Orijinalini görmek için tıklayınız : Gezi Parkı Protestolarına farklı bir bakış açısı
Gezi Parkı protestolarına karşı farklı bir bakış açısına sahip bir video. Özellikle Neva mutlaka izle.
http://www.youtube.com/watch?v=5T6iAVM2Cc8
Amcamın hem kafa kıyak hem komplo ishaline yakalanmış.
Erdoğan, Davutoğlu + ... gitmişler Obama'yla görüşmüşler'de olaylar gelişmiş vs. vs.
CHP'nin neden hiç bir zaman iktidar olamayacağının, olmaması gerektiğinin en güzel ve veciz örnekleri bu adamlar.
Sayin Yergin, ozellikle bana soylemissiniz ama zaten biz bunlari isledik. Siz sanirim okumadiniz, es gectiniz basliklari.
Sizin bakis acinizin cikamadigi cember, hala ulkedeki insanlarin %100'unun koyun, biat kulturune haiz oldugunu dusunmenizdir.
Oralara gitmenize gerek yok ki.. Gorusme yapilmis vs.vs. komplo kurmaya dahi gerek yok.
Hukumetin dilinden Suriye dusmuyor niye?
Bakin su basliktaki Subat'in astigi haberi okuyun. Gerekirse daha geriye de gideriz, ki gidilmis basliklarimiz mevcuttur.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32302
Yani siz bunlardan bu surece degin bi haberdiniz de, simdi gelip bana "Ama Neva bak ozellikle dinle boyle bir komplo var" filan mi demeye calisiyorsunuz?
Neva,
Biraz seni sakinleştirmeye çalışmak istedim ama olmadı :)
Benim videoyu koymakta ki amacım, bak böyle bir komplo var demek değil. Böyle bir komplo var veya yok bu önemli değil, önemli olan, birilerinin her zaman oyunları vardır. Bu AAA partisi olmuş, BBB partisi olmuş ne farkeder? İnsanların bunların hiç birine alet olmaması lazım demekti gayem. Yoksa, tabi ki forumu senin kadar takip edemiyorum bu bir gerçek ama takip edemesem de nette bu videoyu gördüm diye "aaa böyle bir komplo varmış bak bak bak" diyor da değilim.
Şunu da söylemeden geçmek istemiyorum. Bazı şeyler gerçekten, bazı şeylerin arkasına sığınır. Yurt dışı ile ilgili herhangi bir haber çıktığında hemen açıklama yapan dış işleri bakanının bu sefer sessiz kalması bence ilginç.
Türkiye, çok ama çok farklı ve bir o kadar değerli ve anlamlı bir ülke. Bu ülkede her zaman oyunlar oynanmıştır. Buna ilk defa şahit olmuyoruz ki. Yaşımız 35 te olsa çok oyunlar gördük. Ben bir müslüman olarak bu oyunlara alet olmamaya çalışır iken, başkasından banane olursa olsun tavrını da sergileyecek değilim.
spartacus
18-06-2013, 23:33
Yergin
Oyunlar kitlesel boyuta bir anda gelmezler, gelemezler, yani anlık bir kalkışma üstelik o kadar kitlesel ve örgütsüz, her düşünceden, her görüşten, her çeşit sivil kitle örgütünden vb. Hepsinin derdi ortak, artık yeter, hayatımıza bu kadar müdahale etme, diktatörlük yapma!!!. Oyun örneğin Suriye gibi olur, 5 yıl önceden içeri sızmalar yapılır, dışarıdan silahlı adamlar, içeride ingiliz asker ve istihbaratı, subaylar, çeşitli kademedeki kilit adamların satın alınması vs, uzun süren, planlı bir süreçtir.
Başbakan uzun zamandır insanlara hakaret ediyor. İçki içen ayyaştır diyor, Reyhanlı da şu kadar sünni vatandaşımız öldü diyor, ben buraya saymayım bir sürü. İnsanların yatak odalarına kadar müdahale eder hale geldi, kaç çocuk yapacağına varana değin. İnsanların özeline bile girmeye başladı ki, yıllardır bu bakış açısıyla sürekli bir gerilme ortamı yaratmaya çalışıyor. her gerilme ortamı yaratmasında, ses çıkartanları tespit edip, susturuyor yani yolu tamamen düzlüyor....
