Orijinalini görmek için tıklayınız : İsyan edenlerin. İyi ve uyumlu olmayanların Konuşma Hakkı yoktur
RENAULTFERRARİ
14-06-2013, 10:09
Aklen-kalben-Cemiyeten-birlik ve beraberlik adına-örfen-Aşken-Vicdanen-Dinen- Medeniyeten-Evrensel İnsan haklarına göre
İyi ve uyumlu olmayan bireylerin Konuşma Hakkı yoktur..
Eğer Sen: kendini İyi ve uyumlu Yapmamış Kötü ve uyumsuz biri isen Konuşma Hakkın yok! olamaz. Tüm evrendeki İnsan hakklarına göre Konuşma Hakkın Yok.
Düşünsene Hem kötü hem uyumsuz. dinleyenler onu konuşturuyor, birde Alkışlıyorlar. demek ki dinleyen toplulukta kötü
bursali68
14-06-2013, 10:33
Merhaba,
İsyan edenler böyle de, isyan ettirenler nasıl olmalı...? İsyan ettirenler İYİ ve UYUMLU olsalar zaten kimse isyan etmez...!
Sağlıcakla kalınız...
RENAULTFERRARİ, kalitesiz fikrin tek adresi olmak zorunda mısın?
Ama güldürüyorsun, devam et. :)
Her türlü din,milliyet ve ideolojiden üzerindeki elbiseyi al ortada çıplak kalan şey insandır.
Bu rönodur,bu psikodur,bu x tir,bu y dir,bu z dir vb vb gider.
Her insanın yaşam hakkı olduğu gibi konuşma hakkı da vardır.
Bırakalım insanlar konuşsun.
Ama iş fiile geldi mi işte orada dikkat edip hem bireyi hem de toplumu korumak gerekir.
Bu konuda ünlü Fransız düşünür Voltaire mi yoksa biyografisini yazan mı söylemiş tam olarak bilinmiyor ama o güzel söz şöyle diyor :
"Söylediklerine KATILMIYORUM.Ama bunları söyleyebilme hakkını ölesiye savunurum."
Birey "İyi veya uyumlu" olmasa dahi bırakalım konuşsun sevgili röno.
Bir de sevgili röno sence
insanları mı
yoksa,
davranışları mı
iyi veya kötü olarak değerlendirmek lazım ?
Şahsen yüzde yüz iyi veya kötü bir insana rastlamadım.
Ama yüzde yüze yakın insanda bir tane de olsa iyi veya bir tane de olsa kötü davranışa her daim rastlamaktayım.
RENAULTFERRARİ
14-06-2013, 10:44
Aklen-kalben-Cemiyeten-birlik ve beraberlik adına-örfen-Aşken-Vicdanen-Dinen- Medeniyeten-Evrensel İnsan haklarına göre
Eğer Sen: kendini İyi ve uyumlu Yapmamış Kötü ve uyumsuz biri isen Konuşma Hakkın yok! olamaz. Tüm evrendeki İnsan hakklarına göre Konuşma Hakkın Yok.
Düşünsene Hem kötü hem uyumsuz. dinleyenler onu konuşturuyor, birde Alkışlıyorlar. demek ki dinleyen toplulukta kötü
Kendi Evinde Ailende dahi, Eğer sen iyi ve uyumsuz geçimsiz isen Konuşmak hakkın yoktur. konuşmamalısın
Hazreti Muhammed öyle dedi:
Fertler kendileri ıslah etmedikçe hiç kimsenin kimseye bir şey demeye hakkı yoktur. kendini ıslah etmedin mi konuşma hakkın yok
bursali68
14-06-2013, 10:48
Kendi Evinde Ailende dahi, Eğer sen iyi ve uyumsuz geçimsiz isen Konuşmak hakkın yoktur. konuşmamalısın
Fertler kendileri ıslah etmedikçe hiç kimsenin kimseye bir şey demeye hakkı yoktur. kendini ıslah etmedin mi konuşma hakkın yok
Merhaba,
Diyelim ki yine de konuşuyor...Ne yapacaksın TOMA ile su mu fışkırtacaksın...!
