PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kapitalizmle Sessiz Mücadele(Durma Eylemi Değil)

Dark_Prince
21-06-2013, 21:21
Kapitalizmin en bilindik merkezleri bankalar, avmler bildiğim kadarıyla. Bu direnişte en az 20 milyon insan sokaklara döküldü, sokaklara dökülmeyip Akp karşıtı olanlar, direnişi destekleyenler de bir o kadar var. Bunlar çok önemli rakamlar ve bu kadar insan bankalarla, avmlerle, kapitalist işletmelerle(Burger King, McDonalds, Starbucks vb.), yandaş kanallarla ilişkisini keserse Tayyip yerinde bir dakika bile duramaz artık.

Aslında bu facebook üzerinden defalarca yapılmış bir çağrı, benim bankalarla zaten işim yoktu, Avmlerle ilişkimi kestim, 4 kanal haricinde hiç kanal izlemiyorum artık. Kollektif olarak bütün direnişçiler bunu yapmalıyız, bu üzerinde çok ama çok önemle durulması gereken bir mevzu. Facebook üzerinden yapılan çağrılara uyan insanlar olarak yaptığımız bu mücadele şimdiden kapitalist mekanlarda çatırdamalara neden olmaya başladı bile.

Küçük esnaftan alışveriş yapın, içinde ne olduğu belirsiz hamburgerler, pizzalar yiyeceğinize dönerler, kokoreçler yiyin, gerekirse vejetaryan yaşayın bir süre. Üstelik evde de rahatlıkla pizza yapabilirsiniz :)

Bu bence mücadelenin en önemli bölümlerinden. Bu çağrıya uyalım, herkese de yayalım dostlar :)

Dark_Prince
21-06-2013, 21:51
Facebookta #KapitalizmeGeçitYok hashtagine destek lütfen.

Neva
21-06-2013, 21:55
Kahraman bakkallarimiz geri gelsin, bu desteklenmeli.

Vitrininde basasagi asilmis kuzularin poposuna plastik cicek sokan, kasaplarimizi da geri istiyoruz.

Etrafta kucuk ciftlikler, taze yumurta, taze sut, tavuk, horoz vs. gormek istiyoruz. Eski mayali hamur kokusu soludugumuz, mahalle firinlarimizin cogalmasini istiyoruz.

Dark_Prince
21-06-2013, 22:11
Kahraman bakkallarimiz geri gelsin, bu desteklenmeli.

Vitrininde basasagi asilmis kuzularin poposuna plastik cicek sokan, kasaplarimizi da geri istiyoruz.

Etrafta kucuk ciftlikler, taze yumurta, taze sut, tavuk, horoz vs. gormek istiyoruz. Eski mayali hamur kokusu soludugumuz, mahalle firinlarimizin cogalmasini istiyoruz.

Desteğine teşekkürler dostum, aynen öyle :) İnsan da bir hayvandır nihayetinde, doğadan bu kadar uzaklaşmak niye? Kapitalizmin eline su dökmek niye :)

Neva
21-06-2013, 22:48
Ayrica sokak simitcilerimizi de geri istiyoruz, simit sarayi filan degil, bildigin eski usul tablada simit.. Onca yillik simit'in kisiligini bozdular.

Corpse Bride
21-06-2013, 22:59
bakkallar azalmış olabilir ama onları kimse yok edemez. veresiye sigara satan,karşılıklı borç alıp verdiğimiz sonra verirsin abla/abi diyen kim var.tabiki bizim bakkal.

vergi vermeme eylemi olsa ve herkes uysa bu eyleme, recıp ve hukumeti yerinde dururmuydu acaba, kuzu olurdu o kesin.

Dark_Prince
21-06-2013, 23:00
Ayrica sokak simitcilerimizi de geri istiyoruz, simit sarayi filan degil, bildigin eski usul tablada simit.. Onca yillik simit'in kisiligini bozdular.

Aynen ya, simit sarayı nedir :D Saray diye bir simit aldım, tadı tuzu yok, bayat çıkmıştı :D

evrensel-insan
21-06-2013, 23:13

Ben de, sokak saticilarini ozledim. Seyyasr saticilar; domatae biber patlican
Kalayci, eskici, macuncu, baloncu, helvaci, bozaci, kasetci, simitci, bohcaci, yorganci, yogurtcu v.s. :)

Ahlaksız
21-06-2013, 23:32
Türkiye'de kimsenin kapitalizmle mücadele filan ettiği yok..Parayı bulan soluğu Avm'de alıyor..Sosyalisti de Avm'de,liberali de,faşisti de,abdestli kapitalisti de..!
Akp özellikle Türkiye'de kapitalizme direnişin sembolü olan Taksim ve civarını kendi istediği şekle sokarak,Taksim'i itibarsızlaştırmayı düşünüyor..Bu adamların derdi bu aslında,ağaç veya park filan değil..1 mayısta veya farklı zamanlarda muhaliflerin toplanıp iktidara yüklenmelerini istemiyorlar..Bu yüzden bu kadar sertler ve sert olacaklar..
Bir tarafa kışla,diğer tarafa da bir cami yaptılar mı;ohh mis gibi:)