Orijinalini görmek için tıklayınız : Alkol yasağını bir de İhsan Eliaçık'tan dinleyin...
Alkol yasağını bir de İhsan Eliaçık'tan dinleyin...
http://www.gazeteciler.com/data/news/590x260/1369409401-untitled-3.jpg Haber
İhsan Eliaçık bu defa hem Atatürkçüleri hem de dindarları kızdıracak. Bakın Eliaçık ne önerdi!
İNTERNETHABER.COM
Antikapitalist Müslümanlar olarak tanımlanan grubunun içinde yer alan yazar İhsan Eliaçık Twitter'dan öyle bir açıklamlar yaptı ki bu defa hem Atatürkçüleri hem de dindarları kızdıracak cinsten.
Farklı çıkışlarıyla sık sık gündeme gelen Eliaçık, (http://www.gazeteciler.com/) bu defa da anayasalardaki kişileri koruma kanunlarını eleştirdi ve Sevan Nişanyan ile Fazıl Say'a destek çıktı. Eliaçık devletin dini değerlere hakarete ceza verilemeyeceğini Kur'an'ı Kerim'de yer alan bir ayetle savundu.
"Allah ve Peygamberlerinin devletlerin ve hükümetlerin korumalarına ihtiyacı yoktur. Gölge etmesinler başka ihsan istemez" diyen Eliaçık insanların dini değerlere hakaret ettiğinde devletin ceza veremeyeceğini Nisa suresindeki 140'ıncı ayetindenörnek gösterdi.
Nisa suresindeki "Allah'ın ayetlerinin inkar edildiğini ve alay edildiğini işittiğiniz zaman başka bir konuya geçene kadar orada oturmayın" ayetini yazan Eliaçık hükümete de bir çağrıda bulundu.
Eliaçık devletin dini değerleri korumaya çok meraklı ise faizi yasaklamasını bankaları kapatmasını isteyerek "İkiyüzlülüğü bırakın dürüst olun" diye seslendi.
Eliaçık devlet zoruyla koruma kanunlarının yanlışlığını ifade ederek "Atatürk'ü koruma kanunu, Allah'ı ve Peygamberi koruma (TCK. 216. mad.) vs. kaldırılmadır" dedi.
Alıntı
http://www.gazeteciler.com/gundem/alkol-yasagini-bir-de-ihsan-eliaciktan-dinleyin-66622h.html
Doğru demiş adam, kalemine sağlık..
http://ateistcanavar.files.wordpress.com/2013/06/eliacik-twitter.jpg
Hakikaten ilginçtir.
Ahzab 59 da "Örtünme emri" var.
Bu örtünmeyi sağlaması söylenilen "Cilbab" denen şey ortada yok.
Nur 31 de "Göğüs frikiği" diye tanımlanan bölgenin kapatılma emri var.
Bu bölgenin örtülmesi amir hükmü ortada iken,
olmayan bir "Başörtü"sü türetilmiş.
"Haram" denilen kelime Arapça olup Kur'anda bir çok yerde geçerken,
İçki ve kumar adına
"Bıraktınız değil mi ? Vazgeçtiniz değil mi ?"
ifadeleri var
ancak,
Hadis marifeti ile İçki için "Haram" türetilmiş.
Oysa "Riba" yani bizim bugün faiz dediğimiz şey Kur'anda,
Güneş kadar açık "HARAM" diye anılıyor,
ama ne yazık ve hazin ki ortalık faizden geçilmiyor.
İhsan bey merak ediyor mu bilemem ama şahsım bu insanların neye inandığını acaip merak ediyorum.
Ahlaksız
08-06-2013, 15:18
İhsan Eliaçık'ta dürüst olsun ve İslam dininin gerçek yüzünü insanlara anlatsın..İslam dinini kendince yorumlayarak ehli bidat olduğunun farkında değil kendisi..Muhammed kendisi hakkında şiir yazanları katlettirebiliyorsa,müslümanlarda aynı yolda devam etmeliler..İslam dininde insanların serbestçe konuşması filan olamaz..Bu gerçekleri anlatsın insanlara..Yalan söylemesin,insanlara İslam'ı güzel bir dinmiş gibi göstermeye çalışmasın..
Dürüst olan Turan dursun gibi adamlardır..İhsan Eliaçık gibiler yalancılardır..İnsanların gözünün içine baka baka yalan söylüyor bunlar..
Dinsiz arkadaşlarım bu ehli bidattan olan kimselere sempati ile yaklaşmasınlar..El kaideye mensup bir müslüman,İhsan Eliaçık'tan bin kat daha dürüsttür..!
İhsan Eliaçık'ta dürüst olsun ve İslam dininin gerçek yüzünü insanlara anlatsın..İslam dinini kendince yorumlayarak ehli bidat olduğunun farkında değil kendisi..Muhammed kendisi hakkında şiir yazanları katlettirebiliyorsa,müslümanlarda aynı yolda devam etmeliler..İslam dininde insanların serbestçe konuşması filan olamaz..Bu gerçekleri anlatsın insanlara..Yalan söylemesin,insanlara İslam'ı güzel bir dinmiş gibi göstermeye çalışmasın..
Dürüst olan Turan dursun gibi adamlardır..İhsan Eliaçık gibiler yalancılardır..İnsanların gözünün içine baka baka yalan söylüyor bunlar..
Dinsiz arkadaşlarım bu ehli bidattan olan kimselere sempati ile yaklaşmasınlar..El kaideye mensup bir müslüman,İhsan Eliaçık'tan bin kat daha dürüsttür..!
Nasil yani, illa ki IHL'ler gibi mi dusunsun baksin olaylara, kendi iman ettigi kitabina vs, siz hatirladigimiz kadariyla IHL kokenliydiniz degil mi?
Ehli bidat olduguna kim karar veriyor?
Ahlaksız
08-06-2013, 19:55
Nasil yani, illa ki IHL'ler gibi mi dusunsun baksin olaylara, kendi iman ettigi kitabina vs, siz hatirladigimiz kadariyla IHL kokenliydiniz degil mi?
Ehli bidat olduguna kim karar veriyor?
Ben karar veriyorum:)
Mesela;Fazıl say konuşsun demiş..Hayır efendim konuşamaz..Böyle bir şeye İslam izin vermez..Kendince yeni bir din yaratmaya çalışmasın bu müslüman..
Ben karar veriyorum:)
Mesela;Fazıl say konuşsun demiş..Hayır efendim konuşamaz..Böyle bir şeye İslam izin vermez..Kendince yeni bir din yaratmaya çalışmasın bu müslüman..
