo;
Senin gibi bir filozofa benim gibi birinin herhangi bir şey söylemesi olası olmasa da yine de söyleyeceklerim var.

Fedakarlık denince mum'u inanılmaz severim. Etrafı ışıtmak için kendini damla damla eritip bitirir.

Seni sevenler için fedakarlıkta bulunmaz mısın ?Bulunmayacak mısın ?

Değerli ağabeyime bir hediye sunmak istiyorum eğer kabul ederse.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"Hakîm ona derler ki, kulak bulmadıkça ağız açmaz; nasıl ki sâki istek görmedikçe bâde sunmaz ve aşık mâşukun cemâline ermedikçe candan coşmaz. İmdi ilim ve hikmet tohumlarını kalbin münbit toprağına saçıp üstünü örtünüz ki ilâhi hikmet sümbülleri topraktan değil gönüllerden bitsin."

Umarım bu cüretkarlığımı bağışlarsın. Sen bazen bizlere kızsan da biz seni hep abimiz gördük.

Çok sevdiğin aşk her daim seninle olsun.

Sevgiler ağabey hoş ve esen kal.

mhmd
05-12-2006, 09:55
Sn. Sodomo,

Bilmem ki; yazdıklarımı dikkate alırmısınız,
Bilmem ki; önem verip de okurmusunuz,
Olsun ben yine de içimdekini yazmak isterim. Dikate almasanız da, önem verip okumasanız da.

Duruşumu ve inancımı az çok bilirsiniz.
Pek çok yazımda; sizler gibi düşünmediğimi, sizler gibi algılamadığımı,
sizin gibi tepkiler vermediğimi söylemişimdir.
Fikren de olsa; karşınızda değilse bile yanınızda da değilim.

Yazdıklarınızın çok büyük bir ekserisini okurum. Okuduklarımı değerlendirir ve öğrenirim. Ancak beğeni standartlarım; bilgi ile birlikte tarz olunca sizin yazılarınızı beğenim baştan %50 eksik başlar.

Dik duruşunuz güzel ama kin ve nefret bu duruşu bozuyor.
Bilgileriniz aydınlatıcı, ama aşağılamanız ve gururunuz mumu söndürüyor.

Tüm bunlara rağmen bu sitenin bence köşe taşlarından birisiniz.
Herkesin yeri doldurulur, giderseniz sizin de yeriniz doldurulacaktır. Lakin o kişi SODOMO olmayacaktır.

Bu sitede geliş ve halen de duruş nedenlerimin içinde bir neden de sizsiniz. Siz olmasanız son 4-5 ayda almış olduğum bilginin onda birine sahip olamazdım. Standard öğretiler ve veriler ile.
Siz standart saplar ile ufkumuzu genişleten ender kişilerden birisiniz. Ve dedim ya bu siteye geliş ve kalış gayelerimden biri.

Çok öfkelisiniz, bu öfke size yanlış yaptırıyor.
Bence biraz soluklanmalısınız, doğayla biraz daha baş başa olmalısınız.
Bir ekran bir klavyenin çok daha ötesinde yaşamın içinde mutlulukları ve heyecanları tatmalısınız. Bir müddet sonra (ama çok uzun değil) tekrar dönmelisiniz.
Daha sakin, daha olgun ve daha bilgin.
İşimizi daha da zorlaştıracak bir pozisyonda yine dönmelisiniz.

Ama, size göre ben bir şeriatçıyım, tatlı su müslümanıyım, takkiyeciyim, sinsi ve yobazım ve sözlerimin sizce en ufak bir önemi de yoktur.
Dedim ya; olsun, sizler öyle düşünün veya ben öyle olayım fark etmez. Yeterki içimdekileri dökeyim. Şu üç günlük dünyada.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

sodomo--
05-12-2006, 09:58
Sevgili Psiko, gönül adamı olmak kolay değil, sen ve Aldostu bunu başaranlardansınız ve bu yönünüze gıpte etmişimdir ve her daim nemalanmışımdır sizden. Lakin benim için vakit tamamdır, mezvuu kişisel değil ilkeseldir. Sende bilirsinki bazı değerler için gün olur kavga verilir, gün olur bade yenilir. Sonuçta her şey insan olmanın en temel değerlerini korumak için yapılmıştır ve kavgamızda bundan dolayı olmuştur. Yoksa bu dünyaya kavga etmeye gelmedim ama dünyanın dertlerine *kayıtsız kalmaya da gelmedim. Sizler onu anlatacaksınız bizlerde onun önündeki engelleri kaldıracağız, sonra nasıl olsa bir yerde bulaşacağız.

Fazla bir şey istemiyoruz, hedefimiz yalnızca daha insanca bi dünyadır.

Aşka emanet ol güzle dostum.

sodomo--
05-12-2006, 10:22
Sevgili Muhammed, eleştirilerin beni hiç kızdırmadı bugüne kadar. Sadece senden beklediklerimin daha fazla olmasının getirdiği bi hayal kırıklığı var.
Bence görebilmeliydin ama göremedin veya anlayabilmeliydin ama anlayamadın nedendir kavgamız...Eski dostlarım beni aşk adamı olarak tanımlar ama yeni dostlar ise nefret, kin vb. sözcükler kullanır. Ben bunları göze almıştım bu kavgaya başladığımda ve biliyordum böyle adlandırlacağımı ve bu sözlerine de kızmıyorum bundan dolayı. Kızgınlığım sadece durduğun yerden dolayıdır. Keşke orada durmasaydın. Senin yerin orası değildi.

Umarım bir gün anlarsın bunu.

Sevgiyle kal.

hiramusta
05-12-2006, 10:28
Bu tartışmanın kendi açımdan uzamaması için bu konuya cevap vermemeye gayret gösteriyorum,birçok cevap hakkımın doğmuş olmasına rağmen.Bu yüzden sevgili Merve hanıma cevap vermedim ve artık benim ifadelerimin bu tartışmanın içinde geçmesini istemiyorum.Bu isteğimin saygıyla karşılanacağına (özellikle Sodomo tarafından) inanarak bu hiçbir fayda getirmeyen ve gereksiz olduğunu düşündüğüm tartışmanın sona ermesini tartışmanın tarafı olan arkadaşlardan rica ediyorum.

spartacus
05-12-2006, 12:45
Sevgili Sodomo teşşekkür ederim, aşırı üşütmüş, dün doktora götürmüştük, ilaçların etkisi ile daha iyi oldu.
....
İtalik yazılar sizden yaptığım alıntılardır.

Kimi ve neyi kastediyorsun Spartacus ? Ayırımcılık isteyen mi oldu ?

Aktardığınız o bölümü ve bu sorunuza sadece başlığa göre yazdığım için;
Başlık:"Dinsel inancı olmayan üyelerimizin disiplin ayrıcalığı"

Neden adaletsiz bir karar verdin ?
Adil kelimesine olan bakışımı ifade etmiştim. "Adil olmak, adil davranmak vs bu tür şeyler inan hiç umurumda değil. Adil olmaya çalışmıyorum bile, bunada hiç ihtiyacım olmadı." Daha sonrasında ise açıklamıştım, şimdi yine açıklayayım.
Adil olmaya çalışmak, demokrat olmaya çalışmak, bu terimlerdeki çalışmak fiili bana demokrat ve adil olunamadığını ifade eder. Eğer adil olmak ve demokratik karar mekanizması işletmek için fiili bir çalışmak ibaresi var ise bunlar zaten başarılamamış demektir, bu anlamda adil olmaya çalışmak hiç umurumda olmadı. Sadece şunu söyledim, bizi ilgilendşiren kimler yada bizlerin adil olmaya çalışması değil ortada neyin olduğudur, eğer bir suç var ise biz bunu değerlendirmeliyiz, kişilere değil buna bakmalıyız.
Demokrat olmaya çalışmak sözüne ise benim düşüncem "Demokratik olmaya gerek yok, demokrasi erki bir kurumun davranış biçimi değil, üyelerin kendilerini ifade edebilme ve temsil biçiminde ortaya çıkar." Budur, düşünceme göre davranıyor isem bu suç sayılabilir mi?

Eşitlik fikirlerin paylaşımı dahilinde ele alınabilir, kişiler yada inançlar bazında ön görülemez, eğer böyle bir yaklaşım ile ele alınacak ise eştiliğe ihtiyaç yoktur, söylem edinmekde gereksizdir. Ancak istisnai durumlar vardır ki, bunlarda kişinin, açıkca fikirleri paylaşım noktasını aşan, onu zorlayan durumlara girmesidir, ne olabilir açıkca tüm katılımcıları kendi statülerine zorlayan, oraya doğru baskın tartışma sürdüren durumlarda, kişisel olarak ortaya çıkar. Buna en iyi örnek, Cevher ve İslamcıdır. Bu istisnai tutumlardan dolayı götürü bir düşünce ile, herkesede bu gözle bakamayız.

