PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diktatorun Erzurum Miting konuşması

evrensel-insan
23-06-2013, 20:26
23 Haziran 2013 Pazar - 18:03

Başbakan Erdoğan Erzurum'daki Milli İradeye Saygı Mitingi'nde konuşuyor.

Başbakan Erdoğan Erzurum'daki Milli İradeye Saygı Mitingi'nde konuşuyor. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının tam metni: Birileri burada bölge mitingi yapar, biz burada il mitingi yaparız. Sevgili dadaşlar neden toplandığımızı biliyorsunuz değil mi? Dün Samsun'daydık bugün Erzurum'dayız. Anlamı var. Samsun'dan Erzurum'a. Olur ki buradan Sivas'a gidebiliriz Erzurum düşman tarafından işgal edildiğinde İstanbul işgal edilmiş gibi Türkiye'yi hüzün kaplamıştı. O kara günlerde sadece Türkiye değil, bu aziz millet değil tüm dünya müslümanları dökmüş, ellerini semaya kaldırıp dualar etmişti. Bu gece leylei Berat gecesi.. Erzurum mülki İslam'ın kilididir, ehli imanın derbendidir. Yani kalesidir, muhafızıdır 100 yıl önce Erzurum'un zor gününde müslümanların eli semaya kalktıysa bugün de tüm dünya Müslümanlarının elleri semaya kalktı Bugün Viyana'da miting var, Erzurum'a ses vermek için Siz oyunu milletin bozduğunuz bilmiyor musunuz diyor, Gezi yalan hedef talan. Ak Parti iktidarı ile talan bitmişti. O yüzden Gezi yalan her taraf talan. Ama bu millet size bu yolu açmayacak. Oyunu millet bozar, finali sandık yazar. Olay budur. Eğer yüreğiniz varsa, dürüstseniz o zaman sandık geliyor, 8 ay var. Buyurun sandığa orada herkes boyunun ölçüsünü alır Siz bizi iktidar yaptınız ancak siz indirirsiniz Türkiye'deki son çirkin gösteriler karşısında Koala Lumpur'dan Cezayir'e, Somali'den Üsküp'e bize destek mitingleri yaptılar.Erzurum demokrasiye sahip çıkıyor muyuz, sandığa sahip çıkıyor muyuz? Bizimle misin Erzurum? Bir miyiz, beraber miyiz, kardeş miyiz, hep birlikte Türkiye miyiz Erzurum Halep ordaysa arşın Erzurum'da. Dadaş sen burada olduğun müddetçe, sen böyle yiğit olduğun müddetçe Allah'ın izniyle bu ülkeye hiç kimse dokunamaz Erzurum'da yer Allah'ü ekberdir, gök Allahü ekberdir, dağ Allahü ekberdir. Bu Allahü ekberi hiç kimse sarsamaz Onlar tweetlerle varsın saldırsınlar, varsınlar Facebook'larla saldırsınlar, evvel Allah benim dadaşımın iradesi var. Bu iradenin üzerinde irade tanımıyoruz
Öyle Taksim'de Gezi'yi bahane ederek ortaya çıkanlar sandıkta bunun cevabını alacaklar Çapulcular nerede dadaşlar nerede diyorlar Bir milyon haber yalan haber yayınlasınlar, bunlar tutmaz Tweetlerle sadece bu işi yaptılar Sadece sizi yalan haberleriniz yatsıya kadar sürer ve yatsıda bu mum söner Hepsi bir araya gelsin, üzerimize yürüsünler biz ya Fettah der bu tezgahların hepsini alt üst ederiz Millet en başından itibaren bu oyunu gördü ve bozdu Bunlar milletin hiç sesi çıkmayacak sanıyordu. Çünkü bunlar her zaman milleti aşağıladılar, Koyun, göbeğini kaşıyan adam, makarnacı, kömürcü dediler
İSTANBUL

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/politika/47716.aspx

evrensel-insan
23-06-2013, 20:30
Ey diktator;

Sen hala halki sunnilik hakim ve ust kiskirtmasi koruklemesi v.s. altinda provake etmeye devam et. Buradan kendine bir teokratik otokratik temelli dini ideolojik/politik bir cikar saglama adina kendi kendini desifre etmeye devam et.

