PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anti-kapitalist muslumanlardan Cuma namazi

Neva
07-06-2013, 22:02
Bugün Gezi eylemlerinde bir ilk yaşandı. Önceki günlerde vakit namazı kılınmıştı ama bugün Antikapitalist Müslümanlar topluca cuma namazı kıldı.

Namaz sırasında ilklere bir başkası daha eklendi. Namaz kılanları sol görüşlü gençler provokasyonlara karşı koruması dikkat çekti.

Gezi Parkı’nda iki gün önce Kandil duası yapan Anti-Kapitalist Müslümanlar grubu üyeleri tarafından Cuma namazı için yerlere halı, kilim ve battaniyeler serildi. Müezzin tarafından megafonla ezan okunmasının ardından göstericiler Cuma namazı için saf tuttu.

Cuma namazının sünnetinin kılınmasının ardından Anti-Kapitalist Müslümanlar grubu üyesi tarafından Cuma Hutbesi okundu.
Hutbede, “Bu Cuma saatinde Taksim Gezi Parkı’nda buluştuk ve ülkeyi talan edenlerden hesap sormaya geldik. Bu saldırı bir insanlık suçudur. İnsanların birlik olarak haklarını savunması meşrudur, haktır, caizdir. Artık kimse, haksız yollardan elde ettiği güce güvenerek haksızlık yapamayacak. Hiçbir peygamber göremezsiniz ki halkına karşı hükümdarları desteklesin. Mevcut iktidar her platformda Necip Fazıl’dan, Mehmet Akif’ten şiirler okuyor. Biz de Başbakan'a buradan Allah’ın ayetleri ile cevap veriyoruz” denildi.

Ardından Yazar İhsan Eliaçık tarafından Cuma namazı kıldırıldı. Cuma namazının ardından gösterilerde yaşamını yitirenler ve Adana’da göstericileri kovalarken düşüp şehit olan Komiser Mustafa Sarı için de gıyabi cenaze namazı kılındı.
Namazın ardından bir açıklama yapan Eliaçık, “Okunan Cuma hutbesi, 11 gündür göğüs göğüse direnen gençlerin hazırladığı bir hutbedir” dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/gezihaberleri/23454220.asp

Birilerine gore, sanirim bu musluman arkadaslar da terorist, capulcu, ayyas filan olmali...!

errata
07-06-2013, 22:44
İhsan Eliaçık ve grubunun desteklenmesi gerekiyor.
Bu insanlar Kur'anı farklı bir tarzda yorumlayarak, mülkiyet eşitliği, ifade özgürlüğü, birey hakları gibi kavramlara varabilmekteler.

5-6 ay önce bizler gibi insanlar tarafından desteklenmelerine karşı çıkmıştım, ancak geçen aylarda İhsan Eliaçık'ı yakından tanıma fırsatı buldum ve fikirlerim tam tersi istikamette değişti. Baskıcı, geri kafalı, bireyi ezip un ufak eden, kadını değersiz kılan köhne anlayışa karşı desteği hak ediyorlar. Selam olsun.

evrensel-insan
08-06-2013, 00:20
Gezi'nin kadın eylemcilerinden başörtülü kadınlara uygulanan şiddete tepki

Gezi Parkı'nın kadın direnişçileri, başörtülü kadınların saldırıya uğramalarına karşı yürüdü

T24

Gezi Parkı eylemcileri arasında yer alan kadın direnişçiler, farklı semtlerde bazı kadınların başörtülü oldukları için saldırıya uğramalarına karşı tepkilerini dile getirmek için 16:30′da Kabataş İskelesi’nde buluşup Gezi Parkı’na doğru yürüdü.

Ellerinde "Taksim bizim, Çarşı bizim, Cadde bizim" yazılı büyük bir pankartla yürüyen kadın eylemciler "Başörtülü kadınlara yönelik hiçbir şiddet kabul edilemez" dedi.

Gezi Parkı eylemlerine dair haberler veren Platformhaber.net'te yayımlanan "Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar İnisiyatifi, Gezi Parkı’na Yürüyecek" başlıklı duyuru şöyleydi:

Biz Müslüman kadınlar, Gezi direnişi başladığından beri, direnişin içinde yer alanlar olarak İstanbul’un çeşitli semtlerinde başörtülü kadınların birtakım saldırılara maruz kaldığını biliyoruz.

