Orijinalini görmek için tıklayınız : Turkish and french penal code Vs democracy !
For thoses of you who would ask the great question :
" Does the article 201 of the turkish penal code has its equivalence in the french penal code ? "
In fact, is there a law in France who says that insulting religions is against peace in the state and so you can go to jail for this... I have the extreme honnor to reply you : Yessss baby ! It does !
«insult against a group of persons due to their origin or their membership or non membership to an ethnic group, a nation, a race or A DETERMINED RELIGION» ( Art. 48 of the law of 1881 )
Please don't laugh ! hehe !
For this law, next 7th and 8th february, at the criminal court of the tribunal of big Instance in Paris, chaired by the president of the tribunal himself, Jean-Claude Magendie, phillipe Val and Charlie the president of the national satiric newspaper Charlie Hebdo, will go to court.
Which civil parts sent him there ?
The islamic world league, the Union of the orguanizations islamic of France, and the big mosk of Paris...
Why ?
Some caricatures published in a special number, reproducing the caricatures of Mahomet published in the Jyllans Posten ( honnestly this newspaper is from danish nationalist so... ) after the violent reactions in the muslim word...
They added caricatures like this one representing the prophet mahomet :
http://atheograceadieu.canalblog.com/images/couv_charlie.jpg
It is titled : Mahomet overwhelmeded by the integrists !
Mahomet says : That's hard to be loved by dumbs !
This is another caricature from Charlie Hebdo...
http://idata.over-blog.com/0/00/56/65/presidentielles-2007/les-trois-bouffons.jpg
The singers, a rabbin, a priest, an immam, are copying a song from the 60' and are singing :
" We are twin brothers, born under the (horoscope) sign of the swindlers.. "
Please notice the difference between Charlie Hebdo and the extreme right Jyllans Posten that represents every person from muslim world as a muslim terrorist ( that's stupid and racist ) and Charlie Hebdo who attacks only integrists and not all the community of believers...
This will be the only one lawsuit about the caricatures of Muhamed published in Jyllans Posten in the world... did you know that ? And this happens in France ! What an honnour ! lol
Have neet day guys,
Blasphem when you still can do it !
Aurel
Bienvenu Aurel,
Moi ,je suis un nouveau participant dans ce forum et je n'arrive pas a comprendre ce que vous avez écrit ,pourriez-vous le resumer en français stp.
Merhaba Ergen,
comme vous le savez les caricatures de Mahomet du journal Jyllans Posten ont déversé la colère dans le "monde musulman". Suite à cela, un journal qui parait toutes les semaines en France, a publié les caricatures dans un numéro spécial. Dans ce numéro il les caricaturistes de Charlie Hebdo ont fait d'autres caricatures pour montrer la bêtise des intégristes...
En février prochain, le directeur de ce journal sera poursuivi pour avoir reproduit les caricatures devant la justice française, par 3 grandes associations musulmanes, la Ligue islamique mondiale, qui a rejoint l'UOIF et la grande mosquée de Paris, parties civiles
La loi française pour laquelle le journal sera poursuivit dit français dit ceci :
«injure envers un groupe de personnes à raison de leur origine ou de leur appartenance ou de leur non-appartenance à une ethnie, une nation, une race ou une religion déterminée» (art. 48 de la loi de 1881).
On peut dire que c'est l'équivalent de l'article 201 du code pénal turc qui défraye tellement la chronique ces derniers temps, dont le procès à Istanbul pour condamner l'historienne des civilizations summeriennes, ainsi que son éditeur pour blasphème, parce qu'elle avait dit que les voiles chrétiens juifs et musulmans venaient des prostituées de la civilisation summerienne.
C'est le seul procès des caricatures au monde, et c'est en France.
Merci pour l'info français,je suis tres etonné tout ce qui s'est passé en France de nos jours.On pensait tout d'abord qu'on avait le droit de critiquer la religion en france.İl est vrai que c'est pas injure envers une religion.Et tout le monde sait que c'est le proces de la pensée libre et de la liberté d'expression.La France commence a ressembler a nous de plus en plus.....
Dostum... ışıkler... Fransa olmaz şimdi ! *:?
Arkadaşlar, bilgi içerikli başlıklarınızı kötü de olsa Türkçe ile yazmanız sanırım siteye daha faydalı olacaktır. Alakalı olduğu yere politika kısmlı yere taşıyorum başlığınızı.