Sağlıcakla kalınız...
Fertler kendileri ıslah etmedikçe hiç kimsenin kimseye bir şey demeye hakkı yoktur.
Sevgili röno bunu,
(Senin düşüncen olduğunu düşündüğüm) şu :
"kendini ıslah etmedin mi konuşma hakkın yok" şeklindeki bakış ve anlayışla düşünmek yerine,
şu :
"Kendi ayıplarını nasıl unuttun da başkalarının ayıbıyla meşgulsün."
veya
"Kendin suçlu olduğun müddetçe başkalarının suçunu ağzına alma"
şeklindeki bakış ve anlayışla değerlendirmek mümkün mü ?
RENAULTFERRARİ
14-06-2013, 11:19
Psiko:
ıslah kelimesi ne demek: Ar iṣlāḥ إصلاح [#ṣlḥ IV msd.] düzeltme, sağaltma, uyum sağlama < Ar ṣalaḥa صلح iyi veya uygun idi → sulh
Sevgili röno ;
Kelimelere takıldığımızda,
parçaya bakıp "Bütün"ü gözden kaçırabiliriz gibi.
Sana alakasız görünebilir ama,
İsa,bir kadın ve erkeği taşlamak üzere toplanmış kıvıl kıvıl kaynaşan Yahudilere sorar
-Ne oldu neden böyle kaynaşıp duruyorsunuz ?
-Recm yapacağız da "İlk taşı kim atacak" diye kaynaşıp duruyoruz.
-İçinizde günahsız her kim ise "İlk taşı" o atsın
dediğinde taş atacak BİR kişi bile kalmıyor ortamda.
Yine alakasız gelebilir.
Vatandaşın birisi ortada dolaşıp
"BEN şöyle bir Müminim.BEN böyle bir Müminim"
deyip duruyormuş.
6.İmam Cafer-i Sadık ona hitaben
"Mümin Kibrit-i Ahmer'e benzer.Sen hiç Kibrit-i Ahmer gördün mü ?"
diye sormuş.
Yani sevgili röno o söz ona buna "Heyt sen sus sen iyi ve uyumlu biri değilsin" demek için değil,
sanki "Sen kendini bil başkasına bakma" anlamı içeriyor gibi geliyor bana.
Sen hiç "RENAULTFERRARİ ıslah etsin seni" diye bir söz duydun mu ?
Ben duymadım da :)
RENAULTFERRARİ
14-06-2013, 11:35
Psiko ve diğer arkadaşlar
Ben Kimseye sus konuşma sen iyi değilsin uyumsuzsun konuşma hakkın yok demedim..
hep böyle yapıyorsunuz neden böyle yapıyorsunuz hep yazdıklarımı yanlış algılıyorsunuz
Ben diyorum ki: Alıntıdaki CÜMLERE hepimiz dahiliz
Artık sen ne yaparsan yap, ister isyan et ister konuşi ister sus, ister kendini iyileştir ne yaparsan Yap
Ama hakikat bu
[/B]
RENAULTFERRARİ
14-06-2013, 12:19
Altın, pırlanda, elmas, Kainatın evriminden beri kıymetlerini eksiltmemiş yitirmemişler hatta kıymetlerini arttıra, arttıra gelmişlerdir.
İnsanında var oluşunda beri, onunla yaratılmış İylik ve Faziletlerde büyük kıymetli şeylerdir. Eskimemiş köhneleşmemiştir eskiyemez
Belki İyiliğin faziletlerin Kıymetlerinin kalmadığını Kalitesiz olduğunu İddaa edenler olabilir
Ama dava etmek başkadır davayı kazanmak yine başkadır...
RENAULTFERRARİ, kalitesiz fikrin tek adresi olmak zorunda mısın?
Ama güldürüyorsun, devam et. :)
Ahlaksız
14-06-2013, 12:46
Muhammed iyi ve uyumlu biriymiydi acaba?