Bir diğer taraftan da oy kaygısına düştü, haliyle çoğunluk mezhebe oynayarak oy kaybını durdurmak, kendisini mağdur göstererek kahraman edebiyatı yapmak derdinde, asıl derdi Oy idi. Bununla birlikte ülkede değil demokrasi, d si bile yok, demokrasi vay efendim ben seçildim edasıyla başbakanın çıkıp insanların yatak odalarına kadar müdahale etmesi değildir. Kaldı ki ülkede her şeyi TEK ADAM yönetiyor, başbakan sanki general, diğerleri ise emir eri gibi. Daha kendi kabinesinde demokrasi yok ki, demokrasiden bahsedebilsin...
Neyse uzamasın, ortada herhangi bir oyun filan yok, yıllar, yılı dolan bardak taştı hepsi bu. Örneğin hükümet diyor ki Gezi'deki mesaj alınmıştır, alınmadı, mesele sadece Gezi değil, orada daha ilk günden uygulanan faşist şiddettir. Madem Gezi'den mesaj alındı, hala neden polis şiddeti uyguluyorlar, demek ki mesaj alınmamış.
Spartacus,
Bir önceki mesajımda dedim ya, Türkiye çok farklı bir ülke, bu yüzden Suriye'de ki gibi bir oyunu Türkiye'de uygulayamazsın. Eğer uygulanmaya kalkışılsın, bugün meydanlarda birbirine kızan, hatta bıçak çeken insanlar el ele kol kola olur hepsine karşı mücadele eder. Bunun bilincindeler. Düne kadar Galatasaray Fenerbahçe düşmandı, bugün bu olaylardan sonra hepsi dost oldu.
Şimdilik vakitten dolayı sadece şunları söyleyim. Tekrar söyleyim, videodaki gibi bir komplo var demiyorum ama bence bu olayların altında muhakkak birilerinin çıkarları, planları var. Ve bence, tanıdığım spartacus ün bir yanıda "evet" diyor ;)
Neva,
Biraz seni sakinleştirmeye çalışmak istedim ama olmadı :)
Benim videoyu koymakta ki amacım, bak böyle bir komplo var demek değil. Böyle bir komplo var veya yok bu önemli değil, önemli olan, birilerinin her zaman oyunları vardır. Bu AAA partisi olmuş, BBB partisi olmuş ne farkeder? İnsanların bunların hiç birine alet olmaması lazım demekti gayem. Yoksa, tabi ki forumu senin kadar takip edemiyorum bu bir gerçek ama takip edemesem de nette bu videoyu gördüm diye "aaa böyle bir komplo varmış bak bak bak" diyor da değilim.
Şunu da söylemeden geçmek istemiyorum. Bazı şeyler gerçekten, bazı şeylerin arkasına sığınır. Yurt dışı ile ilgili herhangi bir haber çıktığında hemen açıklama yapan dış işleri bakanının bu sefer sessiz kalması bence ilginç.
Türkiye, çok ama çok farklı ve bir o kadar değerli ve anlamlı bir ülke. Bu ülkede her zaman oyunlar oynanmıştır. Buna ilk defa şahit olmuyoruz ki. Yaşımız 35 te olsa çok oyunlar gördük. Ben bir müslüman olarak bu oyunlara alet olmamaya çalışır iken, başkasından banane olursa olsun tavrını da sergileyecek değilim.
Beni sakinlestirme cabasi!????? Ben gayet sakinim, ben olaylarin buralara gelecegini isledigimiz basliklarda da gayet sakindim.
Ideolojiye ragmen taraf olmayip, insanligi ortaya koyabilmek ne zamandan beri oyun oldu anlamadim ki!?
Madem gayeniz insanlarin bunlara alet olmamalari idi, bir musluman olarak ayni tarafsizligi ornegin bir ateist Fazil Say icin nicin soyleyemediniz?
Yani yine musluman olun, size muslumanliktan cikin diyen yok, ama tarafiniza ragmen adiliyetinizi koruyabilirsiniz. Bu da bir durustur neticede.O zaman ben simdi diyebilir miyim, bu olaylarda sizin de payiniz var diye?
