Orijinalini görmek için tıklayınız : Polis Taksim'e yuruyor.
Gümüşsuyu Caddesi başında bulunan Süzer Plaza'nın önünde çevik kuvvet polisleri toplandı. Yaklaşık 20 çevik kuvvet otobüsü ve İETT otobüsleriyle getirilen polislerin ellerinde kaskları ve kalkanlarıyla bekledi, geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.
Polis daha sonra Gümüşsuyu Caddesi'nden Taksim Meydanı'na doğru yürümeye başladı. Çevik kuvvet ekipleri, caddede kurulan bir barikatı geçti.
Taksim çevresindeki tüm barikatların kaldırılması için Harbiye ve Kasımpaşa’da da çevik kuvvetin konuşlandığı belirtiliyor.
EMNİYET MÜDÜRÜ EYLEMCİLERLE GÖRÜŞECEK
Emniyet Müdürü, yanında birkaç sivil polis ile birlikte eylemcilerle konuşmak üzere Günüşsuyu’ndan Taksim’e yürüyor.
http://www.hurriyet.com.tr/_np/4562/20444562.jpg
POLİSTEN ANONS
Polis, TOMA ve Akrep işliğinde taksim meydanı'na girdi. Polis sürekli olarak "Hiçbir şekilde Gezi Parkına Müdahale Yapılmayacak. Amacımız anıt çevresine düzenleme yapmaktır" şeklinde anons yapıyor.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23477704.asp
Canlı yayın Ntvmsbnc'de izlenebiliyor şu an.. Gerginlik devam etmekte..
http://cm.ntvmsnbc.com/ServerSite/wui/NTVCanliYayin/default.aspx
Molotof ve taş atanların kaskının aynı olması tesadüf mü? Canlı yayında şu an en ince detayına kadar planlanmış bir şov izliyoruz. Oyun muhteşem kurulmuş, reji, sanat yönetmeni, yapımcı Oscarlık..
bu iddialar her tarafta da... anlamiyorum bu molotof falan atanlar kim sizce??
bu iddialar her tarafta da... anlamiyorum bu molotof falan atanlar kim sizce??
12 Eylül 1980 öncesi "Aynı" silahın öğleden önce bir ideolojiden,öğleden sonra öteki ideolojiden birisini öldürmüş olduğu gerçeği ile hareket edersek,
molotof ve taş atanlar hakkında yapılacak bazı yorumların,komplo teorisi olmama durumu var gibi.
Siz hiç polislerin (Çevik kuvvet)toplumsal olaylara müdahale çalışmalarını izlediniz mi ?
Orada olay çıkaranlar konumunda olanların kılık kıyafet ve davranışlarını bizzat gördünüz mü ?
Ben izledim ve gördüm.
Pek bir "Gerçekçi" görünüp,"İmitasyon" gibi durmuyorlardı :)
Gerçi sizleri "İnanç"ın kendisi ilgilendirmese de,
o inancın müntesipleri arasındaki bazı "Davranış"lar sizi ilgilendirebilir.
Bugün ülkemizde ezici bir çoğunlukla bulunan kesimin inancı "Sünni" anlayıştır.
Bu anlayışın atalarından olan Muaviye ve Amr ibn ül As'ın yaptıkları,
bugünkü izleyicileri/izdüşümlerinin yapacaklarının garantisidir dersem abartmış olmam.
Dark_Prince
11-06-2013, 10:55
Beli silahlı molotofçular :)
https://pbs.twimg.com/media/BMdmSIpCYAEvyDj.jpg:large
amac ne olabilir .. anlayamiyorum.. polis pankartlari toplarken tas molotof atma senaryosuna neden gerek duysun?? rte yi dogrulama derdindeler mi??
ben bu olayi gorusmeler oncesi asil guc bende demek istenmesine bagliyorum.. gorusmeyi sadece gezi parki ve onu destekleyenlere odaklamayi ve arincla gorusen grubun bitmeyen uzun istek listesine kizginlik olarak goruyorum biraz da...