Siz kimsiniz? Tanri mi? Yoksa Tanri'liga soyunmayi mi seviyorsunuz?
Klasik musluman tavridir bu tavir zira. "Ben dedim oldu mantigi"
Ahlaksız
08-06-2013, 20:00
Siz kimsiniz? Tanri mi? Yoksa Tanri'liga soyunmayi mi seviyorsunuz?
Klasik musluman tavridir bu tavir zira. "Ben dedim oldu mantigi"
İslam kaideleri bellidir sn.Neva..Ben bir tarafımdan uydurupta bu adama ehli bidat demedim..
İslam kaideleri bellidir sn.Neva..Ben bir tarafımdan uydurupta bu adama ehli bidat demedim..
Sevgili NOLAN
Karşımı çıkmak istiyorsunuz.?
Kurandan gösterdiği ayetin zıddı bir ayetmi var elinizde
?:Onu gösterirsiniz olur biter.
Kişiselleştirmeniz çok hatalı.
Bu halkın içinde her soydan her boydan insan var ve olacaktırda.
Saldırganlığınızın sebebi hem müslüman hemde eylemci olmasımı.?
İşte bu ayıp kaçıyor az biraz saygılar.
Ateist bir birey olarak Müslümandan çok Müslüman olmak.. :)
İslam'ın ne dediğini biliyoruz herhalde, bir yorum meselesidir. İslam'ı doğru yorumlayabilienler mi olmuş? Kim kendisi için ben İslam'ı en doğru yorumlayan kişiyim diyebilir? Doğası gereği İslam'ı farklı yorumlayanlar hep olacaktır ve yorumlama şekli değiştikçe kendisini yenlieyebilecek ve daha human hale gelecektir.
Temeli,özü tanrısız seküler insan ve toplum yaşamını konu alan bir ideoleji,
karşında temeli,özü ahiretsel allahlı insan ve toplum yaşamını, büyük bir beceri ile monta etmeye çalışan bir takım insanlar!. Bu güne kadar binlerce mezhep ve ğörüşe ayrılmış! her biri diğerini onlar müslüman değil'ki sıyırtması ile yaşamlarına devam eden milyarlarca insan!. Ha bir eksik ha bir fazla ne fark eder'ki, eliaçık, gözü kapalı, şu şekil bu şekil hep aynı yanılğı!!!
Ama siz burada dusunsel mobbing yapiyorsunuz faydacilikla karisik, ustelik de bilincsizce.
Bakin bir insanin neye inandigi, nasil inandigi, ayri bir konudur, tartisilir, forumumuzda buna dair pekcok baslik mevcuttur..
Bir insanin dusundugunu soyleme hakkini yok saymak, onu belli bir tarafa endeksleyip hedef haline getirmek, ayri bir durumdur.
Bugun soz konusu insanin(ahmet olur, ihsan olur, suleyman olur vs.) hedef haline getirilip, karanlik ses tarafindan oldurulmesine destek vermemek icin dahi bu insanlar desteklenebilir.
Yani siz su anda, habervaktim'deki adamla(camide grup seks yaptilar) ayni esikte yazip ciziyorsunuz.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32022
Ha tartismalarimizi bu kitleyle gene yapariz o ayri, hic degilse bu insanlar tartisma potansiyeline sahip insanlardir. Yani gelip, ana avrat duz gidip, oleceksiniz, cehenneme gideceksiniz, hala mi iman etmeyeceksiniz vs. cigliklar atmazlar cogunluk.
NOLAN, özgürlüğün ne olduğunu, neden özgür olunması gerektiğini, inancın da ideolojinin de neden bireyin vicdanıyla sınırlı kalması gerektiğini anlamıyor.
Ona göre, şimdi inanmadığı dinin sınırları bir zamanlar inandığı şekliyle kalmalı. Aksi her durum, topluluğun genel Sunni inancına ters düşer. E bu da İslam dışılık demektir, bid'at demektir.
NOLAN, dinsizleşmiş ancak yalnızca dinsizleşmiş. Dogmanın rezil ne kadar hasleti varsa halen sırtında küfe olarak taşıyor.
Veya içimdekileri gerçek düşünceleri aktarayım; adam bizimle dalga geçiyor. Evde "Pepee" bittiğinde canı sıkılıyor siteye giriyor ve bir şeyler karalıyor. Nasıl olsa belli sınırları koruduğu müddetçe onu kimse dışarı atmayacak ve garanti 3-4 kişi bir şeyler yazıp onu besleyecek.
Yapmayın beslemeyin :)
(bkz:don't feed the troll (http://eksisozluk.com/dont-feed-the-troll--428834))
Insan'a iliskin, dinlerden ozgur olmakla, beyinsel ozgur olmanin farki da boylece ortaya cikiyor.
Ahlaksız
08-06-2013, 22:51
Sevgili NOLAN
Karşımı çıkmak istiyorsunuz.?
Kurandan gösterdiği ayetin zıddı bir ayetmi var elinizde
?:Onu gösterirsiniz olur biter.
Kişiselleştirmeniz çok hatalı.
Bu halkın içinde her soydan her boydan insan var ve olacaktırda.
Saldırganlığınızın sebebi hem müslüman hemde eylemci olmasımı.?
İşte bu ayıp kaçıyor az biraz saygılar.
Sn.xcan;burası bir forum değil mi?
Burada insanlar gerçeklerin,doğru düşüncenin peşinde değiller mi?
Biz burada kendimizi geliştirmeye,farklı insanlar tanımaya,farklı fikirler öğrenmeye gelmiyormuyuz?
Yani benim derdim bu ama bazı arkadaşların derdi sanırım farklı..Neyse,beni adam yerine koymayan yazmasın bana diyeceğim sadece..İnanın boş insanlarla vakit kaybedemem ben..
Şimdi ben ne dedim bu konuda..Bu İhsan Eliaçık denen müslüman yalancıdır dedim..
Niye böyle dedim?
Çünkü dinsizlerin söz hakkı olduğunu söyleyerek İslam'ı kendince revize ettiğini ve Şeriata göre kendisinin EHLİ BİDAT olduğunu söyledim..
Var mı buna somut olarak itiraz edecek bir arkadaş?
Varsa bir adım öne çıksın..
(Geziyi meziyi karıştırmayın..Ben bu adam yalan söylüyor diyorum sadece)
Şimdi ben ne dedim bu konuda..Bu İhsan Eliaçık denen müslüman yalancıdır dedim..
Niye böyle dedim?
Çünkü dinsizlerin söz hakkı olduğunu söyleyerek İslam'ı kendince revize ettiğini ve Şeriata göre kendisinin EHLİ BİDAT olduğunu söyledim..