Sizin araştırma ve yazılarınızı ilk başladığında şifreleyerek word dosyasına alıyordum, bunları yaparken kendimce oluşan dostane eleştirilerim vardı, ancak işlenen konunun provakeye çok açık olması, konuyu dağıtmamak ve sizin emeğinizin hebasını sağlamamak için bir dip not olarak iletmedim. Bu tatsız olayın olmasından(Hiramusta'nın hakaretleri) bir evvelki yazınızdan bir ara alıntı yaparak ne demek istediğimi ve adillik konusunda bende oluşan olumsuz yargıyı açıklayacağım.

http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=posting&mode=quote&p=52974

"Bu ne biçim bir peygamber" diye sormak akıllarından bile geçmez bizim müsloların."
...
"Yahu sizler bayağı kekmişsiniz hem de üzümlü.. "
"Seni gidi ganimet düşkünü, yahudi düşmanı, hristiyan düşmanı, akraba, eş, dost düşmanı ve dahi insanlık düşmanı sahte peygamber."
"Söyle bakalım Tanrı'nın mı yoksa iblisin mi elçisisin ?" (Bunu zaten araştırmasını yapıp, bir çok gerçeği ortaya koyduğunuz ama cevap vermesi mümkün olmayan, 1400 yıl evvelde kalmış Muhammed'e soruyorsunuz)

Burada dedim, ben konuyu önemsiyorum, halada bağlayıcı olan budur diyorum, böylesine tarihsel önemi olan bir konuda, bu tür mesajların iletilmesi iletilen kişileri kaşımaktır. Ardından ise, işlenen konunun içeriği ve milyonlarca insanın gözünde dokunulamaz bir tabu olan böylesi bir isimin, her ne kadar bizler inanmasakda, inceleme ve işleyişindeki, katliamlar, insanlık dışı olaylar ve açıkca ortaya serilen menfaat yaptırımları, konuyu işleyen kişi kadar okuyucularında vereceği tepkilere dönüşüyor. Sodomo hepimizin hissedeceği duyguları hissetmiştir, tepki vermiştir, bu tepkinin nasıl ifade edileceği ise(müslümanlara mesajlar kısmında) tercih meselesidir ve tercihleri yargılayacak değilim. Tepkiyi *olağan ve yerinde gördüm, ancak gereksiz gördüğüm, müslo, kek ama üzümlü, sahte ve iblisin peygamberimisin sorusundaki kelimelerdir. Böylesine önemli ve kolay "olmayan(edit)" ve bir o kadar da ağır bir konu işlenirken, konu kimlerin okuyacağına göre ele alınamaz, buradan da kriter edilemez ancak, incitme noktasında verilen mesajların, hafif de olsa kışkırtıcı, muhatapları olumsuz yerden muhatap etme durumu oluşuyor dedim. Konunun ve emeğinizin heba olmasına hakaret edenle aynı dilden konuşarak müsade etmemeliydiniz, bu sadece bir eleştiridir, ancak geride hakaret edilmiş ve karşılığında yine hakaretle yanıt verilmiş olması kalıyor.

Maskara kelimesi ve Lanet okunması, ruhunu şeytana satmak ibarelerinden dolayı, Hiramusta 3 Gün uzaklaştırma alması yönünde değerlendiriliyordu. Benim düşüncem hakediyor demektir.
Akabinde ise sizin, Deyyus vs olarak Hiramusta'ya verdiğiniz yanıt var. Peki şimdi ne düşünmeliyim, maskara kelimesi 3 gün uzaklaştırmayı haketti ise, deyyus kelimesi yerinde yada makul bir kelimemidir?

Şimdi adil olmayı kişiler bazından çıkartıyorum, kelimelere göre bakıyor ve kimin söylediğine bakmıyorum bile. Bu hata ise ben hata yapmışımdır. Forum kuralları etik ve tekniktir demiştim, hangi açıdan ve kim olursa olsun, etik kurallar karşısında herkes eşit olmak zorundadır, toplumsal kullanımı olan bir araçtır çünkü burası. Bu nedenle dedim ki, bu kelimelerin kullanıcıları uyarılmalıdır, eğer yanıtınızda hakaret unsurları ile aynı seviyeye düşme olmasa idi, Hiramusta 3 günlük uzaklaştırmayı kişisel hakaretlerinden dolayı pratikdede alacaktı(bilhassa lanet kelimesindeki nefret ünlemi), ancak konunun önemi ve işlenen konuların uç noktalarda olması, duygusal hisler ve tepkilerin her iki taraf içinde ortaya çıkıyor olması, akabinde bir hakaretin karşılıklı hakarete dönüşmüş olmasından dolayı, ayrıca Sodomo'ya bu tür durumlarda, forumun köşesindeki Ünlem işareti konusunda bilgi verilmelidir dedim.

"Atesitler düşünsel ve fikirsel açıdan zaten dinlerden özgürdür. Burası bir sitedir ve alanı düşünsel bir alandır, asıl dinlerden özgürlük, onun altındaki insanlar için farkında olmasalar bile onun tahahkümünden kurtulmak ile, onlar açısından yakıcı bir sorundur. Bizim için ise onlar(din etkisindeki toplum) özgür olmadan bizlerinde özgür olamayacağı gerçeğini kabul etmek önemlidir. (konu tartışmasında ifade etmiştim-edit)"

Herkesin fikirlerini paylaşımında belirli kriter ve ölçütleri vardır. İnsan fikirlerini ve düşüncelerini paylaşmak noktasında, belirli etkinliklere katılıyor ise, bu etkinliklerde gösterdiği emeği, her ne olursa olsun pazarlık konusu yapmamalıdır. En ufak bir olumsuzlukda, yada haksızlık olsa bile, etkinliğini bırakmakla tehdit etmek gibi bir duruma girmemelidir, her şeyden evvel bu ortaya koyduğumuz kendi ürünlerimize kendi tarafımızdan biçilmiş bir değer kaybı demektir.

1960 Larda "Koministlere"(Komünizme) karşı sözde Yeşil Kuşak oluşturulurken, bu kominist kelimesi zırhı altında yapılıyordu. Bu kelime artık insanlar için birbirleri ile en ufak bir fikirsel ve düşünsel alışverişde, kısacası iletişimde olumsuz kabuk vazifesi görüyordu. Yeşil Kuşak böylelikle meşrulaşırken, 1990 larda başlayan süreç Rusya ve Doğu Bloku ülkelerinde görülen çözülme ve erime sonrasında, bir zamanlar ellerine toplar tüfekler verilen Yeşik Kuşak Cengaverleri şimdi sistematik olarak Ilımlı İslam potasına çekiliyordu. Bu yapılırken, emperyalist işgal ve ilgalar *için bulunmaz bir kılıf oluyordu. Şimdi ise güncel olarak bir zamanların "Kominist" kelimesinin yerini "Şeriat" kelimesi almış bulunmakta.

Site eğer salt dinsizleri hedefliyordu ise bu güne kadar ben bunu görmemiş olmak ile hatalıyım. Sanıyordum ki, bu siteye gelenlerin bir çoğu çelişkilerinden dolayı geliyorlar ve geldiklerinde, peygamberlerini, dinlerini, kitaplarını her ne kadar tabuyu gidip gelmeler yaşıyor olsalarda ele almayı az buçuk başarmış insanlardı. Toplumsal kullanıma ve ayrımsız kamuya açık bir alan olarak, gelenlerin peygamberlerini savunacakları, kitaplarını savunacakları konusunda tereddüt taşımıyorum, önyargıda-korkuda beslemiyorum, gelenlere vereceğimiz hatta onlardan alacağımız şeyler vardır, biz bunu başaramayacak kadar aciz olmayalım diyordum. Dedim ama yanıldığımı farkediyorum, "şeriat" kelimesinin her derde deva kullanımı, bizlerin ifade ve yargı anlayışımıza kadar işleyen etkisini gördükten sonra, bir zamanların "kominist" kabuğunun şimdi "şeriat" kelimesi kabuğu ile aynılaştığını, bu kabuğun iletişim açısından olumsuz rollerini, disiplin gibi değerli ve ciddiyetle ele alınacak konulara kadar nüfus ettiğini görüyorum.
Hakaret kelimeleri için uyarı sözü çıkmıştır, ben düşüncemi bu yönde yoğurdum, kişiler düzeyinde değil bakmak, insanların karşılaştırılması ve aynı kefelere konması dahi baştan yanlıştır dedim. İşte benim eşitlik konusunda doğru ifadelere yakınlaşıyor olsamda, adalet konusundaki adaletsizliğim budur sevgili Sodomo.
"Yani herkesin şikayet hakkının olması "eşitlik" ile ilgilidir; ama alınan kararın adam gibi bir karar olması ise adalettir. "

Eşitlik mi istiyorusun Spartacus ? O zaman lütfen gereğini yerine getir ve yönetim kurulu, disiplin kurulu ve onur üyeliği gibi statülere "şeriatçı" arkadaşlarında gelmeini destekle-ki tutarlılık adına doğru hareket etmiş olduğunu görelim. Zaten dedim ya; "eşitlik" fırsatlar ile ilgilidir "karar" ile değil.
Eşitlik istemiyorum Sodomo, istiyorsam demek ki o burada yok demektir. Forum kuralları etik ve tekniktir, evvelki yazımda izah ettim, eşitliğe özellikle gerek var mı? Öyle olacak ise, Ateistler için kurallar, Teistler için, Panteistler için, Agnostikler için..... Kurallar diye konulması gerekir ve ardından hayır bu eşit değil, eşitlik istiyorum demem gerekirdi.

Benim üzerimden EŞİTLİK şovu yapma Spartacus. Sana yakışmıyor. *
Ben interneti herkes nasıl kullanır bilmem, tek gaye ile kullanıyorum, bilgi ve iletişim. Spartacus gerçek adım bile değil, şov bana ne kazandırack ki? İnternetde pek çok konu ve sitede 5000 üzerinde yazım var benim. Hatta bir çoğunda şifremi dahi hatırlamıyorum, adreslerini bile unuttum.
Şaire sormuşlar hocam, şiirlerinizi neden toplumsal yerlerde söylüyor ama onlara sahip çıkmıyorsunuz? Verdiği yanıt, şiir benden bir kez çıkmıştır artık o benim değildir....