Bakin siz cok kolay bir sekilde, baska baslikta bu olumlerden siz sorumlusunuz diyebildiniz bize. Cunku basindan beri bu Gezi parki'nin hep bir oyun oldugunu savundunuz. Ben ve benim dusunenler ateist, deist vs. olduklarindan kafadan yanlislar zira.
E tabi ki ilginc gelebilir size sessiz kalmasi, birilerine soz verilmis, ayni yoldayiz diye. Gazete okumuyor musunuz siz? Ben hangi taraftan olursa olsun gazete okurum. Yandas medya da dahil. CNN o yayinlari yapmayip da, aslan hukumet direniscileri bir bir puskurtuyor deseydi yine kotu CNN olacak miydi?
Ornegin; yeni cikan petrol kanunundaki Turkiye iscisinin calistirilmamasini nasil degerlendiriyorsunuz siz? Pazara cikardiginiz Turkiye topragi vs. ustelik.
Daha halka yapilani ,saydirilani vs. saymiyoruz bile o kadar yazildi cizildi zira.
Toplumsal olaylarda manipulasyon olmaz diye bir şey yok. Olur tabii ki..
12 Eylülden önce oldu...
Nasıl oldu?
Toplumda işçi hareketleri gelişmeye başladı. Çünkü kapitalist aşama tüm yönleriyle ilerledikçe bu sınıf çelişkisi tüm yönleriyle hissedilecektir...Ve hissedilmeye başlandı. İşçi sınıfı uyanmaya başladı.
Tabii burjuva bundan tedirgin oldu.
Ve bu toplumsal uyanışı, burjuva Gladio yardımıyla terörize ederek, bastırmaya ve kendi istekleri doğrultusunda manipule etmeye çalıştı, bunun için çok çalıştı ve başarılı oldu; 12 Eylül darbesi yapıldı.
Burada da bir uyanış görüyorum. 1960, 70'lerde olan işçi sınıfının uyanışı gibi toplum yavaş yavaş uykudan uyanıyor...
Bundan sonra hareket ileri boyuta ulaşırsa bir takım manipulasyonlarla bunu kontrol altına alma ve etkisiz kılmaya çalışabilirler. (Aslında burjuva sürekli olarak bu tür hareketleri ve politik yaşamı kontrol altına almak için manipulasyon içinde ama çelişki ve gerilim o kadar yüksek ki o da bir yere kadar işte. Sınıf çelişkisi, kapitalizmin geldiği aşamada bazı şeyleri gizlemek kolay değil. Ama yine bunun da üstünü bir şekilde örtmeye çalışacaklardır.)
spartacus
19-06-2013, 00:09
Teraziyi şöyle kurmak lazım, örneğin AKP iktidara gelmeden önce, ya da evveliyatında milli görüşte mitingler yapardı, yürüyüşler yapardı, örneğin diyebilir miyiz türban vs. meselesi bir oyundur. Bizzat R.T.Erdoğan envai çeşit açıklamalar yapardı devletin ve siyasetin, ülkenin yapısını değiştirmek üzerine. Peki oyun olmayan ne var o halde? :)
Oysa ki hiç kimse gidin protesto yapın demese bile bu kitle patlayacaktı, dışarıdan değil, içeriden bile örgütlü, öyle planlı bir süreç gelişmedi, bu yıllarca süren baskının, toplumu aşağılamanın getirdiği bir sonuç. Şimdi nasıl ifade edeyim, diyelim ki tam tersi muhalefette siz varsınız, sizin değerleriniz baskı altına alınsa ve toplumsal olarak aşağılansanız ne yaparsınız? Bir dolum noktası olur, çünkü toplumda insan gibidir, canlı bir organizmadır. İşte tahlili bu temelden yapmak gerekir. Sokakta biri size höt dese ne yaparsınız?.
