PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Elbette ki iç işlerinize karışırız"

Ahlaksız
14-06-2013, 14:53
ABD yönetimi, ikinci haftasını doldurmak üzere olan Gezi Parkı eylemleriyle ilgili aynı gün içinde üst üste iki açıklama birden yaparken, Türk hükümetinin gösterileri ele alış şekline yönelik eleştirilerinde tonunu gittikçe sertleştirmeye başladı. ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey ise bir panelde yaptığı konuşmada, "Elbette ki iç işlerinize karışırız" dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/_np/9057/20479057.jpg
Dün önce Beyaz Saray Türkiye’den demokratik özgürlükleri desteklemesini beklediğini söyledi. İkinci açıklama Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi ve Bakanlık Sözcüsü, Türkiye’de olayları işleyen medyaya uygulanan baskıdan ABD’nin rahatsız olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki şunları söyledi: “Durumu diyalog yoluyla çözmek için gece yaşanan referendum önerisi dahil, tansiyonu düşürme çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Son iki hafta içerisinde endişe yaratan bazı olaylar gördük. O yüzden bunu izlemeye devam ediyoruz. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum, medya kuruluşlarına yönelik, özgür basının normal işlevini yerine getirmeleri sonucunda karşılaştıkları her türlü baskıdan da rahatsısız. Son günlerde bunun da yaşandığını gördük.”

"İÇ İŞLERİNİZE TABİİ Kİ KARIŞIRIZ"
ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey ise bir panelde şunları söyledi:

“Türkiye'nin yaklaşımı daha çok 'İç işlerimize nasıl karışma cüreti gösterirsiniz' şeklinde. Evet gösteririz çünkü siz bu kulübün bir üyesisiniz. Kendinizi izole edemezsiniz, mürekkebinin silindiği 150-200 yıllık Viyana Kongresi'ni ortaya koyup, 'İç işlere karışamazsınız' diyemezsiniz. Türkiye de sürekli ABD hakkında konuşuyor, Amerika'nın azınlıklarına yönelik şikayetlerde bulunmaktan çekinmiyor ve bu bence iyi bir şey. Biz bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Ama gelişmiş ekonomilerden biri olmanın, demokratik siyasi sistemlerden biri olmanın gereği bu ve bu gündeme getirilen büyük bir problem olmamalı. Demokratik kulüpteki oyunun kurallarını kabul etmeye dönük isteksizliği yansıtan bu durum, biraz endişe verici.”
http://www.hurriyet.com.tr/planet/23501795.asp

ozgur_beyin
14-06-2013, 16:50
bakalım şeyhimiz(başbakan) ne tepki verecek

bilgetonyukuk
14-06-2013, 17:02
Sultan birinci Tayyip bununda üstesinden gelir. Şüphesiz ki o her şeyi bilir.

Neva
14-06-2013, 18:23
Demokratik kulüpteki oyunun kurallarını kabul etmeye dönük isteksizliği yansıtan bu durum, biraz endişe verici.”

Ilginc bir cumle.

xcan
14-06-2013, 18:39
Aslında tüm konuşma ilginç.
Ne dersin Neva?
Yazılanları cümle cümle masaya yatırın.
Özeti şu.
Tayyip yolcu..
Ben belirlerim
Kulüp benim kulübüm yöneten benim ve sen zırıltısın deniyor.
ABD çok geç kaldı,umarım görmüştür.
ABD bedeli kendinin ödeyeceğini anlıyan bir patron gibi. .
Bu günlük hayattada böyledir.
Köpeğiniz birkaç kişiyi ısırır saldırganlık yaparsa ,tepki size gelir .
Ve köpeğe tasmayı vurursunuz olmazsa köpeği vurursunuz.
Dünya önünde Tayyiple rezil olan ABD imajıdır.
Tasma hazır.
Kişisel görüşümü yineleyeyim.
Abd tarih yazma fırsatını teptiğine pişman olacak .
İnsanlık büyük bedeller ödeyecek.
Abd kaybedeceği bir sürece sokmuştur kendi kulübünü

Neva
14-06-2013, 19:19
ABD burada bence kenar susudur sadece. Su an sadece kendi yedigi halti temizlemeye calisiyor. ABD'nin zaten mevcut ekonomik pastasinin ciddi kismi baskalarinin yonetiminde zira.

Kaldi ki ABD tarih yaziciliginda listenin sonuna filan gelir. Ha native'ler deyin anlarim, ayakta da alkislarim onlarin yazdigi tarihi..Nike, Apache cok eski bir kizilderili kelimeleridir mesela..

Futbol ile satranc ayni kefede oyunlar degildir.
Lobi de oyle %10'lar ve 300 bilmekac liralarla tehlikeye dusecek bir yapi degildir. Global bir sistemden bahsediyoruz zira, Turkiye bu baglamda sadece bu sistemin bir ayagi. Dunya ulkelerinden biri olmasi sebebiyle.