Daha da ötesi dışarıdan "hukukçu uzman" adıyla birisi bulunmuş ve o kişinin uzmanlık adına söyledikleri ile YK üyelerinin görüşleri etkilenmeye çalışılmıştır. Üstelik bu uzman olan kişinin uzmanlığı bayağı tartışmalıdır çünkü anlaşıldığı kadarıyla bir hukukun temel kavramlarından habersizdir. Zannım odur ki böyle bir hukukçu da yoktur ortada...
Evet sevgili Sodomo Hocam, bir yersiz ve kullanımda olumsuz kelimelerin uyarılması konusu nereden nerelere gitmiş değil mi? Bu aşırı tepkisellik, hiç bir şekilde üstesinden gelmeyeceği başka yerleri konu etmek ve tartışmaya açmak, algılamınızdaki, BANA ÖZEL karar uyguladılar psikolojinizi, yada ben Şeriatçı değilim, Hiram ise şeriatçı ikileminin, "maskara, ruhunu şeytana satmak...deyyus" kelimesi için vardığı boyutlar mı bunlar?

"Baştan sona önyargı dolu ve şikayetçiden yana olduğu her halinden belli olan bu yorumun sahibi "ADALET veya EŞİTLİK sözcüklerini kullanamaz.
Bu sözcükleri ŞOV malzemesi yapamaz."

Önyargı konusunda daha derin düşünmemiz gerekir. Öncelikle kişilere göre karşılaştırmalı ceza hukukumuzdaki önyargımızı masaya yatırmamız gerekir, aksi her ufak yada büyük konuda önümüze gerilecek bu önyargımız.

Evet Spartacus, aldığın kararada yönetici ile birlikte adaletsizlik ile suçlanıyorsun benim tarafımdan. *Adalet sınavını geçemedin AMA eşitlik sınavını geçmen için önünde bir fırsat var. Lütfen bu yukarıda ifade ettiğim "eşitliğin" gereğini yerine getir ve şeriatçı arkadaşlarında bu tip statüler almasına destek ver...

Bunca yazıyı, bu suçlamanızdan dolayı yazdım, içinde olduğunuz durumda ve durumumda davranışımı ne olursa olsun açıklamak boynumun borcu idi.

Bildik bir deyim vardır hep söylenir ama tersi hiç söylenmez, belki işimize gelmez. Kurunun yanında yaşda yanıyor deriz. Ben ise böyle bakmıyorum, *öyle durumlar vardır ki, yaşın sayesinde kuruda kurtulur. Her şeyden evvel dönüp özeleştiri vermemiz gerekir...

"Sitenin yeni EŞİT, ADİL ve DEMOKRATİK çizgisini bir an önce görmek istiyorum. Ayrıca bu bağlamda sitenin çizgisinin de "netleşmesini" istiyorum. Bilmek istiyorum Spartacus nedir "çizgisi" sitenin veya çizgisi olacak mı? Eğer çizgisi olmayacaksa (Türknet, Mynet *forumları gibi) *o zaman yazılarıma devam etmem mümkün olmayacak."

Sevgili Sodomo, 1 hafta evveline kadar siz çizgi olarak ne görüyordunuz ? Evet bu olay olmazdan evvel? Şimdi neden böylesi bir durumda çizgi sizin tarafınızdan masaya olumsuzlama getiriliyor? Nedir sitenin çizgisi, bu güne kadar bilmiyordunuz sonucuna varıyorum. Eğer biliyordunuz ama yinede yazıyordu iseniz, forum kurallarının etik anlayışına ters bir durumla karşılaştığınızdamı kriter oluşturuyorsunuz ? Bu kriteri bana dayatıyorsunuz ? Hayır bir çizgi oluşması çalışmasında bende vardım diyorsanız, her geçiş döneminde, bazen karar mekanizmalarında sancılı dönemler vardır, bunu kişisel düzeylere çekmek bize ne kazandırıyor?

Türknet ve Mynet benzetmesi, fikirlerinizi aktarmanızda yaşadığınız bir engelden mi kaynaklı idi. Siz bilgileri bizlere vermek istiyor ancak teknik engelleremi maruz kalıyorsunuz, verdiğiniz bilgileri biz alamıyormuyuz? Sitenin çizgisini, forumlarda iletişim alanlarındaki kişisel noktalara doğru çekmek doğru bir tutum değildir.
Eğer şu forumlarda değil sizin şahsen benim tek bir kişiye karşı tek bir tane hakaret kelimem var ise, şimdi, şu anda 3 gün uzaklaştırma cezasının bana uygulanmasını talep ediyorum. Dönüpde siteyi, kişileri, kişiler üzerinden şov yapmayı, çizgiyi, kişilerin akademik(hukukçu) durumlarını, isimleri, "şeriat" kabuğunu duruma imdat tartışmaya açamam, rencide noktalarına zorlayamam, varsa banada verilsin bu ceza, sizide bunun için kıramam, insanlarla olan iletişimimin önüne ve sizlerin değerli ve emekle sarfettiğiniz çalışmalarınızı incelememin önüne 3-5 tane olumsuz ve bir kaç uğursuz kelimenin geçmesine izin veremem, emeğe saygı 3-5 kelimeyi cezalandırmayı öngörüyor, kişi yada fikirlerini değil.

sodomo--
05-12-2006, 14:15
Sevgili Spartacus

Herşeyden önce şunu bilmeni isterim ki, bu konuyu kendim ve Hiramusta arasındaki kişsel bir mesele olarak ele almadım.
Daha doğrusu dava konusu kişiseldi ve teknik anlamda kişisel düzeyde götürülmesi de gerekiyordu ama sonuçları anlamında kişisel değil sitenin ilkelerini yansıtan ve onun göstergesi olacak bir yönü vardı.

İnanır mısın kararın böyle çıkacağını tahmin ediyordum çünkü site yönetiminin rahatsızlık hissettiği durumu biliyordum. O durum bu sitenin şeriatçı üyelerinin sürekli gündeme getirdiği "adaletsiz muamele" eleştirileri idi. Zaten Hiramusta'nın ilk şikayet yazısında aşağıdaki cümle bunu bir kere daha vurguluyordu.

".........Çünkü site yönetiminde çifte standart varmı yok mu ,bundan emin olmak istiyorum."

Evet, Hiramusta sadece beni haksız yere eleştirmekle kalmıyor ve yönetimi köşeye sıkıştırdığını da düşünüyordu. Ya beni mahkum ettirecek ya da site yönetimini *müslüman üyelere "adaletsiz muamele" yapmakla suçlamış olacaktı; yani karar benim lehimde çıkarsa da her zaman ki "mazlum rolü" için eline bir koz daha geçmiş olacaktı. (Bu 'mazlum rolünü" bilahire anlatacağım). Yani bir bakıma Hiramusta site yönetimini de yargılıyordu.

Zaten uzun zamandır bu tip şeriatçı eleştirilerin baskısı altında kalan yönetim (Cem, Ex ve Sen) adeta elinize fırsat geçmiş gibi hatta adeta "ellerinizi ovuşturarak" şikayeti ele almaya başladınız. Aslında karar baştan belliydi. Çünkü yönetim bu fırsat sayesinde üyelerine ne kadar" eşit muamele" de bulunduğunu da göstermiş olacaktı. Evet üyelere eşit muamele her daim doğrudur ve kimseninde bir itirazı yoktur ama dediğim gibi "adil" olmak ile "eşit" olmak arasındaki ayırımı iyi yapmak şartıyla. Eğer sözkonusu olan adalet ise yani kararın "haklı olanın hakkını, haksız olanında haksızlığını teslim etmek" ise o zaman eşit bir karar çıkması bunu sağlamayacaktı. Çünkü "eşitlik" demek haklı olan ile haksız olan arasında haksız olanın lehine bir fayda sağlamak demekti.

Devam edecek ve biraz uzun olacak..

sodomo--
05-12-2006, 16:54
Teknik bilgi anlamında yetersizim ama bildiğim kadarı ile hukukta çok temel bir görüş vardır : Hakim her zaman niyete bakar"

Evet, "niyet" değerlendirmesi başlı başına karara etki yapan bir unsurdur. Sen bir insana oldukça iyi niyetle bir yardımda bulunmaya çalışablirisin ama yaptığın işin sonuçları itibarıyla o insana zarar vermesi her daim muhtemeldir. Günlük hayatta bunun pek çok örneği çıkar kaşımıza. Ne bileyim, trafik kazasında yaralanmış bir insana yardım etmek isterken (çünkü orada doktor yoktur) yaptığın bir yanlış müdahale o insanın ölümüne veya sakatlanmasına da neden olabilir. Ama kimse seni bu yardımından dolayı mahkum edemez. vb. veya tersi durumlar için pek çok örnek vermek mümkün.

Şimdi burada biraz duralım ve şunu sorgulayalım: Hiramusta gerçekten bana karşı "hakkını" mı aramak istiyordu yoksa kendi anlayışı doğrultusunda topyekün bir hesap sorma hevesi içine mi girmişti ?

Cümleyi biraz daha geriden alalım:

Sizin değerlerime ve şahsıma yapılan hakaretleri kaldırmamakta başarılı olduğunuzu görüyorum.Şimdi ilk defa,bende birilerini şikayet edeceğim.Çünkü site yönetiminde çifte standart varmı yok mu ,bundan emin olmak istiyorum.

Hiramusta'nın değerleri değerdi de bizim değerlerimiz ne olacaktı ? Üstelik onun "değerlerim" dediği değerler benim en temel "insan olma" değerlerimin "yok edilmesinden" başka bir şey değildi. Peki ben neden onu benim "insan olma" değerlerime saldırmakla suçlayıp şikayet etmedim ?