Konu; Arkadaşlarımız, Türkiye'deki ve Fransa'daki dine hakareti yasaklayan kanunları gündeme getirmişlerdir.
7- 8 Şubat'ta Paris'te bu konu yüzünden yargılama gerçekleşecektir.
Dostum... ışıkler... Fransa olmaz şimdi
Tu voudrais dire; "Aydınlanmacılar" . *N'est-ce pas? en disant "ışıklar"
Fransız aydınlanmacı-ateist Jean Meslier'in eserleri henüz türkçeye çevrilmedi sanırım.Sevgili Aurel, bize *onu tanıtan birkaç metin gönderebilir mi? Çeviride yardımcı oluruz belki.
Aurelien
10-12-2006, 17:47
There is no man more happy than me when I come to this site to see friends with the same ideas...
There's no more sad man than me in this world when I read them and not understand what the hell they are trying to tell me...
Je voulais dires les Lumières, Ergen, oui !
Engse Hohol
05-01-2018, 22:58
✔ (https://odatv.com/erdogan-fransiz-gazeteciyle-tartisti-0501181200.html) Tayyip Erdoğan ve Emanuele Macron, Paris Elysee Sarayı'nda gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısında Tayyip'e soru soran bir gazeteci;
Fransız Gazeteci: MİT'e ait TIR'larda silahlar bulundu.
Tayyip Erdoğan: Sen FETÖ ağzıyla konuşuyorsun.
Fransız Gazeteci: Ben gazeteci gibi konuşuyorum.
Erdoğan: O operasyonu yapanlar şu anda içeride. Onlar FETÖ'nün savcılarıydı. Onlar hapisteler şu anda. Operasyon yaptılar. İstihbarat teşkilatlarının bu tür operasyonlarına yönelik kamyonlarla silah taşıma gibi yetkileri vardır. Sen bana bu soruyu soruyorsun da. ABD'nin 4 bin TIR gönderdiği silahları niye sormuyorsun? Bunları da araştırsaydın gazetecisin ya. 4 bin TIR. Bunları yazın. Sorularınızı sorarken başkasıyla ağzıyla konuşmayın. Bunları yutacak biri yok karşınızda. FETÖ ağzıyla konuşmamayı da lütfen öğrenin.
Fransız Gazeteci: Yani cevabınız hayır.
Emanuele Macron: Benim cevabım evet olabilir. Çünkü iyi bir işbirliği içindeyiz.
Leonardo
06-01-2018, 11:56
Burada Muazez İlmiye Çığ'ın "İslam, Hıristiyanlık ve Musevilikte kadınların başını örtme geleneği eski Sümer'de fahişelerin örtülmesi geleneğinden gelmektedir" dediği için TR'de yargılanması olayı
http://www.hurriyet.com.tr/92-yasindaki-kadin-neden-yargilaniyor-5353398
Fransa'da terör saldırısının yapıldığı Charlie Hebdo gazetesinin "Belirli bir grubun dini kimliğine hakaret" (1881 yasası ve Fransa'da var) suçundan yargılanmış
ve Yabancı arkadaş "Türkiye'de nasılsa Fransa'da da öyle" demiş (ima etmiş)
1) Muazez İlmiye Çığ hükümete saldırmaktadır, 92 yaşına rağmen bunu büyük bir kararlılıkla yaparak hepimize örnek olmaktadır :)
2) Avrupa'nın Müslümanları şımartılmıştır. Arkadaş da bunu tatışıyor: "Danimarka'daki ırkçıların yaptığı şeyler ile dini konularla ilgili şaka yapılmasını karıştırmayalım" diyor ve kendini yanıtlıyor.
- Avrupa bu konuda hassas olmak zorunda. Çünkü biraz işin dozunu kaçırsa olayın tamamen göçmen düşmanlığına / yabancı düşmanlığına dönme ihtimali var.
- Bu da bana 20 sene önceki bir tartışmayı hatırlattı:
- Biz burada göçmen filan değiliz. Kendi ülkemizdeyiz. Dolayısıyla mesela başörtüsünü komple yasaklasak bile bize kimse bir şey diyemez.
O zamanlar da Fransa okullarında başörtüsü ile gelen kız öğrenci meselesi vardı. Adamlar "laik bir ülkede yapamazsın" diyemiyorlardı ve bir tanesi kalkıp "İyi ama bakın Türkler bunu yıllardır yapıyor, Müslüman oldukları halde yapıyorlar, ne var bunda, yasaklarsın" filan diyor dur.
- Haklı.