Somut olarak karşı çıkıyorum ve sahabelerden Ebu Zer'i örnek gösteriyorum. Sonra buna Hallac'ı Mansur'u da ekleyebilirim. Dahası Şeyh Bedredttin ile Torlak Kemal ile gelir. İslam olarak sadece Emevi İslam'ını ele almamak lazım. Muhammed döneminde farklı İslam da var ve onun savunucuları da.
Dolayısıyla İhsan Eliaçık'ın yorumu dogrudur. Muhammed'i pek çok şeyle eleştirebilirsiniz. Ama o Kurana Mülk Allah'ındır ayetini neden koymuştur, bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
Karmati isyanı, İsmaili isyanları, Fatımi Devleti hep İslami yüzlerdir. Neyse uzatmayayım.
saygılarımla
Sn.xcan;burası bir forum değil mi?
Burada insanlar gerçeklerin,doğru düşüncenin peşinde değiller mi?
Biz burada kendimizi geliştirmeye,farklı insanlar tanımaya,farklı fikirler öğrenmeye gelmiyormuyuz?
Yani benim derdim bu ama bazı arkadaşların derdi sanırım farklı..Neyse,beni adam yerine koymayan yazmasın bana diyeceğim sadece..İnanın boş insanlarla vakit kaybedemem ben..
Niye böyle dedim?
Tayyip için ne diyorsun ?
Yada Feto?
işe bak iyi mi!!
kedi olalı ilk kez bir fare tutmak misali;
nolan sapına kadar HAKLIDIR.
ama bizim ateist dostlar olayı anlamamış görünüyor.
i.alıaçık düpedüz ehl-i bidattır.
hatta adı islam olan başka bir dinin peygamberidir.
islam diye anlattığının islamla alakası olmadığı gibi,
bunu tespit etmenin de herkes İHL li gibi mi olsun demekle bir alakası falan yok.
dinler de ideolojiler de bütündür.
paradigmaldır.
öyle bütünlükten geçtik, siyakını sibakını bile dikkate almadan bir ayet seçip neredeyse evrentasarımı icat etmeye kalkmak peygamberliktir,
değilki ehl-i bidat.
nolan yine yumuşak bile davranmış.
Sevgili Kaos çoğumuz Ateistiz.
Her türlü eleştiriyi yaptık ,yaparızda.
Seçici davranıp eylemlere katıldığı için aşağılanmasından rahatsızlık duydum.
Nolan belki iyi biri belki söylemlerinde haklılığı bile var Halk direnişinde kargaşa arzusunu göz ardı edemeyiz.
Niye böyle dedim?
Iste biz de diyoruz ki, insanlar yalanci da olabilirler, dogrucu da olduklarini zannedebilirler. Gozumuzun icine bakip yalan da soyleyebilirler.
Ama bunlarin hicbiri, onu hedef haline getirmemize bir gerekce degildir.
Gezi'yi mezi'yi niye bosveriyorsunuz?
Adam hic de gocunmadan, Gezi Parkin'da oturup namazini kiliyor acik acik.. Halk mi? Halk.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32056
Ahlaksız
09-06-2013, 00:17
Somut olarak karşı çıkıyorum ve sahabelerden Ebu Zer'i örnek gösteriyorum. Sonra buna Hallac'ı Mansur'u da ekleyebilirim. Dahası Şeyh Bedredttin ile Torlak Kemal ile gelir. İslam olarak sadece Emevi İslam'ını ele almamak lazım. Muhammed döneminde farklı İslam da var ve onun savunucuları da.
Dolayısıyla İhsan Eliaçık'ın yorumu dogrudur. Muhammed'i pek çok şeyle eleştirebilirsiniz. Ama o Kurana Mülk Allah'ındır ayetini neden koymuştur, bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
Karmati isyanı, İsmaili isyanları, Fatımi Devleti hep İslami yüzlerdir. Neyse uzatmayayım.
saygılarımla
Sn.dilaver;Müslümanlar Muhammed'i kıstas alıyorlarsa,sizde Muhammed'den sonra yaşayan insanların düşüncelerini/tavırlarını sanki İslam'ın bir kaidesiymiş gibi lanse edemezsiniz..
Bizde salt Muhammed'e bakacağız..Başkasının ne yaptığı bizi ilgilendirmez..
Hemen bakalım Muhammed'e ve yaptıklarına;
Aşağıda Muhammed'in isteği ya da çabalarıyla işlenen yedi terörist cinayetin özetini bulacaksınız;
1-İbn-i Sunayna yahudi bir adamdı..Sırf yahudi olduğu için öldürülmüştü!
2-Ebu Afak 120 yaşında olan bir adamdı.Uyurken öldürülmüştü!
3-Asma Marvan 5 çocuk annesiydi..Uyurken öldürülmüştü!
4-İki çocuk annesi bir köle kadın..Uyurken öldürülmüştü!
5-Tek gözlü bir çoban..Uyurken öldürülmüştü!
6-Bir saldırı sırasında yakalanan çok yaşlı bir kadın resmen ortadan ikiye ayrılmıştı!!
7-Bir köle kız Muhammed'le alay ettiği için öldürülmüştü!
http://www.muhammadanism.org/Turkish/Islam/muhammad_islam_terrorism_turkish.pdf
Şimdi bu gerçekleri okuduğumuz/bellediğimiz zaman ne anlıyoruz?Gayrimüslimlerin müslümanlar hakkında menfi yönde en ufak bir söz söylemelerinin bile İslam'a ters olduğunu anlıyoruz..Muhammed'in su içtiğini bile örnek alıp sünnet görevini ifa edenler,Fazıl Say gibi dinsizleri normalde yaşatmamaları lazım..Mesela bizim gibi sanal ortamda kafirlik yapanların katli İslam dinine göre,yani Muhammed'e göre vaciptir..Hatta farzdır..
(Açıkça burada fitne yapıyoruz..!)
Yakın döneme bakarsak,kitap yazanların öldürülmesini isteyen hocaların olduğunu hepimiz biliyoruz..Demek ki kafirler,İslam dini hakkında ileri geri konuşamazlarmış..Bunu hem Muhammed'in hayatına bakarak,hem de müslümanların tavırlarına bakarak rahatlıkla anlayabiliriz..Yani bu reformcu İhsan Eliaçık bir yalancıdır..
Tayyip için ne diyorsun ?
Yada Feto?
Çok iyi insanlar,Allah onlardan razı olsun..:pop2:
Şimdi bu gerçekleri okuduğumuz/bellediğimiz zaman ne anlıyoruz?
