Orijinalini görmek için tıklayınız : Gül onayladı: 22:00'dan sonra alkol satışı yasak!
Gül onayladı: 22:00'dan sonra alkol satışı yasak!
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/haber_resmi_v4/images/alkol-yasasu_0.jpg
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül alkol satışına düzenlemeler getiren kanun tasarısını onayladı.
Cumhurbaşkanı Gül , alkol satışı ve tanıtımı konusunda düzenlemeler getiren ve kamuoyunda ‘alkol yasakları’ olarak bilinin kanun tasarısını onayladı.
Tasarı neler içeriyor?
Kabul edilen önergeye göre; alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamayacak. Bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamayacak. Ancak, münhasıran alkollü içkilerin uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik ihtisas fuarları ile bilimsel yayın ve faaliyetler düzenlenebilecek.
Alkollü içkileri üreten, ithal eden ve pazarlayanlar, her ne surette olursa olsun hiçbir etkinliğe ürünlerinin marka, amblem ya da işaretlerini kullanarak destek olamayacak. Açık alkollü içki satışı yapmaya ilişkin izin belgesi olan işletmelerde servis amaçlı materyallerde marka, amblem ve logo kullanılabilecek. Televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek.
Alkollü içkiler, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamayacak.
Alkollü içkiler, işletme dışından görülecek şekilde perakende olarak satışa arz edilemeyecek
Alıntı
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/gul-onayladi-2200dan-sonra-alkol-satisi-yasak-haberi-74496
Bak şu yobazlığın demokrasi anlayışına
Pentagon yobazı bunlaaaar
Yetişen alıyoooo....
Yarın cumaya gitmeyene 200 sopa yasasını bekliyoruz .
KOOOŞ VATANDAŞ KOOŞŞŞŞ...
Gül onayladı: 22:00'dan sonra alkol satışı yasak!
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/haber_resmi_v4/images/alkol-yasasu_0.jpg
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül alkol satışına düzenlemeler getiren kanun tasarısını onayladı.
Cumhurbaşkanı Gül , alkol satışı ve tanıtımı konusunda düzenlemeler getiren ve kamuoyunda ‘alkol yasakları’ olarak bilinin kanun tasarısını onayladı.
Tasarı neler içeriyor?
Kabul edilen önergeye göre; alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamayacak. Bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamayacak. Ancak, münhasıran alkollü içkilerin uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik ihtisas fuarları ile bilimsel yayın ve faaliyetler düzenlenebilecek.
Alkollü içkileri üreten, ithal eden ve pazarlayanlar, her ne surette olursa olsun hiçbir etkinliğe ürünlerinin marka, amblem ya da işaretlerini kullanarak destek olamayacak. Açık alkollü içki satışı yapmaya ilişkin izin belgesi olan işletmelerde servis amaçlı materyallerde marka, amblem ve logo kullanılabilecek. Televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek.
Alkollü içkiler, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamayacak.
Alkollü içkiler, işletme dışından görülecek şekilde perakende olarak satışa arz edilemeyecek
Alıntı
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/gul-onayladi-2200dan-sonra-alkol-satisi-yasak-haberi-74496
Bak şu yobazlığın demokrasi anlayışına
Pentagon yobazı bunlaaaar
Yetişen alıyoooo....
Yarın cumaya gitmeyene 200 sopa yasasını bekliyoruz .
KOOOŞ VATANDAŞ KOOŞŞŞŞ...
vatana millete hayırlı olsun,
adam kürtajı yasaklıyor alkolu yasaklıyor milletin karısının vajinasına kadar karışıyor ve millet hala akpye oy atıyor, helal olsun bu topluma.
Ahlaksız
10-06-2013, 22:41
Gül,bildiğiniz noterdir..Amerika ile 2 sayfa 9 maddelik gizli antlaşmalar yaptığını inkar eden bir işbirlikçidir..Halkın menfaatlerini,düşünmeyen bir Kayseridir..
Bu alkol yasaklarını aslında bu halk istedi..Zamanında yapılanlara tepkisini koyamadı ve geldiğimiz nokta ortada..Zamanında o sarı ineği vermeyecekti bu halk..
vatana millete hayırlı olsun,
adam kürtajı yasaklıyor alkolu yasaklıyor milletin karısının vajinasına kadar karışıyor ve millet hala akpye oy atıyor, helal olsun bu topluma.
Normal bir psikoloji Vrael..
Kapalı alanlarda sigara içme yasağı geldiğinde çok sinir olmuştum. Pastane de sigara içeyim dedim pastaneci izin vermemişti. Bana küfür yemişim gibi etki yapmıştı bu.
Şimdi ne kadar normal geliyor.
Alkol satışı için saat yasağı getirilmesi daha iyi oldu diyorum.
Gerçi genede 22:00 sonrası alkol satışı yapıyorlar. Sigara yasağı kadar keskin uygulanmıyor.
Bence içkiye yasak getireceklerine Yalan a yasak getirsinler nede olsa İçkiden daha tehlikeli. Ayrıca daha haram.