Gezi Parkı’nda hiçbir taciz vakası duyulmamışken, başka semtlerde gerçekleştirilen bu saldırılar bizi endişelendiriyor.

Yaşananlar karşısında tepkimizi dile getirmek için yarın 16:30′da Kabataş İskelesi’nde buluşup, dövizlerimiz ve sloganlarımız eşliğinde Gezi Parkı’na yürüyeceğiz.

Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar İnisiyatifi

Gezi'nin kadın eylemcilerinden başörtülü kadınlara uygulanan şiddete tepki - Gündem - T24

bakkalmahmud
08-06-2013, 01:29
Bu insanlar Kur'anı farklı bir tarzda yorumlayarak, mülkiyet eşitliği, ifade özgürlüğü, birey hakları gibi kavramlara varabilmekteler.

5-6 ay önce bizler gibi insanlar tarafından desteklenmelerine karşı çıkmıştım, ancak geçen aylarda İhsan Eliaçık'ı yakından tanıma fırsatı buldum ve fikirlerim tam tersi istikamette değişti. Baskıcı, geri kafalı, bireyi ezip un ufak eden, kadını değersiz kılan köhne anlayışa karşı desteği hak ediyorlar. Selam olsun.
Sana katiliyorum.saygilar

evrensel-insan
08-06-2013, 01:53
O.Dogu'daki "Musluman Kardesler" hareketinin her turlu o.dogu cikari guden emperyalist zihniyet anlam ve icerigi ile;

Halk direnisinden de once sozunu duyuran ve 1960 ve oncesi mevcut olan laik musluman anlayisi anlam ve icerigini gosteren "antikapitalist muslumanlar" farkini algilamak; ulkemizin mozayiginde ve her turlu farkli hak ve ozgurluk talebinde, insanliga ulkemize ve toplumumuza yakisan bir dini inanis hareketidir.

Bugun dunyada ve her cografyada mevcut olan din felsefesi ve teolojik durusun teizminin ve dini uygulamalarinin en cagdasi bu ve bu icerikteki hareketlerdir.

Ben bir birey olarak bu icerikteki bir teizmi ve teolojik durusu; her turlu saldirgan siddete bas vuran ve guc ve otoritesi ile bastirmaya calisan her turlu antiteist ve antidinci harekete tercih ederim.

O yuzden onemli olan din felsefesi ve teolojik durusun ne oldugu degil; bu durusun bir toplumda beraber yasanabileceginin niteligidir.

Neva
08-06-2013, 07:58
http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/7620131332391765.jpg

Neva
13-07-2013, 11:11
O tehditler işe yaramadı!

İstanbul Kocamustafapaşa'da dün akşamki gerginliğin ardından bu akşam geniş katılımlı bir iftar düzenlendi. İftar öncesi yaşana küçük bir gerilim dışında semtte yeni bir gerginlik yaşanmadı.

Gezi protestoları sonrasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için Fatih Kocamustafapaşa’da dün düzenlenen yürüyüş sırasında yaşanan gerginlik sonrası bu gece geniş katılımlı bir iftar programı düzenlendi.

Dünkü yürüyüşe katılanlara ellerinde bıçak ve sopa bulunan bir grubun müdahalesinin ardından Kocamustafapaşa dayanışması ve Antikapitalist Müslümanlar’ın düzenleme kararı aldığı iftara bini aşkın vatandaş katıldı.

Cumartesi günü düzenlenmesi düşünülen program, dünkü gerginliğe bir cevap olması amacıyla bugüne alındı. İftara CHP’li Çetin Soysal, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar öncesinde mahalleli olduğu iddia edilen küçük bir grup iftara katılanları yakında cmi olduğu ve çok fazla gürültü geldiği yönünde uyarmak istedi. Olası bir gerginlik çevre esnafının müdahalesiyle başlamadan sonlandırıldı.

Dünkü kavga ve gerilime rağmen bugün iftar alanında polisin hiçbir önlem almadığı ve resmi kıyafetli polislerin bölgede olmaması dikkat çekti.