Sunu anliyoruz;
Hadislerin yazilma donemi bilindigi halde, bunun aksine iman etmek, (kesin muhammed soylemistir %100 dogrudur) ne kadar dogruysa(!), soz konusu ustteki yazarin da, islami ele alis sekli o kadar dogruluk payi tasir maalesef..
Ne demistik ama? Biat kulturunden siyrilmak zordur.
Nolan gezi direnişine sürekli saldırdın.
Hatta ölenlerin suçlusu ilan ettin bizleri.
Bütün bunların ışığında seni samimi bulamıyorum.
Türkiyede ilk kez halk korku duvarını çok geçte olsa yırttı ben o halkın içindeki herkesi savunurum.
Seninle aynı bakamıyorum.
Kimi ne zaman eleştireceğimide bilirim.
Şapmısın şekermi ?
Pek seçilmiyor.
Seninle tartışmam bitti.
Hırsıza tek laf edemeden mağdurlara sarmanı kabul edemiyorum.
İyi forumlar.
Saygılar kardeşim
Ahlaksız
09-06-2013, 00:32
Iste biz de diyoruz ki, insanlar yalanci da olabilirler, dogrucu da olduklarini zannedebilirler. Gozumuzun icine bakip yalan da soyleyebilirler.
Ama bunlarin hicbiri, onu hedef haline getirmemize bir gerekce degildir.
Gezi'yi mezi'yi niye bosveriyorsunuz?
Adam hic de gocunmadan, Gezi Parkin'da oturup namazini kiliyor acik acik.. Halk mi? Halk.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32056
Bu reformcular var ya,bu Allahsızlar var ya..İnsanlığın yüz karası bunlar..
Nolan şaşırma diyecek şimdi birileri..:angel:
Bak kardeşim..
Bu İslam dini insanlığın önünde bir sütre değil mi?
Bu konuda hemfikiriz sanıyorum..
Peki,bu dinin binlerce din gibi yok olmasını engelleyen şeylerden biri,bu dinin savunucularının her devre göre farklı bir yorum ile bu dini revize ederek insanların önüne servis etmeleri bu dini ayakta tutmuyor mu?
Yani,bu reformcular yüzünden bu din hâlâ geçerliliğini korumuyor mu?
Bence öyle..
Farklı şeylerde var..Mesela İslam'daki şiddet mevzusu gibi ama asıl önemli olan bu yorum farkıdır..
Bu bağlamda bu reformcu müslümanlar,İslam dininin tebliği manasında ciddi bir misyon üstlenmiyorlar mı?
Kesinlikle öyle..
Mesela Türk insanına Yaşar Nuri'nin verdiği zararı Cübbeli Ahmet vermemiştir..
Yani diyorum ki;eğer İslam tarihi boyunca her İslam alimi,İslam'ı okuduğu/bellediği gibi lanse etseydi,İslam bu zamana kadar gelemezdi..
Kertenkeleleri öldürün diye Cübbeli ile ellemeyin Fazıl Say'da konuşsun diyen İhsan Eliaçık arasında dağlar kadar fark var..Bu iki insan aynı dine inanıyor ama yumuşak başlı olan reformcu İhsan Eliaçık'ın insanlığa zararı daha çok dokunuyor..
Bir Mevlana'nın veya Yunus'un insanlığa verdiği zarar muazzam derecede yani..!
Keşke her müslüman Usame bin Ladin gibi veya Cübbeli Ahmet gibi mert olsa..
İşte o zaman İslam dini hapı yutar..!
Ahlaksız
09-06-2013, 00:41
Sunu anliyoruz;
Hadislerin yazilma donemi bilindigi halde, bunun aksine iman etmek, (kesin muhammed soylemistir %100 dogrudur) ne kadar dogruysa(!), soz konusu ustteki yazarin da, islami ele alis sekli o kadar dogruluk payi tasir maalesef..
Ne demistik ama? Biat kulturunden siyrilmak zordur.
Hadis size göre basit bir şey mi yani?
Sahih hadisse,tabi ki %100 doğru olarak kabul edeceğiz..Çünkü müslümanlar öyle kabul etmek zorunda..
Nolan gezi direnişine sürekli saldırdın.
Hatta ölenlerin suçlusu ilan ettin bizleri.
Bütün bunların ışığında seni samimi bulamıyorum.
Türkiyede ilk kez halk korku duvarını çok geçte olsa yırttı ben o khalkın içindeki herkesi savunurum.
Seninle aynı bakamıyorum.
Kimi ne zaman eleştireceğimide bilirim.
Şapmısın şekermi ?
Pek seçilmiyor.
Seninle tartışmam bitti.
Hırsıza tek laf edemeden mağdurlara sarmanı kabul edemiyorum.
İyi forumlar.
Saygılar kardeşim
Neysem neyim sn.xcan..:faint:
Ben buraya X veya Y kişisi ile tanışmak veya tartışmak için girmiyorum..Var mı farklı bir şeyler söyleyen diye giriyorum..Ben fikirlerin/bilginin peşindeyim..Kişilerin değil..Burada kişileri tartışmak veya kişiler yüzünden foruma küsmek gibi şeyler bana anlamsız geliyor..
Akp karşıtıyım..Hem de ne karşıt..Bu insanların müebbet ile yargılanmasını gerçekten istiyorum ve umarım bu hayattan göçmeden bu insanların yargılandığını görürüm..
Ben Türkiye'de bir oyun oynanıyor ve cahil insanlarda bu oyuna kanıp piyon oluyorlar diyorum..Bu oyunu anladığını sanan veya bu oyun hakkında en ufak bir fikri olmayanlarında,görüş bildirip gençlerin ölümüne sebep olmalarına fıttırıyorum..
Bu reformcular var ya,bu Allahsızlar var ya..İnsanlığın yüz karası bunlar..
Nolan şaşırma diyecek şimdi birileri..:angel:
Bak kardeşim..
Bu İslam dini insanlığın önünde bir sütre değil mi?
Bu konuda hemfikiriz sanıyorum..
Peki,bu dinin binlerce din gibi yok olmasını engelleyen şeylerden biri,bu dinin savunucularının her devre göre farklı bir yorum ile bu dini revize ederek insanların önüne servis etmeleri bu dini ayakta tutmuyor mu?
Yani,bu reformcular yüzünden bu din hâlâ geçerliliğini korumuyor mu?
Bence öyle..
Farklı şeylerde var..Mesela İslam'daki şiddet mevzusu gibi ama asıl önemli olan bu yorum farkıdır..