Beni Kureyza'da yaptıkları hiçte iyi biri olmadığını kanıtlar..
İçinde yaşadığı toplumun adetlerine karşı çıkıp,isyan edip,farklı bir yola girmesi de uyumsuz olduğunu kanıtlar..
Hem iyi değil,hem uyumsuz..Yani tam bir anarşist..Bu anarşistin takipçileri ''ama siz iyi değilsiniz'',''ama siz uyumlu değilsiniz'' diye zırvalıyor burada..:D
RENAULTFERRARİ
14-06-2013, 13:18
Muhammed iyi ve uyumlu biriymiydi acaba?
Beni Kureyza'da yaptıkları hiçte iyi biri olmadığını kanıtlar..
İçinde yaşadığı toplumun adetlerine karşı çıkıp,isyan edip,farklı bir yola girmesi de uyumsuz olduğunu kanıtlar..
Hem iyi değil,hem uyumsuz..Yani tam bir anarşist..Bu anarşistin takipçileri ''ama siz iyi değilsiniz'',''ama siz uyumlu değilsiniz'' diye zırvalıyor burada..:D
Aklı başında olan İnsana soruyorum:
Kurtuluş savasında Büyük taarruzda, Müttefikin seni arkadan olanca kuvvetiyle
harbin en tehlikeli anında yok etmek için saldırsa ve mağlup olsa.
Müttefik kuvvetin askerlerine ve bu işte parmağı olanlara,
harpten perperişan evlere ocaklara matemler düşmüş bir şekilde buhranla bunalımla Çıkan askerler Onlara ne cezayı verebilir.
Aklını ve vicdanını hakem tayin eyle! ne ceza verilir ?
İşte beni Kureyza da Aynı bunu yapmıştır.
Müttefik iken Müslümanları Harbin en mühim anın da taraf değiştirip olanca kuvvetiyle arkadan saldırmış ama mağlup olmuştur...
Ve Öldürün emrini veren kişi Beni kureyza milletinden müslüman olmuş Bir yahudidir.. harpte başka bir milletin kavmin kılıçı ile yaralanmış
ve ölüm döşeğinde kendi milletinin Beni kureyzanın askerilerinin yardımcılarının Katledilmesi Hükmünü vermiştir...
Aklın vazifesi İnsafı meydana getirmektir..
Gel kardeşim Aklını ve vicdanını hakem tayin et! İnsafa sen ne diyorsun bu işe diye sor
hangi İnsan! haleti intizarında Ölüm denilen gizem öncesinde.
Ölümün pencesinde
kendi haliyle meşgul olurken
kendi halinin ne olacağını düşünürken
muhasabe-i nefs yaparken
hayatının filmi şerit gibi gözün önünde geçerken
Yüzlerce kişin Katliamının emrini verebilir hemde kendi miletinin
Zalime acımak meharmet etmek
zalimin yaptığını hoş görmek, hafif cezalandırmak, mazluma ihanet etmek ve zalimlerin yetişmesine sebeb olmaktır
teşekkürler saygılar
sağlıcakla kal. Akıl sağlığının yerine gelmesi için sana dua edicem. Nolan!
RENAULTFERRARİ
14-06-2013, 13:50
Hazreti Muhammed Hıra dağında tek başına Açmış oldu La ilahe illah davasında
İnsanlar para için, putları Arma olarak kullanan aciz İnsanlara tapmasın,
zaif kuvvetliden kolaycacık hakkını alsın dedi. kureyşli zenginler güldüler...
ama peygamberimize inananlar artmaya başladı
Kureyşin patronları bizim nufüsümuz kırılıyor. diye propaganda yaptılar büyücü dediler.. olmadı..
niahyet İlmi madde ile yıkmaya çalıştılar. Kılıça sarıldılar.