ama bir senaryo olmadigini dusunuyorum.. polise hazirlik yapan bir kavgaci grubun oldugu belli gibi (sdp gibi)
Bu asagidaki videoda, yuzleri kapali olan insanlar kim bilen var mi?
http://video.sozcu.com.tr/2013/video/haber/iste-yandas-medyanin-vermedigi-goruntuler.html
Amaç, eylemcinin 'pis ve tehlikeli' olduğunu göstermek
Dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, bu sabah 07.00 sularında polisin Taksim’e yaptığı baskını Twitter ’da “İşin özeti” başlığı ile yorumladı. Özpetek’e göre Taksim’de olup biten şuydu:
İşin özeti:
- Pankartları kaldıracağız gibi boş bir bahaneyle Taksim’e git.
- Eyleme ve Gezi Parkı ’na müdahale etmeyeceğiz diyerek masum rolü yap.
- Polis ve Toma’ları eylem alanının içine kadar sok.
- Daha önce ayarlamış olduğun molotofçular öne çıksın.
- Günlerce meydanı haber yapmayan medya hep birlikte molotofçuları uzuun uzuun göstersin.
- Medya molotofçuları uzun uzun gösterebilsin diye, polis onlara biber gazı sıkmasın, etkisiz hale getirmesin.
- Böylece halk da eylemcilerin ne kadar pis ve tehlikeli olduğunu görüp hükümeti desteklesin.”
http://www.radikal.com.tr/turkiye/ferzan_ozpeteke_gore_taksim_eylemcinin_pisligini_g orun_diye-1137135
Doğru tespitler...
Abde uşakları bir avuç işbirlikçi halkımıza savaş açmıştır.
Molotof atanda zehir sıkanda ABD ''dir
Halkımızı Türbanlarından sandığa sürükleyen yağmacı,işbirlikçi Vatan ve millet düşmanlarının ihanetleri ABD İŞBİRLİKÇİSİ DÜZENBAZ YALANCI HİLEKAR VE KATİL diktatör ve AKP denilen ihanet partisi eliyle yapılıyor.
Halkımızın sağda Bu işbirlikçi hainlere desteği kesmesi gerekmektedir.
Sözde soldada istikballerini ABD emperyalizmine bağlamış ihaneti görmek onlarıda halkın önünden silkeleyip tarihin çöplüğüne atmak ve yüzde doksanlık halkın birliğini kurmak zorunluluğumuz vardır.
Abd emperyalizmini görmezden gelerek mücadele edilemez.
Kurtuluş yok tek başına
Ya hep beraber
Ya hiç birimiz
Kahrolsun ABD emperyalizmi.
Kahrolsun ABD uşakları
Yaşasın halkın yenilmez kardeşliği
idontneedagod
11-06-2013, 23:45
Neymiş bu ABD sayın xcan. Herşeyin sorumlusu...
Yanıldığımı düşünüyorsunuz.
Deliğe süpürmeyin diye ABD'ye ricacılar yollayarak icazet alan.
Bop eşbaşkanı olan birinden söz ediyorum.
Abd istedi diye Suriyeye saldırmaya çalışan bir diktatörden söz ediyorum.
İtirazınız varsa söyleyin hatalıysam öğrenmiş olurum.
ABD emperyalizmine tavır alamayan biri.
Sosyalistte komunistte milliyetçide ilericide olamaz.
Kahrolsun ABD
Ahlaksız
12-06-2013, 00:10
Bu ülkenin genel kurmay başkanına operasyonlarla ilgili soru soruluyor..Bu başkan diyor ki;''ABD'DEN İZİN ALMADAN OPERASYON YAPAMAYIZ..''
Başka bir şey dememe gerek var mı?
idontneedagod
12-06-2013, 00:13
Doğru konu başlığında konuşmuyoruz bu konuyu ancak sadece sormak istiyorum. Tüm bu kavramların bir ABD karşıtı olarak yalnızca sizin ve sizin gibi düşünenlerin tasarrufunuzda olduğunu söylemeye nasıl cüret ettiğinizi anlamış değilim.