Bu bağlamda bu reformcu müslümanlar,İslam dininin tebliği manasında ciddi bir misyon üstlenmiyorlar mı?
Kesinlikle öyle..
Mesela Türk insanına Yaşar Nuri'nin verdiği zararı Cübbeli Ahmet vermemiştir..
Yani diyorum ki;eğer İslam tarihi boyunca her İslam alimi,İslam'ı okuduğu/bellediği gibi lanse etseydi,İslam bu zamana kadar gelemezdi..
Kertenkeleleri öldürün diye Cübbeli ile ellemeyin Fazıl Say'da konuşsun diyen İhsan Eliaçık arasında dağlar kadar fark var..Bu iki insan aynı dine inanıyor ama yumuşak başlı olan reformcu İhsan Eliaçık'ın insanlığa zararı daha çok dokunuyor..
Bir Mevlana'nın veya Yunus'un insanlığa verdiği zarar muazzam derecede yani..!
Keşke her müslüman Usame bin Ladin gibi veya Cübbeli Ahmet gibi mert olsa..
İşte o zaman İslam dini hapı yutar..!
Yok ben size sasirma demem , siz beyninizde hala dogmalarinizi canli tuttugunuz icin demem.
Simdi is yuz karaligina gelirse ben size sunu derim.
Vakti zamaninda bu forumda pespese basliklar acip Recm diye insanlarin gozune sokanlar vardi. Hummali bir sekilde davranis sergiliyorlardi. Biz o zaman demistik ki, evet bu uygulaniyor ama her ulkede degil.
Niye?
Cunku bu insanlar mezhep bakimindan ayriliyorlar. (kabul etmemesi degil bizi baglayici olan bu noktada)
Niye?
Cunku Turkiye muslumanlari uzunca bir zamandir, belli bir ortalama(hatali da olsa) modern yargi fikrine sahipler. Yani derdi varsa mahkemeye giden tipler bu insanlar, kadi'ya degil.
Ve hatta demistim ki;
Siz, Recm uygulanmayan bir ulke muslumaninin gozune, habire Recm diye sokarsaniz ayrima gitmeden(mezhep farki), o zaman, o adam Recm yapmaya basladiginda onu elestiremezsiniz. Desteklemek zorundasinizdir.
Su anda sizin yapmaya calistiginiz da tam olarak budur. Bu olaylarin baslangicindan beridir de mesajlarinizi izliyoruz.
Tam da olmasi gereken tepkileri vermektesiniz. :) Bizi olumlerin sorumlusu tutmaktan baslayin da, gaz vererek meydanlara gencleri yolladigimiza kadar vb.
Yoksa biz islami yuceltiyor filan degiliz elbette, ama olaylari ele alirken hic degilse mezhep farki gozetiyoruz.
Su ortam altinda bile(ki cok ekstrem bir ortamdir), insanlari hedeflemenizi ben gayet iyi anliyorum.
Cunku reformcular bazilari icin , yokedilmesi gereken bir pisliktir sadece..
Siz once oturun islamin ortaya cikisindan beri gecen devirleri, ve hummali uykuya giris donemini filan bir inceleyin ondan sonra fikir beyan edin.
IHL egitimi islam elestirisine yetmez, ozgur ve sorgulayabilen beyinler icin. Biat her yerde biattir cunku. Kolayca siyrilmak mumkun degildir.
Maksat insanliga zarari dokunanlarsa, o kadar pislik var ki, Eliacik listenin sonunda ancak kendine yer bulur.
Hadis size göre basit bir şey mi yani?
Sahih hadisse,tabi ki %100 doğru olarak kabul edeceğiz..Çünkü müslümanlar öyle kabul etmek zorunda..
Ben Türkiye'de bir oyun oynanıyor ve cahil insanlarda bu oyuna kanıp piyon oluyorlar diyorum..Bu oyunu anladığını sanan veya bu oyun hakkında en ufak bir fikri olmayanlarında,görüş bildirip gençlerin ölümüne sebep olmalarına fıttırıyorum..
Yok oyle bir zorunluluk. Bu sadece oyunun bir parcasi, yemeyenler yemiyor zaten. :)
Tabi ki oyun oynaniyor insanlar piyon olarak kullaniliyor diyeceksiniz bu cok normal. Cunku beslendiginiz zihniyet bunu bu sekilde ongoruyor.
Ahlaksız
09-06-2013, 01:01
Su anda sizin yapmaya calistiginiz da tam olarak budur. Bu olaylarin baslangicindan beridir de mesajlarinizi izliyoruz.
Tam da olmasi gereken tepkileri vermektesiniz. :) Bizi olumlerin sorumlusu tutmaktan baslayin da, gaz vererek meydanlara gencleri yolladigimiza kadar vb
Trollük yaptığımı düşünüyorsunuz değil mi?
Ölen 3 kişinin sorumlusunu bulalım mı beraber?
Sn.dilaver;Müslümanlar Muhammed'i kıstas alıyorlarsa,sizde Muhammed'den sonra yaşayan insanların düşüncelerini/tavırlarını sanki İslam'ın bir kaidesiymiş gibi lanse edemezsiniz..
Eyvallah
Ben farklı bir örnek vermedim ki. Ebu Zer dedim ve sahabi dedim yani Muhammed zamanı.
Şimdi İhsan Eliaçık ve digerleri hatta Ali Şeriati hepsi Ebu Zer ekolünden. Ayrıca Muhammed de Ebu Zer hakkında kötü konuşmaz.
İslamiyeti anlamak önce onun içinde barındırdığı sınıfsal çelişkileri anlamaktan geçer. Yoksa günümüzdeki karmaşaya bir anlam veremeyiz.
Örnegin Ebu Zer şu ayeti örnek verir :
Senin neyi infak edeceklerini de soruyorlar. De ki, Helal kazancınızın size ve bakmakla yükümlü olduklarınıza yeterli olanından artanını verin. Allah ayetleri size böyle açıklar ki derin derin düşünebilesiniz. Bakara 219
Şimdi bunu temel alan Karmati döneminde herkesin karnı doydu, aç açık kalmadı. Ortak bir refah seviyesi tutturuldu.
O halde İhsan Eliaçık'ın da dayandıgı şeyler var demektir.
saygılarımla
Trollük yaptığımı düşünüyorsunuz değil mi?
Niye? Troll oldugunuzu mu dusunuyorsunuz? Niye boyle bir soru sormak geregi duyuyorsunuz?
Ahlaksız
09-06-2013, 01:26
Ebu Zerr müslüman değil mi sn.dilaver?
Ben Muhammed'in,müslüman olmayanlar hakkındaki tavrından bahsediyorum..