İftarın ardından vatandaşlar çevre temizliği yaparak 22:00’de başlayacak halk forumuna hazırlık yaptı. Forumun başında konuşan Kocamustafapaşa Dayanışması sözcüsü “dünkü saldırıdan sonra Kocamustafapaşa’yı yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi. Sözcü, verdikleri destek için Antikapitalist Müslümanlar’a da teşekkür etti.

http://haber.gazetevatan.com/o-tehditler-ise-yaramadi/553795/1/gundem

AvniSinanoglu
15-07-2013, 00:46
Göz boyama kendini halktan gibi gösterme düzmece oyunlari bu halk yutmaz!!!

mücerred
15-07-2013, 01:30
Anti kapitalist müslümanların başımn üstünde yeri var.Kendi inancını dayatmayan her dine gönlümüzün kapısı açıktır.

errata
15-07-2013, 01:42
Göz boyama kendini halktan gibi gösterme düzmece oyunlari bu halk yutmaz!!!

Senin kadar düzmece değiller.
Defol git bir daha da gelme buraya.

Khaos
15-07-2013, 01:45

peki, bunu hangi ayetler ve hadislerden yola çıkarak yaptıklarını da sordun mu onlara..

bakara219 ve nahl71.

yani sadece iki ayetin tamamen aklileştirilmesi ile.
bu ayetleri siyak ve sibaklarıyla bi oku.
anti-kapitalist müslüman olmaz.
kendi içinde tutarsızdırlar ve tevilden başka hiç bir yöntem bilmezler.

kapitalizmi de aslında bilmezler.
artı değeri de bilmezler.
anti-kapitalist olabilmenin yegane koşulu üretim araçlarında mülkiyetsizlik ve devletin ortadan kaldırılmasıdır.
bunu da bilmezler.

kendilerinin anti-kapitalist olmadığını dahi bilmezler.

''Baskıcı, geri kafalı, bireyi ezip un ufak eden, kadını değersiz kılan köhne anlayışa karşı ......'' da ;
islam öyle ama.
antikapitalist müslümanlar antikapitalist olmadığı gibi, islam onların anlattığı şey de değil.
o yüzden tevile ihtiyaçları var.
tevile ihtiyaç varsa orda kıvırma vardır.
iyiniyetle de olsa, vicdanı kabul edemediği için de olsa sonuç değişmez.
islamın gerçeğini kabul edemeyenlerin, onu kabul edebilecekleri biçime teville dönüştürmelerinin ne ilk ne de son örneği olmadıklarını ben biliyorum.
sen de biliyorsun.
i.eliaçık da biliyor.

errata
15-07-2013, 01:51
peki, bunu hangi ayetler ve hadislerden yola çıkarak yaptıklarını da sordun mu onlara..

bakara219 ve nahl71.

yani sadece iki ayetin tamamen aklileştirilmesi ile.
bu ayetleri siyak ve sibaklarıyla bi oku.
anti-kapitalist müslüman olmaz.
kendi içinde tutarsızdırlar ve tevilden başka hiç bir yöntem bilmezler.

kapitalizmi de aslında bilmezler.
artı değeri de bilmezler.
anti-kapitalist olabilmenin yegane koşulu üretiö araçlarında mülkiyetsizlik ve devletin ortadan kaldırılmasıdır.
bunu da bilmezler.

kendilerinin anti-kapitalist olmadığını dahi bilmezler.

Bu soruyu onlara sorarak alabileceğim tatmin edici bir cevap yok. Ben tam teşekkülü bir dinsiz ve tanrısızım.
İşi mitolojiye, sosyal tezlerden yola çıkarak ademimerkeziyetçiliğe götürmüş her türlü dini tutumu destekleyebilirim. Yarın öbürgün kalkar işi despotizme, dayatmacılığa getirirlerse onlara karşı da fikri çatışmamızı yaparız.

Önemli olan, din denen kütlenin kişilerin vicdanına sıkışarak bir masal halini alması ve bireyin gerçekliğinden olabildiğince uzaklaşması. Bu adamlar da masallaştırma işini mülkiyet ekseninde gayet güzel yapıyorlar.

Khaos
15-07-2013, 02:03
Bu soruyu onlara sorarak alabileceğim tatmin edici bir cevap yok. Ben tam teşekkülü bir dinsiz ve tanrısızım.
İşi mitolojiye, sosyal tezlerden yola çıkarak ademimerkeziyetçiliğe götürmüş her türlü dini tutumu destekleyebilirim. Yarın öbürgün kalkar işi despotizme, dayatmacılığa getirirlerse onlara karşı da fikri çatışmamızı yaparız.