Bir dusunun bakalim, bugun Yunanistan'daki Altin Safak nicin destek verdi hukumete?

xcan
14-06-2013, 20:25
Sevgili Neva Abd'yi kimler yönetir az çok bilirim.
Tarih yazma fırsatı SSCP dağıldığında ortaya çıkmıştı.
Tüm dünyada gerçek bir demokrasi yaratabilirlerdi.
Silahlara(özellikle nükleer ),ve silahlanma çabalarına son verebilirler yada minimuma indirebilirlerdi.
Dünya insanlarını daha mutlu daha refah içinde yapabilirlerdi.
Sömürüyü azaltıp daha güvenli bir dünya yaratabilirlerdi.
Kaynakların bir bölümünü insanlık için seferber edebilirlerdi.
Evet eşyanıntabiatına aykırı şeyler bu söylediklerim.
Fakat dünya varlığını sürdürebilirdi.
Onlar karlarından ödün vermek şöyle dursun yağma fırsatı ,dehşet fırsatı olarak gördüler.
İnsanlığı çıkışı olmayan kapkara bir tünele soktular.
ABD'nin kirli geçmişindende haberdarım.
Lakin konuya dönersek Abd Tayyip gibi Feto gibi zırcahillerle yürüdüğüne bin pişman olmalıdır.
Şu demeçte senin efendim benim mesajıdır.
Abd Söz konusu Türkiye ise Kenar süsü değildir.
Ülkemizde üsleri ve binlerce Nükleer silahı olan bir ülkeden söz ediyoruz.

Neva
14-06-2013, 20:32
Sizin kenar susu olarak algilamayisinizi anlayabilirim, ama bir de yaptirim soz konusu.. Unutmayin ki Turkiye bir NATO ulkesi..

Dogru usleri vs.var, ama onunde bir de Yunanistan ornegi var. Bu durumda ABD'nin de akilli olmasi gerekiyor. Nukleer silahi olmasi birseyi degistirmez. Bircok ulkede nukleer silah var.

Hele de Turkiye'ye!! Bu isler o kadar basit degil ki!? Iran'da da nukleer silah var. Niye vurmuyor Israil'i mesela?

Siz Turkiye'yi Afganistanla filan karistirmayiniz.

xcan
14-06-2013, 22:27
Neva Kontr gerillaABD tarafından kurulan bir yapı.
CIA Türkiyede örgütlü .Polis ABD güdümlü Feto tarafından işgal edilmiş.
Türkiyedeki parlementerlerin skandal kasetleri ortada.
Şirketleri ve işbirlikçileriyle türkiyede bir güç.
Ben demedim bize Nükller saldırı yapacaklar.
Silahlı kuvvetlerdeki yurtsever subaylara yaptıkları tertipler ortada.
ABD hem bir güç hemde Türkiyedeki güçleri kontrol eden bir güç.
Sanıldığından çok güçler ABD den emir alıyor.
Bankaları şirketleriyle güç.
Medyadaki uzantılarıyla güç.
Kaç tane Görsel medyayı satın aldılar.
TGRT nin Eski bir CİA ajanının yönetiminde olduğunu biliyoruz.
ABD Türkiyede belirleyici bir güç olmasa oradan icazet almazlar.
sizi memnun edecekse güç değil diyeyim.
Ama güç.

Neva
14-06-2013, 22:53
Ama güç.

Benim memnun olmam diye birsey soz konusu degil ki.. Ortada gercek olarak duran dengeler var. Gercek olan birsey vardir. Kontrolsuz guc, guc degildir bir kere, cahil cesaretidir ulkeler adina. Kendini yorar. Kendi kendinize yumruk atarsiniz yani.

Ote yanda ne ABD, ne de Turkiye sonucta birer muz cumhuriyeti degil. Kendi icinde bir diplomasisi var. Bir gelismis ulkede bircok ajan bulunabilir. Sonucta bu ulkenin de bir MIT'i var mesela. Istihbarat artik gelismis ulkeler icin bir gereklilik halinde.

Bir kere bagimsiz degil, en onemli unsur bu. Yanlis politikalarla bugune degin gelindi.

Ancak simdi topu kaldirip tamamiyla ABD'ye atmak da anlamsiz. Cunku o da bagimsiz degil. Nukleer'iniz olabilir, ama o nukleerin bir de kendi elinizde patlamasi var.Cunku bagimsizlik oldugu muddetce, yikilmayacak hicbir kale yoktur.

Fethullah buyudu ama onu buyuten de bu ulkenin insanlariydi. Fethullah'la resim cektirmemis kac tane siyasi biliyorsunuz mesela?