ABD her olayın sorumlusu değildir, olamaz. Emperyalizm de her olumsuzluğun sebebi değildir, olamaz.
Bu ülkenin genel kurmay başkanına operasyonlarla ilgili soru soruluyor..Bu başkan diyor ki;''ABD'DEN İZİN ALMADAN OPERASYON YAPAMAYIZ..''
Başka bir şey dememe gerek var mı?
Konu çok farklı sayın Nolan. En azından benim bakış açımdan farklı. Ben her olumsuzluğun ABD emperyalizmine bağlanmasına karşıyım.
Ahlaksız
12-06-2013, 00:18
Ben her olumsuzluğun ABD emperyalizmine bağlanmasına karşıyım.
Cumhuriyet tarihinin en fazla iktidarda kalmış partisinin genel başkanı başbakan RTE,Obama'ya duacı ise,Obama'nın sesini özlemiş ise Abd emperyalizmini küçük görmemek gerekir..Tabi ki bu halkında büyük sorumluluğu olduğu muhakkak ama sorunlarımızın en büyük nedeni Abd'dir..Abd'den kurtulmadan bu ülkede müspet anlamda hiç bir şey yapılamaz..Tam bağımsız olamadıktan sonra daha çoook kan akacaktır bu ülkede..!
evrensel-insan
12-06-2013, 00:18
Su anda tam tersi, halk dort koldan taksim' e yuruyor.
Doğru konu başlığında konuşmuyoruz bu konuyu ancak sadece sormak istiyorum. Tüm bu kavramların bir ABD karşıtı olarak yalnızca sizin ve sizin gibi düşünenlerin tasarrufunuzda olduğunu söylemeye nasıl cüret ettiğinizi anlamış değilim.
ABD her olayın sorumlusu değildir, olamaz. Emperyalizm de her olumsuzluğun sebebi değildir, olamaz.
Size açıklayayım
Neden Sosyalist ve komunist olamaz?
Sosyalist ve komunist her türlü sömürüye karşıdır.
Ülke içinden ve dışından.
Hiç bir sosyalist ülkedeki sömürüye karşıyız Emperyalist sömürüye sessiz kalalım diyemez.
Sosyalizm ve komunizm doğası gereği millidirde.
(enternasyonalist oldukları halde)
Yani emperyalizmin en kabadayısı, ve güçlüsü ve ülkemize en hükmedeni ABD ''dir.
Milliyetçi olmak ise milli pastayı emperyalizmle paylaşmamak demektir
İlerici olmak Mazlum ülkelerin yeraltı ve yer üstü zenginliklerini yağmalayan
Yoksulluğun ve geri kalmışlığın koynuna atan ABD ye karşı olmaktan geçer.
Bu söylediklerim kişisel değil evrensel doğrulardır.
idontneedagod
12-06-2013, 00:38
Size açıklayayım
Neden Sosyalist ve komunist olamaz?
Sosyalist ve komunist her türlü sömürüye karşıdır.
Ülke içinden ve dışından.
Hiç bir sosyalist ülkedeki sömürüye karşıyız Emperyalist sömürüye sessiz kalalım diyemez.
Sosyalizm ve komunizm doğası gereği millidirde.
(enternasyonalist oldukları halde)
Yani emperyalizmin en kabadayısı, ve güçlüsü ve ülkemize en hükmedeni ABD ''dir.
Milliyetçi olmak ise milli pastayı emperyalizmle paylaşmamak demektir
İlerici olmak Mazlum ülkelerin yeraltı ve yer üstü zenginliklerini yağmalayan
Yoksulluğun ve geri kalmışlığın koynuna atan ABD ye karşı olmaktan geçer.
Bu söylediklerim kişisel değil evrensel doğrulardır.
Düşüncenizi daha açık olarak ifade ettiğiniz için teşekkür ederim.