Önemli olan, din denen kütlenin kişilerin vicdanına sıkışarak bir masal halini alması ve bireyin gerçekliğinden olabildiğince uzaklaşması. Bu adamlar da masallaştırma işini mülkiyet ekseninde gayet güzel yapıyorlar.

yarını beklemene gerek yok...
fikri çatışmanı bugün yapmaktan seni alıkoyan ne.
bir çeşit müellefe-i kulüp durumu mu..

bu adamlar antikapitalist değil.
ve üstelik kendileri de bunun farkında değil.

entellektüel namus;

''aaa ne kadar güzel,demek siz de antikapitalistsiniz, yani bir nevi anlaşırız biz sizle'' dememize izin veriyor mu.

yoksa, ''müslüman; sen kapitalizm nedir biliyormusun, sen hangi gerekçe ile antikapitalistsin, bunu sana dinin mi emrediyor, antikapitalist olan senmisin yoksa dinin mi, madem antisin çözümün ne'' diye sormamızı mı gerektiriyor.

kusura bakma dostum, eğriye eğri, doğruya doğru.

git sor adamlara;
dinlerinin gereği olarak mı antikapitalistler.
evet derlerse bu kocaman bir yalan ve yalancı sahtekarları deşifre edeceksin.

yok eğer, ben tanrıya inanıyorum ama, kapitalizmin somut olarak ne halt olduğunu gözlemledim farkına vardım ve kişisel olarak dinden referans almadan bu üretim biçimine karşıyım.
çözümümde her türlü mülki ilişkinin yokedilmesidir mi diyecekler.
eğer öyleyse onlar sadece antikapitalisttir, antikapitalist müslüman dedin mi iş değişir.
orda referans olarak dini almak dine dayanmak vardır.

errata
15-07-2013, 02:20
Kaynaşmak değil, yan yana yürümek.
Kaynaşmam mümkün değil.

İvedi muhalefetten kafası gözü yarılmış biriyim ben, denge gütmenin ne olduğunu bilmediğim zamanlarda.

Şimdi de ortada bir amaç var. Yapış yapış din istismarı ve dayatma yerine, kendine antikapitalist diyen masalcı müslüman kardeşlerimi destekliyorum. Kaynaşmaya çalışmadan, hepsi bu. Sosyalizmi yanlış anlıyorlarmış, dini eğiyorlarmış. Keyifleri bilir...

Khaos
15-07-2013, 02:35
Kaynaşmak değil, yan yana yürümek.
Kaynaşmam mümkün değil.

İvedi muhalefetten kafası gözü yarılmış biriyim ben, denge gütmenin ne olduğunu bilmediğim zamanlarda.

Şimdi de ortada bir amaç var. Yapış yapış din istismarı ve dayatma yerine, kendine antikapitalist diyen masalcı müslüman kardeşlerimi destekliyorum. Kaynaşmaya çalışmadan, hepsi bu. Sosyalizmi yanlış anlıyorlarmış, dini eğiyorlarmış. Keyifleri bilir...

ben de diyorum ki, ne zaman kardeşin oldular.
kafirler ancak aşağılık pislikler değil mi.
onlar sana bakınca ne görüyor, kardeş mi, kafir mi.

gezi parkı mezi parkı bu iş iyice show tadı verdi artık.
keyiflerinin ne bildiği değil, benim onlar hakkında ne bildiğim önemli.

hiç işim olmaz.

iki çeşit şerefsiz var.
önündeki dinin gerçek yüzünü midesi kaldırmadığı için KENDİNİ kandıran ve bunu ucuz tevillerle yapan küçük şerefsizler.
bunlara lafı dolaştırmadan derhal putlarını terkedip sosyalizme gelmelerini tebliği ederim :)

bi de büyük şerefsizler var.bunların midesi islamı kaldırır.onlar kendilerini değil seni beni kandırabilmek için tevile başvurur. hani avanak gibiler varya gerisini sen tamamla.onlara söyleyeceğim ise kısaca s.... g... olur.

bu antikapitalist müslümanlara bu kadar kafayı takmayın.onlar sadece kendilerini kandırıyor. onları gerçeğe davet edin.kabul edip etmemeyi keyifleir bilsin.ama gerçeğe davet edin.

avanak gibilere gelince onlara küfretmek sevaptır.çünkü kendini kandıranda hala vicdan kaldığı için bunu yapar.
avanak gibi başkalarını yalan,saptırma, kara propaganda ile kandırmaya kalkanlar ise vicdanlarını da şereflerini çoktan kaybetmiş it sürüleridir.

errata
15-07-2013, 02:53
Khaos, bu durumu forumdaki müslüman arkadaşlarına bakışınla özdeşleştir.