Leonardo
07-11-2018, 14:37
- Bazı yerlerde bu olay bar işletmecilerine yarıyor. İstanbul'da bakkaldan alıp barın önünde içerle çünkü.
Bizde de, mesela parkta filan içeceksen, geç saate kadar açık büfeler filan vardır. Engellemiyor ama sorun oluyor.
Asıl soru çok vergilendirmeleri. Rakı filan eskiden bu kadar pahalı değildi.
"Gerekli" bir uygulama değil.
Ama Sigara, Evet. Çünkü geçmişte atmosfer bu kadar kirli değildi. Millet içiyordu çok sık hastalanma durumu olmuyordu. Yapılan araştırmalara göre, 30 yıl öncesine göre, bugün sigara kullanan kişilerin hastalanma riski daha fazla.
Felâsife
09-11-2018, 06:03
Ama Sigara, Evet. Çünkü geçmişte atmosfer bu kadar kirli değildi. Millet içiyordu çok sık hastalanma durumu olmuyordu. Yapılan araştırmalara göre, 30 yıl öncesine göre, bugün sigara kullanan kişilerin hastalanma riski daha fazla.
Böyle bir görüşe zorluyorlar artık insanları, "yeni bir algı" yaratılıyor kanımca.
Tabii bunu yapan da tıp.
Sigara içtiğiniz için hasta oluyorsunuz (?)
Gdo, hormon, organik beslenmediğiniz için hasta oluyorsunuz (?)
Ekmek, şeker, şu bu yediğiniz için hasta oluyorsunuz (?)
Ben bundan şunu anlıyorum... Tıp artık tıkandı, insanlara o ölümsüzlüğü de veremedi, sınırına dayandı, ilerlemiyor, bu yüzden hatayı insanlara yıkıyor.
Ortada hâlâ hastalıklar var. Bunu bir yerlere ciro etmek lazım.
Olaya hep "hastalık" odağından bakıyorlar. Çünkü bu insanların nazik tarafı.
İnsanlar çoğunca sigara içtiği için hastalan mıyorlar ki ? Hasta oldukları için sigara içiyorlar !! Böyle bakmalı birde.
Fakat o bir yerlerde ki "yüce akıllar" diyor ki sigara hasta ediyor.
La bu insan o sigarayı içmeyince hasta olmayacak mıydı? Diyen de yok.
Sorun bu.
Burada bir kandırmaca var.
Tıp hastalıkları yok edemedi, gerçek bu.
Kimse içmeseydi ortada, kanser gibi hastalıklarda kalmayacaktı... Gel de inan. :)
Sevgiler
Leonardo
09-11-2018, 13:32
- Doktor tanıdıklarım hastalıkların daima var olacağını düşünüyorlar. Bir tanesi bana bunun Tanrı'nın insanlara sınırlarını hatırlatma yöntemlerinden biri olduğunu söylemişti. Öyle de bakılabilir.
Benim dediğim. Havanın daha temiz, nüfusun daha az olduğu zamanlarda yaşayanların, sigara içseler bile hastalanma riskinin daha az olduğudur.
Bazı yaşlılar buna şunu da eklerler. Mesela 1930 larda, 1940'larda genç olanlar bizden daha çok yemek yerlermiş. Ama yedikleri zaman bizim gibi şişmanlamazlarmış. Ben buna da inanıyorum. :) Çünkü hem bizden daha aktiflermiş, hem de yiyecekler şimdiki gibi hormonlu et artı beyaz undan yapılmış ekmek değilmiş.
Felâsife
11-11-2018, 00:41
Benim dediğim. Havanın daha temiz, nüfusun daha az olduğu zamanlarda yaşayanların, sigara içseler bile hastalanma riskinin daha az olduğudur.
Dediğim gibi bu konuda bir "algı" yaratılıyor, geçmişte insanlar şöyleydi böyleydi filan diye, oysa insan ömrü geçmişte kısaydı, bu kadar uzun değildi. Bunlar bilindik şeyler.
Lakin ısrarla geçmiş farklı gösterilmeye çalışılıyor.
İllaki geçmişte daha doğaldı, daha temizdi ama onlar o yüzden uzun yaşamadılar ki böyle bir şey yok.
Şimdiki insanlar daha uzun yaşıyorlar, fakat yetmiyor bu !!
Mesele burada, "daha" istiyorlar.
Birileri de bu "daha"yı kontrol ediyor, veriyor gazı :biggrin1:
Şişmanlama olayına gelince şimdiki insanların al altında arabayı, her işi tabanvay yapsınlar bak nasıl zayıflıyor.
Olayın hepsi beslenme de değil, yoksa dediğin gibi geçmişin insanları çok yermiş, 2 kişi bir kuzuyu afiyetle götürürmüş.
Köylerde elan çok yiyorlar, hemde sağlam yiyorlar, zira yapacak iş çok, öyle fındık fıstıkla o gövde hareket etmez, iş bitmez.
Sevgiler