PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gezi Parki Halk Direnisini Neden Destekliyorsun?

evrensel-insan
05-06-2013, 13:06
Bu baslikta site yazar kitlesi olarak herbirimiz, bu halk direnisinin neden yapildigini ve destek ve katilim saglarsa bunu neden yaptigini bu baslikta aciklarsa kitle adina ndenler listesi sunulmus hem de halk direnisinin nedenleri masaya yatirilmis olur.

Ben once kendimden basliyorum.

Benim anladigim sudur. Bu kitle 1980 ile baslayan ve AKP iktidarinin giderek teokratiklesen toplumun her seyine yon vermek isteyen otokratik baskisina karsi bir direnistir. Halkin istedigi basta yasam hakki olmak uzere yine basta ifade ozgurlugu olmak uzere her turlu hak ve ozgurlugunun kisitlandigini yasaklandigini haykirmak icin direnmektedir.

Bu halk direnisinin her bir ferdi birey bilinc ve farkindaliginda olarak; sadece kendi hak ve ozgurlugu icin degil; baska bireylerin de hak ve ozgurlugu icin oradadir.

Bu halk;

Toplumun her turlu kesiminin etik etnik dini ve mezhepsel farkinin farkindadir.

Bu farklarin farklari ile birlikte bir arada yasayabildigindi gostermek icin sokaklardadir.

Halk hareketinin hic bir teke yonelen etik etnik dini mezhepsel bir tabani olmadigi gibi, politik bir tabani da yoktur.

Bu hareketin en onemli bilinci, farklari ayirmak, farklari yok saymak farklari tek bir fark altinda toplamak yerine; farklarin farklari ile birlikte bir arada yasamasinin gosterimidir.

Ben bu harekete her seyimle destek veriyor ve katiliyorum.

Nedenim ise " bir birey bilinci olmis olarak, evrensel hukukun insan haklari temelinde her bir bireyin baska bireyin hak ve ozgurlugune dokunmadan kendi hak ve ozgurlugunu istemek ve diger istenen her turlu hak ve ozgurluklere de destek vermek icin katiliyorum. "

Sizler de kendi gerekcelerinizi bu baslikta paylasin.

evrensel-insan
11-06-2013, 05:38
Ben gezi parki halk direnisi ile ilgili olarak dusunce ve bilgilerimi detayli olarak dile getirdim.

Bu baslikta, basta kendi bireysel nedenimi aciklamak uzere, tum destekliyen yazar arkadaslarin kendi nedenlerini aciklamasini arzu ediyorum.

Boylece bu ulkemizde her yonden bir ilke ve enlere onayak olan ve dunyanin pur dikkat ve saskinlikla ve de kiskanarak izledigi bu cagdas, aydin kararli azimli hareketin desteklenme nedenleri de her bir kisinin kendi destegi olarak ortaya cikacak.

Ben ulkemin ve toplumunun Osmanli'ya ve de teokratik otokratik temeldeki bir ideoloji politika diktatorlugu ile donmesini istemiyor ve siddetle red ediyorum.

Ben ulkemin ve toplumunun milli teklestirme temelindeki turklestirme ve turkculuk politikasina ve ideolojisine yada kurtculuk dahilbaska bir etik deger teklestirmesine ve bunun icin olabilecek her turlu ideolojik politik diktatorlugu siddetle red ediyorum.

Bu temelde her hangibir etik farkin her ne olursa olsun devletin hakim ve ustunluk ve de yonlendirilen bir deger olmasini siddetle red ediyorum.

Her turlu etik farkin herhangibir politik ideolojik cikar araci olarak kullanilmasini ve bu temelde toplumu kutuplastirmasini burdan oy saglamaya calismasini siddetle red ediyorum.

Peki ne istiyorum.

Herhangi bir politik ideolojik devlet yerine, ekonomik bir devlet ve devletin her turlu kurum ve kurulusu ile hic bir etik farka mensup olmamasini ve her bir etik farki kucaklayacak koruyacak bir evrensel hukuk insan haklari ve hak ve ozgurlukler uzerine kurulmasini yapilanmasini ve islemesini istiyorum.

Her turlu etik farkin kisinin kimlik ve kisilik degeri olarak kabulunu ve saygi ile karsilanmasini istiyorum.

Hic bir farkin diger fark uzerinde baski zorlama mudahele yapmamasini hic bir farki yok saymamasini ve de hic bir farki digerlerine gore hakim ust kilmamasini one cikarmamasini istiyorum.

Hukumet ve devletin sadece halkinin yasam standartini yukseltici ve halkini her turlu bilimsel bilgisel ve bilissel gelistirici bir ekonomi sistemi ve isleyisi kurmasini istiyorum.

Dis politika da hic bir emperyalist hareketin baskici saldirici ayirici her turlu baska ulkelere uyguladigi ekonomik ve politik cikarci girisimlerini desteklememesini aksine karsi cikmasini istiyorum.

Dis politikada ulkemin ve toplumumun adina basta komsular olmak uzere barisci bir yol ve yontem izlenmesini istiyorum.

Simdilik benim neden gezi parki eylemlerine destek verdigimin nedenlerini ve istemlerini burada noktaliyorum.

Sizler bu halk direnisini desteklerken neleri istiyor ve nelere karsi cikiyorsunuz?