Her bir gezi parki halk direnisi sana gereken cevabi; birleserek bir araya gelerek ve bunun bilinc ve farkindaolarak hak ve ozgurluk taleplerini desteklerini ve savunularini demokratik olarak haykirmaya devam edecektir.

evrensel-insan
24-06-2013, 01:05
Erdoğan’dan Gezi itirafı: “Diyorlar ki polise talimatı kim verdi? Ben verdim!”

23 Haziran 2013

“İçişleri Bakanı’na şunu dedim: 24 saat içinde AKM’yi temizleyeceksiniz. Meydanı temizleyeceksiniz ve anıtı temizleyeceksiniz. Arkasından da Gezi Parkı’nı temizleyeceksiniz dedim. Diyorlar ki polise talimatı kim verdi. Ben verdim, işgal kuvvetlerini mi izleyecektik. Dünya zil takıp oynasın diye bunu mu seyredecektik”

Tayyip Erdoğan, Gezi direnişi karşısında başlattığı kontra-mitinglerine 23 Haziran Pazar günü Erzurum’da devam etti.

Erdoğan ırkçı-mezhepçi, kutuplaştırıcı, kışkırtıcı söylemlerini Erzurum’da da bol bol kullanırken, 11 ve 15 Haziran’da Gezi Parkı’na yönelik gerçekleşen insanlık dışı saldırının talimatını verdiğini de itiraf etti.

Her iki gün de İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu “müdahale olmayacağı” şeklinde açıklama yapmış ancak parkta çok sayıda çocuk, kadın ve her kesimden insan varken aniden başlayan saldırılarda yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Erdoğan’ın itirafı: ‘Polise talimatı ben verdim’

Erdoğan o talimatı kendisinin verdiğini şu sözlerle anlattı: “Orada 3-5 gün bunlar vardı. Yurtdışından döndüm, baktım hala duruyor. İçişleri Bakanı’na şunu dedim: 24 saat içinde AKM’yi temizleyeceksiniz. Meydanı temizleyeceksiniz ve anıtı temizleyeceksiniz. Arkasından da Gezi Parkı’nı temizleyeceksiniz dedim. Diyorlar ki polise talimatı kim verdi. Ben verdim, işgal kuvvetlerini mi izleyecektik. Dünya zil takıp oynasın diye bunu mu seyredecektik. Oralar temizlendi, Taksim Meydanı temizlendi. Gezi Parkı temizlendi. Şu an ağaçlar ve çiçeklerle donatıldı. Şimdi Gezi Parkı’nı benim vatandaşlarımın hepsi gezecek. Benim gençliğim, çocukluğum oralarda geçti. Oraları çok iyi bilirim ama kusura bakmasınlar, oralar belli bir grubun parkı değil tüm halkındır. Sen kamu düzenini bozmaya kalkarsan polis sana su da sıkar, biber gazını da sıkar.”

Erdoğan’ın gurur duyduğu vahşet tablosu

Polis saldırılarında bugüne kadar 3’ü eylemci 1’i polis 4 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi gözünü kaybetti, 100’ü aşkın kişi kafa travması geçirdi, 60’ı ağır 10 bine yakın kişi de yaralandı.

Erdoğan, AKP dış politikası nedeniyle saldırılara hedef olan Reyhanlı’da yaşamını yitiren 53 yurttaş üzerinden demagoji yapmayı da ihmal etmedi. Bütün toplumun bu katliamdan dolayı AKP’yi hedef aldığı, Erdoğan’ın iki hafta boyunca gidemediği Reyhanlı katliamı sanki başka türlü yaşanmış gibi, CHP’yi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan mezhepçi göndermeleri sürdürdü.

Sendika.Org