Nasıl ki bazen bir takım sahtekar müslümanlara laf anlatırken o arkadaşın olan müslümanlar aklı selimle senin yardımına koşar. Zira yavşaklığa onlar da karşı çıkmak isterler. Bu da öyle bir şeydir.

İnsanlar da salt dinden ibaret olmadıklarına göre, bazen farklı yanaşımlara girmek doğaldır.

Khaos
15-07-2013, 03:28
Khaos, bu durumu forumdaki müslüman arkadaşlarına bakışınla özdeşleştir.

Nasıl ki bazen bir takım sahtekar müslümanlara laf anlatırken o arkadaşın olan müslümanlar aklı selimle senin yardımına koşar. Zira yavşaklığa onlar da karşı çıkmak isterler. Bu da öyle bir şeydir.

İnsanlar da salt dinden ibaret olmadıklarına göre, bazen farklı yanaşımlara girmek doğaldır.

söyleyecek söz bırakmadın.
haklısın ne diyeyim.

AvniSinanoglu
18-07-2013, 19:00
Senin kadar düzmece değiller.
Defol git bir daha da gelme buraya.

Tam düzmeceler.

Neva
19-07-2013, 20:59
Geçtiğimiz günlerde İhsan Eliaçık'ın çağrısıyla gerçekleşen 'Yeryüzü Sofraları' etkinliği büyük bir kalabalığa ev sahipliği yapmıştı.
Ezanın okunmasından beş dakika önce, İstiklal Caddesi'nin başında bir TOMA Yeryüzü Sofraları'nın tam yanına yanaşmış, çalışır vaziyette durarak dikkatleri üzerinde toplamıştı. TOMA'nın gölgesinde iftar şeklinde yorumlanmıştı.
Fakat iftardan olduğu ortaya çıkan bir fotoğraf her şeyi gölgede bıraktı. Fotoğrafta iftar sofrasında elinde bira olan bir genç yer alıyor.

http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/fgvbtf_4990.jpg

http://www.ensonhaber.com/antikapitalist-muslumanlarin-iftarinda-bira-icildi-2013-07-12.html

diye baslik atmislar.

2013 bira yili ilan edilsin bence, bu kadar ugrasmaktansa!..

evrensel-insan
20-07-2013, 23:48
Kendilerine "antikapitalist/devrimci musluman" diyen ve gezi parki halk direnisine katilarak destek veren kisiler; 1960 oncesi o bilinen "laik muslumanlik" tir.

Ben bir serbest dusunur olarak, olmasi gereken muslumanligin boyle olmasi gerektigini dusunuyorum ve Ideolojik politik teokrasi ve otokrasi temelli bir duzene sisteme dayanan islamin ise; muslumanlik olmadigini dusunuyorum.

Kisaca muslumanlik, O.Dogu'daki militan/koktenci/terorist ve bu sayede bir teokratik otokratik dini temelde duzeni politik ve ideolojik olarak topluma dayatmanin ise muslumanlik olmadigini dusunuyorum.

Aksini dusunenler burada kendi muslumanliklarini ve dini bir duzeni olmayan cografya ve toplumda nasil bir yasam ve iliski surebilecegini aciklasin.

evrensel-insan
21-07-2013, 00:12
Burada ilginc olan kendilerine "antikapitalist/devrimci" musluman diyenlerin, cagdaslik duzeyinde sosyo-etik bilinc sahibi olmalari.

Zaten boyle bir bilinc olmazsa, hic bir musluman dini sistem/duzen ve devletin disinda kalan bir toplumda ve cografya da yasayamaz.

Erdem Alaca
21-07-2013, 00:51
Aksini değil de, aynını düşünüyorum sn. evrensel-insan.

Gezi'de, Müslüman'ların namaz kılarken sol görüşlü gençlerin onlara nöbet tutması haberini görünce, "Özlediğim tablo işte budur" demiştim, içim bir kıpırdanmıştı.

Metuselath
02-08-2013, 22:41
hükümetin her zaman ki hali tavrı; benim müslümanlarım, benim çarşı'm, benim ülkücülerim. kendi içinde bile muhalefete dayanamayan bir kitle var.