Niye? Troll oldugunuzu mu dusunuyorsunuz? Niye boyle bir soru sormak geregi duyuyorsunuz?
Sürekli öyle olduğumu ima ediyorsunuz..(Takip ediliyormuşum,sürekli insanları suçluyormuşum gibi)
Ebu Zer müslüman ve de sahabi. İlginç bir kişilik. Karmatiler, Hallacı Mansur, İhsan Eliaçık onun ekolünün izleyicileri. Bunun farkına varmak lazım.
Tüm insanların oldugu gibi müslümalar da tek tip degil. Evet Sünnileri eleştirebilir ve tek tip olmakla suçlayabilirsiniz ama Ebu Zer ve ekolü farklı. Bunları kavramak gerekiyor.
saygılarımla
Ebu Zerr müslüman değil mi sn.dilaver?
Ben Muhammed'in,müslüman olmayanlar hakkındaki tavrından bahsediyorum..
Sürekli öyle olduğumu ima ediyorsunuz..(Takip ediliyormuşum,sürekli insanları suçluyormuşum gibi)
Oyle sey olur mu? Ne munasebet. Niye sizi troll diye dusunelim?
Siz sadece islam tarihini, IHL'de okudugunuz olarak bilmektesiniz, hepsi bu.
http://www.youtube.com/watch?v=SRj7Zmn-ebE
Görüyorum ki, Turan Dursun ateistleri, bazı şeylere karşıcılık göstermek için yılana sarılır olmuşlar.
Bakalım daha neler görücez bu Gezi Parkı olaylarından sonra...
Yılanlar bile özgür bu sitede.
Görüyorum ki, Turan Dursun ateistleri, bazı şeylere karşıcılık göstermek için yılana sarılır olmuşlar.
Bakalım daha neler görücez bu Gezi Parkı olaylarından sonra...
Pardon sayin Yergin, nicin yilan?
Soz konusu kisiyi sizin iman ettiginiz Allah'tan baskasi mi yaratti, size gore acaba?
Pardon sayin Yergin, nicin yilan?
Soz konusu kisiyi sizin iman ettiginiz Allah'tan baskasi mi yaratti, size gore acaba?
Neva,
Bu sitede senden eskiyimdir lakin yine de sen de çok iyi bilirsin, çoğu zaman eleştirilen birisinin mesajları bugün doğru diye birileri tarafından öne çıkartılıyor. Buna başka ne denir ki?
Neva,
Bu sitede senden eskiyimdir lakin yine de sen de çok iyi bilirsin, çoğu zaman eleştirilen birisinin mesajları bugün doğru diye birileri tarafından öne çıkartılıyor. Buna başka ne denir ki?
Hayir sayin Yergin,
Bakiniz biz ne sizin inancinizi, ne de baskalarinin ki nokta kabul ederiz.
Sizin iman ettiginiz kitap(mezhep), size bu adamin hedef gosterilmesini buyuruyor mu? Bunu oldurelim diyor mu?
Gosterin bana Kuran'dan hangi ayet hangi sure?
Veya sizin iman ettiginiz kitaptaki Tagut kimdir? Siz Tagut'a iman ediyor musunuz?
Adam bu basbakani diktator olarak goruyor. Ve bunu protesto ediyor.
Gerekcesini de acikliyor.
Veya soyle dusunun, peygamberiniz hayatta ve bu gencler size bu sikayetlerle geldiler. Peygamberiniz ne yapardi?
Kibir'lenerek disari cikmayi reddeder miydi? Yoksa once bir dinler miydi ne diyorlar diye?
Unutmayin, kibir, nefretin arkadasidir.
Bizler, onun, insan olarak protesto hakkini tabi ki savunuruz, dini inanci bizi ilgilendirmez ki!? Kaldi ki zaten kitabinizda mezhep kavrami yoktur. Peygamberinizden sonra turemistir mezhepler.
Neva,
Konuyu başka yerlere çekmene gerek yok. Benim ne demek istediğim ortada ki.
Niye İhsan Eliaçık'ın mesajı burada öne çıkartılıyor da, mesela Bahçeli'nin söyledikleri, ya da Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri öne çıkartılmıyor?
Burada, İhsan Eliaçık'ın mesajları öne çıkartılıp yapılan takiyyedir. Yoksa biz burada çok kere, bu olaylardan önce İhsan Eliaçık'ın mesajlarına karşı çıkan ama olaylardan sonra karşı çıkmayıp buraya mesajlar yazıp öne çıkartanlar gördük.
Zaten yeterince sapla saman karıştı. Daha fazla karıştırmaya çalışanlara niye hizmet edersin anlamaz oldum seni.
Neva,
Konuyu başka yerlere çekmene gerek yok. Benim ne demek istediğim ortada ki.
Niye İhsan Eliaçık'ın mesajı burada öne çıkartılıyor da, mesela Bahçeli'nin söyledikleri, ya da Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri öne çıkartılmıyor?
Burada, İhsan Eliaçık'ın mesajları öne çıkartılıp yapılan takiyyedir. Yoksa biz burada çok kere, bu olaylardan önce İhsan Eliaçık'ın mesajlarına karşı çıkan ama olaylardan sonra karşı çıkmayıp buraya mesajlar yazıp öne çıkartanlar gördük.
Zaten yeterince sapla saman karıştı. Daha fazla karıştırmaya çalışanlara niye hizmet edersin anlamaz oldum seni.
Sayin Yergin,
Siz ne yazik ki hala din ile insan arasina sikisip kalmissiniz. Yahu krem peynire bile tapiyor olsa,, insan degil mi bu?
Biz ne diyoruz siz ne diyorsunuz pes yani!
Olur mu ama Neva.
İnsan, bir dine kesin uymalı.
Bu din, kesin kes İslam olmalı.
O islam da illaki Yergin'in kurallarını belirlediği şekilde uygulanmalı. Ne eksik ne fazla, Yergin'in istediği gibi. Aksi halde suç/günah/bidat/sapkınlık olur...
---
İdeolojik olarak aynı safta gözüken dinci kesim, iş birbirinin sırtını sıvazlamaya geldiğinde "Hepimiz bir Allah'a inanıyoruz, farklılıklarımız bizim mozağimizdir." der, fakat farklı ideolojik yanaşıma sahip dindarlara kendi kalın kafalılıklarını dayatırlar.
Bu hep böyle olmuştur.
Bu dayatmalar çok basit bir ilkeye dayanır. Din/muhafazakarlık gibi kavramlar yapısal olarak bölücü ve ayrımcıdır. Yani işin omurgasını ayrımcılık oluşturur.