Polis şiddeti bir çeşit LİNÇ etme çerçevesinde kullanıldı, yani baskıcı, anti-demokratik iktidar karakterini bir kez daha gösterdi, zaten protestoların sebebide bu değil miydi?. Bu halde hala kitlelerin öfkesine oyun demek ne kadar yerinde bir tespit? Çok detaya girmeden, kabaca da olsa ifade edebildiğim bakış açım bu çerçevede ve somut dayanakları var. Çürütülmesini isterim, oyun denmesi doğru olmaz.
Teraziyi şöyle kurmak lazım, örneğin AKP iktidara gelmeden önce, ya da evveliyatında milli görüşte mitingler yapardı, yürüyüşler yapardı, örneğin diyebilir miyiz türban vs. meselesi bir oyundur. Bizzat R.T.Erdoğan envai çeşit açıklamalar yapardı devletin ve siyasetin, ülkenin yapısını değiştirmek üzerine. Peki oyun olmayan ne var o halde? :)
http://www.youtube.com/watch?v=JRKuqBOD0a4
Beni sakinlestirme cabasi!????? Ben gayet sakinim, ben olaylarin buralara gelecegini isledigimiz basliklarda da gayet sakindim.
Ideolojiye ragmen taraf olmayip, insanligi ortaya koyabilmek ne zamandan beri oyun oldu anlamadim ki!?
Madem gayeniz insanlarin bunlara alet olmamalari idi, bir musluman olarak ayni tarafsizligi ornegin bir ateist Fazil Say icin nicin soyleyemediniz?
Yani yine musluman olun, size muslumanliktan cikin diyen yok, ama tarafiniza ragmen adiliyetinizi koruyabilirsiniz. Bu da bir durustur neticede.O zaman ben simdi diyebilir miyim, bu olaylarda sizin de payiniz var diye?
Bakin siz cok kolay bir sekilde, baska baslikta bu olumlerden siz sorumlusunuz diyebildiniz bize. Cunku basindan beri bu Gezi parki'nin hep bir oyun oldugunu savundunuz. Ben ve benim dusunenler ateist, deist vs. olduklarindan kafadan yanlislar zira.
E tabi ki ilginc gelebilir size sessiz kalmasi, birilerine soz verilmis, ayni yoldayiz diye. Gazete okumuyor musunuz siz? Ben hangi taraftan olursa olsun gazete okurum. Yandas medya da dahil. CNN o yayinlari yapmayip da, aslan hukumet direniscileri bir bir puskurtuyor deseydi yine kotu CNN olacak miydi?
Ornegin; yeni cikan petrol kanunundaki Turkiye iscisinin calistirilmamasini nasil degerlendiriyorsunuz siz? Pazara cikardiginiz Turkiye topragi vs. ustelik.
Daha halka yapilani ,saydirilani vs. saymiyoruz bile o kadar yazildi cizildi zira.
Fazıl Say için neyi söylemişim ve neyi söylememişim?
Evet sorumlusunuz dedim çünkü sorumlusunuz. Ortada bir ateş var iken, elinize bir odun alıp o ateşe atarsanız sorumlusunuz demektir.
Türkiye'de "gerçek"ler ile haber yapan bir gazete yok. Maksadı para kazanmak olan insana lafım olmaz ama maksadı "daha fazla" para kazanmak olan herkesin gözünü hırs bürümüştür ve bu da o kişi veya kurumları hataya sürükler. Magazin programları gibi haber yapan gazetelerin neyini okuyacağım?
Kaç senedir şuradayız, hala tarafsız olamadığım söyleniyor ya, ne diyeyim ki.
Not: spartacus, ben kitlelerin öfkesine oyun demiyorum. Bu öfkeyi fırsata çevirmeye çalışanların yaptıklarına oyun diyorum.
Fazıl Say için neyi söylemişim ve neyi söylememişim?
Evet sorumlusunuz dedim çünkü sorumlusunuz. Ortada bir ateş var iken, elinize bir odun alıp o ateşe atarsanız sorumlusunuz demektir.
Türkiye'de "gerçek"ler ile haber yapan bir gazete yok. Maksadı para kazanmak olan insana lafım olmaz ama maksadı "daha fazla" para kazanmak olan herkesin gözünü hırs bürümüştür ve bu da o kişi veya kurumları hataya sürükler. Magazin programları gibi haber yapan gazetelerin neyini okuyacağım?