Müslümanları artık dünyadan silmeye karar verdiler... ama ondan önce senelerce şiddetli boykot uygulandığından Müslümanlar gıgıkını çıkarmamış uyum sağlamışlardı. ama boykot uygulayanlar artık müslümanları imha etmek dünyada silmeye karar verince.. Cebrail geldi kureyşin savaşa hazırlandığını haberini verdi. Peygamberimiz boykottan parasız pulsuz bir karış bez parçası dahi bulamamış, layıkı ile setri avret yapamamış Ashabına şu kervanı zapt edin emrini verdi..
kervanın malları ile düşmanın kuvvetlerine karşı savaşa hazırlanıldı. (kervanın parası sonra verildi.)
şu kadarçık tarihi hakikati dahi bilmiyorsun.. sonra havaya konuşuyorsun
sözlerin hava da ucan tozdur NOOOLAN !
azim perver dehşetli cengaver olan harbe paralı parasız milyonla orduyla çıkan Romalıların 800 senede can alarak parçalayarak sahip olduğu Topraklara İslam 80 senede bazı topraklera 8 senede sahip oldu sahip oluş tarzında can okşamak vardı..
en kuvvetli islam aleyhtarı Doktor Ruzi: İslamın yayılması hayret vericidir cihanda misli yoktur demiştir
Ahlaksız
14-06-2013, 14:10
Bırak bu lafları..Sen bana şunu şöyle..
Muhammed içinde yaşadığı topluma karşı isyan etmiş midir/etmemiş midir?
RENAULTFERRARİ
14-06-2013, 14:40
Bırak bu lafları..Sen bana şunu şöyle..
Muhammed içinde yaşadığı topluma karşı isyan etmiş midir/etmemiş midir?
Ne isyanı manyak.. ne diyon nOlan sensin
Anlatıcaz hoşuna gitmedii beğendin Ne ala ne hoş ne güzel
PEK ALA! kardeşim senin kabul ettiğin Din Sende kalsın. benim kide Bende
Fakat kardeşim ne yapalım ki biz aynı toprakta yaşıyoruz aynı havayı alıyoruz aynı su ile hayatımızı devam ettiriyoruz, Bu Beyte hürmet etmeliyiz Vicdanlarımız dursun, bu beyti mamure etmek için hakiki bir medeniyeti ortaya koymak için beraber çalışmak mecburiyetindeyiz dedi
Kureyşililer YoooooK dedi.. senin dinini kurturmıycaz.. senin dininde olanları işkence edicez öldürücez, Hak kuvvettedir Kuvvet hakta değildi. Kuvvetli olan hakkını alır dedi savaş açtılar
bunları öğren bil laga luga yapma, ikile yolda üçlersin
Ahlaksız
14-06-2013, 14:56
ne diyon nOlan
Diyorum ki;Mekke'de insanlar putları/komşuları ile mutlu/mesut yaşarlarken,Muhammed'in isyanı ile başlayan süreçte kan gövdeyi götürmedi mi?
RENAULTFERRARİ
14-06-2013, 15:54
Diyorum ki;Mekke'de insanlar putları/komşuları ile mutlu/mesut yaşarlarken,Muhammed'in isyanı ile başlayan süreçte kan gövdeyi götürmedi mi?
Bende diyorum ki manyakmısın ne mutly mesutu nerden uyduruyorsun nerden buldun bunları.. ne mesutu kopkoyu cahil ahlak ırs namus şeref namına satılıyor kadınlar pazarda Tel dolabı gibi satılıyor. kız çocukları canlı canlı gömülüyor.
sakat biriyle yanyana oturmak ayıplık teşkil ediyor.. ve aşağısını oku
Ne isyanı manyak.. ne diyon nOlan sen!
