PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ocalan:Hukumetin heyete mudahalesini kabul etmiyoruz.

Neva
07-06-2013, 22:17
ÖCALAN'IN GEZİ YORUMU : DİRENİŞİ ANLAMLI BULUYOR VE SELAMLIYORUM

Demirtaş, Öcalan’ın Gezi Parkı ile ilgili olarak da "Direnişi anlamlı buluyor ve selamlıyorum. Elbetteki bu duruş yeni bir siyasal kırılma yaratmıştır. Ancak hiç kimse ulusalcı, milliyetçi, darbeci çevrelere de kendini kullandırmamalı. Bu hareketin onların denetimine girmesine Türkiyeli demokrat, devrimci, yurtsever ve ilerici çevreler izin vermelidir" dediğini belirtti.

"HÜKÜMETİN HEYETLERİMİZE YÖNELİK DİZAYN ETME ANLAYIŞINI BİZ KABUL ETMİYORUZ"

İmralı’ya giden heyetle ilgili soruları da yanıtlayan Demirtaş, "Hükümetin İmralı'ya gidecek heyete kendi keyfince müdahalelerini kabul etmiyoruz" deyerek, bir daha aynı durumla karşılaşılması üzerine tutumlarının daha farklı olacağını belirtti.

Toplantının 3 saat sürdüğünü dile getiren Demirtaş, önce Abdullah Öcalan’ın avukatlarının tutuklu olmasını da eleştirdi. Bİr basın mensubunun Sırrı Süreyya Önder'in heyette yer almaması ile ilgili bir soruya ise " Az önce bu konuyla ilgili görüşümüzü belirttim arkadaşlar. Çok net ifade etttim. Hükümetin heyetlerimize yönelik dizayn etme anlayışını biz kabul etmiyoruz. Bu seferki gidişimiz dediğim gibi Öcalan'a ve yürütülen sürece duyduğumuz saygıdan ötürüydü. Yoksa hükümetin tutumunu kabul ettiğimizden değildi. Bunun böyle bilinmesi gerekir" dedi.

http://haber.gazetevatan.com/ocalandan-gezi-parki-mesaji/544409/1/gundem

Bir itiraz da, farkli konuda Ocalan'dan geldi Basbakan'a..

Neva
13-08-2013, 08:51
Mehmet Öcalan'dan İmralı dönüşü açıklama

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan İmralı’da yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Bu sabah gittiği İmralı Adası’nda, Abdullah Öcalan ile görüşen Mehmet Öcalan, saat 18.45’te Gemlik’e döndü. Burada gazetecilere açıklama yapan Mehmet Öcalan, ağabeyi ile bayram görüşmesi yaptıklarını belirtip Abdullah Öcalan'ın, "Süreç çok hassastır. Bayram görüşmesi yaptık. Bir saat sürdü. Tek taraflı süreç yürümeycektir. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Tek taraflı hiç olamaz. Eğer her hangi bir şey olursa, çift taraflı olmalı. Tek taraflı olamıyor. Bütün 6-7 ayda abim, Abdullah Öcalan veya Apo ne isim verirseniz verin. Elinden gelen katkıyı sundu. Bundan sonrada bu süreç tek taraflı yürümeyecek. Yürümezde. İzlenimlerim bu kadar. En kısa bir dönemde, avukatlarla, vekillerin, heyetin beraber gitmesinde fayda vardır" dediğini aktardı.

Mehmet Öcalan, Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili olarak ise Abdullah Öcalan'ın, "Suriye’deki katliamda, El Kaide’nin yaptıkları, insanlığa sığmayacak şeyler yaşandı. Herkes bunu iyi bilmesi gerekir. Bunun ne Türkiye’ye, ne Ortadoğu’ya bir fayda getirmeyeceğini, böyle örgütlerin dünyanın başına beladır" diye konuştuğunu söyledi.

http://haber.gazetevatan.com/boyle-orgutler-basa-beladir/561233/1/gundem