Kaç senedir şuradayız, hala tarafsız olamadığım söyleniyor ya, ne diyeyim ki.
Not: spartacus, ben kitlelerin öfkesine oyun demiyorum. Bu öfkeyi fırsata çevirmeye çalışanların yaptıklarına oyun diyorum.
Sayin Yergin,
Neyi soyleyip, neyi soylemediginizi gormek icin, ilgili basliga gitmeniz yeterlidir.
Ortada ates de yoktu, yangin da yoktu, parkta oturan insanlar vardi. Kimseye zarar vermeden, vurmadan kirmadan. Siz de bu konuda hak hukuk bakimindan adil bakabiliyor musunuz gercekten, oradaki insanlarin ofkesini, patlama noktalarini gorebildiniz mi, eylemlere cevap verilise iliskin?
Normal'dir, medyaya iliskin tarafgirlik(her taraf'a dair) her ulkede mevcuttur. Ben magazin diye ayirmadim, sadece her siyasi taraf'a dair olan gazeteleri de okurum dedim. Ayristirin lutfen. Yani size gore Turkiye'de gercek haber yapan bir gazete olmadigi icin, herseye bu nasilsa bir oyun deyip, elimizi kolumuzu baglayip, tepki vermeksizin, sorgulamadan biat etmemiz mi gerekiyor?
Size taraflisiniz demiyorum, taraf olusunuz gayet normaldir, sorun olan tarafiniza ragmen, objektif olabilmek konulara iliskin.
Ben de taraf bir insanim, inanmiyorum ve bir tanri fikri de tasimiyorum, ama boyle olmam, herhangi bir din konulu tartismada konuya objektif bakmama engel teskil edebilir mi? Veya kendi oz siyasi gorusum ne olursa olsun, karsidaki onume gelen her siyasi gorusu karalamam icin bir bir gerekce teskil edebilir mi?
Hangi siyasi gorus mutlak, %100 dogru mudur ki? Dogrular da , yanlislar da barindirabilir. Elestiriye aciktir yani.
Mahkeme kararına rağmen, direnişçileri o ağaçlarda sallandırmakla tehdit eden, üstüne AKM'yi de yıkacağız inşaallah diyenler de sorumlu mudur? Bu olayları fırsata çevirmişler midir? Petrol yasasını geçirmişler midir? 600 milyon dolar daha kredi çekmişler midir?
Saf mıyız biz yahu? Tabi ki orada oyun oynayanlar vardı. Kitle bunları çok iyi gördü. Örneğin silahının kayıp olduğunu bildiren polisi gördü. Amansızca dövdükleri direnişçilerin başkaları tarafından kayda alındığını farkedince sevgi pıtırcığına dönenleri gördü. Gemilerin bazılarında bakım var diyip, Akapelileri zeytinburnuna taşıyanları gördü. Her yanda ulaşım araçları kesintiye uğramışken kazlıçeşmeye geçiş üstünlüğü sağlanmıştır diyenleri gördü. Evet, birileri oyun oynadı. Ama kimse yemedi. En azından direnişçiler yemedi.
Yiyenlere de afiyet olsun demekten başka bir şey gelmez elden.
Mahkeme kararına rağmen, direnişçileri o ağaçlarda sallandırmakla tehdit eden, üstüne AKM'yi de yıkacağız inşaallah diyenler de sorumlu mudur? Bu olayları fırsata çevirmişler midir? Petrol yasasını geçirmişler midir? 600 milyon dolar daha kredi çekmişler midir?
Saf mıyız biz yahu? Tabi ki orada oyun oynayanlar vardı. Kitle bunları çok iyi gördü. Örneğin silahının kayıp olduğunu bildiren polisi gördü. Amansızca dövdükleri direnişçilerin başkaları tarafından kayda alındığını farkedince sevgi pıtırcığına dönenleri gördü. Gemilerin bazılarında bakım var diyip, Akapelileri zeytinburnuna taşıyanları gördü. Her yanda ulaşım araçları kesintiye uğramışken kazlıçeşmeye geçiş üstünlüğü sağlanmıştır diyenleri gördü. Evet, birileri oyun oynadı. Ama kimse yemedi. En azından direnişçiler yemedi.