Leonardo
06-01-2018, 11:57
✔ (https://odatv.com/erdogan-fransiz-gazeteciyle-tartisti-0501181200.html) Tayyip Erdoğan ve Emanuele Macron, Paris Elysee Sarayı'nda gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısında Tayyip'e soru soran bir gazeteci;
Fransız Gazeteci: MİT'e ait TIR'larda silahlar bulundu.
Tayyip Erdoğan: Sen FETÖ ağzıyla konuşuyorsun.
Fransız Gazeteci: Ben gazeteci gibi konuşuyorum.
Erdoğan: O operasyonu yapanlar şu anda içeride. Onlar FETÖ'nün savcılarıydı. Onlar hapisteler şu anda. Operasyon yaptılar. İstihbarat teşkilatlarının bu tür operasyonlarına yönelik kamyonlarla silah taşıma gibi yetkileri vardır. Sen bana bu soruyu soruyorsun da. ABD'nin 4 bin TIR gönderdiği silahları niye sormuyorsun? Bunları da araştırsaydın gazetecisin ya. 4 bin TIR. Bunları yazın. Sorularınızı sorarken başkasıyla ağzıyla konuşmayın. Bunları yutacak biri yok karşınızda. FETÖ ağzıyla konuşmamayı da lütfen öğrenin.
Fransız Gazeteci: Yani cevabınız hayır.
Emanuele Macron: Benim cevabım evet olabilir. Çünkü iyi bir işbirliği içindeyiz.
- Dün akşam denk geldim. neyse ki kumandanın kapatma düğmesi var.
Hiç ilgilenmediğim bir konu :)
Engse Hohol
06-01-2018, 19:34
Önemli bir konuyu gündem yaptı Fransız Laurent Richard.
Terörle mücadelede AKP'ye güvenilir mi? BM'yi kandırarak, yasadışı yoldan Suriye'ye 2 tır dolusu silah ve cephane gönderirken yakalanan MİT, AKP'den emir alarak sözkonusu kaçakçılığı yapmıştı. Fransız Laurent Richard "MİT'e ait tırlarda silahlar bulundu" derken, Fransa'ya terörle mücadelede güvence veriyorsunuz ama yasadışı yoldan kaçakçılık, hırsızlık ve yalancılık yapmayacağınızdan nasıl emin olabileceğiz demek istedi. Çünkü kaçakçılık, hırsızlık ve yalancılık akp'nin sürekli yaptığı işlerden.
✔ (https://bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/193064-erdogan-a-turkiye-deki-gazetecilerin-soramadiklarini-sormaya-calistim) Erdoğan'ın kendisine MİT TIR'larındaki silahlarla ilgili soru sorduğu için fetöcülükle suçladığı gazeteci Laurent Richard, "Bugün sadece artık Türkiyeli gazetecilerin soramadığı soruları sormayı denedim" mesajını paylaştı.
Engse Hohol
06-01-2018, 23:06
Fransız televizyonuna röportaj veren Tayyip Erdoğan, kendisine soru soran Fransız muhabire, 36 tane danışmanları arasından birisinin, tabelaya yazdığı "adalet suçluyu cezalandırmayı gerektirir" notuna bakarak cevap veriyor!
https://twitter.com/Yuruyor/status/949720864269971456
✔ (https://www.aydinlik.com.tr/erdogan-in-danisman-sayisi-ve-maaslari-kamuoyunu-ilgilendirmez-mis-politika-eylul-2017) Tayyip Erdoğan'ın bilinen 36 danışmanı 6 bin 400 lira maaş alıyorlar. Erdoğan'ın danışman sayısı ve maaşları kamuoyunu ilgilendirmezmiş. Nedeni bu soytarılıkları olsa gerek.
✔ (http://t24.com.tr/video/erdoganin-fransiz-gazeteciyle-yaptigi-roportaj-sirasinda-sufle-aldigi-anlar-adalet-sucluyu-cezalandirmayi-gerektirir,11307) Tayyip Erdoğan, TF1 dış haberler şefi Michel Scott, LCI kanalında röportaj sırasında sufle aldığı anlar: "Adalet suçluyu cezalandırmayı gerektirir" cümlesini Tayyip Erdoğan'a söylettirmek için tayyip'in danışmanları, kamera arkasından not gösteriyorlar.
"ictenlik"
07-01-2018, 02:55
Vay Fransa'nın haline...
