Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinden kurtulduğumu düşünmüyorum
Evrimi benimseyen BİRİSİ olsamda dinden kurtullduğumu düşünmüyorum.Aksine dindarlardan daha fazla ilgileniyor,araştırıyorum.Dini yaşamak zorunda değilim ama bilmek istiyorum çünkü insanlıktan bağımsız din düşünelemez.Dinde insanlığın yarattığı bir kültür ise insanlık adına bilgi sunacaktır.İnsanlık dini boşa yaratmamıştır illaki bir sebebi vardır ve bu bilgiler insanlık adına bir çok fikir verebilir bana. :)
Bilimsel bir noktadan baktığınızda evrimin dinle bir çatışması olamaz.
Varolan tüm evrim/din çatışma ortamı; namuslu, iyi yürekli, pek sevecen ve "sözünün eri" din adamlarının "biliyormuş" gibi yapmasından kaynaklanıyor.
Dini bir mitoloji olarak benimsersen sorun olmaz, hatta kendi kendine eziyet aracı olarak da benimseyebilirsin, bu seni bağlar.
Her şeyin haklı bir sebebi, amacı olmak zorunda değil. Bazı şeyler yalnızca ve öylesine bir boşluğu doldurmak için, gediğe otursun diye uydurulmuştur.
Dinlerin anlattıklarının ulviliğini, şişirilmiş karakterleri bir kenara bırakarak son derece yalın ve insani düşünün. Neyin ne olduğuna siz karar verin.
evrensel-insan
26-06-2013, 02:59
Dini her turlu sorgulamak, etigin bu ana degerlerinden biri olan toplumu sadece nicelik degil; nitelik olarak ta sosyo-psikolojik etkileyen somut yasama iliskiye ve duzene gecmis bir inancsal/ideolojik kurum ve kurumlasmadir.
Bu acidan insanoglunun zihinsel ve davranissal insanlasmasi adina, din beyinleri bilincaltina yerlesmis ve sorgulanmaz bir core faith olarak, sosyo bilimsel ve bilissel irdelenmek ve insanogluna hem bir kisi hem de toplum olarak yansittigi her turlu sosyo-psikolojik sorunu gozlem olarak ortaya koymak durumundayiz.
Sonucta din beyni calismaz hale getiren kisilerin kendi yasamlarini yasatmak adina yonlendiren kisileri biat ettiren caresiz birakan ve teslim eden/alan dunyevi somutlasmis bir uygulamalar sistemidir.
Non religious temelli din disuinda olmak, dini her turlu sorgulayabilmek adina da en buyuk avantajdir.
Antireligious bir yanasim ise sadece dini din karsitina gore otekilestirir, distalar ve onu egitmek sorgulamaya yoneltmek yerine de, dinin kucagina iter.
Bilimsel bir noktadan baktığınızda evrimin dinle bir çatışması olamaz.
Varolan tüm evrim/din çatışma ortamı; namuslu, iyi yürekli, pek sevecen ve "sözünün eri" din adamlarının "biliyormuş" gibi yapmasından kaynaklanıyor.
Dini bir mitoloji olarak benimsersen sorun olmaz, hatta kendi kendine eziyet aracı olarak da benimseyebilirsin, bu seni bağlar.
Her şeyin haklı bir sebebi, amacı olmak zorunda değil. Bazı şeyler yalnızca ve öylesine bir boşluğu doldurmak için, gediğe otursun diye uydurulmuştur.
Dinlerin anlattıklarının ulviliğini, şişirilmiş karakterleri bir kenara bırakarak son derece yalın ve insani düşünün. Neyin ne olduğuna siz karar verin.
Dinin medeniyetle birlikte dahada tavan yaptığını düşünüyorum.Dini=Medeniyet olarak bile değerlendiriyorum kökü bu olsa gerek.Din ilahi bir kaynak değildir insanın oluşturduğu bir kültürdür.Hayvan olabiliriz ama insanlığa adım atmışız kaçınılmaz evrimle birlikte değerler geliştiriyoruz.Bilim burada zayıf kalmakta ve bu açığı uyanık din adamları kapatmaya çalışmaktadır.Sıkıntı adaletsiz varoluş karşısında dönüşmekten korkan insanların inanma arzusundan kaynaklanıyor.Din adamlarıda bu zaafı afiyetle kullanmaktadır kanımca.Bu durumdan bilgisi olan çok az insan var ve onca korkak insanın problemini bizler üstlenmekteyiz.Bu yüzden evrime boyun eğmekten başka çaremiz kalmıyor:(
Bende aslında başlarda senin gibi düşünüyordum fakat adem ve havva olayından sonra bilimle çatıştığını bariz bir şekilde gördüm. Kafamda bazı soru işaretleri olmaya başladı Dünya'da çeşit çeşit insan var. Çekik gözlü siyahi beyaz esmer tenli. Madem sadece havva ile ademden geldi nasıl olduda çekik gözlü ya da siyah insanlar ortaya çıktı gibi düşünceler sarmaya başladı. Din'i bilimle ararsan ateist olur çıkarsın.
Bende aslında başlarda senin gibi düşünüyordum fakat adem ve havva olayından sonra bilimle çatıştığını bariz bir şekilde gördüm. Kafamda bazı soru işaretleri olmaya başladı Dünya'da çeşit çeşit insan var. Çekik gözlü siyahi beyaz esmer tenli. Madem sadece havva ile ademden geldi nasıl olduda çekik gözlü ya da siyah insanlar ortaya çıktı gibi düşünceler sarmaya başladı. Din'i bilimle ararsan ateist olur çıkarsın.
Adem sarı düz saçlı bi Afrikalı Havva da çekik gözlü kıvırcık siyah saçlı bi iskandinavdı belki? :D
RainFall
10-12-2013, 09:23
Dinler belli kitleleri kontrol altına almak birleştirmek ve bütünleştirmek için varlar belirli bir amaç uğruna.
Mihriser
07-03-2014, 16:29
Dinden kurtulmak, tarihten, matematikten, fizikten kurtulmak gibi bir şey... Tarihte ve keza günümüzde varlığını sürdüren bu olguyu her ne kadar saçma olsa da araştırmak, bilmek her bireyin vazifesidir diye düşünüyorum. Çünkü kabul etsek de etmesek de bugüne yön veren tek şey dindir. Bugünlerin temeli çeşitli dinlerle atılmıştır. Hayata gerçekçi bir bakış açısı için de dinleri araştırmak elzemdir.