Yiyenlere de afiyet olsun demekten başka bir şey gelmez elden.
Şubat,
Ben bu siteye üye olduğumdan beri hep derim ki, doğru olun, aksi halde kazanamazsınız...
Ortada bir sürü cahil insan var evet ama hepinizin atladığı nokta, bu insanlar var, var, yok değiller. Bugün hükümet değişse bu milleti sınır dışı edip yerine başkaları gelmeyecek. Soldan nefret eden, niye nefret ediyor? Kürtlerden nefret eden, niye nefret ediyor? Türklerden nefret eden, niye nefret ediyor? Kürtleri sevmeyen bir babam var/dı. Bir kürt ile evlenip bunu yıktım.
Sizin için daha genel konuşarak söyleyim;
Ortada bir ateş var iken, bu ateşin içine odun atan, AKP, CHP, BDP, MHP, eylem yaptığını söyleyip aslında eylem yapmayan terör estirenler, AKP mitingine gidip nereye gittiğini bilmeyenler, Gezi Parkı diyerek sokaklara dökülüp ne yaptığını bilmeyen insanlar tüm bu olaylardan sorumludurlar.
Cahil bir kadın, mitingde cahilce bir cümle kuruyor,
Ona karşı cevap olarak yapılmış olan ve sözde 5 vakit namazını kıldığını söyleyen kadın CHP li çıkıyor,
Dün, televizyonlarda şöyle bir başlık görsek, "Gazi Mahallesinde olaylar çıktı" diye, çoğu kişi ne derdi? Bugün görüldüğünde ne diyor? Ve aradaki fark ne?
Bir köy ağası :
Yüzlerce köpeği silahlı çivili sopalı gözü dönmüşçesine saldırtsa
parklarına (temiz hava aldıkları,oynadıkları,eylendikleri ,uçurtma uçurdukları,kitap okuduklrı ,şenlikler ,müzik ve sanatyaptıkları parklarına)sahip çıkan gençlerin çocukların üzerine.
Dört kişiyi öldürtse ve onlarca gencin gözünü oysa.
''Bu köyde en zengin benim,ençok oyu ben aldım,benim dediğim dedik diye.
''Muhtar seçiminide kazandım ''diye.
Namuslu insan bu zulme tepki vermek zorundadır.
''Senin muhtarınında seninde''diye.
Vicdan ayağa kalkmalıdır.
İnsan olanlar.
Ağanın kamu malı yağmacılığına tepki gösterir.
Namussuz ise Ağaya yalakalık yapar.
Fakat en namussuz olanlar vardır birde .
Ne Ağadan yanayım nede gençler ve çocuklardan yanayım diye.
Bunlar en namussuzlardır,en küçük insanımsılardır.
Dürüst insanların kafasını bulandırmaya memurdurlar.
Şimdi ben bu sitede ,bu midesiz halk düşmanlarını iyi tanıyor olmanın rahatlığı içinde ,şunu söylüyorum.
Evet bir oyun var Faşist ağanın köyü yağma köylüyü yıldırma oyunu var.
Tüm kirli geçmişlerine rağmen birkez,ama tek birkez hokkabazlığı bırakıp halkın onurlu ,barışçıl ve çevreci mücadelesinin yanında yer alın.
Sözlerimin adresi bellidir.
Bu telgraf tarafsızım deyip bıdı bıdı eden gizli ağa uşaklarına çekilmiştir
İyi ile kötü arasında tarafsızım demek namussuzluktur.
Zulüm ile mazlum arasında tarafsız olunmaz.
Sözlerimin adresi en namussuzlardır.
Kimse alınmasın
xcan,
Sözlerinin nereye gittiği belli de, senin anlamadığın şu. İstediğin kadar kendini burada yırtsan da, hiç bir zaman AMACINA kavuşamıyacaksın. Sana en güzel tokadı, vakti geldiğinde yanına sığındığın insanlar atacak. Bu lafımı sakın unutma...
Arıza yine ortaya çıkmış. Bak Yergin. Benim amacım özgür,kardeşçe yaşanılan bir dünya ,insanların köleleştirilmediği bir dünya.Satılan fabrikalarımızın (Telokom tekel aliağa vb) tekrar halkın olduğu bir dünya.