Çünküüü bu bir şikayet konusu değil tartışma konusudur düşüncede kaldığı müddetçe. Haaa benim fikrime göre "insanlığa karşı suç işlemiş olan birisinin övülmesi dahi" yasak olmalıdır Sargon'un "Hitler'i övmek gibi bir şey bu" dediği gibi. Lakin şikayette bulunan Hiramusta beni "değelerine saldırmakla" suçlayarak bana karşı ve dahası bütün site yönetimine karşı yapacağı en büyük saldırıyı yapmıştır. Çünkü bu ifade ile benim bu sitedeki yazılarımı topyekün olarak hedef almıştır. Ona göre "Muhammed kötü bir insandır" demek bile (bütün kanıtlarıyla ortaya koymama rağmen) suç olmalıdır. Hatta sadece benim bu sözlerim değil her kim bunu söylerse o da suç olmalıdır.

İşte şikayette bulunan insanın "şeriat" temelinde oluşturduğu "despotik" anlayış ve zaten şikayetin amacıda bu "despotik anlayışı kabul ettirebilme çabası. Üstelik bunu "anti-şeriat" temeli üzerine bina edilmiş olan TD sitesinde yapıyor. Yani buranın kendi varlık nedenini yok etme çabası asıl niyeti oluşturuyor.

Bu ilk şikayet maddesinin konusuydu yani "Muhammed değil bir peygamber normal bir insan bile olamadı. Hayatı baştan sona "kötülüklere" adanmış bir hayattır." cümlesi onun ilk şikayet maddesi idi ve onun için asıl önemli olan da bu idi. Kendisinden önce Muhammedi korumak. İşte bu nokta onun gerçek niyetini apaçık ortaya koyuyordu. Tamamıyla Muhammed ve getirdiği dinin eleştirisi üzerine bina edilmiş bu siteyi benim üzerimden topyekün şiakeyet ediyordu.

Bunu o sitenin "kıdemli üyesi" olarak yapıyordu. Çünkü o bir şeriatçı idi ve kendi doğal davranış biçimini sergiliyordu. Bir fikir platformunu o fikir platformunun ruhunu yok etmek için kullanıyordu. Bir şeriatçının yapması gereken en doğal işi yapıyordu. Çünkü *bu insanların kendilerine verilen her imkanı kullanma ve zamanı gelince de kaldırıp atma konusunda eşsiz yetenekleri vardı.

Tabii site yönetimi bu birinci maddedeki şikayeti genel bir "niyet" göstergesi olarak almadı. Bunun yerine bu şikayet onunla benim aramdaki bir mesele imiş gibi daraltılmış hali ile ele aldı.. Halbuki şikayetin birinci maddesi olması bile dikkat çekici idi.

Şimdi gelelim "şahsıma yönelik saldırı" dediği kısım.

...Aklını da ruhunu da hayatını da şeytana satan senin sahte peygamberindir. Getir eleştirini öyle konuş *soytarı ! Ayet kopyalayarak cevap verilmez. Neyse eleştirin yapta görelim. Senin sahte peygamberinin bütün ipliğini pazara çıkarttık diye ne debeleniyorsun öyle sersem tavuk gibi ! ...
...Evet delikanlı bir müslo bekliyorum soytarı değil

Öncelikle bu şikayeti getirme biçimine dikkatini çekmek isterim. Burada kendisinin bana "ortada hiç sebep yok iken" ve ben onunla muhattap değil iken, kendi yazılarımı doğal akışı içinde yazar iken söylediği "ağır sözler" söylnmemiş gibi yansıtılarak veya gizlenmeye çalışılarak sanki ben durduk yere "soytarı" dermişim gibi veya durduk yere sağa sola hakaret eden birisiymişim gibi yansıtılmış ve dahası bu sözler 4 gün önce söylenirken şikayet etmemiş ve bir anda ne olduysa şikayet konusu olmuştur. Aslında onu şikayete götüren sebep bu sözler değildi. Çünkü o bu sözlerin nasıl kendisi tarafından yapılan bir kışkırtmanın sonucu olduğunu 4 gün önce çok iyi biliyordu ve ben o gün bu sözleri söyler iken şikayette bulunmamıştı çünkü daha o gün bile buna hakkı olmadığının farkındaydı .

Bana bu sözleri söyleyerek benim hiçte tahrik unsuru taşımayan ve içinde "sizi kandırmışlar" yerine *"keklemişler" gibi forum ortamında oldukça sıradan olan ve dahası kendisinin de yüzlerce defa bu tip sözcükleri bana karşı kullandığı türden bir ifade ne hikmet ise "tahrik" olarak değerlendirildi.

a- Tahrik yok idi.Çünkü bu tip sıradan sözcükleri yüzlerce defa bana karşı söylemiş ve ben bu tip sözcüklerde tahrik olmamıştım ve şikayette bulunmamıştım. Hatta ağır sözlerini bile şikayet etmemiş polemik ortamında bi mukabele cevaplamıştım.
b- Var idiyse böyle bir "hafif" tahrik" şu aşağıdaki sözleri haketmeme sebep olarak gösterilebilir miydi ?

Sende Ebu cehilin cahilliği ,ebu lehebin iğrençliği var biliyor musun?Hakkında ölümünden 200 sene sonra yazılmaya başlanmış kitaplardaki bilgilerle dünyanın en mükemmel insanına tutarsızca saldırmak senin gibi iğrenç insanlara özgü bişey olsa gerek.Ama az kaldı,ölüm bir nefes kadar ötende.1 Saniye daha yaşayacağının garantisi yok.Hesap gününün ağır hesabı seni bekliyor.Cehennem bütün korkunçluğuyla ağzını açmış seni bekliyor.Hemde ebediyyen.Allah'ın,meleklerin ve bütün mü'minlerin laneti senin üzerine olsun.

Ne hikmetse burada tahrik unsuru "keklenme" sözcüğüne dayandırılarak öne çıkartılmış ve aslında benim onu bu yukarıdaki sözlerinden dolayı şikayet etmem gerekirken * o beni "keklenmek" sözcüğü nedeni şikayet etmiştir üstelik o sözcüğün karşılığını bu yukarıdaki cümleleri orantısız bir biçimde vermiş olmasına rağmen. Yani hem suçludur hem güçlü güçlüdür.

Özellikle dikkat et, şikayete sebep olan ana unsur benim "keklenme" gibi forum ortamında oldukça sıradan olan ve forum ruhuna da uygun olan (çünkü şiddetli tartışmalar yaşıyoruz ve kimse bizden kitabi ifadeler bekleyemez) bir sıradan kelimedir ve dahası şikayetin ilk maddesini bu da oluşturmaz çünkü o daha baştan niyetini belirlemişti yukarıda söylediğim gibi.

Peki beni sebepsiz yere tahrik eden kendi sözleri ne idi:

Aklını şeytana satmış birisini görmek isteyen yukarıdaki yazıyı okusun.Ayetler kendisini yerin dibine geçirdiği halde nasıl da kendi lehine kullanmaya çalışıyor.Allah insanı işte böyle maskara ediyor *

Buradaki ifadelere bi bak:

1-Aklını şeytana satmış birisini
2-kendisini yerin dibine geçirdiği halde
3-maskara

Eğer Spartacus, bu sözleri sana ortada hiç bir gerekçe yok iken ve dahası senin metnine hiç eleştiri getirmeden yani şu galiz hakaret dolu sözlerini bile gerekçelendirememişken söyleselerdi hiçte benden farklı bir cevap vermezdin. Nereden mi biliyorum ? Geçmişten.....Ama geçmişten bildiğim başka bir şey daha var; o da senin beni kafanda zaten mahkum etmiş olmana neden olan ve bu kararda da kendisini ortaya koyarak senin "objektif" karar vermeni engelleyen *benim ile ilgili " önyargılarının" oluşu. (tabii geçmişte sen haklıydın onuda belirteyim)

Şimdi sana soruyorum: ortada iki ana polemik var: Birincisi yukarıda gördüğün gibi *ağır hakarete benim bi mukabele ağır hakretim ikincisi "Keklenmek" gibi hiç bir tahrik unsuru taşımayan--ama hadi taşıdı diyelim---hafif tahrike giren bir sözün cevabı olarak
içinde "Ebu cehilin cahilliği ,ebu lehebin iğrençliği var biliyor musun" ve ikinci defa *"iğrenç insan" gibi galiz hakaretlerde bulunan
bir cümle (ki bunu da ben şikayet etmedim onun şikayetinden sonra bi mukabele olarak getirdim) nasıl nasıl nasıl ve bi daha nasıl orantıs

Şimdi matematik yapalım:
(İlk tetikleycisi Hiramusta olan) AĞIR HAKARET +TAHRİK *= AĞIR HAKARET (bi mukabele)
(İlk tetikleyicisi benim olduğum iddia edilen ama gerçekte tetikleyci olmadığım) HAFİF TAHRİK= AĞIR HAKARET

Yani geçtik tetikleyici olma durumunu sadece "hakaretlerin niteliğinde" bile eşit olmayan bu durumu da mı göremedin Spartacus ?

Ben neden göremediğini biliyorum : Senin beni *kafanda zaten mahkum etmiş olmana neden olan ve bu kararda da kendisini ortaya koyarak senin "objektif" karar vermeni engelleyen geçmişten gelen benim ile ilgili " önyargılarının" oluşu.