Bakınız: bin yıllardır süren hristiyan, islam mezhep savaşları. Dikkat edin din savaşları demiyorum, aynı dine mensup insanların kendi içlerinde de kümeleşerek yaptığı savaşlardan bahsediyorum. Zira din demek "güce tapmak" demektir. Güce tapan insan, en nihayetinde güçten nasibini almak isteyen insandır. Cennet, mülk, makam, artık ne gelirse.
Dincilerde diğer dinlere ve insanlara bakış açısı ise şöyledir: "Ya biz evrenin yaratıcısı/hakimi olan varlığın kullarıyız, bunlar ise bir avuç sapkın/günahkar/dinsiz ve kendinden bihaber insan. Biz müsamaha göstereceğiz elbette ama bu da bir yere kadar. Tanrının buyruğunun koruyucusu bizleriz. En nihayetinde Tanrı indinde aslolan takva sahipleri, mükafatlandırılacaklar biziz. Bunlar ise en acı cehennem ateşinde yanacak cehennem odunudurlar."
Düşünsenize adamlar kendilerine bir inanç bellemişler. O inanç nedeniyle bunlar; evreni, dünyayı, havayı, suyu falan kendilerine verilmiş sınav alanı belliyorlar. Öyle bir benceillik ki, anlatılmaz yaşanır, yaşıyoruz.
Neyse daha uzatmayayım.
Dinin, tanrı inancının kendisi insan hayatı için başlı başına bir paradoks ve bela zaten.
Bir de kendine naif, yumuşak ruhlu diyen adamların en hafif dini farklılıklara dahi müsamaha gösterememesi, ceza kesmeye çalışması her şeyin özeti.
Bunlardan yalıtık olarak, bireysel din/vicdan muhasebesi içinde olan insanları saygıyla selamlıyorum.
İnsanlık bugün kendisini kolektif çocukluğundan olgunluğun eşiğine getiren bir sürecin taçlandırma aşamasına yaklaşmaktadır ki bu,
insan ırkının birleşmesine tanıklık edecek bir aşamadır.
Tıpkı saklı güçlerin ve yeteneklerin gün ışığına çıktığı, değişken ama umut veren ergenlik çağındaki bir insan gibi,
bir bütün olarak insanlık da eşi benzeri görülmemiş bir geçiş döneminin ortasındadır.
Çağdaş yaşamın bu kadar çalkantı ve kargaşasının ardında, olgunluk yaşına erişmeye çabalayan bir insanlığın düşüp kalkışları yatmaktadır.
Genel kabul görmüş uygulama ve gelenekler,
değer verilen tavır ve alışkanlıklar, olgunluğun gereklilikleri kendilerini gösterdikçe, teker teker geçerliliğini yitirmektedir.
Yaşamın her alanında meydana gelmekte olan devrimsel değişimlerde iki temel sürecin karşılıklı etkileşimi apaçık görülmektedir.
Birisi doğası itibarı ile yıkıcı,
diğeri ise bütünleştiricidir;
her ikisi de kendi usulünce insanlığı tam olgunluğa giden yol boyunca taşıyıp götürmeye hizmet eder.
İlkinin işleyişi her yerde gözle görülmektedir;
eskiden kalma kurumları sıkıntıya sokan değişimlerde,
her kademedeki liderlerin toplumun yapısındaki kırıkları tamir etmedeki acizliğinde,
uygunsuz tutkuları uzun süre kontrol altında tutan sosyal normların dağılmasında
ve
herhangi yaşamsal bir amaç taşıma duygusunu yitirmiş,yalnız bireylerce değil bütün toplumlar tarafından sergilenen ümitsizlik ve umursamazlıkta.
Etkileri yıkıcı olsa da, çözülmenin güçleri, farklı grupları birbirlerine yaklaştırmak amacıyla birleşme süreci için alan açarak ve işbirliği ve birlikte çalışma için yeni fırsatlar ortaya çıkararak,
insanlığın ilerlemesini durduran engelleri silip süpürmeye eğilimlidir.
Derinlere kök salmış önyargıların reddedilmesi bu yükselmiş farkındalığın işaretleri arasındadır.
Ancak bu, kolektif bilinçteki yükseliş ne kadar umut verici olsa da, onlarca yıl,
hayır,
hatta yüzyıllar sürecek bir sürecin sadece ilk adımı olarak görülmelidir.
İnsanlığın birliği prensibi, yalnızca insanlar ve ülkeler arasında işbirliği talep etmez.
Toplumu ayakta tutan ilişkilerin tamamıyla yeniden kavramsallaştırılması çağrısı yapar.
Doğal kaynakların, hep daha fazlasını isteyen dindirilmez bir susuzluğu tatmin etmek uğrunda yağmalanmasına göz yuman bir sistemin güdümünde giderek derinleşen çevre krizleri,
insanlığın doğa ile ilişkisine dair şu anki anlayışın bütünüyle ne kadar yetersiz olduğunu göstermektedir;
ev ortamının bozulması, dünya çapında sistematik şekilde kadın ve çocuk sömürüsündeki artış ile birlikte, aile birimi içindeki ilişkileri tanımlayan gayrimeşru düşüncelerin ne kadar yaygın olduğunu açıkça ortaya koymaktadır;
bir yandan zorbalığın inatçılığı ve diğer yandan yetkiye duyulan saygısızlığın artışı, birey ve toplumsal kurumlar arasındaki mevcut ilişkilerin olgunlaşmakta olan bir insanlık için tatmin edici olmaktan ne kadar uzak olduğunu açığa çıkarmaktadır;
maddi zenginliğin dünya nüfusunun bir azınlığının elinde toplanması, şimdi doğmakta olan küresel toplumun birçok kesimi arasındaki ilişkilerin temelden ne kadar kötü planlanmış olduğuna dair bir işaret vermektedir.
O halde insanlığın birliği prensibi, bizzat toplumun yapısında organik bir değişimi ima eder.
Ebu Zer müslüman ve de sahabi. İlginç bir kişilik. Karmatiler, Hallacı Mansur, İhsan Eliaçık onun ekolünün izleyicileri. Bunun farkına varmak lazım.
