PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite öğrencisine işkence yaptılar, 'Tayyip'i seviyorum' dedirtmek istediler

xcan
07-06-2013, 12:21
Üniversite öğrencisine işkence yaptılar, 'Tayyip'i seviyorum' dedirtmek istediler

http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/haber_resmi_v4/images/gozaltiiskence124.jpg

Olaylar sırasında polislerin şiddetine uğrayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Başak Özçelik kendisini dövenlerin, “İşte AKP Gençlik Kolları’nın gücü” sözlerini kullandığını, zorla “Tayyip’i seviyorum, Türk polisini seviyorum” dedirtilmek istendiğini vurguladı.
Tamamı
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/universite-ogrencisine-iskence-yaptilar-tayyipi-seviyorum-dedirtmek-istediler-habe

evrensel-insan
07-06-2013, 12:49
Üniversite öğrencisi Başak Özçelik, kendisini dövenlerin, “İşte AKP Gençlik Kolları’nın gücü” sözlerini söylediklerini aktardı

T24

İzmir’de Gezi Parkı protestoları sırasında sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden direniş çağrısı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 34 gençten 33’ü dün serbest bırakıldı. Olaylar sırasında polislerin şiddetine uğrayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Başak Özçelik ise kendisini dövenlerin, “İşte AKP Gençlik Kolları’nın gücü” sözlerini kullandığını, zorla “Tayyip’i seviyorum, Türk polisini seviyorum” dedirtilmek istendiğini vurguladı

http://t24.com.tr/haber/gozaltina-alinan-gezi-direniscisi-polis-tayyipi-polisi-seviyorum-dememi-istedi/231485

Ahlaksız
07-06-2013, 12:55
İşte bu ...çocukları bu sözleri/eylemleri yapmasınlar diye insanların sokakta feryat etmelerini desteklemiyorum..Bu ...çocuklarının içlerindeki öfkeyi de açığa çıkarmış olduğunuzun farkında değilsiniz..

murted
07-06-2013, 14:39
Nolan, siz bir avuç vatanseverin isyan ederek durumu daha da kötüye götüreceğini, işgalcilerin kızıp halka daha fazla zulmedeceklerini düşünen padişah yandaşlarına benziyorsunuz. Onlara göre de bu isyan çılgınlıktı ve itilaf devletleri daha çok kızacak, elleri de güçlendiğinden Osmanlıya daha fazla zarar verecektiler. Bunlara göre kazanılması asla mümkün olmayan bir mücadeleye girmek daha fazla vatan evladının telef olmasına neden olacaktı. Seninki de ona benziyor.

Hiç Kurtuluş Savaşı ile bu bir olur mu deme? Aynı şey...
Normal yollar tıkanınca onlar silaha sarılmış, bugünkülerde meydanlara inmişler. Ayrıca bunların yaptıkları esasında devlet nezninde meşru.

Bir de ölenleri, gözünü, uzuvlarını falan kaybedenleri bir kenara koyarsak bazısının ömrü boyunca taşıyacağı izler eğer görüntülerini çok bozmuyorlarsa onlar için gurur kaynağı olacaktır. Kızın canı yanmış ama hiç de pişmanmış gibi durmuyor. Onları düşünmeyi bırak sen, onlar kendilerini düşünürlar.

rasa
07-06-2013, 14:53
Bir zamanlar istanbul başta olmak üzere vatanın birçok yeri işğal edilmişti, devletin başı ve onun yardakcıları mücadeleye ğüçümüz yetmez bizim için en hayırlısı işğal devletlerinin vereceği kararlara itiraz etmeyip boyun eğmektir! gibi garip bir bahaneye sığınmışlar, herkeside bu doğrultuda olması için gayret sarfetmişlerdi. Buna karşılık M.Kemal Paşa ve silah arkadaşları, bir gurup aydın insan ise ne pahasına olursa olsun top yekün bir milli mücadele taraftarı idiler. Bu uğurda elbette ölenler ve yaralananlar olacağını biliyorlardı her şeye karşın bu hayati kararı verdikleri için bu günkü ülkeye sahip olduk.
Şimdi bu ilk okul tarih derside nerden çıktı diyenleriniz olacaktır biliyorum.
BİR ÜYE KEMALİZMİ ANLAMAK LAZIM ONU ÖĞRETMEK LAZIM GENÇLERE ! diyordu'da hatırlatayım dedim.:smash:

Ahlaksız
07-06-2013, 15:15
Nolan, siz bir avuç vatanseverin isyan ederek durumu daha da kötüye götüreceğini, işgalcilerin kızıp halka daha fazla zulmedeceklerini düşünen padişah yandaşlarına benziyorsunuz.
Demagoji yapma..Geçeceksin bunları..
Bak sana şunu söyleyim sevgili mürted..Erdoğan halktan özür diledi ve Gezi parkına dokunmadı diyelim..Ayrıca alkol ve köprü ismi gibi şeylerden de vazgeçti diyelim..Ne olur sence?
Bu meydanlarda yine kurtuluş savaşı(?) vermeye devam mı eder insanlar,yoksa vaz mı geçerler bu çılgınlıklarından?

Ben söyleyim size..Tayyip isterse herkesin eve dönmesini sağlıyabilir ama bunu yapmıyor..Israrla insanları kışkırtıyor ve insanlarda zokayı yutuyorlar işte..

Bugün yarın 8-10 tane ...çocuğu,ellerine sopa/silah/bıçak ile gezi parkına dalarlarsa ne olacak?

Bir noktayı es geçiyorsunuz..Karşınızdaki poliste bu ülkenin vatandaşı..Bizi birbirimizi kırdırmaya çalışıyorlar ama kime anlatıyorum ben bunları..Herkes herşeyi çözmüş..''Bu yaptığım doğru diyor'' herkes,başka da bir şey demiyor..!

Neva
07-06-2013, 19:35
Nolan, siz bir avuç vatanseverin isyan ederek durumu daha da kötüye götüreceğini, işgalcilerin kızıp halka daha fazla zulmedeceklerini düşünen padişah yandaşlarına benziyorsunuz. Onlara göre de bu isyan çılgınlıktı ve itilaf devletleri daha çok kızacak, elleri de güçlendiğinden Osmanlıya daha fazla zarar verecektiler. Bunlara göre kazanılması asla mümkün olmayan bir mücadeleye girmek daha fazla vatan evladının telef olmasına neden olacaktı. Seninki de ona benziyor.

Hiç Kurtuluş Savaşı ile bu bir olur mu deme? Aynı şey...
Normal yollar tıkanınca onlar silaha sarılmış, bugünkülerde meydanlara inmişler. Ayrıca bunların yaptıkları esasında devlet nezninde meşru.

Bir de ölenleri, gözünü, uzuvlarını falan kaybedenleri bir kenara koyarsak bazısının ömrü boyunca taşıyacağı izler eğer görüntülerini çok bozmuyorlarsa onlar için gurur kaynağı olacaktır. Kızın canı yanmış ama hiç de pişmanmış gibi durmuyor. Onları düşünmeyi bırak sen, onlar kendilerini düşünürlar.

Aynen murted, katiliyorum sana.

Onlar kendilerini dusunurler.

ALKA
08-06-2013, 02:34
NOLAN'ın söylemek istediği masal şuna benziyor: "aman ne olur seni döven kocana karşı çıkma, seni döverse de dövmesine karşı çıkma. Karşı söz söyleme, yoksa seni daha çok döver, hatta gözü döner seni öldürür. Dövülüyorsan buna katlan, tatlı sözle belki onu ikna edersin, kocanın bir sadist olduğunu hiç sanmıyorum ama gözü dönebilir ve seni öldürebilir, aslında melek gibi bir kocan var"...

Ama o koca zaten onu sussa da dövecek, susmasa da.

Kozmik Perspektif
08-06-2013, 02:44
Bu umutsuz bir pasifizm anlamına geliyor ve özgürlükler için herhangi bir gelecek vaad etmiyor.