Devam edecek.. Özellikle senin bu son metnini irdeleyeceğim...

sodomo--
05-12-2006, 17:02
Şu ifade eksik çıkmış tamamlıyorum:

nasıl nasıl nasıl ve bi daha nasıl orantısız bir biçimde aynı cezayı alır ?

vartor
05-12-2006, 17:36
Cok cok degerli dostum Sodomo,
Siteye girmekte zorluk cekiyorum, yazini simdi okuyabildim.Olgun uyelerimizi dusunmeye davet etmekti yazimin muhteviyati. Seni kirmak ve uzmek aklimin ucundan bile gecmez. Yalniz seni degil kimseyi de kirmak istemem. Yazilarinin uslubu hicbir zaman rahatsiz etmedi beni, hatta rahatlatti diyebilirim. Ezkamo'nun istifasiyla ilgili konuda, taraf tuttugumu da acikca yazdim.
*Beni adalet, esitlik o kadar ilgilendirmiyor. Muhim olan, bu ortamdan sesimizi birilerine duyurabilmek, sayisi az bile olsa, bazilarini dusunmeye zorlamak. Nasil bir seriyatci tebligi vazife edinmis ise, ben de bunu insanlik gorevim addediyorum.
*Yazima olan reaksiyonunu da, ben senden beklemezdim. Biraz dusunup ne demek istedigimi anlayacagini umardim. Bu yasta bir sey daha ogrendim, ofkeliyken en yakin dostundan bile uzak durulmasi gerektigini. Cunku ofke de ,ask ve iman gibi gozleri koreltip, beyni muhurluyormus.
* *Simdi ister dusun ister bana daril, ben Sodomo dostumu bellegimde her zaman guzel taraflariyla sakliyacagim.

sodomo--
05-12-2006, 17:52
Canın sağolsun Vartor, sen benim dostumsun ve hep öyle kalacaksın.

spartacus
05-12-2006, 18:05
Sevgili Sodomo
Araya girmek gibi bir niyetim yok. Ama sizin beni anladığınızı düşünmekten beni alıkoyan hiç bir şey yok.

Evvelce yaşanmış olay, ben bu olayda hiç kin gütmedim, neden güdeyim, fikirlerimiz vardı, izah edemedik kalktım 2 ay gittim, sadece izledim, olabilir böyle şeyler dedim. Ancak bu konuda kolay tepki verdiğiniz ve sinirlendiğiniz noktasında ifadem oldu. sadece anlık tepkiniz noktasındadır bu. Bu kanıya varmanız için o gün bu gündür tek bir niyet gösterimim olurdu... Olmadı çünkü böyle bir niyetim hiç olmadı...

"objektif" karar vermeni engelleyen *benim ile ilgili " önyargılarının" oluşu. (tabii geçmişte sen haklıydın onuda belirteyim) "
Ve anlık tepkinizi ifade ettikten sonrada hata bendeydi dedim...
Bir diğer üzerinde durduğum ise, kişilerin karşılaştırılmaması idi. Bunada şu açıklamayı getirdim, kişiler aynı kefeye konamaz yada birbirlerine karşı ölçüt alınamazlar, bu açıkca bizleri kendi kurallarımızı çiğnemeye götürür...

Ben sizi anlıyorum. Bir kişinin selameti için dahi olsa, siz kurallarınızı çiğnermisiniz? Beni sadece etik kısımı üzdü, sadece etik kısımı isimlerde, geçmişte vs değilim, düşünürken şu alandan da dışarı çıkmadım hiç.

Geriye kalan ve anlattığınız onca şey, kişilere ceza vererek değil zamanla ve bizlerin vereceği emekle, o insanlarıda madem gelmiş kitle gözetmeden aydınlatma üzerinedir. Bu tarz taşkınlık anlarında, biz müdahale etmiştik, yazısınıda oradan gören arkadaşımız almış, Hiramustaya 3 gün uzaklaştırılması konusunda başlık açılmıştı bile... Ama olmadı hocam, güven sorunu var gibi, sizde bizim yanlış gördüğümüz ve ceza vermeyi tartıştığımız bir SEVİYEYE karşı aynı seviyeden yanıt verdiniz, şimdi cezalandırlacak olan zaten bu seviye değilmiydi? Ne yapmalıydık, yada yapmalıydım? Bakın ne diyorsunuz;

Evet, Hiramusta sadece beni haksız yere eleştirmekle kalmıyor ve yönetimi köşeye sıkıştırdığını da düşünüyordu. Ya beni mahkum ettirecek ya da site yönetimini *müslüman üyelere "adaletsiz muamele" yapmakla suçlamış olacaktı; yani karar benim lehimde çıkarsa da her zaman ki "mazlum rolü" için eline bir koz daha geçmiş olacaktı.

Neyse, üzerinde durduğum o anki olay değil, incelenen konunun uç noktalarda olması ve işlenen konunun daha değerli olması idi. Ne oldu, şimdi o yazılar kesilmedi mi? Aksamaya uğramadı mı?

Tekrar yazmaktansa asıl kaygımı açıklayayım, copy-paste yapacağım, çünkü aynı şeyleri tekrarlayacağım. Ben böyle düşündüm, böyle düşünüyorum, peki sevgili Sodomo benim böyle düşünmemde sizin hiç payınız yokmuydu?

"Hiramustanın cezasının elde olmayan koşullardan, belkide eksiklerden dolayı konu seyrinden dolayı işletemiyor olabilme kaygısıdır benimki, ona verilen ceza sodomo'yuda değerlendirmeye almak zorunda bırakır, tartışmaya açar, bu kaygımıda uzun uzun ifade ettim ve yaşın yanında kuru krutuluyor kaygısı olarak özetledim hepsi bu.(değerlendirmelerde yaptığım bir tahlil olarak ortaya koymuştum"

Ceza ile kastım 3 gün uzaklaştırmadır, hakaret düzleminden dolayı, cezalandırılması gereken seviyedir dediysem, bu seviyeye istemeseniz dahi, işlediğiniz konu uç noktalarda olsa dahi, ben evvelce bir olaydan dolayı objektif olmasam dahi, sizde tamda cezaya delil olan seviyeye düşmüş olmadınız mı ? Bir kez benim kişisel yaklaştığımı, eksiğimi, gediğimi yanlışlığımı bir kenara bırakın, sizi hedef aldığımıda düşünüyorsanız dahi es geçin, bu olanlar olmasa dahi, seviye açısından ne değişecekti? Anlatırken zorlanıyor olabilirim, belki ayrıntısız hiç bir şeyi düşünmüyor olabilirim, herkes böyle olmayabilir bende böyleyim, bu yüzden daha ilk yazımda musluk örneğini vermiştim, şimdi hakaret etmeyi düşünün, forumun etik kurallarınca, sizin hakaretiniz ele alınmamalımıydı?

Ben ele aldım, yanlışında doğrusunda değilim ama özel bir çabamda yoktu, yönetimde bu noktadan ele aldı, kendi kurallarını kendisi çiğneyen olmamalıyız, 1 kişiyi mutlu etmek için bin kişiyi kırmamak gerekir. Uzun vadede düşünmek gerekir...

bana Görmemekle ithaf ettiğiniz Hiramusta davranışı olarak izah ettiğiniz tutum hakkında düşüncelerimi zaten ifade ettim, ama ne dedim, provake bile olsa, yapanı seviyeden dolayı cezalandırırsak ona yanıt verende aynı seviyeden olursa, bu ayrımsız ele alınmak zorunda bırakır bizi ve kişileri tartışmaya açar. Demiştim, ve öylede oldu... Bunun içinde Hiramusta cezayı hakediyor(koyuca yazdım) ancak şu halde verebilirmiyiz bu kaygıyı taşıyorum, çünkü cezalarda amaç kin gütmek yada öç almak değil, iyileştirme sağlamaktır eğer verilecek bir ceza iyileştirme yerine daha kötüye sonuçlar doğuracak ise iyi düşünülmelidir dedim, peki bana bunları söyleten sonuçlarda sizin hiç payınız yokmuydu?

Sende böyle bir durumda kalsan benimle aşağı yukarı aynı tepkiyi verirsin demişsin Sodomo, uzun bir zamanlar için evet öyleydi, ama insan mevzu fikirlerin paylaşımı olduğunda zamanla haklılığını kaybetmemeninde tecrübesini öğreniyor,, ama yinede aynı şekilde olamaz diye kesin konuşmuyorum, olursa anında bana 3 gün uzaklaştırma verilsin diyorum, hiç düşünülmeden yapılsın diyorum, yönetici ibaresimi, o benim için salt tekniktir, ben fikirlerimde gölge taşımıyorum, her zaman bir üyeyim ve bir üye olarak böyle bir şey yaparsam, ibareye bakılmaksızın 3 gün uzaklaştırma almam gerekiyorsa hemen, şimdi yapılsın diyorum, bu konuda ayrıcalık lüksüne sahip olamam, olmamalıyım. Sinirli anlarımız olabilir ama bu kullandığımız araca zarar vermemeli, bir şahıs olarak iletişimin etik kurallarını çiğnersem, bana uygulanacak ceza karşısında alınmak yerine, buraya olan güvenim zedelenmez... En azından yönetim benim için uygulanabilirliğini denetlediği kuralları çiğnemiştir demem, dedirtmem...