Tüm insanların oldugu gibi müslümalar da tek tip degil. Evet Sünnileri eleştirebilir ve tek tip olmakla suçlayabilirsiniz ama Ebu Zer ve ekolü farklı. Bunları kavramak gerekiyor.
saygılarımla
sayın dilaver
bir kere ebu zer EKOLU diye bişey yok.
dr.ali şeriati ebu zerr kitabını yazana kadar ve sanırım hacc adlı kitabında ona bir iki atıf yapana kadar nerdeyse bu sahabinin varlığından bile milletin haberi yok.
buna kısmen şiiler de dahil.
zaten ebu zerr osmanın son dönemlerinde aktif şekilde eko-politik sahnede yer alıyor.ondan önce tarihsel olarak YOK.son tahlilde ali şiası olmanın ötesine de gidemiyor.
bir iki aforizmayla da bu işler olmuyor.osman tarafından çöle sürülüp orda ölüme terkediliyor.
nispeten solda diyebileceğimiz, islam ekonomi doktrini adlı eserin yazarı bakır es sadrın kitabı geçmişte islam komünisti iken başucu kitabımdı.
o kitap dahi özünde köleci ve kapitalizmin temeli olan artı değer sömürüsü ile sapına kadar uyumludur.
hele bir meşhur olta verenin,oltayla balık tutanın tuttuğu balıklara ortak olması örneği vardır ki,
müslümanların her ne kadar faize sözde karşı olsalar bile, kapitalist faizin, banka faizi değil artı değerin cep yapılması olduğunun farkında olmadıklarına en güzel delildir..müslümanlar anti-kapitalistdğildir,olmadılar.
olamazlarda.
olmayacaklar da.
bazı kavramların büyüsüne kapılmayın.
ortada yarı-köleci/feodal bir din ve onun ''ahlaki'' söylemlerle günah çıkartmış bir versiyonu var.
kapitalizmin neolduğu, neyin üzerine kurulu olduğu ve nasıl ve neden yıkılması gerektiği üzerine tek bir fikri olmayan bir şekilde vicdanen rahatsız insanları,
''ekol izleyicisi'' ilan etmek fazla iyimserlik.
hallac ise, zaten bambaşka bir kişilik ve ebu zerle de şii direnişiyle de falan alakası bile yok.
Sevgili Khaos
Ebu Zer konusunu bu başlıkta fazlaca dillendirmek istemiyorum ama şayet ömrüm yeterse günün birinde Ebu Zer'i ve takib eden ekolleri ayrı başlıklar halinde yazmayı planlıyorum.
Fazlaca da iyimser oldugumu düşünmüyorum. Sonuçta başta Ebu Zer olmak kaydıyla tüm takip eden akımlar özel mülkiyete karşılar.
Neyse zamanı gelince Ebu Zer- Babek- Karmatiler, Zenci İsyanı ve Hallac ile Bedreddin konusunda yazarız.
saygılarımla
sevgili dilaver usta
şu bahsettiğin isimlerin bir şekilde mytra inancıyla bir yerden bağları çıkıyor.
keza anadolu aleviliği içinde benzer düşüncelerim var.
ancak bu konuda benden daha çok araştırma ve bilgin de olabilir.
saygı duyarım.
bana göre islamı, kuran ve muhammed temsil eder.
sonrada sünniler.
şiiler ise ahbari ve usuliler olarak epistomolojik anlamda ikiye ayrılır.
batınıleri konu dışı tutuyorum şu an için.
usuliler bir çok açıdan sünnileşmiş şilerdir.
humeyni ahbari olduğu için de günümüz şiilerinin çoğunca aslında sevilmez.
ahbariler, mülkiyet konusunda görece daha soldadır.
sadr örneğini vermiştim.(kayıp sadr değil, bakır es sadr)
saddam onu asana kadar ona islam komünisti diyenler dahi vardı.
ama orda bırakın kişisel özel mülkiyeti üretim aracı üzrinde mülkiyete dahi cevaz vardır.
tuz ve su hariç.
tuz ve sudan yola çıkarak, nahl71 den, bakara 219 dan yola çıkarak ortaya ekol konmaz.
gelelim demin ertelediğimiz batınilere ; çoğu eskipagan anaerkil kültürünü islam içinde yaşatmıştır.
paylaşımcılıkları (komünist demiyorum) burdan gelir.
komünizm ise, önce kapitalizmin ne olduğunu anlamak-artı değer hırsızlığı-,sonra bunu yıkmanın mücadelesini, teorisini oluşturmaktır ki, bu konu da ben size değil siz bana ustalık edersiniz.
tarihte bir çok inanç ve din içinde bu tarz ''kardeşlikler'' çıkmıştır.abartmamak gerekir.içinde çıktıkları coğrafyanın hakim inancına kısmen yaslanmalarına bakıp, o hakim inanç tarafından içerildiklerini düşünmemek gerekir.
onları boğanlarda müslümanlar olmamışmıdır.
ebu zerri çöle osman göndermiştir.
alevilerde hallac da bedreddinde islam adına yokedilmiştir.
humeyni bile öldüğünde usuliler bayram etmiştir.o kadarına bile tahammülleri yoktur.
Sevgili Khaos
Sonuçta özel mülkiyete karşı olmak ve toplumsalcılıgı savunmak biz komünistler açısından olumlanacak olan bir şeydir. Ortada bir sınıf mücadelesi vardır ve bu sınıf mücadelesinin bir kenarındaki insanlar komünardır. Komünar lafım komünizm ile karıştırılmasın lütfen. İkisi farklı.
Ebu Zer'i çöle Osman gönderdi fakat neden. Ebu Zer tek başına ve yoksunluk içinde çölde öldü ama neden.Muhammed Ümmetimden en dogru söyleyen Ebu Zer'dir demiştir ama neden. Ebu Zer neden Ebubekir'e Ömer'e bayrak açmadı da Osman'a açtı. Neden, neden, neden.
Bu sorular sorulmalı ve cevaplandırılmalı.
Dedigim gibi gerisi daha sonra.Şimdilik bu kadar Ebu Zer yeter.
saygılarımla
Ebu Sübyan
17-06-2013, 01:44
şu an halk tv de İ. Eliaçık konuşuyor ve Akp ye: "bunların hepsi dinsiz, bunların hepsi imansız, bunların hepsi allahsız, kitapsız" diye okuyor...
E yalan da degil, camide icki icildi, grup seks yapildi diye atip tutanlar, su goruntuler icin acaba ne soyleyecekler diye soranlar var.
https://pbs.twimg.com/media/BM5AtBSCcAEY24S.jpg:large
https://twitter.com/1903cArsiBJK/status/346285363528101889/photo/1
Devrimci muslumanlar da sunu paylasmis.
https://www.youtube.com/watch?v=EFgxdEzEhgc&feature=youtube_gdata_player
https://twitter.com/isyanveislam
Ahlaksız
16-07-2013, 02:19
http://www.youtube.com/watch?v=1qoaVF8aog8
Annesi ile olan diyalogu çok hoş:)