Ahlaksız
08-06-2013, 03:00
NOLAN'ın söylemek istediği masal şuna benziyor: "aman ne olur seni döven kocana karşı çıkma, seni döverse de dövmesine karşı çıkma. Karşı söz söyleme, yoksa seni daha çok döver, hatta gözü döner seni öldürür. Dövülüyorsan buna katlan, tatlı sözle belki onu ikna edersin, kocanın bir sadist olduğunu hiç sanmıyorum ama gözü dönebilir ve seni öldürebilir, aslında melek gibi bir kocan var"...

Ama o koca zaten onu sussa da dövecek, susmasa da.
Sevgili Alka;geçin bu teşbihleri..Böyle bir yere varamazsınız..

Siz hayatınızda Akp'li biri ile muhabbet ettiniz mi?
İmam hatip mezunu birinin kafa yapısı hakkında en ufak bir fikriniz var mı?
Müslüman kafa yapısını iyi bilirmisiniz?

Siz bana bunlardan bahsedin..

Ben size burada hikaye anlatmıyorum..Burada trollük yapmıyorum..Sizlerle farklı düşündüğüm için,sizlere muhalif olduğum için zevk almıyorum..Ne demeye çalıştığımı anlamaya çalışın..Bana göbels tohumu veya farklı küfürler edenlere hadlerini bildirin..Biz burada fikir belirtmeye geliyoruz sadece,küfür yemeye değil..İnsanlar sırf sizden farklı düşünüyorlar diye,insanlarla dalga geçmeyin veya edilen küfürlere sessiz kalmayın..
NOLAN'ın söylemek istediği masal
Ne demektir bu?
Ben burada masal mı anlatıyorum yani?!

Nevandaar
08-06-2013, 03:12
@ Nolan

İmam Hatiplileri ve koyu muhafazakarları öcüymüş gibi tasvir ediyorsunuz. İmam Hatipli değilim ve Türkiye'nin batı, laik kesiminden geliyorum. Her ne kadar koyu muhafazakar insanlar çevremde çok olmuşsa da sizin kadar tanıyamam doğal olarak.
Ancak yine de durumun bu kadar vahim olacağına inanasım gelmiyor pek. Farkında olamadan, duygusal davranarak fazla negatif düşüncelere kapılıyor olabilir misiniz?

Ahlaksız
08-06-2013, 03:15
@ Nolan

İmam Hatiplileri ve koyu muhafazakarları öcüymüş gibi tasvir ediyorsunuz. İmam Hatipli değilim ve Türkiye'nin batı, laik kesiminden geliyorum. Her ne kadar koyu muhafazakar insanlar çevremde çok olmuşsa da sizin kadar tanıyamam doğal olarak.
Ancak yine de durumun bu kadar vahim olacağına inanasım gelmiyor pek. Farkında olamadan, duygusal davranarak fazla negatif düşüncelere kapılıyor olabilir misiniz?
''İşim ve ailem olmasaydı eğer,Suriye'ye Esad'a karşı savaşmaya giderdim'' diyen çok yakın bir akademisyen imam hatipli arkadaşım var..

Başka bir şey söylememe gerek var mı?

ALKA
08-06-2013, 04:10
Ne demektir bu?
Ben burada masal mı anlatıyorum yani?!

Tamam, masal tanımı için özür dilerim NOLAN. "Doğru bulmadığım taraf" olarak burada düzeltmiş olayım. O tarafı doğru bulmuyorum. Yani düşüncelerinize katılmıyorum ve bunun bir yararı olacağına inanmıyorum. Siz de lütfen "o kişin katili sizsiniz" gibi suçlamalarda bulunmayın. Bu da sinirleri çok geriyor ve provokasyona neden oluyor. Bu bir kadına "kocan seni dövüyorsa bunun suçlusu sensin" demeye benziyor.

Ama anlatmak istediğim şu: Erdoğan istifa etmeyecek daha da sert tavır alacak diye oturup kaderimize razı olacak değiliz, neticesinde savaşa gitmiyoruz, direniyoruz direniyor.