Görmediğimi ifade ettiğiniz yanlar için ise, gördüğümü aşağıdaki linkde görebilirsiniz, gördüklerimizi, görmediklerimiz açısından değilde belki yöntem farkını tartışmaya açabiliriz, ama yöntem farkı ile düşünceme göre hareket ediyor olmam aynı şeyler değildir; sanırım siz henüz bu yazıyı yazarken bende diğer tarafta yazıyordum, sizden 1 saat evvel göndermişim. *Kısaca anlayışlar düzeyinde kişileri mahkum etmekden değil, anlayışları çürüterek mahkum etmekten yanayım, bu düşüncemden dolayı uygulamada daha farklı bir şey yapmadım... Ne adına olursa olsun, insanlar sinirlenirler, kızarlar olağan şeylerdir, ama yinede bunlara sığınarak hakaret yada kişisel şeyleri makul görme adına, savunma adına başka şeyleri ve insan ilişkilerimizi mahkum etmeyelim, bıçak gibi kesip atmayalım...

http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=57942#57942

05-12-2006, 19:07
Merwe arkadaşımız kalın harflerle yazdığı açıklamada, verilen cezalar arasındaki oranda hangi kıstaslara göre ayarlama yaptığımızı söyledi. Sodomo arkadaş merwenin bu yazısını okumadı mı, okudu da anlamadı mı bilemiyorum.

Şunu tekrar etmek durumundayım. Sodomo ve Hiram arasındaki tartışmada, sodomo'nun "kek" kelimesini kullandığı mesaj ve arkasından hiramın hakareti olan mesajın değerlendirmesinde hiramın daha haksız durumda olduğunu bizler de gördük. Zaten dikkat ederseniz sodomo'nun "hafif tahrik" yaptığını ama hiramın bununla orantısız hakaret ettiğini yazdım kararın duyurusunda. Zaten hiram'a da uyarı verildi bu mesajından dolayı. Peki niye daha ağır ceza verilmedi diye sorarsanız detaylı açıklamasını yapayım:

Ezkamo ilk olarak yönetici forumunda "hirama 3 gün uzaklaştırma" başlığıyla talepte bulundu. Hiramın mesajını okuyunca ben de "ceza verilmeli hirama" diye mesaj yazdım. Ardında exclusive "hiramın bu ilk vukuatı, genellikle böyle değildir, uyarı verelim yeter bence" görüşünü bildirdi.

Ben forumları iyi takip eden biri olmadığım için exclusivenin bu belirlemesi hakkında fikir sahibi olmak için hiramın mesaj sayısına baktım ve 700'den fazla olduğunu gördüm. Gerçekten de bugüne dek yönetime hiramla ilgili şikayet gelmemişti. Ben ve diğer bazı arkdaşlara exclusivenin bu görüşü mantıklı geldi. Ayrıca hiramın mesajında sinkaflı küfür yoktu. Öyle olsaydı zaten geçmişini incelemezdim bile. "sende ebucehilin iğrençliği var" sözü kin ve aşağılama içeriyorsa da açıkçası bu biraz da sizin yorumunuza bağlı. Daha önce de belirttim. Benim için ebu cehil denen kişi Muhammedden daha değerlidir. Akıllı adamdır Ebu cehil, ta o zamanlar Muhammedin ne olduğunu anlamış. Bu nedenle ben bu sözleri çok da önemsemezdim açıkçası. Ama sodomo'nun kişisel tercihidir, bu sözleri şikayet etmiş. Biz de yönetim olarak önce mesajı silmişiz (sanırım merwe) sonra da kurulda Hiramı uyarmışız.

Yani hiramın sodomodan daha ağır olması gereken cezası, geçmişi göz önünde bulundurularak düşürülmüş ve bu durumda sanki sodomo ile aynı düzeyde suç işlemiş illüzyonu oluşmuştur. Biz bunu mu anlatamadık yoksa birileri anlamak mı istemedi bilemiyorum.

Gelelim "deyyus" kelimesine. Bu mesaj diğer konudan bağımsız ele alınmak durumundadır. Diyelim ki hiram önceki konuda zor durumda kaldı ve başka konularda acaba sodomo'nun açığını bulabilir miyim diyerek araştırdı ve bunu buldu. Evet, burada taktik bir saldırı var baştan beri ben de farkındayım ama Hiramın bu yöntemi legaldir. Merwe'nin de belirttiği gibi etik değildir ama legaldir, hukukidir. Hiram, madde madde şikayette bulunuyor. Her madde ele alınmak durumundadır. "AA kardeşim şu madde diğer konularla ilgili değil bunu şikayet olarak kabul edemeyiz" mi diyeceğiz?

Bir benzetme yapmak için Mustafa Sarıgülün CHP başkanlığına adaylık koyma dönemini hatırlatayım. Baykal ne yaptı? Sarıgül'ün geçmişini araştırdı ve bir açığını gösterdi kamuoyuna. Pek etik görünmüyordu o davranış ama legal midir legaldir. Hukuki midir, hukukidir. Hiramın yaptığını da ben buna benzetiyorum biraz.

Sonuç olarak verilen karar kişilere değil sözlere verilmiştir. Spartacus de bunu açıkladı. Bu kadar büyütülecek bir karar da değildir aslında. Ne yaptık bu kadar büyütülecek siteden mi uzaklaştırdık, üyueliği mi sildik? Alt tarafı şu şu sözler doğru değildir, onaylamıyoruz, bu sözleri kullanmayın bir daha anlamına gelen uyarı yaptık. Bunda bu kadar gümbürtü koparacak ne var anlamış değilim.

Eğer Hiramın neden daha fazla ceza almadığı idiyse esas kaygı, merwe'den sonra ben de bir kez daha açıklamış oldum bunu.

sodomo--
06-12-2006, 14:32
ENDİŞEN OLMASIN BU SON YAZIM, SİLMEDEN ÖNCE OKUMAN DİLEĞİ İLE....

Merwe arkadaşımız kalın harflerle yazdığı açıklamada, verilen cezalar arasındaki oranda hangi kıstaslara göre ayarlama yaptığımızı söyledi. Sodomo arkadaş merwenin bu yazısını okumadı mı, okudu da anlamadı mı bilemiyorum. * (Cem)

Ben her yazıyı okurum ve okumadan da cevap yazmam. Ama zannım odur ki; sen benim karar sonrası sana ve en son Sparta'ya yazdığım yazıları hiç okumamışsın. En azından Spartaya yazdığım cevabi yazıyı silmeden önce okusaydın keşke.

Şunu tekrar etmek durumundayım. Sodomo ve Hiram arasındaki tartışmada, sodomo'nun "kek" kelimesini kullandığı mesaj ve arkasından hiramın hakareti olan mesajın değerlendirmesinde hiramın daha haksız durumda olduğunu bizler de gördük. Zaten dikkat ederseniz sodomo'nun "hafif tahrik" yaptığını ama hiramın bununla orantısız hakaret ettiğini yazdım kararın duyurusunda. Zaten hiram'a da uyarı verildi bu mesajından dolayı.
Peki niye daha ağır ceza verilmedi diye sorarsanız detaylı açıklamasını yapayım:
Ezkamo ilk olarak yönetici forumunda "hirama 3 gün uzaklaştırma" başlığıyla talepte bulundu. Hiramın mesajını okuyunca ben de "ceza verilmeli hirama" diye mesaj yazdım. Ardında exclusive "hiramın bu ilk vukuatı, genellikle böyle değildir, uyarı verelim yeter bence" görüşünü bildirdi.

Ex'in dünyadan haberi yokmuş. Gerçi senin ve Sparta'nın da yok ama keşke Hiramusta kaç defa bana söylediği ağır hakaretlerden dolayı yazılarının silindiğini söyleyebilseydi..Ama o bunu yapacak kadar "delikanlı" birisi değil...O tipik bir şeriatçı gibi "hem suçlu hem güçlü" olduğu durumları arar. Ve benim "keklenmek" gibi hiçte hafif veya ağır bir tahrike girmeyen sözlerime en aşağılayıcı ifadelerle cevap verdikten sonra (yani aslında benim şikayet etmem gerekirken) tutar bi de şikayet eder. Burada "Yuh artık !" demek benim verebileceğim en ideal tepkidir.
Tabii *ben eğer onun bana söylediği hakaretler her defasında şikayet ile karşılık verseydim bugün sitede başka bir nickle bulunuyor olacaktı.
Tabii o benim kıymetimi de bilmeyecktir.

Ben forumları iyi takip eden biri olmadığım için exclusivenin bu belirlemesi hakkında fikir sahibi olmak için hiramın mesaj sayısına baktım ve 700'den fazla olduğunu gördüm. *Gerçekten de bugüne dek yönetime hiramla ilgili şikayet gelmemişti.

Gelmedi çünkü Hiram'ın karşısında kendisi gibi birisi yoktu, ben vardım...Ve ben de şikayet etmeyi (kendim ile ilgili olarak) kendime yakıştıramam (istisnalar hariç). Üstelik hem suçlu hem güçlü olacağım bi durumda şikayet etmek ancak Hiram gibilerine mahsustur.

Ben ve diğer bazı arkdaşlara exclusivenin bu görüşü mantıklı geldi.

Ex'in görüşlerini öğrenmek nasip olmadı bana. Keşke o da senin ve Sparta'nın yapığı gibi görüşlerini savunabilseydi..Ama eğer tek görüşü bu yukarıdaki gibi ise cevabımı vermiş oldum.

Ayrıca hiramın mesajında sinkaflı küfür yoktu. Öyle olsaydı zaten geçmişini incelemezdim bile. "sende ebucehilin iğrençliği var" sözü kin ve aşağılama içeriyorsa da açıkçası bu biraz da sizin yorumunuza bağlı. Daha önce de belirttim. Benim için ebu cehil denen kişi Muhammedden daha değerlidir. Akıllı adamdır Ebu cehil, ta o zamanlar Muhammedin ne olduğunu anlamış. Bu nedenle ben bu sözleri çok da önemsemezdim açıkçası. Ama sodomo'nun kişisel tercihidir, bu sözleri şikayet etmiş. Biz de yönetim olarak önce mesajı silmişiz (sanırım merwe) sonra da kurulda Hiramı uyarmışız.