Anlatıcaz hoşuna gitmedii beğendin Ne ala ne hoş ne güzel
PEK ALA! kardeşim senin kabul ettiğin Din Sende kalsın. benim kide Bende
Fakat kardeşim ne yapalım ki biz aynı toprakta yaşıyoruz aynı havayı alıyoruz aynı su ile hayatımızı devam ettiriyoruz, Bu Beyte hürmet etmeliyiz Vicdanlarımız dursun, bu beyti mamure etmek için hakiki bir medeniyeti ortaya koymak için beraber çalışmak mecburiyetindeyiz dedi
Kureyşililer YoooooK dedi.. senin dinini kurturmıycaz.. senin dininde olanları işkence edicez öldürücez, Hak kuvvettedir Kuvvet hakta değildi. Kuvvetli olan hakkını alır dedi savaş açtılar
bunları öğren bil laga luga yapma, ikile yolda üçlersin
Ahlaksız
14-06-2013, 16:34
Bende diyorum ki manyakmısın ne mutly mesutu nerden uyduruyorsun nerden buldun bunları.. ne mesutu kopkoyu cahil ahlak ırs namus şeref namına satılıyor kadınlar pazarda Tel dolabı gibi satılıyor. kız çocukları canlı canlı gömülüyor.
sakat biriyle yanyana oturmak ayıplık teşkil ediyor.. ve aşağısını oku
Müslüman;
-Arap yarımadasında Muhammed öncesi kaç tane savaş yapılmış?
-Muhammed sonrası kaç tane savaş yapılmış?
-Kız çocukları diri diri gömüldüyse,Arapları kim doğurdu o zaman?
-Muhammed,''putunuzu da,sizi de s...''(:D)deyip Kabe'yi/Mekke'yi yeterince güçlenip basmamış mı?
-Muhammed öncesi şiir okuyan,özgürce ticaret yapan bir toplum mutlu değilmidir?
-Muhammed sonrası kölelik bitmişmidir?
Reno hakaretten vaz geç artık.
Burada her görüşten insan konuşuyor.
Küfür fikir değildir.
Yol açtığın gerilimler seni mutlu ediyorsa,
İçsel bir tatmin yaratıyorsa sözüm yok.
Sadece görüş belirt.
Ve bunu yaparken dikkat ve özen göster.
Bir söz var''Kıçıyla inat eden donuna s...çar''
Belden aşağısıyla tartışma yürüten bir insan görmek istemiyorum.
RENAULTFERRARİ
14-06-2013, 16:48
Müslüman;
-Arap yarımadasında Muhammed öncesi kaç tane savaş yapılmış?
-Muhammed sonrası kaç tane savaş yapılmış?
-Kız çocukları diri diri gömüldüyse,Arapları kim doğurdu o zaman?
-Muhammed,''putunuzu da,sizi de s...''(:D)deyip Kabe'yi/Mekke'yi yeterince güçlenip basmamış mı?
-Muhammed öncesi şiir okuyan,özgürce ticaret yapan bir toplum mutlu değilmidir?
-Muhammed sonrası kölelik bitmişmidir?
sen hazreti Muhammed gelmeden evvel dünya ve araplar ne haldiydi haberin yok senin..
kız çocuklarının sayısı geçtimi canlı canlı gömüyorlardı
hazreti Muhaammed gelmeden önce cihanın umrunda bile olmayan araplar hazretş Muahmmedin doğumdan sonra ispanyayı fethetmişllerdir.
ya sen hiç bir şey bilmiyorsun
islamda köleliğin sadece ismi var hakikati yok öğren bunları...
xcan ban bir şey demedim ki yanlış yazdım
"Nolan sen" derken
"nOlan sensin" yazmışım yanlışlıkla...
sen hazreti Muhammed gelmeden evvel dünya ve araplar ne haldiydi haberin yok senin..
kız çocuklarının sayısı geçtimi canlı canlı gömüyorlardı
hazreti Muhaammed gelmeden önce cihanın umrunda bile olmayan araplar hazretş Muahmmedin doğumdan sonra ispanyayı fethetmişllerdir.
ya sen hiç bir şey bilmiyorsun
islamda köleliğin sadece ismi var hakikati yok öğren bunları...
xcan ban bir şey demedim ki yanlış yazdım
"Nolan sen" derken
"nOlan sensin" yazmışım yanlışlıkla...
yine bir rono klasigi...
muhammed sayesinde olmadi hem de ispanyaya gitmek marifet degil marifet orada kalabilmekte...