Söylemlerinizi hep sloganvari bulduğum için politika konularında sizin yazılarınıza genellikle cevap vermedim. Bunu şahsi olarak algılamamanızı öneririm. Bu sadece kendi tarzım, slogandan ziyade aksiyon görmeyi seven bir yapım vardır. Kahrolsun demekten ziyade kahretmek... Beni anladınız sanırım. Belki 8 yıllık ticari hayatımın getirisidir bu sonuç ve eylem görmek.
Şimdi son olarak kendimi azıcık daha izah edeyim ve kendi adıma konuyu kapatım yatıp uyuyayım.
ABD emperyalist bir ülkedir.
ABD diğer devletlerden çok daha fazla bir şekilde diğer ülkeler üzerinde kendi çıkarları doğrultusunda etkin politika üretme kapasitesine sahip bir ülkedir.
ABD pistir, kakadır, kötüdür.
Şimdi, benim itirazım bundan sonrasınadır, size de değil, sloganlaradır.
Ağızlarda sakız ederek ABD kahrolmaz.
Türkiye'de en az ABD kadar emperyalist güç olma arzusuna sahiptir.
Olay çıkar çatışmasıdır sayın xcan.
ABD'nin bile gücü her türlü kalkışmayı oluşturmaya yetmez.
Aksini düşünmek bana göre ütopyadır, hayaldir, kurgudur.
Herkese iyigeceler.
evrensel-insan
12-06-2013, 00:45
Cumhuriyet tarihinin en fazla iktidarda kalmış partisinin genel başkanı başbakan RTE,Obama'ya duacı ise,Obama'nın sesini özlemiş ise Abd emperyalizmini küçük görmemek gerekir..Tabi ki bu halkında büyük sorumluluğu olduğu muhakkak ama sorunlarımızın en büyük nedeni Abd'dir..Abd'den kurtulmadan bu ülkede müspet anlamda hiç bir şey yapılamaz..Tam bağımsız olamadıktan sonra daha çoook kan akacaktır bu ülkede..!
Abd'den kurtulmanin ilk ayagi icerdedir. Icerden satin alinacak bulunmazsa, ABD o zaman kabak gibi ortaya cikar.
Sevgili dostum ABD elbette kahrolsun demekle kahrolmaz.
Ben bu sloganı düşünülsün üzerinde diye atıyorum.
İkinci olarakta ;Elbette herşeyi kontrol edemez .
Öyle düşünsem .
Mücadelenin bir anlamı kalmaz.
Artı ABD'ye karşı ön yargımda yok .
Ülkeler ABD ilede ortak işler yapar.
Sovyetlerin dağılmasıyla Abd 'ye tarih yapma fırsatı doğdu,o ise yağmayı ve gericilerle Dünyaya ve ülkeme kan yağdırmayı tercih etti.
Uslubumu yadırgamış olabilirsin.
Az ve kestirmeden konuşurum.
Boğmam beyinleri.
Birşeyler paylaşmaya çalışıyorum.
Kendime saygım gereği.
Çorbada tuz olabilmek adına .
Saygılar
şuan ankara ve istanbulda halk ayağa kalkmış.
gazi mahalleden 20 bin kişi geliyor diyorlar, yukardan çekilmiş fotoları gördüm oha feelan oldum yeeeaaaniiii = O :D
ulusal kanal ve halk tvden izleyebilirsiniz
Yanıldığımı düşünüyorsunuz.
Deliğe süpürmeyin diye ABD'ye ricacılar yollayarak icazet alan.
Bop eşbaşkanı olan birinden söz ediyorum.
Abd istedi diye Suriyeye saldırmaya çalışan bir diktatörden söz ediyorum.
İtirazınız varsa söyleyin hatalıysam öğrenmiş olurum.
Kahrolsun ABD
Onlar istedikleri kadar icazet icin yollasinlar sevgili xcan.
Saydirmadiklari kimse kaldi mi sizce?