Adam bana "Sen Ebu Cehilsin" demiyor bana "SEN İĞRENÇSİN" diyor. Bu cümlede Ebu Cehil'in önemi yok benim İĞRENÇ olmam konu ediliyor.... Bunu onun ikinci "iğrenç" kelimesinin geçtiği cümlesimnden de anlayabilirsin zaten: " ....senin gibi iğrenç insanlara özgü bişey olsa gerek" *Bak burada Ebu Cehil geçmiyor gördün mü ? Yani o ifadelerinde "İKİ" kere "iğrenç" kelimesi geçiyor... Bu kadar da mı uzaksın konudan?

Bak bi daha yazıyorum tam metnini ve altını çiziyorum o iki hakaretin:

Sende Ebu cehilin cahilliği ,ebu lehebin iğrençliği var biliyor musun?Hakkında ölümünden 200 sene sonra yazılmaya başlanmış kitaplardaki bilgilerle dünyanın en mükemmel insanına tutarsızca saldırmak senin gibi iğrenç insanlara özgü bişey olsa gerek.Ama az kaldı,ölüm bir nefes kadar ötende.1 Saniye daha yaşayacağının garantisi yok.Hesap gününün ağır hesabı seni bekliyor.Cehennem bütün korkunçluğuyla ağzını açmış seni bekliyor.Hemde ebediyyen.Allah'ın,meleklerin ve bütün mü'minlerin laneti senin üzerine olsun.

Ama bak aynı sözler ile ilgili Vartor'un yorumu hiçte seninki gibi değil :

VARTOR : "Silinmeden once, Hiramusta'nin yazdiklarini ben gordum, hatta isime bir daha baktim saskinliktan, bu sozler ondan mi cikti diye. Sizin gormediginiz isabet olmus."

İşte önyargısız bakışın isabeti buradadır. Eğer bir insanı zaten kafanda mahkum etmişsen onun mahkemesine nasıl gireceksin. Senin ve Sparta'nın yaptığı budur. Senin önyargını bana verdiğin önceki cevaplardan biliyorum, Sparta'nın benimle ilgili önyargısıda geçmişe dayanıyor, onuda tahmin ediyorum.

Bugüne kadar farklı bir "nick" ile bu siteye hiç girmedim ve bundan sonra da girmeyeceğim bu kesindir. Lakin hayali olarak bu yukarıdaki sözlerinle ilgili nedense senin tepkini ölçmek için farklı bir "nick"ile siteye girip sana "Sen..... gibi iğrençsin" dediğimi hayal ettim bir an. Vardığım sonuç senin beni hemen "banlaman" yani bırak disiplin cezası şu bu, direk kapı dışarı koyman oldu.
Nereden mi biliyorum ? Sadece YK'nın kararını eleştirdiğim için gösterdiğin o beni "aşağılayıcı" tepkiden...Demek böyle bir lafa muhattap olan ile konuya dışarıdan bakanın algılayışında her daim bir fark oluyormuş....

"....ancak sinakaflı bir küfür yok"

Demek aşağılayıcı hakaretler ile küfür farklı değerlendiriliyor... Bence küfürün cezası daha hafif olmalı. Çünkü küfür bir refleksdir ama aşağılayıcı hakaret "içeriği" olan bir ifadedir ve küfürdeki gibi kaynağını "öfke"den almaz " daha önceki "negatif birikimden" alır. Ama sen hep dışarıdan baktığın için göremiyorsun. Keşke kendini benim yerime koyabilseydin ama önyargıların buna engel oldu.

Yani hiramın sodomodan daha ağır olması gereken cezası, geçmişi göz önünde bulundurularak düşürülmüş ve bu durumda sanki sodomo ile aynı düzeyde suç işlemiş illüzyonu oluşmuştur. Biz bunu mu anlatamadık yoksa birileri anlamak mı istemedi bilemiyorum.

O birileri anladı endişen olmasın. Geçmişi temiz birisi (!) ile geçmişi sabıkalı birisi olarak bir davaya girmek demek ki dezavantaj oluşturuyormuş. Oldu olacak bütün geçmişlerimizi koysaydık masaya... Sparta çok sever böyle genellemeler üzerinden gitmeyi ve bi şeyi sorgularken arkasındaki 40 bin yıllık tarihten başlayarak gelir ve zannımca benim bu sitedeki bütün geçmişimi de masaya yatırmıştır kararını verirken. Seninkini biliyorum zaten beni "küfürbaz" olmakla itham etmiş ve beni "çeki düzene girmeye" davet etmiştin. "Önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur" demiş bir bilim adamı ya, o misal...

Gelelim "deyyus" kelimesine. Bu mesaj diğer konudan bağımsız ele alınmak durumundadır. Diyelim ki hiram önceki konuda zor durumda kaldı ve başka konularda acaba sodomo'nun açığını bulabilir miyim diyerek araştırdı ve bunu buldu. Evet, burada taktik bir saldırı var baştan beri ben de farkındayım ama Hiramın bu yöntemi legaldir. Merwe'nin de belirttiği gibi etik değildir ama legaldir, hukukidir. Hiram, madde madde şikayette bulunuyor. Her madde ele alınmak durumundadır. "AA kardeşim şu madde diğer konularla ilgili değil bunu şikayet olarak kabul edemeyiz" mi diyeceğiz?

1--Herşeyden önce o "deyyus" değil "Bre deyyuslar"idi. İkisi arasındaki farkı da Sargon keskin zekasıyla tespit etti ve yazdı. Lütfen okuyuver Sargon'un o yazısını sana zahmet...

2--"Deyyus" kelimesinin anlamı ile neden uğraşırsın ki? Sözlüğe bakarak olmaz kaç kere söyledim sözcüğün kendisi değil "söyleniş amacı" önemlidir diye... Mesela; ben bir insana "koyun gibisin" desem bu hakarete mi girer yoksa "koyun" şirin bir hayvandır diye ona şirinlik mi atfetmiş olurum ? Burada sözlük karşılığı ile kullanılmadı. Bunu sende biliyorsun. Bu ifade cümlede "vurgu artırıcı" bir ünlemdir. Dil de bunlar doğaldır. Hatta edebi eserlerde de bu tip argo ifadeler geçer...Hep örnek gösterilir Can Yücel mesela ....Bunlar dili zenginleştiren öğelerdir.
Kaldı ki, forum ortamlarında ifadeler "konuşma diliyle yazılır veya böylesi daha makbuldür, sonuçta burada kitap yazmıyoruz, değil mi? ,

3--"Bre deyyuslar !" ifadesi kime söylenmiştir ? Hiramustaya mı? Hayır Diyanet'e... Peki *niye Hiramusta şikayette bulundu ? Çünkü o bütün islam alemini kurum ve kuralları ile temsilen burada bulunuyor... Daha doğrusu sizin kararınızdan çıkarttığım sonuç bu. Demek Hiram'ı Diyanet'in temilcisi olarak görüyorsun...

4--Eğer *"Bre deyyuslar" ifadesi hakarete giriyorsa bile cezayı neden şikayetin bağlamından düşürüp vermediniz ? Yani YK olarak ceza versen onu da kabul edecektim ama neden Hiram'ın şikayeti bağlamında ceza verdin, neden ?

Tabii bu bağlamda Spartacus'ün şu sorusuna da cevap vermiş oldum. ".....maskara kelimesi 3 gün uzaklaştırmayı haketti ise, deyyus kelimesi yerinde yada makul bir kelimemidir? *

İlave olarak orada tek bir hakaret yoktu üç tane hakaret vardı:

1-Aklını şeytana satmış birisini
2-kendisini yerin dibine geçirdiği halde
3-maskara

Ve bunlar ortada bir sebep olmadan söylenmişti ve ağır hakarete giriyordu. "Tetiği ilk çeken bütün savaş tazminatını öder" ama ilk söylenenler ile cevabi söylenenleri aynı kefeye koymakta Spartacus'un önem vermediği "adil" olmanın kriteri olmasa gerek...
Umarım Spartacus inceliği görecektir ve bi daha da yüzeysel değerlendirmeler yapmayacaktır.

Bir benzetme yapmak için Mustafa Sarıgülün CHP başkanlığına adaylık koyma dönemini hatırlatayım. Baykal ne yaptı? Sarıgül'ün geçmişini araştırdı ve bir açığını gösterdi kamuoyuna. Pek etik görünmüyordu o davranış ama legal midir legaldir. Hukuki midir, hukukidir. Hiramın yaptığını da ben buna benzetiyorum biraz.

İyi ki CHP örneği verdin. Mesela CHP'de bir AKP'li kıdemli üye olabilir mi ? Hatta üye bile olamaz. Çizgi sorununu anlamayanlar için ideal bir örnek oluşturur siyasi partiler...

Sonuç olarak verilen karar kişilere değil sözlere verilmiştir.

Kararlar sözlere göre değil sözlerin arkasında yatan *"niyetlere" göre verilir öncelikle. Eğer Spartacus'a yazdığım cevabi yazıyı silmek yerine okusaydın bunu anlardın.

Bu kadar büyütülecek bir karar da değildir aslında.

Müsade et de ona "mağdur" karar versin. Kararın muhattabı olmayanların kolay kolay anlayacağı bir şey değil bu.