Alevi ,sünni ateistin kardeşçe barış ve huzur içinde yaşadığı bir dünya.Sömürüsüz sınıfsız savaşsız bir dünya. Diniyle imanıyla sürüklenen insanların ,diğer insanların kafasını kesmediği ve onları diri diri yakmadığı bir dünya.
Sınav sorularının çalınıp yandaşlara peşkeş çekilmediği bir dünya.Okulu bitirenlerin iş bulabildiği bir dünya.
Hırsız çocuklarının gemi sahibi olmadıkları yoksulların ekmeksiz aşsız kalmadıkları bir dünya
Sen böyle kutsal bir amaca bir ömrü adayabilirmisin be adam.
Göz çıkaran kan döken diktatörün kılıcını sallıyorsun.
Senin benim istediğim dünyayı kavramana imkan yok.
Böyle bir dünya uğruna savaşan biri onurlu biridir.
Sözlerimi hemen sahiplenmişsin.
Bana bıdı bıdı etme şu dediğin yanlış de .
Diyemezsin.
Bu uğurda kazanmışım kazanmamışım umrumda değil. Ağzımda diş yok .
Çocuklarımız için ve hatta senin çocukların için savaşıyorum.
Ölüm umrumda değil.
Kendim için bir beklentimde yok.
Buradakilerin tokadındanmı korkacam.
Burada tek bir insana katkım olsa o bana yeter.
Hiç kimseden çorbada almam hiç kimsenin sopasından tomasından gazındanda korkmam.
Sen zulmün yanında olup nasıl rahat uyuyorsun.
Bu kavgayı verenleri torunların minnetlee anacak.
Evet beni öldüreceksiniz benim gibi çok insanı öldüreceksiniz Ama zulüm kaybedecek .
Benim hayallerim yarını kuracak .Faşizm yıkılacak Bumilleti dinle imanla sakalla türbanla gazlayamıyacakları günler gelecekGüneşli sevda dolu kardeşlik dolu güzel günler göreceğiz
Ülkem Amerikan uydusu olmasın.
Ülkem bölünmesin diye savaşıyorum anlıyormusun.
Haksızlığa yağma ve talana karşı .
Anlıyormusun.
Hiç sanmıyorum.
xcan,
Sana en güzel tokadı, vakti geldiğinde yanına sığındığın insanlar atacak. Bu lafımı sakın unutma...
Sen benim birilerine sığındığımı neye göre iddia ettiğini bir güzel ortaya koy istersen sana ona göre yanıt vereyim.
Yinede söylemek istiyorum.
Hiç kimseye sığınmıyorum.
Amacın Pkk ya sığındığımı ima etmekse asla sığınmam.
Kürtleri Pkk ile bir değerlendirmem.
Tayyip nasıl Bop memuruysa Öcalanın ABDile flörtüne aynı gözle bakarım.
Emperyalizmle mücadele etmeyen bir tavrı Devrimci bulmam ,ilericide bulmam.
Kasdettiğinin bu olduğunu düşündüğüm için bu açıklamaya gerek duydum.
Sığıntılar,yanaşmalar herkezi öyle değerlendirebilir.
Ben devrimciyim sığınma yok bizim lugatımızda .
İdam sehpalarında boyun eğmemiş bir kuşaktan geliyorum.
Hata yapabilirim.
İnsani zaaflarımda vardır ki var.
Ama teslim olmam .
Bana saldırmak için buradaki arkadaşları kullanma .
Varsa bir sorunun Onlarada mertçe konuş.
Benim buradaki arkadaşlara sığındığımı düşünüyorsan,yine baltayı taşa vurdun.
Buradaki arkadaşları zaten tanımıyorum.
Söylemlerinden yada halka yakın duruşlarından bağrıma bastığım kişiler var vede bazı tiksinti duyduğum insanlarda var .
Aman deyim yine hassasiyet takılma.
Benle konuşurken karnından konuşma.
Hiç sevmem imalı konuşmaları.
Anladınmı yazdıklarımı ve beni Yergin.