Leonardo
07-01-2018, 13:10
/ Bugün bu arada 2015'deki Charlie Hebdo saldırılarının yıldönümü (7 Ocak)
- Biraz baktım.
Adamlar kendi işlerini yaptırtmak için ne gerekirse yapıyor :)
- Erdoğan çok inandırıcı konuşuyor ama inandırıcı değil. Batı medyası adamı gayet iyi tanıyor.
Dünya'da Çin veya Rusya gibi ülkelere özenen, çakma demokrasi hayranı ülkeler türedi.
İran'da bile rejim rejimi istemeyenlere karşı kendi yandaşlarını filan öne sürüyor.
Mısırda darbe yapılmasaydı şimdi orası da şeriat idi.
Benim inancım en büyük sorun, petrol sayesinde havadan para kazanan araplardır. Ben hiçbir zaman bunlar kendilerini geliştirmesinler, petrolü kullanarak zenginleşip insan gibi yaşamasınlar demiyorum.
Ama bugün mesela Dubai kültürünün TR'ye yayılması sorunu var. Buna kızıyorum. Mesela AVM'ye gidiyorum, sakallı/bıyıklı Araplaşmış bir takım paralı adamlar var. sorun da burada başlıyor. Dubai'nin gençliği de öyle. Kızların filan kafa açıktır. Altlarında spor araba olmasını ebeveynleri ister. Her şeyi yerler, Çeşitli lüks lokantalara, Uzak-doğu / İtalyan mutfağına bayılırlar. Gezmeyi severler. Turizmi severler. Markaları çok severler. AVM'lerde filan yanlarında adamlarla gezerler. Ne varsa alırlar çünkü para sorun değil.
- Mesela bunlara özenen bir "gerici gençlik" türedi. Geçmişte de, hatta şimdi de, "con-con" dediğimiz tipler vardı. Mesele bunlara olan kıskançlığın da değil. Florida'nın da mesela bir takın zencileri filan vardır. Parayı / kadını çok severler.
/ mesele nasıl kazanıyorsun?
- Deden arazi almış, AKP de gelip seni zengin etmiş demek zengin demek değil.
Adam,ın babası doktor / hukuk firması sahibidir.
Veya risk almıştır. Bir işe girip başarılı olmuştur.
Veya Koç / Sabancı gibi, nesiler boyunca büyüte büyüte o hale getirmiştir.
Veya, ona da tamam, Küba'dan tütün getirip kendi ülkesinde satmıştır (ona da tamam)
Ama işte islam dünyasını batıran: derdi / tasası olmayan, doğuştan bolluk içinde yaşayan, ve tek derdi bu "zenginliği" sürdürmek için uğraşan insanlardır.
Atatrük'Ün "Çalışmadıkları için istikbalini kaybetmeye mahkumlar" dediği insanlar bunlardır.
O Yüzden hepimizin iyiliği için petrol ekonomilerinin bitmesi lazım.
Çünkü Makyavelli okuduysanız: bu tür saltenatlar öyle kendi kendilerine durmazlar. Bir sürü iç hesaplaşmaları, entrikları filan olur bunların. O yüzden de, parayla aldıkları silahlarla, Yok Talibanı / Bin Ladin'i desteklerler, yok İran'la uğraşırlar (ki bence Şah rejimini de en çok tahrip edenler bunlardır), Yok Tayyibe para verirler (Ben yıllardır AKP, Feto, Refah partisine bunların + İranlıların para verdiğine inanıyorum, yoksa bu kadar güçlenemezlerdi),
Kendi kafalarına göre, istedikleri "Müslüman" güçlere para akıtıyorlar ve orada Filistin kan ağlarken bunlar halen İran ile filan çekişiyorlar.
Yani zihniyetin hata yapması var AKP olayında. Benim Başbakanımı çağırıyorlar... Töbe töbe yaw.
Bir de Avrupalının sabrına / zekasına bakın. Gayet sakin sakin konuşuyor, kendini ilgilendiren konuda anlaşıyor, adamı da gönderiyor :) (bu da gelir bu da geçer hesabı)
/ Tayyip tamam güzel konuşuyor ama. Sadece güzel konuşmak yetmiyor. İran'da mesela adamlar geldiler gitmiyorlar. Bizde de öyle olacak herhalde de, şunu sorun "bu din sevgisi nereden geliyor?"
Ciddi ciddi her şeyimiz tamam. Ama "din" çok önemli. Çok ciddi salaklıklar yaşanacak. Bu daha başlangıç :)