Ne yaptık bu kadar büyütülecek siteden mi uzaklaştırdık, üyueliği mi sildik?

Ne kadar yüzeysel bir bakış..

Alt tarafı şu şu sözler doğru değildir, onaylamıyoruz, bu sözleri kullanmayın bir daha anlamına gelen uyarı yaptık. Bunda bu kadar gümbürtü koparacak ne var anlamış değilim.

Gümbürtüyü ben koparmadım, ben kararın yanlışlığını vurguladım... Eğer gerçek hayatta olsa o zaman "temyize" giderdik burada o imkan yok. Üstellik "ne var anlamış değilim" sözünü de ben anlamış değilim, çünkü bu karar sonrası benimle eğlenenlerin hali de mi dikkatini çekmedi ? Yani bu karar ile beni "eğlence" konusu yaptın ve bunu anlayacağını da zannetmiyorum. Dedim ya, kendini benim yerime koyamadın...

Eğer Hiramın neden daha fazla ceza almadığı idiyse esas kaygı, merwe'den sonra ben de bir kez daha açıklamış oldum bunu.

Neden sürekli Merve'den bahsediyorsun? Meşruiyet arayışı mı ? Hani ikide bir 6 ya karşı 1 oyla alındı karar diyerek ve hatta tek tek isim sayarak hatayı tabana yayıp kendini kurtarma gayretkeşliği mi? Peki soruyorum sana ve Spartaya: Zaten kafanızda vermiş olduğunu kararı, YK'nın diğer yeni üyelerine kabul ettirmek için özel bir çabanız oldu mu? Özellikle Sparta'nın geçmişte benimle yaşadıkları bu karara yansıdı mı ? Senin benimle ilgili önyargıların zaten o yaptığın açıklamada görüldü ve zannımca Sparta'nında böyle önyargıları vardı. *Sonuçta ikinizinde "objektif" olmayı başaramadığınızı görüyorum. Zordur objektif olabilmek, hakkınız var....

-----------

Not: Artık burada noktalıyorum yazılarımı ve kısır döngüye girmemek için sen cevap yazsan bile bir cavabım olmayacak. Spartaya 3-4 saat uğraşarak yazdığım ve senin sildiğin detaylı cevabi yazımı (ki devamı da olacaktı) eğer kendisi okumadıysa ona özel mesaj ile gönderebilirim ama bence artık bununda önemi yok..

Kalın sağlıcakla.

sodomo--
06-12-2006, 14:38
Çok çok özür dilerim, yeni farkettim ki benim yazımı silmemişsin. En son Sparta'nın yazısını görünce öyle zannetim. Bu yüzden "yazımın silinmesi" ile ilgili bütün yorumlarım geçersizdir.

Kalın sağlıcakla....

frodo
06-12-2006, 15:03
Sevgili sodomo ;

* * * * * * Kalın sağlıcakla demişsin..Bu gidiyorum demek mi ?
Ben anlamadım kafam karıştı...Yani bu sitede yazarken Y.K için mi
yazıyordun sevgili sodomo ? Ben aydınlanmaya bir mum yakma olarak
görmüştüm..Sitede yazanlar içerisinde "içi dolu" yazılar asabilen bir
kaç kişiden biriydin sevgili sodomo..Küsmek , gitmek kime ne anlatacak ?

* * * * * * Hadi biz yanlış yaptık. Ya sen sodomo ?

* * * * * * Olmadı sevgili sodomo..

* * * * * * Senin yerin burası..Eğer YK üyesi olsaydın ve istifa etse idin
bu anlaşılır bir şeydi..İlkelerinin gereği derdik..Ama küsüp giderek,
bize kızıp karanlıklara açtığın kavgada yerini boş mu bırakacaksın ?

06-12-2006, 15:14
İyi ki CHP örneği verdin. Mesela CHP'de bir AKP'li kıdemli üye olabilir mi ? Hatta üye bile olamaz. Çizgi sorununu anlamayanlar için ideal bir örnek oluşturur siyasi partiler...

Burası sitenin herkese açık forum bölümü. Ve özellikle Müslümanların katılımının beklendiği, arzulandığı bir bölüm. Eğer müslümanlar başta olmak üzere dinliler bu forumlara girmez ise site olarak amacımıza ulaşamamış oluruz. Çünkü çoğu insan bu forumlara müslüman-ateist/dinsiz tartışmaları için giriyor. "Dinlerden Özgürlük" adlı forumun durumunu biliyorsun. Doğru düzgün tık bile yok neden? Çünkü müslümanlar orada yok. Non-teistlerin orada kendi içinde konuşması çoğu insana cazip gelmiyor. O halde bu sitede müslümanları tutmamız gerekir. Sadece kendi açımızdan konuları yazabilirdik müslümanlara yasak ederdik ama o zaman cazibemiz bu kadar olmazdı. Biraz da Müslümanları tutabilmek için kıdemli üyelik verdik. Bunları aslında sen de biliyorsun. Bu nedenele AKP benzetmen hiç uymamış.

"Deyyus" kelimesinin anlamı ile neden uğraşırsın ki? Sözlüğe bakarak olmaz kaç kere söyledim sözcüğün kendisi değil "söyleniş amacı" önemlidir diye.

Zaten söyleniş amacı göz önüne alındığı için uyarı aldın. Kelimenin tam anlamıyla kullanmış olduğuna inansaydık uzaklaştırma gibi daha ağır ceza alman gerekiyordu.

"Bre deyyuslar !" ifadesi kime söylenmiştir ? Hiramustaya mı? Hayır Diyanet'e... Peki *niye Hiramusta şikayette bulundu ?

Forum Kurallarımızı aylar öncesinden duyurduk. Onları bilmiyorum deme. 4. maddesine tekrar bak.

Adam bana "Sen Ebu Cehilsin" demiyor bana "SEN İĞRENÇSİN" diyor.

Senin evelden mcin'e söylediğin ve uyarı aldığın sözleri burada tekrar yazmamın anlamı yok. Eğer "iğrençsin" kelimesi uyarıdan daha fazla bir cezayı örneğin 3 günlük uzaklaştırmayı hakediyor diye düşünüyorsan, senin mcin'e söylediğin sözlerden dolayı çok daha ağır ceza alman gerekirdi.

austuryaliyasin
06-12-2006, 16:33
Dinsel inanci olmayan insanlara displin ayricaligi taninmasi bu sitenin tarafsizliginina gölge düsürür.O zaman tek tarafli görüslerin savunuldugu bir site olurki buda siteninkalitesini azaltir.

06-12-2006, 18:28
Konu ile ilgili site üyelerinin ortalama görüşü belli olmuştur. Gerek ezkamo gerekse de sodomo görüşlerini bundan önce haklarında disiplin kararı verilen diğer üyelere sağlamadığımız ifade özgürlüğünden faydalanmışlardır. Günlerden beri tartışma devam etmektedir. Ancak artık tarafların görüşleri önemli ölçüde belirgin olduğundan dolayı tartışmanın uzaması polemiğe dönüşmesi demektir. Bu durum artık görüş bildirme durumundan öteye geçmektedir. Bundan dolayı ezkamo'nun buraya yazdığı son mesaj tarafımdan silinmiştir. Konuyu kilitliyorum. Sitenin daha fazla yıpranmaması gerektiğini düşünüyorum.

Tartışmalar kişiselleşmiş durumda ve bundan çoğu insan şikayetçi.

Artık yapmamız gereken önümüzdeki gelişme projelerine odaklanmak olmalı. Yabancı non-teist sitelerle ilişkiler artırılmalı, sitemizdeki İngilizce sayfası geliştirilmeli, internet radyomuzda müzik haricinde din ve laiklik konulu programlar yapmanın yollar araştırılmalı, sitemizin ana sayfasını gazetelerin güncel olaylar hakkındaki taze yorumları gibi yapmalı ve ziyaretçiler güncel olaylar hakkında sitemizin görüşlerini buradan okuyabilmeli. Bunun için sitemizin en iyi kalemlerine ana sayfada köşeler veren tasarıma gitmeli. Vakit gazetesi ve mustafaakyol.org gibi sitelerle mücadele edebilmenin yol ve yöntemleri ele alınmalı vs. vs.

Forum Kurallarımız veya Tüzüğümüz hakkında eleştiriler varsa bunlar dile getirilmeli gerekirse değiştirilmeli.

Bunlar kişisel görüşlerim tabiki, hepberaber ele alınır, eklenir-çıkarılır. Nihayetinde demek istediğim artık polemikleri bırakıp ileriye bakmalı.

frodo
06-12-2006, 19:31
Değerli arkadaşlar:

Sizi bilmem ama ben bu kişisel atışmalardan sıkıldım..Son bir kaç gündür karşılıklı atışmalardan başka bir şey yok. Üstelik "ilkeler" adına başlayıp kayıkçı kavgasına dönüşen bir manzumeler dizisi olmaya başladı..

Siteye gelen üyeler ve misafirler kim kime ne demişten başka şeyler okumalı.

Siteye emeği geçen herkes "benim" gözümde saygındır. Yanlışlar yapmıyor muyuz ? Bu mümkün mü? Elbette yapıyoruz. Ama bu sürdürülen tartışmaların kime ne faydası oldu ? Egolarımızdan başka ?

Her yeni yazı artık kabuk bağlaması gereken bir yarayı kanatıyor.

Canımız yanıyor, bırakın didişmeyi. Söyleyecek başka şeylerimiz yok mu ? *Bundan sonra bu konudaki her yazıyı sileceğim. ..